Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

cocacoc 10.01.2011 10:19:52

Porcule, te-am omorat !

"O familie de români din Chicago a fost luată pe sus de către trupele Swat și dusă la poliție, după ce a înjunghiat porcul în curtea casei, conform datinilor de Craciun.

Potrivit crimetime.ro, in timp ce savurau un pahar cu țuică fiartă și priveau cum un conațional îi face de petrecanie unuia dintre purcei, românii s-au trezit din senin cu o echipă SWAT (trupă militară americană), care fusese sesizată de un anonim că “în curtea unor români se petrece un masacru și se aud răgete desprinse parcă din iad”.

Tabloul pe care l-au găsit trupele Swat în curtea românilor este ușor de imaginat pentru noi, scenariu de groază pentru ei: un bărbat ținea un lighean pentru a colecta sângele, un altul pârlea porcul cu o butelie de gaz. Americanii i-au dus pe români la secție, unde au fost scăpați de un avocat conațional.

Deși avocatul a pledat potrivit unei legi care acordă dreptul la libertate culturală în privința ritualurilor tradiționale, românii au primit un avertisment și vor fi supravegeați timp de doi ani."

http://www.bucharestherald.ro/front-...he-court-yard-

http://www.agenda.ro/news/news/37598...ie-porcul.html

dobrin7m 10.01.2011 10:59:03

Acest obicei al taiatul porcului de craciun a ramas doar ca si traditie la poporul roman. Statele europene precum si americanii si canadienii nu fac asta.
Peste 1000 ani, arheologii si istoricii vor descoperi ca cei care traiau in spatiul carpato-danubiano-pontic sacrificau porci in preajma sarbatorii ``numita Craciun`` cu un anumit ritual si anumite semnificatii. Care triumfau cu pomana porcului si cateva pahare dintr-o bautura traditionala facuta in casa numita ``tuica``.
Iata cum oamenii au traditii, din popor, unele se mentin, altele se pierd in timp.
Singura traditie care nu se pierde in timp ci din contra se mareste, cu noi invataminte este Traditia crestina ortodoxa. care a razbatut de 2000 ani pana astazi si care este mai puternica ca oricand.

Legionarul 10.01.2011 12:05:03

Nou!

Foarte tareeeee..........................un singur lucru frumos la americani, au legi pentru animale, politie speciala...!

razvan_andrei 10.01.2011 13:17:40

Porcul se taie cu un scop: sa fie scos tot sangele din el, altfel devine putin toxic. Asa cum tai si gaina, oaia, mielul etc Nu vad aici nimic sadic sau macabru, insa americanii sunt mult prea prosti pt a intelege asta. Si nu incercati sa ma contraziceti: oamenii inteligenti pe care ii au sunt oameni cumparati, inteligenta cumparata.

Melissa 10.01.2011 13:42:46

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 321334)
Porcul se taie cu un scop: sa fie scos tot sangele din el, altfel devine putin toxic. Asa cum tai si gaina, oaia, mielul etc Nu vad aici nimic sadic sau macabru, insa americanii sunt mult prea prosti pt a intelege asta. Si nu incercati sa ma contraziceti: oamenii inteligenti pe care ii au sunt oameni cumparati, inteligenta cumparata.

Carnea de porc este cea mai toxica.Porcul fiind un animal inteligent,realizeaza ca va fi sacrificat iar hormonii fricii pe care ii degaja in acele momente,contamineaza carnea.
In opinia unora si sa omori o musca este ceva sadic si macabru...daramite un porc..:17:

medusa 10.01.2011 13:50:53

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321338)
Carnea de porc este cea mai toxica.Porcul fiind un animal inteligent,realizeaza ca va fi sacrificat iar hormonii fricii pe care ii degaja in acele momente,contamineaza carnea.
In opinia unora si sa omori o musca este ceva sadic si macabru...daramite un porc..:17:

da, este adevarat ce spui insa este o carne atat de gustoasa !

razvan_andrei 10.01.2011 14:04:03

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321338)

Hormonii fricii? Nu am auzit de acesti hormoni, insa stiu cu certitudine ca orice carne mananci, daca sangele nu este scos din ea, atunci nu mai este chiar asa sanatoasa;)

medusa 10.01.2011 14:06:00

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 321345)
Hormonii fricii? Nu am auzit de acesti hormoni, insa stiu cu certitudine ca orice carne mananci, daca sangele nu este scos din ea, atunci nu mai este chiar asa sanatoasa;)

si este si pacat sa mananci cu sange

Melissa 10.01.2011 14:21:20

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 321345)

Daca nu ai auzit tu,nu inseamna ca nu exista..:5:

camy_d 10.01.2011 14:29:00

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 321289)
"O familie de români din Chicago a fost luată pe sus de către trupele Swat și dusă la poliție, după ce a înjunghiat porcul în curtea casei, conform datinilor de Craciun.

Potrivit crimetime.ro, in timp ce savurau un pahar cu țuică fiartă și priveau cum un conațional îi face de petrecanie unuia dintre purcei, românii s-au trezit din senin cu o echipă SWAT (trupă militară americană), care fusese sesizată de un anonim că “în curtea unor români se petrece un masacru și se aud răgete desprinse parcă din iad”.

Tabloul pe care l-au găsit trupele Swat în curtea românilor este ușor de imaginat pentru noi, scenariu de groază pentru ei: un bărbat ținea un lighean pentru a colecta sângele, un altul pârlea porcul cu o butelie de gaz. Americanii i-au dus pe români la secție, unde au fost scăpați de un avocat conațional.

Deși avocatul a pledat potrivit unei legi care acordă dreptul la libertate culturală în privința ritualurilor tradiționale, românii au primit un avertisment și vor fi supravegeați timp de doi ani."

http://www.bucharestherald.ro/front-...he-court-yard-

http://www.agenda.ro/news/news/37598...ie-porcul.html

Cum să fii arestat că ai tăiat un animal? :21: Bag mâna în foc că cei din SUA nu-s vegetarieni. Cred că nici musulmanii n-ar reacționa așa, chiar dacă nu mănâncă carne de porc :21:

camy_d 10.01.2011 14:31:03

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321347)
si este si pacat sa mananci cu sange

Serios, n-am auzit de asta?
Oricum, am conștiința curată, pentru că n-aș avea curaj să gust mâncare cu sânge, din cauza gustului.

mihaila_alin 10.01.2011 14:31:34

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321352)
Daca nu ai auzit tu,nu inseamna ca nu exista..:5:

nu e pasare ca porcul,nici apa ca, si vinarsul.

Melissa 10.01.2011 14:34:54

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321356)
nu e pasare ca porcul,nici apa ca, si vinarsul.

..si am mai putea continua enumerarile...:21:

medusa 10.01.2011 14:36:02

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321355)
Serios, n-am auzit de asta?
Oricum, am conștiința curată, pentru că n-aș avea curaj să gust mâncare cu sânge, din cauza gustului.

scrie prin Vechiul testament.

oricum, in afara de sangerete, nu am auzit de preparate in care sa fie bagat sange.
mie nici nu mi-ar placea.

tricesimusquintus 10.01.2011 14:40:31

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321361)

oricum, in afara de sangerete, nu am auzit de preparate in care sa fie bagat sange.

Scrie și prin Noul Testament, dar românul ortodox respectă mai mult Tradiția decât Scriptura.

Melissa 10.01.2011 14:48:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321368)
Scrie și prin Noul Testament, dar românul ortodox respectă mai mult Tradiția decât Scriptura.

Punct ochit/punct lovit!:41:

camy_d 10.01.2011 14:51:36

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321361)

Ce scrie prin VT despre mâncare nu-i relevant, erau mai multe restricții, care au fost ridicate.

tricesimusquintus 10.01.2011 14:54:58

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321382)
Ce scrie prin VT despre mâncare nu-i relevant, erau mai multe restricții, care au fost ridicate.

Ridicate de cine? De unde și până unde ideea asta cu irelevanța Scripturii? Doar suntem creștini, nu atei!

mihai07 10.01.2011 14:58:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321388)
Ridicate de cine? De unde și până unde ideea asta cu irelevanța Scripturii? Doar suntem creștini, nu atei!

ia mai citeste tu odata NT si te lamuresti. oricum nu inteleg de ce deschizi subiectul pe acest thread. Stii unde se poate discuta (pentru a mia oara)

tricesimusquintus 10.01.2011 15:02:17

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 321391)
ia mai citeste tu odata NT si te lamuresti. oricum nu inteleg de ce deschizi subiectul pe acest thread. Stii unde se poate discuta (pentru a mia oara)

Ia mai citește tu o dată topicul și te lămurești cine a deschis subiectul. Iar în privința citirii NT, nu e suficientă. Trebuie să și crezi că Dumnezeu a interzis consumarea sângelui, iar apostolii au confirmat această interdicție. Iar de la credință la practică mai e un pas... e adevărat că un pas cam greu de făcut...

colaps 10.01.2011 15:02:21

Canonul 63 Apostolic: Dacă vreun episcop sau presbiter sau diacon, sau oricare din catalogul stării preoțești (din cinul preoțesc) ar mânca fie carne în sânge (de animal viu, sugrumat sau înecat), fie animal mușcat (rănit) de fiară, fie mortăciune, să se caterisească, pentru că legea a oprit aceasta (Facere 9,4; Fapte 15, 29); iar dacă ar fi laic, să se afurisească

După pedeapsă vedem că e un păcat grav acesta.

tricesimusquintus 10.01.2011 15:05:11

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 321396)
Canonul 63 Apostolic: Dacă vreun episcop sau presbiter sau diacon, sau oricare din catalogul stării preoțești (din cinul preoțesc) ar mânca fie carne în sânge (de animal viu, sugrumat sau înecat), fie animal mușcat (rănit) de fiară, fie mortăciune, să se caterisească, pentru că legea a oprit aceasta (Facere 9,4; Fapte 15, 29); iar dacă ar fi laic, să se afurisească

După pedeapsă vedem că e un păcat grav acesta.

Felicitări colaps, văd că știi. Interdicția e valabilă însă și pentru mireni, nu doar pentru preoți și călugări.

colaps 10.01.2011 15:06:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321397)
Felicitări colaps, văd că știi. Interdicția e valabilă însă și pentru mireni, nu doar pentru preoți și călugări.

Scrie la sfârșit „iar dacă ar fi laic, să se afurisească”.

mihai07 10.01.2011 15:07:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321395)
Ia mai citește tu o dată topicul și te lămurești cine a deschis subiectul. Iar în privința citirii NT, nu e suficientă. Trebuie să și crezi că Dumnezeu a interzis consumarea sângelui, iar apostolii au confirmat această interdicție. Iar de la credință la practică mai e un pas... e adevărat că un pas cam greu de făcut...

eu ma refeream la carnea de porc
un pont Matei cap.7

camy_d 10.01.2011 15:15:02

Citat:

Dă-mi și mie versetul!

Tradiția nu se abate de la Scriptură, ea o explică și o ajută să fie pusă în practicâ. Ortodocșii și într-o măsură ceva mai mică catolicii păstrează explicația Bibliei și punerea ei în practică așa cum au învățat de la apostoli, care erau luminați de Duhul Sfânt. (Neo)protestanții au lepădat logica divină crezând că prin logica lor umană vor putea explica Scriptura, numai că mintea omului este limitată și gândirea lui poate da rezultate eronate și măcar dacă aceste rezultate eronate ar fi fost la fel, dar nu, câți protestanți sunt pe lumea asta, atâtea interpretări are Biblia. E de la sine înțeles că dacă fiecare are o interpretare diferită, atunci maxim o persoană poate fi în posesia adevărului, însă chiar și așa probabilitatea e mică.
Ortodocșii nu respectă mai mult Tradiția decât Scriptura, ci doar unii sunt mai puturoși și n-o citesc (aici își merită criticile).

Dar acuma să n-aveți și voi pretenția să știm Biblia pe de rost, cred că nici voi n-o știți. Normal că mai uiți unele detalii, iar la altele poate nu ești atent.

Melissa 10.01.2011 15:15:09

Vedeti ce impact au americanii in lume? :21: Daca nu ii arestau pe cei cu porcul, acest topic nu exista si tensiunea creata deja aici,nici atat!

camy_d 10.01.2011 15:21:36

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321406)
Vedeti ce impact au americanii in lume? :21: Daca nu ii arestau pe cei cu porcul, acest topic nu exista si tensiunea creata deja aici,nici atat!

Chiar așa! :21:

tricesimusquintus 10.01.2011 15:24:18

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 321399)
eu ma refeream la carnea de porc

OK. Oricum interdicția aceasta biblică nu e valabilă doar pentru evrei.

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 321399)
un pont Matei cap.7

Mai exact?

tricesimusquintus 10.01.2011 15:24:53

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321405)
Dă-mi și mie versetul!

Fapte 15,20.25.

Citat:

Tradiția nu se abate de la Scriptură, ea o explică și o ajută să fie pusă în practicâ. Ortodocșii și într-o măsură ceva mai mică catolicii păstrează explicația Bibliei și punerea ei în practică așa cum au învățat de la apostoli, care erau luminați de Duhul Sfânt.

Ei bine, [și] în privința aceasta ortodocșii au o bilă neagră. Nu respectă comandamentul apostolic și primul conciliu apostolic.

tricesimusquintus 10.01.2011 15:25:35

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321406)

Uite că mai sunt și americanii buni la ceva...:21:
Măcar de am lua aminte, că e doar spre binele nostru spiritual și chiar fizic...

camy_d 10.01.2011 15:28:20

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321421)
Ei bine, [și] în privința aceasta ortodocșii au o bilă neagră. Nu respectă comandamentul apostolic și primul conciliu apostolic.

În ce privință? Că văd că n-ai citat partea în care eu le dădeam bila neagră, deci trebuie să fie vorba despre altceva.

tricesimusquintus 10.01.2011 15:32:01

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321427)
În ce privință? Că văd că n-ai citat partea în care eu le dădeam bila neagră, deci trebuie să fie vorba despre altceva.

Îmi cer iertare, n-am văzut postarea cu bila neagră, asta am spus-o de la mine. În privința consumării de sânge.

camy_d 10.01.2011 15:35:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321429)
Îmi cer iertare, n-am văzut postarea cu bila neagră, asta am spus-o de la mine. În privința consumării de sânge.

Și ce legătură are citatul cu consumul de sânge?

Oricum, din câte știu eu, francezii sunt cei care preferă carnea mai crudă și făcută în sânge. Iar românii au gusturi total opuse, carnea trebuie să fie bine gătită și uscată (sau cu sos, dar nu sânge).

tricesimusquintus 10.01.2011 15:41:03

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321432)
Și ce legătură are citatul cu consumul de sânge?

"Ci să le scriem să se ferească de întinările idolilor și de desfrâu și de (animale) sugrumate și de sânge." (Fapte 15,20)

"Cât despre păgânii care au crezut, noi le-am trimis o scrisoare, hotărându-le să se ferească de ceea ce este jertfit idolilor și de sânge și de (animal) sugrumat și de desfrâu." (Fapte 21,25)

camy_d 10.01.2011 15:49:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321437)
"Ci să le scriem să se ferească de întinările idolilor și de desfrâu și de (animale) sugrumate și de sânge." (Fapte 15,20)

"Cât despre păgânii care au crezut, noi le-am trimis o scrisoare, hotărându-le să se ferească de ceea ce este jertfit idolilor și de sânge și de (animal) sugrumat și de desfrâu." (Fapte 21,25)

Mersi, m-ai scutit de efortul de a căuta versetele.

Dar când am întrebat ce legătură are sângele cu citatul, mă refeream la acest citat
Citat:

Tradiția nu se abate de la Scriptură, ea o explică și o ajută să fie pusă în practicâ. Ortodocșii și într-o măsură ceva mai mică catolicii păstrează explicația Bibliei și punerea ei în practică așa cum au învățat de la apostoli, care erau luminați de Duhul Sfânt.

medusa 10.01.2011 15:57:23

Citat:

da, scrie, in Fapte, insa numai cu o singura ocazie.

tricesimusquintus 10.01.2011 16:08:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321444)
Mersi, m-ai scutit de efortul de a căuta versetele.

Cu plăcere. :3:

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321444)
Dar când am întrebat ce legătură are sângele cu citatul, mă refeream la acest citat

Păi uite că are legătură și cu acel citat, acum observ. În această privință Tradiția se abate de la Scriptură și încă binișor de tot... :39:

tricesimusquintus 10.01.2011 16:09:17

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321450)
da, scrie, in Fapte, insa numai cu o singura ocazie.

De fapt sunt două ocazii (în două capitole diferite) și ambele se referă la o hotărâre a Sinodului. Eu știam că ortodocșii respectă hotărârile sinoadelor.
Am însă o nelămurire: de unde extrageți principiul acesta că dacă o poruncă apare doar o singură dată, nu trebuie respectată?

camy_d 10.01.2011 16:13:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321461)
Cu plăcere. :3:

Păi uite că are legătură și cu acel citat, acum observ. În această privință Tradiția se abate de la Scriptură și încă binișor de tot... :39:

Când a spus Tradiția să mâncăm sânge?

medusa 10.01.2011 16:15:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321464)
De fapt sunt două ocazii (în două capitole diferite) și ambele se referă la o hotărâre a Sinodului. Eu știam că ortodocșii respectă hotărârile sinoadelor.

pai eu ce ti-am zis, ca se refera la acelasi lucru ! deci este o singura ocazie, la care s-a discutat de asta (consumul sangelui).

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321464)
Am însă o nelămurire: de unde extrageți principiul acesta că dacă o poruncă apare doar o singură dată, nu trebuie respectată?

de ce scrii cu rautate? cine a spus ce zici tu mai sus?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:31:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.