![]() |
Extemporal
1. Cine este ctitorul Bisericii crestine?
|
Citat:
|
Citat:
|
- "Daramati acest templu si-l voi ridica in trei zile"
- " Beti dintru acestea, toti. Acesta este sangele meu, a legii cele noi, care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor." |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Zi odată, nu ne mai ține în suspans, sunt mai multe pietre de temelie a Bisericii, vreau și eu să știu la care te referi.
|
Potrivit Cuvântului lui Dumnezeu există doar o singură Biserică Creștină care este alcătuită din cei răscumpărați prin sângele Domnului IIsus Hristos. Această Biserică a luat naștere când s-a pogorât Duhul Sfânt în Ziua Cincizecimii, la 10 zile după înălțarea Domnului Iisus Hristos. Evenimentul este relatat în capitolul 2 al cărții Faptele Apostolilor.
Varianta ta, Florin-Ionut? |
Citat:
|
Hristos este ctitor al Bisericii cat si parte a Bisericii sau "piatra cea din capul unghiului". Cu alte cuvinte, Biserica este rodul jertfei lui Hristos.
Este greu de precizat un moment anume cu privire la intemeierea Bisericii. Mai degraba putem distinge etape succesive in desavarsire sa in istorie. Astfel, putem spune ca Dumnezeu a intemeiat Biserica, ca pe o realitate dinamica, odata cu crearea fiintelor netrupesti si a celor trupesti, chemate la existenta pentru comuniunea cu Sine. In Vechiul Testamnent, Biserica a fost reprezentata de "poporul ales" in relatie cu care Dumnezeu isi descopera voia si planurile Sale cu privire la om si lume. Hristos insa este Cel care prin jertfa Sa de pe Cruce si Inviere articuleaza Biserica cu realitatea Imparatiei Cerurilor. Prin Pogorarea Sfantului Duh, Biserica Vechiului Testament devine Biserica Crestina, chemand la sine toate neamurile, nu doar un popor anume. Biserica strabate acum valurile istoriei, asemenea unei corabii, spre eshaton, ultimul "prag" intru desavarsire. |
Citat:
|
Citat:
Duhul Sfant! |
Evreul Sfintul Petru?
|
Citat:
Sfanta Treime e ctitorul, pentru ca toate lucrarile dumnezeiesti sunt lucrari ale Celor Trei Persoane. In cazul de fata, Duhul Sfant a fost trimis de Fiul de la Tatal. Niciuna dintre Persoane nu lucreaza singura, ci este o conlucrare a Celor Trei Persoane din Sfanta Treime. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Asteptam si alte intrebari interesante si instructive din partea voastra. Daca nu aveti, vin eu cu alt test-fulger. :) |
DL.IIsus a spus:
Petre,tu esti piatra pe care voi zidii biserica mea,ce nici portile iadului nu o vor birui pe dinsa.Cred ca acolo a incoltit si la cinciecime[pentecosti]sa desavirsit lucrarea.
sa luam aminte pace tuturor.si Duhului Tau. |
Citat:
|
Citat:
Fara lucrarea Duhului Sfant in biserica nu se poate face nimic. Toate Tainele Bisericii au in sprijinul activitatii preotesti si invocarea Duhului Sfant. De aceea prima rugaciune spusa la orice slujba este rugaciunea catre Duhului Sfant: ,,Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului ...,, |
Mai vrem!
Imi place ideea asta cu extemporalul, cu teste de verificare a cunostiintelor de natura religioasa.
Totusi cu raspunsul la intrebarea de mai sus nu sunt pe deplin multumita. La care biserica faceti voi referire? Banuiesc eu ca la credinta crestina. Si aia este usor de spus. Si ce are Sf.Pavel sau Petru cu asta? Sf.Treime, prin Iisus au adus legea noua. Ma asteptam sa aflu ceva legat de primul preot, de prima organizare bisericeasca, de prima constructie de biserica. Ia sa vedem pe astea le stie cineva? Deci inceputurile institutiei si cladirii bisericii. |
2. Una mai usoara...
Cine este capul Bisericii?
|
Citat:
desi unii zic ca-i PAPA..:-) |
Citat:
Ei zic insa ca papa este vicarul lui Hristos. Pentru noi insa, fiecare episcop este vicarul lui Hristos. |
Citat:
Inca o ramificare a extemporalului, daca nu e cu suparare pentru domn profesor: Daca Duhul s-a pogorit peste toti formind o biserica noua, de ce oare numai doi-poate trei Apostoli au promovat-o restul alegind sa ramina in Ierusalim cu neamurile lor si unde nu s-a ales nimic de crestinism? Oare au primit mesaje diferite de la Duhul Sfint Pavel creatorul crestinismului pe hirtie nici nu a fost ACOLO la Pogorirea S.D., iar Petru nici nu a pus piciorul in Roma. Stiu ca ni se cere sa ne insusim absolut totul PAPAGALICESTE ca la scoala primara( fara sa gindim sau doamne fereste sa intrebi ceva), insa nu toata lumea poate sa creada orbeste. Interesant este ca la noi chiar si in scoala este instaurata aceasta teroare tacita, clar venita din religie, unde toti de pe bancile scolii sunt dresati sa se uite URIT la cei care INTREABA, ca sa nu mai vorbim de profesori care pe vremuri te si urecheau |
3. Alta usoara:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa inteleg(corecteaza-ma unde gresesc) ca in viziunea ta ar fi cam asa: patriarhii anunta din timp,banuiesc ca inspirati divin,la ce ora si in ce zi ii va vizita Duhul Sfant.Mass-media se repede,Duhul Sfant se pogoara(nu cumva sa intarzie ca sa intre si reclamele in pauza de publicitate eventual),se intimpla ceva(apropo:ce se intimpla?)iar cei prezenti,cu telecomanda,in fata televizoarelor spun: ,,Yep,am vazut transmisia in direct de astazi a pogorarii Duhului Sfant.Acum cred.Cine nu crede maine in reluare de la 8 dimineata".O sa traduc opinia ta in engleza si o voi populariza pe toate forumurile protestante pe care le stiu.Este incredibila,the play of the day.Am crezut ca nu mai ma surprinde nimic. |
Citat:
Nu este normal ca Duhul Sfint sa apara ca la 50cime si totul sa fie legit! De ce oare totul se face hush-hush, pe dupa perdele si usi zavorite( incepind cu izraelitii)? De ce este Dumnezeu asa de sfios? ...intreb si eu din nou ca nestiutorul Toma? |
Citat:
Hush-hush?!:)))Cel de Sus este sfios?!:)))Omule,spre sa cunosti un avocat bun si nu ma refer la unul care sa te ajute pe lumea asta.PS:dupa faza cu ,,vantu naprasnic" Apostolul Petru citeza din Ioil si Psalmi ca sa le explice..dar deja cred ca vorbesc fara sens.Bafta si toate cele bune:)) |
Citat:
Stii expresia aceea ADEVARATA: Nu exista nimeni FARA DE PACAT, adica NEMINCINOS Toata lumea fara exceptie, este un lucru clar in Teologie! |
Citat:
Update:la faza cu ,,nimeni fara de pacat"spectrul de intelegere este mai larg decat stricta raportare la falsificarea realitatii.Pentru detalii vezi Efeseni 2:1-3.Oricum,s-ar putea sa fim mai aproape decat credem de a vedea inceputul sfarsitului(se cam scurge nisipul timpului din clepsidra discutiilor sterile):ipoteza>Vulcanul Campi Flegrei se trezeste.O intrebare imi vine in cap(ca sa nu fiu offtopic fata de topic):care au fost cuvintele Mantuitorului cand a inceput sa propovaduiasca? |
Iti explic asa mai ardeleneste cum vad eu situatia:-)
Citat:
Se poate una ca asta?Suna ciudat sau nu???:-) Cam asta ai vrea si tu sa vezi cu Duhul Sfant! :-) |
Citat:
Deci, stie cineva sa raspunda la intrebarea de mai sus sau nu? |
uuupssss!!!
Citat:
Se ies pe coridor sa discut cu Andrei?:-) Si tonul pe care l-ai folosit pentru intrebare, denota ca azi ne si dai cate un 2 daca nu raspundem corect!!! |
Citat:
11. Căci nimeni nu poate pune altă temelie, decât cea pusă, care este Iisus Hristos. 15. Și le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt? 16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. 17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. 18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. |
Ca sa concluzionez mai clar:
Citat:
Cred ca ai inteles ce am vrut sa spun Andrei:-) ...si gata cu povestile in ora, ca il suparam pe profu`...:-) |
Citat:
1. In functie de personalitatea ta, Re-afirmi dragostea catre celalalt, cit mai des posibil, prin mici actiuni si gesturi REALE, mai ales gesturi. 2. Iubitul/iubita nu dispare in neant pentru vre-o 2000 de ani. Stii vorba aceea din popor...Ochii care nu se vad se uita! 3. Ca urmare iubitul este ACOLO prezent, VIZIBIL,in carne si oase pentru a-ti acorda ajutor cind ti-e rau fara el/ea. 4. Mingiierea iubitului/iubitei este reala NU IMAGINARA, sau inchipuita. Mai ales stii la ce duce dragostea inchipuita, ..la tot felul de obsesii, daca nu mai rau! deci in loc de sanatate psihica, la depresie si aberatii. |
Citat:
Doar ca eu am vorbit exclusiv de Duhul Sfant care fiind un DUH,nu are consistenta materiala.Deci NU se poate vedea cu ochiul liber.(doar atunci cand apare Voit in chip de porumbel de exemplu).De asemenea, dragostea este ceva imaterial, nu se poate vedea cu ochiul liber.Nu ma refeream la iubiti, ci la iubirea care-i leaga.Ai perfecta dreptate in ce spui despre iubiti, dar IUBIREA care ii lega,tot nu se vede..VIZIBIL E DOAR IUBITUIL,NU SI IUBIREA! Ea se face simtita doar..:-) |
Citat:
Oare cum ai putea tu sa te indragostesti de cineva de care doar ai auzit de pe la vecini? Poate doar sa-ti placa cineva din povesti, dar sa-l iubesti, nu prea cred. |
Citat:
Desi unii pot specula, eu chiar te laudam acum:-) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:36:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.