Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Rugaciunea la cumpana de ani (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11676)

cristiboss56 30.12.2010 21:27:49

Rugaciunea la cumpana de ani

Rugaciunile de la miezul noptii , la cumpana dintre ani , au o importanta aparte . Slujbele de Te Deum ce vor fi savarsite in bisericile noastre au o semnificatie deosebita , mai ales ca in ziua de Anul Nou praznuim si Sarbatoarea Taierii imprejur a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos , in a opta zi de la nasterea Sa si facem pomenirea Sfantului Vasile cel Mare , Arhiepiscopul Cezareei Capadociei , ce a trecut la Domnul la 1 ianuarie in anul 379 . Pentru cei ce nu pot participa la astfel de slujbe , o rugaciune in miez de noapte este bine venita , caci multumim Domnului ca am trecut cu bine inca un an ! Sa multumim Domnului pentru binefacerile ce s-au revarsat asupra noastra si a famililor noastre ! Sa multumim pur si simplu ca suntem si ne-a mai dat timp sa ne savarsim pe calea pocaintei ! Sa multumim ca nu ne-a rasplatit dupa faradelegile si pacatele noastre ! Sa multumim si pentru cele mai putin bune , caci toate ne vin de la El , spre mantuirea noastra ! Sa multumim Domnului , Cel ce a creat lumea si are grija de Creatia Lui , El insusi find mai presus de lume ! Sa ne rugam Lui , pentru noul an ce va urma , sa ne pazeasca de tot raul , de ispite , de boli , de caderi , de vrajmasi , de vrajmasie , de galceava cea dintre noi , de ura si de alte asemenea . Un crestin e eliberat doar prin rugaciune , iar Anul Nou trebuie sa fie un moment in care sa ne reevaluam viata din punct de vedere spiritual , comunitar , familiar , profesional . Spunea cineva atat de bine ca : " Taina existentei umane nu sta in a trai , ci in a sti pentru ce traiesti " ! Sa dam un bun inceput anului ce vine , inaltand impreuna, in miez de noapte rugaciuni de multumire si de cerere : Slava lui Dumnezeu pentru toate !+

ingerul_pazitor 30.12.2010 21:53:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317837)
rugaciunile de la miezul noptii , la cumpana dintre ani , au o importanta aparte . Slujbele de te deum ce vor fi savarsite in bisericile noastre au o semnificatie deosebita , mai ales ca in ziua de anul nou praznuim si sarbatoarea taierii imprejur a domnului si mantuitorului nostru iisus hristos , in a opta zi de la nasterea sa si facem pomenirea sfantului vasile cel mare , arhiepiscopul cezareei capadociei , ce a trecut la domnul la 1 ianuarie in anul 379 . Pentru cei ce nu pot participa la astfel de slujbe , o rugaciune in miez de noapte este bine venita , caci multumim domnului ca am trecut cu bine inca un an ! Sa multumim domnului pentru binefacerile ce s-au revarsat asupra noastra si a famililor noastre ! Sa multumim pur si simplu ca suntem si ne-a mai dat timp sa ne savarsim pe calea pocaintei ! Sa multumim ca nu ne-a rasplatit dupa faradelegile si pacatele noastre ! Sa multumim si pentru cele mai putin bune , caci toate ne vin de la el , spre mantuirea noastra ! Sa multumim domnului , cel ce a creat lumea si are grija de creatia lui , el insusi find mai presus de lume ! Sa ne rugam lui , pentru noul an ce va urma , sa ne pazeasca de tot raul , de ispite , de boli , de caderi , de vrajmasi , de vrajmasie , de galceava cea dintre noi , de ura si de alte asemenea . Un crestin e eliberat doar prin rugaciune , iar anul nou trebuie sa fie un moment in care sa ne reevaluam viata din punct de vedere spiritual , comunitar , familiar , profesional . Spunea cineva atat de bine ca : " taina existentei umane nu sta in a trai , ci in a sti pentru ce traiesti " ! Sa dam un bun inceput anului ce vine , inaltand impreuna, in miez de noapte rugaciuni de multumire si de cerere : slava lui dumnezeu pentru toate !+

oare cand se fac moliftele sf vasile la cumpana dintre ani?

cristiboss56 30.12.2010 22:00:36

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 317848)
oare cand se fac moliftele sf vasile la cumpana dintre ani?

La biserica unde merg, pe 1 ianuare la ora 8:00 . Doamne ajută !+

ingerul_pazitor 30.12.2010 22:16:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317850)
la biserica unde merg, pe 1 ianuare la ora 8:00 . Doamne ajută !+

multumesc frumos, e totusi posibil sa fie orare diferite la alte biserici?

cristiboss56 30.12.2010 22:46:28

Citat:

În prealabil postat de ingerul_pazitor (Post 317860)
multumesc frumos, e totusi posibil sa fie orare diferite la alte biserici?

Utrenia si Sfanta Liturghie incep la 8:00 , acum pot fi mici diferente (7:30 -9:00 ) , dar este bine a merge maine la biserica unde doriti sa participati la slujba si sa cititi programul liturgic unde este afisata ora exacta de incepere . Un an nou , cu rod in toate cele bune si cu folos dumneavoastra !:1:

Melissa 30.12.2010 22:54:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317837)
Rugaciunile de la miezul noptii , la cumpana dintre ani , au o importanta aparte . Slujbele de Te Deum ce vor fi savarsite in bisericile noastre au o semnificatie deosebita , mai ales ca in ziua de Anul Nou praznuim si Sarbatoarea Taierii imprejur a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos , in a opta zi de la nasterea Sa si facem pomenirea Sfantului Vasile cel Mare , Arhiepiscopul Cezareei Capadociei , ce a trecut la Domnul la 1 ianuarie in anul 379 . Pentru cei ce nu pot participa la astfel de slujbe , o rugaciune in miez de noapte este bine venita , caci multumim Domnului ca am trecut cu bine inca un an ! Sa multumim Domnului pentru binefacerile ce s-au revarsat asupra noastra si a famililor noastre ! Sa multumim pur si simplu ca suntem si ne-a mai dat timp sa ne savarsim pe calea pocaintei ! Sa multumim ca nu ne-a rasplatit dupa faradelegile si pacatele noastre ! Sa multumim si pentru cele mai putin bune , caci toate ne vin de la El , spre mantuirea noastra ! Sa multumim Domnului , Cel ce a creat lumea si are grija de Creatia Lui , El insusi find mai presus de lume ! Sa ne rugam Lui , pentru noul an ce va urma , sa ne pazeasca de tot raul , de ispite , de boli , de caderi , de vrajmasi , de vrajmasie , de galceava cea dintre noi , de ura si de alte asemenea . Un crestin e eliberat doar prin rugaciune , iar Anul Nou trebuie sa fie un moment in care sa ne reevaluam viata din punct de vedere spiritual , comunitar , familiar , profesional . Spunea cineva atat de bine ca : " Taina existentei umane nu sta in a trai , ci in a sti pentru ce traiesti " ! Sa dam un bun inceput anului ce vine , inaltand impreuna, in miez de noapte rugaciuni de multumire si de cerere : Slava lui Dumnezeu pentru toate !+

Am fost si eu de cateva ori, la biserica la miezul noptii,la cumpana dintre ani.Aveti dreptate, e un moment aparte .:-)Domina un sentiment de uniune foarte frumos, intre Dumnezeu si om.Iar la sfarsit, cel putin unde eu am fost, nu te lasa preotii sa iesi din biserica pana nu ciocnesti un pahar de vin si nu servesti cozonac.Toata lumea era asa cum ar trebui..vesela,deschisa,cu sufletul curat..Cel putin asa am perceput-o eu..

ingerul_pazitor 31.12.2010 01:18:29

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 317873)
Utrenia si Sfanta Liturghie incep la 8:00 , acum pot fi mici diferente (7:30 -9:00 ) , dar este bine a merge maine la biserica unde doriti sa participati la slujba si sa cititi programul liturgic unde este afisata ora exacta de incepere . Un an nou , cu rod in toate cele bune si cu folos dumneavoastra !:1:

si dvs la fel!!!;)

cristiboss56 31.12.2010 12:49:00

Rugaciune de multumire

Doamne , Iisuse Hristoase , Dumnezeul nostru , Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea , Care ai nemasurata mila , nespusa si neajunsa iubire de oameni , cazand acum catre a Ta slava , cu frica si cu cutremur , aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul tau . Te slavesc , Te laud , si Te cant ca pe un Domn , Stapan si facator de bine . Si iarasi cazand inaintea Ta , iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei Tale milostiviri , ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine , ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu . Izbaveste-ma de tot raul si necazul . Daruieste-mi liniste . Si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh , acum si pururea si in vecii vecilor . Amin !+

IOLANDA 31.12.2010 14:38:40

Anul trecut am fost in biserica la trecerea dintre ani si m=am simtit extraordinar de bine in compania credinciosilor si a preotilor nostri dragi.Din pacate in acest an nu voi putea fi prezenta in biserica la orele 24,dar ma voi ruga acolo unde voi fi cu copiii mei,pentru ca Bunul Dumnezeu sa se indure de noi toti ,si sa ne indrume pe calea spre mantuire .Amin...."La multi ani!!!....cu bucurii si sanatate.

cristiboss56 31.12.2010 16:09:04

Citat:

În prealabil postat de IOLANDA (Post 318034)
Anul trecut am fost in biserica la trecerea dintre ani si m=am simtit extraordinar de bine in compania credinciosilor si a preotilor nostri dragi.Din pacate in acest an nu voi putea fi prezenta in biserica la orele 24,dar ma voi ruga acolo unde voi fi cu copiii mei,pentru ca Bunul Dumnezeu sa se indure de noi toti ,si sa ne indrume pe calea spre mantuire .Amin...."La multi ani!!!....cu bucurii si sanatate.

Important ca te rogi , si mult mai important ca nu-L uitam nici o clipa idiferent unde suntem si ce facem ! La multi ani , cu sanatate si multe bucurii !:1:

tigerAvalo9 31.12.2010 18:38:25

Te deum Laudamus ,un cantec special pentru cumpana dintre ani.Il puteti asculta aici,sunt mai multe variante :

http://www.youtube.com/watch?v=BLbNy...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2UN35U5xFZM&translated=1

http://www.youtube.com/watch?v=sqwV9l-U8ds&translated=1

Slava si multumita lui Dumnezeu pentru toate!

cristiboss56 31.12.2010 21:27:32

Laudam pe Tatal , pe Fiul si pe Sfantul Duh , Dumnezeu ; vrednic esti in toata vremea a fi laudat de glasuri cuvioase , Fiul lui Dumnezeu , Cel ce dai viata , pentru aceasta lumea Te mareste !

cristiboss56 31.12.2010 22:53:33

Slava intru cei de sus lui Dumnezeu , si pe pamant pace , intre oameni bunavoire . Laudamu-Te , bine Te cuvantam , inchinamu-ne Tie , slavimu-Te , multumim Tie , pentru slava Ta cea mare , Doamne Imparate Ceresc , Dumnezeule , Parinte atottiitorule , Doamne , Fiule Unule-Nacut , Iisuse Hristoase si Duhule Sfinte . Doamne Dumnezeule , Mieluselul lui Dumnezeu , Fiul Tatalui , Cel ce ridici pacatele lumii , miluieste-ne pe noi , Cel ce ridici pacatele lumii , primeste rugaciunea noastra , Cel ce sezi de-a dreapta Tatalui si ne miluieste pe noi . Ca Tu esti Unul Sfant , Tu esti unul Domn Iisus Hristos , intru Slava lui Dumnezeu Tatal . Amin!+

cristiboss56 01.01.2011 20:53:54

Toti sfintii din veac , care bine ati placut Domnului , rugati-va pentru noi , cei fara de raspuns si mai pacatosi decat toti pacatosii cei din veac . Doamne Dumnezeul nostru , primind si ascultand rugaciunile si cererile lor , iarta-ne orice Ti-am gresit de la nasterea noastra pana in ziua si in ceasul de acum , fie cu lucrul , cu cuvantul , cu gandul , intru stiinta si intru nestiinta , cu mintea , cu cugetul si cu toate simtirile noastre . Iarta si pe parintii si pe fratii nostrii , pe toti arhiereii , preotii , monahii si drept-credinciosii de pretutindeni , pe cei ce ne urasc si pe cei ce ne iubesc , pe cei ce ne miluiesc si ne slujesc , pe cei ce ne-au poruncit noua nevrednicilor sa ne rugam pentru ei , pe cei ce i-am vatamat , s-au i-am scarbit , s-au i-am blestemat si pe cei ce ne-au facut sau ne fac noua asemenea si daruieste cele de folos sufletelor noastre , si inceput bun in noul an ce tocmai a inceput . Ca Tie se cuvine toata slava , cinstea si inchinaciunea , Tatalui si Fiului si Sfantului Duh , acum si pururea si in vecii vecilor . Amin !+

tigerAvalo9 02.01.2011 20:33:43

Rugaciunea la Masa de Craciun – Motivul
Rugaciunea la masa de Craciun, concertele corale si slujbele cu lumanari umplu programul pentru sarbatorea moderna a Craciunului. Rugaciunea ne ajuta sa comunicam cu Dumnezeu, iar cand ne adunam ca familie la masa de Craciun, vrem sa marturisim nasterea lui Isus. Pentru ca nu exista o singura rugaciune oficiala sau psalm de Craciun, te incurajam sa te gandesti la ce inseamna Isus pentru tine si familia ta. Vorbeste-I din inima lui Dumnezeu din cer. Iata aici un exemplu:

“Tata ceresc, Iti multumesc ca L-ai trimis pe Fiul Tau Isus pe pamant. Noi nu sarbatorim doar nasterea Lui in iesle, ci si motivul venirii Sale – moartea Lui pe cruce. Iti multumim ca dai viata vesnica fiecarui om care accepta darul Lui de mantuire.”

“Tata, Iti multumesc pentru familia mea. Nu ne este intotdeauna usor in viata, insa stim ca Tu intotdeauna esti cu noi. Asa cum spune Cuvantul Tau, niciodata nu ne lasi si nu ne parasesti. Iti multumesc pentru dragostea care ne leaga impreuna si ca intotdeauna ne porti de grija in nevoile noastre. Te rog sa ne unesti si mai mult in anul care vine. Te iubim si dorim ca timpul de sarbatoare sa fie o zi memorabila. In numele lui Isus, Amin.”
Unele rugaciuni pot fi spuse in cuvinte, iar altele pot sa fie in forma de psalmi (cantari de lauda si inchinare). De sarbatoarea Craciunului, aducem in rugaciune lauda pentru nasterea din fecioara a Fiului lui Dumnezeu, Isus Cristos. Poate prima rugaciune de lauda pentru nasterea lui Isus a venit chiar de la mama Lui, Maria, in asteptarea nasterii: “Sufletul meu mareste pe Domnul, si mi se bucura duhul in Dumnezeu, mantuitorul meu, pentru ca a privit spre starea smerita a roabei Sale. Caci iata ca de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita, pentru ca Cel Atot Puternic a facut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este Sfant, si indurarea Lui se intinde din neam in neam peste cei ce se tem de El. El a aratat putere cu bratul Lui; a risipit gandurile pe care le aveau cei mandri in inima lor. A rasturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, si a inaltat pe cei smeriti. Pe cei flamanzi i-a saturat de bunatati, si pe cei bogati i-a scos afara cu mainile goale. A venit in ajutorul robului sau Israel, caci Si-a adus aminte de indurarea Sa, cum fagaduise parintilor nostri, fata de Avraam si samanta lui in veac” (Luca 1:46-55).

Maria a adus glorie lui Dumnezeu pentru darul Lui oferit lumii prin ea. Cuvintele ei de lauda de multe ori sunt cantate in imnuri si cantari de cor.
Rugaciunea la Masa de Craciun – Ce sa includem in rugaciunea de Craciun
Relatarile biblice ale nasterii lui Cristos au supravietuit timp de doua mii de ani. De la relatari orale la cele scrise, nasterea lui Isus nu si-a pierdut efectul asupra omenirii. Desi nici unul nu stie data exacta a nasterii lui Cristos, Craciunul reprezinta un timp stabilit pentru a comemora acest dar minunat, cu bucurie, cantari si rugaciuni catre Dumnezeu. Crestinii sarbatoresc descoperirea darului lui Dumnezeu pentru omenire, pe Isus Mesia si venirea Sa in trup omenesc,.

Rugaciunea la Masa de Craciun – Cuvinte care ajung la inima
Gandeste-te sa citesti cu toata familia la masa de Craciun o rugaciune de Craciun sau o cantare de Craciun: O rugaciune (de Martin Luther)

O, scump Isus, o sfant Copil,
Fa-Ti loc curat si moale
In inima mea, care sa fie
Un sfant locas doar pentru Tine

Inima mea trasare de bucurie
Buzele mele nu mai pot tacea
Eu trebuie sa cant, cu glas de bucurie,
Acea cantare veche, cea mai dulce

Glorie lui Dumnezeu in cer
Pe Fiul Sau El ni L-a dat
Ingerii canta voiosi in cor
Vestind la toti un an nou binecuvantat!

O, noapte sfanta! (de Adolphe Adam)
O, noapte sfanta, binecuvantata,
Isus in iesle umil S-a nascut
In lumea de pacate framantata
Mantuitorul azi a coborat
Speranta-n sufletul trudit rasare
A zorilor lumini ne stralucesc

Inghenunchiat, e ceru-n sarbatoare
Multumi de ingeri, azi Il preamaresc!
Multumi de ingeri, azi Il preamaresc!

cristiboss56 29.12.2013 22:25:58

Doamne , Iisuse Hristoase , Dumnezeul nostru , Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea , Care ai nemasurata mila , nespusa si neajunsa iubire de oameni , cazand acum catre a Ta slava , cu frica si cu cutremur , aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul tau . Te slavesc , Te laud , si Te cant ca pe un Domn , Stapan si facator de bine . Si iarasi cazand inaintea Ta , iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei Tale milostiviri , ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine , ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu . Izbaveste-ma de tot raul si necazul . Daruieste-mi liniste . Si ma invredniceste ca in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh , acum si pururea si in vecii vecilor . Amin !+

cristiboss56 29.12.2013 22:29:34

ACATISTUL SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE

http://www.youtube.com/watch?v=Usr9dRGkRP8

cristiboss56 29.12.2013 22:32:24

În toate bisericile Patriarhiei Române vor fi oficiate, la cumpăna dintre ani, slujbe speciale. Potrivit rânduielii liturgice hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în noaptea dintre ani în catedralele și bisericile parohiale se oficiază Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos și se citesc rugăciunea Sfântului Isaac Sirul, o rugăciune de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an (din tradiția română și slavă și din tradiția greacă).
În mănăstiri slujba se va oficia, potrivit Tipicului, după Miezonoptică sau Priveghere.
Slujba de la miezul nopții de la Catedrala patriarhală va fi transmisă în direct de televiziunea și radio TRINITAS.

cristiboss56 29.12.2013 23:38:32

Astăzi, la sfârșit de an, Doamne vin în Fața Ta
Să Îți mulțumesc Părinte c-ai păzit ființa mea
Iar în anul care iată că aproape a trecut
Mi-ai fost Doamne Călăuză, mi-ai fost Pavăză și Scut!

Mulțumesc că-n orice clipă am simțit Iubirea Ta,
Că ai fost în barca vieții când furtuna era grea...
Iar când însetam pe cale și credeam că sunt înfrânt
Tu mi-ai dat din apa vie care curge din Cuvânt!

Mulțumesc de pacea sfântă ce mă-nvăluie mereu
De când Te-am primit în viață ca Stăpân și Dumnezeu...
Și de sfânta părtășie Doamne vreau să-Ți mulțumesc
Când m-aplec în rugăciune și Îți spun cât Te iubesc!

Mulțumesc pentru-ndurarea revărsată zi de zi
Peste lume...peste țară și peste ai Tăi copii....
Pentru apă, pentru pâine, pentru tot ce ai creat...
Mulțumesc că ești IUBIRE și ești Doamne minunat!

Și Te-aș mai ruga Părinte pentru anul care vine
Fă ca lumea-ntreagă Doamne să se-ntoarcă către Tine!
Să răsune-ntreg pământul de cântări și bucurie,
Rugăciuni și osanale închinate Doamne Ție!

O ruga scrisa in versuri de O. Luca

cristiboss56 30.12.2013 01:20:15

RUGA LA SFARSIT DE AN !

Ma rog si-n ziua cea din urma,
Acestui AN ce s-a sfarsit...
Si-ti multumesc o bun Parinte,
Caci anu-ntreg ne-ai ocrotit.

Iti multumesc o sfinte Tata,
Caci in fiecare zi din an,
Ai fost a noastra calauza,
Dupa al Tau intelept plan.

Ai fost si-n zilele senine ,
Si chiar in zile cu mult nor,
Cu ingrijorari si cu suspine ,
TU ne-ai fost sigur ajutor.

Si acum cand anul nou in fata,
Ne este un necunoscut,
Noi Te rugam o sfinte Tata,
Sa ne fi pavaza si scut .

Ne fii lumina pe carare,
Si calauza...Te rugam ,
Sa ne pazesti cu mana tare,
Obstacole de-ntampinam .

Daca e vifor sau furtuna ,
Iar soarele-i ascuns in nor,
Sa nu descurajam ne ajuta,
Caci numai Tu esti ajutor.

Te mai rugam o bun Parinte,
De frica si ingrijorari ,
Si la temutele ispste
Sa ne dai sfinte incurajari.

Ne da o inima inteleapta
Sa fim mereu multumitori,
De tot ce Tu ne dai in viata
Sa fim deplin ascultatori .

Si-atunci cand la a Ta venire,
Vom auzii a Ta strigare,
Cu sfintii cei de pe pamant,
Sa-ti iesim in intampinare...amin.

( B. Solomica )

cristiboss56 30.12.2013 12:31:43

A mai venit un an! E mare sărbătoare
Și tot pământul cântă...îmbrățișări...urale...
Sunt mesele bogate și cerul luminat
Căci Domnul, din iubire, un an a mai lăsat!

Se nasc acum speranțe și doruri înfloresc...
Se iartă...și se uită...și oamenii iubesc...
Atâta fericire plutește în eter
C-a devenit pământul un colțișor de cer!

Să ne oprim o clipă la început de an
Să ne-ndreptăm privirea spre Tatăl Suveran...
Uniți într-o simțire s-aducem închinare
Că ne-a mai dat un an de binecuvântare!

Cu-adâncă reverență să facem legământ
Că-I vom sluji o viață -cum cere în Cuvânt-
Iar noul an va fi de dragoste mai plin
Căci Domnul e Iubire acum și-n veci! Amin!

cristiboss56 31.12.2013 12:52:52

Doamne, Iisuse Hristoase, Cel care Arhiereu al nostru Te-ai facut ca sa Te poti aduce pe Tine Insuti jertfa pentru rascumpararea noastra din blestemul legii si din robia pacatului, Cel care inaintea infricosatoarelor Tale patimi in rugaciunea Ta arhireasca ai cerut: “Parinte, voiesc ca, unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine si aceia pe care Mi i-ai dat, ca sa vada slava Mea”, Cel care la patruzeci de zile de la Invierea Ta Te-ai inaltat la cer din acest loc, ajuta-ne ca, la vremea de Tine hotarata pentru fiecare, toti sa fim impreuna cu tine si sa ne bucuram de vederea slavei pe care Ti-a dat-o dintru inceput Tatal. Dumnezeule, Mantuitorul nostru, Cel Care in timp ce Te inaltai de aici la cer ca sa sezi de-a dreapta Tatalui cu trupul Tau pe care L-ai indumnezeit, binecuvantand pe ucenicii intristati i-ai mangaiat trimitand peste ei fagaduinta Tatalui, ca cei ce vor sta in cetate vor fi imbracati cu putere de sus, imbraca-ne cu puterea harului si pe noi, cei care Te asteptam stand in Biserica Ta, Ierusalimul cel de sus, pe care ni l-ai lasat noua, crestinilor, mai tare decat orice cetate din lumea aceasta, nebiruita nici de portile iadului. Doamne Iisuse Hristoase, Mantuitorul nostru, Cel care despartindu-Te de ucenici i-ai facut partasi tainei ca Ti s-a dat toata puterea, in cer si pe pamant, pe noi cei care, ascultand cele ce ne-ai spus in ultima clipa ca trebuie sa propovaduim in numele Tau si altora in urma Ta, ne-am botezat in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, imputerniceste-ne sa pazim mai intai noi toate cate ne-ai poruncit noua, ca, prin pilda vietii, sa ii indemnam si pe altii a face asemenea. Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiul Tatalui si Fiul-Omului, Cel care dupa desavarsirea celor necesare pentru mantuirea sufletelor tuturor oamenilor, ridicandu-Te la cerul din care Te-ai coborat ca sa faci aceasta, ne-ai asigurat ca nu ramanem singuri, fagaduind “Iata Eu cu voi sunt in toate zilele, pana la sfarsitul veacului”, fii si cu noi in toate clipele vietii noastre, ca sa nu se imputineze puterile noastre sufletesti in fata ispitelor si sa nu cunoastem deznadejdea. Aducandu-ne aminte de cruce, de groapa, de Inviere, de Inaltarea Ta la cer, Te rugam, Mantuitorule, ajuta-ne ca pasirea noastra pe urmele Tale sa fie spre urmarea Ta si in duh, in toate, la bine si la rau, prin implinirea cuvintelor ce ni le-ai lasat prin Sfanta Evanghelia Ta si astfel sa nu venim goi si fara de roade cand ne vei chema la Tine, ci pe toate ale vietii noastre sa Ti le putem intoarce si sa le poti primi ca ale Tale dintru ale Tale. Amin”.

cristiboss56 01.01.2014 02:09:42

Sfântul Vasile cel Mare: „Să nu uiți să mulțumești pentru toate”

„Lăsând la o parte supărarea pentru cele ce ne lipsesc, să ne învățăm a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru cele ce avem.” Nimeni dintre noi, dacă vrea să fie socotit înțelept, să nu uite să mulțumească pentru tot ce i se întâmplă în viață. Însă cei mai mulți dintre oameni fac precum cei nemulțumitori: disprețuiesc cele ce au și doresc cele ce le lipsesc. Robul e nemulțumit că nu-i liber. Cel născut liber e nemulțumit că nu s-a născut în altă țară, mai cu vază, că nu-i dintr-o familie renumită prin noblețe, care să fie celebră. Cel de neam slăvit se plânge că nu-i putred de bogat; cel bogat se întristează că nu-i stăpân peste orașe și popoare; generalul se plânge că nu-i împărat, împăratul se plânge că nu stăpânește toată lumea de sub soare. Toate acestea îi conving pe aceștia că nu trebuie să mulțumească Binefăcătorului pentru ceva. Noi însă, lăsând la o parte supărarea pentru cele ce ne lipsesc, să ne învățăm a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru cele ce avem. În împrejurările grele ale vieții, să spunem înțeleptului Doctor: „Bine este mie că m-ai smerit”, „Suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice de slava care ni se va descoperi”, „Puțin am fost bătuți pentru cele ce am păcătuit!” Omule, ușurează greutatea celor prezente cu nădejdea celor viitoare. După cum cei bolnavi de ochi își întorc privirile de la obiectele foarte strălucitoare odihnindu-le pe flori și pe câmpiile înverzite, tot așa și sufletul nu trebuie să privească necontenit la cele ce pricinuiesc întristare, nici să se lipească de nenorocirile prezente, ci să-și plimbe privirea spre contemplarea adevăratelor bunătăți. Vei reuși să te bucuri pururea dacă vei privi necontenit la Dumnezeu, iar nădejdea răsplătirii va ușura necazurile vieții. Ai fost batjocorit? Caută la slava pe care o ai păstrată în ceruri pentru răbdarea ta! Ai suferit vreo pagubă? Uită-te la bogăția cea cerească și la comoara pe care ți-ai agonisit-o prin faptele tale bune! Ai fost alungat din patrie? Dar ai patrie Ierusalimul ceresc! Ai pierdut copilul? Ai însă îngeri împreună cu care te vei veseli lângă tronul lui Dumnezeu, cu o veselie veșnică! Dacă ducem o viață strălucită, să spunem cuvintele lui David: „Ce voi da în schimb Domnului pentru toate câte mi-a răsplătit mie?” Pentru noi a venit Dumnezeu între oameni; pentru trupul cel stricat, „Cuvântul s-a făcut trup și a locuit între noi”, cu noi, cei nerecunoscători.

cristiboss56 29.12.2014 22:36:36

Rugăciunea Sfântului Paisie Aghioritul pentru lume

Dumnezeul meu, să nu-i părăsești pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toți lângă Tine.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli ușoare sau grave.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități sufletești.
Pomenește, Doamne, pe conducătorii țărilor și ajută-i să conducă creștinește.
Pomenește, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
Pomenește, Doamne, pe familiile care au probleme și pe cei divorțați.
Pomenește, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toți cei îndurerați și nedreptățiți în această viață, pe văduvi și pe văduve.
Pomenește, Doamne, pe toți cei întemnițați, pe anarhiști, pe narcomani, pe ucigași, pe făcătorii de rele, pe hoți, luminează-i și ajută-i să se îndrepte.
Pomenește, Doamne, pe toți cei înstrăinați.
Pomenește, Doamne, pe toți cei ce călătoresc pe mare, pe uscat și prin aer, și-i păzește.
Pomenește, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfințiți ai Bisericii și pe credincioși.
Pomenește, Doamne, toate frățiile monahale, pe stareți și pe stărețe, pe monahi și pe monahii.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniți.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care și-au lăsat casele și serviciile lor și se chinuiesc.
Pomenește, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă și pe refugiați.
Pomenește, Doamne, toate popoarele, să le ții în brațele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzești de orice rău și de război. Și iubita noastră țară, zi și noapte să o ții la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzești de orice rău și de război.
Pomenește, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptățite, încercate și dăruiește-le lor milele Tale cele bogate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufletești și trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

cristiboss56 29.12.2014 22:39:56

O, Preabuna si De-Viata-Facatoare Treime, primeste multumire pentru toate milele Tale si ne arata vrednici de binefacerile Tale ca, inmultind talantii care ne-au fost incredintati, sa intram in vesnica bucurie a Domnului nostru cantand cantare de biruinta: Aliluia !

cristiboss56 29.12.2014 22:44:04

Dumnezeul meu tie iti multumesc !

Iti multumesc Doamne Dumnezeul meu pentru tot ce mi-ai dat in viata asta,in primul rand iti multumesc ca sunt sanatos,ca am ochi sa vad minunatiile pe care Tu le-ai creat pentru noi,am urechi sa pot auzi de Tine si sa te pot cunoaste mai bine,iti multumesc din suflet ca ai fost tot timpul alaturi de mine si m-ai pazit de toate cele rele,mi-ai ajutat sa trec cu bine peste greutatile vietii si ai ascultat tot timpul rugaciunile mele chiar daca eu sunt un nevrednic si un mare pacatos.Te rog din tot sufletul meu nu te departa de la mine Doamne ca fara Tine simt un gol in sufletul meu si simt ca nu am nici un rost in viata asta ca toate sunt doar prin Tine Doamne Dumnezeul meu,toata speranta si toata nadejdea doar Tu esti pentru mine.Te mai rog Doamne sa ai grija de noi de toti,ca toti suntem fii Tai asa cum suntem noi mai buni sau mai rai,si iarta-ne noua gresalele noastre,ca pacatosi suntem de nu mai stim de noi.Spala-ne Doamne sufletele noastre,curateste inimile si gandurile noastre de cele rele si pune in noi un duh nou,curat si statornic sa te putem primi pe Tine ca fara Tine nu exista mantuire.Doamne Dumnezeul nostru ai grija de noi de toti si iarta-ne pe noi nevrednicii. AMIN AMIN AMIN

cristiboss56 29.12.2014 23:45:39

Întâmpinarea noului an prin rugăciune

Rânduieli liturgice la trecerea dintre ani :
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...258#post576258

cristiboss56 30.12.2014 15:33:26

cristiboss56 31.12.2014 11:14:56

http://felicitari.resursecrestine.ro...YjEaHWSD2e.jpg

cristiboss56 28.12.2015 22:29:06

Asrazi la sfarșit de an, Doamne vin în Fața Ta
Să Îți mulțumesc Părinte c-ai păzit ființa mea
Iar în anul care iată că aproape a trecut
Mi-ai fost Doamne Călăuză, mi-ai fost Pavăză și Scut!

Mulțumesc că-n orice clipă am simțit Iubirea Ta,
Că ai fost în barca vieții când furtuna era grea...
Iar când însetam pe cale și credeam că sunt înfrânt
Tu mi-ai dat din apa vie care curge din Cuvânt!

Mulțumesc de pacea sfântă ce mă-nvăluie mereu
De când Te-am primit în viață ca Stăpân și Dumnezeu...
Și de sfânta părtășie Doamne vreau să-Ți mulțumesc
Când m-aplec în rugăciune și Îți spun cât Te iubesc!

Mulțumesc pentru-ndurarea revărsată zi de zi
Peste lume...peste țară și peste ai Tăi copii....
Pentru apă, pentru pâine, pentru tot ce ai creat...
Mulțumesc că ești IUBIRE și ești Doamne minunat!

Și Te-aș mai ruga Părinte pentru anul care vine
Fă ca lumea-ntreagă Doamne să se-ntoarcă către Tine!
Să răsune-ntreg pământul de cântări și bucurie,
Rugăciuni și osanale închinate Doamne Ție!

( M. Luca )

cristiboss56 30.12.2015 01:35:31

Să cerem lui Dumnezeu - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt - să ne ajute să sfințim timpul vieții noastre. Iar dacă în viața noastră, în anul trecut am trăit timp căzut, timp de lenevire, timp de nerodire, timp de uitare a lui Dumnezeu, timp de neglijare a semenilor noștri, în anul 2016 să corectăm capitolele, frazele, propozițiile și cuvintele din viața noastră, să le îmbunătățim, să le facem conforme cu voia lui Dumnezeu și cu voia sfinților.

Amin !

cristiboss56 30.12.2015 22:02:52

RUGĂCIUNE DE ANUL NOU

Doamne Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt !
Ție, Doamne, ne plecăm genunchii sufletului și ai trupului nostru, Ție singurului Bun și fără de păcat, Ție adevăratului Dumnezeu, care ai făcut cerul și pământul, marea și izvoarele, toate cele văzute și nevăzute.
Ție Dumnezeule în trei fețe proslăvit ne închinăm, Te lăudăm, îți mulțumim și Te rugăm; caută cu milostivire spre smerita noastră rugăciune și primește mulțumirile, laudele și cererile noastre.
Mai întâi Te lăudăm pentru că ne-ai păzit până acum ca să nu cădem în mâinile vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. Te lăudăm și-Ți mulțumim pentru toate darurile cele sufletești și trupești pe care ni le-ai dat nouă până în clipa de față.
Îți mulțumim pentru învățăturile care ni le-ai dat. Îți mulțumim pentru sănătate și pentru toate bunătățile sufletești și trupești pe care ni le-ai dat nouă.
Îți mulțumim și te slăvim pentru toate bucuriile și întristările pe care le-am avut în anul acesta și în toți anii vieții noastre până în clipa de față. Îți mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni l-ai dat, pentru că ne-ai păzit cu sfinții Tăi Îngeri pe drumul acestei vieți atât de alunecoasă și primejdioasă, căci cine ne-ar fi păzit pe noi în acele clipe grele dacă nu erai Tu, Păstorul nostru cel Bun cu Sfinții Tăi Îngeri!
Te rugăm acum Dumnezeul nostru Cel Mare și Minunat, Cel închinat în Sfânta Treime, Tatăl-Creatorul, Fiul-Mântuitorul și Sfântul Duh-Sfințitorul să cauți cu milostivire și să faci ca să fie primite la Tine, toate cele lucrate de noi, nevrednicii în numele Tău, în anii trecuți până în clipa de față: rugăciunile, cântările, milosteniile la săraci și toate ostenelile noastre, căci știm că noi nu avem nimic al nostru, ci am luat totul dintru ale Tale, ca niște robi netrebnici, ca să ți le aducem Ție.
Învrednicește-ne Doamne de darul primirii la Tine, căci după dreptatea noastră, noi nu suntem decât o cârpă lepădată și murdară înaintea Feței Tale.
Iartă-ne Doamne toate păcatele pe care le-am făcut până acum și nu ne lăsa ca să mai cădem în ispite, să mai păcătuim înaintea Ta. Dă-ne har și putere ca să putem a ne lepăda de toate poftele cele rele și plăcerile pierzătoare de suflet.
Te rugăm Doamne în clipa aceasta să-Ți aduci aminte de frații noștri creștini, care sunt asupriți și prigoniți, de toți cei bolnavi și din spitale, de văduve și orfani, de cei săraci și lipsiți.
Adu-Ți aminte Doamne și de vrăjmașii noștri, care ne asupresc și ne prigonesc pe noi; îmblânzește-i pe dânșii, ca să cunoască ei că Tu ești Dumnezeul nostru, căci vrăjmașii noștri sunt mai întâi vrăjmașii Tăi Doamne și ei se laudă că Tu ne-ai părăsit; dar nădejdea noastră la Tine este, ca să primești rugăciunile împărătesei noastre, ale Preasfintei Fecioare Maria și să ne ierți păcatele, depărtând de la noi pedeapsa ce o merităm.
Sfarmă Doamne, toate lojile francmasonice, risipește toată vrăjitoria și magia din țara noastră, ceartă duhurile necurate care vin să se instaleze în locașul Tău ce Sfânt. Vino în ajutorul robilor Tăi care se luptă pentru împărăția Ta.
Adu-Ți aminte Doamne și de păstorii noștri cei duhovnicești (numele) care s-au ostenit și se ostenesc spre a ne învață cuvântul Tău. Dăruiește-le lor Harul Tău ca să ne întărească mereu în credință. Fii cu ei întotdeauna cum ai fost cu Apostolii Tăi. Dă-le putere ca lui Moise proorocul, ca să ne conducă prin pustiul lumii acesteia spre Canaanul Ceresc. Dă-le râvna lui Ilie și Enoh, înțelepciunea lui Ioan, vitejia lui David, ca să omorâm cu toții pe Goliat-diavolul, dimpreună cu toate uneltirile lui și ajută-i ca să trezească din somnul păcatelor cât mai multe suflete, spre a le aduce pe calea mântuirii. Păzește-i Doamne cum ai păzit pe Ilie și pe Elisei și trimite-le îngeri păzitori în călătorie și în tot locul.
Adu-Ți aminte Doamne de toți preoții cei binecredincioși; păzește-i pe dânșii și îi ajută.
Depărtează Doamne pe toți lupii îmbrăcați în piei de oaie, de la turma Ta și pe toți închinătorii la idoli, care vor să rupă turma cu lăcomiile, cu vicleșugurile și cu toate smintelile lor.
Adu-Ți aminte de toată Biserica cea ortodoxă și o scapă de la pierzare.
Pomenește Doamne întru Împărăția Ta pe păstorul nostru duhovnicesc (numele) , pe toți frații și surorile, pe toată comunitatea noastră creștină ortodoxă, pe toți care ne-am unit în credință și ascultare ca să facem voia Ta.
Te rugăm Dumnezeule să ne dai răbdare, înțelepciune, dragoste desăvârșită, nădejde nezdruncinată și toate virtuțile care ne trebuie ca să ne mântuim.
Apără-ne de oameni gâlcevitori, de oameni rătăciți, de patimi și păcate.
Ajută-ne Doamne ca să nu ne lepădăm de Tine în nici un fel. Păzește-ne de ceasul încercărilor de la Apocalipsă și scrie numele nostru în Cartea Vieții Tale.
Deschide Doamne urechile sufletelor noastre, ca să audă glasul trâmbiței Tale celei de mântuire și să înviem pentru viața veșnică.
Trimite tuturor creștinilor din toată lumea har și putere, ca să biruiască pe satana și vino în ajutor la tot creștinul cel necăjit și întristat, care are trebuință de ajutorul Tău.
Doamne, noi, oile pășunii Tale, nu avem nici o altă apărare, ci numai Tu ești apărătorul nostru cel puternic și numai în Tine ne încredem, de aceea te rugăm să ne ajuți și să nu ne lepezi de la fața Ta.
Adu-Ți aminte Doamne și de cei adormiți din neamurile noastre, de părinții noștri, de toți frații și surorile care au plecat dintre noi, de toți cei ce s-au pomenit la Sfintele Liturghii și sărindare și pomenește-i întru împărăția Ta.
Auzi-ne și pe noi, Doamne Dumnezeul nostru, cum ai auzit pe Ucenicii Tăi când Te rugau, cum ai auzit pe Prooroci, pe Mucenici, pe Ierarhi, cum ai auzit pe Sfinții Părinți și nu ne lepăda pe noi de la Fața Ta, că zidirea Ta suntem și pe alt Dumnezeu nu știm, ci numai Tu ești Dumnezeul nostru în care credem și căruia ne închinăm Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Amin.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, cu ale Sfinților Îngeri, cu ale Sfinților Apostoli, cu ale Sfântului Vasile Cel Mare și pentru ale tuturor sfinților, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin!

cristiboss56 31.12.2015 23:04:17

Slavit sa fie domnul in vecii vecilor amin !
La multi ani intru hristos !!!
Rog pe bunul dumnezeu sa va tina pe mai departe neclintiti ca stinca, in credinta cea dreapta ortodoxa !!!
Sa ne intareasa dumnezeu ca sa-l marturisim pe el in toata vremea, fara retineri !!!

cristiboss56 31.12.2015 23:10:27

Slavă Ție, pentru puterea harului Tău cel necuprins și de viață făcător,
Slavă Ție, Celui ce ai înălțat Biserica Ta ca adăpost lumii ostenite,
Slavă Ție, Celui ce ne-ai născut a doua oară prin apele cele de viață făcătoare ale Botezului.
Slavă Ție, căci Tu întorci celor care se pocăiesc neprihănirea crinilor,
Slavă Ție, adânc nesecat al iertării,
Slavă Ție, pentru paharul vieții și pentru pâinea bucuriei veșnice,
Slavă Ție, Celui ce ne-ai ridicat spre cer,
Slavă Ție, Dumnezeule, în veci!

Slavă Ție, Celui ce ne-ai arătat lumina,
Slavă Ție, Celui ce ne-ai iubit cu dragoste adâncă, nemăsurată și dumnezeiască,
Slavă Ție, Celui ce ne umbrești cu lumina, cu cetele sfinților și îngerilor Tăi,
Slavă Ție, Prea-Sfântule Părinte, Care ne-ai chemat să dobândim împărăția Ta,
Slavă Ție, Duhule Sfinte, Soare de Viață Făcător al veacului ce va să vină,
Slavă Ție, Fiule al lui Dumnezeu, începătură a mântuirii noastre,
Slavă Ție, pentru toate, Treime Dumnezeiască și Preabună,
Slavă Ție, Dumnezeule, în veci!

O, Preabună și de Viață-Făcătoare Treime, primește mulțumire pentru toate milele Tale și ne arată vrednici de binefacerile Tale ca, înmulțind talanții care ne-au fost încredințați, să intrăm în veșnica bucurie a Domnului nostru cântând cântare de biruință: Aliluia!

ahilpterodactil 31.12.2015 23:56:45

Domnul să ne țină în pace și bucurii bineplăcute Lui!
La mulți ani, fraților și surorilor!

cristiboss56 31.12.2015 23:57:49

Slava intru cei de sus lui Dumnezeu , si pe pamant pace , intre oameni bunavoire . Laudamu-Te , bine Te cuvantam , inchinamu-ne Tie , slavimu-Te , multumim Tie , pentru slava Ta cea mare , Doamne Imparate Ceresc , Dumnezeule , Parinte atottiitorule , Doamne , Fiule Unule-Nacut , Iisuse Hristoase si Duhule Sfinte . Doamne Dumnezeule , Mieluselul lui Dumnezeu , Fiul Tatalui , Cel ce ridici pacatele lumii , miluieste-ne pe noi , Cel ce ridici pacatele lumii , primeste rugaciunea noastra , Cel ce sezi de-a dreapta Tatalui si ne miluieste pe noi . Ca Tu esti Unul Sfant , Tu esti unul Domn Iisus Hristos , intru Slava lui Dumnezeu Tatal . Amin!+

cristiboss56 29.12.2016 12:23:50

Pe Tine, Dumnezeule Te lăudăm, pe Tine, Doamne, Te mărturisim,
Pe Tine, veșnicule Părinte, tot pământul Te cinstește.
Ție toți Îngerii, Ție cerurile și toate Puterile,
Ție Heruvimii și Serafimii cu neîncetat glas Îți strigă:
Sfânt, Sfânt, Sfânt, Domnul Dumnezeu Savaot!
Pline sunt cerurile și pământul de mărirea slavei Tale.
Pe Tine Te laudă ceata slăvită a Apostolilor,
Mulțimea vrednică de laudă a Prorocilor,
Oștirea îmbrăcată în alb a Mucenicilor,
Pe Tine Sfânta Biserică Te mărturisește pe întregul pământ:
Tată al nesfârșitei măriri,
Pe adevăratul Fiul Tău, Unul-Născut, Care trebuie cinstit
Și pe Sfântul Duh Mângâietorul.
Tu, Hristoase, Împărat al slavei,
Tu ești Fiul veșnic al Tatălui.
Tu, Care aveai să Te întrupezi în om pentru a-l mântui, nu Te-ai înfricoșat de pântecele Fecioarei.
Tu, După ce ai învins boldul morții, ai deschis credincioșilor Împărăția Cerurilor.
Tu stai de-a dreapta lui Dumnezeu în slava Tatălui.
Credem că vei veni ca Judecător.
Așadar, Te rugăm, vino în ajutorul robilor Tăi, pe care i-ai răscumpărat cu scump sângele Tău,
Dăruiește-le slavă cu Sfinții Tăi.
Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta
Și, ca Domn al lor, condu-i pe ei și-i înalță în veac.
În fiecare zi Te binecuvântăm
Și lăudăm numele Tău în veac și în veacul veacului.
Învrednicește-ne, Doamne, în ziua aceasta, fără de păcat să ne păzim noi.
Miluiește-ne pe noi, Doamne, miluiește-ne pe noi.
Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit întru Tine.
În Tine, Doamne, am nădăjduit, să nu mă rușinez în veac!

Doamne îți mulțumim că îți aduci aminte de noi, atunci când noi uităm de Tine! Îți mulțumim că ne împărtășești din iubirea Ta, atunci când noi nu mai avem iubire! Doamne îți mulțumim că ne-ai creat; astfel ne arăți cât de mult ne iubești și cât de importanți suntem pentru Tine! Ajută-ne să simțim pentru Tine, așa cum simți Tu pentru noi; să gândim la Tine, așa cum Te gândești Tu la noi; să facem pentru Tine, măcar puțin din ce faci TU pentru noi!

cristiboss56 30.12.2016 06:13:14

Rugăciunea Sfântului Paisie Aghioritul pentru lume

Dumnezeul meu, să nu-i părăsești pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toți lângă Tine.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli ușoare sau grave.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități sufletești.
Pomenește, Doamne, pe conducătorii țărilor și ajută-i să conducă creștinește.
Pomenește, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
Pomenește, Doamne, pe familiile care au probleme și pe cei divorțați.
Pomenește, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toți cei îndurerați și nedreptățiți în această viață, pe văduvi și pe văduve.
Pomenește, Doamne, pe toți cei întemnițați, pe anarhiști, pe narcomani, pe ucigași, pe făcătorii de rele, pe hoți, luminează-i și ajută-i să se îndrepte.
Pomenește, Doamne, pe toți cei înstrăinați.
Pomenește, Doamne, pe toți cei ce călătoresc pe mare, pe uscat și prin aer, și-i păzește.
Pomenește, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfințiți ai Bisericii și pe credincioși.
Pomenește, Doamne, toate frățiile monahale, pe stareți și pe stărețe, pe monahi și pe monahii.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniți.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care și-au lăsat casele și serviciile lor și se chinuiesc.
Pomenește, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă și pe refugiați.
Pomenește, Doamne, toate popoarele, să le ții în brațele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzești de orice rău și de război. Și iubita noastră țară, zi și noapte să o ții la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzești de orice rău și de război.
Pomenește, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptățite, încercate și dăruiește-le lor milele Tale cele bogate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufletești și trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

cristiboss56 30.12.2016 22:38:19

RUGA LA SFARSIT DE AN !

Ma rog si-n ziua cea din urma,
Acestui AN ce s-a sfarsit...
Si-ti multumesc o bun Parinte,
Caci anu-ntreg ne-ai ocrotit.

Iti multumesc o sfinte Tata,
Caci in fiecare zi din an,
Ai fost a noastra calauza,
Dupa al Tau intelept plan.

Ai fost si-n zilele senine ,
Si chiar in zile cu mult nor,
Cu ingrijorari si cu suspine ,
TU ne-ai fost sigur ajutor.

Si acum cand anul nou in fata,
Ne este un necunoscut,
Noi Te rugam o sfinte Tata,
Sa ne fi pavaza si scut .

Ne fii lumina pe carare,
Si calauza...Te rugam ,
Sa ne pazesti cu mana tare,
Obstacole de-ntampinam .

Daca e vifor sau furtuna ,
Iar soarele-i ascuns in nor,
Sa nu descurajam ne ajuta,
Caci numai Tu esti ajutor.

Te mai rugam o bun Parinte,
De frica si ingrijorari ,
Si la temutele ispste
Sa ne dai sfinte incurajari.

Ne da o inima inteleapta
Sa fim mereu multumitori,
De tot ce Tu ne dai in viata
Sa fim deplin ascultatori .

Si-atunci cand la a Ta venire,
Vom auzii a Ta strigare,
Cu sfintii cei de pe pamant,
Sa-ti iesim in intampinare...amin.

( B. Solomica )

cristiboss56 31.12.2016 11:43:53

http://deveghepatriei.files.wordpres...eg?w=500&h=669

Știu, Doamne, că păcatele mele sunt nenumărate, și nu pot să privesc către a Ta bunătate, dar știu că și milostivirea îndelung răbdătoare și noianul iubirii Tale de oameni sunt nemărginite: că, deși am întrecut cu răutatea pe toți oamenii, însă nu am întrecut îndurările Tale, nici am uscat izvoarele cele pururea curgătoare ale iubirii Tale de oameni! Căci, fărădelegile noastre de s-ar înmulți mai mult decât stelele cerului și nisipul mării, încă atât de biruite vor fi de către blândețile și milostivirile Tale, cât și faptele noastre pe care le socotim de bine, încă au trebuință de dreptatea Ta. Pentru aceasta, îndrăznind, alerg la milostivirea Ta cu frică și cu cutremur, rugându-mă ca fiul cel risipitor, oricât am greșit Ție cu voie sau fără voie, cu fapta și cu cuvântul, cu aducerea aminte și cu gândul, cu știință și cu neștiință, cele din noapte și din zi, cele din vârsta copilăriei mele și până acum, toate să mi le ierți și să le ștergi, și în haina nepăcătuirii și a curățirii să mă îmbraci. Am păcătuit, singur mărturisesc, am greșit, nu tăgăduiesc:
Poruncile Tale n-am păzit, judecățile și dreptățile Tale le-am călcat, am urmat rău amăgitorul vrăjmaș, m-am supus trupului și patimilor, m-am făcut rob dulceților vieții și casă a toată necurăția.
Asemănarea chipului Tău, pe care mi L-ai dat, nu-L am curat și neschimbat, și pecetea dumnezeiescului Botez am întinat-o. Am stricat pe cea dintâi zidire și pe cea de a doua, toate le-am tulburat, toate le-am întinat cu păcatele pe care le-am făcut în toată vremea și în tot ceasul. Mărturisesc că sunt vinovat focului de veci, viermilor neadormiți; recunosc că sunt vrednic de toată munca cea rea și înfricoșată, și nu aștept decât răspunsul Tău cel neînfricoșat care trimite pe cei păcătoși în focul gheenei. Eu însumi îmi hotărăsc osânda, însumi mă judec vinovat. Aducerile aminte de păcatele pe care le-am făcut și mustrările de cuget îmi stau pururea înainte, și parcă văd pe cumpliții pârâtori aducând și arătând în scris păcatele mele la judecată, și parcă mă răpesc dinaintea scaunului judecății și mă târăsc ca să mă arunce la chinuri, fără să pună cineva un cuvânt pentru mine să mă părtinească. Vai, dar, ce voi face! Când voi fi cercetat și osândit în ziua Judecății, cine mă va îndrepta? Că toate păcatele mele cele ascunse și făcute întru întuneric vor ieși și se vor da înaintea a milioane de îngeri. O, de trei ori ticălosul! Altă nădejde de mântuire nu am, fără numai iubirea și milostivirea Ta de oameni, Doamne, care nu voiești moartea păcătoșilor, nici ca să piară vreunul din cei mai mici, ci să se întoarcă la pocăință și să se mântuiască. Iartă-mă, dar, și pe mine, care însumi mă osândesc și propovăduiesc păcatele mele după cuvântul Tău, Care prin prorocul ai zis: “Mărturisește-ți tu însuți păcatele tale ca să te îndreptezi”. Fă ca și eu, prin aceasta, să dobândesc iertarea și mântuire; ajută-mi mie, necredinciosului, și mă fă nevinovat.
Primește mijlocirile Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria și ale tuturor sfinților care neîncetat se roagă pentru noi; că Ție se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea în vecii vecilor. Amin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:53:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.