Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   "perle" ale elevilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11504)

George.m 13.12.2010 18:42:12

"perle" ale elevilor

Invit profesorii de religie sa posteze aici expresii amuzante rostite sau scrise de elevi, privitoare la continutul disciplinei Religie.
Am citit unele foarte haioase, iar altele destul de profunde pe blogul Parintelui Mihail:

"La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocanesti, nici sa navalesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa canti." - Florentina Stoian, 11 ani

"Cand il ai pe Dumnezeu in suflet, toti oamenii din jurul nostru ne sunt rude." - Catalina Opaina, 14 ani

"Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei" - Sabina Dallu, 12 ani

"In religia noastra oamenii care au murit se ingroapa in pamant pentru ca asa este bine, sa punem la loc ceva de unde l-am luat." - Felix Roncea, 12 ani

"Picatura este bombata, mai ales lacrima si sudoarea, pentru ca ele sunt pline de sentimente." - Ana Maria Pop, 14 ani

"Inima bate, bate pana se stinge, ca inima e ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou in cer." - Claudia Draghia, 9 ani

"Ca sa ne iubim semenii trebuie sa ne antrenam la nevorbit vorbe urate." - Arcadie Martin, 8 ani

"Umorul este vitamina de luat la viața grea. " - Raluca Barbulescu, 14 ani

"Se spune despre artisti ca umbla cu capul in nori, ca artistul vrea mereu sa-l vada pe Dumnezeu." - Irina Moscu, 12 ani

"Omul este o adevarata fabrica de dorinte pentru ca se naste cu dorinta de viata si moare cu dorinta de a fi vesnic." -Matei Filimon, 14 ani

"In bisericile ortodoxe, sfintii sunt slabi, alungiti la fata si la corp, pentru ca asa arata cei care sunt buni la suflet, ca lor le-a ramas in corp doar sufletul, au ajuns numai piele si suflet."- Tudor Matache, 12 ani

"E bine ca atunci cand esti elev sa inveti poezii, pentru ca asa cum depun oamenii bani in banca, pentru mai tarziu, trebuie sa aduni poezii in scoala, ca sa ai poezie cand te faci mare." - Ana Matei, 12 ani

"Nu-si traiesc viata, spun unii despre calugari, deoarece li se pare gresit cum calugarii prea si-au lipit viata de suflet si nu si-au lipit-o de trup, cum fac alti oameni" - Paul Paun, 12 ani

"Numai cel ce aude cu sufletul se poate incanta de concertul dat de greier si de izvor. " - Nicoleta Stefan, 14 ani

"Muzica te curata de urat, dar numai daca o folosesti ca sapunul, adica toata viata, nu asa, din cand in cand." - Irina Raducanu

"Diferenta dintre mama, tata si Dumnezeu e ca mama si tata pot crea oameni, dar nu plante si animale si e imposibil ca ei sa faca o mare." - Roxana Chis, 10 ani

"Sfintii invata la o scoala din cer, ca ei locuiesc pe pamant dar ingerii le aduc din cer lectii in fiecare zi, sa le faca acasa" - Leon Alexandru Gutu, 8 ani

"Dumnezeu ii iubeste pe cei necredinciosi, dar ii iubeste cu suferinta" - Ion Martin, 10 ani

"Albinele de aia ne dau noua toata ceara lor, ca au vazut ce facem noi cu ea, ca facem lumanari pentru Dumnezeu, si atunci albinele nu o mai pastreaza pentru ele." - Pavel Martin, 8 ani

"Daca ar aparea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos l-as intreba daca ma poate duce la Mama Lui, ca eu vreau sa o intreb pe Maica Domnului cum este sa ai un copil-Dumnezeu. " - Alina Andreea Zane, 8 ani

"Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu." - Ana Maria Badea, 12 ani
http://blog.patermihail.ro/arhive/1360

I.Calin 13.12.2010 19:12:35

Înțelepciunea elevilor

Cred că titlul topicului ar fi sunat mai bine "Înțelepciunea elevilor" decât "Perle" ale elevilor. Nu de alta, dar perle ale elevilor sau perle ale profesorior au căpătat de mult o conotație negativă.

În rest, e extraordinar ce pot să spună copii.
Mie mi-e drag să-i aud întrebând și mă simt binecuvântat când nu mai pot să le răspund. Și nu pentru că nu aș ști ce și cum să o fac, ci pentru că răspunsul ar fi atât de simplu și impardonabil, deoarece ei, copiii, îl știau sau îl simțeau deja. Nu întâmplător a spus Mântuitorul: "Au niciodată n-ați citit că din gura copiilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă?" (Evanghelia după Matei, XXI, 16)

Felicitări, domnule, pentru acest topic!

Templier Knight 13.12.2010 20:31:32

"
"In bisericile ortodoxe, sfintii sunt slabi, alungiti la fata si la corp, pentru ca asa arata cei care sunt buni la suflet, ca lor le-a ramas in corp doar sufletul, au ajuns numai piele si suflet."- Tudor Matache, 12 ani

Comic , na i ce zice :))

zaharia_2009 13.12.2010 20:41:21

Citat:

În prealabil postat de George.m (Post 312822)
Invit profesorii de religie sa posteze aici expresii amuzante rostite sau scrise de elevi, privitoare la continutul disciplinei Religie.
Am citit unele foarte haioase, iar altele destul de profunde pe blogul Parintelui Mihail:

"La usa inimii cuiva nu trebuie nici sa ciocanesti, nici sa navalesti, nici sa te rogi, ci trebuie doar sa canti." - Florentina Stoian, 11 ani

"Cand il ai pe Dumnezeu in suflet, toti oamenii din jurul nostru ne sunt rude." - Catalina Opaina, 14 ani

"Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei" - Sabina Dallu, 12 ani

"In religia noastra oamenii care au murit se ingroapa in pamant pentru ca asa este bine, sa punem la loc ceva de unde l-am luat." - Felix Roncea, 12 ani

"Picatura este bombata, mai ales lacrima si sudoarea, pentru ca ele sunt pline de sentimente." - Ana Maria Pop, 14 ani

"Inima bate, bate pana se stinge, ca inima e ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou in cer." - Claudia Draghia, 9 ani

"Ca sa ne iubim semenii trebuie sa ne antrenam la nevorbit vorbe urate." - Arcadie Martin, 8 ani

"Se spune despre artisti ca umbla cu capul in nori, ca artistul vrea mereu sa-l vada pe Dumnezeu." - Irina Moscu, 12 ani

"Omul este o adevarata fabrica de dorinte pentru ca se naste cu dorinta de viata si moare cu dorinta de a fi vesnic." -Matei Filimon, 14 ani

"E bine ca atunci cand esti elev sa inveti poezii, pentru ca asa cum depun oamenii bani in banca, pentru mai tarziu, trebuie sa aduni poezii in scoala, ca sa ai poezie cand te faci mare." - Ana Matei, 12 ani

"Nu-si traiesc viata, spun unii despre calugari, deoarece li se pare gresit cum calugarii prea si-au lipit viata de suflet si nu si-au lipit-o de trup, cum fac alti oameni" - Paul Paun, 12 ani

"Numai cel ce aude cu sufletul se poate incanta de concertul dat de greier si de izvor. " - Nicoleta Stefan, 14 ani

"Muzica te curata de urat, dar numai daca o folosesti ca sapunul, adica toata viata, nu asa, din cand in cand." - Irina Raducanu

"Diferenta dintre mama, tata si Dumnezeu e ca mama si tata pot crea oameni, dar nu plante si animale si e imposibil ca ei sa faca o mare." - Roxana Chis, 10 ani

"Sfintii invata la o scoala din cer, ca ei locuiesc pe pamant dar ingerii le aduc din cer lectii in fiecare zi, sa le faca acasa" - Leon Alexandru Gutu, 8 ani

"Dumnezeu ii iubeste pe cei necredinciosi, dar ii iubeste cu suferinta" - Ion Martin, 10 ani

"Albinele de aia ne dau noua toata ceara lor, ca au vazut ce facem noi cu ea, ca facem lumanari pentru Dumnezeu, si atunci albinele nu o mai pastreaza pentru ele." - Pavel Martin, 8 ani

"Daca ar aparea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos l-as intreba daca ma poate duce la Mama Lui, ca eu vreau sa o intreb pe Maica Domnului cum este sa ai un copil-Dumnezeu. " - Alina Andreea Zane, 8 ani

"Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu." - Ana Maria Badea, 12 ani

Bravo frate, pt. initiativa de a deschide un asemenea topic dar mai ales pt. dibacia cu care probabil le-ai selectionat .
Eu rare ori am felicitat pe cineva , pe acest forum, pt. o initiativa, sunt mai pretentios, mai exigent , dar ceea ce faci dumneata este un lucru remarcabil : si cu umor ales, si cu multa filosofie pe dedesupt, in spatele aparentelor si cu multa frunusete vis-a-vis de existenta posibila a sufletului de copil nemodernizat fortat, simplu, comun, sincer, liber, direct in exprimare .
Multe dintre aceste pareri ale copiilor pot fi f. bine motouri de deschidere a unor subiecte de discutie, a unei conferinte, a unui referat sau a unei carticele. Pot fi , de asemenea , folosite ca si explicatii mai simplute dar stilizate cit de cit pt. a exlica in forma simpla unele lucruri legate de credinta atunci cind , din repezeala, nu ai cuvinte din abundenta .
Mie unul imi place f. mult acest thread, pt. asta te-am si felicitat .
Iti cer acordul de a folosi si eu exemplele date de tine in activitatea mea curenta de intilnire si lucru cu alti oameni !

OmuBun 13.12.2010 21:46:29

Copiii si religia

Moș Crăciun nu dorește să fie pictat pe pereții Bisericilor, deoarece el își vede de lungul
nasului și zice că bunătatea adusă de el este doar o singură dată pe an.
CĂTĂLINA GEORGIANA OPAINĂ, clasa a VIII-a, 14 ani și 8 luni

Zăcămintete sunt banii pe care ni i-a pus de-o parte Dumnezeu, încă de la facerea lumii.
IULIA GHIȚĂ, 15 ani și 2 luni

Chiar dacă în vis îl întrebăm pe îngerul nostru cum este în Rai, el nu ne spune, pentru că
dacă ne spune, atunci noi vrem repede să murim.
SORIN ȘTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a III-a, 9 ani și 3 luni

Zadarnic e să ai aripi, iar cerul uși închise.
CASSANDRA HALCHIAS, clasa a VIII-a

Nu ar fi deloc o idee bună să-i dăm în dar unui călugăr un televizor, pentru că e ca și cum
i-am face cadou o violență.
SMARANDA BELCIUG, clasa a V-a, 11 ani și 4 luni

Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a II-a, 8 ani și 5 luni

Învățătura este cadoul care-l lasă Dumnezeu pe pământ, dar oamenii trebuie să-l caute și
să-l găsească singuri.
RUXANORA MOCEAN, clasa a VII-a, 14 ani

Crucea și rugăciunea sunt un fel de arme, cu gloanțe de bunătate, la care diavolul nu are
cum să se apere că nu are vestă antiglonț pentru așa ceva.
DENIZ ALI, clasa a V-a, 11 ani și 6 luni

Sunt perechi de oameni în vârstă care vor să facă neapărat cununia religioasă pentru că în
tinerețe au făcut doar cununia politică-civilă.
ANA-MARIA CORDOȘ, clasa a VII-a, 13 ani și 7 luni

În alte timpuri, școala se construia lângă biserică deoarece se mergea pe ideea că cine se
aseamănă se adună.
MALVINA IȘFAN, clasa a VII-a, 13 ani și 10 luni

Biblia e modul de a citi iubirea.
ROBERT FELICIAN HORȚEA, clasa a VIII-a, 14 ani și o lună

Dacă se spune că: „Trupul este un bun servitor, dar un rău stăpân", trebuie să înțeleg că
de-abia atunci știe trupul să te-ajute cel mai bine când nu-i dai voie să-ți ajungă șef.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani și 2 luni

Dumnezeu nu ascultă decât muzică de colinde, că ele sunt mai dezvoltate la inimă.
TEODOR ZAICA, grădiniță, 6 ani si 7 luni

Călugăria este o vitejie a sufletului asupra trupului. Ceilalți vor să trăiască invers.
IULIA GHIȚĂ, 15 ani și 4 luni

Dacă ar apărea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos, L-aș întreba dacă mă poate duce
la Mama Lui, că eu vreau S-o întreb pe Maica Domnului, cum e să ai un copil Dumnezeu.
ALINA ANDREEA ZANE, clasa a II-a, 8 ani

Sfântu' Teofan spune ca n-ar trebui să purtăm doliu și să plângem mult, când moare
cineva; și eu cred la fel, că omul care a murit o s-o ducă acolo mult mai bine decât noi.
Mortu' ar trebui să plângă după noi, că ne-a lăsat să trăim aici, mai rău decât ei.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 4 luni

Dumnezeu se înțelege mai ușor cu copiii mici, că cei mici au un suflet mai încăpător.
La oamenii mari, în suflet, e o înghesuială de rele că nici nu ai unde să stai.
PAVEL MARȚÎN, clasa a III-a, 9 ani și 11 luni

Religia e importantă pentru că ea e mintea omului bun.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani și o lună

Măsura rugăciunii este să te rogi fără măsură, pentru că rugăciunea este binele și atunci
nu strică la nimenea să facă binele, cu neterminatu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani

Dacă furi și ceri iertare ești binecrescut, dar foarte puțin, cam o sută de grame.
LEON ALEXANDRU GUȚU, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni

Ăla care dorește mai mult decât are e unul care a adunat mult și are boala asta, de dorit
mai mult și e mai de plâns decât cerșetorul pentru că cerșetorul nu are niciodată atâția
bani ca să-și cumpere boala asta.
DOMNICA IOANA ZAMFIRESCU, clasa a III-a, 10 ani și 4 luni

Nu există fapte bune, dacă atunci când le facem nu ne gândim la Dumnezeu, că ăia care
zic că o să facă fapte bune la oameni, alea sunt fapte de electoreală.
OCTAVIAN NICOLAE CARAIOLA, clasa VI-a, 12 ani și o lună

Vinul lăudat de Biserică e cel sfințit, iar vinul lăudat de diavol e cel din care se fac accidentele.
ANDREI LOTREANU, clasa a VII-a, 13 ani și 2 luni

Când îl lauzi excesiv pe Dumnezeu nu minți, dar când îl lauzi excesiv pe un om precis
minți.
ALEXANDRU MAXIM, clasa a VIII-a, 14 ani și 10 luni

OmuBun 13.12.2010 21:57:02

Ne rugăm cu palmele lipite, pentru că ele dacă stau așa, sunt ca o săgeată cu aripi de
degete, care se îndreaptă spre Dumnezeu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a III-a, 9 ani și 6 luni

Călugării nu se uită la televizor, că filmele de acolo sunt făcute de niște draci, pentru alți
draci.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani și 9 luni

Oamenii care cred în Dumnezeu se dezvoltă mai repede decât ceilalți oameni, pentru că
ei ajung să-și dezvolte esențialul.
LARISA APOSTEANU, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

Înjurăturile sunt limba dracului și asta e limba străină cea mai ușor învățată, pentru că dracul i-a meditat pe oameni gratis, de când au început să vorbească.
SORIN ȘTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani si 8 luni

Călugării fac și ei vin, dar pentru slujbă, și reușesc să se abțină când sunt singuri cu vinul în pivnița de la mănăstire, că au puterea mușchilor mare. Ei acolo strâng mușchii de la buze
atât de tare că nu pot înghiți nici o picătură din cana cu vin, care o duc sus în Biserică.
ADRIAN IONITĂ, clasa a III-a, 9 ani și 6 luni

Pentru ca nu opresc filmele cu violentă, de la televizor, eu mă gândesc că ăștia care fac legile din țară suferă de boala de nemaitrezire.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 12 ani și o lună

Dracu face microbii și Dumnezeu îi adoarme mereu, dar dracu nu stă degeaba, că el lucrează până seara târziu la făcut microbi noi și la trezit ăia vechi.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni

Ca să ajung să cred că-L iubesc, cu adevărat, pe Dumnezeu mi-ar trebui toată viata să-L
iubesc tot mai mult și încă dacă mor trebuie să continui.
COSMINA-SIMONA MIHALCEA, Casa a V-a, 11 ani și o lună

E mai rău dacă în loc să sapi în sus, sapi în jos după comoare, că acolo dai noroc cu
dracu.
OTILIA-ADRIANA VRABIE, clasa I, 7 ani

Chiar dacă Sf. Gheorghe e sfânt, el se bate cu balaurul și nu-l iartă, că balaurul s-ar
supăra, că-l enervează chestia asta, să fie iertat.
IULIANA-ALEXANDRA MARIN, clasa I, 7 ani

Noi, când ne jucăm, nu ne vine niciodată să ne jucăm de-a călugării, deoarece copiii n-au
energie de călugări, că n-au răbdare. Copiii, la joacă, vor să lucreze energie cu mișcări de
la sport, iar călugării vor să lucreze energie cu răbdare de la biserică.
MIHAI-ALEXANDRU BĂNICA, clasa a IV-a, 10 ani și 3 luni

Sfinții Părinți, care trăiesc singuri într-un pustiu, cu toate că acolo n-au apă să se spele,
cum ne spălam noi în fiecare zi, nu se infectează de boli, că ei sunt religioși și nu
transpiră ca noi. Noi ne grăbim peste tot și de-aia avem toată ziua transpirații, sfinții sunt
negrăbitori.
VICTOR-IONUȚ-CĂTĂLIN BĂLAȘA, clasa a IV-a, 10 ani și 11 luni

Preotul vine să stropească cu apă sfințită, în casa noastră, în preajma sărbătorilor mari,
pentru că el stropește credința noastră așa ca pe o plantă și atunci ne crește planta
credinței mai mult.
TUDOR MATACHE, clasa a VII-a, 13 ani și 10 luni

La suprafață, inima e doar ca un om care trage la fiare, pentru că nu se oprește din
muncire, dar înăuntru vedem că inima este omulețul din noi făcut pentru Dumnezeu.
PAVEL MARTIN, clasa a V-a, 11 ani și 7 luni

Dacă dracul pedepsește omul ce păcătuiește nu înseamnă că e mâna dreaptă a lui
Dumnezeu, deoarece nu poate fi mâna dreaptă a lui Dumnezeu cineva care se bucură
când omul păcătuiește.
PAVEL MARȚÎN, clasa a V-a, 11 ani si 7 luni

Nu numai la unii oameni trebuie să li se facă rușine că au ajuns călugării să cerșească
bani pe străzi, ca să repare bisericile străvechi.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a VI-a, 12 ani

La sfinți le este greu să recunoască cum că sunt sfinți, că ei se uită atenți la păcătoși și
observă câte păcate sunt în total și mai e până când vor ajunge corecți de tot, așa cum
trebuie să fie un sfânt; iar păcătoșii zic că de ce să recunoască numai despre ei că sunt
păcătoși, pentru că toată lumea e păcătoasă dacă nici sfinții nu pot zice că sunt sfinți.
PAVEL MARȚÎN, clasa a V-a, 11 ani și două luni

Oamenii, în afară de Biserici, au avut nevoie să facă și mănăstiri, că la mănăstire este
cum ai sta chiar lângă Dumnezeu, Acolo călugării sunt tot timpul cu Dumnezeu, pentru că
chiliile lor sunt ca niște camere ale Bisericii, adică același apartament.
ANDREI STAN, clasa a IV-a, 10 ani

Dacă dracul face doar răul și Dumnezeu doar binele nu înseamnă că omul, care le face
pe-amândouă a dat lovitura, pentru că binele și răul nu sunt frați, ca să stea frumos
împreună, chiar dacă omul vrea să îi împace.
RADU ANDREI GOGOAȘĂ, clasa a IV-a, 10 ani și două luni

Arma principala împotriva diavolului e rugăciunea și mai e și crucea, dar nu sabia,
fiindcă rugăciunea și crucea sunt exact cele de care s-a lepădat îngerul care s-a făcut drac.
RADU ANDREI GOGOAȘĂ, clasa a IV-a, 10 ani și două luni

Sfinții nu sunt pictați zâmbind, că atunci nu ne mai arată că acolo sunt, așa cum sunt ei
puri. Dac-ar fi zâmbitori, ei ne-ar arăta că parcă urmăresc să ne ceară ceva de îndemnat
spre ei, să-și facă ei un interes, să-l alegem pe unul că zâmbește mai frumos ca altul.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a VI-a, 12 ani

Mihailc 13.12.2010 22:02:13

Realmente geniale unele!

costel 14.12.2010 17:37:42

"Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu" (Ana Maria Badea, 13 ani)

georgeval 14.12.2010 19:42:19

Profesorul- "Copii unde este prezent Dumnezeu?"
Elevul- "Acolo unde este lasat sa intre"

OmuBun 14.12.2010 20:19:56

Biserica e sfântă si rămâne sfântă chiar dacă intră în ea mulți păcătoși, că Biserica de-aia
e făcută, ca păcătoșii care intră să-și facă acolo antene pentru Dumnezeu.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani si 2 luni

Ăla care înjură zice că are un avantaj, să capete experiență, ca să ajungă un dur,
dezavantajul lui e că a început să îl placă dracu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani

Dacă citim mereu din Biblie nu înseamnă că nu trebuie să mai mergem la biserică, pentru
că dacă tu citești Biblia, până când o cunoști bine, înseamnă că Dumnezeu e cel mai bun
prieten al tău și nu poți să-I iubești cuvântul celui mai bun prieten, dar să nu intri în casa lui.
DOMNICA IOANA ZAMFIRESCU, clasa a III-a, 10 ani și 4 luni

Sfântul meu preferat e Sfântul Arcadie, care are numele meu. Când e ziua mea e și ziua
lui și el nu-și serbează ziua ca mine, cu tort și lumânări, pentru suflat în ele. Sfântul
Arcadie când își serbează ziua suflă în mine, ca eu să mă bucur mai mult și să fie bine.
ARCADIE MARȚÎN, clasa a II-a, 8 ani

Dacă ar veni acum, aici, Hristos, după ce m-aș emoționa L-aș întreba de ce bunătatea este
incompletă sau L-aș ruga dacă poate transforma toată răutatea într-o furnică s-o pot strivi eu.
DAN ANDREI ILIESCU, clasa I, 7 ani si 3 luni

Eu cred că cei ce fac legile țării și care primesc mulți bani, adică mulți ochi de drac, ne
bagă dracii în televizor și n-au de gând să interzică filmele cu crime, toată ziua bunăziua,
pentru că ar pierde toți ochii ăia mulți.
IOAN MARȚÎN, clasa a IV-a, 12 ani și 3 luni

Omul sfânt care-l aude pe cineva că spune: De tine mi-e milă, dar de mine mi se rupe
inima" va zice: „Ia uite ăsta n-are nici șapte ani de-acasa Bisericii!"
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 8 luni

Sunt unii oameni care-L caută pe Dumnezeu și nu-L găsesc, pentru că ei se gândesc să-L
prindă pe Dumnezeu să facă o fotografie cu El să ajungă cetebri.
RADU ANDREI GOGOAȘĂ, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni
Timpul nu e o înaintare spre moarte și gata! El este o înaintare spre Dumnezeu, adică spre
viață, dacă asta cauți.
SIMONA PANDELE, clasa a VIII-a, 14 ani și 5 luni

Chiar dacă țara noastră nu este la război, lumea zice că viața e o luptă, că oamenii se bat
cu taxe mari, care le-a pus dracii, la lumină, taxele La gaze, apă si chirie și cu alți
dușmani și ăia care pierd războiul stau în frig fără lumină, că sunt prizonieri.
ȘERBAN ANDREI IONESCU, clasa a II-a, 9 ani si 3 luni

Biserica nu vede parada modei ca pe un spectacol de frumusețe, care merită să-i preocupe
pe oameni, că lumea, la parada modei ajunge cu gândul că: „haina îl face pe om", pe când
Biserica ne arată că sufletul îl face pe om.
MARIA IRINA PETREANU, clasa a VIII-a, 14 ani și 9 luni

Dracii nu au o scriptură a lor, ceva care să sune: „Carte de gânduri rele", dar au
făcut televizorul.
ANCA MATEESCU, clasa a VIII-a, 15 ani

Îngerii nu ne spun cum e în Rai, acolo de unde sunt ei, că atunci când mori e ca un fel de
ziua ta și primești cadou Raiul și ei nu pot spune dinainte cum arată cadoul pe care-l
primești, pentru că strică toată ziua.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani și 3 luni

Dumnezeu n-a făcut Raiul pe pământ și l-a făcut sus de tot în cer, că dacă Raiul ar fi pe
pământ și oamenii răi nu sunt primiți, atunci ei se fac militari și încearcă să intre în Rai cu
tancul.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani și 9 luni

Ne rugăm seara, înainte de culcare, că dacă ziua s-a aruncat un vecin de pe bloc îl vezi pe
ăla, în vis, cum cade, dacă nu te rogi, iar dacă te rogi la Dumnezeu îți pune alt vis în tine,
cu cineva care tot sare, dar sare pe o saltea, să se joace.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a III-a, 9 ani

Sportivii trăiesc mai puțin decât călugării, că sportivii mănâncă mult în fiecare zi și
carnea aia le dezorientează viața.
ALINA ANDREEA ZANE, clasa a II-a, 8 ani și 9 luni

Noi copiii nu rămânem cu căciula pe cap când intrăm în Biserică, pentru că preotul n-o să
ne pună busuiocul pe căciulă.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a II-a, 8 ani și 3 luni

Dumnezeu face mamelor un fel de schiță și noi copiii terminăm aceste icoane.
ALEXANDRA TĂNASE, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

Dacă noi ne închinăm, dracu se sperie ca o găină când tragi cu săgeata în ea, că zice că închinarea este săgeată pentru el.
TEODOR ZAICA, grădiniță, 6 ani și 7 luni

Dumnezeu dă șase sute de mușchi leneșului ca să muncească tot cât muncește vrednicul, dar din păcate leneșul profită că are tot atâția mușchi ca sa adune munca omului muncitor.
ANA MARIA LUNGU, clasa a VIII-a, 13 ani și 11 luni

Sfântul Gheorghe l-a omorât pe balaur, că balaurul a început și l-a băgat pe sfânt în
legitimă apărare.
FELIX RONCEA, clasa a V-a, 12 ani și o lună

Știm că pe Dumnezeu nu-l interesează bogăția și mândria, dar oamenii au făcut unele
Biserici uimitor de frumoase și mărețe, pentru că ei s-au gândit să-și facă ei un serviciu.
IOANA STOICA, clasa a V-a, 11 ani și 8 luni

Raiul nu-l putem vedea din avion sau rachetă, cu o lunetă, că el nu e ca la noi pe pământ.
Nu poți să pui mâna pe el; Raiul seamănă cu un vis și luneta nu știe să ți-l arate.
PAVEL MARȚÎN, clasa a III-a, 9 ani și 10 luni

Sunt cunoscute mai multe nume de sfinți decât de sfinte pentru că nimeni nu numără
femeile necăjite cu copii, care trăiesc ca sfintele.
VICTORIA ECATERINA LUPUȘOR, clasa a VIII-a, 13 ani și 11 luni

Clopotele bat ca să ne zică să venim mai repede, că uite acum intră preotul în biserică și
ne pune absenți.
ȘERBAN ANDREI IONESCU, clasa I, 7 ani și 9 luni

Eu nu mă însor la casa de căsătorii, mă-nsor la biserică, pentru că atunci înseamnă că n-o
să-mi chinui nevasta.
ȘERBAN ANDREI IONESCU, clasa a II-a, 8 ani și 10 luni

Drăcovenie înseamnă o prostie cu coarne.
TEODOR ZAICA, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni

Moș Crăciun aduce mai multe daruri decât Sfântu’ Nicolae, pentru că Moș Crăciun
sărbătorește Nașterea Domnului, pe când Sfântu' Nicolae sărbătorește, atunci când vine,
doar ziua lui.
MARIA IORDĂNESCU, clasa a II-a, 9 ani

Călugării sunt vorbăreți doar cu Dumnezeu, cu oamenii nu prea, pentru că nu au cu noi ce
să vorbească, n-au amănunte de-ale noastre de vorbit.
ANDREI STAN, clasa a II-a, 8 ani și 3 luni

Când te rogi trebuie să stai cu gândul la Dumnezeu și dacă stai tolănit pe canapea, atunci
stai cu gândul să-ți fie ție bine, nu stai cu gândul la Dumnezeu să-i fie bine și Lui cu tine.
ANDREI IORDĂNESCU, clasa a VI-a, 12 ani și 5 luni

Călugării nu se leagă la prietenie cu oamenii, că dacă cineva, care face vizite, vine la un
călugăr de mai multe ori și odată îi zice să joace cu el un șah, călugărul spune: aoleu, să
nu uit, că mai am ceva să-i spun lui Dumnezeu și pleacă.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 6 luni

Antichrist înseamnă când scriu lipite cuvintele diavol cu om și apare diavolom.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a III-a, 9 ani și 7 luni

Dacă dracul ar descoperi că, din greșeală, a făcut un bine, s-ar concedia de ciudă, dar
dracul nu face bine nici din greșeală, așa că nu putem vedea șomaj de drac niciodată.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 11 ani

Kamikaze sunt patrioți ai diavolului.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 10 ani și 3 luni

carmina 14.12.2010 21:17:33

Dumnezeu se înțelege mai ușor cu copiii mici, că cei mici au un suflet mai încăpător. La oamenii mari, în suflet, e o înghesuială de rele că nici nu ai unde să stai.
PAVEL MARTÎN, clasa a III-a, 9 ani și 11 luni.

http://cristianstavriu.wordpress.com...ii-crestini-2/

cristian67 15.12.2010 14:04:51

Succesul in viata al copiilor este legat de educatia crestina

“O echipă de entuziaști a alcătuit un proiect minunat: Pașaport pentru succes. Proiectul își propune, ca obiectiv, formarea abilităților de viață în rândul tinerilor. Începutul educației este gândit cu ajutorul jocurilor. Jocul trebuie să devină un instrument de transmitere a deprinderilor practice, a unei limbi elegante și chiar a valorilor creștine.http://www.tehnopol.ro/UserFiles/art...e_07201904.jpg
Este de mare importanță și tematica jocurilor. Ea trebuie bine aleasă. Pentru că, din nefericire, adesea jocurile transmise prin media – televizor și internet – nu numai că sunt lipsite de duh creștin, dar cultivă și agresivitatea. Pe deasupra, aceste jocuri sugerează și imoralitatea. În acest caz nu poate fi vorba de „formare”, ci de „deformare” și nici de succes, ci de prăbușire.
Succesul își are izvorul într-o educație creștină. „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă, zice Înțeleptul Solomon, și nici când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pilde 22,6). Tânărul, deprinzând un mod corect de a gândi, de a vorbi, de a acționa, are toate șansele să ajungă un om educat și manierat.
N-am putea spune că românii n-au un dram de credință dar, dacă suntem sinceri, sunt tare deficitari la educație. Începând cu normele elementare de comportament și culminând cu situațiile în care trebuie să dea lumii ceea ce au învățat să facă, sunt foarte deficitari.
Pe bună dreptate Sfântul Grigorie de Nazianz spunea că „arta artelor este să-l formezi pe om, cea mai instabilă și cea mai complicată ființă dintre viețuitoare”. Dar și când ai reușit să-l educi cum trebuie, vei putea avea mângâierea că ai dat societății un om integru! „Cel ce poate îmblânzi pe cei neînvățați, ca să iubească învățătura și îndreptarea, spune Sfântul Antonie cel Mare, făcător de om trebuie să se numească”.
http://ltcorastie.files.wordpress.co...pg?w=172&h=230Același Sfânt Părinte ne-a lăsat și criteriile după care putem constata că un tânăr este educat: „…privirea, mersul, glasul, râsul, ocupațiile și întâlnirile cu oamenii. Căci toate acestea se îndreptează spre tot mai multă cuviință. Mintea lor cea iubitoare de Dumnezeu li se face străjer treaz și închide intrarea patimilor și a rușinoaselor aduceri aminte”. Un asemenea tânăr are toate șansele să răzbească în viață.
În educarea tinerilor trebuie să avem grijă și de cercul prietenilor în care se învârt. Dacă aceștia sunt tineri cuminți și, în cazul ideal, credincioși, anturajul îi va îndemna să facă lucruri și mai bune. Evagrie Ponticul spunea în veacul al IV-lea că „trebuie să ai ca prieteni pe cei ce pot fi de folos și de ajutor viețuirii tale. Fugi de întâlnirile cu tinerii răi și scandalagii, și cu nici unul din aceștia să nu locuiești împreună; ba și de sfaturile lor cele de nimic să te lepezi. Căci nu locuiesc lângă Dumnezeu și nici statornicie n-au. Prietenii tăi să fie tinerii pașnici, frații duhovnicești…”. Cât de actuale sunt aceste sfaturi și în veacul XXI !http://i0.data.avantaje.ro/FD24254C3...300&height=300
Dacă ești realist nu poți pretinde tinerilor să se comporte ca și bătrânii. Ei au nevoie, dacă sunt copii – de jocuri, dacă sunt adolescenți – de distracții potrivite vârstei lor. Numai că acestea trebuie să fie elegante și morale. De aceea, cei ce organizează petrecerile lor, sau chiar tinerii înșiși să fie atenți la acest lucru. Le spune Înțeleptul Solomon: „Bucură-te, omule, cât ești tânăr și inima ta să fie veselă în zilele tinereții tale și mergi în căile inimii tale și după ce-ți arată ochii tăi, dar să știi că, pentru toate acestea, Dumnezeu te va aduce la judecata Sa” (Eclesiastul 11, 9).
Așa că entuziaștilor, care au scris proiectul Pașaport pentru succes, le dorim să-și vadă munca încununată cu reușită. Lor însă, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, și tuturor celor ce se ocupă de educarea tinerilor, ba chiar tinerilor înșiși, le atragem atenția cu seriozitate: nu există succes fără educație creștină!”

larisa maria 16.12.2010 13:49:58

Citat:

Vai ce frumos :X

mihele_m 16.12.2010 14:03:51

"Perle "ale elevilor

Citat:

Intradevar toate comentariile sunt niste adevarate "perle".dar ce ma impresionat mai tare a fost "perla" elevului de 10 anisori care spunea "Dumnezeu iubeste pe cei necredinciosi dar ii iubeste cu durere.Da cit adevar exista in aceasta fraza .

costel 16.12.2010 16:57:51

"Dumnezeu a inventat un telefon fara numar - rugaciunea" (Paul Pau, 11 ani)

OmuBun 16.12.2010 19:50:52

Ca să trăim o sută de ani nu se poate decât dacă ne rugăm la Dumnezeu mai mult și dacă
mâncăm și bem apă minerală, apă chioară, sucuri, dar și să fim buni la inimă, că din
cauza asta trăiesc oamenii mai puțin de o sută de ani, că numai vreo zece oameni sunt
buni la inimă, în țară.
MIHAI VACĂREANU, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni

Libertatea fără Dumnezeu este libertatea porcului.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a III-a, 9 ani și 7 luni

Un sfânt a zis: „Să crezi mai puțin din ce vezi" pentru ca să nu ne păcălim și atunci
trebuie să mergem unde știm că nu există păcăleală, adică să mergi la bunici și la biserică.
ANA -MARIA TĂNĂSUICĂ, clasa a II-a, 9 ani și 3 luni

Dumnezeu ne-a împrumutat viața, iar noi, dacă avem obraz, adică credință, i-o dăm
înapoi.
IULIA GHIȚĂ, 15 ani si 4 luni

Diavolul când vede că la noi au ajuns să fie foarte mulți oameni care fură bine de tot se
supără foc pe ăia care fură o găină - două și-i dă afară din iad ca să se întoarcă iar pe
pământ și să fure ca primarii și alți conducători, milioane de dolari.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și o lună

Îngerii se hrănesc cu hrana noastră sufletească bună, dar dacă suntem prea mulți oameni
care nu credem în Dumnezeu, înseamnă că ne flămânzesc îngerii.
ANCA MATEESCU, clasa a VIII-a, 14 ani și 10 luni

Când vezi câte gusturi sunt în lumea asta, de la plante care sorb cu rădăcinile în pământ,
îți dai seama ce mare e dirijorul nostru Dumnezeu.
IRINA NICOLAU, clasa a VII-a, 13 ani și 9 luni

Sfântul Teofan Zăvorâtul a spus că: „Dumnezeu vede boala mai folositoare decât
sănătatea pentru iertarea noastră" și așa e, că dacă de la o boala devii paralizat, în
cărucior, când stai așa mult pe loc, singur, ti se călugărește sufletul.
PAUL PĂUN, clasa a. VI-a, 12 ani și 3 luni

Călugării și-au făcut meserie din rugat, pentru că ei au văzut că nu poate să existe meserie
mai frumoasă decât să vorbești tot timpul cu Dumnezeu.
ANA-MARIA TĂNĂSUICĂ, clasa a II-a, 9 ani și 4 luni

Clopoțelul de la școală nu se sfințește ca clopotul de la biserică, pentru că clopoțelul de la
școală îi scoate pe copii de la ore în pauză, pe când la biserică nu-i scoate de ta slujbă, în
pauză pe oameni. Mie mi-ar plăcea ca și clopoțelul să se sfințească pentru că atunci
Dumnezeu ar sta lângă noi mai mult, chiar și când ne ascultă doamna la lecții, și poate
ne-ar sufla ca să ne pună în descurcătură.
ANDREI STAN, clasa a II-a, 8 ani și 3 luni

Singura dată s-a văzut pe Pământ cum e în Rai, atunci când la Potop animalele s-au ținut
de mână, două câte două, să se suie pe corabia lui Noe și nu mai știa nimeni de mușcat.
PAUL PĂUN, clasa a V-a, 10 ani și 10 luni

Biserica ne da și de mâncare, pentru că dacă n-ar da hrana spirituală, am fi nu numai unii
vii, ci toți am fi morți vii.
NICOLETA NEDELCU, clasa a VIII-a, 14 ani si 5 luni

Sufletele când ajung în Rai nu stau degeaba și întâi așteaptă să le dea aripile, cum le-a dat
dinții când erau mici copii pe pământ, și să se facă îngeri.
MĂDĂLINA STOICA, clasa a VI-a, 12 ani și 7 luni

Dumnezeu nu i-a făcut pe toți oamenii sfinți, că nu se mai poate ține slujbă, că n-ar mai
ști lumea cine e preot, cine e sfânt și cine e lume.
ILINCA FIRUȚI, grădiniță, 5 ani

Noi avem profesoară de religie și nu preot, că la prânz, când avem noi ora de religie,
preoții au oră de învățat cumințenii de la Dumnezeu, ca să știe ce să le spună la oameni la
slujba de duminică.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani și 10 luni

Lauda e un tic contagios, care a fost luat de toți oamenii si nu se poate vindeca decât cu Biserică multă.
MATEI ZAICA, clasa aVIII-a, 14 ani și 4 luni

Preoții ne atrag atenția să ne păzim imaginația, că dacă ea ne-o ia razna și ne gândim la ceva foarte urât, dracul ne sponsorizează imediat ca să putem face drăcia care ne-a trecut prin cap.
ANDREI LOTREANU, clasa a VII-a, 13 ani

Îngerul e cu aripi și are fața noastră ca să-l cunoaștem care e al nostru, când ne îngerește.
CIPRIAN UNGUREANU, clasa a V-a, 11 ani și 8 luni

Biblia e o carte de Dumnezeu, și, când o deschid, necuratul vrea să mă întrerupă, dar eu citesc în continuare, ca să mă aniversez mai matur.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a III-a, 9 ani

Mătăniile sunt o gimnastică credincioasă.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani și 9 luni

Oamenii nu fac un proces împotriva comunismului că s-au obișnuit să trăiască așa ca
porcii în mizeria lor.
IOAN MARȚÎN, clasa a VI-a, 12 ani și 3 luni

În cărți, oamenii caută comoară de deșteptăciune, în pământ caută comoară de diamante
și în cer oamenii caută comoara să învețe să dea bani la săraci.
MARIA IORDĂNESCU, clasa a II-a, 9 ani

Bătrânii merg mai des la biserică decât tinerii pentru că bătrânii văd biserica așa ca pe un spital.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 11 ani și 11 luni

Biserica nu iubește plăcerea că plăcerea îți aduce mereu să spui că mai vrei pe când
mulțumirea îți aduce să spui că îți ajunge.
CLAUDIA DRAGHIA, clasa a II-a, 9 ani

Dumnezeu ne-a creat din nimic, iar după ce am terminat de trăit, nu mai vrea să ne aducă
înapoi la nimic, pentru că ne-a pictat așa de frumos că nu-L mai lasă inima să ne mai șteargă.

Apocalipsa va fi când va curge ultima picătură în păharul cu nervi al lumii și va da pe afară.
RUXANDRA GUȚU, clasa a VIII-a, 15 ani și o lună

Doar păcătoșii mai zic: „Să moară capra vecinului" pentru că adevărații creștini zic: „Să
moară dracul vecinului".
MALVINA IȘFAN, clasa a VII-a, 13 ani și 11 luni

Chiar dacă e rău ca o fiară, nu-l bagă nimeni pe drac la grădina zoologică pentru ca să nu
le bage animalelor tot felul de prostii în cap.
ANDREI COCA, 7 ani și 6 luni

Trebuie și ore de religie acasă nu numai la școală, dar să le facem cu bunica, nu cu mama
și cu tata, că bunica știe mai mult Dumnezeu.
ȘERBAN-ANDREI IONESCU, clasa a II-a, 9 ani și 3 luni

Nu mi-a trecut prin cap să mă rog pentru oamenii certați, dar acum că mi-ați dat ideea,
am să mă rog, dar să știți că nu o fac pentru oricine, ci doar pentru cei foarte rău certați,
nu pentru orice certuleață.
CĂTĂLINA-ELENA RADU, clasa a V-a, 12 ani și 4 luni

OmuBun 17.12.2010 22:59:41

Îmi fac cruce când intru în biserică pentru că așa zic prezent în limba Domnului.
DIANA PAMFIL, 15 ani

Sunt oameni care zic des: „Dumnezeu m-a părăsit", dar Domnul nu întârzie și nici nu
lipsește uneori din existența noastră; El vrea doar să vadă cum ne descurcăm când dăm de
greu, pentru că n-o să vedem niciodată o vrabie că se văicărește la cer că nu o bagă în
seamă Dumnezeu, atunci când nu găsește râme.
IOANA SISEA, clasa a VI-a, 12 ani și 7 luni

În mod normal oamenii ar trebui să mănânce doar vegetale, pentru că doar această hrană
a legat-o Dumnezeu de pământ, ca să nu fugă, atunci când omul vrea să o culeagă, dar
oamenii se fac că nu înțeleg.
ADINA IOANA MARIN, clasa a VIII-a, 15 ani si 2 luni

Ca după ce murim să ne ridicăm la cer, trebuie toată viața să-i facem aripi sufletului.
IULIA GHIȚĂ, clasa a VIII-a, 14 ani si 9 luni

În religia noastră, oamenii care au murit se îngroapă în pământ, că așa este bine: să
punem la loc ceva de unde l-am luat.
FELIX RONCEA, clasa a V-a, 12 ani și 5 luni

Coarnele dracului nu sunt nici pentru atac nici pentru apărare, ele sunt doar firma care ne
arată că sub ele e atelierul răului.

Dracul și-a pus numele „buricul pământului", că el vine din fundul pământului, din iad, și
e gelos pe Dumnezeu pe care îl știe că e „buricul cerului".
ARCADIE MARTIN, clasa a II-a, 7 ani și 6 luni

Dacă un om bogat are multe păcate și plătește banii lui ca să se facă o biserică,
Dumnezeu îi șterge păcatele, dar nu de tot. Îl iartă puțin, așa cam cât de mare arată o
gumă.
CLAUDIA DRAGHIA, clasa, 7 ani si 11 luni

Dacă noi credem în Dumnezeu, Dumnezeu crede în prietenia sfinților care îl ajută să fie
în continuare Dumnezeu căutat de oameni.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani și 2 luni

Dacă vorbesc mai mult cu oamenii decât cu mine și cu Dumnezeu, încep să mă pierd
printre oameni.
SIMONA PANDELE, clasa a VII-a, 14 ani și 7 luni

Răutatea e un fel de boala de inimă, adică atunci când te strici la milă.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 2 luni

Dacă din greșeală, dracu ar face un bine el s-ar duce imediat să caute un psihiatru.
ALEXANDRU-MICHAEL CONȚIU, clasa a VI-a, 12 ani și 4 luni

Dacă crucea este steagul lui Hristos, steagul diavolului arată că este gol și negru și merge singur.
ȘERBAN ANDREI IONESCU, clasa a H-a, 8 ani și 10 luni

Biserica este medicamentul sufletesc pentru care trebuie doar să intri să-l ei.
IOANA ALEXANDRA NAZARIE, clasa a VI-a, 11 ani și 11 luni

Înainte biserica avea construită alături școala, deoarece copiii trebuiau să învețe lipiți de
biserică; acum copiii învață lpiți de televizor.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 11 ani și 10 luni

Isus spală picioarele ucenicilor Lui, ca să le dea ce n-au ucenicii.
PAVEL MARTIN, clasa a III-a, 9 ani și 6 luni

Nu ne rugăm la Dumnezeu stând lăfăiți în fotoliu, că pe vremea când a fost Iisus Hristos
pe pământ nimeni nu se ruga tolănit și obiceiul a rămas să te rogi cu chin în genunchi, nu
să te rogi cu lux.

Dracul a inventat microbii, că microbii sunt icrele diavolului.
LEON ALEXANDRU GUȚU, clasa a II-a, 8 ani

Preoția nu e o meserie, ea este o ocupație sfântă, că meseria se uită cam mult la bani.
IONUȚ POPA, clasa a VII-a, 13 ani și 9 luni

Nu e o treabă ușoară să devenim foarte credincioși, că trebuie să trăim cu grijă să nu
facem nici un păcat și e foarte greu să nu greșești, că nu suntem profesori de trăit.
ANA FIRUȚI, clasa a III-a, 9 ani și 10 luni

Oamenii care fac mătănii ating cu fruntea covorul și apoi își ridică sus fruntea pentru că
ei vor să lege cu capul lor trăitul pe pământ cu trăitul cerului, ca și când l-ar coase.
SORIN ȘTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani și 7 luni

Sfinții, când mor, nu putrezesc în pământ, pentru că ei au fost atât de curați, atât de sfinți,
că până când și bacteriile din ei au fost sfinte.
PAUL PĂUN, cfasa a V-a, 11 ani și 4 luni

Preotul e un fel de coșar al sufletelor.
ALEXANDRA LAVINIA RISTEA, clasa a VI-a, 11 ani și 8 luni

Icoanele țărănești pe sticlă sunt puse în locuri de cinste în Biserici și muzee, deoarece au
fost făcute de românii din vechime, care le-au lucrat din toată inima, chiar dacă îți vine
să-ți pui mâinile-n cap când le vezi anatomia.
IOANA ALEXANDRA NAZARIE, clasa a VI-a, 13 ani și 4 luni

Dracul este atât de urât, mai ales în interior, că nu merită să-i scriu numele cu literă mare,
nici măcar la începutul de rând. Ar trebui ca pentru el să se modifice puțin ortografia.
MONICA CRISTINA NEDELCU, clasa a VIII-a, 14 ani și 3 luni

Ingerașii apar goi în picturi, nu îmbrăcați ca sfinții, pentru că îngerașii nu știu ce este aia
rușine, dar când cresc mari, află și ei și trec la îmbrăcat.
IOANA MITREA, clasa a IV-a, 10 ani și 8 luni

Cei care vânează din plăcere sunt oamenii care regretă că nu pot vâna oameni și atunci
doboară păsări și animale, că rudele acestora nu-i dau în judecată.
IOANA ADINA MARIN, clasa a VIII-a, 15 ani și 2 luni

Oamenii simpli caută din slujba de la biserică înțelegeri simple și oamenii cu multă carte
caută înțelegeri complicate.
IOANA SISEA, clasa a VI-a, 12 ani și 7 luni

Cei care iau în derâdere Biserica sunt „oameni" care s-au băgat în ghilimele.
SIMONA NAE, clasa a VIII-a, 15 ani

Dumnezeu este un împărat sfânt pe tot cerul și la noi acasă.
TEODOR ZAICA, grădiniță, 6 ani și 7 luni

Crestin_Simona 18.12.2010 10:18:25

Doamne, iti vine si sa razi si sa plangi!

anatolie 09.01.2011 22:10:56

Nu vad rostul topicului si peste asta profesorii de religie trebuie sa ii faca pe elevi sa nu mai creeze perle nu sa ii condamne pentru ele.

Doamne ajuta!

daniil96 09.01.2011 22:23:49

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 321187)
Nu vad rostul topicului si peste asta profesorii de religie trebuie sa ii faca pe elevi sa nu mai creeze perle nu sa ii condamne pentru ele.

Doamne ajuta!

dar aceste perle sunt grozave ... oamenii mari nu ar putea spune ceva atat de frumos ...

nu e o critica ... e o lauda

caty_deea 10.01.2011 00:33:22

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 321197)
dar aceste perle sunt grozave ... oamenii mari nu ar putea spune ceva atat de frumos ...

nu e o critica ... e o lauda

Intr.adevar noi cu toata teologia pe care o stim ,nu am putea spune lucruri asa profunde.Asta pt ca ei le spun cu sufletelele neprihanite.Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa le tina pasii departe de ispitele lumesti si sa ramana in inimile lor amintirea dulce a copilariei in care L.au cunoscut pe Domnul

umila123 10.01.2011 22:30:33

Citat:

Doamne ajuta!

initial ,citind doar subiectul....m am revoltat! apoi citind am avut un regal de suflet! Doamne,sunt ingerasi,sunt curati,sunt ...iubiti de Dumnezeu! chiar si Sfintii Parinti iar fi dorit ca ucenici! multumiri celor care au postat,mi au facut o bucurie..sfanta! Dumnezeu sa va ajute!

Ana.Maria. 11.01.2011 15:00:17

Cred ca e unul dintre cele mai frumoase topicuri. Va rog sa mai postati!

OmuBun 11.01.2011 15:57:55

Mâncarea îngerilor este rugăciunea, așa că de-aia începem masa cu rugăciunea, pentru că
primul fel (rugăciunea) trebuie să fie hrana îngerilor.
IULIA TĂNASE, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

Vinul este recomandat și de slujitorii Domnului pentru că este bine să avem o picătură de
Dumnezeu în noi, iar vinul este lăudat și de diavol care zice că este mult mai bine să
curgă vinul în noi, ca sângele la război.

MATEI NICULESCU, clasa a VIII-a, 14 ani și 5 luni
Oamenii își scot pălăria de pe cap când intră în biserică pentru că atunci au ajuns la împărat.
SMARANDA BELCIUG, clasa a IV-a, 10 ani și 7 luni

Banii le spunem că sunt „ochiul dracului" că ne face să-i vedem înmulțindu-se mereu, cum am spune că lăcomia este „ochiul porcului", care mănâncă tot ce vrea.
ADELA MARA, clasa a VIII-a, 15 ani și 4 luni

Moș Crăciun ca să-ți arate iubirea îți dă daruri, Dumnezeu ca să-ți arate iubirea ți-o
dă pe toată.
ANDRADA DUȚU, clasa a V-a, 12 ani și 2 luni

Călugării și preoții nu fumează, că ei au în fiecare zi ore de biserică și nu au timp să
meargă la spital.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani si 9 luni

Nu stăm cu mâinile în buzunare la biserică pentru că în fața lui Dumnezeu trebuie să fim
speciali.
BOGDAN TOPÂRCEANU, clasa a V-a, 11 ani si o lună

Unii oameni aprind lumânări la biserică pentru aceia care trebuie să fie povestiți.
TEODOR ZAICA, clasa I, 7 ani si 9 luni

S-a folosit atâta cerneală pentru a scrie despre Dumnezeu cât albastru a fost mereu pe cer
și s-a consumat atâta cerneală pentru diavol, câtă fiere a fost în oamenii care au scris
despre el.

Dacă aș fi invizibilă, pe oamenii răi doar i-aș speria, restul face Dumnezeu.
LORENA POPA, clasa a VI-a, 11 ani și 6 luni

Nu moare moartea aici pe pământ, moartea moare, pentru fiecare din noi, când
descoperim Raiul.
CĂTĂLINA PANICU, clasa a VIII-a, 14 ani și 11 luni

Numerele sunt la nesfârșit, că Dumnezeu le-a creat ca să avem noi provizii pentru minte.
IOANA SIMIONESCU, clasa a VII-a, 13 ani și 9 luni

Fantomele sunt niște cearceafuri cu ochi, făcute de diavol, pentru ca și frica să aibă un
corp.
MATEI ZAICA, clasa a VII-a, 12 ani și 11 luni

Eu o iubesc pe mama ca pot s-o văd și s-o ating, iar pe Dumnezeu îl iubesc și îl ating cu
rugăciunea, că e prea înalt.
ALEXANDRA ȘINIȚARU, clasa a V-a, 11 ani și 6 luni

Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu.
ANA MARIA BADEA, clasa a VII-a, 13 ani și 4 luni

Biserica este o casa mare în care intră multi oameni în ea, că este plină de îngeri. De la
biserică luăm îngeri și îi ducem la noi acasă.
TEODOR ZAICA, grădinița, 6 ani și 7 luni

Cred că Biserica este locul unde uiți că mâine nu ai cârnați pentru fasole.
FLAVIA IOANA ILIESCU, clasa a VII-a, 13 ani și 6 luni

Oamenii nu-i taie necuratului coada pentru că atunci înseamnă că dracu ar fi tratat ca un
câine de rasă si ar deveni chiar mai arătos.
ADINA-IOANA MARIN, clasa a VIII-a, 14 ani și 10 luni

Țara noastră ar putea fi condusă de cel mai capabil preot, dar doar o parte din oameni au
rămas creștini, iar atunci s-ar isca un război cu păgânii români. Altădată păgânii veneau
din afară.
CĂTĂLINA VASILESCU, clasa a VII-a, 13 ani si 11 luni

Dumnezeu ne-a dat pe mână libertatea unor animale ca omul să vadă cât de greu este să
fii Dumnezeu.
ANCA MATEESCU, clasa a VIII-a, 15 ani și o lună

Dacă vrei să te ia dracu în spinare ca să te treacă puntea, atunci când vei ajunge, îl vei lua
tu pe drac în spinare pentru a continua să mergi.
CĂTĂLINA VASILESCU, clasa a VIII-a, 14 ani și două luni

Raiul are două etaje, jos stau sufletele frumoase și curate, iar deasupra stă Dumnezeu așa
cum stă și soarele deasupra florilor.
RUXANDRA MOCEAN, clasa a VIII-a, 15 ani

Dumnezeu nu ne scapă de cei mai odioși oameni, care pe pământ ne chinuie viața, că
Dumnezeu ne-a dat nouă oamenilor să suferim ca să nu ne îmbolnăvim de nedurere, de
nepăsare.

Handicapații și nebunii comunică bine cu Dumnezeu, cu inima, că dacă mintea lor le este
departe trăiesc cu inima lor la doi pași de inima lui Dumnezeu.
FLORIAN TRIFAN, clasa a V-a, 11 ani și 3 luni

Dacă furi și ceri iertare ești binecrescut, dar numai printre hoți.

Ca sa mă abțin de la ispite, eu am găsit soluția, că de exemplu: îmi tot doresc un leagăn
pentru curte și atunci ca să nu mă mai gândesc, cu obsesie, la ce doresc pentru mine, voi
face eu un leagăn mai mic, ca să se bucure păpușile mele de leagăn.
IOANA ANASTASIA URSU, clasa a VII-a, 13 ani și 9 luni

Oamenii își scot pălăria când intră în biserică pentru că atunci când intri sub acoperișul
Domnului nu mai ai nevoie de alt acoperiș.
ANA RUGESCU, clasa a VIII-a, 14 ani și 4 luni

În alte vremuri școala era construita lângă biserică pentru că atunci erau altfel de oameni,
care știau mult mai bine cum să-i educe pe copii.
ANA MARIA CORDOȘ, clasa a VII-a, 13 ani și 6 luni

Biserica este o clădire mare cu multe tablouri cu sfinți. În vârf are o cruce mare prin care
se pogoară Dumnezeu, așa cum undele radio ajung în casă prin antenă.
RUXANDRA RARĂU, clasa a V-a, 11 ani și 10 luni

Iubirea de Dumnezeu face cărare ca să ajungem la El.
ALEXANDRA TERZI, clasa n V-a, 11 ani și 9 luni

Pe fiecare om trimis de Ceaușescu să dărâme Biserici îl putem numi Comunișescu.
MARA VIȘINESCU, clasa a IV-a, 11 ani și 4 luni

Sunt mai multe babe decât moși la biserică, pentru că moșii când văd ce pensie mică au
luat, zic: „dă-o-n brânză de pensie, că nu-mi ajunge să trăiesc" și se duc să muncească pe
la firme, să vorbească pe acolo cu clienții tot felul de reclame, ca să-și facă rost de bani
pentru medicamente.
SORIN ȘTEFAN TRANDAFIRESCU, clasa a IV-a, 10 ani și 7 luni

OmuBun 11.01.2011 15:58:29

Nu e bine să stai cu păcatul în tine, trebuie să fugi la spovedit, ca păcatul din tine să nu îți
facă pui de păcați.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 5 luni

Sufletul care pleacă în iad nu seamănă cu sufletul care pleacă în Rai, că sufletul pentru
iad arată de parcă e mâzgălit de sperietură.
CĂTĂLINA ELENA RADU, clasa a V-a, 12 ani

Când te rogi stai în genunchi, nu pe fotoliu, că dacă stai pe fotoliu arăți că ești păcătos,
dar dacă stai în genunchii arăți că îți pare râu că ești păcătos.
PAVEL MARȚÎN, clasa a III-a, 9 ani și 7 luni

Sfinții învață la o școală din cer, că ei locuiesc pe pământ, dar îngerii le aduc din cer
lecțiile, în fiecare zi, să le facă acasă.
LEON ALEXANDRU GUȚU, clasa a II-a, 8 ani și 3 luni

Sfinții au aureolă rotundă și nu pătrată, ca să nu facă vreun rău, nici măcar din greșeală,
că poate, cine știe, când se ridică la cer, să nu se înțepe cu vreun colț o pasăre în zbor.
ANDRA MIRIANA RUGINĂ, clasa a VII-a, 13 ani și 4 luni

Cine nu crede în Dumnezeu, crede în burta lui plină.
LEON ALEXANDRU GUȚU, clasa a II-a, 8 ani

Iisus a devenit învingător, omorât fiind, deoarece cu moartea lui puțină a înviat o dragoste
care s-a înmulțit tot timpul după înălțare.
SIMONA PANDELE, clasa a VIII-a, 14 ani și 2 luni

Inima e ca un motor de carne care ne dă sânge la corp și inima e bunătatea, că ea e ca o
biserică la noi în corp. Eu cred că inima e amândouă astea.
LEON ALEXANDRU GUȚU, clasa a II-a, 8 ani și 4 luni

Preoții catolici nu au voie să se căsătorească pentru că ei așa au primit o lege, dar preoții
ortodocși își fac o familie pentru că ei au citit atent în Biblie că acolo scrie „iubește-ți
aproapele” și nu este păcat să-ți iubești aproapea.
IOANA MARIA SISEA, clasa a VI-a, 12 ani și 3 luni

Dracii nu se înmulțesc între ei, dracii se înmulțesc din oamenii care întâi s-au născut
oameni și apoi unii dintre ei dau în draci, cum dă apa în fiert de clocote.
IOAN MARȚÎN, clasa a V-a, 10 ani și 11 luni

În iad se folosește limba plină de prostii, că acolo le scapă la toți din gură, iar în Rai se
folosește limba de Biserică, deoarece ea e cea mai frumoasă limbă din lume.
ARCADIE MARȚÎN, clasa a II-a, 8 ani

Creștinii ortodocși îi pictează pe sfinți, în biserică sau pe iconițe, foarte alungiți, că așa
sunt ei în realitate, când ajung să fie aspirați spre cer.
ANDREI LOTREANU, clasa a VIII-a, 14 ani și 2 luni

Când ne rugăm trebuie să coborâm din cap în inimă, dar trebuie să avem grijă ca
rugămintea să nu coboare mai jos de inimă.
ALEXANDRU MARIUS ILIE, clasa a VII-a, 14 ani și 7 luni

Răufăcătorii au ajuns să ducă o viață de Rai pe pământ și tot aici credincioșii duc o viață
de iad, dar după moarte cu toții vor face un schimb de locuință.
DIANA NICOLICI, clasa a VII-a, 13 ani si 7 luni

Nouă ni se aduc flori la naștere ca să fim primiți de Dumnezeu și se aduc și la moarte ca
să fie ca la început.
ALEXANDRU CĂZĂNARU, clasa a V-a, 11 ani

Curcubeul este toboganul îngerilor și atunci el trebuie să fie ca un arc.
VICTORIA ECATERINA LUPUȘOR, clasa a V-a, 11 ani și 2 luni

Părintele Dumitru Stănlioae se gândea la Dumnezeu și când mergea pe stradă, că el chiar
dacă voia nu se mai putea gândi la altceva, că el și-a făcut întâi obiceiul ăsta frumos și
după aia obiceiul l-a făcut pe el să fie numai așa.
CĂTĂLINA ELENA RADU, clasa a V-a, 12 ani și 3 luni

Preotul e soldatul Domnului, iar sfântul este coleg de cameră al lui Dumnezeu.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 11 ani și 11 luni

Cea mai grea misiune e călugăria, pentru că toți călugării muncesc, muncesc, de parcă ar
face operații pe creier, sau pe inimă, să-i salveze pe oameni, numai că ei nu taie cu cuțitul
ca doctorii, ei taie cu îmblânzitu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 9 ani și 11 luni

Dacă te abții la o plăcere îți iese o pildă.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 11 ani și 8 luni

Când merg la biserică trebuie să fiu atent doar la slujbă, dar mie mi se duce gândul în altă
parte și ca să nu mi se ducă gândul îi zic: Mă gândule, iar ai luat-o în vacanță? Nu uita
că ești la servici cu mine și trebuie să stai cu mine!
TEODOR DAN NIȚU, clasa I, 7 ani și 3 luni

Dumnezeu de-aia ne cere lumânări aprinse, la biserică, pentru ca să stăm la un foculeț de
vorbă cu El.
EMILIA ANDREEA MANEA, clasa a II-a, 8 ani și 2 luni

În bisericile ortodoxe sfinții sunt slabi, alungiți la față și la corp, pentru că așa arată cei
care sunt mai buni la suflet, că lor le-a mai rămas în corp doar sufletul, au ajuns numai
piele si suflet.
TUDOR MATACHE, clasa a V-a, 12 ani și o lună

Dumnezeu a inventat un telefon fără număr, care este rugăciunea, că asta este tehnică de
Dumnezeu.
PAUL PĂUN, clasa a V-a, 10 ani și 10 luni

Comuniștii nu au dărâmat chiar toate bisericile că au mai lăsat și pentru turiști.
RĂZVAN LĂZĂRESCU, clasa a IV-a

Preoții sunt buzele lui Iisus.
MARA SANDULESCU, clasa a V-a, 12 ani și 3 luni

Oamenii care modifică plantele și animalele suferă de complexul Dumnezeu.
ANCA MATEESCU, clasa a VIII-a, 14 ani și 10 luni

Biblia este o carte unde oamenii când intră în pagini, să se abunde de frumusețea lor.
ALEXANDRA IACOB, clasa a V-a, 12 ani și 9 luni

Oamenii altă dată, au făcut și biserici uriașe, ca niște castele încărcate cu bogății, iar noi, cei de azi, vedem cum ei nu l-au citit bine pe Dumnezeu.
MATEI ZAICA, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

Dracii au așa mare energie că mănâncă numai mâncăruri de-astea alergice și fac relele cu viteză.
ALEXANDRU IACOB, clasa a V-a, 12 ani și 9 luni

Se poate spune că este greșită rugăciunea atunci când o spui cu gura și mâinile, dar nu și
cu sufletul aplecat.
PAUL PĂUN, ctasa a VI-a, 11 ani și 11 luni

Diferența dintre sfinți și îngeri este că sfântul îți dă un nume, iar îngerul te ajută să-l
păstrezi sănătos.
IULIANA MATEI, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

Eu cred că dacă religia moare în fiecare din noi, nu vom ajunge în iad separat, ci vom
pleca în iad cu țară cu tot și nu mai e mult.
ADINA IOANA MARIN, clasa a VIII-a, 15 ani

Sfinții nu primesc milioane de dolari ca fotbaliștii, că ei țin post la bani toată viață.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani și 5 luni

Nu este nici o diferență dintre lumina soarelui și lumina lui Dumnezeu, fiindcă soarele
este oglindă în cer care reflectă lumina care-i vine de la Dumnezeu și ne-o trimite nouă pe
pământ.
ALEXANDRU CĂZĂNARU, 15 ani

Crestin_Simona 11.01.2011 16:50:02

Vedenia Sfantului Simeon Noul Teolog

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 321946)
Nu este nici o diferență dintre lumina soarelui și lumina lui Dumnezeu, fiindcă soarele
este oglindă în cer care reflectă lumina care-i vine de la Dumnezeu și ne-o trimite nouă pe
pământ.
ALEXANDRU CĂZĂNARU, 15 ani

A doua impreuna-cuvantare cu Domnul
Si Tu, Doamne, iarasi mi-ai grait:
,,Asculta in Cine sa nadajduiesti: asa cum tu uneori, de privesti Soarele in apa, nu vezi Soarele singur, asa sa intelegi si ceea ce este inlauntrul tau,
inchide pre tine si te osteneste ca totdeauna sa Ma vezi curat si limpede inlauntrul tau,
precum Soarele in apa limpede.
De faci asa, te vei invrednici mai apoi dupre moarte a Ma vedea precum mai nainte am grait tie."

Staretul Tadei - Manastirea Vitovnita

Crestin_Simona 11.01.2011 18:04:18

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 321945)
Mâncarea îngerilor este rugăciunea, așa că de-aia începem masa cu rugăciunea, pentru că
primul fel (rugăciunea) trebuie să fie hrana îngerilor.
IULIA TĂNASE, clasa a VIII-a, 14 ani și 7 luni

,,Toata hrana ingereasca este multumire, lauda, marire a Slavei lui Dumnezeu.
Ingerii se hranesc in cuget.
Noi, de asemenea, ne hranim duhovniceste si in cuget,
iar trupul material cauta hrana materiala."

Crestin_Simona 12.01.2011 14:20:28

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 321946)
Când merg la biserică trebuie să fiu atent doar la slujbă, dar mie mi se duce gândul în altă
parte și ca să nu mi se ducă gândul îi zic: Mă gândule, iar ai luat-o în vacanță? Nu uita
că ești la servici cu mine și trebuie să stai cu mine!
TEODOR DAN NIȚU, clasa I, 7 ani și 3 luni

Unii dintre Sfintii Parinti spun:
,,Mintea noastra este ratacitoare.
Rataceste neancetat si nu poate in nici un chip sa se smereasca pana nu vine Cel ce singur este puternic sa o smereasca."

Heurtebise 13.01.2011 15:53:01

Citat:

Doamne ajuta!

Topicul asta mi-a luminat ziua si mi-a redat zambetul; ba mai mult, am aflat o multime de lucruri de la acesti copii! Dumnezeu sa-i binecuvanteze!
Cine condamna pe cine?

MariS_ 13.01.2011 23:32:47

Apai drajilor, io ma chinui o viata pantru-n strop de-ntelepciune si aici
gasai cu caru'. Inge-s copilasii istea dragalasi sa-mi dea si mie neste lectii
de-ntelepciune?? Pai da, mintea neprihanita bate p-aia "odihnita"! A mea
sa hogine, no.
Har, smerenie si jertfa de sine.

costel 24.01.2011 17:41:05

Cand un copil a fost intrebat: "Oare de ce boala sufera adultii care fac legile, de nu se gandesc ca ar trebui sa interzica filmele violente?".

Raspunsul copilului a fost: "Acesti oameni care fac filmele, sufera de boala de nemaitrezire". Asa este, multi oameni isi dorm viata, nu o traiesc.

eea 29.01.2011 10:37:58

Să vă spun și ce ,,perlă" a scos fiul meu de 4 ani. Taăl îi citea o poezie despre magi care se sfârșea cu întrebarea ,,ce dar i-ar duce pruncului Iisus în iesle?" La care băiețelul foarte natural răspunde simplu: ,,un frățior care să-l iubească"

mirelat 19.02.2011 22:48:24

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 329608)
Să vă spun și ce ,,perlă" a scos fiul meu de 4 ani. Tatăl îi citea o poezie despre magi care se sfârșea cu întrebarea ,,ce dar i-ar duce pruncului Iisus în iesle?" La care băiețelul foarte natural răspunde simplu: ,,un frățior care să-l iubească"

Da, un raspuns candid specific copiilor. Sa ii dea Domnul dupa inima lui ! :1:

Irinageorgetab 30.04.2011 23:09:08

"Într-o zi, un preot aude o voce in biserică, dar cuvintele erau neinteligibile.
Apropiindu-se de locul de unde venea vocea, el găsește un copil care spunea ceva și își dă seama că nu-i întelegea cuvintele fiindcă, de fapt, copilul repeta alfabetul.
Atunci preotul l-a întrebat:
- De ce tot repeți literele?
- Păi, așa îmi fac eu rugăciunea, răspunde copilul.
- Cum așa? Eu aud doar că spui alfabetul, se miră preotul.
- Da, dar eu am uitat cuvintele rugăciunii și atunci îi dau lui Dumnezeu literele, că știe El să le pună în ordinea care trebuie."

sursa: Google

cristiboss56 02.09.2011 20:40:58

" Chiar daca in vis il intrebam pe ingerul nostru cum este in Rai , el nu ne spune , pentru ca daca ne spune , atunci noi repede vrem sa murim".
Sorin Stefan Trandafirescu - clasa a III-a , 9 ani si 3 luni

"Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu "
Adrian Ionita - Clasa a II-a , 8 ani si cinci luni

" Crucea si rugaciunea sunt un fel de arme , cu gloante de bunatate , la care diavolul nu are cum sa se pere ca nu are vesta antiglont pentru asa ceva ".
Deniz Ali - clasa a V-a , 11 ani si sase luni

Mai mult , pe :http://cristiboss56.blogratuit.ro/Bi...ii-b1-p228.htm

Ekaterina 09.08.2012 00:15:56

"Intre hartiile mele am pastrat compunerea unui baietel de zece ani, pe care-l chema Teodor. Este o compunere pentru scoala pe tema: “Ce este iubirea”. Exista in ea trei lucruri in care, cu absoluta siguranta, se intrevede fericirea viitoare:

Ce este iubirea? Iubirea este ceva care determina doi oameni sa creada ca sunt fericiti chiar si atunci cand nimeni altcineva nu crede. Este ceva care ii face sa stea inghesuiti pe o banca chiar si atunci cand langa ei exista destul loc. Este ceva care ii face sa nu scoata nici un cuvant cand esti langa ei si sa vorbeasca despre dragoste si despre flori atunci cand cred ca ai plecat. Este tot ce stiu despre dragoste, pana voi creste mai mare.

Extras din cartea Scrisori Caterinei, sfaturi unei tinere casatorite.

Fani71 18.08.2012 00:45:05

Nu e inca decat la gradinita, dar baietelul meu de 4 ani se tot intreba unde este Dumnezeu si de ce nu il vedem. Sotul meu i-a spus ca pe Dumnezeu il putem vedea prin icoane, ca este cumva in spatele icoanelor. Si mai tarziu, cu mine, s-a dus la o icoana si a inceput sa faca 'toc toc toc!" ca sa il auda Dumnezeu si sa vorbeasca cu el.

Iar cel de doi ani, cand a vazut icoana invierii cu Adam iesind din mormant a aratat interesat spre mormant si a intrebt: 'baie??'

glykys 18.08.2012 17:47:59

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 465688)
Nu e inca decat la gradinita, dar baietelul meu de 4 ani se tot intreba unde este Dumnezeu si de ce nu il vedem. Sotul meu i-a spus ca pe Dumnezeu il putem vedea prin icoane, ca este cumva in spatele icoanelor. Si mai tarziu, cu mine, s-a dus la o icoana si a inceput sa faca 'toc toc toc!" ca sa il auda Dumnezeu si sa vorbeasca cu el.

Iar cel de doi ani, cand a vazut icoana invierii cu Adam iesind din mormant a aratat interesat spre mormant si a intrebt: 'baie??'

Sa iti traiasca copilasii, Fani!
Si eu imi amintesc ca, atunci cand mergeam la biserica, mi se spunea ca "mergem la Doamne-Doamne", iar cand intrebam "unde e Doamne-Doamne", mi se arata o icoana, dar eu ma zapaceam, ca prea se gasea in multe icoane. Pana cand am vazut pictura Pantocratorului si am descoperit eu ca acela e Doamne-Doamne la care mergeam noi. Stateam atintita cu ochii in tavan, la Pantocrator, aproape tot timpul slujbei :).

ioan cezar 01.10.2012 00:53:38

La ora de religie, profesorul le-a vorbit copiilor despre rugaciunea lui Iisus.
Dupa cateva saptamani, o fetita ridica mana si zice: "Parinte, ne-ati spus cum sa incepem rugaciunea lui Iisus, dar nu ne-ati spus cum sa o oprim..."

Detalii aici, minutul 15,20: http://www.youtube.com/watch?v=_8jVW...eature=related

tabitha 01.10.2012 01:22:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 396130)
" Crucea si rugaciunea sunt un fel de arme , cu gloante de bunatate , la care diavolul nu are cum sa se apere ca nu are vesta antiglont pentru asa ceva ".
Deniz Ali - clasa a V-a , 11 ani si sase luni

Asta e foarte tare !! :41:

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:51:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.