![]() |
Solutie contra avort!
Pentru mine avortul este cea mai mare crima... luam un exemplu..ea 15 ani se duce in discoteca il vede pe el..se balanga balanga prin wc... ramane fata gravida! solutia ei :Avort! caci.....
Bun nu-i o problema ca a facut sex viata ei, treaba ei, dar de prezervativ a auzit? Mai aud pe cate unii "E prea mica sa aibe copil!",dar sa cumpere un prezervativ nu putea? era prea mica.. Sau "baietelul" de 17 ani nu a auzit de "afara cand iti vine" Sunt 2 solutii aici -Iti asumi raspunderea si nasti copilul si-l cresti...nu exista "din greseala"..tu ca fata cand deja ai 15 ani, menstruatie stii deja ca poti ramane gravida la un contact sexual neprotejat.. -daca din motive x,y,z nu poti creste copilul cand se naste..astepti 9 luni il nasti si apoi il dai spre adoptie Adoptia este convenabila pentru toate partile 1) o sansa copilului la viata 2) o sansa de-a da unei famili ce nu poate avea copii 3)nu ucizi si deci ai constiinta cat de cat curata... Era un caz frumos la televizor. O femeie a ramas insarcinata si medicii i-au spus dupa ce au consultat-o la ecograf sa faca avort caci copilul parea cu probleme. Femeia a refuzat si a spus "Imi voi iubi copilul asa cum este el!"..Femeia s-a rugat mult la Dumnezeu si a nascut un copil perfect sanatos... Toate avorturile in afara de cele (spontane..provocate de un accident, o boala,) pentru mine reprezinta un egoism si o cruzime de neimaginat... La cotait te-a dus mintea, sa dai din fund ai stiut bine? Si acum vrei sa avortezi? caci te incomodeaza "plodul"..Nu papusa...astepti 9 luni il nasti si il dai la adoptie... Sunt atatea femei ce nu pot avea copii si care isi doresc sa devina mame..Nu au ele dreptul la fericire? Copilul nedorit poate deveni un zeu pentru o femeie ce nu poate avea copii!!! Dati o sansa femeilor ce nu pot avea copi, dati o sansa la viata copilului vostru conceput dintr-o "greseala" mica si nevinovata" |
Citat:
Citeam un articol de la rusi care prezentau situatia tragica a orfelinatelor si statistica ingrijoratoare a celor care sunt dati afara la virsta de 18 ani....hoti, banditi, borfasi, pesti, drogati, alcolici, mame adolescente cu cite doi copii la..... 17 ani! ! ! fara casa fara nimic, direct in prostitutie! in Jur de 25 000 de copii de 18 ani pe an sunt dati afara in strada ANUAL! ! ! |
Citat:
Luam un caz concret..x ramane gravida si nu doreste copilul, il naste si poate sa-i de-a copilul lui y care vrea copilul... x se poate interesa cine ar vrea copilul ei si cand se naste copilul se fac si actele de adoptie... chiar am vazut la mtv o emisiune cu mamici tinere de 16 ani si o fata a ramas gravida si impreuna cu iubitul ei au decis sa isi de-a copilul cand se va naste unei famili. Au consultat un psiholog, le-a cerut sfatul ce familie ar fi bun pentru copil. Fata cat a fost gravida a luat contact cu familia aleasa si cand s-a nascut copilul au facut demersurile legale. |
Citat:
|
Eu mă gândesc că nu prezervativul e soluția căci e tot desfrânare, sau să o obligi pe mamă siluind-o la una alta, prin șantaj sau speculații finanicare sau amenințări cu pumnul... la a-și păstra cu forța copilul sau a avorta, sau a-și implanta sterilete sau să ia o medicamentație ucigașă, sau să-și spurce mădularele trupului său atât de curat și frumos... sau cuvintele limbii ei, ci singura soluție este asta:
Condiționarea participării tale, sufletești și iubitoare, la zămislire: 1. Vrei să ai un copil, adică vrei să fii tată trupesc, tată-frate de trup? Dacă răspunsul e DA, atunci trebuie să te întrebi cui îl vei închina pe copil: Lui Dumnezeu sau ai să-l lași de capul său?.. în cazul în care mama lui îți permite asta. 2. Dacă la prima condiție e DA! deci vrei să aduci pe lume un suflet de om atunci trebuie să te gândești dacă ea își dorește acest viitor copil, și să îți dai seama pentru ce și pentru cine îl dorește și cui o să-l închine ca să nu te trezești prea târziu. Dacă știi sigur că își dorește un copil fie că ai întrebat-o fie că ți-ai dat seama fără ca s-o întrebi, abea atunci te hotărăști în taină serios dacă îți asumi răspunderea pentru femeie și pentru copil înaintea Domnului până la moarte, înaintea conștiinței tale, a dragostei și dorințelor tale insuflate de Dumnezeu. Și dacă ești hotărât să participi atunci poți continua aventura cunoașterii. 3. O iei de mână și căutați o însămânțare în vitro, fără murdăriile sexualităților. Și amândoi urmați calea spre o sarcină reușită, unde semințele pot fi ale voastre sau ale altora, dar poți merge și la o adopție, la un leagăn de copii săraci și să încerci să crești un suflet al unui frate. 4. Apoi sau înainte, vă gândiți serios dacă sunteți sau nu căsătoriți și ce fel de casă o să oferiți copilului vostru, casa voastră sau o casa bisericească, adică o familie creștină ce ține rânduielile mântuirii sufletelor din ea, și încercați să nu imitați celelalte familii idolicești, de creștini desfrânați și rătăciți și lacomi, ci căutați sărăcia materialistă și bogăția spirituală. Concluzie: Urmând pașii aceștia în zămislire, cu siguranță veți fi feriți ca bărbați creștini de coșmarul sexualității murdare cu consecințe tragice și pe cel al avorturilor dorite sau nedorite făcute de femeile pe care din pofte rele le-ați poftit și filat și le-ați făcut avansuri și ele au acceptat inconștiente ca să vă satisfacă toate poftele murdare, poftele blestemate ale masculului beat și mult mincinos și foarte relaxat și fricos apoi. Deci nu vă culcați cu nici o femeie, cu partenera, decât atunci când știți fără s-o trageți de limbă că ea își dorește copilul și îl va închina Domnului, și abea atunci vă hotărâți dacă vă asumați responsabilitatea de a-i iubi până la moarte fără frică și nu doar de formă, ci exact așa cum Domnul nostru Iisus Hristos își iubește Biserica Sa, nu spre judecată sau spre osândă ci spre mântuirea sufletelor încredințate vouă de Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl. |
Uite și o soluție muzicală la problema noastră... atât de spinoasă... pentru Katy.
Iar reproșul și acuzarea tardivă nu este dovada dragostei ci doar o fățarnică și perversă pretenție la întietatea vredniciei... căci lipsa dragostei nu poate fi mimată prin circul reproșurilor jignidoliceștii... căci întotdeauna după trăzboi mulți beroi... se-arată, în zațul de la cafiaua... cu miere. Acuzarea tardivă și primutivă... nu e dovada unei conștiințe cerești ci e un nou pustiu! |
Parintele Tanase de la Valea Plopului zicea ca:
In cei 16 ani post decembristi sunt inregistrate 17.200.000 de avorturi. Asta inseamna aproape numarul populatiei ramase in tara. Daca tinem cont ca din 22 milioane vreo 4 milioane de romani au plecat peste granita, rezulta ca au ramas 18 milioane, ceea ce inseamna ca au fost ucisi atatia prunci cati oameni mai sunt acum in Romania. Interviul este aici: http://provitabucuresti.ro/docs/art/varf+de+lance.pdf Opriti crimele, convingeti mamele sa nasca! |
Citat:
|
Citat:
|
Am eu o solutie.
Nu mai faceti sex pana la casatorie. Nu costa nimic, nici prezervativul, nici nervii, nici certurile, nici adoptia. |
Citat:
Si daca te casatoresti la 35 de ani? Sau daca nu te casatoresti niciodata? Apropo, ati observat ca majoritatea domnisoarelor batrane sunt cam ciudate? Cunosc niste familii de pocaiti (asta banuiesc ca inseamna ca apartin unei secte sau ceva, in fine). Si dom'le, oamenii aia sunt intr-adevar credinciosi, si isi respecta religia mai mult decat majoritatea ortodocsilor (in sensul ca nu se abat de la reguli asa cum e la cei mai multi ortodocsi); toti se casatoresc intre 18 si 22 de ani. Si intotdeauna m-am intrebat ... Bai frate, isi gasesc oamenii astia jumatatea *pac* toti in juru varstei de 19 ani? Adica pac sunt majori si gata au si dat peste dragostea vietii lor? Ca sa aflu apoi ca ei chiar respecta chestia asta cu sexul - de unde vine si raspunsul. Ce faci atunci cand ai 20 de ani si nu ai voie sa *asa cu asa*? Te casatoresti frate. Si odata ce faci sex chiar ai impresia ca iubesti cu adevarat persoana de langa tine, de unde si explicatia lor ca: ei chiar se iubesc extraordinar de mult. |
Citat:
Exact asta de care vorbești e tradiția dracilor: că au scos zvonul că cică dacă nu înjuri, nu curvești, nu faci mallahie, devi ciudat, devi nebun... deci e musai să curvești că nu o să ți se întâmple nimic. Păi ce zeamă te umflă dacă nu poftești să privești cu viclenie tot felul de nemulțumiri și artă, ce artă? păi artă marțială, că neascultarea și încăpățânarea te duce în mândria curviei de a te trata cu bere și cafia și alcool tare și curvie, ca să scapi de moarte, de groaza morții... Păi nu vă dați seama că minciunile jignidoliceștii nu sunt alceva decât o scursură poftită de draci prin voi înșivă... ca să credeți că e bine să curvești, ca să te liniștești... păi oricât îți vine să... luptă-te să te smerești ca să asculți în taină... căci pofta de a te etala ca fățarnicii care acuză nu e decât o desfrânare avocățească... și nu se lasă ea până nu te pune șef de siloz, marele răzbunător... Deci se poate să nu curvești și toți sfinții sunt exemple de necurvi și de viață feciorenlinică... Domnul există și imediat ce vede că mergi pe drumul cel bun, pe calea cea strâmtă, imediat te păzește ca să și ajungi la bun sfârșit, și nu la nebunia curviei... nebunia celui fățarnic, care se crede grozav, și după ce a curvit o viață, se nemulțumește și se îmbracă în alb și are mari pretenții... pretențiile lacomului nebun și nedrept... Deci nu vă lăsați păcăliți de diavoli că nu se poate fără să curvești... cu siguranță se poate... dar e greu să ajungi acolo. Lașii și criminalii, se complac să se măgulească cu tot felul de compătimeli înălțătoare, că cică e o fatalitate, și că nu-i bai dacă curvești... Ba-i mare bai!... nu pentru profesori, sau pentru părinții străini, ci pentru tine și pentru copiii tăi, pentru Dumnezeu, cel care uneori este și în inima ta... Nu mai beți scursurile gLumii! |
Citat:
Are mult sens nu? Dumnezeul iubirii nemarginite sa-ti dea dom'le instinctele sexuale care sa se manifeste fara indoiala incepand cu varsta pubertatii - si apoi sa fie stabilit lucrul asta ca pacat. E ca si cum ti-as face cadou o masina noua ca sa te apere de frig iarna, si peste o saptamana dupa ce te-ai obisnuit cu ideea sa ti-o iau inapoi - numai asa ca sa vezi ce bine e, si sa poti suferi cat mai mult. Cinism? PS: N-am spus ca-i bine sa-njuri/sa furi/sa bati sau ce-ai zis tu pe-acolo. Defapt eu nu cred c-as putea sa fac rau cuiva, numai diavol nu cred ca ma poti face :)) Ah, si cand spun de sex nici macar nu ma refer la: "ma duc in club, iau 3 gagici si ajung fix in pat cu ele". Uite, ai o prietena, o iubesti si.. simti ca vrei sa-i oferi ceva mai mult. |
Citat:
Iar copiii ca voi, îi cred pe ei, în loc să-L credeți pe Tatăl vostru, din Ceruri... și pe Maica noastră. Cum să fi frustat, că nu poți curvi, nu poți vorbi, nu poți face minuni..? păi orice handicap frustează... dar dracii te îndeamnă să-ți vină să demonstrezi că poți să faci păcatul ca să știi cum ei, că se distrează că cică nu poți așa ca alții... ca bărbații, ca bețivii, ca savanții, ca profesorii, ca științificii, ca speculanții, ca afaceriștii, ca judecătorii, ca avocații, nu poți... și iată, ca fraierul, ai bravat și ai cunoscut și tu exact ca ei... mocirla: beția, drogul, poftele animalice curveștii multe, puterea de a spune glume, de a triumfa prin teroare și scandal... prin artă... ce artă? Păi artă marțială și joială... și acum ești normal, nefrustat că iată faci parte din clubul lor select de oameni cu bani. Deci de ce să fii frustat dacă nu poți, roagă-te și Domnul te va sprijini în tot ce faci, iar când nu poți și trebuie să faci ceva, te va căra în spate... dar nu cârti împotriva Lui sau a fratelui tău... dacă îl vezi mai muluit ca și pe tine... nu cârti căci nemulțumirea poftelor jignidoliceștii e cea mai mare desfrânare avocățească... ce se sfârșește cu goliciuni prin ruperea hainelor spre minciuni și beții și compătimeli tragice ca să vă fie milă de poarta cea largă și de poftele cele rele și viclene... de bârna din ochiul cel drept. Ochiul este lumina Trupului, iar Cuvântul este Lumina Duhului! Ferice de cei ce veghează ca să le fie curate mereu, căci dacă în ochiul tău care este lumina se află întunericul minciunii, atunci cu atât mai mult întunericului care este în tine... el te va stăpâni, căci pofta satisfăcută, păcatul săvârșit se transformă în patimă, în nărav, și în dracul care te va stăpâni pe veci, caci toate poftele rele sunt draci chiar dacă nu ești conștient că sunt niște duhuri rele care se manifestă... sunt niște viermi morți dar care miscă-mișcă... și nu se mai opresc. |
Adevarul despre "cercetarile" din domeniul sexualitatii umane
Citat:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ponsabil-pent/ (nota: Kinsey este autoritatea absoluta astazi in materie de sexologie.. de la cercetarile lui si altele similare se trage ideea ca te imbolnavesti daca nu faci sex, ideea ca e ok sa te masturbezi, necesitatea orelor de educatie sexuala etc.. Va rog sa cititi sa aflati cine si cum a facut "stiinta" despre sex!) |
Citat:
Cum iti rezolvi problema bombardamentului hormonal din creier? Ar insemna ca toata lumea sa se masturbeze, ceea ce este cu muult mai grav si daunator sanatatii si vietii sociale si comunitare. Devi un ciudat, ajungem ca baietii in alte tari orientale unde se tin de mina si cine stie cum se mai rezolva intre ei. |
Solutia pentru avort este ABSTINENTA! Nu stiu cum poate cineva pe un site CRESTIN - ORTODOX sa zica asa ceva! Unde scrie in Biblie sau in ce carti ale Sfintilor Parinti de prezervativ, de viata sexuala, sau ca mamele ar trebui sa-si dea copiii la orfelinat daca nu au bani? Singura concluzie este ca nu suntem crestini cu adevarat! Dumnezeu sa ne ierte!
|
Ai auzit de infranare sau de pacatul curviei?
|
Citat:
Si ceva-mi zice ca treaba cu viata sexuala nu era un aspect atat de important care trebuia dezbatut. Instinctul sexual este.. V-ATI PRINS, un instinct. Cu totii il avem, nu trebuie sa fim invatati. Iar asta cu abstinenta e fenomenala, suprimarea instinctului intotdeauna duce la fericire si bunastare, nu? Citat:
|
Citat:
Îți spun eu ce e, nu se lasă diavolul până nu o bagă în gura cuiva... hula!, înjurătura, eliberarea... zice că te răcorești dacă te nemulțumești, te revolți și apoi te răzbuni... jegsual... cât mai colorat ca ăia din filme... Și după ce ai cedat și ai crezut că e firesc, gata te lasă... căci de atunci nu mai e nevoie să te lucreze... Nu există refelxe și nici hormoni care să te împingă sau să-ți vorbească decât pofte rele prin care se manifestă viermii... dar e mai mult credința ta în învățăturile mincinoase care se manifestă oridecâte ori îți vine să... pentru că tu speri în fericirea ce vine din curvie, care defapt e fericirea trădării care te încântă... așa ca o gLume bună... dar nu e decât un electron comunist și ateist înebunit de dialectică și de ispisici care miorlăie speriate... că o să fie ratate... fără bani... murdari. Dracul vede, apoi crede că va fi fericit că speră că o să-l satisfacă o poftă lacomă... un câștig fără muncă... și atunci privește cu neasț și se compătimește înălțându-se în ochii săi... defapt e o frică murdară care se dă și se ține mare... e grozăvia mutului care crede că va putea înjura. Își ia avânt își dă curaj și se aseamănă cu orice altceva afară de Iisus, iar dacă se aseamănă cu Iisus, atunci o face numai așa ca la circ, ca artiștii ca să capete slavă de la oameni... oamenii ăia murmurdari asemenea cu toți ceilalți oameni păcătoși și necredincioși... cu proorocul cel mincinos care se dă mereu exemplu că iată el poate să facă rău, deși e îmbrăcat în blană de oaie ca să vadă omul că reprezintă pe Domnul și deci să îndrăznească și să facă și el asemenea... să ia calea aia scurtă ce duce pe poarta cea largă... ușurătatea și compotpromisul. Deci se crede omul pe el și numai pe el exact ca un blegoist muced plin de baallamucegai, căci îi e foarte frică să nu cumva să nu asculte de părinții cei străini... străini de Dumnezeu, de nenia și de tanti grijania, și de frică se îndoiește mereu, la nesfârșit, ca să-i asculte mai bine pe ei decât să plinească ceea ce ar fi trebuit să știe și el până acuma... căci de multă vreme grăiește Domnul peste pământ întru venirea Sa spre slavă... veșnică, netrecătoare și nepieritoare... Dar nu se găsește ureche care să se plece spre ascultarea cea bună, ci doar urechi de caană de cafia... amară dar „bine” îndulcită. Soluția e simplă: Nu te împrieteni cu gândul și nu sta de vorbă cu trupul! |
Citat:
Ca tinar sa te sui pe pereti din cauza presiunii interne si sa devi un ciudat, sa ai probleme de somn , psihice si de socializare, sa eviti sa te intilnesti cu prietenii, la biserica sa umblii cu ochii in pamint ca nu cumva sa dai cu ochii de vre-un decolteu(fereasca Dumnezeu:) sau sa simti mirosul de transpiratie hormonal puternic afrodisiac al vre-unei mirene care trece prin acea perioada a lunii?. Pe taica Vishovi il inteleg deoarece la peste 60 de ani abstinenta este floare la ureche. |
Nu sunt de acord sa faci sex inainte de casatorie.
Da daca s-a intamplat sa ramana o fata insarcinata,si nu vrea copilul asta nu inseamna ca respectivul copil nu e binecuvantarea lui Dumnezeu pentru Romania,BOR poate sa faca institutii unde sa fie crescuti copii. Daca statul nu e in stare sa ii creasca nu are decat sa faca statul sosele si autostrazi si ce o mai face,ce e necesar s-o gasi sa cresti respectivii copii. Te duci la cerut bani la UE,la WCC la UNICEF pe unde s-o putea ca sa cresti respectivi copii. Da trebuie sa se interzica avortul.Avortul e ceva barbar care nu ar trebui practicat in secolul 21. Prezervativul parerea mea sa fie lasat,dar anticonceptionalele avortive sa nu fie lasate (astea pe langa avort provoaca uneori si cancer mamar la femei).Asta sa se faca prin lege.Cei din UE poate o sa comenteze initial dar o sa vada ca aceasta politica e buna (ca si ei se confrunta cu scaderea populatiei) si probabil o sa o adopte si ei. Nu ati vazut reportajul acela cu mrea din Ucraina crestin ortodoxa de cresc nu stiu cati copii? Pai daca acolo se poate face asa la noi de ce sa nu se poata face? Parintele Tanase vad ca il ajuta Dumnezeu de are grija de nu stiu cati copii. Daca copii ii cresti si ii educi bine ai si viitorul Romaniei asigurat. Apoi daca fetele o sa stie ca nu ai voie sa faci avort foarte probabil ca o sa fie mai atente. Asa ca mie mi se pare o solutie contra avort sa interzici avortul prin lege. |
@andreicozia
@Rearbottoms Fratilor, voi sunteti dusi rau!!! (de andrecozia stiam, dar vad ca e molipsitor...) NU EXISTA NICI O DOVADA CA ABSTINENTA AFECTEAZA IN VREUN FEL PSIHICUL SI/SAU SANATATEA FIZICA!!! Documentati-va macar inainte sa vorbiti! Singurii care sustin asta sunt Kinsey si altii exact ca el, care din plictiseala nu stiau sa faca altceva decat sex si se autojustificau! Adica avocatii sexului sunt de fapt obsedatii sexuali, ori asemenea pareri nu sunt de luat in seama. Nici un doctor (doctor in medicina umana) nu a sustitnut vreodata aceste teorii. |
Citat:
Si sa se pedepseasca prin lege si nefolosirea prezervativului de catre barbati iar cei care refuza sa protejeze femeia de sarcina la rugamintea acesteia, sa infunde puscaria. Corect? |
mm.. e usor de spus... ai gresit, ai ramas insarcinata, asuma-ti raspunderea..... multe prefera sa omoare decat sa isi asume raspunderea ... si problema ca asta e gandirea majoritara ... ce sa fac copii daca nu am ditamai caruta de bani? daca nu am cea mai inalta functie posibila? las ca mai traiesc viata, ca nu imi trebuie plozi pe cap, sau mai rau ce sa fac copii handicapati? sunt atatia in lumea asta de ce sa ma chinui eu? pe de o parte se chinuie si el si se chinuie si parintii ... dar eu sunt sigura ca daca refuzi o cruce Dumnezeu iti da alta muuult mai grea ...
cand am facut triplu test pt baiat am stat chiar cu sufletul la gura, cu emotii, ca atunci cand am ramas cu baiatul luasem antibiotice si stiu ca e rau tare, dar m-a ajutat Dumnezeu si triplu test a iesit bine. darrr, am o verisoara trecuta de la ortodoxi la crestini dupa evanghelie care la triplu test i-a iesit ca ar avea sindrom, dar totusi ea a refuzat sa faca amniocenteza, si a mers mai departe si a nascut un baiat foarte sanatos. dar stres si frica tot a fost, cand stii ca ar putea fi riscul ala ca sa iasa un copil bolnav. si mie mi-era frica sa nu patesc la fel...aaa plus ca in ziua in care m-am dus sa fac analizele in fata mea era o mama cu un baiat tocmai cu sindrom si ma gandeam vai oare sa fie vreun semn ??? si chiar stateam si ma gandeam....daca Doamne fereste se intampla sa iasa cu probleme? pentru ca omul nu are cum sa stie care este voia lui Dumnezeu care este crucea lui? as putea sa fac fata? ma rugam doar ca sa nu fiu pusa in situatia asta de a alege mergi mai departe sau te opresti (adica omori), in fundul inimii stiam ca bebe e sanatos, dar nu stiam ce planuri are Dumnezeu pentru mine, crucea pe care o are pregatita pentru mine ... si apoi am inceput sa ma rog ca daca este sa iasa vreo problema sa imi dea Dumnezeu forta sa pot merge mai departe, sa am sprijin din partea familiei, sa ma ajute Dumnezeu sa imi pot cara crucea pe care mi-o da . dar Dumnezeu m-a ajutat si pe mine si pe bebe si a iesit totul bine. acum, ce vroiam sa zic ... in zilele alea cand eram preocupata vai cum iese, vai ce as face, sau ma rugam sa imi dea Dumnezeu forta sa merg mai departe in caz de ceva si sa am sprijin, poate sa fi fost o coincidenta sau nu, dar fata care era la cresa a cazut si s-a lovit la spate, nu tare dar avea o vanataie. si m-am gandit ca daca Dumnezeu e sa dea cuiva un necaz, omul trebuie a faca fata orice ar fi, ca daca refuza, un necaz mai mare se poate rasfrange asupra respectivului om si asupra celor dragi din jur. atunci mi-a intarit si mai tare ideea ca orice ar fi nu ma voi lasa influientata de nimeni din jur cu ce sa fac cu sarcina in caz de vreo problema. pentru ca daca ar fi iesit ceva rau sigur s-ar fi tras de mine dintr-o parte si alta sa renunt. si e greu pe de o parte stii ca vei avea un copil bolnav, pe de alta parte omori o fiinta nevinovata ... si am inceput sa ma rog si mai mult, ca orice ar fi Dumnezeu sa imi dea putere sa fac fata la orice, absolut orice. bine ca totul a iesit cu bine... dar daca mi-a mai da Dumnezeu si al treilea copil nu mai fac nici un test, ca mai mult streseaza mama. dupa ce am luat rezultatele si ma linistisem, vorbeam cu o colega de testele astea si m-a intrebat ce sunt ele. si i-am zis : ca sa vada daca e copilul sanatos sau poate iesi bolnav si a zis vai de mine neaparat sa faci testele alea ca nu vezi cati copii handicapati sunt? si i-am zis ca le-am facut ca au iesit bine si apoi nu am mai zis nik. dar din reactia ei am inteles ca daca Doamne fereste ar fi sa iasa la cineva vreun copil cu probleme ar trebui renuntat la o astfel de sarcina. si mai am o prietena careia i-am povestit de verisoara mea si a spus ei ca ea ar fi repetat triplu test si daca ar fi iesit tot asa cu probleme ar fi renuntat la sarcina. si prietena asta a mea intotdeauna zice ca destinul si-l face omul cu mana lui, ca o mama poate alege daca sa nasca un copil bolnav sau nu si din moment ce alege si-o face cu mana ei, ca nu exista asa ceva ca vai omul trebuie sa isi duca crucea ... si mai stiu care gandesc asa. si chiar nu sunt de acord ... sa fereasca Dumnezeu de copii bolnavi, ca trebuie sa fie groaznic si pentru parinti si pt copil ca poate se chinuie, dar poti omori un copil nevinovat? si uite ca sunt multi cei care da, l-ar omori... deci in concluzie nu sunt deloc de acord cu avortul, oricum ar fi copilul, sanatos, bolnav, iesit din accidente de o noapte, sau viol, incest, de la tata, de la mama, de la catel, de la purcel, absolut in nici un fel ... oricum nu aruncati cu piere doar in femei, nu numai femeile sunt vinovate ci si barbatii .. poate daca ar exista si din partea lor mai mult sprijin si mai multa responsabilitate altfel ar sta lucrurile ... bai ai lasat-o pe aia gravida, apoi asuma-ti responsabilitatea... ok nu vrei sa te insori, e partea a doua, dar sprijina mama pentru a creste copilul, asuma-ti datoria de tata. |
Citat:
Si pot sa tot pun intrebari dar ti le pui si singur si raspunsul tot singur ti-l dai. Nimeni n-a zis ca trebuie sa faci sex doar pentru ca .. trebuie. Treaba asta vine de la sine, si abtinerea e nesanatoasa si creeaza o stare de frustrare. Risti sa vrei sa te izolezi, devii antisocial etc. Pentru ce? Doar asa ca sa negam ceea ce suntem? Suntem oameni. Ca sa nu mai vorbim ca o relatie nu prea poate sa dureze daca nu exista si acel act... Decat in cazul in care stati amandoi si plangeti in fiecare zi pe tema asta. Si suferiti. Pentru ca nu puteti sa faceti ceva pentru care ati fost proiectati. |
deci sa revenim la subiect... daca fata x nu vrea copilul din motive y,w,z si ar dori copilul fata q nu ar fi mai bine sa-i se dea copilul?
de ce sa se faca o crima cand se poate face frumos? ..s-a intamplat ca fata sa ramane gravida si nu vrea copilul..bun atunci da copilului o sansa la viata ca nu este el de vina ca ma-sa a fost nesabuita.. Sa de-a copilul unei famili care merita sa aibe copii.. Oare pe acele femei care nu pot avea copii nu le doare sufletul cand citesc de cate un avort? si isi zic "uite fata asta a ramas insarcinata si avorteaza!".. va recomand o emisiune de pe mtv cu niste fete de 15-17 ani care au ramas insarcinate..sa vedeti ca nici una dintre ele nu au acceptat avortul si li s-au propus.. Unele merg cu bebelusul la scoala, altele isi cauta un rost chiar daca tatal copilului a disparut din peisaj. Eu sincer le apreciez pe aceste fete care sunt responsabile de ce au facut... Si ce este mai grav e ca multe fete fac avorturi dupa avorturi.. si pe urma se intreaba peste ani cand vor si ele copii de ce nu pot avea copii..pai organismul adio! Multe zic "Pot sa fac copii cand vreau eu..pac asa maine!".. Si ce este mai grav e ca tinerele isi incep viata sexuala la 10 ani! pai eu la 10 ani ma jucam cu verii mei prin copaci... Daca tu fetito de 10-15 ani te crezi matura sa-ti incepi viata sexuala atunci daca ramai gravida asumati raspunderea!!! Un exemplu a fost Daniela Gyorfi care declara in trecut ca am facut avorturi caci vreau sa fac copii cand vreau eu, eu sa mi-l programez sa aleg eu momentul.. A ramas gravida cand a vrut "ea" dar a pierdut copilul... Si pe mine ma uimeste un lucru..daca de la 10 ani isi incep unele fete viata sexuala ce fac cand vor avea 20 de ani? Am cunoscut o fata care avea 12 ani se lauda cu viata ei sexuala si cu prietenul ei mai mare cu 8 ani..Acum si ala e prost ca se uita la gradinite...Macar de ai 20 de ani uita-te si tu la una de la liceu, clasa a 12,11 hai 10... |
Citat:
Iti doresc si tie robot man sa cunosti acestea pe cat se poate.. Indrazneste, iti spun, nici eu nu credeam ca e cu putinta cu atatmai mult nu banuiam ca implinirea pacatului este de fapt starea iadului.. "ia-ma, consuma-ma, este o tesniune teribil de chinuitoare de care cel ce sta in ea nu-si mai da seama.. abia cand se elibereaza isi da seama in ce iad a zacut.. Si asa cum pisica linge lama ctitului ca a avut putin unt pe ea si apoi ajunge de-si linge si-si bea propiul sange indulcindu-se cu el, asa e si cu pacatul trupesc pentru cei ce-l savarsesc.. Va doresc tuturor, curatie ,cumpatare si Duh Sfant! |
Citat:
|
Parintele Porfirie spunea ca daca noi ne-am sfinti, adica daca am avea iubire si smerenie, atunci i-am putea ajuta si pe cei care cad in erezii, daramite in astelalte pacate; si intr-adevar numai Dumnezeu poate atinge coardele sensibile in acesti oameni prin intermediul celor care ajung sa curete paharul pe dinauntru si cu lumina iubirii...
|
Citat:
Te cred...pur si simplu...pt k simt! Pacatele ne coplesesc, ne inving de multe ori...dar daca am vrea cu adevarat, am razbate! Dumnezeu nu ne lasa la greu...tb doar sa avem dragoste, credinta si nadejde. Vorbesc eu...care sunt doborata de pacate, care nu mai am indrazneala sa cer iertare, sa ma rog macar...mi-e prea rusine, desi stiu k sunt o fiica risipiroare... Am dus cu mine un pacat greu timp de 8 ani...cel al desfranarii. Si l-am taiat din radacini din dragoste pt fiul meu pe care-l purtam in pantec! uneori ma ispiteste cel rau..., dar tot din iubire pt copilul meu...raman puternica! mi-e frica de Dumnezeu...Insa tot intr-o mocirla ma zbat, caci am scapat d-un pacat, dar mai am multe si grele...Insa, fara a ma mandri, DEPARTE DE MINE GANDUL ASTA!, am o licarire de bucurie, de multumire k am invins totusi un pacat. Acum mi-e scarba...si-atunci mi-era, dupa ce il savarseam. Dar simt totusi k m-am eliberat de o povara grea! Pana acum m-a intarit Dumnezeu sa nu recad...insa mai am de luptat...cu mine insami! Iarta-mi indrazneala de a-ti scrie, dar m-am bucurat sa gasesc pe cineva care sa-mi intareasca convingerea k se poate dobori pacatul! Asa k te simti eliberat? asa k esti park mai usor? roaga-te pt mine...o necunoscuta, sa ma pazeasca Domnul de propriile-mi slabiciuni! |
A vorbi despre avort înseamnă a ne referi, potrivit moralei ortodoxe, la cel mai mare păcat pe care îl poate săvârși cineva în lume. La începutul creștinismului, trei păcate erau considerate a fi cele mai grave: apostazia, uciderea și desfrânarea. Avortul se pare a fi sinteza acestor trei păcate laolaltă și încă ceva mai mult. E ultima pecete a condamnării la dispariție a iubirii conjugale. În înțelepciunea Sa negrăită, Dumnezeu a hotărât ca un prunc, înainte de a vedea lumina zilei, să petreacă vreme de nouă luni în sânul maicii sale. Acest sân îi este adăpost și hrană, pavăză și mijloc de aparare în fața oricărei primejdii. Trupul mamei, sânul matern, este, fară îndoială, cel mai sigur loc ce poate ocroti o ființă umană. E și templul iubirii celor doi soți. Căci asemenea unei providențe divine, acest sân oferă, așa cum se exprimă profetul Isaia, „un loc de scăpare în încercări, un liman în vremea furtunii și o umbră în plină dogoare” (XXV, 4). Dar mama, căreia i s-a încredințat ocrotirea copilului, își trădează această îndatorire, care îi revine prin căsătorie, omorându-și propriul ei odor. Uciderea se savârșește tocmai în acest loc, în care este prezentă, într-un chip deosebit, mâna lui Dumnezeu. Sfinții Părinți ai Bisericii Răsăritene spun că, prin lepadarea voită a copilului, păcatul pătrunde în vistieriile vieții. Chiar și din punct de vedere rațional, ridicând o problemă ca aceasta: „suntem sau nu suntem încă în prezența unei ființe umane?”, înseamnă să prejudiciem întrebarea. Faptul în sine privește adevărul că Dumnezeu însuși intenționează să creeze o făptură omenească și că această făptură, apărută în sânul mamei, este prin avort, în mod deliberat, privată de viață, iar acest lucru nici nu este altceva decât un asasinat. Orice crimă este un ultragiu adus persoanei și trupului omenesc, nici una însă nu se aseamănă cu pruncuciderea, care secătuiește tezaurul vieții, distrugând familia și ruinând neamul.
|
Citat:
|
Citat:
(Si de fapt este foarte fireasca. Sexualitatea vine cu responsabilitate fata de partener si fata de eventualul copil. Nu esti pregatit? Abstinenta e solutia.) |
Citat:
|
Citat:
|
1. Sunt destui care fac avort si in cadrul casatoriei (si nu din motive medicale).
Problema este sa gandeasca oamenii inainte de avea relatii, asupra consecintelor, inainte insa si nu dupa. "Bun, ma duc cu partenerul/partenera, dar poate rezulta un copil! Si ce facem? Il vrem? Avem posibilitati, poate mosteni boli si etc. alte intrebari?" Dar nu gandeste lumea. Iubirea si dorinta iti ia mintile. Iar la copiii astia de la 11 la 18 ani care nu mai stiu/vor altceva, li se pare ca este asa "cool" sa ai copii. Habar n-au. Ba unii su sustin ca ei vor copii, atunci la varsta aia. Si parintii sau alti adulti din jurul lor nu iau masuri, nu-i invata nimic. 2. Da, da, da - adoptia este o solutie (limita ce-i drept pentru femeia insarcinata). Este solutia cea mai buna pentru trei parti: parinti naturali, copii si parinti adoptivi (care nu pot avea copii ai lor). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:13:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.