Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Necazurile depinde de mai multe (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11348)

ionut12 30.11.2010 00:39:12

Necazurile depinde de mai multe

Doamne ajuta frati crestini

e f greu s ainduri necazurile
culmea cei care au mai multe daruri si casa si parinti parca le merg mai bine
iar altora parca in continuare le merge asa
cunosc cateva personae viata lor a fost cat de cat buna acum e la fel poate
mai buna. Iar altii de ex mie parca tot ca inainte imi merge
in ziua de azi daca ai ce sa oferi lumii esti apreciat daca nu nici nu existi
cand e vb de prieteni,munca,casatorie si alte interese
daca nu esti n general frumos destept si s aai conditii nu prea contezi pt
nimeni. Eu am patito d ecand ma stiu si acum sincer imi pare rau ca mam nascut
din parinti tigani saraci si uarati pedeasupra
nu mai spun trebuie sa fii destept si sa ai alte talente sa atragi lumea
credetima ca si cu duhovnicul e greu desi poti sai spui necazurile parca nu
esti impacat cu viata.
Am vazut la altii au si frumusete si cas ais parinti care au avut grija de ei si
multele. Si intotdeauna ma intreb eu de ce nam putut sa fiua sa sa fiu fericit ca altii.
In afar de necazurile care leam suportat treb sai mai suport si pe altii care
ori isi bat joc de mine ori ma urasc ca arat aiurea ori casunt tigan si sarac si tot asa
orice ati zice e usor de dat sfaturi dar de suportat e f greu
de ex daca esti strain si greseti cuiva parca darami un munte
iar daca esti neam sau din familie tot il iarta pt ca viclenia sau interesul e la mijloc
cunosc o fata care ia gresit surorei ei cam toata viata si tot a iertato
si cand am gresit eu a facut mare tam tam si atunci si inainte regret ca
sunt de la casa de copii ,sarac si urat
si cate si cate nu mi sau intamplat
deci trebuie sa fii special ca sa fii iubit apreciat si altele
viata mea e de 2 bani
nici macar odata nu am fost fericit cu adevarat
am vazut cu ochii mei parca la cei ce au si le merg bine au avut si ei necazuri dar nu stie ce sia cum e la fel
adica dumnezeu ma iubeste mai mult asa mia zis cineva dar imi da mai multe necazuri
eu ma multumeam sa ma iubeasca si mai putin important e sa ne iubeasca
si sa ne straduim dupa putere sa implinim porucile
regret multe regregt ca nu sunt altcineva si ca nu am avut ocazua sa fiu ferict din suflet

heaven 30.11.2010 06:19:00

Tu nu te iubesti,nu te apreciezi si nu te respecti pe tine insuti,in schimb astepti asta de la cei din jur...lucrurile nu merg asa.
Invata sa faci toate acestea cu tine insuti si apoi o sa vezi ca si atitudinea celor din jur fata de tine se va schimba!
Te inteleg ca viata ta nu a fost usoara,insa esti creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui,la fel cu oricare muritor,iti este rusine cu ceea ce esti,dispretuiesti chipul lui Dumnezeu din tine incat ajungi sa te simti inferior semenilor?
Asa cum te privesti pe tine te vor privi si cei din jurul tau!Iubirea si respectul celorlalti nu se cer si nu se impun,ele vin de la sine atunci cand pleaca din interiorul fiintei noastre catre exterior si atunci cei din jur iti vor raspunde cu aceleasi sentimente,pentru ca oamenii cu care intram in contact sunt ca niste oglinzi care reflecta ceea ce se afla in noi.
Asta daca doresti,bineinteles,pentru ca plansul de mila nu imi aduc aminte sa fi ajutat pe cineva prea mult in ideea de a-si schimba viata...

vultur77 30.11.2010 08:58:53

Cei ce n-au necazuri

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 308844)

esti impacat cu viata.
Am vazut la altii au si frumusete si cas ais parinti care au avut grija de ei si
multele. Si intotdeauna ma intreb eu de ce nam putut sa fiua sa sa fiu fericit ca altii.
ori isi bat joc de mine ori ma urasc ca arat aiurea ori casunt tigan si sarac si tot asa
iar daca esti neam sau din familie tot il iarta pt ca viclenia sau interesul e la mijloc
viata mea e de 2 bani
am vazut cu ochii mei parca la cei ce au si le merg bine au avut si ei necazuri dar nu stie ce sia cum e la fel
adica dumnezeu ma iubeste mai mult asa mia zis cineva dar imi da mai multe necazuri
regret multe regregt ca nu sunt altcineva si ca nu am avut ocazua sa fiu ferict din suflet

Noua,TOATE necazurile ne vin de la greseli,nu de la Dumnezeu.EL numai le ingaduie si spala cu ele vinovatiile noastre.OANENII insa TARE GREU PRICEP ca indreptarea prin necazuri dovedeste NU parasirea lui Dumnezeu,ci MILOSTIVIREA LUI.Ba chiar prin aceea stim ca Dumnezeu are grija de noi ,daca vom avea necazuri.Fiind atotbun si intelept,ne poarta de grija si ne spala,cu milostivire,ori vrem, ori nu vrem,ori pricepem acum,ori vom intelege pe urma.CACI:''Dumnezeu este indelung rabdator si mult milostiv,dar nepedepsit nimic nu lasa''. Dumnezeu vrea sa ajute pe toti,dar nu toti primesc purtarea SA de grija.Asa se face ca sunt oameni pacatosi care nu au necazuri.Pe acestia i-a lepadat Dumnezeu.Caci stiindu-le firea,precum ca nu au leac si nu pricep nimic din ocarmuirea SA, ii lasa in pacatele lor.Acestia sunt cei de care zice David ca
:''N-au nici o suferinta pana la moarte si sunt plini de sanatate;cu oamenii la osteneli nu iau parte si nu sunt supusi la batai ca ceilalti oameni.Rad de toata lumea si graiesc de sus.Iata necredinciosii huzuresc in lumea aceasta si-si aduna bogatii''.Asa incat multi din nestiinta:Ravnesc soarta necredinciosilor,vazand propasirea pacatosilor;dar cand inteleg ''sfarsitul pacatosilor''-iar aceasta le vine numai cand intra la''Altarul Domnului''-abia atunci nedumerirea li se imprastie.Caci la Altarul DOMNULUI, unde ''se afla ascunse toate comorile cunostintei si ale intelepciunii'',in Iisus Hristos adica,ei afla ca:''Pentru viclesugul lor ii pune Dumnezeu pe cai alunecoase si-i lasa sa cada in prapastie si ajung la pustiire''. Ionut ai mare nevoie de multa LECTURA DUHOVNICEASCA.Ar fii mai bine sa iti ocupi timpul cu cititul in loc sa te tot gandesti la necazuri.

Mtcrysty17 30.11.2010 10:00:49

Nu te gandesti draga ionut decat la ce au altii, nu te gandesti decat la faptul ca esti inferior, nu ai deloc nadejde. Dumnezeu stie de ce unii au si unii nu, nu trebuie sa-L tragi la raspundere tu. aluneci catre un teren periculos. nu te gandi ca ai pacate, de obicei copii platesc pentru greselile parintilor. nu te mai tangui si pune mana pe niste carti duhovnicesti, o sa te ajute mult. imi cer scuze daca am fost prea dur. Doamne ajuta.

Traditie1 30.11.2010 10:03:38

Necazurile pe care ni le fac ceilalți provin din dezumanizarea lor prin patimi și păcate, din lipsa iubirii, din viclenie, mândrie etc.

Ca să-ți păstrezi omenia trebuie să lupți împotriva patimilor, să ai credință în Dumnezeu. Numai credința în Hristos ne face să vedem valoarea ființei umane și să respectăm sensibilitatea celorlalți și numai lupta cu patimile ne păstrează intact simțul dreptății și al adevărului. Și cum acestea nu sunt prea ușoare, nu toți oamenii sunt așa cum ar trebui.

Nu trebuie să așteptăm apreciere de la ceilalți, oamenii buni ne respectă oricum iar cei răi nu merită băgați în seamă. Trebuie tu să te strădui să fii o persoană bună și atunci vei fi mulțumit cu tine însuți și nu te va mai afecta atât părerea celorlalți.

anita 30.11.2010 10:35:04

Citat:

esti impacat cu viata.
viata mea e de 2 bani

Important nu e sa placi lumii ci sa placi lui Dumnezeu.
Cand ai credinta viata ti se schimba ,dar nu deodata.
Dar sa facem faptele credintei :sa nu invidiem ,sa nu vorbim de rau ,sa nu dorim raul astea fiind cele mai frecvente pacate care noua nu ni se par a fi prea mari , dar sunt si lui Dumnezeu nu ii plac.
Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos traia in gunoaie ,imbracat in zdrente si nu se plangea ,dar era inzestrat cu daruri multe.
Cand ai dragoste de Dumnezeu nu mai conteaza ce se petrece in jur si Dumnezeu are grija de tine.
Ai o casa ,ai ce manca ,o haina sa multumim lui Dumnezeu pentru toate astea.
Stiu un tanar care cersea ,statea pe asfalt in pozitia lotus si cersea.
Acum e imbracat bine ,vine la biserica ,mai canta si in strana intr-o perioada.
Dumnezeu l-a ridicat din gunoi.

glykys 30.11.2010 22:38:12

Langa blocul meu, cerseste un om. Adica nu cerseste, ca nu are maini, ci doar niste cioturi. nu are nici picioare. Nu e tigan, e un om (adica un sfert de om) cu par alb, cu pielea alba si cu ochi albastri, atat de senini si demni. E imbracat curat si ingrijit. Nu spune nimic, nu se plange, nu cere, ba chiar cateodata mai schiteaza si un suras. E de ajuns sa ma uit la chipul sau luminos si parca mi se lumineaza ziua, cand plec la serviciu sau la scoala. Acel sfert de om senin si demn este o lectie de viata.

Ionut, un lucru iti spun: daca nu iti schimbi aceasta atitudine - gen de ce unii au si eu nu am? - nu se va schimba nimic in viata ta, ba chiar se poate inrautati. Ia sa vezi tu ce bine iti va merge atunci cand iti va parea bine de succesul aproapelui, atunci cand te vei bucura de binele lui si nu te vei intrista, privind la pumnii tai goi. Iti spun din proprie experienta. Incearca!

costel 30.11.2010 22:58:16

Cand vorbim de necazuri, este important sa nu cadem in deznadejde, ci sa ne punem toata increderea in El: "In lume necazuri veti avea; dar indrazniti, Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33). Cred ca e mai important sa nu cerem lui Dumnezeu raspuns la intrebarea de ce sunt prezente in viata noastra necazurile, ci rabdare in a le trai cu barbatie. Sa nu uitam ca pe unii Dumnezeu ii cheama la Sine prin bucurii, iar pe altii prin necazuri.

Mihaela09 01.12.2010 01:36:42

vultur 77

Citat:

În prealabil postat de vultur77 (Post 308867)
Noua,TOATE necazurile ne vin de la greseli,nu de la Dumnezeu.EL numai le ingaduie si spala cu ele vinovatiile noastre.OANENII insa TARE GREU PRICEP ca indreptarea prin necazuri dovedeste NU parasirea lui Dumnezeu,ci MILOSTIVIREA LUI.Ba chiar prin aceea stim ca Dumnezeu are grija de noi ,daca vom avea necazuri.Fiind atotbun si intelept,ne poarta de grija si ne spala,cu milostivire,ori vrem, ori nu vrem,ori pricepem acum,ori vom intelege pe urma.CACI:''Dumnezeu este indelung rabdator si mult milostiv,dar nepedepsit nimic nu lasa''. Dumnezeu vrea sa ajute pe toti,dar nu toti primesc purtarea SA de grija.Asa se face ca sunt oameni pacatosi care nu au necazuri.Pe acestia i-a lepadat Dumnezeu.Caci stiindu-le firea,precum ca nu au leac si nu pricep nimic din ocarmuirea SA, ii lasa in pacatele lor.Acestia sunt cei de care zice David ca
:''N-au nici o suferinta pana la moarte si sunt plini de sanatate;cu oamenii la osteneli nu iau parte si nu sunt supusi la batai ca ceilalti oameni.Rad de toata lumea si graiesc de sus.Iata necredinciosii huzuresc in lumea aceasta si-si aduna bogatii''.Asa incat multi din nestiinta:Ravnesc soarta necredinciosilor,vazand propasirea pacatosilor;dar cand inteleg ''sfarsitul pacatosilor''-iar aceasta le vine numai cand intra la''Altarul Domnului''-abia atunci nedumerirea li se imprastie.Caci la Altarul DOMNULUI, unde ''se afla ascunse toate comorile cunostintei si ale intelepciunii'',in Iisus Hristos adica,ei afla ca:''Pentru viclesugul lor ii pune Dumnezeu pe cai alunecoase si-i lasa sa cada in prapastie si ajung la pustiire''. Ionut ai mare nevoie de multa LECTURA DUHOVNICEASCA.Ar fii mai bine sa iti ocupi timpul cu cititul in loc sa te tot gandesti la necazuri.

Bravo, vulture!
GANDIREA TI-E CA SI 'PRIVIREA' , PROFUNDA!!!

Mihaela09 01.12.2010 01:40:16

[quote=costel;309063]Cand vorbim de necazuri, este important sa nu cadem in deznadejde, ci sa ne punem toata increderea in El: "In lume necazuri veti avea; dar indrazniti, Eu am biruit lumea" (Ioan 16, 33). Cred ca e mai important sa nu cerem lui Dumnezeu raspuns la intrebarea de ce sunt prezente in viata noastra necazurile, ci rabdare in a le trai cu barbatie. Sa nu uitam ca pe unii Dumnezeu ii cheama la Sine prin bucurii, iar pe altii prin necazuri.

D-zeu, accepta raul in viata noastra pentru a ne schimba, doar duoa un necaz, omul gandeste mai repede la D-zeu!!!

semilia 01.12.2010 12:02:26

Citat:

esti impacat cu viata.
viata mea e de 2 bani

VREAU SA TE INTREB : esti botezat? esti ortodox?
Stiu ca tiganii nu prea au legatura cu credinta ortodoxa, cu legile si orinduielile ei.
Daca asa stau lucrurile si cu tine, atunci nu ma mir ca ai atatea probleme. Nu-ti ramane decat sa te botezi si sa urmezi invataturile unui preot duhovnic.

Daca esti ortodox (deci botezat), cred ca esti doar cu numele, caci modul cum pui problema este departe de invataturile crestin ortodoxe.
Du-te la biserica, ia legatura cu un preot duhovnic si cere-i sa te ajute.Urmeaza-i sfaturile(participa la Sf. Liturghie in fiecare duminica, si la alte slujbe, spovedeste-te, impartaseste-te).
Deasemeni ai multe resurse pe crestin ortodox din care, citindu-le, poti afla cum sa gandesti, cum sa te comporti, ce sa faci ca sufletul tau sa fie plin de iubirea lui Dumnezeu (caci aceasta e problema).
Doamne ajuta!

cristian67 01.12.2010 13:57:22

Necazurile ne sunt date de catre Dumnezeu.Ne speriem sa auzim aceasta,dar ori de cate ori blestemam atunci cand avem necazuri,lovim cu ocari mana lui Dumnezeu,atragandu-ne urgia lui Dumnezeu.Toti cei ce se impotrivesc lucrului lui Dumnezeu in lume,de la toti acestia se duce Duhul Adevarului si intra intr-insii cel al satanei,,N-au crezut adevarului si nu l-au primit,iata le-a trimis Dumnezeu lucrarea minciunii,sa o creada pe aceasta...si sa fie osanditi''.Caderea in pacate e o taina a randuielii nevazute.Unii cad din nestiinta,altii din amagire,altii din ispita,pe altii ii paraseste Dumnezeu o vreme ca sa-I cunoasca lipsa.Aceste necazuri ii aduc pe multi la manastiri,pentru necazuri ostenim,pt. ca numai prin necazuri ne scoate Dumnezeu din intepeneala,iar necazurile ne vor ustura tot mai tare,pana cand vom cauta cu sarg tamaduirea.Cauza necazurilor noastre sunt faradelegile noastre.Iar scaparea de necazuri sta in marturisirea faradelegilor noastre si incetarea infaptuirii lor.Asa cum spunea parintele Arsenie Boca,Dumnezeu va ridica de indata sabia de deasupra capului tau,odata cu marturisirea pacatelor tale.Aceste marturisiri trebuiesc repetate,facand apel la constiinta,storcand-o de toate faradelegile infaptuite,insa nu e suficient,acestea nu trebuiesc repetate si e bine sa fie ispasite(canonul).Asadar dragi prieteni,faceti spovedanie curata cum n-ati facut in viata voastra,lipiti-va inima de lucrul lui Dumnezeu,caci zice Domnul-,,Cheama-ma pe Mine in ziua necazului tau si te voi scoate si Ma vei proslavi''.Nu mai chemati pe bata-l crucea pt. ca va va aduce risipa si moarte,faceti in fiecare zi rugaciune cu gura si cu inima,tineti post si indreptati-va purtarile,pt. ca nu vom putea intra in Imparatia in care nu am trait pe pamant.Dumnezeu sa ne ajute tuturor sa ne indreptam si sa stiti ca acest popor va renaste curand,exact asa cum s-a proorocit.

cristian67 01.12.2010 14:39:17

Cine sunt eu? Incotro voi merge?

Sensul vietii mele este sa ma trezesc... pentru ca viata este doar o imagine in oglinda a felului meu de a fi si de a gandi. Sa calatoresc pt a descoperi, sa traiesc constient aventura si sa ma bucur de ea.
Sa recunosc faptul ca tot ce imi este dat este doar o oferta a vietii; ca pierderea si castigul au aceeasi valoare; ca doar perceptia mea face ca ceva sa fie bun sau rau…trebuie doar sa imi schimb perceptia si toate lucrurile se schimba.
Pot schimba ura in dragoste, frica in curaj si intunericul in lumina.

Sensul vietii noastre e sa acumulam experiente din care sa extragem cunostinte- singurele lucruri din viata pe care le putem lua cu noi.

Indiferent unde suntem si ce facem, indiferent ce parere avem despre noi, ne cautam
neincetat pe noi insine!

Indiferent ce vom face, intr-o zi vom gasi drumul. Chiar si atunci cand credem ca nu mai exista drum de iesire, ne-am indepartat doar cu un pas de drum – caci poarta spre drum se deschide catre interior ; drumul este in noi...

Monalisa 01.12.2010 15:00:18

Mi se pare foarte vag ceea ce spui aici, ca sa nu zic o prostie.
Eu am o alta problema. In ultima vreme ii urasc pe toti preotii si simt cum ma bantuie un duh foarte necurat ca va spun sincer ca la foarte multi imi vine sa ... sa nu stiu ce sa le fac! cand vad preoti in sutana am impresia ca-l vad pe dracu' va spun sincer ca simt cum ma bantuie ispitele si nu stiu ce sa fac ca ii detest pe oamenii astia asa cum nu va inchipuiti si mai nou am visuri cum i-as distruge pe indivizii astia; posibil sa fiu posedata de ceva demoni, de fapt, cel mai probabil ma locuiesc ceva duhuri extrem de necurate si e posibil ca trebuie sa fiu exorgizata ca am asemenea ganduri si ii detest asa de mult pe ipocritii astia!
daca imi ziceti ca sa ma spovedesc si sa-mi gasesc duhovnic asa cum aud de sute de ori pe forumul asta, totusi, ala la care ma spovedesc este tot preot; o sa incerc insa daca iar incepe sa ma intrebe detalii despe confratii lui posedati la fel de duhuri satanicesti, cum voi face sa evit intrebarile incomode oare? zic scurt: nu dau nume, nu barfesc dar nu pot sa nu zic alte pacate, nu? simt cum imi pierd sufletul va zic ca ma lupt cu niste ispite zi de zi de nu va puteti inchipui ca mi-e frica sa dau ochii cu indivizii astia ca sa nu zic ceva sa nu fac ceva ca doar abia asteapta vreun motiv de inlaturare a mea, dat fiind ca deja am devenit incomoda pt. satanele in sutane!

oare ce sa fac si care e solutia pt. ca simt ca imi pierd mantuirea, nu mai pot iesi din ispite, simt cum ma iau dracii efectiv si normal ca ma simt tare rau din cauza asta, ma intreb oare ce sa fac. pana acum nu am avut ganduri de sinucidere insa am avut ganduri de ucidere, cum le-as zbura creierii acestor satane in sutane ordinare, de aici deduc faptul ca chiar ca sunt posedata si ca nu se stie care va fi evolutia lucrurilor; oare ce-i de facut?

andra_v 01.12.2010 15:14:40

Am incurcat topicul postand ceva pentru subiectul vecin.

cristian67 01.12.2010 15:21:27

monalisa,nu te grabi sa afirmi asa ceva

Am spus mai jos esenta acestor lucruri,sunt adevaruri spuse de parintele Arsenie Boca,iar tu spui ca ti se par vagi,ba chiar prostii,si ca vezi in preoti pe bata-l crucea?Cand te vei debarasa de asemenea duhuri,prejudecati si inchipuiri si cand vei privi un preot ca pe trimisul lui Dumnezeu pe pamant(preotii sunt mai presus decat ingerii si orice preot poate sa-ti aline o suferinta sufleteasca prin CUVANT),atunci vei vedea altfel viata,acum nu-ti e ingaduit acest lucru,esti parasita temporar de Dumnezeu,sunt momentele tale de cadere,dar care la momentul hotarat de Dumnezeu vor provoca si RIDICAREA ta odata si odata,nu dispera,roaga-te zilnic,lasa televizorul(poate cel mai mare dusman al nostru),cauta locurile sfinte,du-te la Liturghie,aduna-ti mintea(rugaciunile te ajuta,parintele A.Boca spunea atat de adevarat ca de ,,carma mintii depinde incotro pornim,si unde ajungem,e un lucru esential sa nu lasam mintea sa hoinareasca pe desertaciuni.Doamne ajuta!

florinna01 01.12.2010 16:03:22

necazuri

Imi pare rau pentru tine ionut,ai intr-adevar multe necazuri,orfan,sarac fara niciun ajutor,fara nimeni care sa te iubeasca si sa te pretuiasca,nu are rost sa-ti spun ca si eu am
necazurile mele insa nu asa grele ca ale tale,roaga-te la Maica Domnului sa te ajute si nu te indeparta de biserica orice ar fi,
Doamne Ajuta!

Mtcrysty17 01.12.2010 17:20:48

Pentru monalisa.

Nu stiu ce ai cu preotii? simt un spirit de caterinca in postarea ta. daca e adevarat tot ce zici, atunci e grava treaba, pentru ca singurul care te poate ajuta e numai un preot. si cum tu ii urasti nu stiu ce sa te sfatuiesc... roaga-te neincetat, sau si de rugaciune ti-e teama? citeste din psaltire... Doamne ajuta.

Monalisa 01.12.2010 18:38:52

Citat:

În prealabil postat de Mtcrysty17 (Post 309211)
Nu stiu ce ai cu preotii? simt un spirit de caterinca in postarea ta. daca e adevarat tot ce zici, atunci e grava treaba, pentru ca singurul care te poate ajuta e numai un preot. si cum tu ii urasti nu stiu ce sa te sfatuiesc... roaga-te neincetat, sau si de rugaciune ti-e teama? citeste din psaltire... Doamne ajuta.

Si mie mi se pare ca e de caterinca treaba... in cel mai rau caz, pot sa injur un popa drept in fata, in mod direct, asta intr-un acces de furie de genul asta; si daca nu ma iarta, se osandeste pe sine pe vecie!

Citesc din Psaltire, sa stii ca citesc sa-i bata Dumnezeu pe toti aia care mia-u facut mie rau, idee n-ai cu cata patima citesc din Psaltire!

De altfel, iti zic ca sunt pasionata de psalimii lui David. Trebuie neaparat sa-i aprofundez. Nu mi-e teama de rugaciune, sa stii, din contra nu m-am pus inca serios pe rugat pt. ca stiu ca si cand ma pun, dracu ii ia pe toti aia care ma necajesc inclusiv pe aceste satane in sutane, cateva din ele, nu toate. Pt. cativa preoti am un pios respect!

heaven 01.12.2010 20:03:23

Poate mesajele tale sunt oarecum la caterinca,insa furia pe care o exprimi aici nu este...

Mtcrysty17 01.12.2010 20:13:31

Citat:

În prealabil postat de Monalisa (Post 309230)
Si mie mi se pare ca e de caterinca treaba... in cel mai rau caz, pot sa injur un popa drept in fata, in mod direct, asta intr-un acces de furie de genul asta; si daca nu ma iarta, se osandeste pe sine pe vecie!

Citesc din Psaltire, sa stii ca citesc sa-i bata Dumnezeu pe toti aia care mia-u facut mie rau, idee n-ai cu cata patima citesc din Psaltire!

De altfel, iti zic ca sunt pasionata de psalimii lui David. Trebuie neaparat sa-i aprofundez. Nu mi-e teama de rugaciune, sa stii, din contra nu m-am pus inca serios pe rugat pt. ca stiu ca si cand ma pun, dracu ii ia pe toti aia care ma necajesc inclusiv pe aceste satane in sutane, cateva din ele, nu toate. Pt. cativa preoti am un pios respect!

Ai grija cu psaltirea, ea nu a fost alcatuita sa faca rau. diavolul iti da impresia de putere, pana o sa-ti ia sufletul de tot. aluneci spre teren minat. eu am trecut prin asta, ura te distruge, te seaca. ai grija te rog, diavolul e viclean... Doamne ajuta. .

eu_rationez 01.12.2010 21:16:13

Citat:

esti impacat cu viata.
viata mea e de 2 bani

daca ai invata limba romana, poate ai avea mai multe sanse sa fii respectat, sa-ti gasesti o slujba si sa traiesti decent.
curaj , nu doare.

anna21 01.12.2010 22:01:57

Citat:

În prealabil postat de eu_rationez (Post 309300)
daca ai invata limba romana, poate ai avea mai multe sanse sa fii respectat, sa-ti gasesti o slujba si sa traiesti decent.
curaj , nu doare.

Poate ca daca ai fi stat prin casa de copii nici tu nu ai fi scris mai bine.

iustin10 01.12.2010 22:39:40

Am citit cu emotie pana la sfarsit threadul sa vad daca pana la sfarsit cineva ii va reprosa gresala gramaticala.
Cum puteti rasuci cutitul in rana unui om? De aia urasc eu corectitudinea(lumeasca),pt ca naste monstri...

iustin10 01.12.2010 22:40:43

Imi pare exact ca versetul
"In setea mea,mi-au dat sa beau otet"

eu_rationez 01.12.2010 22:52:35

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 309372)
Am citit cu emotie pana la sfarsit threadul sa vad daca pana la sfarsit cineva ii va reprosa gresala gramaticala.
Cum puteti rasuci cutitul in rana unui om? De aia urasc eu corectitudinea(lumeasca),pt ca naste monstri...

nu era nici o rasucire, era un sfat sincer. omul are diverse probleme, iar unele, in mod sigur pornesc de la faptul ca nu a primit educatie, deci sanse putine de a-si usura viata.
trebuie sa caute sa-si termine studiile sa-si imbunatateasca situatia, ca salariul nu vine de la domnul. rromii au dreptul la ajutoare speciale, daca nu ma insel.

ionut12, mergi la primarie si vezi ce poti face sa accesezi niste fonduri sau o bursa de studiu.
cu munca si ambitie este imposibil sa nu reusesti.

anna21, m-as bucura nespus daca ai respecta una din legile domnului: tacerea e de aur.

iustin10 01.12.2010 23:05:07

Citat:

În prealabil postat de eu_rationez (Post 309376)
nu era nici o rasucire, era un sfat sincer. omul are diverse probleme, iar unele, in mod sigur pornesc de la faptul ca nu a primit educatie, deci sanse putine de a-si usura viata.
trebuie sa caute sa-si termine studiile sa-si imbunatateasca situatia, ca salariul nu vine de la domnul. rromii au dreptul la ajutoare speciale, daca nu ma insel.

ionut12, mergi la primarie si vezi ce poti face sa accesezi niste fonduri sau o bursa de studiu.
cu munca si ambitie este imposibil sa nu reusesti.

anna21, m-as bucura nespus daca ai respecta una din legile domnului: tacerea e de aur.

Nu as vrea sa va simtiti respins(a) ,mai ales dc intrati de putin timp pe forum.
Sfaturile dv sunt destul de rationale,sper ca ionut sa si poata sa le urmeze.
Oricum ,la cat pare ca a suferit, cred ca in primul rand are nevoie de o vorba buna,sa mai prinda putina incredere.

ionut12 01.12.2010 23:14:18

Pt eu_rationez

Mai frate de unde am venit eu nu toti reusesc
cand stai la gramada si ai un anturaj de sute d e copii credema ca nu au cum toti s areuseasca
si nu e vb numai de scola aici
credinta daca ar fi la oameni ca inainte si interesele materiale si financiare si trupesti mult mai putine
iti spun ca multi cresti ar fisi lumea ar fi mai bucuroasa si sar ajuta mai mult
crezi tu ca altii faceau scola si uite ca sau casatorit au facut copii si nu uita ca iau crescut in credibnta ceea ce sete celmai important
dar mai ai de invatat ca si mine

eu_rationez 01.12.2010 23:25:49

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 309382)
Nu as vrea sa va simtiti respins(a) ,mai ales dc intrati de putin timp pe forum.
Sfaturile dv sunt destul de rationale,sper ca ionut sa si poata sa le urmeze.
Oricum ,la cat pare ca a suferit, cred ca in primul rand are nevoie de o vorba buna,sa mai prinda putina incredere.

a primit destule vorbe bune, acum are nevoie de un sfat practic. cand te orienteaza cineva spre ceva concret ai mai multe motive sa prinzi curaj decat cand plang toti in cor si-i spun sa se roage.
le poate impaca pe amandoua foarte bine. :)

eu_rationez 01.12.2010 23:28:58

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 309384)
Mai frate de unde am venit eu nu toti reusesc
cand stai la gramada si ai un anturaj de sute d e copii credema ca nu au cum toti s areuseasca
si nu e vb numai de scola aici
credinta daca ar fi la oameni ca inainte si interesele materiale si financiare si trupesti mult mai putine
iti spun ca multi cresti ar fisi lumea ar fi mai bucuroasa si sar ajuta mai mult
crezi tu ca altii faceau scola si uite ca sau casatorit au facut copii si nu uita ca iau crescut in credibnta ceea ce sete celmai important
dar mai ai de invatat ca si mine

daca in situatia ta te gandesti sa ai copii, eu zic sa te arunci in bahlui de pe acum. nu repeta greseala pe care au facut-o parintii tai. viata nu se reduce la facut copii si pus pirostriile. ci a te autoperfectiona si a lasa ceva util si bun societatii.

copiii au nevoie de parinti maturi, adulti, educati si pregatiti financiar sa-i aiba. gandeste-te la asta. zona moldovei e destul de trista si asa.

ionut12 01.12.2010 23:38:19

Pt eu_rationez

daca in situatia ta te gandesti sa ai copii, eu zic sa te arunci in bahlui de pe acum. nu repeta greseala pe care au facut-o parintii tai. viata nu se reduce la facut copii si pus pirostriile. ci a te autoperfectiona si a lasa ceva util si bun societatii.

copiii au nevoie de parinti maturi, adulti, educati si pregatiti financiar sa-i aiba. gandeste-te la asta. zona moldovei e destul de trista si asa.
CUM POTI SA SPUI AS ACEVA
UNDE AI CRESCUT IN PADURE
ASA DAI TU SFATURI
DACA TEAR AUZI PR CLEOPA SAU PR ARSENIE BOCA NU STIU DACA TEAR MAI PRIMI LA EI
MAI FRATE PE TIMPURI SARACII NU AVEAU MULTA EDUCATIE SI FACEAU CATE 10 COPII SAU 16
DAR NA CU SOCIETATEA TA AR TREBUIE SA FIM AA
BOGATI FRUMOSI SI DESTEPTI CA S AIA O FAMILIE
SINCER CE SCOLA AI FACUT
SUNT SIGUR CA ALTI OAMENI D EPE ACEST FORUM AU COPII
MA SPERII LA CE MESAJ AI TRIMIS
CHIAR TE ROG DUTE LA DUHOVIC SI SPUNEI CE AI ZIS ACUM MIE
SI TINE MINTE CRESTINESTE POTI FACE COPII LUMESTE POTI DAR DACA AI CONDITII SI INCA CATE CONDTII SI INTERESE

eu_rationez 01.12.2010 23:52:03

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 309398)

CUM POTI SA SPUI AS ACEVA
UNDE AI CRESCUT IN PADURE
ASA DAI TU SFATURI
DACA TEAR AUZI PR CLEOPA SAU PR ARSENIE BOCA NU STIU DACA TEAR MAI PRIMI LA EI
MAI FRATE PE TIMPURI SARACII NU AVEAU MULTA EDUCATIE SI FACEAU CATE 10 COPII SAU 16
DAR NA CU SOCIETATEA TA AR TREBUIE SA FIM AA
BOGATI FRUMOSI SI DESTEPTI CA S AIA O FAMILIE
SINCER CE SCOLA AI FACUT
SUNT SIGUR CA ALTI OAMENI D EPE ACEST FORUM AU COPII
MA SPERII LA CE MESAJ AI TRIMIS
CHIAR TE ROG DUTE LA DUHOVIC SI SPUNEI CE AI ZIS ACUM MIE
SI TINE MINTE CRESTINESTE POTI FACE COPII LUMESTE POTI DAR DACA AI CONDITII SI INCA CATE CONDTII SI INTERESE

uite vezi, de aia ziceam ca trebuie sa mergi intai la scoala.
vai si amar de cei care repeta greselile parintilor lor si nu invata din acestea.
mi-e deja mila de copiii pe care o sa-i ai avand in vedere ca nu vezi rostul educatiei.
cred ca mai este loc prin canale pentru aurolaci. stai flexat.

iustin10 02.12.2010 00:01:10

Citat:

În prealabil postat de eu_rationez (Post 309404)
uite vezi, de aia ziceam ca trebuie sa mergi intai la scoala.
vai si amar de cei care repeta greselile parintilor lor si nu invata din acestea.
mi-e deja mila de copiii pe care o sa-i ai avand in vedere ca nu vezi rostul educatiei.
cred ca mai este loc prin canale pentru aurolaci. stai flexat.

Mai savanti nu or iesi ei,desi au mai fost exemple.Dar oameni sigur ii scoate ...

ionut12 02.12.2010 00:05:17

Pt eu_rationez

Mai frate eu am fost la casa de copiii si nu sunt aurolac sau nu beau si fumez desi anturaje am avut
bineinteles si cu ajutorul lui dumnezeu
si vb alyuia savanti no iesi dar credinta e chiar mai importanta decat scola care o vrei tu
eu nu am zis ca nu trebuie scola
dar cresterea copiilor in credinta si fapte pot mantui pe ei si altii care sunt diniad
scola nu poate face asta
mai intreba cum intreb si eu

eu_rationez 02.12.2010 00:07:32

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 309406)
Mai savanti nu or iesi ei,desi au mai fost exemple.Dar oameni sigur ii scoate ...

vrei sa pariem?

ma mir ca nu-i mai da nimeni una peste ceafa, ca uite ce nenorociri are in plan.

eu_rationez 02.12.2010 00:10:56

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 309407)
Mai frate eu am fost la casa de copiii si nu sunt aurolac sau nu beau si fumez desi anturaje am avut
bineinteles si cu ajutorul lui dumnezeu
si vb alyuia savanti no iesi dar credinta e chiar mai importanta decat scola care o vrei tu
eu nu am zis ca nu trebuie scola
dar cresterea copiilor in credinta si fapte pot mantui pe ei si altii care sunt diniad
scola nu poate face asta
mai intreba cum intreb si eu

si nu pot merge si la scoala si la biserica? de ce o tot dati in extreme?

copiii au nevoie de hrana sanatoasa, de vacante, de haine calduroase si incaltaminte buna (cunosc o fata care s-a imbolnavit de reumatism de la 16 ani pentru ca parintii ei inconstienti nu aveau bani de o pereche de cizme decenta).
uita-te la tine in ce hal ai ajuns si ce viata chinuita ai avut prin institutiile statului pentru ca niste oameni retarzi s-au gandit ca e crestineste sa se inmulteasca desi nu aveau nici dupa ce bea apa.

asa parinte vrei tu sa fii? tu chiar ii crezi pe astia cum sa domnul iti da de toate?
ti-a dat un creier, doua maini si doua picioare, foloseste-le. dumnezeu te invata ca in primul rand trebuie sa fii responsabil.

Monalisa 02.12.2010 00:20:45

Citat:

esti impacat cu viata.
viata mea e de 2 bani

Draga Ionut12, acum observ ceea ce ai scris aici, trebuie sa recunosc, nu citesc toate postarile si doar le scanez, nu am rabdare sa citesc atat ca se scrie pe acest forum; totusi, imi dau seama ca tu esti un om foarte sincer si bun; te inteleg ca te intrebi de ce unii au avut mai multe sanse de la natura si altii nu, te inteleg foarte bine si iti inteleg durerea, mai ales ca ai crescut la un orfelinat, acolo lumea este altfel, sunt convinsa; am avut o prietena care a crescut in orfelinat si mai apoi a fost adoptata si stiu ca desi unii sunt adoptati, acesti copii raman pentru toata viata cu sechele psihice, depresii majore si grave tulburari sufletesti; nu puteam niciodata sa aduc in discutie subiectul "parinti" pentru ca ea izbucnea in plans si saracuta cand era mica a mai avut si o operatie si numai necazuri in viata ei si totusi era de o bunatate sufleteasca incredibila; am pierdut contactul cu ea insa as ajuta-o oricand cu cea mai mare placere; deci, te inteleg, Ionut 12, nu cred insa ca cineva care nu a trait ceea ce tu ai trait acolo si viata ta te poate intelege cu adevarat; mai zici ca esti tigan si ca nu te simti bine in pielea ta; sa nu te simti rau din cauza asta, tiganii au origini se zice egiptene, arabe, oricum exotice, eu zic ca ai trebui sa fii mandru ca esti tigan, daca te uiti la un arab vezi ca nu e mare diferenta intre voi si ei sunt mandri ca sunt arabi; sa stii ca ai tot dreptul sa-ti pui astfel de intrebari pentru ca asa si este: Dumnezeu unora le da, altora nu le da, El ne apare foarte arbitrar si m-am intrebat la fel de n ori in viata de ce a trebuit sa am familia asta, de ce a trebuit sa ma nasc chiar si iti spun sincer ca de multe ori mi-am dorit sa mor si ca am urlat in gura mare ca de ce am mai venit si eu pe lumea asta, mai bine nu veneam, de ce exist si au fost momente dificile foarte pana cand de ex. am vazut ca prietena mea orfana nu avea nici macar familie si ca o familie a adoptat-o deci m-am simtit tare rau ca eu am gandit astfel despre familia mea si acum gandesc cu totul altfel; despre faptul ca nu ai scoala, asta nu e relevant este relevant eventual sa-t doresti sa progresezi, niciodata nu e prea tarziu si faptul ca te intrebi asemenea intrebari este un prim pas important; de exemplu, poti sa faci ceva pt. tiganii tai sau pt. copiii orfani, poate ca de aceea Dumnezeu te-a pus sa vii asa pe lume spre a face ceva pt. cei de acolo; fii sigur ca fiecare am venit aici pe lume cu un motiv, nu te indoi niciodata de asta; uite si eu era sa raman de cand eram mica pe drumuri si mama mea se ruga sa cresc atata cat sa pot sa cer de mancare si paine ca sa nu mor de foame si sa raman a nimanui si Dumnezeu a lasat sa ma vada mai mare decat atat; nu dispera si deznadajdui si multumeste ca esti sanatos, de ex. chiar daca nu esti foarte frumos, asa cum zici, frumusetea uneori e si un dezavantaj, te-ai gandit ca unii din cauza ca sunt prea frumosi nu se pot adapta ca isca atat de multe invidii incat sunt distrusi de catre aceste invidii de cele mai multe ori; poate ca Dumnezeu ti-a dat un suflet ales si bun si nu toti il au asa, aplecat spre semeni si sigur ai venit aici cu o misiune mai mare sau mai mica asa cum cu totii venim si Dumnezeu ne pune sa ne nastem in cele mai vitrege conditii daca vrea sa aiba oameni cu o vointa de fier si caliti in necazuri, poate ca iar daca probabil ca ne nastem in familii de regi de ex. si suntem direct printi si printese si acolo e un motiv sigur, nimic nu este fara un motiv in aceasta lume, nu este un hazard; crestinismul nu accepta teoria revenirii sufletelor pe Pamant insa iti marturisesc ca eu cred in aceasta teorie desi stiu ca acesti crestini o sa ma condamne ca am spus asa ceva; trebuie sa existe un motiv pt. care unul se naste favorizat si altul se naste altfel, daca nu in cadrul preexistentei atunci in minia genetica probabil ca stramosii au comis erori grave de incalcare a ordinii divine si sufera urmasii lor pt ca lor nu le-a mai ajuns viata pamanteasca pt. a-si ispasi erorile; daca e asa, trebuie neaparat sa le ispasim noi pentru ca sufletele lor sa poata sa fie eliberate si sa ducem o viata conform Vointei Divine; totul este sa o descoperim mai intai si apoi sa actionam in acel sens.

iustin10 02.12.2010 00:25:56

Iata ce spune Domnul,care a facut cerurile si pamantul :
"Eu locuiesc in locuri inalte si in sfintenie ...Dar inima Mea este alaturi de orfan si de vaduva.."

ionut12 02.12.2010 00:28:51

Pt eu_rationez

si nu pot merge si la scoala si la biserica? de ce o tot dati in extreme?

copiii au nevoie de hrana sanatoasa, de vacante, de haine calduroase si incaltaminte buna (cunosc o fata care s-a imbolnavit de reumatism de la 16 ani pentru ca parintii ei inconstienti nu aveau bani de o pereche de cizme decenta).
uita-te la tine in ce hal ai ajuns si ce viata chinuita ai avut prin institutiile statului pentru ca niste oameni retarzi s-au gandit ca e crestineste sa se inmulteasca desi nu aveau nici dupa ce bea apa.

asa parinte vrei tu sa fii? tu chiar ii crezi pe astia cum sa domnul iti da de toate?
ti-a dat un creier, doua maini si doua picioare, foloseste-le. dumnezeu te invata ca in primul rand trebuie sa fii responsabil.
IARASI CU GRIJILE LUMESTI
UITE CUNOSC O FATA CARE E LA MANASTIRE
E MAICUTA
SI CREDEMA CA VIATA EI NUA FOST IN PUF
SI NICI HAINE D ELX NU A AVUT
SI CU TOATE ASTEA E LA MANASTIRE A FACUT SI SCOLA SI NU O SCOLA S ATE DAI PESTE CAP
IAR SORA EI MAI DESTEPATA DAR MAI OBRAZNICA E CASATORITA DAR CREDEMA NU ARE IUBIREA CRESTINEASCA
O CUNOSC SI STIU CE SPUN
UNEORI CEI MAI EDUCATI POT FI SI MAIAROGANTI SAU MAI PUTINI MILOSTIVI
SAU UITA CE AU FOST
CUM SPUNE IISUS HRISTOS
NU VA FACETI GRIJI D ECELE LUMESTI
AI GRIJA DE EDUCATIA CRESTINA A COPILULUI SI RESTUL VINE DE AL SINE
SFINTI AUVEAU ZDRENTE PE EI SI ITE CA SAU MANTUIT
UITE CA LUMEA II IUBESTE
ELOGIC CA AI CAT DE CAT GRIJA DE COPIL CU IMBRACAMINTEA
DAR INCA ODATA CELE LUMESTI MAI PUTINE GTIJI TRENUIE AVUTE
DACA AR FI DUPA TINE DACA SA ZICEM CA UN COPL DE AL TAU NU AR REUSI LA SCOLA DAR AR FI CRESTIN CU CREDINTA SI FAPTELE CE IA FACE
SI CEILALTI AI TAI SA FIE LA FACULTATE SI MAI PUTINA CREDINTA LAI ACCEPTA PE ACELA CU MAI PUTINA SCOLA
SAU DACA SI CEILALTI CU SCILA AR FI CRESTINI IAI ACCEPTA PE TOTI
CUM AM ZIS DACA TE MANTUIESTI MAI CONTEAZA CE SI CUM AI FOST
CONTEAZ CA TEAI MANTUIT

eu_rationez 02.12.2010 00:29:11

Citat:

În prealabil postat de Monalisa (Post 309412)
Draga Ionut12,

draga monalisa, este foarte frumos si constructiv ce ai scris aici, insa nu ma pot abtine sa nu te rog ceva: daca intentionezi sa mai scrii, descopera si tu semnele de punctuatie, pauzele si organizarea in pagina. esti foarte greu de urmarit.
multam fain. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:27:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.