![]() |
Ateii nu mai pot dovedi..
Oricare știință, oricât de ateistă ar fi ea, se confruntă cu o întrebare căruia nu-i poate da vreun răspuns. Evoluționismul poate explica originea vieții pentru ultimii 5 miliarde de ani. Big Bang-ul poate explica originea Universului prezent. Universul provine dintr-un punct cosmic foarte instabil, având o materie extrem de deasă. Dar știința nu poate răspunde la această ultimă întrebare: de unde provine acest punct cosmic care apoi a explodat? Astfel ajungem la “prima cauză”. Din moment ce pentru ce orice reacție există o reacție opusă și egală, și pentru orice efect există o cauză, pentru orice efect inițial trebuie să existe mai întâi o primă cauză. Știința nu are niciun răspuns pentru “prima cauză”. Știința a mers până la Big Bang, dar înainte de Big Bang nu mai știe nimic, admițând faptul că “nu știm nimic ce s-a întâmplat înainte”.
Iată ce declară fizicianul Robert Jastrow, un ateist convins: “Există o mare problemă. Știința a demonstrat că Universul a explodat într-un anumit moment. Dar, se pune problema: ce a cauzat producerea acestui efect? Cine sau ce a pus materia și energia în Univers? Universul a fost creat din nimic sau a existat înainte anumite materiale? Și știința nu poate să răspundă la aceste întrebări.” |
Așa e, dar un ateu ar zice că de vreme ce n-a văzut Big Bangul nu are nicio dovadă că n-a fost nimic înainte și ceea ce e pur speculativ nu e convingător pentru ei. :))
|
Nici credinciosii nu stiu cum a aparut Universul si viata pe pamant. Noi credem ca Dumnezeu le-a facut posibile si ca le mentine in stare de functionare, insa nu stim cum a facut El toate acestea, cum functionam si ce ne rezerva viitorul. Pentru raspunsul la increbarile CUM? va trebui sa mai asteptam probabil moartea sau Judecata de Apoi.
|
De fapt scriptura ne zice cum a apărut viața, chiar dacă mai ridică și ea semne de întrebare.
|
salut,florin-ionut
Citat:
|
Citat:
Nu exista stiinta ateista. La fel cum nu exista stiinta teista. |
Scriptura ne spune "ce" s'a intamplat si "ce" se intampla inca... ea nu ne spune insa si "cum" au loc toate !
A descoperi "cum" s'au intamplat si se intampla toate este datoria stiintei. Cand omul citeste Scriptura cu credinta... el nu mai are nevoie de demonstratia stiintei. Totusi, stiinta nu este rea, atata timp cat accepta ca sunt lucruri care ii vor scapa intotdeauna de sub "lupa". Stiinta descopera si declara sentintele rostite de Scriptura, insa nu pe calea credintei, ci pe a demonstratiei. Totul se schimba insa cand stiinta nu stie unde sa se opreasca. Atunci stiinta devine luciferica. |
Citat:
Deci, pana la aparitia acestor surse independente, imi rezerv dreptul de a vedea Biblia ca pe o colectie de mituri. Citat:
Pentru ca daca o face, stiinta devine brusc inamicul nr. 1. Citat:
Repet: afirmatiile cu caracter extraordinar cer dovezi pe masura. Abordarea religioasa (adica aceea din citatul mai sus, bolduit), care spune ca trebuie sa credem oricum, e nascuta tocmai din inabilitatea religiilor de a oferi dovezi intru sutinerea proprillor afirmatii. Altfel da, stiu, ratiunea e inamicul nostru, de la Sfintii Parinti pana la Martin Luther. Daca sap un pic, sigur gasesc ceva lideri ortodocsi in viata care sustin acelasi lucru. Citat:
Citat:
|
Citat:
2) Daca stiinta inca nu ofera un raspuns la niste intrebari, ce relevanta are asupra religiei? 3) Imagineaza-ti ca ai fi trait acu' 100 de ani (sau 200). Ce-ai fi zis? Ca ateii nu pot dovedi precesia periheliului lui Mercur. Te mai intreb inca o data, care-i relevanta stadiului la care a ajuns stiinta in momentul in care iti pui tu asemenea probleme? 4) Ceva imi spune ca te-ai documentat despre stiinta insa nu la nivelul la care puteai sa ajungi. Multe surse incercand sa popularizeze stiinta nu explica foarte bine care este stadiul la care s-a ajuns si asta se dovedeste un lucru periculos cand atatia crestini abia asteapta sa inteleaga ca stiinta nu e perfecta. 5) Abia astept sa citesc vreun forum ortodox peste vreo 50 de ani sa vad ca nu mai pot dovedi ateii. |
Citat:
PS: nu ai cum sa demonstrezi 'INEXISTENTA' unei divinitati perfecte. |
salut,ai2
Citat:
2.stiinta cu ale ei,credinta cu dumnezeu 3.si daca stiu unii de precesia periheliului lui mercur,viata mea e mai buna?personal,nu ma ajuta dar nici nu ma deranjeaza 4.stiinta a explicat multe,mai are multe de explicat,daaar, adevarat, nu este perfecta 5.fara comentarii |
Citat:
Citat:
Dovada trebuie adusa de cel care sustine existenta, nu de noi. Noi sustinem ca nu exista, pentru ca e destul de bine descris in cartile sfinte incat sa ne dam seama ca totul e un mit din epoca bronzului. Daca tu sustii contrariul (adica existenta), responsabilitatea de a veni cu dovezi iti apartine. Mai ales atunci cand vrei biserici construite din banii mei si credinta ta predata in scoala. OK? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
salut,konijiro
Citat:
2.credinta inseamna indeplinirea legii lui dumnezeu,ptr. ca si iisus hristos a indeplinit legea si proorocii.religia inseamna interpretari diferite ale bibliei,etc. si sunt multe religii 3.dpmdv biblia nu combate in nici un fel stiinta,religiile posibil,nu stiu exact 4.am impresia ca si stiinta se joaca cu x sau y 5.credinta are la baza pe dumnezeu care este vesnic,nu este schimbator. 6.dpdv stiintific "CARE ESTE ROLUL OMULUI PE PAMANT?""DE CE EXISTA OMUL?" |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Da, stiinta se joaca cu multe lucruri, dar pentru a obtine raspunsuri, nu pentru a arata cu degetul la altii. Citat:
Cat despre a doua intrebare, de ce ar exista un motiv, altul decat ca existam pur si simplu? E caracteristic persoanelor religioase sa se considere centrul atentiei zeului lor, si sa considere ca faptul ca exista e un favor fantastic. Eu consider faptul ca exist o consecinta a proceselor chimice si biologice care au avut loc pe Pamant inainte de nasterea mea (deci vreo 4 miliarde de ani) si atat. Ce e nevoie de mai mult? |
Citat:
A respinge supranaturalul este o prejudecată, o atitudine neobiectivă și vătămătoare. Ateismul e o neputință a celor care nu pot sau nu vor să creadă, din niște prejudecăți iraționale, naive. Încrederea în știință e păcăleala secolului. Știința se bucură de o mare reputație datorită superficialității și ignoranței maselor abrutizate de patimi și necredință. Va trece și această modă așa cum au trecut și alte credințe copilărești și știința va fi pusă la locul ei, care este acela de a descrie legile puse de Dumnezeu în natură, nu mai mult de aceasta. |
salut,konijiro
Citat:
am o singura rugaminte catre tine:in discutiile cu mine te rog sa nu amesteci alte persoane,viata mea nu e condusa de popa sau de duhovnic,iar daca faci referire la aceste persoane, nu este elegant sa le spui,preot,pastor,rabin,etc? da,konijiro,biblia nu e singura carte dar nici darwin nu a fost prezent cand a aparut omul si nici stiinta nu a fost in primul scaun cand a avut loc big bangul. traiesc ca sa mor?atat?urata existenta |
Citat:
Citat:
Citat:
Ideile preconcepute sunt păgubitoare și în căutările tale personale. Felul cum a apărut Biblia nu exclude providența divină, chiar dacă s-a amestecat mult mit, care tot din iconomia (planificarea) lui Dumnezeu este. Din rațiuni cunoscute de El, Dumnezeu nu se face cunoscut în mod evident oamenilor. |
Dupa parerea mea Allah coincide cu al nostru Dumnezeu, deoarece Islamul, sper sa nu mint, nu il neaga pe Iisus, dar nici nu il 'venereaza'.
Ca sa dai exemplu pe Zana Maseluta si pe Mos Craciun, tre' sa fi ramas in pana de idei rau de tot. Si ca sa dau un exemplu din experienta proprie, pe Dumnezeu Iisus il regasesti in siesi, de aceea nu exista dovezi concrete existentei unei divinitati. E o experienta de nedescris, mult prea superioara negativistilor si rau-voitorilor. :) |
Despre comunicare
mie mi se pare că voi purtați un război inutil aici. nu încerc să vă închid subiectul. nu sunt nici de o parte nici de cealaltă.
vă aduc la cunoștință următoarele: nici unul dintre voi nu urmărește să asculte ce spune ce are celălalt de zis. e doar un război. războaie sunt multe. oamenii se ceartă și pentru și înpotriva lui dumnezeu. există știință și există credință. și una și cealaltă are puncte importante de luat în seamă. sufletul omului nu are nevoie de credință, de fapt. el nici de șuruburi nu are nevoie. oare voi nu vedeți asta? sufletul omului are nevoie de cu totul și cu totul altceva. (nu spun ce este ca să nu aveți ce ataca, desigur ;) ). și trupul omului nu are nevoie de șuruburi. nici de matematică nu are nevoie trupul. ceea ce este este. ceea ce nu este nu este. (dar nu vă faceti griji, are omul grijă ca ceea ce nu este să devină ceea ce este) citiți "oul dogmatic" al lui Ion Barbu. Gândesc că atunci când un om vorbește ceva fără să asculte, el numai încearcă să se asigure singur că ceea ce are el în cap este real. problema este că atât unii cât și ceilalți au pe undeva dreptate. încercați să vedeți asta. Oamenii fac următorul lucru: creează o idee sau o asimilează din exterior și abia apoi încep să se gândească la adevăr. vreau să spun că dacă asimilez ideea că există Dumnezeu voi găsi 4,5 miliarde de idei care să îl justifice (câte una pentru fiecare an de când s-a instituit această planetă). dacă aș asimila ideea că el nu există aș putea căuta o cantitate poate egală de silogisme gen inverse "Cogito ergo sum" ca să dărâm pe celălalt. de aceea adevăratul teist este cel care trece prin etapa ateismului. altfel nu există adevăr în ceea ce numiti voi credință. (fă ce face popa nu ce zice popa) Socrate înainte să moară spunea că după moartea trupului său,el va continua SAU nu să existe, concluzionând cu un inteligent "de ce să-mi bat capul?" Cu respect. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. stiinta studiaza realitatea. 3. n-am zis ca ne ajuta. Ramai la subiect. Ideea era cu totul alta si anume, va bazati credinta pe gaurile stiintei ceea ce nu e logic. 4. stiinta are multe de explicat, dar e cea mai buna metoda in procesul de cunoastere. Fara ea am fi crezut ca vacile care mananca ciocolata dau cacao in loc de lapte. |
Citat:
De ce crezi ca religia isi pierde din importanta pe masura ce devii mai rational? Copii sunt victime facile pentru religie. Daca religie e atat de buna si, mai ales, are in spate un zeu perfect, de ce trebuie inoculata la o varsta lipsita de aparare? De ce trebuie sa foloseasca idei demne de Capra cu trei iezi ca sa convinga copiii? Pana si un om matur abuzat suficient de mult o ia razna, daramite copii cand aud de iad sau perversiunile din Biblie (ciudat cum Traditie nu a luat atitudine impotriva promovarii pervesitatilor din Biblie). Chiar vrei sa incurajezi asa ceva? 2. implinirea legii lui D-zeu poate insemna crima. Ti se pare ok? Mi-e groaza sa ma gandesc ce se intampla daca D-zeu iti sopteste sa-ti omori copiii pentru ca nu au fost cuminti. 3+4 daca nu stii nu mai emite judecati de valoare cu atata certitudine. Vezi 1 de ex. 5. D-zeu, ca orice idee relativa, daca nu evolueaza, moare. Exact ce se intampla in societatea zilelor noastre. Boboru' a simtim nevoia unui upgrade si a creat noul testament. Acum tineti cu dintii de niste legende grecesti vechi de 2000 de ani. Evident nu o sa credeti ce spun. Mai degraba secularizarea e planuita de masonii reptilieni evrei homosexuali atei (samd vezi discursurile lui Vadim). 6. Daca omul exista ca sa-l slaveasca pe D-zeu atunci si omul si D-zeu si-au ratat menirea. Acuma pe bune, tu sa fi fost fiinta superioara chiar aveai nevoie sa-ti creezi laudatori? Faci un univers intreg dar nu poti fara laudatori? Inexprimabil! |
Citat:
|
Citat:
|
salut,ai2
Citat:
spun ptr. ultima data si sper sa fiu inteles:dpmdv biblia nu combate in nici un fel stiinta |
salut,ai2
Citat:
care ar fi menirea omului pe pamant?sa aiba copii?sa munceasca?murind,omul nu se mai bucura de nimic deci viata a fost in van.e bn asa. |
Citat:
E nevoie de credinta. Unde nu e... asta e. La vreme se vor vedea toate. Citat:
Ea ramane insa ceea ce este, independent de cum o vezi tu. Citat:
Cand te vei hotara insa sa iti fie usor, sa crezi in lucrurile propovaduite, fara a le mai cauta in stiinta. Stiinta este mult prea limitata. Multi dintre marii cercetatori au ajuns la un "punct mort", unde nu au stiut ce sa mai creada. Citat:
I'ar daca ai accepta unul, ar fi unul atat de prost incat l'ai putea lua in laborator, sa il studiezi bine... mai inainte de a crede in el. Iti spun eu insa... dupa ce l'ai analiza bine... nu ai mai crede ca e dumnezeu. Citat:
Cercetezi si te folosesti de toate, insa pana la un anumit punct. De ce ? Pentru ca nu noi suntem masura ultima a lumii ! Citat:
Si alta este clonarea, perfectionarea rasei umane si alte asemenea... caderi. |
salut,windorin
Citat:
referitor la persoanele care nu cred ca exista dumnezeu ,io cred ca discutia cu ele trebe limitata la banala realitate de zi cu zi.parerea lor este stabilita si orice parere contrara este privita cu ostilitate.unii ar spune ca impun parerea mea,eu spun ca afirm ce cred eu,iar la urma urmei, fiecare persoana are cap pe umeri cu care este obligatoriu sa judece(analizeze) si sa ia decizia pe care o considera potrivita ptr.el. |
Citat:
Ideea este ca nu avem dovezi reale GEOLOGICE, de nici un fel al potopului! sau poate el a avut loc doar in domeniul "credintei" ,al visurilor?...atunci da asa o fi insa pina la al marturisi in adevaratul sens al cuvintului este ca de la cer la pamint. Deci nu tot ce-i in Biblie este adevarat ci foarte mult este alegoric, simbolic. |
Citat:
Acum mai multe mii de ani a avut loc o creștere extraordinară a nivelului Mării Negre datorită apariției unei legături cu Marea Mediterană care avea un nivel superior. Creșterea apei a distrus unele civilizații neolitice din Asia Mică (centrul celor mai vechi civilizații umane) ceea ce a dus la migrații dinspre Asia Mică spre Europa. Migratorii au adus agricultura și civilizația în Europa cu această ocazie. Spun asta ca să se înțeleagă că potopul a existat și a avut un impact istoric și cultural major, punând început strălucitelor civilizații neolitice din România și Balcani și a civilizațiilor mai puțin răsărite din vestul Europei. ........... ai2, răspunsurile tale sunt prea infantile și ilogice ca să merite răspuns. |
Citat:
6char. |
Citat:
Potopul e povestit de miturile popoarelor care locuiau care se afla langa o apa mare si nicidecum de toate mitologiile. Sa fie o coincidenta faptul ca minunile corespund fenomenelor naturale din zona fiecarui zeu? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Continui cu cearta infantilă. Caută să vii cu idei, să contribui cu ceva. Dacă nu ai nimic de spus lasă oamenii să discute. Boala de a avea ultimul cuvânt face ca intervențiile tale să fie supărătoare. |
Citat:
|
Citat:
2. Ai mare grija cu termenii folositi. Ce intelegi prin "nimic"? Dar prin "natural"? Nu fac misto, dar daca e sa purtam o discutie, e esential sa vorbim acceasi limba. Citat:
Citat:
Nu de alta, dar asta imi suna cam ca oamenii de acum 2000 de ani, care se uitau la cer, se speriau de fulger, si il puneau pe seama zeului lor, care s-a suparat. Si aia era explicatie cautata in supranatural, dar ei macar nu aveau de ales. Noi avem. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In alta ordine de idei, imi pare sincer bine ca nu cred intr-o viata de apoi, pentru ca ma face sa o traiesc la maxim pe asta. Adica pe singura. Citat:
Citat:
Ideea expusa de mine mai sus tinea de o anumita onestitate intelectuala, nu de ce pot eu sau nu. Citat:
Citat:
Citat:
Pe scurt: daca imi ceri mie sa dovedesc inexistenta zeului tau, dovedeste-mi ca nu exista Mos Craciun. Incearca. Si poate vei intelege de ce a incerca sa dovedesti inexistenta e absurd. Nu ca nu se poate, daca e vorba de zeul tau, care e suficient de in detaliu descris incat sa stim ca nu poate exista. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Vrei sa vorbim si despre cum nimeni nu locuia in Nazaret la (presupusa) data de nastere a lui Isus? Si mai sunt o groaza de asemenea elemente care nu se regasesc in arheologie/surse istorice alternative. Sincer, toata treaba asta cu Biblia ar fi mult mai credibila si mai putin penibila daca ati spune lumii sa o citeasca drept carte cu pilde, decat ca text istoric. Citat:
Asta e argumentul forte pe care il oferi? "Iti va fi frica de moarte, deci o sa vezi tu ca te faci crestin mai incolo?" Sa inteleg ca ati inteles ca ati pierdut batalia cu ratiunea, si va axati pe "victime" ori fragede, ori aproape de sfarsit. Poate, poate... Citat:
Spune-mi, te rog, cum e stiinta limitata? Si mai ales, cum e religia nelimitata? Si care sunt dovezile pentru asta? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:09:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.