![]() |
Oastea Domnului
Ce parere aveti despre miscarea de inoire din biserica ortodoxa, numita Oastea Domnului..., de preotul Iosif Trifa, dar de poetul Traian Dorz?
|
Citat:
|
Citat:
|
"Binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului".
Cei doi stalpi ai Miscarii Oastea Domnului, Iosif Trifa si Traian Dorz au dovedit o mare credinta in dogmele crestine si cu daruire au adus la suprafata si o alta nuanta a aceleiasi culori a ortodoxiei romanesti. Miscarea nu rupe ortodoxia romaneasca ci o completeaza. Nu sunt membru al Miscarii Oastea Domnului si o spun nu ca o scuza a vreunui eventual partizanat, ci apartin, ca si toti membrii Miscarii, Bisericii Ortodoxe Romane. Foarte usor se uita ce ne invata Sfanta Scriptura ca: "Binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului". Acceptam sobornicitatea BOR dar punem cu superficialitate la indoiala hotararile luate, ne substituim Legilor bisericesti si aruncam, in stanga si-n dreapta judecati proprii si anateme. Ne-am mantuit prin plinatatea credintei noastre si mergem la biserica nu sa luam lumina si invatatura ci sa luminam si sa invatam. (Doamne, sa nu fie asta)
|
Nu am vreo parere de initiativele lor,de Traian Dorz sau de Iosif Trifa dar am o parere buna despre melodiile lor.Imi plac,unele transmit un mesaj foarte bun si util,iubitor si cu credinta.Canta foarte frumos.Atata stiu.Insa nu ma pot pronunta daca e bine sau nu ceea ce fac.
|
Și eu voiam să pun întrebarea asta. Eu n-am cunoscut niciun membru al Oastei Domnului și nu pot zice astfel dacă au atitudine de sectanți sau nu. Dacă doar se adună să se susțină să fie cât mai buni în fața lui Dumnezeu, atunci bravo lor, m-aș băga și eu. Am înțeles de pe net că ar fi o parte așa și o parte care s-au rupt de slujbele bisericești. Cei din urmă clar sunt rătăciți, dar pe cei dintâi trebuie să-i cunosc ca să stabilesc un verdict. Dar oricum ar fi, sunt convinsă că I. Trifa a avut cele mai bune intenții.
|
Iosif Trifa a avut intentii foarte bune, Dumnezeu sa-l odihneasca, in clipa de fata exista doua osti, una ortodoxa si una protestanta, iar mai multe nu stiu...dar mie ideea imi suna rau....fiindca o comunitate ortodoxa in cadrul comunitatii ortodoxe mi se pare o mare deviere de la adevaratul nostru ideal care este O COMUNITATE ORTODOXA.....poate parea cam incoerent...sa incerc sa dau un exemplu : e ca atunci cand in liceu sau in scoala generala se formau asa numitele "bisericute", grupuri de cate doi, trei, patru, cinci colegi care erau foarte apropiati intre ei si nu prea interactionau cu celelalte grupuri de doi,trei,patru etc., ba mai mult adesea aveau divergente sau chiar opinii proaste despre ceialalti...o adevarata coeziune intre colegi era greu de realizat fiindca chiar si atunci cand se statea la gramada imediat ce aparea o problema fiecare se refugia in "bisericuta" lui....ideea de "Oastea Domnului" sau de "visarionism" oricat de frumoase ar parea implica o premiza gresita asa ca eu cred ca ar trebui sa ne concetram pe imbunatatirea relatiilor cu fratii crestini din parohia noastra, din grupul nostru crestin de prieteni in cazul in care am reusit sa ni-l formam(eu unul nu am reusit) si nu sa aderam la adevarate "fratii" din cadrul ortodoxiei romanesti
|
Citat:
|
Eu m-am nascut si am crescut inbtr-o familie de ostasi (ostasi adevarati, ortodocsi cu duhovnic, postitori samd). E adevarat ca fiecare padure are uscaturile ei si (ca de altfel in intreaga BO) exista anumite curente cel putin ciudate care circula pe ici pe colo, cate unul care se simte mai sef, altul care vrea sa isi faca propria dogmatica etc insa OD, asa cum a fost creata nu e nimic mai mult sau mai putin decat o chemare catre o traire cu adevarat ortodoxa.
OD a luat fiinta intr-o noapte de Anul Nou in care pr Iosif a hotarat sa faca ceva concret pt enoriasii sai. Un grup de betivi care injurau trecand pe sub geamul casei in care el locuia i-au trezit aceasta dorinta. Recomand cartea "Istoria unei jertfe" de Train Dorz, acolo se pot vedea exact toate incercarile prin care a trecut parintele in incercarea lui de a trezi tot poporul la o viata cu adevarat ortodoxa. Adunarile din fiecare duminica si sarbatoare dupa amiaza au luat locul diferitelor hore si sezatori in care se practicau diferite obiceiuri lumesti (dansuri, glume, bautura, etc). Tin sa subliniez ca (asa cum este scris si in "Dreptarul invataturii sanatoase") o adunare a Oastei nu ar trebui niciodata, sub nici un motiv sa se suprapuna cu Sfanta Liturghie. Traian Dorz... Personal il consider un mare poet, un talent adevarat care a suferit ani grei de inchisoare pt credinta marturisita. Un om care a trait cu adevarat iubirea fata de Hristos, atat am dedus eu din toate scrierile sale pe care am reusit sa le citesc. Cam atat, pe scurt... Oastea Domnului nu e o grupare exclusivista, o "bisericuta" formata in interiorul sau pe langa Biserica Ortodoxa ci e o grupare de oameni care vor cu adevarat sa traiasca in spiritul ortodox (cel putin asa o inteleg eu acum) si oricine e binevenit. |
Atât creștinii din ASCOR, cât și din Oastea Domnului, precum și ucenicii părintelui Visarion, sunt grupări ortodoxe, în cadrul Bisericii Ortodoxe. Desigur că fiecare are ceva specific.
Acești creștini se afirmă printr-o râvnă deosebită pentru aplicarea în practică a învățăturii ortodoxe. Faptul că dintre ei unii au făcucut greșeli, sau chiar s-au abătut de la credință este adevărat, dar acestea sunt excepții și este vina lor personală. Am cunoscut mulți credincioși care fac parte din aceste grupări și pot spune că sunt creștini ortodocși autentici. Ei se află în ascultare de preoții lor duhovnici și fac o adevărată lucrare misionară, aducând la credință multe suflete. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Rasfoind site-ul am auzit de oastea domnului. Am dat o cautare pe youtube si am gasit filmulete cu ei. http://www.youtube.com/watch?v=-lEqL...eature=related
Ii consider eretici deoarece canta "cantari bisericesti" in "biserica" cu intrumente muzicale, ceea ce e blasfemie, neortodox. |
Citat:
1) Care sunt dogmele de credință ortodoxe pe care ostașii le contestă în mod încăpățânat ? 2) Credeți sincer că a cânta Domnului folosind instrumente muzicale Îi aduce ultragiu ? 3) Vechii evrei cântau Psalmii folosind acompaniament muzical. Credeți că David Îl blasfemia pe Dumnezeu ? Curios lucru: de aceea să-l fi iubit Dumnezeu atât de mult ? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Prevederile Sf Parinti , interzic folosirea instrumentelor in timpul liturgic, ori adunarile celor din Oastea Domnului, sunt inafara timpului liturgic, Ce ai zice, ca si unii preoti in adunarile de catehizare a tinerilor, folosesc instrumente muzicale, in special orga si chitara, pentru ai atrage, si nu sunt din Oastea Domnului, ba eu cunosc un aseamenea preot care are si functie administrativa in Biserica, este si el eretic? |
oastea Domnului
Iertare dar eu am taria sa spun si nu Imi este rusine ca In timpurile comuniste cind inca nu aveam mai mult de 10 ani mergeam la oastea Domnului si se adunau pe ascuns cite 10 -- 15 la cineva acasa si din ce am trait si nu putin eu stiu ca rugaciunea era pe primul plan si cIntatrile , insa rIvna cu care se adunau si se rugau Raposati mei bunici si caldura sufleteasca nu am gasito de atunci nicaieri .
Asa au fost si cred ca trebuie sa fie si astazi toti oameni far dusmanie fara ura si far a lua locul care a fost dat Lui HRISTOS CA SA JUDECE LUMEA ,VAI VAI NOUA CA NU CUNOASTEM si nici nu vrem sa cunoastem pacatele moastre ci pe ale fratilor si apropiatilor nostri le cunoastem si ne grabim sai judecam noi care ar fi mai bine sa nu ridicam ochii nostri in sus spre cer de rusine insa nu avem rusine nici de oameni si nici de Dumnezeu,tare ne place sa ne considere lumea intelepti si sa ne arate cu degetul ce buni sintem si ce bataiosi pt. credinta noastra ortodoaxa , Insa uitam cel mai elementar lucru ca MINTUITORU HRISTOS A SPUS CA UNDE VOR FI DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE LUI ACOLO SI EL COBOARA IN MIJLOCUL LOR. sI nu a precizat ca unde , insa ete usor de dedus ca orcine ,se aduna In Numelele LUI nu se poate aduna la vreo fapta re pt ca El FIUL LUI DUMNEZEU ESTE BUNATAE DRAGOSTE IUBIRE SI SMERENIE SI ATUNCI NIMENI NU POATE SA FIE ALTFEL DECIT CA SI EL. Nu este cazul sa facem noi analiza vieti fratilor nostri si sa cautam sai judecam, pentru ca fiecare pom se cunoaste dupa roada pe care o aduce . Eu sint departe de tara In Spania si nu am fost de mult in tara insa de aici se vede multe si se poate intelege multe eu intru pe net seara si ascult Radio oastea domului si multe invataturi si nu cred ca sint ersuri sau Invataturi Inafara Biserici . acum va rog sa nu va suparati pe mine si sa va rugati si pentru mine si pentru toti cei plecati departe de de voi . Va doresc la toti frati crestin Oartodoxi Intru IISUS HRISTOS ca sa fiti mai buni si mai iubitori de Dumnezeu si de aproapele ,si Bunul Dumnezeu sa va sfinteasca si sa va daruiasca Darul Duhuli SF. sa va faca vase alese si placute lui lucratori rIvnitotri si implinitori ai poruncilor Lui amin amin amin Doamne si StapInul vieti mele , duhul trIndaviei ,al griji de multe,al iubiri de stapInire si al grairi In desert , nu mil da mie, iara duhul curati, al gIndului curat si smerit, al rabdarisi al dragostei, daruieste-l mie slugi tale. Asa , Doamne ,Imparate , daruieste -mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osIndesc pe fratele, meu ca binecuvIntat esti in veacul veacurilor amin . |
Citat:
|
Citat:
Din punctul meu de vedere e bine, unii radicali au impresia ca prezenta unui instrument muzical in biserica este intruchiparea diavolului |
Citat:
|
oastea Domnului
Nu e vorba de diavol, nu "radicalii" sau "traditionalistii" au scos ideea asta, ci asa au inteles-o ceilalti (tot aia care cred si ca biserica invata - "crede si nu cerceta"). Cei care resping instrumentele au vazut ca accentul cade prea mult pe spectacol in loc pe curatirea sufletului. Lumea vine la biserica pentru muzica. Ce nevoie avem de instrumente, si asa nu toti inteleg efectiv ceea ce se canta in biserica. Am auzit coruri sau cantari bisericesti pe care nici o orchestra filarmonica nu le putea egala.
04.12.2010 17:52:09 Bine ai spus danyel Bine-cuvIntarea Domnului sa fie cu tine si sa te Intelepteasca Intru Plinirea poruncilor LUi amin amin amin |
Citat:
slavit sa fie domnul uita eu sunt unul dintre ei si nu as accepta sa fiu rupt de sfinta biserica mai bine mort . Asculta pe net radio oastea domnului si dupa ce ascuti te rog sami scri ce parere ai . Bunul dumnezeu sa te sfinteasca pe tine si pe toti ai case tale si pe toti ce dragi tie sa va faca vase alese si placute lui amin amin amin Slavit sa fie Domnul este salutul fratilor Ostasi ai lui Hristos amin . |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:31:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.