![]() |
Blasfemie la o liturghie catolica
Citez din http://acvila30.wordpress.com/2010/1...ere-liturgica/, cuvintele sunt de prisos...
POLONIA - Un mic exemplu catolic de renaștere catolică: |
Poze
|
doar pt ca ai adus vorba:
http://vigilantcitizen.com/?p=241 |
Eu nu vad niciun fel de blasfemie.
Mie mi se pare ca acela s-a imbracat intr-un costum de ceva crocodil sau ce o fi ala pentru a fi mai atractiv pentru copii. Care porunca a lui Dumnezeu Iisus Hristos s-a incalcat aci de acel om de s-a imbracat in acel costum? Sau zice vreun canon de la cele sapte Sfinte Sinoade ecumenice ceva referitor la aceasta? |
care este legatura intre o biserica, de preferinta o biserica mica maramureseana ...
... si muzeul din poza? hala aceea este biserica? brrr ... Citat:
|
Citat:
propun pentru voi ca si preotul sa fie imbracat in clovn ... "ca sa fie mai atractiv pentru copii" |
Mie mi se pare deosebit de urat crucifixul. Orice efect de atractie ar avea mutunache ala roz asupra copiilor, e anulat de corpusul care arata ca un bau-bau.
Arhitectura post-conciliara a produs multe exemple nefericite; acestea fiind zise, arhitectura eclesiala moderna nu e neaparat necesar sa fie urata; iata un bun exemplu: http://www.holytrinityparish.net/Sli...or/default.htm http://www.holytrinityparish.net/Sli...or/default.htm In special interiorul bisericii mi se pare o foarte reusita imbinare de clasic si modern. |
ce simbol este acesta care se repeta ca un leitmotiv, inclusiv pe frontispiciul bisericii?
mie imi aduce aminte de Baphomet ... http://marcoponce.com/wp-content/upl.../baphomet1.jpg http://www.holytrinityparish.net/Sli...s/JFK_2415.jpg dar poate este o cruce si nu mi-am dat eu seama |
daniil96: Ba da, v-ati dat seama perfect, tocmai de aceea ati taiat imaginea chiar sub crucea de pe biserica.
In ce priveste simbolul care va deranjeaza: Nu stiu daca e neaparat un simbol, sau un simplu motiv decorativ; ar trebui sa-i intrebati pe arhitecti; dar daca e un simbol, mie mi se pare ca trei forme geometrice perfect intrepatrunse, pe un lacas de cult crestin, nu pot simboliza decat Treimea. In ce priveste interpretarea dumneavoastra cu Baphomet, imi aduce aminte de un banc: "Invatatoarea, la scoala, spune elevilor: - Azi vom face un exercitiu de imaginatie si creativitate; eu o sa fac un gest, apoi fiecare elev o sa-mi spuna la ce il duce cu gandul gestul meu. Dupa care invatatoarea scoate din buzunar o batista si o flutura; apoi incepe sa-i intrebe pe elevi la ce i-a dus cu gandul gestul ei. Elevul Ionescu - "Batista alba m-a dus cu gandul la despartire, la un gest de adio..." - Bine, zice invatatoarea; Elevul Popescu - "Batista alba m-a dus cu gandul la nostalgie, la amintiri" - Frumos, spune invatatoarea; Elevul Bula: "Pe mine m-a facut sa ma gandesc la sex". Invatatoarea: "Nesimtitule, prost-crescutule, incultule, obsedatule, iesi afara !!!!" La care Bula, inocent: "Doamna invatatoare, degeaba va suparati, mie puteti sa-mi fluturati si un tramvai, ca tot la sex ma gandesc..." Asa si dumneavoastra cu Baphomet. Poate omul sa va arate si o biserica...... |
Citat:
cum as putea ceva dintr-o poza dintr-un link al d-voastra? simbolul respectiv se repeta in multe imagini postate de d-voastra ... nu de mine |
Simbolul de mai sus este, în mod evident, o pentagramă. Cunoscută și folosită din timpuri vechi în lumea păgână (pitagoreicii o foloseau ca să se recunoască între ei) a fost folosită și de Poporul Ales, care o identifica cu Sigiliul lui Solomon. În Evul Mediu creștin a fost frecvent folosită pe biserici, scuturi, etc, creștinii văzând în ea o reprezentare a celor cinci răni ale Mântuitorului. Cavalerii creștini o considerau expresie a justiției lui Dumnezeu în lumea aceasta (victoria Binelui în lume), în special când Pentagrama circumscria capul unui țap.
Ca și multe alte simboluri vetero-testamentare și creștine, și Pentagrama a suferit corupție, fiind însușită și de dușmanii lui Dumnezeu și ai oamenilor, astfel ajungând să aibă, astăzi, dublă semnificație: benefică și malefică. Cei din școala Tradiției (Philosophia Perenis), inițiată de Rene Guenon, s-au ocupat în mod deosebit de acest aspect, unele dintre cărțile lor fiind traduse în românește. Criteriul cel mai simplu după care putem deosebi o pentagramă creștină de una satanistă este următorul: partea de sus a Pentagramei conține colț sau spațiu ? Dacă Pentagrama este orientată "cu vârful în sus", probabil că purtătorul ei este satanist (sau mason, sau pur și simplu ignorant). Pentagramele iudeo-creștine sunt cu vârful în jos. Mai sunt și alte criterii auxiliare, de exemplu acela că adesea pentagramele iudeo-creștine sunt înscrise într-un cerc. În ceea ce privește celălalt simbol, cel de pe biserică ar putea fi foarte bine o reprezentare a Sfintei Treimi, după cum spunea dl Erethorn. Ar mai putea fi și o Stea a lui David (Hexagrama) stilizată. Toată simbolistica Vechiului Testament revine în forță și este din nou la modă, în manieră stilizată. Am văzut și ornate liturgice pe care era înfățișat curcubeul, spice de grâu, etc. |
Adevarul e ca si la noi la biserici mai vine cateodata Mos Craciun in biserica si chiar vorbeste si cu preotul (bineitneles, nu intra si in altar).
|
Chiar dacamotunache roz este destul de kich si produce un anticlimax fata de maretia slujbei, nu vad unde este blasfemia.
|
Citat:
Primul simbol pe care l-ati expus este o STEA IN 5 COLTURI, care am auzit ca ar fi simbol satanist. Al doi-lea simbol, daca o fi cu adevarat de pe fatada unei biserici catolice, este un simbol pe care nu l-am vazut in nici o biserica de-a noastra. Oricum daca ar fi sa unim colturile ar rezulta un triunghi, iar asta ar putea insemna Sfinta Treime. In alta ordine de idei, referitor la "circ" si "blasfemie", in bisericile noastre, de Craciun, se organizeaza scenete cu nasterea Mintuitorului, iar copii primesc cadouri. Deasemenea, cei care organizeaza sceneta sint tineri care au libertatea sa-si lase imaginatia sa zboare. De aici si pina la blasfemie e cale lunga... Si nu in ultimul rind mai am de adaugat ceva. Timp de vreo 30 ani eu am frecventat biserici mari si foarte mari, catolice. Ca asa s-a intimplat. Acum locuiesc intr-un oras mic, cu vreo 10 familii de catolici, iar biserica e foarte mica. De multe ori cind merg la biserica si ma pun in prezenta lui Dumnezeu, mi se pare ca sint prea aproape de El si ca ar trebui sa ma indepartez. De unde pretentia aceasta, a unor ortodocsi, ca numai in bisericile mici "ne simtim in apropierea Lui Dumnezeu". Nu aveti si voi, ortodocsii, biserici mari? Nu aceleasi ginduri de cunoastere si apropiere de Dumnezeu ne mina pe toti cind mergem la biserica? Analizam arhitectura sau il cautam pe Dumnezeu? |
Citat:
Citat:
deci un simbol satanist (nutucutu) ... folosit de cavalerii catolici (Mihnea Dragomir) gura pacatosului ... adevar graieste cat despre dimesiunile bisericilor ... eu ma simt bine intr-o biserica mica, intima, nu intr-o hala industriala; nu am zis ca esta e conceptia ortodoxa |
Nu ar fi singura blasfemie. Dupa ce au renuntat la Liturghia Tridentina au aparut tot felul de astfel de slujbe catolice:
http://www.youtube.com/watch?v=HcnCGNdkHRY http://www.youtube.com/watch?v=c5Tgt...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=nZ5it20gKqw |
Citat:
2.Ai facut analogie intre un pentagon si un semn in trei colturi, unul nu este egal cu altul, dar totusi fortezi lucrurile cu scopul de a denigra 3. Am dat cautare pe internet si nu am gasit nici un cavaler care sa fi folosit staua in 5 colturi. Poate de domnul Dragomir are dreptate, dar a facut si niste completari, referitor la felul cum este asezata steaua (am putea face analogie cu felul in care este asezata crucea), dar tu ai trecut sub tacere toate aceste detalii, numai si numai cu scopul de a denigra. 4.Nu are nici o importanta dimensiunea bisericii in care te simti bine, insa ne acuzi pe noi, catolicii, ca l-am putea cunoaste si descoperi pe Dumnezeu, intr-o biserica mare, tot numai si numai cu scopul de a denigra. Concluzia este clara. Oricum ar fi sau orice ar face un catolic este rau si oricum ar fi sau orice ar face un ortodox este bine. Daca asta e opinia ta ti-o respect, insa nu sint de acord cu ea. |
Citat:
Ceea ce ne-ati aratat in primele poze, unde un individ imbracat intr-un mutunachi vine la niste copii, intr-o biserica catolica, pentru noi, catolicii, nu este considerat blasfemie. Daca acest lucru s-ar intimpla in biserica ortodoxa, daca un preot ar aduce un mos Craciun in biserica, conform caror criterii dumneavoastra spuneti ca e blasfemie? |
Citat:
ma opresc la prima propozitie ... citeste ce a scris Mihnea Dragomir mai sus... el este catolic ... nu are niciun interes sa minta |
Citat:
Credinta fara fapte este moarta, dupa cum spune sf apostol Iacov. Iata ca catolicii, au mai facut o "fapta", e adevarat, cu aligatori verzi pe linga altar, dar au facut ceva. Eu multumesc celui care a pus aceste poze, asta inseamna ca se poate ca copii sa fie adusi la biserica! |
in bisericile ortodoxe sunt foarte multi tineri
tineri care vin in biserca pentru Iisus ... nu pentru mascalzone roz |
Citat:
In timp ce BC isi vede de rugaciuni pentru convertirea lumii, pentru reconcilierea omului cu Creatorul, BOR, sau rerezentantii acestia isi vad mai departe de treaba, mai precis de atacuri la adresa BC. Ce arew de-a face exemplul de mai sus cu BC? Nici mie, ca si catolica nu imi place, ma uimeste, dar atunci e de blamat parohul, nu BC |
Citat:
Si nu se deghizeaza nimeni in maimutoi pentru a-i atrage. Nici Hristos nu s-a mascat cand copiii se duceau la El. |
Citat:
Laudat sa fie Isus Cristos. |
Fotografia care a generat toată discuția este preluată după unul din numeroasele bloguri ortodoxiste. Ea nu înfățișează o liturghie. Unde sunt Sfintele Vase, unde sunt Sfintele Daruri ? Eu văd un preot și o carte pe pupitru. Pare o adunare, poate chiar o Liturghie a cuvântului, dar nimic nu arată că ar fi o liturghie a jertfei, ci e ceva pentru copii. Minciuna mincinosului iese întotdeauna la iveală ca uleiul la suprafața apei, mincinoșii greșind adesea prin insuficienta informare. Astfel, copiii romano-catolici (de vîrsta arătată în fotografie) NU se împărtășesc până către 10 ani.
Neavand Liturghie a Jertfei, nu avem nici blasfemie (în sens de sacrilegiu, altfel semnificația comună a termenului de "blasfemie" este cea de "hulă"). Nici chiar dacă ar fi fost vorba de o Missă cu sfințirea darurilor, prezența unui personaj de circ nu se cheamă blasfemie, ci s-ar chema rea practică liturgică. Prin urmare, titlul de "Blasfemie la o liturghie catolică" e inadecvat și ar trebui reformulat. Ce-ar fi, de exemplu: "minciună pe un sit ortodox" ? |
Citat:
Nu știu dacă e rău ce au făcut, dar dacă au ajuns să aducă mamuțoi la Biserică ca să atragă oamenii, înseamnă că au ajuns rău, credibilitatea lor e la pământ. |
Citat:
Eu, dacă aș fi ortodox, mai degrabă m-aș întreba ce face biserica mea ca să atragă copiii și tineriii ? Mai nimic: să fie aceasta explicația pentru care "a merge la biserică" e poziționat ca ceva pentru moși și babe ? Unde sunt grupurile de cercetași ? Unde sunt grupurile de copii care pregătesc scenete și cântece pentru praznicele împărătești, unde este cateheza pentru copii și cateheza pentru adolescenți, dar școala de rugăciune, dar grupele de adorație euharistică ori taberele de exerciții spirituale ? Unde se face pregătirea tinerilor pentru primirea Tainei Căsătoriei ? Dar pastorația familiilor, în ce constă concret ? Ca laic ortodox, ai cel mult la dispoziție cântatul la strană, în rest nimic organizat formal, în afară de Oastea Domnului, de multe ori luată în șuturi de proprii păstori. De fapt, ce se pune la biserica dv în loc de maimuțoii noștri, atunci când are loc o întrunire a copiilor din parohie ? |
Citat:
|
Sincer, bateti campii.
|
Citat:
Multumim ca va ocupati cu atita consecventa de noi, catolicii si ca ajungeti la concluzii negative despre noi. Eu inteleg din asta ca voi, ortodocsii, fiind buni crestini, va rugati pentru cei rataciti, ca doar asa ne invata si Isus si sfintii parinti. Deci, va multumim pentru toate rugaciunile pe care le ridcati pentru noi cei rataciti, adica pentru noi. Iar daca nu faceti aceste rugaciuni, cu ce sinteti mai buni decit vamesii si pacatosii? Proverb romanesc: "Ciinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia." |
Citat:
Sunt de acord cu tine aici. Coiilor alora numai la cele sfinte nu le statea mintea... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deci asta e exemplu de adevarat crestin, ca sa stim si noi. Aha, deci Isus cand i-a iertat pe romanii care l-au rastignit ( pagani) a gresit, nu-i asa? N-a dat exemplu bun. Ar fi trebuit sa ii ierte doar pe evrei. Si inca ceva: cand ne-a spus sa ne iubim dusmanii, nu vorbea serios, nu? Intr-adevar, e cutremurator ca cineva care scrie, gandeste asa se poate numi crestin. Gandeste-te putin acum daca raspunsul tau a fost pe placul lui Isus sau nu....., desi stiu ce vei raspunde. Nu mai trag concluzii ca sunt trase de multa vreme. Cine are ochi sa vada, cine nu, asta e... Revenind la acest subiect, eu nu stiu si nici nu ma intereseaza care a fost scopul aducerii acelei aratari in Biserica, dar stiu ca daca eu eram in Polonia as fi facut plangere impotriva acelui preot care a permis asa ceva, si exact astfel de atitudini voi avea si in Ro cand voi vedea ceva anormal. Slava Domnului ca nu mi s-a intamplat, si sper sa nu fie cazul vreodata. Dar, intentia postarii acestor poze este malitioasa, mai precis nu se scapa nicio o ocazie de a lovi in BC, o atitudine "crestina"cum spuneam. Fara sa vreti ati devenit uneltele diavolului, si ce se mai bucura cand va vede...., dar mai grav este ca nu va dati seama. |
Citat:
De ce este malitioasa? Mie mi se pare ca s-a prezentat un caz real, concret, care s-a petrecut intr-o biserica catolica(se putea intamla oriunde). Iar aceasta modalitate cu maimutoi colorati de a chema copii in biserica contravine normelor morale. Sa te maimutaresti in fata altarului ca sa atragi, nu mi se are moral. Peste cateva zeci de ani o sa se organizeze stand-up comedy. Apropo, mi se pare un pic deplasat comentariul tau la adresa noastra, nu sunteti cu nimic mai cu mots. Toti suntem pacatosi! |
Bun
O intrebare inocenta.
Catolicii si ortodoxii sunt toti crestini, au acelasi zeu. Aceeasi religie. De ce nici in ziua de azi nu se pot rezolva conflictele? De ce aroganta a doi oameni ce conduceau imperiile romane, e transmisa si in generatiile de astazi? Nu ca mi-ar pasa, dar e o chestie de principiu. Da-o-n mamei ei de treaba sunteti de aceeasi baricad, dar va razboiti sa vedeti care-i cea mai pacifista religie, catolica sau ortodoxa. Intrebare nu sep oate ajunge la compromis, sa fim toti cresti? Si voi toti sa urmati biblia de dinainte de schimbarile individuale a celo r doua parti, adica de diniainte de 1054... Am gresit pe atunci de cinci secole impriul roman de apus pierise, statele papale versus impreiul bizantin. Si papa si iconducatorul bizantin doreau puterea suprema, asa ca fiecare si-a facut un "imperiu religios". A ca si rasismul.... toti suntem oameni, nu exista rase de oameni, suntem o mare familie homo sapiens. nu exista 2 religii crestine, e una si aceeasi.... doar modificate cate putin de-alungul timpului.. E genul acesta : "aa esti din europa? sa-l batem, aaa esti din europa de est? sa-l batem, aaa esti din romania, sa-l batem! aaa esti din orasul x, sa-l batem! aaa, esti din cartierul y? sa-l batem! esti din blocul z? sa-l batem, esti din familia w? sa-l batem si tot asa, mereu sunt aceleasi grupuri de interese si conflicte care un-si au locul. Chiar voi nu va dati seama, asa sincer, ca va bateti degeaba? |
Citat:
voi sunteti cei care invadati forumul ortodox ... pe urma va vaitati ca vi se raspunde voi nu aveti liniste si veniti peste noi ... stati pe forumul catolic si nu venim sa va deranjam |
Citat:
|
Asa XX
Citat:
Nu ma supara, dar daca ti-am explicat frumos, de ce nu intelegi? + daca ai avea si tu o buna maniera ai sti ca se scrie numele identic de obicei, daca l-am scris dezlegat, l-am scris cu un motiv, da na eu inca am putina minte, si tu multa, tu stii cel mai binE! Apropo te-ai DAT SINGUR DE GOL! Razboi? vVreti sa ardeti cu toii in iad? Cum adica razboi frate... Fereasca-va dum..adica fereasca-va prostia de a continua acest razboi fara sens si fara castigatori... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:44:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.