Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Tinuta in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5026)
-   -   Buna seara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11119)

kattyyy 07.11.2010 19:53:36

Buna seara

Buna seara. Am si eu o intrebare, iar daca ma puteti ajuta si lamuri ar fi foarte bine. Am crestinat un copil de 1 luna acum ceva timp, iar inainte de acest moment minunat am intampinat niste obstacole. In primul rand, preotul mi-a cerut "certificat ca sunt ortodoxa" sau "ceva ca sunt ortodoxa" si in al doilea rand mi s-a impus tinuta cu care sa intru in biserica (fusta si batic pe cap, obligatoriu) altfel nu pot crestina copilul. M-am conformat si am indeplinit aceste conditii, dar mi se par totusi absurde. Este normal sa mi se ceara asa ceva si sa mi se impuna tinuta obligatorie? Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Mentionez ca am mai crestinat un copil si nu mi s-a cerut asa ceva. Va multumesc!

Mtcrysty17 07.11.2010 20:23:01

Draga katty, in biserica este bine sa intri cu capul acoperit si cu o tinuta decenta. nu te supara pe preot. astfel iti arati respectul fata de cele sfinte. Fecioara Maria plange cand femeile nu au capul acoperit, asta o stiu de la o maicuta.

glykys 07.11.2010 20:26:20

Asta inseamna ca ai gasit un preot care intelege sa isi faca datoria asa cum se cuvine, caci acum regula a devenit exceptie. Cinste lui!

gabriela8 07.11.2010 20:37:48

Nu e nimic absurd! Nasii trebuie sa fie modele pentru finii lor si Taina Botezului nu e joaca ori spectacol. Ti-au parut aspre cerintele dar preotul va raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru fiecare concesie pe care o face si ma bucur ca a procedat cat se poate de corect!
Nasii trebuie sa fie neaparat de aceeasi religie cu pruncul asadar daca preotul nu va cunoaste si-a luat masuri de precautie.

windorin 08.11.2010 17:09:18

Citat:

În prealabil postat de kattyyy (Post 303403)
Buna seara. Am si eu o intrebare, iar daca ma puteti ajuta si lamuri ar fi foarte bine. Am crestinat un copil de 1 luna acum ceva timp, iar inainte de acest moment minunat am intampinat niste obstacole. In primul rand, preotul mi-a cerut "certificat ca sunt ortodoxa" sau "ceva ca sunt ortodoxa" si in al doilea rand mi s-a impus tinuta cu care sa intru in biserica (fusta si batic pe cap, obligatoriu) altfel nu pot crestina copilul. M-am conformat si am indeplinit aceste conditii, dar mi se par totusi absurde. Este normal sa mi se ceara asa ceva si sa mi se impuna tinuta obligatorie? Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Mentionez ca am mai crestinat un copil si nu mi s-a cerut asa ceva. Va multumesc!

Cum poate cineva increstina (boteza) un copil, daca el insusi nu este mai intai traitor autentic al crestinismului ?! A te mahni pe un preot care ti'a cerut ceva indispensabil (ortodoxia vietii, in acte si in fapte) este o dovada a neintelegerii crestinismului.

"Tinuta" nu este absurda, fiecare loc avand randuielile lui, ca si armata, scoala, spitalul, etc.

adam000 12.03.2011 16:39:54

Citat:

Katy, ti s-au impus niste conditii care tie ti se par absurde. ok. Dar eu te intreb: ti s-ar parea absurd daca pretentia preotului ar fi aceea ca macar sa stii care este semnificatia nasului de la botez - ce rol are nasul de botez, ce trebuie el sa faca, ce responsabilitate isi asuma in fata Lui Dumnezeu in primul rand dar si fata de copilul botezat (fata de viata copilului botezat) si deci si fata de parintii acestuia, ce promisiune face nasul de la botez in fata Lui Dumnezeu in numele copilului si pentru copil (ca o consecinta la ce munca promite sa se inhame nasul de la botez pentru copilul acela)?
Asta ti se pare ceva normal sa stii, sau si asta ti se pare absurd daca ti s-ar cere sa stii?
Deci macar pe acestea le stii? Le cunosti sau doar te duci la biserica si de fapt nici nu stii ce faci tu acolo?
Nu mie trebuie sa-mi raspunzi ci constiintei tale.

lore86 24.05.2011 15:52:33

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 345852)
Eu n-am vazut nici o nasa de botez sau cununie cu batic pe cap! Si am vazut destule! Decoltate am vazut ,dar nu cu fuste scurte! Sa nu mai spun de mirese..

eu am vazut destule nase cu rochie lunga si batic in cap.Majoritatea nuntilor si botezurilor la care am participat. Mireasa nu poarta batic ptr ca e voalul care ar trebui sa tina rol de batic. Inainte tinea.acum am vazut ca se obisnuieste ca voalul sa fie prin in spatele cocului.

Si e important ca nasa sa aiba tinuta potrivita, asa cum se cuvine unei femei crestine.
In definitiv, e mama spirituala.
Sunt destul de dezamagita ca preotul nu face o cateheza cu nasii inainte de cununie/botez ptr a-i atentiona despre indatoriile pe care le au.Multi se multumuesc sa spuna predica de la botez si sa aiba constinta impacata.Dar in emotia si bucuria de la nunta/botez prea putini sunt cei care iau in seama ce spune preotul, multi asteapta felicitarile si sa poata pleca la resturant.

LaReine 24.05.2011 16:07:08

Intrebare

Trebuie sa fi casatorit ca sa botezi un copil?

N.Priceputu 24.05.2011 16:11:01

Citat:

În prealabil postat de LaReine (Post 363542)
Trebuie sa fi casatorit ca sa botezi un copil?

Răspuns: Nu

glykys 24.05.2011 18:26:28

Si, la urma urmei, poti purta palarie ca nasa, nu e obligatoriu batic, ideea e sa fie capul acoperit cu ceva.

Mihnea Dragomir 24.05.2011 22:36:07

Citat:

Deloc absurd, ci perfect normal. Iată de ce:

1) Nașul este părinte spiritual. El (ea) făgăduiește să îl crească pe copil în credința ortodoxă. Cum ar putea face asta, dacă are altă credință ? Nașul (nașa) îl reprezintă pe copil: face tripla lepădare în numele lui, promite să Îl slujească pe Cristos ca pe un Domn și Dumnezeu în numele lui, spune Simbolul Credinței în numele lui. Pe cât ar fi de absurd ca România să fie reprezentată de un ambasador francez, care să vorbească în numele României, pe atât de absurd ar fi un botez ortodox cu naș de altă religie.

2) Ați urmărit recent, poate, aspecte de la nunta din familia regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Ați observat, cu această ocazie, că invitații vin cu o anumită ținută. Nimănui nu-i este îngăduit să se îmbrace într-un fel lipsit de respect. Cu cât mai mare este rangul invitaților, cu atât mai riguros sunt chemați să respecte protocolul Curții. Regina Angliei nu era cu capul descoperit și nici nu a venit în pantaloni sau în minijupă, ci avea o pălărie generoasă, galbenă și o toaletă potrivită evenimentului.

Cu ocazia unui Botez, are loc un ospăț mult mai important decât cel de la acea nuntă. Cu ocazia unui Botez toți, și mai ales cei de rang mai mare: copilul, nașul care îl ține în brațe și părinții sunt invitați de însuși Regele Regilor la Sfânta Masă. De aceea, dacă până și în situația în care am fi invitați de prostul satului la masă solemnă am avea grijă să purtăm haine potrivite, cu atât mai mult atunci când suntem invitați la asemenea întâlnire cu împăratul nostru și al lumii.

Cu frățietate în Cristos,
M.D.

ViermeSiNuOm 24.05.2011 22:49:30

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 363569)
Si, la urma urmei, poti purta palarie ca nasa, nu e obligatoriu batic, ideea e sa fie capul acoperit cu ceva.

o palarie sau de ce nu o sapca, ca sa fie si in trend :71:
Acum serios vorbind, una simbolizeaza baticul, esarfa si altceva palaria. In primul caz este vorba de smerenie iar in al doilea caz din contra de superioritae, fala. In ce icoana ai vazut-o pe Maica Domnului cu palarie ?

Iar pentru proaspata nasica raspunsul este ca a nimerit un preot bun care a cautat sa faca placuta in fata lui Dumnezeu Taina Botezului ! Nu sunt primite rugaciunile femeilor cu capul descoperit !

lore86 30.05.2011 09:04:16

Citat:

În prealabil postat de ViermeSiNuOm (Post 363728)
Nu sunt primite rugaciunile femeilor cu capul descoperit !

as fi mai rezervata in a face astfel de afirmatii.
Nu ma gandesc mai departe decat la numeroasele femei din temnitele comuniste, care aveau o traire speciala cu Hristos.Merg mai departe la sfanta Maria egipteanca, care dupa atatia ani de stat in pustie nu mai avea nici haine, dar mai batic. Si exemple sunt destule, astea mi-au venit primele in minte.

Se cuvine ca femeia sa poarte capul acoperit la rugaciune, conform invataturii Sfintei Scripturi.

DAr de aici pana la a osandi femeia care nu are capul acoperit, si a spune ca rugaciunea ei nu e primita e cale lunga......

ViermeSiNuOm 30.05.2011 18:53:32

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 364850)
as fi mai rezervata in a face astfel de afirmatii.
Nu ma gandesc mai departe decat la numeroasele femei din temnitele comuniste, care aveau o traire speciala cu Hristos.Merg mai departe la sfanta Maria egipteanca, care dupa atatia ani de stat in pustie nu mai avea nici haine, dar mai batic. Si exemple sunt destule, astea mi-au venit primele in minte.

Se cuvine ca femeia sa poarte capul acoperit la rugaciune, conform invataturii Sfintei Scripturi.

DAr de aici pana la a osandi femeia care nu are capul acoperit, si a spune ca rugaciunea ei nu e primita e cale lunga......

Ati inteles gresit, nu am osandit pe nimeni, doar am citat din Sfintii Parinti !
Sunt situatii diferite. Una este situatia Sfintei Maria Egipteanca si a altor femei care din motive bine intemeiate nu au avut sau nu au posibilitatea de a se purta asa cum cere credinta ortodoxa si alta este sa nu-ti acoperi capul sau sa nu te imbraci cuviincios pentru ca ti-e rusine ca te rade lumea sau mai stiu eu ce alte pretexte din cauza mandriei sau a putinei credinte...

cristiboss56 30.05.2011 22:35:43

Totusi , Lore are dreptate !

Citat:

În prealabil postat de ViermeSiNuOm (Post 365030)
Ati inteles gresit, nu am osandit pe nimeni, doar am citat din Sfintii Parinti !
Sunt situatii diferite. Una este situatia Sfintei Maria Egipteanca si a altor femei care din motive bine intemeiate nu au avut sau nu au posibilitatea de a se purta asa cum cere credinta ortodoxa si alta este sa nu-ti acoperi capul sau sa nu te imbraci cuviincios pentru ca ti-e rusine ca te rade lumea sau mai stiu eu ce alte pretexte din cauza mandriei sau a putinei credinte...

Da , dar Lore s-a referit la "osanda" de a nu fi primita rugaciunea datorita acestui aspect al baticului , ori mi se pare destul de deplasata aceasta afirmatie . Lore a inteles foarte bine la ce faceti dvs. referire , si apoi nu avem cum sa stim a cui rugaciune este primita sau nu , dar cred ca si rugaciunea ultimului talhar este bine primita !

ViermeSiNuOm 31.05.2011 19:56:53

Totusi Dumnezeu are dreptate !

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 365070)
Da , dar Lore s-a referit la "osanda" de a nu fi primita rugaciunea datorita acestui aspect al baticului , ori mi se pare destul de deplasata aceasta afirmatie . Lore a inteles foarte bine la ce faceti dvs. referire , si apoi nu avem cum sa stim a cui rugaciune este primita sau nu , dar cred ca si rugaciunea ultimului talhar este bine primita !

Asa este, dar repet, nu o spun de la mine ci din Sfintii Parinti si din Sfanta Scriptura si mi se pare foarte corect si de bun simt pentru ca atunci cand te rogi, nu numai la Biserica, vorbesti si stai in fata lui Dumnezeu ca sa ii ceri iertare de pacate si cele de trebuinta, ori noi stim ca femeia trebuie sa isi acopere capul la rugaciune. Daca suntem pacatosi sa mai fim si "fitosi" ? Ca daca ar fi smerenie si pocainta din inima apoi nici nu ne-am mai impiedica de un amarat de batic, pentru ca daca Biserica a randuit astfel atunci cine incalca acestea ori are putina credinta sau deloc, ori este mandru ! Cum sa isi astupe ea femeie tanara (sau chiar in varsta) parul cel lung, lucios si matasos sau proaspat vopsit ? Deci aceasta inseamna mandrie iar stim iarasi ca celui mandru Dumnezeu ii sta impotriva si de aici rezulta ca nu sunt ascultate rugaciunile ! In acest sens !

I Corinteni, 11,10 scrie ca: “De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.”

„Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit?" Sf.Ap Pavel

„Iar orice femeie, rugându-se sau profețind cu capul neînvelit, face de rușine capul ei, pentru că este una și aceeași cu cea rasă. Pentru că, dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Dar dacă este rușinos pentru o femeie să fie tunsă sau rasă; să se învelească.”

“Credinciosii sa fie imbracati curat si cat mai cuviincios, iar femeile sa aiba capul acoperit si chipul smerit”. Pr. Cleopa

http://saccsiv.wordpress.com/2010/06...c-in-biserica/

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...bele-femeilor/

cristiboss56 31.05.2011 20:12:13

Citat:

În prealabil postat de ViermeSiNuOm (Post 365393)
Asa este, dar repet, nu o spun de la mine ci din Sfintii Parinti si din Sfanta Scriptura si mi se pare foarte corect si de bun simt pentru ca atunci cand te rogi, nu numai la Biserica, vorbesti si stai in fata lui Dumnezeu ca sa ii ceri iertare de pacate si cele de trebuinta, ori noi stim ca femeia trebuie sa isi acopere capul la rugaciune. Daca suntem pacatosi sa mai fim si "fitosi" ? Ca daca ar fi smerenie si pocainta din inima apoi nici nu ne-am mai impiedica de un amarat de batic, pentru ca daca Biserica a randuit astfel atunci cine incalca acestea ori are putina credinta sau deloc, ori este mandru ! Cum sa isi astupe ea femeie tanara (sau chiar in varsta) parul cel lung, lucios si matasos sau proaspat vopsit ? Deci aceasta inseamna mandrie iar stim iarasi ca celui mandru Dumnezeu ii sta impotriva si de aici rezulta ca nu sunt ascultate rugaciunile ! In acest sens !

I Corinteni, 11,10 scrie ca: “De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.”

„Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit?" Sf.Ap Pavel

„Iar orice femeie, rugându-se sau profețind cu capul neînvelit, face de rușine capul ei, pentru că este una și aceeași cu cea rasă. Pentru că, dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Dar dacă este rușinos pentru o femeie să fie tunsă sau rasă; să se învelească.”

“Credinciosii sa fie imbracati curat si cat mai cuviincios, iar femeile sa aiba capul acoperit si chipul smerit”. Pr. Cleopa

http://saccsiv.wordpress.com/2010/06...c-in-biserica/

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...bele-femeilor/

Cunosc toate acestea si am pledat mai mereu pentru respectarea lor , dar nu putem "osandi " pe cineva ca nu-i este ascultata rugaciunea . Sunt doua aspecte : 1-A asculta e una , si 2-a indeplini cele cuprinse in rugaciune ! Decizia finala apartine Bunului Dumnezeu !

ViermeSiNuOm 31.05.2011 20:34:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 365407)
Cunosc toate acestea si am pledat mai mereu pentru respectarea lor , dar nu putem "osandi " pe cineva ca nu-i este ascultata rugaciunea . Sunt doua aspecte : 1-A asculta e una , si 2-a indeplini cele cuprinse in rugaciune ! Decizia finala apartine Bunului Dumnezeu !

Adevarat ! Dar de ce sa riscam si sa ne jucam cu bunatatea lui Dumnezeu tot gasind scuze si "portite" si sa nu mergem drept in invatatura bisericii ??

Scrie in Sfanta Scriptura ca femeia trebuie sa aiba capul acoperit ? Scrie !
Spun Sfintii parinti ca trebuie ca femeia sa aiba capul acoperit ? Spun !
Spune Dumnezeu ca celor mandri le sta impotriva ? Spune !

Atunci, oricat s-ar eschiva femeile si oricate scuza ar inventa, tot osanda au pentru ca nu asculta cuvantul lui Dumnezeu, ba il si rastalmacesc !

Iar eu cand am spun ca nu asculta am citat din Sfintii Parinti ! Imi pare rau ca nu imi amintesc exact cuvintele dar esenta am retinut-o :4: Asta pentru ca am citit in mai multe locuri aspectul acesta.

Ideea este ca nu exista niciun pretext pt ca femeia sa incalce porunca bisericii, doar cele aflate in cazurile binecuvantate enumerate mai sus !

lore86 01.06.2011 09:24:44

ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi, ori ti cu habotnicie la cele spuse de tine.
Acum , ca sa sa merg pe aceeasi linie adu-mi un argument din sfanta Scriptura, unul din sfintii parinti si unul din invatatura Bisericii ca rugaciunea femeii cu capul descoperit nu e primita.Dar sa fie clar, nu analogie!

Ceea ce iti spuneam noi adineaori nu e ca femeia ar trebui sa se roage cu capul descoperit, ci din contra, tinuta potrivita ptr rugaciune e cea amintita si de tine.
DAr noi subliniam ca nu ai tu puterea si nici nimeni altcineva sa stabileasca care rugaciune e primita de Dumnezeu si care nu. Domnul e cel care cunoaste inima si pocainta fiecaruia.

Asadar, sa-I lasam Domnului judecata!El sa hotarasca a cui rugaciune o primeste si a cui nu.

ViermeSiNuOm 01.06.2011 21:50:42

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 365558)
ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi, ori ti cu habotnicie la cele spuse de tine.
Acum , ca sa sa merg pe aceeasi linie adu-mi un argument din sfanta Scriptura, unul din sfintii parinti si unul din invatatura Bisericii ca rugaciunea femeii cu capul descoperit nu e primita.Dar sa fie clar, nu analogie!

Ceea ce iti spuneam noi adineaori nu e ca femeia ar trebui sa se roage cu capul descoperit, ci din contra, tinuta potrivita ptr rugaciune e cea amintita si de tine.
DAr noi subliniam ca nu ai tu puterea si nici nimeni altcineva sa stabileasca care rugaciune e primita de Dumnezeu si care nu. Domnul e cel care cunoaste inima si pocainta fiecaruia.

Asadar, sa-I lasam Domnului judecata!El sa hotarasca a cui rugaciune o primeste si a cui nu.

Hristos s-a inaltat !

Cred ca va aprindeti cam repede si cam prost ! Si eu as fi mai rezervat sa acuz pe cineva de habotnicie !

Am inteles perfect la ce v-ati referit si la fel consider si eu, insa repet, pentru ca "ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi", si ma opresc aici cu citatul, eu nu am spus de la mine ca rugaciunile femeilor cu capul descoperite nu sunt primite, ci din ceea ce am citit despre acest subiect din Sfintii Parinti, din Pateric si din Sfanta Scriptura, unde scria clar negru pe alb "nu asculta" ! Daca acel parinte induhovnicit a folosit acest cuvant, eu cred ca nu l-a folosit in zadar si nici pentru ca era habotnic!

Bineinteles ca Dumnezeu hotaraste ce si pe a cui rugaciune primeste, dar cred ca este de datoria noastra de a face cat mai placuta rugaciunea inaintea Lui !

Sper ca de data asta s-a inteles ce am vrut sa spun si nu ceea ce s-a interpretat, iar daca nu s-a inteles imi cer iertare, poate nu m-am exprimat bine !

Oricum cine are smerenie si pocainta nu sta sa "suceasca" baticul pe toate partile

lore86 02.06.2011 09:03:03

Raspuns ptr viermesinuom

Adevarat s-a inaltat!

Dragul meu, aceeasi idee o sustinem amandoi.Doar ca tu te-ai pripit sa faci o afirmatie ptr care eu te-am rugat sa aduci argumente scripturistice si patristice, cu precizarea sursei(lucru care nu s-a intamplat).
Citat:

Bineinteles ca Dumnezeu hotaraste ce si pe a cui rugaciune primeste, dar cred ca este de datoria noastra de a face cat mai placuta rugaciunea inaintea Lui !
Exact.Asta e esenta.Resturi sunt pareri personale.

mihele_m 05.06.2011 10:35:47

Citat:

În prealabil postat de ViermeSiNuOm (Post 365747)
Hristos s-a inaltat !

Cred ca va aprindeti cam repede si cam prost ! Si eu as fi mai rezervat sa acuz pe cineva de habotnicie !

Am inteles perfect la ce v-ati referit si la fel consider si eu, insa repet, pentru ca "ori nu intelegi ce am spus, ori nu vrei sa intelegi", si ma opresc aici cu citatul, eu nu am spus de la mine ca rugaciunile femeilor cu capul descoperite nu sunt primite, ci din ceea ce am citit despre acest subiect din Sfintii Parinti, din Pateric si din Sfanta Scriptura, unde scria clar negru pe alb "nu asculta" ! Daca acel parinte induhovnicit a folosit acest cuvant, eu cred ca nu l-a folosit in zadar si nici pentru ca era habotnic!

Sper ca de data asta s-a inteles ce am vrut sa spun si nu ceea ce s-a interpretat, iar daca nu s-a inteles imi cer iertare, poate nu m-am exprimat bine !

Oricum cine are smerenie si pocainta nu sta sa "suceasca" baticul pe toate partile

Dumnezeu este atit de Bun si de Rabdator cu noi toti ,mai buni sau mai putin buni , El cu siguranta ne primeste rugaciuniole tuturor si cu batic si fara batic . Poti sa ai batic in 10 colturi pus pe cap daca sufletul iti este negru .

ViermeSiNuOm 05.06.2011 12:14:30

Citat:

În prealabil postat de mihele_m (Post 366685)
Dumnezeu este atit de Bun si de Rabdator cu noi toti ,mai buni sau mai putin buni , El cu siguranta ne primeste rugaciuniole tuturor si cu batic si fara batic . Poti sa ai batic in 10 colturi pus pe cap daca sufletul iti este negru .

Asa este ! Eu am vrut sa subliniez altceva, dar din nefericire nu am fost inteles ! Nu mai conteaza ! Cine vrea sa inteleaga intelege !

DianaCornea1983 08.06.2011 13:19:37

Asa este normal, in biserica sa respecti regulile, biserica nu este discoteca sau altceva!

ViermeSiNuOm 12.06.2011 13:22:28

Rugăciunea niciodată nu se pierde, fie că Bunul Dumnezeu o ascultă, fie că nu! Și este firesc să nu ne asculte întotdeauna, pentru că deseori Îi cerem lucruri netrebuincioase și nefolositoare. Și atunci, prețuind osteneala rugăciunii noastre, Dumnezeu ne dă, fără să ne dăm seama, orice alt lucru, folositor și trebuincios.

Cel care v-a zis: ,,Și ce-ai câștigat până acum din rugăciune?”, este nesăbuit. Noi, când ne rugăm, cerem de la Dumnezeu ceva pe care îl considerăm bun. Dacă în realitate este, sau se va dovedi păgubitor - și aceasta o știe numai Atotștiutorul Dumnezeu - atunci El nu împlinește cererea noastră. Deci neîmplinind-o ne face un bine, pentru că altfel am păți răul pe care nu suntem în stare să-l întrezărim.
(Sfântul Teofan Zăvorâtul - Călăuzire către viața duhovnicească)

Pentru cei care nu au inteles ce am vrut sa spun mai sus

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:23:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.