![]() |
Eu cred ca o tinuta decenta ar fi potrivita.Nu? :D
|
Normal ca este obligatorie o tinuta decenta cand mergi la biserica !
Ar fi ideal ca la intarare sa fie un afis unde sa se arate cu ce e bine si ce nu e bine. Acum cativa ani la manastirea Negru Voda (din Campulung Muscel) era un astfel de afis (si sigur exista afise si la alte manastiri)unde arata clar si cu imagini cum trebuie sa intri in biserica. Anul asta nu mai era acel afis, din pacate. Daca ar exista un afis la toate bisericile si manastirile probabil 97 % din cei care vin ar avea o tinuta decenta, dar din pacate nu exista aceste afise peste tot :( . |
Citat:
Daca ni s-ar spune ca maine trebuie sa ne infatisam in fata Domnului...n-am mai sti cum sa ne gasim haine potrivite...cat mai decente(ca sa nu-L suparam) si cat mai frumoase, dar nu ne dam seama ca suntem tot timpul in fata Lui... |
am si eu cateva intrebari pe aceasta tema:
dupa cate zile se poate intra in Biserica in urma unei realtii intime intre soti? femeile pot intra in Biserica cu capul descoperit si imbracate in pantaloni? femeile la ciclu pot intra in Biserica si daca nu care este perioada interzisa? Se poate intra in Biserica sub influenta bauturilor alcoolice? ma intereseaza numai aspectul accesului si nu al participarii la ceremonia religioasa multumesc,mihaiporubin |
Citat:
Da femeile pot intra in biserica si cu capul descoperit si in pantaloni! Tinuta cu pantaloni pentru femei nu este nici o tinuta interzisa, nici o tinuta considerata indecenta (mai ales cand nu sunt mulati, sau nu ti se vede buricul, sunculitele, etc.). Pentru capul descoperit, este traditia, este bine ca femeia sa aiba capul acoperit; acoperamant pentru ingeri, caci "femeia este slava barbatului, iar barbatul capul femeii (barbatul sta cu capul descoperit in Biserica), iar capul barbatului este Hristos. Exista cazuri cand preotul interzice participarea femeilor in anumite perioade la slujbe! Dar aceasta nu inseamna ca femeile aflate in astfel de situatii nu pot participa in mod radical la slujbe, oricum daca intra in biserica este bine sa nu se atinga de sfintele icoane, sau de vesmintele preotului, pot sta, pur si simplu si participa prin prezenta, eventual canta, la slujba! Se poate intra in biserica sub influenta bauturilor alcoolice, daca nu deranjezi prea tare astfel incat se impune parasirea sfantului locas! Dar un om cu adevarat evlavios nu v-a consuma bauturi alcoolice si nu se v-a duce in biserica astfel niciodata! Nu este indicat sau "Pur si simplu nu se cade!" |
Se spune ca asa este traditia,sa intre femeia cu capul acoperit in Biserica,dar nu toate femeile merg la biserica ca initiate.Unele persoane isi cauta drumul,trebuie sa-si acopere capul neintelegand ce fac,ce insemnatate are gestul in fata lui Dumnezeu,nu apare ca un fel de act de ipocrizie sau fara valoare in aceste conditii?
|
Eu consider ca unul din motivele pentru care femeile trebuie sa isi acopere capul (+ sa poarte fuste lungi, sa fie nemachiate...) este ca sa nu devina ispite pentru barbatii din biserica. Si cand zic ispita, ma refer de la un simplu gand care s-a departat de rugaciunea care se face in acel moment in biserica, pana la situatii si mai grave. Trebuie sa ne gandim fiecare pentru noi insine ca pacatul nu este numai al ispititului ci si al ispititorului.
As vrea sa subscriu deplin la afirmatia lui Mikhael. Daca ne-am gandi ca trebuie sa ne prezentam in fata Domnului, am sti clar ce inseamna "tinuta decenta". |
Citat:
intr-u cele dumnezeiesti le are de savarsit in timpul Liturghiei astfel incat sa nu mai aiba timp si de ispite si ispitire! In general insa mintea este imprastiata nu numai la rugaciune, iar atentia este in mod special dezvoltata direct proportional si distributiv, dupa ispite! Se ispiteste si singur omul, cand se plictiseste la Liturghie, sau tocmai pentru a nu se plictisi prea tare or fi ispitele!?;):D |
Cred ca trebuie sa mai recitim pe Clement al Alexandriei si pe Sf. Ioan Gura de Aur, care dau indrumari destul de precise referitoare la vestimentatia (mai ales a femeilor) din biserica. Desigur, cred ca o buna crestina, sau un bun crestin au grija de tinuta lor, sa nu scandalizeze, si in afara bisericii, darmite inauntru, mai ales ca se presupune ca te si impartasesti la liturghie (si chiar daca nu te impartasesti cu Trupul si Sangele lui Hristos, o forma de impartasire tot exista, asa cum ne invata parintele Cleopa).
Pe de alta parte, avand in vedere ca nu toti sunt la aceeasi intelegere duhovniceasca, ba chiar unii destul de straini, e clar ca nu pot fi scosi din biserica, decat daca tinuta lor scandalizeaza foarte tare; si pe ei ii asteapta Hristos, si pentru ei S-a rastignit, nu numai pentru noi, care credem ca stim f. multe. De asta se leaga si purtarea capului acoperit (nu numai la slujba, ci in general la rugaciune, chiar si acasa), care nu e doar o traditie, ci chiar cuvantul Sf. Duh, transmis noua de Sf. Ap. Pavel! Desigur ca nu luam, ca de altfel toate cuvintele Sf. Scripturi, doar dupa litera; daca vreo femeie trece pe langa o biserica si nu are ceva cu ce sa-si acopere capul, chiar daca stie ca asa s-ar cuveni, socotesc ca ar putea si sa intre, mai ales daca starea ei sufleteasca o impune, dupa cum poate avea si folos duhovnicesc daca se smereste si socoteste ca nu vrea sa-si mai adauge un pacat la cele pe care le are, dar ramane putin langa biserica si se roaga lui Dumnezeu pentru iertare. Nu stiu in care din aceste doua cazuri se va bucura Dumnezeu mai mult; numai El singur stie, dar cred ca pana la urma o primeste pe femeie oricum. Cred de asemenea ca o femeie aflata la ciclu e mai bine sa nu intre in biserica, sau cel putin (pentru ca acest lucru se intampla de multe ori destul de neregulat si poate dura chiar multe zile) sa nu se poarte fata de cele sfinte ca si intr-o perioada obisnuita (adica nu se impartaseste, nu ia anafura sau aghiazma). Dar, tot asa, nu as vrea sa luam lucrurile foarte literal; daca se atinge accidental de preot, de vesminte, de icoane, mai bine sa nu faca caz de asta; stie doar Dumnezeu ca n-a facut-o cu gand de impietate. Cat priveste ceea ce spuneau unii legat de prezenta "sub influenta bauturilor alcoolice", cred ca e destul de clar: ce rugaciune faci cand esti "influentat"? Mai bine roaga-te acasa daca esti asa de influentat! Daca unei femei ii spui ca se cuvine sa nu se atinga de cele sfinte pentru ca Dumnezeu asa a facut-o, pe cel "influentat" il lasi, desi nu l+a facut Dumnezeu asa. Stiu ca puteti raspunde ca si bautura a fost binecuvantata; da, dar Dumnezeu a dezlegat la pahar, nu la butoi! Iertare daca am zis-o prea tare; cred ca intelegeti miezul, si nu veti fi aspri pt. cuvinte. In ceea ce priveste ispitirea prin tinuta indecenta, cred ca se intampla de multe ori sa fii ispitita sau ispitit chiar si in biserica. Nu suntem inca multi dintre noi la masura sfinteniei. As recomanda tuturor (se intelege ca mie mai intai) purtarea unei tinute cat mai obisnuite, care sa nu atraga atentia; asta daca se poate... |
Domnul ne iubeste si ne primeste asa cum santem noi, dar titusi din respect pt sf. Biserica ar trebui sa avem o tinuta decenta mai ales femeile, ispitele vin oriunde chiar si in biserica si nu e bine pt o femeie sa se faca pricina de ispita chiar in biserca, chestia cu capul acoperit e o porunca biblica, Domnul sa ne ajute!
|
Binenteles ca trebuie sa ai o tinuta decenta, dar nu numai in Biserica ci si in lume. Ce rost are sa mergi in Biserica decenta si in lume indecent. Cand m-am dus prima data la manastire, m-am dus in pantaloni de trening, normal ar fitrebuit sa am o fusata pe mine, mi o pregatisem, dar nu am avut timp sa ma schimb...Daca nu as fi avut perechea de pantaloni nu as fi cunoscut ce vrea Dumneyeu de fapt de la mine.
Doamne ajuta! |
-Despre tinuta in Sf. Biserica mergem la a 5-a carte a lui Moise si anume Deuteronomul , unde zice asa:
"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești, nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești, că tot cel ce face aceasta, urâciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău." -Despre femeie fara nici o suparare se stie ca este pricina de sminteala prin imbracamintea ei oriunde ar fi nu numai in Biserica , dar mai ales.Si de aceea lecturandu-ne din dumnezeiasca Carte ,este bine sa nu se vada goliciunea femeii si asta include si sa nu i se vada "formele" ei pentru ca femeia a fost creata sa-i fie de ajutor barbatului nu sa-i fie de sminteala si sa-l "vrajeasca" cu farmecul ei.Bineinteles ca si barbatii au ajuns de se uita la femei ca niste hiene plini de bale pe la gura si tocmai de aceea eu zic ca ar trebui sa fie imbracate cuviincios,adica invelite cum erau in vechiul testament.Uitati-va la Maica Domnului ,a fost un om ca si noi si acum este Imparateasa cerului si a pamantului si este invelita nesmintitor si cu capul acoperit. Cat despre barbati in vechiul testament ei purtau niste anterii(haine lungi pe care vedeti ca le poarta preotii,calugarii,etc. sau lumea musulmana)care erau foarte diferite de cele femeiesti. Acum nu se mai poarta hainele acelea ,se poarta pantalonii .Cu atat mai mult femeia trebuie sa poarte haine diferite de cele ale barbatului si anume o fusta ar fi potrivita si in sus o haina ,eu stiu,un taior o bluzita mai nedecoltata mai largutza care sa cada pe ea nu sa mearga dupa formele ei(sa se uite la atatea femei sfinte). Si despre capul acoperit cred ca indeajuns v-a spus Sf.Ap.Pavel si cu talcuire Sf.Ioan Gura de Aur,in omilii la epistola intai catre Corinteni. Iar barbatii imbracati decent si nu cu haine stramte sau cu maneca scurta sau cu pantaloni scurti la Biserica chiar daca e o caldura infernala ,ganditi-va ca Dumnezeu va scapa de Infern(Iad). Si nu uitati ca degeaba veniti Imbracati cuviincios si femeia cu capul acoperit si imbracata ca o maicuta daca nu va acoperiti cu batic sufletul vostru si va imbracati sufletul vostru si cu cea mai de cinste haina si cea mai cuviincioasa umluta de smerenie s de fapta buna nu de farduri si parfumuri. Iertati ,Pacatosul! Nu judecati ca sa nu fiti judecati! Dumnezeu sa ne ierte pe toti! Comentariul meu nu complet se poate vorbi indelung pe tema asta si daca sunt greseli va rog sa ma iertati.Si sper ca cu intrebarile si argumentele voastre se va completa:) |
Legat de tinuta din biserica, acesta trebuie sa fie cuviincioasa, sa nu fie prilej de sminteala. Dar in cazul unor persoane care nu au fost educate in spriritul credintei, sau nu l-au cunoscut pe Dumnezeu, aceasta descoperire venind mai tarziu este normal sa acceptam si anumite haine care nu sunt tocmai decente. Eu cred ca mai degraba lucreaza Dumnezeu in viata fiecaruia, decat daca vom face o observatie la un moment dat, desi cu blandete persoana in cauza poate fi atentionata. Personal mi s-a intamplat sa intru o perioada in biserica fara sa ma acopar, nu aveam destule cunostinte de ce si pentru ce fac acest gest. Acum nu mai pot intra fara sa ma acopar, pentru ca pe masura ce inaintezi in credinta, Dumnezeu te ajuta sa intelegi, trebuie doar sa cauti si vei afla.
"Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere, ia; cel care cauta, afla; si celui care bate i se va deschide." |
Mediul cultural ortodox e pios si a inspirat respect vis-a-vis de tinuta in biserica nu doar in bisercile ortodoxe, ci si in celelalte culte de la noi din tara. Marturisesc ca tinuta in cultele neo-protestante in biserica este mai decenta in Romani decat este in Occident si din cauza mediului pios ortodox.
Ortdocsii acuza cultele neo-protestante, mai ales pe adventisti, ca iau la litera multe portiuni din Biblie. Asa e crdem intr-o interpretare literala a multor pasaje, dar in privinta tinutei in locasul de inchinare credem ca trebuie sa fim cauziti de principii, nu de reguli de aplicare a principiilor, reguli care se schimba de la o tara la alta, de la o perioada istorica la alta. daca ar fi sa fim la litera dupa cum era in VT sau in NT, ar trebui sa adoptam si alte obiceiuri de atunci- femeile sa nu deschida gura in adunare sau sa stea separate de barbati, barbatii sa jure cu mana pe coapse... , etc. Respcetul fata de locas e un principiu, e constant, nu se pune in discutie, dar modul de aplicare trebuie sa tina cont de mediul cultural isotric actual. Nu ma pot imbraca cum se imbraca Apostolul pavel sa-mi arat respectul fata de biserica, dar ma pot imbraca in tinuta care denota respect azi- costum, panataloni decenti, camasa calcata, etc. La fel si cu femeile cu capul acoperit. Capul acoperit era semn de smerenie acum 3000 de ani, mai e si-n 2006? Pe la tara, inca mai e... si trebuie luat ca atare. |
Nu ar trebui sa privesti femeia cu ganduri necurate oricum ar fi imbracata ea. Oare modelul nostru nu e Hristos? Daca El ar vedea o femeie imbracata indecent cum ar privi-o? Eu zic ca tot cu dragoste. Asa ca barbatilor, cand aveti ganduri necurate, nu aruncati vina pe femei, chiar de ar fi dezbracate. Pentru ca nici o situatie nu trebuie sa tulbure. Pacatul nu are justificare. Mie asta mi se pare o repetitie a ceea ce s-a intamplat la primul pacat. Adama a spus "Femeia pe care mi-ai dat-o m-a ispitit" in loc sa-si recunoasca vina si sa se pocaiasca.
Vina femeii cand se imbraca indecent e totusi ca nu se gandeste la slabiciunea barbatului, si poate chiar doreste sa ispiteasca. Nu conteaza exteriorul: ca ispiteste barbatii, ci interiorul, inima: ce are in inima cand se imbraca asa. Daca ar avea inima curata, s-ar imbraca decent. Iar in ce priveste perioada menstruatiei, nu gasesc nici o justificare pentru interdictii. Mi-ar placea ca cineva sa-mi explice. Pentru ca Dumnezeu a facut-o asa, si e ceva natural, deci d p d v spiritual e tot asa curata si atunci ca in orice perioada. Totusi de ce sa nu intre in biserica? |
Citat:
In ceea ce priveste acoperirea capului la femei in biserica, asa ni se cere in mod expres, ca vrem sau nu, ca o facem sau nu. |
[quote=alecsandru]
Citat:
In privinta imbracamintii cineva spunea ca rost are sa fii decent in biserica si indecent afara. Are dreptate si totusi daca la o intilnire f. importanta in viata noastra (servici, nunta, botez...) ne punem la tol festiv cu toate ca majoritatea ne cunosc in viata de zi cu zi oare nu-i Sf. Liturghie mai mult decit astfel de intilniri? Asa ca trebuie mare atentie la ce imbracam, la ce ora ajungem si cum ne comportam la intilnirea cu Dumnezeu....desi el ne stie in fiecare clipa. |
Va rog terminati "publicitatea"mascata a unui forum creeat de unii care au plecat din anumite motive de pe acest forum cum ar fi _negroponte, dmb si altii. Nu este "ortodox" sa racolati alti membri prin astfel de mijloace. Cistigati-va membri prin munca si credinta. Asa zisul forum fecioara maria ..... sa inceteze astfel de practici ! ! ! !
|
dragii mei de ce va certati.? oare uitam ca suntem pe un site crestin ortodox?? ce tinuta trebuie sa avem in biserica, cititi canoanele si veti gasi tot ce va intereseaza chiar pe site crestin ortodox sunt lamuriri destul de clare despre tinuta in biserica, daca vrem doar sa ne scuzam ca intram neacoperite in pantaloni etc,mangaindu-ne sufletul ca iata mai sunt ai altii aici care imi confirma ca nu e pacat deci voi merge in continuare asa...atunci suntem in mare inselare, suntem aici pentru ca incercam sa ne schimbam nu sa ne justificam...nu judec sunt si eu din tagma celor care umbla in pantaloni....dar asta nu-mi da dreptul sa afirm ca nu e pacat....va rog sa ne ajutam si sa ne intarim duhovniceste nu sa ne dezbinam iertare jeny
|
si apoi cand pui batic pe cap si fusta lunga in biserica ( si nu numai) o faci pentru ca respecti locul unde te afli, stai cu cutremur ca esti in casa Lui Hristos nu mergi acolo doar ca sa vezi ce costum nou si-a cumparat vecina sau cat de mult s-a umplut biserica in sarbatori...mergi acolo ca sa iti gasesti pacea sufleteasca..dar cum sa o gasesti daca constiinta te mustra ce esti imbracat indecent?? cum sa gasesti pacea pe care o cauti la biserica daca din rusine iesi afara cand vecina te cearta ca ai murdarit icoana de ruj cand ai sarutat-o....atunci ma intreb e asa de greu sa gasesti pacea?? oare merita ea sa fie sacrificata pt o pereche de pantaloni??un ruj??puitn parfum??...sa meditam la asta si sa fim sinceri cu noi insine ce ne este de folos...
|
Citat:
Sa n-am parte la judecata lui Hristos de judecata pe care le-o fac altora! |
Cele spuse de tine dannsan ar fi corecte daca Saurian i-ar fii judecat macar ca lumea pe cei care vorbeste. Parerea mea este ca nu a facut-o decit la modul general, desigur tot judecata se cheama dar daca scoatem sentintele din mesajele noastre, mindriile, razbunarile ,rautatile si restul de lucruri necrestine...nu prea mai ramin mesaje pe forum:D
Cred ca mai mult este constient ca nu-i in spiritul crestin sa o faca (cum nu sintem nici noi)si mai cred ca ar fii avut mult mai multe de spus...dar s-a infrinat. De aici si "rugaciunea" |
Citat:
|
sincer nu am avut rabdare sa citesc prea multe pareri, dar parerea mea este ca fiecare trebuie sa fie conshtient ca in Biserica se afla in fata lui Dumnezeu si avand gandul acesta nu cred ca poate sa isi aleaga o tinuta nepotrivita pentru a merge la slujba.bineinteles, cred ca trebuie sa tina cont de reguli(daca le pot numi asa), adica tinuta recomandata de Biserica, si anume(pt femei)capul acoperit, fusta lunga,fara machiaj, cercei, etc.eu una incerc sa respect lucrurile astea, desi mai merg cateodata si in pantaloni, cand trec intamplator pe la biserica(doar sa ma inchin) sau in alte ocazii neprevazute.parerea mea:D doamne ajuta!
|
soro fa CE TE ODIHNESTE PE TINE SUFLETESTE cred ac e cel mai bun lucru nu??? Doamne ajuta jenica
|
Citat:
|
Vorbeati mai devreme de nish panouri cu explicarea tinutei in manastiri. daca acele panouri ar fi puse la intrarea in biserica, cand o persoana ar merge la biserica, si ar observa ca tinuta nu e tocmai adecvata.. ce ati propune sa faca?
|
Sa se duca acasa imediat si sa se imbrace corespunzator sau sa isi cumpere(daca e femeie) rapid o fusta de la primu chiosc, sa se demachieze, sa isi dea jos bijuteriile, sa isi puna o batista sau ceva in cap(daca nu are batic). Dupa ce iese din biserica sa se imbrace la loc si sa isi continue drumul(ca in fond vad ca numai pe aspect se pune accentul)A, sa nu uit, daca are pantofi cu toc mai bine intra desculta. Iar daca e la menstruatie sa nu intre deloc. Sper sa nu am omis nimic!
|
Ba da! Parul sa-l lase sa creasca macar pe cap si deasupra ochilor daca prin alte parti oricum nu o face!:D:p
|
Citat:
|
Citat:
|
Pai unde ai vazut tu batic purtat peste sprincene?:rolleyes:
Mai exista o viata inafara bisericii, in afara casatoriei. Parul lung este poate pentru barbati ca saracii de atita masculinizare a femeii au inceput sa se indrepte spre alti barbati. Femeile de astazi nu mai arata a femei, vor cariera, nu vor copii, vor primul loc samd asa ca iti iei nevasta tot un barbat ca si asta-i la fel dar are avantajul ca nu-si cumpara 1000 de perechi de pantofi, haine in nestire samd:D |
Pai da, dar o femeie poate avea cariera si copii in acelasi timp(ca si un barbat). Si nu cred ca e un proces de masculinizare al femeii daca se epileaza sau daca isi aranjeaza parul, ba e chiar proces de feminizare :P. La ce anume te referi cand spui ca vor primul loc?
|
Desigur poate avea orice si cariera si copiii atita doar ca timpul nu se poate lungii si ori esti la birou ori cu copilul. Un tata poate fii orice ....dar mama nu poate fii nici el nici altcineva. Iar copiii fara mama sint copiii ciudati societatea reflectind tot mai acut lucrul asta (si cind vorbesc de orfani ma refer mai ales cu mama realizata profesional)
|
"si cind vorbesc de orfani ma refer mai ales cu mama realizata profesional"
Aici nu sunt de acord cu tine. O mama buna ramane buna indiferent daca este casnica sau realizata profesional. Daca eventual ambii soti au slujbe si isi impart si treburile casnice(nu sta femeia la cratita si barbatul la meci daca amandoi lucreaza) atunci exista timp suficient pentru a te ocupa de cresterea si educarea copilului. In schimb unei femei casnice cu 10 copii ii este putin mai greu sa se ocupe de problemele fiecaruia in parte. Si exista si femei casnice care pur si simplu, din nestiinta, neglijeaza aspecte importante ale vietii copilului. Deci totul tine de persoana, cariera conteaza mai mult sau mai putin aici. |
Scuza-ma dar ori nu intelegi romaneste ori nu vrei de dragul de a avea dreptate!???
Cum vrei tu asa sa fie! |
Citat:
|
da erzebest, da mirela,poate voi reusiti sa fiti si femei realizate si mame:D, eu nu sunt nici realizata dar, nici mama buna nu reusesc sa fiu..dar nadajduiesc ca voi pune odata si odata inceput bun...poate ma ajutati si voi cu putina rugaciune..eu stiu ca Nu se poate sluji la 2 domni..
jenica |
Citat:
Nu important e unde te-ai nascut, Nu important e unde ai crescut, Ci important e sufletul tau Si unde va merge, la bine sau la rau. Nu importanta e cariera ta Nu importanta e frumusetea ta, Ci important si mai presus Este sufletul si gandul ajuns. Nu importanta e bogatia ta, Nu importanta e meseria ta, Ci important in lumea asta e Felul cum te pregatesti de vesnicie. cu dragoste frateasca jenica |
Foarte tarziu am inteles de ce este important sa avem capul acoperit in biserica, in timp ce ne rugam sau chiar si cand dormim : nici odata nu vom sti cand se rupe firul vietii si aparem in fata lui Iisus cu capul descoperit. Maica Domnului a avut mereu capul acoperit si trebuie sa-i urmam exemplul. Un parinte calugar imi spunea, vazand pe strada niste fete de romi, ca desi nu citesc Biblia fac ce zice Biblia si anume : poarta fuste lungi, au parul pana-n talie si sunt acoperite pe cap.Cinste lor ! Femeia cand este bolnava cu ciclu, este de dorit sa nu intre deloc in biserica, sa sarute icoanele nici vorba. Este pacat. Biserica este un lacas sfant iar femeia in aceea perioada este " spurcata ". Din cauza aceasta femeia nu are voie pe Sfantul Munte Athos si nici la Manastirea Frasinei. Ideal ar fi sa nu pangarim nici un alt locas de cult cu necuratia noastra. Pantalonii stramti si bluzitele pana-n talie sunt clar ispite graoznice nu numai pentru barbati dar chiar si pentru femei, ca iti vine gandul rau si judeci rapid pe cele care le poarta ( nu avem nici un drept sa judecam dar ispita apare ). Ma iertati daca am suparat pe cineva, pur si simplu asa gandesc acum, dar fiecare are discernamant si face cum crede de cuviinta. O tinuta simpla, clasica este binevenita tuturor ! DOAMNE AJUTA-NE !
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:22:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.