Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Copiii din Valea Plopului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10957)

Florin-Ionut 18.10.2010 15:05:44

Copiii din Valea Plopului

Acest om trebuie sa fie un Sfant in viata: este vorba despre Parintele Nicolae Tanase.

Ce a facut el? A salvat peste o mie de copii de la moarte, de la avort sau de la abandon, dupa cum spune in filmuletul de mai sus.

Cititi articolul: http://bisericasecreta.wordpress.com...stin-ortodoxe/ .

"Parintele Nicolae infiinteza in anul 1994, asociatia Pro Vita – Pentru Viata. Asociatia infiintata de parintele Nicolae ii primeste in grija ei pe acesti copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primeste de asemenea si copii orfani sau copii ai strazii. Mamele care isi lasa copilul aici pot sa-l ia din nou acasa, ceea ce se intampla uneori dupa doi-trei ani, cand situatia lor sociala le permite acest lucru. Asociatia pastreaza contactul cu mamele, pentru a le ajuta sa-si creasca copiii."

Deci: cum facem sa-i ajutam? Criza a ajuns si acolo si le este foarte greu sa supravietuiasca in conditiile saraciei generale din Romania. La noi in Timisoara o asociatie crestina se ocupa de adunarea produselor si a banilor care pot fi trimisi spre folosul copiilor de acolo. Slava Domnului, Care are grija si de acesti copii!

Isaia 58:
6. Nu știți voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeți lanțurile nedreptății, dezlegați legăturile jugului, dați drumul celor asupriți și sfărâmați jugul lor.
7. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l și nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile și tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
9. Atunci vei striga și Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, amenințarea cu mâna și cuvântul de cârtire,
10. Dacă dai pâinea ta celui flămând și tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric și bezna ta va fi ca miezul zilei.
11. Domnul te va călăuzi necontenit și în pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale și vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată.

costel 18.10.2010 15:14:57

Este minunat ca parintele a facut ca multi copii sa se bucure de viata. Dar tot atat de minunat este ca multi sateni din Valea Plopului au inceput sa adopte copii. satenii nu se plang de saracie, pentru ei sunt partasi bucuriei.

OmuBun 18.10.2010 15:39:09

Iata aici o adevarata dovada de "bun semanator"!

Dumnezeu sa-ti dea sanatate, Florin, pentru ca ne-ai ajutat sa mai vedem si ce e important pe lume. Ce ne ramane noua de facut? Pai nu-i greu de ghicit. Cand avem ocazia si ne prisoseste ceva prin debarale si beciuri, (faina, cartofi, fructe, compoturi si dulceturi, etc), mai de folos ar fi ca acele produse sa ajunga la copiii nascuti prin lucrare divina (si care ar fi urmat sa fie avortati la cerere), decat sa le aruncam.

Doamne-ajuta!

Florin-Ionut 18.10.2010 16:02:39

Un lucru cat se poate de straniu: imediat ce m-am interesat cum as putea sa-i ajut pe acesti copii, imediat ce am terminat de scris prima postare a acestui thread, m-a sunat o colega sa-mi spuna ca firma mi-e datoare cu un plic de bani - nu se stie de cand si de unde. O suma destul de frumusica de altfel.

Cum spune si Parintele in interviu: cei care au venit sa ajute s-au intors dupa aceea. Pentru ca, dincolo de satisfactia sufleteasca, cu totii au constatat o schimbare in bine in privinta situatiei materiale, dupa ce i-au ajutat pe acesti micuti.

Oricum, simpla prezenta acolo, simtind bucuria lor nevinovata pe care le-o faci daruindu-le ceva, trebuie sa semene cu fericirea Raiului pe care o traiesc Sfintii in rugaciunea catre toti oamenii, inca din timpul vietii pamantesti.

Rodica50 18.10.2010 16:05:54

Multumiri

Minunat, Florin - Ionut! Cred ca o filiala a acestei asociatii se afla si in orasul meu. Ma voi informa.

lore86 18.10.2010 16:46:23

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 298272)
Acest om trebuie sa fie un Sfant in viata: este vorba despre Parintele Nicolae Tanase.

Ce a facut el? A salvat peste o mie de copii de la moarte, de la avort sau de la abandon, dupa cum spune in filmuletul de mai sus.

Cititi articolul: http://bisericasecreta.wordpress.com...stin-ortodoxe/ .

"Parintele Nicolae infiinteza in anul 1994, asociatia Pro Vita – Pentru Viata. Asociatia infiintata de parintele Nicolae ii primeste in grija ei pe acesti copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primeste de asemenea si copii orfani sau copii ai strazii. Mamele care isi lasa copilul aici pot sa-l ia din nou acasa, ceea ce se intampla uneori dupa doi-trei ani, cand situatia lor sociala le permite acest lucru. Asociatia pastreaza contactul cu mamele, pentru a le ajuta sa-si creasca copiii."

Deci: cum facem sa-i ajutam? Criza a ajuns si acolo si le este foarte greu sa supravietuiasca in conditiile saraciei generale din Romania. La noi in Timisoara o asociatie crestina se ocupa de adunarea produselor si a banilor care pot fi trimisi spre folosul copiilor de acolo. Slava Domnului, Care are grija si de acesti copii!

Isaia 58:
6. Nu știți voi postul care Îmi place? - zice Domnul. Rupeți lanțurile nedreptății, dezlegați legăturile jugului, dați drumul celor asupriți și sfărâmați jugul lor.
7. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăpostește în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l și nu te ascunde de cel de un neam cu tine.
8. Atunci lumina ta va răsări ca zorile și tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu.
9. Atunci vei striga și Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: Iată-mă! Dacă tu îndepărtezi din mijlocul tău asuprirea, amenințarea cu mâna și cuvântul de cârtire,
10. Dacă dai pâinea ta celui flămând și tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric și bezna ta va fi ca miezul zilei.
11. Domnul te va călăuzi necontenit și în pustiu va sătura sufletul tău. El va da tărie oaselor tale și vei fi ca o grădină adăpată, ca un izvor de apă vie, care nu seacă niciodată.

minunat ,ionut!
doar o mica rectificare!
copii nu mor de foame, caci Dumnezeu are grija de ei.
Doar ca Dumnezeu isi indeplineste lucrarea prin oameni.
si acestia sunten NOI!

Florin-Ionut 19.10.2010 10:31:23

La Valea Screzii, Parintele Nicolae a construit un asezamant care, pe langa locuinta, cuprinde un dispensar medical si o biserica, o brutarie si un staul. In acest centru locuiesc deja copii, adolescenti si tineri; la varsta de 18 ani, tinerii trebuie sa paraseasca orfelinatele de stat si ajung de multe ori in strada. Parintele Nicolae a scos din subsolurile Bucurestiului, mame tinere cu copiii lor.
[...]

Cine e in Timisoara si vrea sa contribuie la ajutorul lor poate sa ma contacteze pe privat pe mine sau pe lore86. Vom aduna produse din lista de mai jos:

1. alimente(zahar, orez, ulei, faina s.a)
2. articole ptr curatenie(detergent, solutie ptr vase, domestos, solutie geamuri, s.a)
3. articole ptr igiena(periute de dinti, pasta de dinti, sampon, sapun,gel de dus s.a)
4. rechizite(caiete, pixuri, creioane colorate, carti de colorat s.a)
5. dulciuri(biscuiti, napolitane, bomboane etc)
6. incaltaminte(de diferite marimi, dar in stare buna)

In momentul in care se vor aduna suficiente, o masina va pleca spre Valea Plopului. Pana atunci, lucrurile vor fi depozitate la cineva in Sacalaz.

Evident ca oricine nu este in Timisoara si vrea sa contribuie cat de putin la imbunatatirea situatiei micutilor, poate sa ii contacteze direct:

Parohia Valea Plopului, Com. Posesti, Jud Prahova cod. 107440. Tel: 40 244 280 600, 40 244 421 208, 40 746 014 605. Fax: 40 244 280 695. Preot Nicolae Tanase, str. Nicolae Iorga, Nr. 72 Bl. C1 Ap.8, Valenii de Munte, jud. Prahova, Romania.

dianadi 19.10.2010 10:55:57

Circula pe internet un mesaj alarmant :
"Cei 230 copii pastoriti de Parintele Nicolae Tanase la Pro Vita - Valea Plopului nu mai au ce manca!Va dati seama ce durere trebuie sa existe acolo, sa vezi ca dupa atatia ani in care Parintele s-a zbatut sa le ofere un camin celor care aveau atata nevoie, se vede acum in situatia de a nu mai avea ce sa le ofere ca hrana micutilor. Poate unii din noi avem copii si stim ca mai presus de noi ca adulti intotdeauna vor fi ei, cei mici. Poate unii inca nu avem copii, dar e lesne de imaginat ce inseamna sa ai in fata ta un copil care iti spune ca ii este foame"

Mesajul pare a fi al unui binevoitor.Nu aceasta este realitatea de la Valea Plopului!
E adevarat ca ne descurcam mai greu toamna, dar, slava Domnului, ne descurcam - inclusiv datorita binevoitorilor carora le multumim si pe aceasta cale, si de la care adunam acum bani pentru: centrale termice, calorifere si materialele conexe, lemne de foc, lemn pentru constructii etc. In prezent construim pentru copiii existenti si punem temelii de casa pentru tinerii de la noi care urmeaza a se casatori, pentru ca sprijinul de pina acum sa se inmulteasca (in 16 august a.c. am maritat prima fata crescuta de noi).
Nu avem siguranta unei finantari de zi cu zi, dar Dumnezeu ne-a purtat de grija zi de zi. Precizam ca, nu am trimis si nu vom trimite persoane care sa colecteze ceva pentru cei 304 copii si asistati de la Valea Plopului. Avem rugamintea de a retrage mesajul trimis din om in om pe internet, cu care nu sintem de acord si care ne face deservicii. Acelora care au reactionat trimitind bani sau alimente le multumim din suflet si ii rugam sa inteleaga ca noi nu fortam nimanui mina ca sa ne ajute, prin nici un fel de mijloace. Cine poate si doreste sa ne ajute in oricare fel este binevenit, dar nu vrem sa o faca in mod fortat ca urmare a unor asemenea mesaje alarmiste.
Cine poate si vrea sa ne trimita bani, contul nostru este:
2511.A01.0.1184390.0211.ROL.1
BCR Sucursala Valenii de Munte
Cod IBAN: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

Preot Nicolae Tanase

dianadi 19.10.2010 10:56:50

http://www.facebook.com/profile.php?...06&topic=11352

Florin-Ionut 19.10.2010 12:16:48

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 298480)
Cine poate si doreste sa ne ajute in oricare fel este binevenit, dar nu vrem sa o faca in mod fortat ca urmare a unor asemenea mesaje alarmiste.

Nimeni nu face nimic in mod fortat. Oricine e liber sa ajute sau sa ignore mesajul oricum ar suna.

Sunt bune si mesajele alarmiste exagerate, care ii pot sensibiliza mai usor pe cei care au inima putin mai impietrita.

Dati fratilor, inmultiti-va talantul, impliniti porunca dragostei, adunati-va comoara in Cer, faceti faptele buna demne de credinta ortodoxa! Oare s-au umplut camarile si magaziile din parohia Valea Plopului? N-as crede, pentru ca vorbim de sute de guri care asteapta de mancare, de copilasi care au nevoie de hainute si papucei, carora le trebuie produse de igiena si de curatenie, care au trebuinta de rechizite scolare si de atatea si atatea lucruri necesare unei cat mai bune vietuiri in acea comunitate.

dianadi 19.10.2010 12:21:02

iti dau dreptate mesajele alarmiste ne mai scutura cate un pic din amorteala...de ce am postat mai sus?pt a se vedea smeria de care se da dovada...cu totii ne imaginam cat de multa nevoie au de toate, in special de mancare fara de care nu se poate trai.

OmuBun 19.10.2010 13:07:21

2 atașament(e)
E greu de inteles adevarata cruce pe care acest preot a ales sa o duca. Numai gandul ca te-ai putea apuca de unul singur sa salvezi viata cat mai multora dintre cei carora in pomelnice obisnuieste sa li se spuna: "pruncii nenascuti" si deja te ia cu fiori. Sa nu mai vorbim de pacatul strigator la cer cu care parintii nu mai sunt impovarati. Am "intrat" si am vazut fotografii si filmulete. Cu totul impresionant. Si mai spunem ca, in aceste vremuri nu prea ni se mai ofera ocazia sa devenim mucenici ai lui Hristos!... Iata, Parintele Nicolaie Tanase, este unul dintre cei alesi. Bine-ar fi ca exemplul lui sa se multiplice, fiindca toata tara este plina de fete tinere sau femei maritate care fac avorturi. Si nu e vorba doar de cresterea natalitatii, fiindca nu stiu daca este semnificativa, ci mai ales faptul ca Dumnezeu isi va intoarce iarasi fata catre noi, iar acesti copii de astazi, vor fi "unsii" zilei de maine, daca Dumnezeu ne va mai ingadui viata pe acest pamant zbuciumat.

Iata cateva exemple pentru care merita sa ne indreptam privirea si gandurile:

carmina 19.10.2010 13:26:51

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 298521)
E greu de inteles adevarata cruce pe care acest preot a ales sa o duca. Numai gandul ca te-ai putea apuca de unul singur sa salvezi viata cat mai multora dintre cei carora in pomelnice obisnuieste sa li se spuna: "pruncii nenascuti" si deja te ia cu fiori. Sa nu mai vorbim de pacatul strigator la cer cu care parintii nu mai sunt impovarati. Am "intrat" si am vazut fotografii si filmulete. Cu totul impresionant. Si mai spunem ca, in aceste vremuri nu prea ni se mai ofera ocazia sa devenim mucenici ai lui Hristos!... Iata, Parintele Nicolaie Tanase, este unul dintre cei alesi. Bine-ar fi ca exemplul lui sa se multiplice, fiindca toata tara este plina de fete tinere sau femei maritate care fac avorturi. Si nu e vorba doar de cresterea natalitatii, fiindca nu stiu daca este semnificativa, ci mai ales faptul ca Dumnezeu isi va intoarce iarasi fata catre noi, iar acesti copii de astazi, vor fi "unsii" zilei de maine, daca Dumnezeu ne va mai ingadui viata pe acest pamant zbuciumat.

Iata cateva exemple pentru care merita sa ne indreptam privirea si gandurile:

Vezi tu, Om Bun, in teorie spunem ca virtutile se atrag una pe alta, si ne intrebam cum putem sa dobandim macar una dintre ele; in practica este mai simplu:daca ti-ai deschis sufletul tau in fata lui Dumnezeu si blandetea si bunatatea se salasluiesc acolo, ajutorul pentru aproapele vine firesc, ca un gest banal, cotidian.
Unii numesc aceste lucruri fapte bune.

Eliana 19.10.2010 13:28:11

Dar este la fel de greu sa adopti un copil de acolo asa cum este sa-l adopti de la un orfelinat de stat?
Chiar ma intereseaza daca aveti idee despre aceasta. O buna prietena ( casatorita de 10 ani, conditie materiala ft. buna) a aflat acum cativa ani ca datorita unei conditii medicale nu are voie sa aibe copil. A avut grija 9 luni de o tanara ce ramasese insarcinata pentru ca aceasta ii promisese ca ii va da spre adoptie copilul insa dupa nastere ( suportata financiar tot de prietena mea si de catre sotul ei ) s-a razgandit. Dupa dezamagirea aceasta a continuat sa sustina cu bani tanara mama, a platit medicatie, gradinita, hrana, alimente pentru bebelus dar a si incercat sa adopte un copilas printr-un asistent maternal insa acesta i-a cerut suma fabuloasa de 10000 Euro.
Daca stiti cumva detalii procedura de adoptie de la Valea Screzii sau despre adoptiile de la noi poate ma ajutati sa-i dau o veste buna prietenei mele. Doamne ajuta!

horatiu.miron 19.10.2010 13:39:45

Sfatul meu este sa nu trimiteti mancare, este perisabila si se pot intampla multe in timpul transportului. Trimiteti bani, mai degraba, vor sti ce sa faca cu ei.

Florin-Ionut 19.10.2010 13:42:20

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 298527)
Vezi tu, Om Bun, in teorie spunem ca virtutile se atrag una pe alta, si ne intrebam cum putem sa dobandim macar una dintre ele; in practica este mai simplu:daca ti-ai deschis sufletul tau in fata lui Dumnezeu si blandetea si bunatatea se salasluiesc acolo, ajutorul pentru aproapele vine firesc, ca un gest banal, cotidian.
Unii numesc aceste lucruri fapte bune.

Frumos spus.

Dumnezeu ne pune in minte gandul bun si asteapta ca noi sa decidem: vrem sau nu vrem sa-l infaptuim. Daca spunem DA, atunci Dumnezeu Se ocupa in continuare de realizarea faptei bune. El ne indeamna sa lucram binele, El ne ajuta sa il si facem. Noi trebuie doar sa vrem, sa spunem DA! Astfel incat noi nu avem motive sa ne laudam sau sa ne mandrim cu orice lucrare care sta in voia Lui Dumnezeu. Este meritul Lui pentru toate, insa decizia, alegerea ramane a noastra.

Cat de profunda este propozitia pe care o auzim in fiecare Duminica:

"Ale Tale dintru ale Tale, Tie-ti aducem de toate si pentru toate."

Nimic nu este al nostru, desi ni se pare ca avem ceva. Nici macar noi nu suntem ai nostri (1 Corinteni 6, 19), ci fiintam prin voia si pronia divina.

Imi place sa cred ca rolul nostru este de a incerca sa mutam cele ce prisosesc unora la cei carora le lipsesc. Sa castigam de la cei care au si sa dam celor care au nevoie. Evident, prin munca cinstita, nu stiu daca are rost sa precizez.

Florin-Ionut 19.10.2010 13:54:39

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 298533)
Sfatul meu este sa nu trimiteti mancare, este perisabila si se pot intampla multe in timpul transportului. Trimiteti bani, mai degraba, vor sti ce sa faca cu ei.

E bun sfatul si ne-am gandit la asta. Am mentionat: zahar, faina, ulei, orez samd. Putem adauga conserve de peste, compoturi in cutii de metal, seminte de tot felul, paste etc. Nu prea sunt de acord sa luam si dulciuri, desi rezista si ele la transport.

Banii... da, ar fi folositori, insa multi sunt sceptici ca ajung intr-adevar la destinatie. De asta preferam varianta cu bunurile gata cumparate, pentru ca stim ca n-o sa se imbogateasca nimeni luand din haine second hand sau furand ulei si zahar. Pe de alta parte, oriunde ati fi, puteti folosi conturile de mai jos contribuind astfel la bunastarea micutilor de la Valea Plopului:

Conturi Bancare - BCR Valenii de Munte

RON: RO42RNCB0211011843900001
Euro: RO85RNCB0211011843900003
Cod BIC/SWIFT: RNCBROBU

Specificati succint motivul transferului: "pt. copiii din V. Plopului".

lore86 21.10.2010 09:10:49

Citat:

În prealabil postat de Eliana (Post 298528)
Dar este la fel de greu sa adopti un copil de acolo asa cum este sa-l adopti de la un orfelinat de stat?
Chiar ma intereseaza daca aveti idee despre aceasta. O buna prietena ( casatorita de 10 ani, conditie materiala ft. buna) a aflat acum cativa ani ca datorita unei conditii medicale nu are voie sa aibe copil. A avut grija 9 luni de o tanara ce ramasese insarcinata pentru ca aceasta ii promisese ca ii va da spre adoptie copilul insa dupa nastere ( suportata financiar tot de prietena mea si de catre sotul ei ) s-a razgandit. Dupa dezamagirea aceasta a continuat sa sustina cu bani tanara mama, a platit medicatie, gradinita, hrana, alimente pentru bebelus dar a si incercat sa adopte un copilas printr-un asistent maternal insa acesta i-a cerut suma fabuloasa de 10000 Euro.
Daca stiti cumva detalii procedura de adoptie de la Valea Screzii sau despre adoptiile de la noi poate ma ajutati sa-i dau o veste buna prietenei mele. Doamne ajuta!

degeaba ne intrebi pe noi lucrurile astea. nu se rezolva nimic asa.
spune-i prietenei tale sa ia legatura cu pr tanase direct, sa ii spuna ce doreste si el va sti exact ce sa faca.

parintele merge pe ideea ca mediul cel mai potrivit pre un copil e familia lui, de aceea toata osteneala de a pastra legatura cu mama si de a-l reintegra in familia care l-a parasit , ptr o vreme.
dar ma gandesc ca sunt destui copii abandonati definitiv

repet, sa discute direct cu parintele

Florin-Ionut 21.10.2010 11:18:49

Puteti sa faceti o cheta in firma unde lucrati si suma adunata sa o puneti intr-unul din conturile lor de mai jos (mergeti la banca numai cu buletinul, nici nu trebuie completat vreun formular si dureaza maxim 5 minute):

Conturi Bancare - BCR Valenii de Munte

RON: RO42RNCB0211011843900001
Euro: RO85RNCB0211011843900003
Cod BIC/SWIFT: RNCBROBU

Eu am avut un succes nesperat la mine in firma. Foarte multi colegi au contribuit cu cat au putut, desi numai vreo 3 stiau dinainte despre copiii respectivi. Le-am garantat ca voi merge personal sa cumpar produsele din lista si ca ma voi ocupa de transport. Pentru ca lumea in general e sceptica sa trimita bani undeva, prefera mai bine varianta concretizata in alimente, rechizite, produse de igiena si de curatenie samd.

Trebuie doar putin curaj, caci Dumnezeu se ocupa de restul. Am vazut clar asta si am ramas uimit de bunatatea oamenilor.

georgeval 21.10.2010 12:59:23

Acest program social al parintelui Tanase nu se opreste la varsta de 18 ani, finalitatea este familia care se intemeieza. Cativa copii care au depasit varsta de 18 ani si-au intemeiat familie si au fost improprietariti. Prin asta se deosebeste programul parintelui de celelalte ONG-uri, finalitatea este familia.

dianadi 26.10.2010 12:27:15

http://www.youtube.com/watch?v=Ngg0B...layer_embedded

Dumnezeu sa ii dea putere si sanatate preotului Tanase care, dupa cum spunea si Florin-Ionut, este un sfant printre noi.

Florin-Ionut 03.12.2010 10:19:02

Maine plecam la Valea Plopului sa le ducem un microbuz cu produse si o suma importanta de bani. Am adunat toate acestea prin bunavointa multor oameni, care si-au aratat bunatatea indiferent de gradul lor de bunastare, indiferent de religie sau de categorie sociala. A fost atat de usor, incat imi vine sa clasific tot ceea ce s-a intamplat ca o minune la care nu ma asteptam.

Sa va rugati sa calatorim fara probleme; promit sa va arat poze la intoarcere.

Florin-Ionut 06.12.2010 13:38:58

Un interviu cutremurator cu Parintele Tanase:

http://provitabucuresti.ro/docs/art/varf+de+lance.pdf

Nu-i lung, cititi-l.

anna21 06.12.2010 15:33:39

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 310624)
Un interviu cutremurator cu Parintele Tanase:

http://provitabucuresti.ro/docs/art/varf+de+lance.pdf

Nu-i lung, cititi-l.

Multumim pentru interviu.

Citat:
"Dumnezeu ne priveste ca pe un tot La judecata vom veni cu neamul nostru, nu
separat. Vom fi judecati ca persoane, dar in neamul nostru. Daca un neam se opune lui Dumnezeu, lupta impotriva Lui, are ca viitor pieirea! Ar fi o nadejde la poporul roman sa scape, dar e stapanit de acest pacat ingrozitor. Un pacat asa de mare langa traditii asa de frumoase, langa credinta jertfelnica si marturisitoare.
...................................Pacatul avortului nu a cuprins toti oamenii, dar a cuprins tot neamul. Asta fiindca aceia care nu fac avorturi nu lupta contra avortului, nu se debaraseaza de ceea ce se intampla in jur.

..........................
- Cum, noi, ca neam, nu mai avem nici o sansa?

- Nu, nu mai avem! Asta e parerea mea.

- De ce nu mai exista sanse. Parinte?

- Cand cancerul e generalizat, urmeaza o singura scapare, minunea.

- Mila lui Dumnezeu...

- Mila lui Dumnezeu nu mai e, nu poate sa fie. Nebunia e asa de mare incat Dumnezeu si sa vrea sa te ajute, nu mai e drept sa o faca. Daca il ataci pe Dumnezeu direct, daca te lupti cu El nebuneste nu ai nici o sansa. Astazi, la Liturghia din biserici vin 4,3 la suta dintre romanii ortodocsi, iar acestia reprezinta 97,7 la suta din populatia romaneasca a tarii, in noaptea de Pasti merg pana la 28 la suta la biserica, raman la liturghie 12 la suta iar ceilalti pleaca la petreceri. In asemenea conditii nu trebuie sa nadajduim ia vreo minune. "

"Apoi, daca ii iei la bani marunti pe cei 4,3 la suta credinciosi care vin la biserica, vei observa ca multi sunt cu mintea la interese, la alte lucruri, nu la Liturghie. Dar... dar, daca mai exista putere pentru a vrea o schimbare scepticismul meu nu e valabil.

Insa eu nu vad puterea, unde mai e, in ce consta ea? Unii triumfa, as zice, se gadila, la ideea ca bisericile sunt pline, dar uita ca lipsesc un milion de biserici si un milion de preoti in Romania.
Uitam ca suntem 11 mii de preoti la 22 milioane de oameni, uitam ca toti copiii, cu unele exceptii, care invata religie la scoala, umplu discotecile.

Vine cate unul pe ecrane si zice cu emfaza: „Poporul nostru crestinesc”... Care popor crestinesc? Acela care inoata pana la gat in sange de prunci?

Il auzi pe altul rostind: „Romania, Gradina Maicii Domnului!” Care? Maica Domnului ocroteste o tara scaldata in sange nevinovat? Cum poti crede asa ceva? Altii evoca „manastirile noastre”...
De acord, dar nu sunt ale noastre, sunt ale stramosilor, noi n-am facut decat sa le intinam prin pacatele pe care le savarsim. Pe cat de mare este rolul duhovnicilor, al calugarilor, al maicilor, pe atat de mari sunt permisivitatile noastre. In timpul Liturghiei, in orice sat din Romania ai sa vezi carciumile pline, oameni beti pe strazi, discotecile pline.

Un preot din Sibiu, in noaptea de Pasti, s-a dus intr-o discoteca si a spus tare: „Hristos a inviat!” Au raspuns toti, in cor: „Adevarat a inviat!” „Pai, daca a inviat, a continuat el, voi de ce-L omorati aici?”
Exista doua posibilitati de pocainta: a evreilor si a grecilor. Evreii isi scriau pacatele pe ziduri, iar grecii le ascundeau in casa. Noi facem marea greseala ca nu ne prezentam in lume cu pacatele noastre si pe urma sa ne exhibam calitatile. Ar trebui sa nu ne intereseze nimic in afara de imparatia cerurilor, chiar daca ne folosim de lumea materiala, de beton, de calculator, de curentul electric, de toate lucrurile. Orice lucru neutilizat in scopul mantuirii e rau.

- In acest spectru intunecat, apocaliptic al discutiei, va intreb, oare ce pedepse urmeaza sa primim?

- Nimic. Nu mai urmeaza nici o pedeapsa. Cea mai mare pedeapsa este ca Dumnezeu sa te lase la mintea ta. Dumnezeu nu pedepseste, El nu face rau. Pedeapsa este efectul actiunii diavolesti acolo unde Dumnezeu cu lucrarea Lui a fost izgonit de noi. De fapt, pedeapsa este lipsa lui Dumnezeu, absenta protectiei Sale. El e atotbun si atotdrept si daca noi nu-L vrem, fiind liberi, atunci ne lasa la mintea noastra. Chiar daca prin ratiune, sentiment si vointa suntem ca El, ajungem la mana diavolului si se intampla ceea ce vedem cu totii."

cmaria 28.12.2010 13:29:17

Cine mai ajunge in Valea Plopului curand?

Daca aveti in plan sa ajungeti la copiii din Valea Plopului, va rog sa dati de stire. Sunt mai multe persoane care doresc sa aduca ajutoare , dar nu au posibilitatea sa ajunga acolo.

Mihailc 28.12.2010 18:53:56

Năpraznic interviul. Mă întreb: ne vom trezi vreodată? Dar asta e retorică. Întrebarea corectă este: am să mă trezesc vreodată?

dana-v 28.12.2010 19:28:27

Citat:

În prealabil postat de cmaria (Post 316929)
Daca aveti in plan sa ajungeti la copiii din Valea Plopului, va rog sa dati de stire. Sunt mai multe persoane care doresc sa aduca ajutoare , dar nu au posibilitatea sa ajunga acolo.

Eu am trimis prin posta,din acelasi motiv ca nu am avut posibilitate de a ajunge.

Florin-Ionut 04.03.2011 15:20:14

Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.

Va recomand sa folositi cu intelepciune cei 2% din impozitul pe venit (pe care-l dati oricum statului), trimitand-o copiilor de la Valea Plopului, judetul Prahova. Mentionez ca Parintele Tanase intampina mari dificultati din partea statului din cauza ca ajuta acele cateva sute de copii. Pe langa faptul ca nu a primit niciodata un singur banut din partea statului sau a Uniunii Europene, cand am fost acolo am aflat ca le-a fost otravita apa in zona in care se afla! Ei cara apa de la distanta cu spatele, n-au de ales.

In sfarsit, daca vreti sa le donati cei 2% din impozitul pe venit, aveti datele lor mai jos. Nu stiu care este data limita pana la care puteti face asta, insa cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru acei copii. Nu ezitati sa le faceti reclama spunandu-le si celor pe care-i cunoasteti; dati tuturor o sansa sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Valenii de Munte
CUI: 7250977
Cont Bancar: RO98BPOS30402731515ROL01
Banc Post - Agentia Valenii de Munte

Pentru detalii: http://doilasuta.ro/continut/ .

Doamne ajuta!

LapetiteMoc 04.03.2011 16:05:15

cine a otravit apa ?

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344698)
Parintele Tanase intampina mari dificultati din partea statului din cauza ca ajuta acele cateva sute de copii. Pe langa faptul ca nu a primit niciodata un singur banut din partea statului sau a Uniunii Europene, cand am fost acolo am aflat ca le-a fost otravita apa in zona in care se afla! Ei cara apa de la distanta cu spatele, n-au de ales.

:13: :13: :13: Incredibil.

georgeval 04.03.2011 17:53:36

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344698)
Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.

Va recomand sa folositi cu intelepciune cei 2% din impozitul pe venit (pe care-l dati oricum statului), trimitand-o copiilor de la Valea Plopului, judetul Prahova. Mentionez ca Parintele Tanase intampina mari dificultati din partea statului din cauza ca ajuta acele cateva sute de copii. Pe langa faptul ca nu a primit niciodata un singur banut din partea statului sau a Uniunii Europene, cand am fost acolo am aflat ca le-a fost otravita apa in zona in care se afla! Ei cara apa de la distanta cu spatele, n-au de ales.

In sfarsit, daca vreti sa le donati cei 2% din impozitul pe venit, aveti datele lor mai jos. Nu stiu care este data limita pana la care puteti face asta, insa cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru acei copii. Nu ezitati sa le faceti reclama spunandu-le si celor pe care-i cunoasteti; dati tuturor o sansa sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.

Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Valenii de Munte
CUI: 7250977
Cont Bancar: RO98BPOS30402731515ROL01
Banc Post - Agentia Valenii de Munte

Pentru detalii: http://doilasuta.ro/continut/ .

Doamne ajuta!

Se poate intra si pe situl Asociatiei ProVita pentru maimulte detalii in legatura cu cei 2%.http://provitabucuresti.ro/ce-inseam...ciatia-provita

sophia 04.03.2011 23:15:31

Intreb din nou:
De ce nu sunt dati spre adoptie?
Nu pricep de ce sunt adunati acolo si nu dati la familii care isi doresc copii si nu pot avea.

mishul 05.03.2011 00:46:52

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 344873)
Intreb din nou:
De ce nu sunt dati spre adoptie?
Nu pricep de ce sunt adunati acolo si nu dati la familii care isi doresc copii si nu pot avea.

Eu as prefera ca acei copii sa ramana acolo, in maini pur si simplu... ceresti.

De 2 ori am fost la Valea Plopului... si am ramas mut de cata bunatate zboara printre oameni.

sophia 05.03.2011 12:11:23

Citat:

În prealabil postat de mishul (Post 344901)
Eu as prefera ca acei copii sa ramana acolo, in maini pur si simplu... ceresti.

De 2 ori am fost la Valea Plopului... si am ramas mut de cata bunatate zboara printre oameni.

Of, barbatii carora nu le trebuie copiii...
De ce?
De ce esti impotriva adoptiei si a da o sansa unor familii fara copii si care isi doresc si pe de alta parte o familie iubitoare fiecarui copil?
Un copil are nevoie de familie pentru o viata si nu numai sa stea pana la 18 ani intr-un camin si apoi sa fie lasat pe strazi.
Si o familie laica poate sa le ofere maini ceresti si bunatate si educatie inlcusiv ortodoxa.

Eu nu stiu ce este acolo la Valea Plopului. M-ar interesa sa stiu ce fel de copii ajung acolo, la ce varste si ce se intampla cu ei totusi.
Si de ce sa se faca acolo un monopol pe ei? Am inteles ca deja sunt sute de copii adunati acolo. Care este rostul?
E frumos ca parintele ii ajuta, dar o vreme numai. Pe urma trebuie sa le dea drumul la adoptie, la familii.

mishul 05.03.2011 12:25:08

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 344981)
Of, barbatii carora nu le trebuie copiii...
De ce?
De ce esti impotriva adoptiei si a da o sansa unor familii fara copii si care isi doresc si pe de alta parte o familie iubitoare fiecarui copil?
Un copil are nevoie de familie pentru o viata si nu numai sa stea pana la 18 ani intr-un camin si apoi sa fie lasat pe strazi.
Si o familie laica poate sa le ofere maini ceresti si bunatate si educatie inlcusiv ortodoxa.

Eu nu stiu ce este acolo la Valea Plopului. M-ar interesa sa stiu ce fel de copii ajung acolo, la ce varste si ce se intampla cu ei totusi.
Si de ce sa se faca acolo un monopol pe ei? Am inteles ca deja sunt sute de copii adunati acolo. Care este rostul?
E frumos ca parintele ii ajuta, dar o vreme numai. Pe urma trebuie sa le dea drumul la adoptie, la familii.

Impotriva adoptiei nu am fost niciodata. Dar sa ajunga intr-o familie... mai putin crestina, e in dezavantajul lor.

Florin-Ionut 05.03.2011 15:01:27

Sophia,

Stiu ca nu e usor ca un copil de acolo sa fie dat spre adoptie. Nu cunosc insa detaliile, dar legea le pune piedici.

Sa stii ca scopul pe care il urmareste parintele este familia. Sunt copii care s-au nascut acolo si acum sunt studenti. Sunt copii care au fost adusi acolo si acum au intemeiat familii, s-au asezat la casele lor. Deci ceea ce se intampla la valea Plopului este mai mult decat o salvare temporara a unor suflete... Este o mantuire care tinde catre Cer de fapt!

Trage o fuga si viziteaza-i. O sa te bucuri daca iti vei sacrifica un weekend pentru a vedea Raiul pe pamant.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:03:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.