![]() |
Manifestari ciudate (?)
Imi iau inima in dinti si o sa abordez o tema la care vor aparea destui care sa imi spuna ca gresesc. Problema manifestarilor Duhului Sfant. Am observat in decursul anilor ca problema este la mine si nicidecum la Duhul Sfant. Eu sunt cea care cu greu accept ca lucrurile pot arata altfel decat am fost invatata sau decat mi le-am imaginat. Trebuie sa recunosc ca inca am probleme cu privire la felul cum arata uneori lucrurile, cand Duhul Sfant coboara cu putere peste o biserica sau peste cineva anume. Nu odata am intors tot internetul pe dos sa citesc tot ce pot gasi despre un anume predicator prin care Dumnezeu lucreaza intr-un mod ciudat, chiar foarte ciudat, si de cele mai multe ori am ajuns la concluzia ca problema este la mine nu la ei. Nu spun ca tot ce zboara se mananca, dar intr-un procent covarsitor luand situatiile cu care m-am confruntat, a trebuit sa recunosc ca am o problema, recunosc ca inca am o problema, nu teoretic ci practic.
Teoretic stiu ca Dumnezeu are voie daca vrea sa ne ia de zuluful parului (Ezechiel 8 :3) si sa ne ridice 2 metri in sus, sau sa ne faca sa stam in cap, sau sa ne tranteasca la pamant si sa aratam ca si cum ne-ar fi lovit trenul, are voie sa ne faca sa tremuram din toate incheieturile sau sa radem ca dementii. Teoretic stiu ca daca Isus a fost in stare sa scuipe pe limba mutului, daca Isaia a umblat gol trei ani, pentru ca asa i-a spus Dumnezeu, atunci nu ar mai trebui sa ma mire nimic. Dar practic, asa crescuta intr-o biserica baptista in care trebuie sa stai linistit pe scaun, asa organizat, si in care nici nu se pune problema de o revarsare puternica a Duhului, desi am parasit de mult spatiul asta rigid si lipsit de viata, inca in subconstientul meu am o problema cu aceste manifestari. Si cu toate problemele acestea ale mele, oricat de ciudat si straniu ar arata unele manifestari, nu pot sa nu trag concluzia ca noi asa « ordonati » nu stim nimic din ce inseamna viata din abundenta cu Dumnezeu, avem niste biserici moarte, sau pe moarte, biserici teoretice dar nu practice, si ei ciudatii, care mai de care mai ciudati, au parte de Faptele Apostolilor in bisericile lor. Au parte de manifestarea gloriei lui Dumnezeu, si totodata de bombardamentului celor ca noi, aia crescuti in « ordine »spirituala, care ii facem in tot felul, de la demonizati, eretici, satanisti, oculti, la ce mai vreti voi. Si de ce ? Pentru simplul fapt ca ne este insultata cultura, traditia si conceptiile pe care le avem. Noi stam in banci, cantam, mai lacrimam, dar in final plecam acasa tot cu bolile cu care am venit, tot cu legaturile demonice cu care am venit, tot cu depresia, blocajul sentimetelor, oboseala spirituala. La ei, cad pe jos, se tavalesc, striga, tremura, fac tot felul de scheme, dar intr-un final, pleaca acasa sanatosi, vindecati fizic si emotional, atinsi de puterea lui Dumnezeu. La noi arata bine, civilizat, ordonat, la ei ciudat, dar la urma urmei rezultatul conteaza. Nu asta fluturam tot timpul? Roadele conteaza, ceea ce culegem conteaza!!! Daca culegem uscaciune ceva e in neregula, poate nu ei sunt pe o cale gresita ci chiar noi care ne credem echilibrati si cu capul pe umeri. Vor sarii teologii ca arsi citind aceste randuri, bineinteles ca invatatura este important sa fie corecta, biblica, dar daca invatatura noastra « corecta » nu da rezultate ar trebui sa ne gandim un pic, macar un pic daca nu cumva aceasta invatatura nu este paralela cu Biblia. Vor mai sarii unii si vor spune ca adevarul este undeva la mijloc, cu asta ne simtim noi bine cu uscaciunea si cu zona gri. Citind in Biblie nu am gasit zone grii, zone de mijloc, Isus nu a vindecat doar jumatate din cei care au venit la El, nu a permis Duhului Sfant sa se manifeste prin El cu jumatati de masura. In concluzie, poate sa arate cat se poate de ciudat, daca invatatura data de predicatorul respectiv o gasesc in Biblie, eu nu ma mai impotrivesc, desi uneori imi vine sa inchid ochii cand vad anumite faze, va trebui sa imi smulg sistemul acesta romanesc din radacini si sa termin cu ideile preconcepute, pentru ca exact asta sunt IDEI PRECONCEPUTE, de care suntem plini, si necazul cel mare este ca majoritatea nu vad asta. |
Deocamdata se pare ca nu e dispus nimeni sa "sara" fiindca poate nu au considerat ca e cazul.
Ai deschis un subiect extrem de frumos, dar din pacate, catre final te-ai indepartat de esenta si i-ai dat o altfel de conotatie. Din pacate nu-mi permite timpul acum sa ma implic in acest subiect, dar sper sa o pot face la un moment dat, daca nu cumva se va hotari altcineva da abordeze subiectul in sensul in care l-as aborda eu. Acum n-as spune decat atat: invatatura noastra (ortodoxa) ESTE corecta, dar modul nostru de a o pune in practica lasa mult de dorit. Intotdeauna, cei care au lasat deoparte viata personala si s-au dedicat cu totul Sfintei Treimi, rezultatele au fost fara echivoc, astfel incat acum trupurile lor au devenit Sfinte Moaste. Asta este de fapt ce conteaza, nicidecum modul cum inteleg eu sau nenea Vasile sa practic ortodoxia!... |
Citat:
Spui ca esti baptista, dar esti atrasa de biserica penticostala.... Am inteles bine?.... Daca se tavalesc pe jos, daca urla si tipa, daca au dezordine in adunari, dar totusi pleaca acasa vindecati fizic si emotional, inseamna automat ca sunt "atinsi de puterea lui Dumnezeu"?... Gandeste-te bine: oare dezordine, oare tavaliri, oare tipete si racnete vrea Domnul de la noi? Oare Duhul Sfant asta inseamna: sa vorbesti "in limbi" si sa te tavalesti pe jos? Adu-ti aminte din Biblie, cand Moise a aratat fiilor lui Israel si prin invartosarea inimii faraonului minuni dumnezeesti, ce au facut magii egipteni? Au facut la fel... Prin puterea lui Dumnezeu sau a diavolului au facut magii intocmai? Oare atinsi intr-adevar de puterea lui Dumnezeu sunt acesti oameni sau de puterea ... altcuiva?.... Dumnezeu sa te indrepte pe calea cea buna |
Citat:
fii binecuvantat ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
da, uite: Faptele Apostolilor 9:3 *Pe drum, când s-a apropiat de Damasc, de odată a strălucit o lumină din cer în jurul lui. 4 *El a căzut la pământ și a auzit un glas, care-i zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigonești?” fii binecuvantat ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cand cad ca mustele sub spray acei "carismatici" in secta respectiva, se intalnesc cumva cu Dumnezeu? nu este un alt om in fatza lor? unde ai gasit in Biblie ca au cazut crestini in fatza altor crestini? Tare va mai rataciti !!! |
In cazul lui Pavel nu cred ca a fost vorba de vorbire in limbi. :)
|
Inselare
Citat:
Ce mult m-a intristat postarea ta. Nu cred ca pot sa te ajut (sa te scot din inselare si inchipuire), dar poate macar altii care citesc aici pot intelege ceva. Voi reda un citrat din parintele Arsenie Boca. Iti recomand sa-l citesti cu multa atentie. Deci nu-i de mirare ca-i da in robia inselatorului de minte, ca sa-i chinuiasca. Cate unii mai aprinsi la minte, fie de la fire, fie de la boli, neavand cercarea dreptei socoteli, scancesc in inima lor dupa daruri mai presus de fire, imbulziti de iubirea de sine. Avand iubirea fara minte, pe care ar vrea sa o cinsteasca cu daruri mai presus de fire, Dumnezeu ingaduie duhului rau sa-i amageasca desavarsit (II Tesaloniceni 2, 11), ca pe unii ce indraznesc sa se apropie de Dumnezeu, necurati la inima. De aceea, pentru indrazneala, ii da pe seama vicleanului sa-i pedepseasca. Astfel, cand atarna de la Dumnezeu o atare pedeapsa peste oarecare, il cerceteaza satana, luand chipul mincinos al lui Hristos, si graindu-i cu mare blandete ii tranteste o lauda, cu care-l castiga fulgerator, si poate pentru totdeauna, ca pe unul ce, pe calea cea stramta si cu chinuri ce duce la Imparatie, umbla dupa “placeri duhovnicesti”. Iata-l cu momeala pe gat. De acum, dupa oarecare scoala a ratacirii, cand increderea ii va fi castigata desavarsit si-i va fi intarita prin potriviri de semne prevestite, ajunge increzut in sine si in hristosul lui, incat si moarte de om e in stare sa faca, intemeindu-se pe Scriptura. Iata cum, “puiul de drac” al iubirii de sine, facandu-se barbat si ajutat prin vedenii mincinoase de tatal sau, tatal minciunii, stramba mintea bietului om, incat i se va parea pacatul virtute dumnezeiasca. Ba inca, omorand pe cei ce nu cred ca el, i se va parea ca face slujba lui “dumnezeu” (dumnezeul care l-a inselat pe el) (Numeri 25, 7-13). Cand stai de vorba cu cate unii din acestia, te uimeste convingerea si siguranta lui, uneori si legatura cu judecata a cuvintelor lui, si nu poti prinde repede ca stai de vorba cu un inselat si sarit din minte. Asta, pana nu-i afli prima spartura a mintii, de la care apoi toate mestesugirile vicleanului sa-si de-a arama pe fata. Trebuie sa-i prinzi momeala pe care a inghitit-o si care, de cele mai multe ori, e caderea la lauda, cu care tatal minciunii si-a mangaiat pruncul iubirii de sine, pe care l-a clocit cu atat osardie cel amagit de minte. Si nu e mare mirarea, caci zice un filosof: e destul sa primesti in minte o singura prejudecata, ca apoi sa nu fie prapastenie la care sa nu ajungi in chipul cel mai logic posibil cu putinta. De aceea Biserica insira printre pacatele mintii si prejudecatile. (…) Cu ingaduirea lui Dumnezeu, satana ii cerne si ii culege pe toti cei ce umbla in lumea aceasta dupa placeri, chiar duhovnicesti, daca ii prinde ca inca nu s-au lepadat desavarsit de iubirea de sine si de orice spurcaciune a vietii, dupa atata si atata propovaduire a Bisericii. Ca patimile acestea ii fac pe oameni sa cada loviti de sagetile laudei si sa se trezeasca cu mintea inselata si sarita de la locul ei (din socoteala smereniei). |
Citat:
|
Citat:
Eu cred ca vrem prea mult sa fim religiosi si prea putin sa fim traitori ... Cu un Dumnezeu care este un foc mistuitor (Evrei 12:29) , care a dat totul, inclusiv pe Fiul Sau, din iubire pentru niste pacatosi nevolnici ca noi, ar trebui sa fim mai putin teoreticieni si mult mai traitori ... Ne complacem in apa zeama calie a ce se cuvine si ce nu, si nu suntem nici fierbinti, nici reci ... Exista vreun om caruia sa-i placa sa fie iubit asa, printre altele, dupa cuviinta ... dupa bani, serviciu, copii, vecini si vreo 2 prieteni? Desigur ca nu! Vrem sa fim iubiti total, complet, fierbinte, sincer, neprefacut ... Doar lui Dumnezeu, care este cel care merita mai mult decat oricine, iubirea noastra fierbinte si devotamentul nostru total, ii dam ce ne mai ramane dupa ce am decis ce anume se cuvine si ce nu ... Si da, Rose, ai dreptate ... cei care pierdem suntem noi. Dumnezeu oricum ne vede inima si ea este singura care conteaza in ochii Lui ... Si daca inima mea este atat de plina de iubire pentru El incat imi vine sa strig, sa dansez, sa ma arunc la pamant, sa plang, sa rad ... eu sunt cea care pierde daca ma infranez de la toate aceste lucruri ... Este ca si cum mi-as inchide inima la bucuria de a ma sti ca sunt copilul unui atat de minunat Dumnezeu ... |
Citat:
De ce nu o chemi si pe Rose in adunarea ta, sa-si manifeste si ea "bucuria"... Iertati-ma si Dumnezeu sa va lumineze |
ok !
hai s-o spunem pe aia dreapta; bisericile traditionale, apostolice sunt depasite de problemele omului modren,anacronice si cazute in desuetudine, mentinute intr-un conservatorism ritualic sec ,care nu mai are de-a face cu omul sec 21 !
ma duc la biserica traditionala, ca sa vad ce ? un popa plictisit care predica prost vreo 15 minute, si se grabeste sa termine mai repede, nereusind sa transmita nimica spre spectatori,dincolo de altar, eventual transmite lipsa de vocatie, asta cu siguranta ! lipsa de implicare sociala, a bisericilor traditionale, adica te duci acolo singur ,si iesi singur pe usa ,la fel ca la inceput ! muzica e la ,fel plictisitoare ,si veche, parca vesnic e inomormantare, de-ti vine sa fugi de aocolo, nu sa stai ! bisericile traditi0onale au o problema, si daca persita in consrvatoruismul fad si sec,vor pierde in continuare cridinciosi, pentru ca nu vor sa se adapteze timpului istoric nou,in care functioneaza ! |
Citat:
Lacrimi, cu toata dragostea in Hristos, te invit si pe tine la o portie de bucurie ... Cred ca ti-ar prinde bine ... :) |
Citat:
Eu am fost si am ramas ingrozita de ce e acolo. |
Citat:
|
Citat:
Pentru a fi traitori avem nevoie de o credinta vie si dreapta. Daca vreti sa-L gasiti cu adevarat pe Hristos rugati-va sa va calauzeasca pasii. |
Manifestari ciudate
Nu sti ce idei ai
pai ce credeai ca daca omul merge la biserica ii trece imediat diavolul il va lupta cu ispite pana lamoarte deci nu te uita ca altii gresesc sau lasa biserica sau stiu ce ciudatenii crezi ca sunt ce este important este: Ca ai viata ca esti crestina-ortodoxa daca esti ca ai nadejde in dumnezeu si in sfinti si ca in necazuri si ispite ai de unde sa ceri ajutorul si ca poti fi cu dumnezeu in rest nu mai conteaza ce mai auzi sau ce vezi doamne ajuta |
Citat:
eu pretuiesc ortodoxia in ceea ce are ea bun, in plus-valoarea ei,care o constituie viata si traditia monahala, care nu poate fi contestata ! insa am curajul si lipsa de ipocrizie,ca si traitor in mediul citadin,sa imi exprim nevoia acuta de reformare a bisericii,in ajutorul omului modern ! daca societatea si cultura,avanseaza pe firul timpului,biserica ortodoxa sta admirabil pe loc, ca acum 1500 de ani, devenind decadenta si rigida,prin ritual si prin muzica ! stiu ca biserica e condusa de oameni batrani, moralmente si psihologic rigizi fata de reformare si schimbare,insa cred ca nu ar trebui sa ignore acest semnal de alarma, altfel va constata, o migratie masiva inspre cultele neo-protstante, mult mai flexibile si mai ..."calde " in exprimarea ritualica,mai in pas cu vremea si probeleme omului modern ! daca ai fi cat de cat sincer ai recunoaste ca nu sunt unicul crrestin nemultunit de prestatia bisericii traditionale,si ca exista o problelma, care nu e bine sa fie ignorata de capii bisericii ! si apoi, se intreaba de ce le trec masiv credinciosii la neo-protestanti ?! pai din cauza rigiditatii temebele a capilor bisericii,care nu vor sa accepte ca trebuie o minima adaptare a rotualului la epoca informationala ! oameni buni, vrem ,nu vrem, nu mai suntem in evul mediu, suntem produsul epocii de azi ! |
Ignoranța naște "monștri"
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Eu nu cred ca un om intreg la minte poate considera ca acele caderi la podea care au loc la carismatici, si rasetele acelea isterice, sunt manifestarile Duhului Sfant. Si apoi uitati-va ce indecent se imbraca acesti carismatici: femeile se dau cu ruj si poarta fuste mini iar barbatii au inele pe degete. Eu am vazut un tanar carismatic care avea cercel in ureche! si vorbea si in limbi, o vorbire foarte stranie care mai mult te indispunea.
|
haideti, mai baieti, am facut si eu un topic, si voi va radeti de mine !
|
dr faustus
Citat:
Hehehe Radu...ai dreptate intru totul aici , din punctul MEU de vedere ! Legat de doctor...hehehe...ce interesant nick si-a ales....dr FAUSTUS...cu sufletul vandut ( in scrierile lui Goethe)...hmm si-mi vine asa un gand.......oare il place si pe Berlioz...cu a sa The Damnation of Faust ? Eu cred ca nu e rau intentionat in exprimarile sale...de vina poate fi partitura....( sa mai glumim ca tot e duminica!) |
Mai oameni buni, in topicul acesta nu este vorba despre Biserica Ortodoxa! Cititi prima postare a lui Lacrimi si lamuriti-va ce "confesiuni" sunt comparate.
|
pentru domnul diabolic !
Daca ar fi sa incep, la fel ca si dvs, as spune in loc de salut :"-Mai talibanule !",insa eu nu vreau sa folosesc acceasi moneda in exprimare !
Probabil,dumneata esti si un om mult mai in varsta (asta o pot deduce din retorica ultra-conservatoare !),si e bine sa te combat cu armele logicii constangatoare ,si nu cu cele ale retoricii defaimatoare ! 1). daca eu sunt ignorant, in schimb dumneata prea le stii perfect de bine pe toate, chiar prea bine,detinand astfel monopolul adevarului absolut ! 2).orice biserica crestina din lume nu e exclusiv perfecta confundandu-se cu insasi divinitatea. Dimpotriva ea e formata din oameni, deci inerent din derapaje, delasari si slabiciuni umane. Numai asa au fost posibile cruciadele, inchizitiile, precum si inregimentarea unor ierarhi ortodoxi ca si ofiteri activi ai fostei securitati ! atata timp cat biserica e facuta din oameni nu din ingeri, ea nu e deloc un loc imuabil al prefectiunii, si care, vezi doame nu mai poate fi si nu mai trebuie fi imbunatatit sau schimbat ! in acest sens gandirea dvs rigida e una de contabil batran iesit la pensie si care crede ca are "monopolul" adevarului ( poate iara o sa ma invinutit ca sunt comunist ! ha,ha !) 3). criteriul evidentei ! biserica ortodoxa nu poate ignora unele scurgeri masive de enoriasi inspre unele culte neo-protestante, mai ales cel penticostal, si acest fenomen nu e unul de data recenta ci dateaza din perioada interbelica ! nu e adevarata in mare parte, imaginea ce o faceti sectarilor, aici gresiti flagrant, dimpotriva, spre aceste secte s-au indreptat tocmai credinciosii de valoare, care au fost dezamagiti de practicile popesti si delasarea si smecheria popilor dar si a enoriasilor din parohii ! aceste suflete pure de credinciosi, vizibil dezamagiti de tot ce am descris in prima postare relativ la slabicunile si rigiditatea bisercii ortodoxe, au decis sa treaca cu arme si bagaje, la noile grupari religioase reformate, care insa practica o religiozitate mai din scurt,,pretinzand adeptilor o conduita mai stricata,si o incadrare mai stricta si mai clara a tuturor ,atat in activitatile religioase cat si in viata morala practica de zi cu zi ! Dumneata ar trebui, in spiritul cristic pe care ti-l asumi implicit ca si crestin-ortodox, sa resimti o iubire netarmurita fata de acesti oameni,care sunt fratii nostri in accesi credinta crestina ! Insa dumneata ce faci ? Ca un dezbinator ce esti,ca un scindator, vii sa-i etichetezi pe acesti oameni ca sectari, cu o ura viscerala,care ,scuza-ma, dar nu mi se pare in ordine la un crestin,asa cum te pretinzi matale ! Noi suntem adeptii ecumensimului, si avem un maxim respect pentru orice religie crestina, inclusiv pentru orice forma de religiozitate umana ! In acest context, e valabil dictonul : "religiile sunt acele carari ale unui munte care,fiecare in parte duce spre acelasi varf " Dixit ! Daca dumneata nu poti intelege acest adevarat umanism crestin, este pentru ca practici dezbinarea si ura, asemenea satanei,al carui nume il porti(ca pseudonim) ,cu mandrie, se pare ! |
Citat:
Păi domnule umanist, și eu am respect față de orice formă de religiozitate, însă asta nu mă oprește să știu că acele forme de religiozitate sunt niște căi greșite în comparație cu Ortodoxia Creștină !! Iar din moment ce sunt niște căi greșite, ele nu te pot duce la Adevăr, la Hristos, ori problema este că mărturia evanghelică este că "Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." (Ioan 14:6) Cu alte cuvinte te înțeleg că ești un umanist, însă creștin nu ești !! Pentru creștini nu există altă Cale la Dumnezeu decât Iisus Hristos. Orice altă cale, cărare sau cărăruie este o înșelare, o minciună, care nu poate duce la Dumnezeu pentru simplul fapt că contrazice flagrant Evanghelia. Diferitele Religii, în afara creștinismului (și parțial a iudaismului, deși iudaismul nu constituie Revelația desăvârșită de Hristos), sunt niște creații omenești sau poate chiar îngerești (însă noi știm de la sfântul Paul că și anumiți îngeri pot vesti false evanghelii), în schimb Creștinismul este Religia Revelată de Dumnezeu. Oamenii pot să aibă multe căutări pentru a determina adevărul despre existență, însă adevărul este că oamenii prin propriile lor puteri, pe care și le-au arătat în diverse Religii, nu pot să ajungă la Dumnezeu. De aceea a fost necesară Revelația Dumnezeiască a Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții a Bisericii pentru ca oamenii să aibă o Cale, Hristos, și singura care duce la Tatăl. Nici o altă cale nu poate duce la cunoașterea adevărată a Adevăratului Dumnezeu decât Hristos și Revelația Sa !! Alții nu au decât să caute, însă cuvântul lui Dumnezeu din evanghelia după sfântul Ioan arată clar că Hristos este singura Cale spre Tatăl; altă cale, religioasă sau filosofică, pur și simplu nu există, iar cine merge pe altă cale decât Calea Care este Hristos nu Îl va cunoaște pe Dumnezeu cu adevărat !! Vor avea anumite idei, păreri, opinii, presupuneri, însă nu vor avea Lumina Vieții !! Acea părere pe care dumneata ai prezentat-o în primul rând că nu este creștină, și implicit nu poate face obiectul nici unui "umanism" creștin !! Biserica lui Hristos nu este umanism creștin, iar Ortodoxia nu este umanistă pentru că Biserica este Trupul lui Hristos, nu vreo adunare de umaniști răsăriți și ei ca ciupercile după ploaie. Ortodocșii adevărați din Sfânta Biserică Ortodoxă nu sunt umaniști creștini, ci sunt creștini ortodocși !! Părintele Profesor Dumitru Radu, în cartea domniei sale, "Despre Înnoirea și Îndumnezeirea Omului în Hristos", prezintă ceea ce este Biserica lui Hristos: 1. Biserica este viața de comuniune a persoanelor Sfintei Treimi extinsă în umanitate și comuniunea de iubire și viață a oamenilor prin Hristos în Duhul Sfânt. 2. Biserica este plenitudine de viață dumnezeiască și lucrare a Duhului Sfânt prin Hristos în umanitate. 3. Biserica este comunitate teandrică, sacramentală. Biserica este Trupul lui Hristos extins în umanitate. Biserica este comunitate sacramentală în Hristos prin lucrarea Duhului Sfânt. 4. Hristos este Marele Arhiereu al Bisericii Sale. 5. Biserica este Una, Sfântă, Catolică și Apostolică. Prin urmare Biserica nu se poate circumscrie unui amărât de umanism "creștin" pentru simplul fapt că Biserica este mult mai mult decât atât, iar dimensiunile dumnezeiești, sfinte ale Bisericii Ortodoxe sunt pur și simplu prea înalte pentru ca un păduche umanist ca dumneata să poți înțelege. În orice caz, Biserica se călăuzește după Duhul Adevărului, Duhul Sfânt, Duhul lui Dumnezeu, pe când dumneata, cu tot umanismul (fals creștin) și cu tot ecumenismul, te călăuzești după duhul lumii acesteia. Din nefericire pentru dumneata și pentru alți ignoranți asemenea dumitale, Biserica lui Dumnezeu porțile iadului nu o vor birui, și deși veți avea anumite izbânzi, printre fiii lumii acesteia și ai neascultării, niciodată nu veți reuși să biruiți Duhul lui Dumnezeu cu duhul lumii acesteia în virtutea căruia vă luptați. În ceea ce privește așa-zisele alte "Religii Creștine", nu există nici o altă Religie Creștină în afară de Religia Bisericii lui Hristos, celelalte "religii creștine", și se poate demonstra cu documente și nu numai și deja au fost demonstrate, sunt creații ale unor oameni care, datorită unor nemulțumiri, au ținut cu orice preț să se despartă de Biserică și să își întemeieze propriile lor secte pretinzând că ei, sectarii eretici, sunt de fapt adevărata biserică. Din nefericire pentru ei adevărul le stă împotrivă și le va sta până când se vor pocăi de ereziile lor și se vor întoarce în sânul Bisericii lui Dumnezeu !!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Curaj ai, lipsa de ipocrizie.... nu e in masura mea sa decid. Cand spui "reformare" si vi cu exact acealeasi idei ca Luther, imi pare rau dar ma vad nevoit sa-i dau dreptate colegului care te cearta. Exprimarile de gen "omul modern" prin care mai ca nu aduci jignire fata de Sfintii Parinti participanti la sinoade; apoi tu din biserica ai ramas doar cu conducerea formata din "oameni batrani" dar nu sti ca pana si acei ierarhi batrani, merg uneori la pustnici si mai batrani pentru sfaturi; spui ca esti nemultumit de prestatia bisericii ca si cand ai fi vazut toate bisericile si ai ascultat toti preotii cum predica; "suntem in evul mediu"... eu as vrea sa fim inca in Rai cu Adam si Eva, Dumnezeu nu s-a schimbat este acelasi, iar daca Hristos ne-a lasat o invatatura eu zic sa o pastram pana va veni Hristos iar, fie sa intareasca aceasta invatatura fie sa o schimbe cu alta. Din tot ce este biserica tu ai vazut farama cea mai mica: partea materiala, vazuta. Incearca sa si simti cu sufletul si inima, si apoi pune creierul la treaba. Daca folosesti doar ratiunea in curand o sa ne spui ca Hristos nici nu a inviat ci a fost in moarte clinica. Acum inteleg si de ce ai postat la acest topic, pentru ca si tu esti pe aceeasi lungime de unda cu initiatorul topicului, cauti trairi exceptionale, dar nu vrei sa depui efort, vrei sa ti le dea biserica(sau Dumnezeu) pe tava. Fi atent la tine... mai roaga-te, mai citeste si apoi mai gandeste-te. Toate cele bune iti doresc. |
Am citit in mai multe scrieri ale sfintilor parinti ca Dumnezeu se uita la sufletul omului .
Acele trairi pe care le asteptam sunt "bomboane duhovnicesti" (par.Paisie Aghioratul)pe care le primim prunci fiind in cele ale credintei,si probabil ca mai multi de pe acest forum au avut parte de cel putin o revelatie ,traire mai speciala care mai tarziu nu ni se da atat de usor ca sa il cautam mai aprig pe Dumnezeu. Deci sa ne curatim sufletul prin sfanta taina a spovedaniei ,sa ne intarim prin sf.Impartasanie ,sa participam cu atentie la sf.Liturghie si cand vom fi desavarsiti ,Dumnezeu se va indura sa mai gustam din cele de Sus. Ce schimbari in biserica ar fi de facut ,chiar nu inteleg de unde asa idei. Uitati-va care aveti Trinitas si vedeti parinti tineri care stiu ce inseamna adevarata credinta ,nu idei ecumeniste ,traitori si infaptuitori in acelasi timp. Doamne ajuta ! |
Citat:
A cazut la pamant pentru ca s-a inspaimantat, nicidecum nu a inceput sa se agite si sa se tavaleasca, nici nu a inceput sa tipe, sa se isterizeze ci a ascultat linistit, acolo jos, mesajul care i-a fost transmis |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu am nevoie, multumesc. Imi primesc portia din bucuria cea ADEVARATA in fiecare duminica la Sfanta Liturghie... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:05:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.