Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce inseamna a fi pocait? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10827)

Bast-et 02.10.2010 03:35:13

Ce inseamna a fi pocait?

Nu am inteles niciodata aceasta credinta, cum se poate numi... In ce consista?

Multumesc pentru clarificari.

Raoul 02.10.2010 03:38:02

Dar nu e mai o credinta,ci asa li se mai zice neoprotestantilor: pocaiti :))

De fapt termenul de "pocait" are un cu totul alt sens,alta asociere...

Bast-et 02.10.2010 03:55:21

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 293651)

Care este acest "alt sens"?

Raoul 02.10.2010 04:01:39

Anume sa fii smerit,sa-ti plangi pacatele,sa te intorci din ratacire... "Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor."

Asta e sensul de baza. Poti deduce si tu cam ce vrea sa zica :1:

Bast-et 02.10.2010 04:07:07

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 293658)
Anume sa fii smerit,sa-ti plangi pacatele,sa te intorci din ratacire... "Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor."

Asta e sensul de baza. Poti deduce si tu cam ce vrea sa zica :1:

Da sensul cuvantului l-am inteles si eu, problema este ca mi-e mi s-a spus ca pocaitii sunt cei care nu se uita la televizor, nu folosesc telefoane, computer, nu citesc ziare... toata lumea este ceva diavolesc...
Este adevarat?

Raoul 02.10.2010 04:17:37

Deci "pocaitii" sunt neoprotestantii. Si nu sunt chiar asa... dar intr-adevar,unii de exemplu nu beau alcool sau mai stiu eu ce. Ceea ce ai auzit tu mi se pare exagerat.

mihaila_alin 02.10.2010 09:06:47

pocait

inseamna omul de tip nou,adica a rupt-o cu pacatul si,si-a intemeiat o noua viata pe temelia apostolilor,sau mai bine-zis pe invatatura insusi a Mintuitorului si Domnului Iisus Hristos.omul este de tip nou si se stradueste sa duca o viata curata avind in sufletul sau plinatatea lui Dumnezeu,dupa care orce suflet tinjeste.rugaciunea impletita cu fapta buna,cu milostenia,cu postul,daca am oprit sufletul de la pacat trebuie si trupul,caci acesta din urma din cauza nevoilor lui ne trage in starea de pacat,acesta fiind un cal naravasi la care facile ii vom stinge cu zabala postului,rugaciunii,curateniei si a tuturor celor-lalte lucruri care sunt o intreaga tehnologie in lupta de mintuire a sufletului,acesta fiind singurul beneficiu a trairii in aceasta viata paminteana.

mihaila_alin 02.10.2010 09:40:26

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293660)
Da sensul cuvantului l-am inteles si eu, problema este ca mi-e mi s-a spus ca pocaitii sunt cei care nu se uita la televizor, nu folosesc telefoane, computer, nu citesc ziare... toata lumea este ceva diavolesc...
Este adevarat?

domnule bast-et dumneata, care toate teoriile iti sunt bazate pe stiinta oare nu stii ca toate aparatele electrice emit radiatii nocive pt corpul uman,pina si banalul fier de calcat, oare in ziare nu gasim numai crime,violuri,acidente rutiere, oare de ce te mira faptul ca acesti oameni nu vor sa le foloseasca alegindu-si un nou mod de viata ferit de alcol,tigari cafea si toate cele, care stiinta le recunoaste ca sunt toxice,si fac rau organismului uman.pai daca stii aceste lucruri oare intrebarile insistente pe care le pui,nu sunt fara noima, sau intri pe aici sa mai faci misto de cite un user ce te baga in seama? si iti raspunde la intrebari de grupa mare,nu de gimnaziu.cred-ca ar fi cazul sa dai dovada de maturitate fizica si spirituala alt-fel sunteti invitat pe un forum pt.glumetii si acolo poti sa iti bati joc de cine vrei,noi aici dezbatem probleme serioase pentru viata si sufletul omului,care duc la mintuire.

Bast-et 02.10.2010 10:25:56

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 293688)
domnule bast-et dumneata, care toate teoriile iti sunt bazate pe stiinta oare nu stii ca toate aparatele electrice emit radiatii nocive pt corpul uman,pina si banalul fier de calcat, oare in ziare nu gasim numai crime,violuri,acidente rutiere, oare de ce te mira faptul ca acesti oameni nu vor sa le foloseasca alegindu-si un nou mod de viata ferit de alcol,tigari cafea si toate cele, care stiinta le recunoaste ca sunt toxice,si fac rau organismului uman.pai daca stii aceste lucruri oare intrebarile insistente pe care le pui,nu sunt fara noima, sau intri pe aici sa mai faci misto de cite un user ce te baga in seama? si iti raspunde la intrebari de grupa mare,nu de gimnaziu.cred-ca ar fi cazul sa dai dovada de maturitate fizica si spirituala alt-fel sunteti invitat pe un forum pt.glumetii si acolo poti sa iti bati joc de cine vrei,noi aici dezbatem probleme serioase pentru viata si sufletul omului,care duc la mintuire.

Eu am fost cat se poate de serioasa la intrebare si nu am facut misto de nici un user. :22: In schimb Raoul este ca un prieten pentru mine.
Vream sa stiu daca este adevarat cea ce aud... nimic mai mult. Caci am o prietena care imi povesteste ca cutare, cutare ii pocait (o zice ca si cum este ceva grav) si eu nu stiam ce este un pocait si mi-a spus ca e cel care nu foloseste tehnologie, nu fumeaza, nu bea pentru ca tot este diavolerie.

mihaila_alin 02.10.2010 10:38:59

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293691)
Eu am fost cat se poate de serioasa la intrebare si nu am facut misto de nici un user. :22: In schimb Raoul este ca un prieten pentru mine.
Vream sa stiu daca este adevarat cea ce aud... nimic mai mult. Caci am o prietena care imi povesteste ca cutare, cutare ii pocait (o zice ca si cum este ceva grav) si eu nu stiam ce este un pocait si mi-a spus ca e cel care nu foloseste tehnologie, nu fumeaza, nu bea pentru ca tot este diavolerie.

nu ma-i lamurit oare ai inteles din ce ti-am spus eu sau nu?.

ionut stefan 02.10.2010 10:46:22

Doamne ajuta

Pocainta este lasarea pacatelor din nefericire sectantilor,acesti slujitori ai diavolului li se mai spune si pocaiti,o mare greseala. Nimieni nu poate spune despre sine ca sa pocait

Bast-et 02.10.2010 10:55:23

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 293692)
nu ma-i lamurit oare ai inteles din ce ti-am spus eu sau nu?.

faza cu fierul de calcat si tehnologia produce radiatii? da...
dar atunci de ce pocaitii sunt descriminati?

florinbrasov0 02.10.2010 11:28:50

POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. – Din sl. pokajati sen.

Copyright (C) 2004-2010 DEX online.
Sensul initial al cuvantului este cel de la numarul 1.
Unii adepti ai sectelor se declarau pocaiti. Dar unul care se declara pe sine pocaiti se minte singur.
Se pare ca oamenii au asociat acest cuvant cu sectantii si astfel a mai dobandit un sens cuvantul asta.
Referitor la cei care refuza tehnologia stiu ca mai demult adventistii erau aceia, acum nu mai stiu ce-i cu ei.
Noi ortodocsii consideram ca tehonologia nu e nici buna si nici rea, e neutra. Devinde buna sau rea in functie de cum o folosim.

doctor_faustus 02.10.2010 11:49:53

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293695)

Dragă nu "pocăiții" sunt discriminați, ci și tu și ei discriminați logica elementară și bunul-simț.

Bast-et 02.10.2010 12:16:39

Deci sa inteleg ca pocaitii in sensul principal al cuvantului nu sunt "periculosi", si, dimpotriva, acceptati.

Citat:

Dragă nu "pocăiții" sunt discriminați, ci și tu și ei discriminați logica elementară și bunul-simț.
Eu scriu aici doar ce ma auzit din zvonuri, caci am cunostiinte care zic, vai draga da ala este un pocait, cu ton de gravitate sa si cum ei sunt oameni de care trebuie sa stai la distanta... cam asa ceva.
Nu stiam diferenta intre aceste secte si adevaratii pocaiti...

Ce stiu eu cum functioneaza logica voastra ... daca pocaitul este cel care plange pentru pacatele sale deoarece cuvantul zice asa, de ce spuneti ca ateul este un slujitor lui Satan, desi cuvantul are o alta semnificatie? :23:

Zburatorul 02.10.2010 13:13:48

Doamne ajuta!

Pocainta este buna daca sta in sufletul omului si in fapte,fara fatarnicie.Se da o adevarata lupta pentru a ne pastra sufletul intr-o stare de pocainta si smerenie continua,dar cel care ajunge la a spune ca a atins pocainta si smerenia este deja inselat de duhul mandriei;in concluzie,cei din secte sunt rataciti,iar nu pocaiti;ei se numesc asa,dar traiesc altceva,mandria.
In rugaciunile ortodoxe vei afla acest cuvant,dar nu vei intalni un ortodox traitor care sa se numeasca asa pentru ca insasi Ortodoxia cuprinde aceasta traire.Sunt stari esentiale de dobandire a mantuirii: pocainta omului,smerenia,rabdarea,milostenia... E de ajuns sa traim in Adevarul revelat de Domnul nostru Iisus Hristos Sfintilor Sai Apostoli.
Ortodox = Drept credincios
Ortodoxie = Dreapta credinta ;iar pentru aceasta e nevoie de cunoastere si dreapta traire!

lastunul 02.10.2010 14:15:47

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 293699)
Unii adepti ai sectelor se declarau pocaiti.

Adevarul este altul. Ortodocsii ii numesc "pocaiti", la modul jignitor, pe cei din alte confesiuni religioase (nu si pe catolici). In plus, mai adauga, la adresa acestor credinciosi, tot felul de povesti mincinoase, ca sa le creeze o imagine de "ciudati" sau chiar de "slujitori ai diavolului".

lastunul 02.10.2010 14:24:46

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293705)
Eu scriu aici doar ce ma auzit din zvonuri, caci am cunostiinte care zic, vai draga da ala este un pocait, cu ton de gravitate sa si cum ei sunt oameni de care trebuie sa stai la distanta... cam asa ceva.

"Pocaitii" (cum ii numesc ortodocsii) sunt, in general, oameni simpli si echilibrati (mai sunt si exceptii).

Eu sunt un "pocait" (asa cum sunt numit de altii). Poti sa ma intrebi ce vrei.

P.S. Pana una alta, iti spun ca fac parte dintr-o biserica ce apreciaza stiinta si descoperirile ei (pe care le incurajeaza avand chiar contributii, la nivel mondial, in domeniul medicinei si educatiei in general), si se foloseste din plin de acestea, intr-un mod placut lui Dumnezeu.

florinbrasov0 02.10.2010 15:46:18

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293705)
Nu stiam diferenta intre aceste secte si adevaratii pocaiti...

Nu ai inteles ce am zis. Legat de refuzul tehnologiei pe la adventisti se mai intampla asta.

Cuvantul "pocait" nu are legatura cu tehnologia.

Legat de atei. Cine nu e cu Hristos, e impotriva Lui, mai mult sau mai putin. (cu mentiunea ca nu ne obliga nimeni sa fii cu Hristos sau cu dracii. Este alegera noastra individuala. )
Cei care sunt numiti 'pocaiti"(cu sensul nr 2) din definitia pe care am postat-o mai sus nu inseamna ca ei chiar sunt "pocaiti"(cu sensul nr 1).

Citat:

Adevarul este altul. Ortodocsii ii numesc "pocaiti", la modul jignitor
Nu cred ca sensul este exclusiv jignitor. Mai degraba, tind sa cred ca in majoritatea cazurilor este folosit pentru a-i desemna p cei din puzderia de culte intitulate crestine, care au aparut in ultimii 200 de ani.

Daca vorbim de atitudinea jignitoare care este manifestata impotriva pocaitilor, eu sunt impotriva ei deoarece nu este treaba noastra sa judecam. Bineinteles ca trebuie sa ne aparam credinta atunci cand ne este atacata si in momentele acestea cei care ne ataca sunt pe deplin slugi ale Satanei.

mihaila_alin 02.10.2010 17:10:55

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293695)

care pocaiti draga? sti bine ca acei sectari sunt pocaiti?.oare nu si ateii fac lucruri bune din rinduiala firii omenesti?.sau cei ce sunt certati cu biserica cea dreptmaritoare nu sunt niste fii ai neascultarii niste razvratiti,pe acestia cum ii vede Domnul Hristos?.daca nu iubesc biserica dreptmaritoare, sau mireasa lui Hristos cum se mai numeste, cu o iubire straina iubesc pe Hristos.duhul calauzitor al lor este un alt duh,Hristosul lor este un [hristos al vazduhurilor]de aceia pe unii ii scutura cu putere mare.am fost martor ocular la un asemenea eveniment,si crede-ma numai la exorcizari mai vezi uneori asa ceva, te rog ghiceste ce duh se manifesta asa zgomotos si scuturator.mi-e si rusine sa mai scriu alt-ceva daca nu ai inteles te rog iartama.

Bast-et 02.10.2010 17:44:04

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 293739)
care pocaiti draga? sti bine ca acei sectari sunt pocaiti?.oare nu si ateii fac lucruri bune din rinduiala firii omenesti?.sau cei ce sunt certati cu biserica cea dreptmaritoare nu sunt niste fii ai neascultarii niste razvratiti,pe acestia cum ii vede Domnul Hristos?.daca nu iubesc biserica dreptmaritoare, sau mireasa lui Hristos cum se mai numeste, cu o iubire straina iubesc pe Hristos.duhul calauzitor al lor este un alt duh,Hristosul lor este un [hristos al vazduhurilor]de aceia pe unii ii scutura cu putere mare.am fost martor ocular la un asemenea eveniment,si crede-ma numai la exorcizari mai vezi uneori asa ceva, te rog ghiceste ce duh se manifesta asa zgomotos si scuturator.mi-e si rusine sa mai scriu alt-ceva daca nu ai inteles te rog iartama.

Ei lasa-ma, fai comparatia intre cati crestini si cati atei au fost posedati. Aici iti dai seama ca posederea exista numai in imaginatia omului respectiv.
Eu nu am nici o treaba cu fiinte imaginare...

mihaila_alin 02.10.2010 23:50:21

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293742)
Ei lasa-ma, fai comparatia intre cati crestini si cati atei au fost posedati. Aici iti dai seama ca posederea exista numai in imaginatia omului respectiv.
Eu nu am nici o treaba cu fiinte imaginare...

draga eu ti-am dat un exemplu referitor la atei ce nu trebuia sa te deranjeze adica fac lucruri bune ce le sta in firea lor fara sa aibe credinta nu toti binenteles, celalalte lucruri le-am spus la adresa celor ce-i numesti pocaiti si nu sunt.si-apoi referitor la fiintele imaginare cum le numesti nu sunt fiinte ci duhuri [forma de energie negativa].

ionut12 03.10.2010 01:34:55

Pocait

Adevarata pocainta o aveau marii sfinti si mucenitii
noi cu sig nu o sa fim ca ei dar dupa putere daca facem restul va fi la mila domnului si a maicii domnului
cititi vietile sfintilor dar nu va descurajati

lastunul 03.10.2010 11:23:20

Citat:

În prealabil postat de florinbrasov0 (Post 293735)
Nu ai inteles ce am zis. Legat de refuzul tehnologiei pe la adventisti se mai intampla asta.

Florine, vorbesti cu pacat. Adventistii sunt mari consumatori si promotori de tehnologie (chiar avansata). Iar in domeniul medicinei sunt chiar niste avangardisti. Plus contributia in alte domenii ale stiintei si culturii.

Faptul ca se cam feresc de televizor (selecteaza cu atentie programele sau chiar se lipsesc de televizor), nu inseamna ca refuza tehnologia si nici nu este un lucru rau. Si unii credinciosii ortodocsi evita televizorul (nu prea gasesti lucruri bune si de calitate in programele tv).

P.S. Si eu sunt tot din Brasov. Te invit, intr-una din bisericile adventiste, ca sa cunosti si sa vezi cu ochii tai, cam cum se impaca adventistii cu tehnologia.

danyel 03.10.2010 17:03:46

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 293844)

Faptul ca se cam feresc de televizor (selecteaza cu atentie programele sau chiar se lipsesc de televizor), nu inseamna ca refuza tehnologia si nici nu este un lucru rau. Si unii credinciosii ortodocsi evita televizorul (nu prea gasesti lucruri bune si de calitate in programele tv).

P

O poi pentru evitarea televizorului tin sa va felicit, la ce programe sunt, e mult mai folositor sa ne lipsim de el si asta nu din pricina unei adversiuni in ceea ce priveste tehnologia ci mai degraba in ceea ce priveste pacatul promovat prin televiziune

N-am auzit vreun preot care sa indemne la ferirea de tehnologie dar am auzit foarte multi slujitori care ne indemnau la precautie in ceea ce priveste vizionarea programelor tv care in zilele noastre promoveaza desfraul pe fata si considera moralitatea, mentalitate de ev mediu

Doriana 03.10.2010 17:45:29

La penticostali se mai predica sa ne ferim de televizor. Rezultatul: eu nu am. Vorba lui Vladimir Pustan: 'L-am aruncat pe geam de mult'. :)))
Acum serios...avem tot felul de masinarii si binecuvantari ale tehnologiei, dar am hotarat, ca familie, ca nu avem nici un folos de pe urma televizorului. Pe langa faptul ca noi ii platim pe cei de la TV ca sa ne enerveze cu barfe si reclame, televizorul este un groaznic consumator de timp si un foarte prost educator pentru copii. Desenele sunt in majoritate urate si transmit copiilor mesaje anticrestine. Iar societatea romaneasca de astazi este in mare parte produsul televiziunii, care propaga multa barfa, razvratire impotriva autoritatilor, distractii ieftine, lene, manelism si telenuvelism.

florinbrasov0 03.10.2010 18:31:36

Citat:

În prealabil postat de lastunul (Post 293844)
Florine, vorbesti cu pacat. Adventistii sunt mari consumatori si promotori de tehnologie (chiar avansata). Iar in domeniul medicinei sunt chiar niste avangardisti. Plus contributia in alte domenii ale stiintei si culturii.

P.S. Si eu sunt tot din Brasov. Te invit, intr-una din bisericile adventiste, ca sa cunosti si sa vezi cu ochii tai, cam cum se impaca adventistii cu tehnologia.

Prin scoala generala cand eram asa zicea o profesoara cu care faceam meditatii. Am luat-o de buna. Sunt perfect de acord cu ferirea de programele de la TV care in foarte mare parte sunt rele. Imi cer iertare pentru pacat.

tc_emanuil 03.10.2010 19:22:39

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 293651)

Neoprotestantilor noi le spunem pocaiti, insa de fapt ei sunt rataciti,si se bucura cand vad ca noi le spunem pocaiti,care mai de care citesc Biblia si o inteleg in felul lor si asa cred ca ei au adevarata credinta (religie).DUMNEZEU sa ne miluiasca pe toti.

mihele_m 03.10.2010 19:36:47

Ce inseamna sa fi pocait ?

Citat:

În prealabil postat de Bast-et (Post 293650)
Nu am inteles niciodata aceasta credinta, cum se poate numi... In ce consista?

Multumesc pentru clarificari.

Domnul nostru Isus Hristos a spus "Pocaitiva si credeti in mine " Sa incerci sa fi bun ,sa nu faci rau semenilor tai sa crezi cu adevarat in Dumnezeu .
..

Doriana 03.10.2010 19:52:44

Citat:

În prealabil postat de tc_emanuil (Post 293935)
Neoprotestantilor noi le spunem pocaiti,si se bucura cand vad ca noi le spunem pocaiti,.

E drept ca unii se bucura, atat cat te poti bucura cand esti batjocorit pentru Numele Domnului. Desigur ca intentia celor ce i-au poreclit asa nu a fost sa ii bucure.

danyel 03.10.2010 20:19:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 293942)
E drept ca unii se bucura, atat cat te poti bucura cand esti batjocorit pentru Numele Domnului. Desigur ca intentia celor ce i-au poreclit asa nu a fost sa ii bucure.

asa zisa porecla a aparut pentru ca ei insusi s-au auto intitulat "pocaiti" , intradevar termenul este folosit intr-un mod peiorativ

spre_rasarit 04.10.2010 03:20:25

IIsus a venit in anul 33 si a stabilit Biserica ortodoxa. In Biserica ortodoxa si in toate Bisericile aparute inainte de anul 1500 pocairea insemna spovedirea pacatelor la preot prin taina spovedaniei.

Pocaitii au renuntat la calea lasata de Apostoli de la IIsus si anume spovedirea si zic ca e suficient sa nu te uiti la TV si altele.

Ce nu stiu ei e ca regele David desi si-a plans pacatele, iata ca nu a avut spovedirea si botezul si de aia a stat in Imparatia Mortilor , sau Hades pana a venit IIsus acolo si l-a eliberat. Oare sunt pocaitii mai drepti ca profetul Iezechiel care a ajuns si el in Hades sau ca Regele David. Pocaitii si alte secte sunt rataciri sectare. Citeste Evanghelia lui Nicodim si anume partea cu coborarea lui IIsus in iad: http://www.dovewings.110mb.com/EVANG...%20NICODIM.htm

Deci daca treci de la ortodoxie la pocaiti insemna in intelegerea mea sa faci pacate grele precum iesirea din biserica ortodoxa, renuntarea la Sfanta Impartasanie pentru viata Vesnica si la Spovedirea pentru iertarea pacatelor . Pocaitii au invataturi straine Bisericii infiintata de IIsus.

Pocaitii au aparut foarte recent , de cateva sute de ani adica sub 500 de ani , foarte recent. Iisus a venit de aproape 2000 de ani. Ca sa intelegi ca pocaitii nu sunt Biserica lasata de IIsus la anul 33, roaga-i pe pocaiti sa-ti arate in istorie o Biserica inainte de anul 1500 care nu are Sfanta Liturghie asa cum au ei. Nu o sa poata. Roaga-i sa iti arate istoria Bisericii lor in anul 44. Nu o sa poata. Deci ce fac ei e inventie si invataturi omenesti. Adica daca maine cineva se duce si vine si zice sa te pocaiesti insemna sa sari de trei ori intr-un picior adica ceva cu totul nou si face o Biserica, te-ai duce? Nu, caci omul acela nu-ti poate da mantuirea. Nici oamenii ce au infiintata sectele pocaite dupa mai mult de 1500 de ani de la venirea lui Hristos cu invataturi cu totul noi nu ti-o pot da. IIsus care a infiintat Biserica ortodoxa ti-o poate da.

Raoul 04.10.2010 03:42:34

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 294018)
roaga-i pe pocaiti sa-ti arate in istorie o Biserica inainte de anul 1500 care nu are Sfanta Liturghie asa cum au ei.

Adica pana in 1500 toate bisericile savarseau "liturghia" neoprotestantilor? Cred ca vreoiai sa scrii invers :39:

spre_rasarit 04.10.2010 03:44:56

Am vrut sa scriu ca pocaitii nu au Liturghie asa cum au avut toate Bisericile inainte de anul 1500.

Raoul 04.10.2010 04:17:57

Da,normal. In opinia lor toti care au savarsit Sfanta Liturghie pana in anul 1500 au fost rataciti,nu s-a mantuit nimeni pana la protestanti! Deci ce a lasat Hristos a fost gresit,noroc ca s-au gasit niste "luminati" pe la 1500 ca altfel venea sfarsitu' si nu se mai mantuia lumea... Penibil!

sherlock_holmes 04.10.2010 08:16:28

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 294023)
Da,normal. In opinia lor toti care au savarsit Sfanta Liturghie pana in anul 1500 au fost rataciti,nu s-a mantuit nimeni pana la protestanti! Deci ce a lasat Hristos a fost gresit,noroc ca s-au gasit niste "luminati" pe la 1500 ca altfel venea sfarsitu' si nu se mai mantuia lumea... Penibil!

Desi,daca ar reveni ( veni ) la dreapta credinta,poate ca pe multi dintre noi ne-ar " depasi " la curatia vietii si comuniunea cu ceilalti...pe mine,cu siguranta.

tricesimusquintus 04.10.2010 08:26:36

Citat:

IIsus a venit in anul 33 si a stabilit Biserica ortodoxa.

Unde ai găsit scrisă enormitatea asta? La anul 33 Hristos era deja plecat la Tatăl, iar biserica fondată de El se numea Biserica Creștină (nu i-a spus niciodată Biserica Ortodoxă).

Citat:

In Biserica ortodoxa si in toate Bisericile aparute inainte de anul 1500 pocairea insemna spovedirea pacatelor la preot prin taina spovedaniei.

Probabil că asta înseamnă în BO și BC, nu și în Biserica Creștină fondată de Iisus. Mărturisirea păcatelor se face înaintea lui Dumnezeu. Scripturile arată clar că păcatele trebuie să fie mărturisite numai lui Dumnezeu (1 Ioan 1,9) și că nu avem la Dumnezeu decât un singur „Mijlocitor” pentru păcate – Iisus Hristos (1 Tim.2,5). El este pentru noi „un Mijlocitor” „la Tatăl” (1 Ioan 2,1). Cât despre "spovedirea păcatelor la preot" Scriptura nu zice nimic. Iar dacă te referi la mărturisirea greșelilor făcute oamenilor, aceasta nu este unilaterală (mirean-preot), ci [άλλήλων] unul altuia, reciproc, mutual:

"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Iacov 5,16)
Ai întâlnit vreun preot să-ți mărturisească păcatele lui în cadrul "spovedaniei"?

Citat:

Pocaitii au renuntat la calea lasata de Apostoli de la IIsus si anume spovedirea si zic ca e suficient sa nu te uiti la TV si altele.

Demonstrează cu Biblia unde a spus Iisus "calea lăsată" de El pentru spovedania la preot și atotsuficiența privării de TV (nu spun prin aceasta că e un lucru bun pierderea timpului la TV).

Citat:

Ce nu stiu ei e ca regele David desi si-a plans pacatele, iata ca nu a avut spovedirea

Iar ce nu ști tu, este că David nu numai că și-a plâns (regretat) păcatele, ci le-a și mărturisit. Înaintea Singurului care are puterea să le ierte: Dumnezeu. Citește Psalmul 50.

Citat:

de aia a stat in Imparatia Mortilor , sau Hades pana a venit IIsus acolo si l-a eliberat.

Dragul meu, eliberarea lui David din "Împărăția Morților"/"Hades" AKA mormântul va avea loc doar la învierea lui, când va veni Hristos a doua oară. Până atunci el stă și se odihnește în mormânt, cum bine zicea sf. apostol Petru (după înălțarea lui Hristos):
"Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, că a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta." (Fapte 2,29)

Citat:

Citeste Evanghelia lui Nicodim si anume partea cu coborarea lui IIsus in iad: http://www.dovewings.110mb.com/EVANG...%20NICODIM.htm

Lasă tu anatemica "altă evanghelie", și pune mânuța pe Evanghelia lui Hristos care o găsești în Scriptură. Citind-o, vei fi ferit rătăcire și vei dori să împlinești voia lui Dumnezeu.

doctor_faustus 05.10.2010 00:18:32

cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 294032)
Unde ai găsit scrisă enormitatea asta? La anul 33 Hristos era deja plecat la Tatăl, iar biserica fondată de El se numea Biserica Creștină (nu i-a spus niciodată Biserica Ortodoxă).

Biserica lui Hristos a fost întotdeauna Ortodoxă, chiar dacă denumirea de Ortodoxă o are de aproximativ 1000 de ani. În schimb Biserica lui Hristos nu s-a numit niciodată "Adventistă" și nici nu se va numi așa pentru simplul motiv că adventiștii sunt cult/sectă și nu biserică și nu fac parte din Biserică.

Citat:

Probabil că asta înseamnă în BO și BC, nu și în Biserica Creștină fondată de Iisus.
Păi Biserica Ortodoxă este Biserica Creștină (a lui Hristos) iar Latinii sunt Biserică în măsura în care sunt și ortodocși. Deci aceasta este adevărata Biserică întemeiată de Hristos. Adventismul este doar o mișcare omenească creată de Ellen White.

Citat:

Mărturisirea păcatelor se face înaintea lui Dumnezeu. Scripturile arată clar că păcatele trebuie să fie mărturisite numai lui Dumnezeu (1 Ioan 1,9) și că nu avem la Dumnezeu decât un singur „Mijlocitor” pentru păcate – Iisus Hristos (1 Tim.2,5). El este pentru noi „un Mijlocitor” „la Tatăl” (1 Ioan 2,1). Cât despre "spovedirea păcatelor la preot" Scriptura nu zice nimic. Iar dacă te referi la mărturisirea greșelilor făcute oamenilor, aceasta nu este unilaterală (mirean-preot), ci [άλλήλων] unul altuia, reciproc, mutual:

"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Iacov 5,16)
Ai întâlnit vreun preot să-ți mărturisească păcatele lui în cadrul "spovedaniei"?

Demonstrează cu Biblia unde a spus Iisus "calea lăsată" de El pentru spovedania la preot
Scripturile "arată clar" ceea ce vrei tu să interpretezi de fapt prin alegerea unor versete rupte din context și interpretate în mod fals și mincinos. Mijlocitorul pe care Îl avem noi la Tatăl este Cel care a dat unora dintre oameni puterea de a ierta, de a ține, de a lega și de a dezlega păcatele, iar având în vedere că puterea de a ierta și de a dezlega păcatele este o putere a lui Dumnezeu, arată că puterea pe care Mijlocitorul la Tatăl, Iisus Hristos, a dat-o unora dintre oameni, anume preoției sacramentale care începe de la sfinții apostoli și continuă până în ziua de azi prin succesiune apostolică în Sfânta Biserică, este putere dumnezeiască, în virtutea căreia bineînțeles nu preotul propriu-zis iartă păcate prin puterea lui ci puterea dumnezeiască lucrează prin preot iertarea și dezlegarea păcatelor !!

"Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." (Ioan 20:22-23)

"Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri." (Matei 16:18-19)

Iar ceea ce este mai mult decât evident este că pentru a ierta și dezlega păcatele unui credincios, preotul trebuie să știe viața duhovnicească a penitentului și evident să știe despre ce păcate este vorba, fapt care face necesară în mod evident mărturisirea păcatelor, spovedania !! Și bineînțeles că mărturisirea păcatelor este în primul rând înaintea lui Dumnezeu în același timp în care se face înaintea preotului duhovnic.

joseph_ben_iacob 05.10.2010 21:36:40

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 294301)
Biserica lui Hristos a fost întotdeauna Ortodoxă, chiar dacă denumirea de Ortodoxă o are de aproximativ 1000 de ani. În schimb Biserica lui Hristos nu s-a numit niciodată "Adventistă" și nici nu se va numi așa pentru simplul motiv că adventiștii sunt cult/sectă și nu biserică și nu fac parte din Biserică.

Păi Biserica Ortodoxă este Biserica Creștină (a lui Hristos) iar Latinii sunt Biserică în măsura în care sunt și ortodocși. Deci aceasta este adevărata Biserică întemeiată de Hristos. Adventismul este doar o mișcare omenească creată de Ellen White.

Scripturile "arată clar" ceea ce vrei tu să interpretezi de fapt prin alegerea unor versete rupte din context și interpretate în mod fals și mincinos. Mijlocitorul pe care Îl avem noi la Tatăl este Cel care a dat unora dintre oameni puterea de a ierta, de a ține, de a lega și de a dezlega păcatele, iar având în vedere că puterea de a ierta și de a dezlega păcatele este o putere a lui Dumnezeu, arată că puterea pe care Mijlocitorul la Tatăl, Iisus Hristos, a dat-o unora dintre oameni, anume preoției sacramentale care începe de la sfinții apostoli și continuă până în ziua de azi prin succesiune apostolică în Sfânta Biserică, este putere dumnezeiască, în virtutea căreia bineînțeles nu preotul propriu-zis iartă păcate prin puterea lui ci puterea dumnezeiască lucrează prin preot iertarea și dezlegarea păcatelor !!

"Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." (Ioan 20:22-23)

"Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri." (Matei 16:18-19)

Iar ceea ce este mai mult decât evident este că pentru a ierta și dezlega păcatele unui credincios, preotul trebuie să știe viața duhovnicească a penitentului și evident să știe despre ce păcate este vorba, fapt care face necesară în mod evident mărturisirea păcatelor, spovedania !! Și bineînțeles că mărturisirea păcatelor este în primul rând înaintea lui Dumnezeu în același timp în care se face înaintea preotului duhovnic.

Te-as intreba ceva, daca poti sa raspunzi. De ce le-a spus Hristos fariseilor urmatorul lucru(in Matei 23:13):
"Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că închideți împărăția cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați".

Cum puteau farisei sa impiedice pe cineva sa intre in imparatia cerurilor de vreme ce nu ei aveau cheile?

doctor_faustus 05.10.2010 22:43:09

Citat:

În prealabil postat de joseph_ben_iacob (Post 294533)
Te-as intreba ceva, daca poti sa raspunzi. De ce le-a spus Hristos fariseilor urmatorul lucru(in Matei 23:13):
"Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că închideți împărăția cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați".

Cum puteau farisei sa impiedice pe cineva sa intre in imparatia cerurilor de vreme ce nu ei aveau cheile?

N-am chef să o faci pe rabinul cu mine. Dacă nu știi răspunsul atunci mai cercetează singur și poate vei afla. Oricum întrebarea dumitale nu are nici o legătură cu mesajul postat de mine mai sus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:43:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.