![]() |
Ce inseamna a fi pocait?
Nu am inteles niciodata aceasta credinta, cum se poate numi... In ce consista?
Multumesc pentru clarificari. |
Dar nu e mai o credinta,ci asa li se mai zice neoprotestantilor: pocaiti :))
De fapt termenul de "pocait" are un cu totul alt sens,alta asociere... |
Citat:
|
Anume sa fii smerit,sa-ti plangi pacatele,sa te intorci din ratacire... "Pocăiți-vă că s-a apropiat împărăția cerurilor."
Asta e sensul de baza. Poti deduce si tu cam ce vrea sa zica :1: |
Citat:
Este adevarat? |
Deci "pocaitii" sunt neoprotestantii. Si nu sunt chiar asa... dar intr-adevar,unii de exemplu nu beau alcool sau mai stiu eu ce. Ceea ce ai auzit tu mi se pare exagerat.
|
pocait
inseamna omul de tip nou,adica a rupt-o cu pacatul si,si-a intemeiat o noua viata pe temelia apostolilor,sau mai bine-zis pe invatatura insusi a Mintuitorului si Domnului Iisus Hristos.omul este de tip nou si se stradueste sa duca o viata curata avind in sufletul sau plinatatea lui Dumnezeu,dupa care orce suflet tinjeste.rugaciunea impletita cu fapta buna,cu milostenia,cu postul,daca am oprit sufletul de la pacat trebuie si trupul,caci acesta din urma din cauza nevoilor lui ne trage in starea de pacat,acesta fiind un cal naravasi la care facile ii vom stinge cu zabala postului,rugaciunii,curateniei si a tuturor celor-lalte lucruri care sunt o intreaga tehnologie in lupta de mintuire a sufletului,acesta fiind singurul beneficiu a trairii in aceasta viata paminteana.
|
Citat:
|
Citat:
Vream sa stiu daca este adevarat cea ce aud... nimic mai mult. Caci am o prietena care imi povesteste ca cutare, cutare ii pocait (o zice ca si cum este ceva grav) si eu nu stiam ce este un pocait si mi-a spus ca e cel care nu foloseste tehnologie, nu fumeaza, nu bea pentru ca tot este diavolerie. |
Citat:
|
Doamne ajuta
Pocainta este lasarea pacatelor din nefericire sectantilor,acesti slujitori ai diavolului li se mai spune si pocaiti,o mare greseala. Nimieni nu poate spune despre sine ca sa pocait
|
Citat:
dar atunci de ce pocaitii sunt descriminati? |
POCĂÍ, pocăiesc, vb. IV. Refl. 1. (În concepțiile religioase) A-și mărturisi păcatele săvârșite, a se căi și a căuta să obțină iertare prin post și rugăciuni. ♦ A manifesta părere de rău, a avea remușcări, a se căi pentru o faptă, o greșeală etc. ♦ Tranz. fact. A face pe cineva să-și mărturisească păcatele sau greșelile și să se căiască de ele. 2. A deveni adept al anumitor secte religioase creștine. – Din sl. pokajati sen.
Copyright (C) 2004-2010 DEX online. Sensul initial al cuvantului este cel de la numarul 1. Unii adepti ai sectelor se declarau pocaiti. Dar unul care se declara pe sine pocaiti se minte singur. Se pare ca oamenii au asociat acest cuvant cu sectantii si astfel a mai dobandit un sens cuvantul asta. Referitor la cei care refuza tehnologia stiu ca mai demult adventistii erau aceia, acum nu mai stiu ce-i cu ei. Noi ortodocsii consideram ca tehonologia nu e nici buna si nici rea, e neutra. Devinde buna sau rea in functie de cum o folosim. |
Citat:
|
Deci sa inteleg ca pocaitii in sensul principal al cuvantului nu sunt "periculosi", si, dimpotriva, acceptati.
Citat:
Nu stiam diferenta intre aceste secte si adevaratii pocaiti... Ce stiu eu cum functioneaza logica voastra ... daca pocaitul este cel care plange pentru pacatele sale deoarece cuvantul zice asa, de ce spuneti ca ateul este un slujitor lui Satan, desi cuvantul are o alta semnificatie? :23: |
Doamne ajuta!
Pocainta este buna daca sta in sufletul omului si in fapte,fara fatarnicie.Se da o adevarata lupta pentru a ne pastra sufletul intr-o stare de pocainta si smerenie continua,dar cel care ajunge la a spune ca a atins pocainta si smerenia este deja inselat de duhul mandriei;in concluzie,cei din secte sunt rataciti,iar nu pocaiti;ei se numesc asa,dar traiesc altceva,mandria.
In rugaciunile ortodoxe vei afla acest cuvant,dar nu vei intalni un ortodox traitor care sa se numeasca asa pentru ca insasi Ortodoxia cuprinde aceasta traire.Sunt stari esentiale de dobandire a mantuirii: pocainta omului,smerenia,rabdarea,milostenia... E de ajuns sa traim in Adevarul revelat de Domnul nostru Iisus Hristos Sfintilor Sai Apostoli. Ortodox = Drept credincios Ortodoxie = Dreapta credinta ;iar pentru aceasta e nevoie de cunoastere si dreapta traire! |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt un "pocait" (asa cum sunt numit de altii). Poti sa ma intrebi ce vrei. P.S. Pana una alta, iti spun ca fac parte dintr-o biserica ce apreciaza stiinta si descoperirile ei (pe care le incurajeaza avand chiar contributii, la nivel mondial, in domeniul medicinei si educatiei in general), si se foloseste din plin de acestea, intr-un mod placut lui Dumnezeu. |
Citat:
Cuvantul "pocait" nu are legatura cu tehnologia. Legat de atei. Cine nu e cu Hristos, e impotriva Lui, mai mult sau mai putin. (cu mentiunea ca nu ne obliga nimeni sa fii cu Hristos sau cu dracii. Este alegera noastra individuala. ) Cei care sunt numiti 'pocaiti"(cu sensul nr 2) din definitia pe care am postat-o mai sus nu inseamna ca ei chiar sunt "pocaiti"(cu sensul nr 1). Citat:
Daca vorbim de atitudinea jignitoare care este manifestata impotriva pocaitilor, eu sunt impotriva ei deoarece nu este treaba noastra sa judecam. Bineinteles ca trebuie sa ne aparam credinta atunci cand ne este atacata si in momentele acestea cei care ne ataca sunt pe deplin slugi ale Satanei. |
Citat:
|
Citat:
Eu nu am nici o treaba cu fiinte imaginare... |
Citat:
|
Pocait
Adevarata pocainta o aveau marii sfinti si mucenitii
noi cu sig nu o sa fim ca ei dar dupa putere daca facem restul va fi la mila domnului si a maicii domnului cititi vietile sfintilor dar nu va descurajati |
Citat:
Faptul ca se cam feresc de televizor (selecteaza cu atentie programele sau chiar se lipsesc de televizor), nu inseamna ca refuza tehnologia si nici nu este un lucru rau. Si unii credinciosii ortodocsi evita televizorul (nu prea gasesti lucruri bune si de calitate in programele tv). P.S. Si eu sunt tot din Brasov. Te invit, intr-una din bisericile adventiste, ca sa cunosti si sa vezi cu ochii tai, cam cum se impaca adventistii cu tehnologia. |
Citat:
N-am auzit vreun preot care sa indemne la ferirea de tehnologie dar am auzit foarte multi slujitori care ne indemnau la precautie in ceea ce priveste vizionarea programelor tv care in zilele noastre promoveaza desfraul pe fata si considera moralitatea, mentalitate de ev mediu |
La penticostali se mai predica sa ne ferim de televizor. Rezultatul: eu nu am. Vorba lui Vladimir Pustan: 'L-am aruncat pe geam de mult'. :)))
Acum serios...avem tot felul de masinarii si binecuvantari ale tehnologiei, dar am hotarat, ca familie, ca nu avem nici un folos de pe urma televizorului. Pe langa faptul ca noi ii platim pe cei de la TV ca sa ne enerveze cu barfe si reclame, televizorul este un groaznic consumator de timp si un foarte prost educator pentru copii. Desenele sunt in majoritate urate si transmit copiilor mesaje anticrestine. Iar societatea romaneasca de astazi este in mare parte produsul televiziunii, care propaga multa barfa, razvratire impotriva autoritatilor, distractii ieftine, lene, manelism si telenuvelism. |
Citat:
|
Citat:
|
Ce inseamna sa fi pocait ?
Citat:
Domnul nostru Isus Hristos a spus "Pocaitiva si credeti in mine " Sa incerci sa fi bun ,sa nu faci rau semenilor tai sa crezi cu adevarat in Dumnezeu . .. |
Citat:
|
Citat:
|
IIsus a venit in anul 33 si a stabilit Biserica ortodoxa. In Biserica ortodoxa si in toate Bisericile aparute inainte de anul 1500 pocairea insemna spovedirea pacatelor la preot prin taina spovedaniei.
Pocaitii au renuntat la calea lasata de Apostoli de la IIsus si anume spovedirea si zic ca e suficient sa nu te uiti la TV si altele. Ce nu stiu ei e ca regele David desi si-a plans pacatele, iata ca nu a avut spovedirea si botezul si de aia a stat in Imparatia Mortilor , sau Hades pana a venit IIsus acolo si l-a eliberat. Oare sunt pocaitii mai drepti ca profetul Iezechiel care a ajuns si el in Hades sau ca Regele David. Pocaitii si alte secte sunt rataciri sectare. Citeste Evanghelia lui Nicodim si anume partea cu coborarea lui IIsus in iad: http://www.dovewings.110mb.com/EVANG...%20NICODIM.htm Deci daca treci de la ortodoxie la pocaiti insemna in intelegerea mea sa faci pacate grele precum iesirea din biserica ortodoxa, renuntarea la Sfanta Impartasanie pentru viata Vesnica si la Spovedirea pentru iertarea pacatelor . Pocaitii au invataturi straine Bisericii infiintata de IIsus. Pocaitii au aparut foarte recent , de cateva sute de ani adica sub 500 de ani , foarte recent. Iisus a venit de aproape 2000 de ani. Ca sa intelegi ca pocaitii nu sunt Biserica lasata de IIsus la anul 33, roaga-i pe pocaiti sa-ti arate in istorie o Biserica inainte de anul 1500 care nu are Sfanta Liturghie asa cum au ei. Nu o sa poata. Roaga-i sa iti arate istoria Bisericii lor in anul 44. Nu o sa poata. Deci ce fac ei e inventie si invataturi omenesti. Adica daca maine cineva se duce si vine si zice sa te pocaiesti insemna sa sari de trei ori intr-un picior adica ceva cu totul nou si face o Biserica, te-ai duce? Nu, caci omul acela nu-ti poate da mantuirea. Nici oamenii ce au infiintata sectele pocaite dupa mai mult de 1500 de ani de la venirea lui Hristos cu invataturi cu totul noi nu ti-o pot da. IIsus care a infiintat Biserica ortodoxa ti-o poate da. |
Citat:
|
Am vrut sa scriu ca pocaitii nu au Liturghie asa cum au avut toate Bisericile inainte de anul 1500.
|
Da,normal. In opinia lor toti care au savarsit Sfanta Liturghie pana in anul 1500 au fost rataciti,nu s-a mantuit nimeni pana la protestanti! Deci ce a lasat Hristos a fost gresit,noroc ca s-au gasit niste "luminati" pe la 1500 ca altfel venea sfarsitu' si nu se mai mantuia lumea... Penibil!
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Iacov 5,16) Ai întâlnit vreun preot să-ți mărturisească păcatele lui în cadrul "spovedaniei"? Citat:
Citat:
Citat:
"Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, că a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta." (Fapte 2,29) Citat:
|
cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute
Citat:
Citat:
Citat:
"Și zicând acestea, a suflat asupra lor și le-a zis: Luați Duh Sfânt; cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute." (Ioan 20:22-23) "Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri." (Matei 16:18-19) Iar ceea ce este mai mult decât evident este că pentru a ierta și dezlega păcatele unui credincios, preotul trebuie să știe viața duhovnicească a penitentului și evident să știe despre ce păcate este vorba, fapt care face necesară în mod evident mărturisirea păcatelor, spovedania !! Și bineînțeles că mărturisirea păcatelor este în primul rând înaintea lui Dumnezeu în același timp în care se face înaintea preotului duhovnic. |
Citat:
"Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că închideți împărăția cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați". Cum puteau farisei sa impiedice pe cineva sa intre in imparatia cerurilor de vreme ce nu ei aveau cheile? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:43:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.