Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   mesaj de la noul ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10526)

anaana71 28.08.2010 11:28:24

mesaj de la noul ierusalim

am primi pe mail "Cuvantul Domnului pentru Romani" de la noul ierusalim.... pana unde ajunge tampenia, manipularea, nesimtirea, meschinaria, minciuna, smintirea, josnicia, perfidia, micimea???????????? ma scoate din sarite orice forma de agresare din partea sectarilor, si tot enervandu-ma, mi-am dat seama ca astea-s ispite, ca diavolul atat asteapta, sa te enervezi, sa te manii, sa-ti sara tandara, sa faci ceva rau.....
Domnilor de la noul ierusalim, cand mai luati contactul cu "Dumnezeu" poate il rugati sa aibe un Cuvant si pentru voi sectarii, rugati-L, implorati-L sa va ierte, sa va arate calea, sa va smulga din mainile diavolului.

ati primit si voi (ortodoxi) pe mailuri genul acesta de mesaje?

Doamne Isuse Hristoase, fiu lui Dumnezeu, miluieste pe noi pacatosii!
Doamne ajuta!

Hector 28.08.2010 11:38:53

Am primit si eu.
Da-i simplu Delete si treci mai departe. N-are rost sa-ti bati capul cu toate spam-urile.

mihai07 28.08.2010 11:41:11

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 282939)
am primi pe mail "Cuvantul Domnului pentru Romani" de la noul ierusalim.... pana unde ajunge tampenia, manipularea, nesimtirea, meschinaria, minciuna, smintirea, josnicia, perfidia, micimea???????????? ma scoate din sarite orice forma de agresare din partea sectarilor, si tot enervandu-ma, mi-am dat seama ca astea-s ispite, ca diavolul atat asteapta, sa te enervezi, sa te manii, sa-ti sara tandara, sa faci ceva rau.....
Domnilor de la noul ierusalim, cand mai luati contactul cu "Dumnezeu" poate il rugati sa aibe un Cuvant si pentru voi sectarii, rugati-L, implorati-L sa va ierte, sa va arate calea, sa va smulga din mainile diavolului.

ati primit si voi (ortodoxi) pe mailuri genul acesta de mesaje?

Doamne Isuse Hristoase, fiu lui Dumnezeu, miluieste pe noi pacatosii!
Doamne ajuta!

o sa sara vsovivi la gatul tau pentru ca i-ai jignit pe puciosi.
sa vezi scandal ce iti face.

anaana71 28.08.2010 11:54:56

recunosc ca le-am spus sa ia calea Ortodoxiei.:4:
mihai 07 - parca baiatul ala era ocupat cu o fata pe un topic cu puciosii.:39:

mariamargareta 05.09.2010 14:39:52

O precizare

Faceți distincția dintre liderii pucioși, cei care manipulează nemijlocit farsa de la Noul Ierusalim, și adepții lor, care sunt o biată masă de manevră, cu creierele spălate de ideologia pucioșească, pretinsă a fi ultra-ortodoxă și super-creștină.
Liderii pucioși (pe numele lor de mireni Mihaela Tărcuță și Nicolae Nedelcu) sunt doi impostori, nedespărțiți și neîmpărțiți, neschimbați și neamestecați în cele "lumești", care se consideră prooroci apocaliptici, moștenitori ai talentelor de medium cataleptic ale Verginicăi Stoica (născută Tudorache). Deși nu sunt căsătoriți unul cu altul (Mihaela are ca soț pe Milică Tărcuță, iar Nicușor are ca soție pe Tanța Nedelcu - pe care însă Mihaela a avut grijă să o plaseze cu domiciliu forțat la o adeptă fidelă din comuna Valea Lungă, ca să fie Nicușor al ei liber de orice obligații matrimoniale), cei doi lideri pucioși pot fi văzuți mereu împreună, ca marca lipită de scrisoare, așa că și noaptea când dorm, ei dorm în aceeași odaie (chiar dacă în paturi diferite, căci trebuie să se știe de oricine că ei sunt ca frate și soră). Cei doi lideri pucioși îi intoxică aproape săptămânal pe adepții lor cu "mesaje din cer" pe care pretind ei că le primesc direct de la "Dumnezeul" pucios (în realitate, acestea sunt niște predici deocheate, dar pline de talent oratoric, scornite din mintea schizo a Mihaelei). Adepții ascultă orbește de cei doi lideri pucioși, și ar fi în stare să sară și în foc pentru ei, sau să facă eventual o crimă, dacă "Dumnezeul" pucios le-o va cere (motivându-și ardoarea cu pilda Scripturii care spune că și Avraam era gata să fie în stare de așa ceva - vezi povestirea cu Avraam și Isaac din VT)

Spamurile cu pricina nu vin direct de la liderii pucioși, ci de la cei mai fideli acoliți ai lor. Cei mai vrednici în ultima vreme se dovedesc a fi Viorel Ivan și amicul lui, Mihai Mateescu. Amândoi sunt oglinda vie a nivelului de degradare morală în care poate ajunge un om care se dăruie ideologiei de la Pucioasa: ambii golani și-au abandonat fără motiv serviciile, apoi soțiile și fiicele ( deși frumoase și deștepte și corecte), lăsându-le lipsite de orice sprijin afectiv și material, victime sigure ale hazardului, pentru ca ei să se poată dedica full time muncii de sfetnici de culise ai liderilor pucioși. (Între timp, soția lui Viorel a murit de tânără, pe un pat de spital). În afară de alte blestemății ale celor doi aventurieri, cum ar fi păcălirea unor bătrânele naive ca să-și vândă casele și apoi să-și doneze banii integral sectei de la Noul Ierusalim, cei doi ciraci se ocupă intens cu promovarea de spamuri pe internet, prin care sperie populația românească de venirea unui iminent cataclism, dacă rumânii nu binevoiesc să se se dedice cu trupul și sufletul (și, mai ales, cu punga) liderilor impostori de la Pucioasa.

mariamargareta 05.09.2010 14:54:59

249. Pucioșii de la Noul Ierusalim uneltesc și se declară “unealta lui Dumnezeu” (I)

Motto: “Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale” (2 Tes 2,8)

În “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”, datat 19-08-2010 și intitulat de pucioși “ ...la praznicul Schimbării la față a Domnului”, se reiterează teoria pucioșească a unui Dumnezeu neputincios, care este total dependent de intermediarii pucioși de pe pământ, dacă vrea să-Și ducă la bun sfârșit lucrările Sale. Este aceasta o formă ingenioasă de legitimare a “lucrării” intitulată “Noul Ierusalim de la Pucioasa”, altminteri din ce în ce mai nebăgată de seamă, cu tot efortul disperat al liderilor pucioși de a-și face publicitate ilegală pe internet prin șarje repetate de spamuri.
Nu așa ne vorbește Biblia despre Hristos care va veni a doua oară pe pământ. În primul rând, Hristos nu va veni dezbrăcat de trupul Său, așa cum pretind pucioșii, care clamează că Hristos vine la ei “în duh” (adică, despărțit de trupul Lui, dar de care El n-are cum să se mai despartă, căci rănile trupului sunt pecețile care dovedesc că El este Hristos și nu este Antihristul, care se dă drept Hristos).
În al doilea rând, Hristos nu va veni hoțește, așa încât nimeni să nu-L vadă în afară de Mihaela Tărcuță, tartora pucioșilor. Dimpotrivă, Biblia spune foarte clar că:

- Hristos va veni exprimându-Și voia și puterea direct, fără intermediari. Cuvântul Său va fi rostit direct și cu putere de către gura și vocea Sa, nu în ascuns și în șoaptă de către guri și voci intermediare ale unor oameni “providențiali:

“Și atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale și-l va nimici cu strălucirea venirii Sale” (2 Tes 2,8)

- Hristos va veni cu putere multă, nu neputincios așa cum Îl zugrăvesc în mod interesat pucioșii, ca Să-L declare total dependent de ei și mai ales de liderii lor:

"Și atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere și cu slavă multă." (Luca 21,27)

- Hristos va veni astfel încât să fie văzut de toți, din toate semințiile pământului, nu numai de 2-3-4 lideri pucioși:

" Iată, El vine cu norii și orice ochi Îl va vedea și-L vor vedea și cei ce L-au împuns și se vor jeli, din pricina Lui, toate semințiile pământului. Așa. Amin."(Apocalipsa 1,7)

- Hristos va veni însoțit de minuni: morții vor învia, iar cei drepți îl vor întâmpina în văzduh, așa cum Petru L-a întâmpinat pe Iisus mergând pe marea învolburată; în schimb, liderii pucioși nu au raportat încă nici o înviere din morți și ei “îl întâmpină” pe “Hristos” pe furiș, noaptea, fără martori incomozi care ar putea să dea pe față scamatoria de la Pucioasa:

"Pentru că Însuși Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, și cei morți întru Hristos vor învia întâi, După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul." (1 Tesaloniceni 4:16-17)

- Hristos va veni fulgerător peste tot pământul, de pe un meridian pe altul, nu numai la Glodenii Pucioasei (unde cică tot “vine”, din anul 1955 încoace, deși nu L-a văzut nimeni în afară de mincinoșii lideri pucioși):

"Căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului." (Matei 24,27)

- Hristos va veni pe neașteptate, fără a putea fi anunțat de niscaiva “prooroci” mincinoși în prealabil:

"Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." (Matei 24,36)

Deci iată că nu știe nimeni, nici îngerii din cer nu știu, dar “știu” pucioșii, și pretind că ei pe toate le știu. Și tot ei se luptă din răsputeri să nu fie numiți eretici de cei care le dau pe față neconcordanțele lor cu Sfânta Scriptură.
Dar, mai ales, pucioșii “știu” ceea ce nu știe nimeni de 7500 de ani încoace: că “Dumnezeu este atât de neputincios, încât fără ajutorul de nădejde pucioșesc, s-ar duce pe râpă toate proorociile Sale”. Dumnezeul Pucioasei nici măcar putere de a cuvânta către popor nu mai are, ci se folosește din 1955 încoace de guri și de voci străine, care stau “în porți”, de unde strigă și se autointitulează “trâmbițe apocaliptice”, chemându-i la ascultare absolută pe adepții sectei, și prin ei, pe toți locuitorii pământului:

“...trebuie ascultare de cuvântul Meu, dar trebuie să știi să-l cunoști și să-l iei și să-l împlinești. Am pus în gura celor din porți cuvântul Meu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

“Dumnezeul” de la Pucioasa pretinde că vrea să redevină totuși Atotputernic, și de aceea face eforturi disperate și “dă să se întărească văzut” la Pucioasa, deși nu-L vede nimeni de zeci de ani încoace, iar “întărirea” Lui întârzie să se instaleze:

“...să întărești tu puterea postului și a rugăciunii pentru ca să cerem așa la Tatăl pe cele împotriva întunericului care vine din întuneric ca să culce la pământ pe Dumnezeu și să domnească omul pe pământ apoi, dar nu se poate aceasta, și dau să Mă întăresc văzut Dumnezeu atotputernic și ies cu oștirile Mele și-Mi ocrotesc pământul român și pe cei credincioși venirii Mele de azi cuvânt în mijlocul acestui neam...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

mariamargareta 05.09.2010 14:58:48

249. Pucioșii de la Noul Ierusalim uneltesc și se declară “unealta lui Dumnezeu”

249. Pucioșii de la Noul Ierusalim uneltesc și se declară “unealta lui Dumnezeu” (II)

Liderii pucioși pretind că Marea Judecată a venit deja în chip tainic și suflă cu putere de peste tot, iar Hristos îi judecă pe oameni doar prin exemplul viu care-l oferă omenirii întregi poporul pucios, “modelul desăvârșit” al trăirii creștine:

“O, s-au scurs vremile toate și a venit vremea să vin cu zilele cele de apoi și voiesc să-Mi culeg un popor și să-l ocrotesc de vremea judecății, căci judecata suflă cu putere peste tot, și Domnul este cu lopata în mână și Își curăță aria și Își adună grâul în jitniță, iar pleava în foc, căci așa este scris despre vremea judecății și a botezului cu Duhul Sfânt și cu foc peste oameni...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Adică, de aici ar trebui să înțelegem că oamenii, văzând prin comparație sfințenia creștinilor de la Pucioasa, se vor înspăimânta de păcatele lor într-un asemenea hal, încât vor simți în adâncul ființei lor rușinea și fiorul groaznic al Judecății faptelor lor. Deși pucioșii pretind că acest fenomen ne este contemporan și se întâmplă odată cu venirea lui Hristos în lume la Pucioasa (începând cu anul 1955, “prin Verginica”), până acum nu prea s-a văzut în lume ca vreun păcătos să moară de rușinea păcatelor lui. Dimpotrivă, totul merge ca înainte, ba am putea spune că unele păcate au căpătat deseori forme tot mai sofisticate.
“Dumnezeul” Pucioasei este însă complet neputincios. El trebuie ajutat spre “biruința asupra șarpelui cu capete și cu coarne multe”,de către întreg “poporul” pucios, în frunte cu secretarul lui general, tovarășa Mihaela Tărcuță, unealta care uneltește și din a cărei tărtăcuță ies bine ticluite toate “Cuvintele” rostite sau șoptite către “popor”:

“O, învață-te, fiule, din zi în zi mai mult și mai bine și mai credincios să înveți să crezi că precum Tatăl este în Mine, tot așa sunt și Eu în cei ce Mă poartă în mijlocul tău, și în care Eu pun cuvântul Meu ca să-l rostească ei ție, că le-am șoptit lor să te așezi înaintea Mea cu zile de jertfă și de strigare, ca să Mă ajuți în biruința Mea asupra șarpelui cu capete multe și cu coarne multe și pe care Eu trebuie să i le tai unul câte unul când el le scoate iar și iar, dar fără de unealtă n-aș avea cum să lucrez lucrarea Mea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Dumnezeul Pucioasei este așadar condiționat de “o unealtă”. Știm din Biblie că Dumnezeul cel adevărat nu s-a folosit nici de unelte, nici măcar de cozi de topor. Când a făcut lumea, a făcut-o cu puterea cuvântului Său. Când l-a făcut pe om, l-a făcut cu mâinile Sale, fără vreo unealtă ajutătoare. Când a plecat la propovăduire, n-a luat cu Sine nici o unealtă: nici traistă, nici toiag, nici încălțări în picioare, nici pungă cu taleri, dolari sau euroi la cingătoare. Și nici pe ucenicii Săi nu i-a lăsat să ia cu sine asemenea “unelte”. Acum, Dumnezeul Pucioasei e la ananghie: are nevoie stringentă de unealtă. Dar care să fie unealta Lui? Din context rezultă că ar fi vorba de credință:

“...căci credința nu va trece, fiindcă este unealta lui Dumnezeu înaintea Sa pe pământ și cu ea Își curăță aria de necredință și de necredincioși...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Dacă citim însă cu atenție toate ticluirile Tărtăcuței, vom vedea că alta este “unealta”: unealta este chiar “poporul pucios”:

“...toate se nasc prin credință și sunt pe pământ apoi toate cele proocite să vină și să fie, iar Eu te am unealtă a Mea pentru vremea lucrărilor Mele pe pământ și pentru învierea multora pentru credință și pentru mărturisire, o, poporul Meu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 7-01-2010)

Iar dacă citim și mai atent, vom vedea că “unealtă” sunt chiar “porțile Cuvântului”, liderii pucioși Mihaela și Nicușor; adică, cea care ticluiește “Cuvântul” și cel care îl rostește cu intonație dumnezeiască către “popor”:

“...trebuie ascultare de cuvântul Meu, dar trebuie să știi să-l cunoști și să-l iei și să-l împlinești. Am pus în gura celor din porți cuvântul Meu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Pentru a fi și mai convingătoare în rolul uriaș, indispensabil, al “uneltei” de la Pucioasa (fără de care “Domnul” n-are nicio șansă ca să-Și lucreze lucrarea Sa pe pământ), lelița Mihaela Tărcuță nu se sfiește să răstălmăcească până și Scriptura, în ticluirile ei numite apoi “Cuvinte ale lui Dumnezeu”:

“Le-am spus la ucenici acum două mii de ani: "Fără Mine nu puteți face nimic!", și tot așa vă spun și vouă azi, dar vă mai spun, cu multă umilință vă spun că fără voi nici Eu nu pot să lucrez și să împlinesc, și că v-am dat putere să vă faceți fii ai lui Dumnezeu ca să aibă Domnul cum să lucreze pe pământ lucrarea Sa, biruința cea pentru împărăția cerurilor cu oamenii, după ce mânia va trece și va rămâne credința...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Așadar, dacă Scriptura spune că “fără Domnul, ucenicii Lui nu pot face nimic”, Mihaela spune că tot așa înseamnă că “fără ucenicii Lui, Domnul nu poate face nimic”. Deci, tot așa înseamnă că tot aia este??? Adică, zice dumneaei, una o justifică automat pe cealaltă, căci este “tot așa”. Ei bine, nu toate teoremele au o reciprocă adevărată. Nici în acest caz nu poate fi “tot așa”, de la o aserțiune la alta.

mariamargareta 05.09.2010 15:02:27

249. Pucioșii de la Noul Ierusalim uneltesc și se declară “unealta lui Dumnezeu”

249. Pucioșii de la Noul Ierusalim uneltesc și se declară “unealta lui Dumnezeu” (III)

Nu lipsesc, ca de obicei, nici inovațiile sforăitoare. Acum avem parte de expresia inovativă “taina păcii” , iar “poporului” creștin de la Pucioasa, după ce a fost numit pe rând “Noul Ierusalim” și “Noul Israel”, acum i-a venit rândul să fie “Noul Emaus” și “Noua Betanie”:

“O, pace ție! Iubește taina păcii, tată! Împacă-Mi Duhul, fiule, și păstrează-Mi-l împăcat, și așa să iubești tu taina păcii. Nu mai am pe pământ nici o Betanie în afară de tine și de stăurașul poporului Meu cel de azi. Iată, tu ești Betania Mea, tu ești Emausul Meu și la tine pot să vin cu masa Mea, cu mersul Meu pe pământ, cu cina Mea descoperită, și care Mă dovedește aievea lângă tine cu cuvântul Meu de Păstor, căci Mie Îmi place pe pământ să stau și să păstoresc pe cei credincioși și să stau cu ei masă a împărăției Mele între oameni, și pe care oamenii nu pot s-o vadă, căci ochii lor sunt ținuți să vadă.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Remarcăm abilitatea excepțională a Mihaelei de a asocia termeni disjuncți, ca într-o aparentă armonie perfectă. Expresia “...Mă dovedește aievea lângă tine cu cuvântul Meu de Păstor...” este o dovadă concretă de impostură lingvistică și scamatorie intelectuală. Cuvântul aievea înseamnă în văzul tuturor, pe față, deschis, limpede, lămurit. Deci, ar trebui să înțelegem din expresia de mai sus că Păstorul Hristos este între pucioși și apare în mod repetat în văzul tuturor. Or, întrucât acest lucru nu poate fi confirmat de nimeni (în afară de lelița Mihaela, autoarea imposturii, singura care pretinde că L-ar fi văzut pe Hristos atunci când El îi vorbea) urmează “clarificarea”: Hristos Păstorul nu apare între pucioși cu trupul, lămurit, ci doar cu cuvântul Lui de Păstor. Adică este aievea, dar nu este. Este cu Ființa, dar nu este, căci este numai cu duhul și cu Cuvântul, dar nu și cu trupul văzut. Se vede, căci este aievea, dar nu se vede, căci doar se aude, fiind numai Cuvântul, adică duh nevăzut fără trup văzut. Stă la masă cu ucenicii Lui, dar nimeni dintre ei nu-L vede mâncând cu ei, și nici tacâm nu-I pun, deși El le-a spus în mod repetat ca să-I pună.
Ca de obicei, pucioșii nu scapă nici acum ocazia de a se da de gol prin incongruențe supărătoare, specifice omului, dar nu și lui Dumnezeu. De exemplu, acum se pretinde că noua împărăție a fost instituită de ceruri pe pământ acum 2000 de ani:

Acum două mii de ani am așezat cu o mânuță de ucenici noua împărăție pe pământ și a dăinuit ea prin vremi prin cei credincioși, care au fost și sunt împărăția lui Dumnezeu în mijlocul oamenilor”... (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Pe de altă parte, tot pucioșii proclamau nu demult că “noua împărăție de pe pământ” a fost instaurată nu acum 2000 de ani de ucenicii lui Hristos, ci în zilele noastre, la Pucioasa, de ucenicii Mihaelei Tărcuță. Însemnările pucioșești spun negru pe alb că anul 2003 era “anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ, pe pământul român, țara Noului Ierusalim”. Pucioșii pretind deci că împărăția cerurilor pe pământ a început fix în anul 1991, la Pucioasa, dar o perioadă bună de timp nu prea i s-a făcut publicitate, mai exact până în anul 2003, când pucioșii au reușit în fine să-și deschidă primul lor site oficial pe Internet:

“Îngerii venirii Mele, însoțiți de Mihail arhanghelul și de marele prooroc Ilie, scriu în cer și pe pământ ziua a doua a lunii august, anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ, pe pământul român, țara Noului Ierusalim. Aceasta este ziua pe care Domnul a făcut-o să Se veselească întru ea cu cei iubiți ai Săi pe pământ. Amin. Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, începutul și sfârșitul...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2-08-2003)

O altă incongruență se referă la exprimarea curentă, în care apar nepotriviri de sensuri care trădează neglijențe specific omenești. Noaptea poate, de exemplu, dintr-o trăsătură de condei să devină zi și noapte. Spre exemplu, Mihaela pretinde că “lupul în vreme de noapte, este flămând și nedormit și stă la pândă zi și noapte”:

“...căci multă necredință apasă peste sufletul lui, și aceasta se întâmplă de la nepăsarea de suflet, de la lipsa de veghe sfântă în vreme de noapte, când lupul este flămând și nedormit și stă la pândă zi și noapte să-și facă rost de vânat...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Păstrând nostalgia “Festivalelor Creștinești” de altădată, când suflul organizator (și mai ales banii trebuincioși, mulți bani) cădeau în sarcina soților Zidaru, liderii pucioși îi convoacă acum pe adepți, în formație restrânsă, să prăznuiască împreună “Adormirea Maicii Domnului” în “Grădina Întâlnirii”:

“Mă pornesc cu sfinții și cu îngerii să gătesc din cer și de pe pământ dulce praznic, bucurie pentru mama Mea Fecioara, căci peste zece zile deschidem porțile grădinii întâlnirii, iar și iar le deschidem ca să intre poporul cel credincios venirii Mele și să vină să prăznuiască el cu Mine ziua înălțării la cer a Fecioarei mama Mea...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 19-08-2010)

Acest gen de întâlniri, organizate de ani de zile numai și numai în “Grădina Întâlnirii”, pun serios în umbră spațiul consacrat inițial de către liderii pucioși pentru “întâlnirea lui Dumnezeu cu omul”, adică incinta care înconjoară “Templul” de la Glodeni. Liderii pucioși ar trebui să-și pună serios problema dacă acest teren le mai aparține, atât virtual cât și legal. Pe de o parte, ei nu-l mai folosesc pentru destinația consacrată, ci l-au abandonat de mult, preferând să se mute cu toate bagajele și cu “sfințenia” lor cu tot, în așa-zisa “Grădină a Întâlnirii”. Pe de altă parte, nici deținătorul legal al incintei (Iliuță Bunea) nu mai este astăzi cu ei și printre ei, ca să mai legitimeze (prin adeziunea sa) folosirea spațiului de către sectă fie în regim de donație, fie în regim de comodat. Iliuță i-a părăsit pe liderii pucioși pentru totdeauna, consfințind prin gestul său despărțirea de fantasmagoriile pucioșești și de rolul său de altădată în cadrul sectei. Îndată ce condiția inițială a atribuirii terenului prin donație nu mai este îndeplinită (și anume, ca Iliuță să se dăruiască și să se dedice și să aparțină sectei, dar nu cu mâna goală, ci cu teren cu tot) nici dreptul pucioșilor de a mai folosi acest teren nu mai stă astăzi în picioare. O restituire (restitutio in integrum) a acestui teren către proprietarul de drept (Iliuță Bunea) pare acum mai mult decât necesară: pare a fi o ocazie uriașă și unică pentru ca liderii pucioși să-și dovedească dreptatea și cinstea lor, de care fac atâta tapaj cu orice prilej.

Acest test de onestitate se va dovedi însă o probă extrem, extrem de dificilă, dacă nu imposibil de escaladat, pentru rapacii lideri pucioși. Ar fi trebuit ca această dorință să se fi conturat deja la ei, din proprie inițiativă, nu să fie nevoie ca să li se sugereze din exterior că aceasta este singura cale spre intrarea lor în normalitate, în cinste și în sfințenie în raport cu drepturile firești ale lui Iliuță Bunea.

mariamargareta 06.09.2010 12:16:45

250. Pucioșii sunt puși în fața unui sever test de onestitate

250. Pucioșii sunt puși în fața unui sever test de onestitate (I)

Fără să vrea, pucioșii au ajuns în fața unui test de onestitate: să facă urgent o reparație morală și materială strict necesară, sau să se arate nesimțitori, “făcându-se că plouă”? Vom monitoriza îndeaproape reacția lor în zilele, lunile sau anii care vor urma (dacă va exista vreo reacție), care ar fi să fie deosebit de relevantă dacă va fi.

Dar, despre ce este vorba?

Desprinderea radicală și definitivă a unor membri marcanți ai sectei de la Pucioasa de doctrina și suzeranitatea despotică a liderilor lor ridică noi probleme, de natură etică, materială și administrativă. Este cunoscut faptul că, pentru a escamota interesul material cu care liderii Pucioși selectau și acceptau noi membri, aceștia au inventat o formulă care să le ascundă rapacitatea. Deși un principiu mult trâmbițat de liderii Pucioși stabilea că în perimetrul “sfânt” de la Pucioasa nu trebuie să intre niciun ban nemuncit “cu mâinile” de către membrii comunității, pentru noii veniți care aduceau cu sine niscaiva bunuri materiale (case, mașini, bani) se stabilea o excepție: “aceștia au părăsit lumea și au venit în curțile Domnului și s-au dăruit Lui cu toate ale lor” – expresia “toate ale lor” însemnând nu numai hainele de pe ei, traista și toiagul, ci și căsuța, mașinuța și punguța, adică restul agoniselilor adunat de ei cu gândul înțelept “bani albi, pentru zile negre”. Și cum “zilele negre” au venit, aspiranții la pucioșism aduceau la picioarele liderilor pucioși, asemenea lui Anania și Safirei (dar fără a mai dosi sau a mai pune vreun ban deoparte) toată agoniseala lor.

Așa au procedat și soții Zidaru, așa a procedat și Iliuță Bunea. Entuziasmați de reclama mincinoasă a leliței Mihaela Tărcuță, care le promitea marea cu sarea, și nemurirea pe deasupra, ei “s-au dăruit Domnului ” cu toate ale lor.

Cu Iliuță Bunea lucrurile au fost ceva mai complicate decât cu Zidarii. Mihaela îl convinsese “să vină la Domnul” cu pământurile moștenite de la părinți, dar terenul și casa din Glodeni-Vale râvnite de lelița Mihaela îl aveau ca proprietar nu numai pe Iliuță, ci și pe fratele său, Daniel Bunea. O soluție logică ar fi fost ca măcar pământul să fie împărțit în două, iar Iliuță să “vină la Domnul” doar cu jumătatea care i se cuvine. Dar lăcomia leliței Tărtăcuța nu cunoștea margini, nici bun simț și nici rușine. Îndată a început o cruciadă de intimidare a lui Daniel Bunea și a părinților lui, Ilie și Avida Bunea, ca Daniel să renunțe la dreptul său în favoarea lui Iliuță. În felul acesta, Iliuță ar fi “venit la Domnul” cu tot terenul, nu numai cu jumătatea lui. Zis și făcut! Lelița Mihaela a început o campanie furibundă de intimidare și persuasiune, lansând unul după altul “cuvinte din cer” (ca “venite de la Dumnezeu”), dure și amenințătoare la adresa familiei Bunea, ca să cedeze “de bunăvoie” tot pământul și casa în favoarea lui Iliuță, urmând ca apoi Iliuță să-l cedeze sectei, cu acte în regulă. După presiuni inimaginabile și amenințări cu blesteme, familia Bunea a cedat. Cel mai mult i-au convins însă nu amenințările cu moartea (pentru cazul în care s-ar fi împotrivit cerinței de a-și ceda drepturile), ci minciuna ingenios ticluită de lelița Tărtăcuța cum că “oricum, pământul este al lui Dumnezeu din vecie, de la Facerea lumii, așa că restituirea pământului către Dumnezeu este un simplu act reparatoriu, o obligație firească, îndată ce familia Bunea îl deținea pe nedrept, ca niște uzurpatori ordinari ce erau”. Caracterul imperativ și presant cu care s-a făcut tranzacția oneroasă îl dezvăluie chiar un “Cuvânt” pucios care consemnează că inițial nu s-au făcut acte legale, acestea urmând a se încheia ulterior:

“Act:

Încheiat astăzi, 24 iulie 1991, între Bunea Daniel și Bunea Ilie, cu prilejul consimțirii utilizării locuinței primului,
din Glodeni Vale, pe termen nelimitat. Încheiat în prezența membrilor familiei, urmând ca ulterior a se stabili forme legale.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 25 iunie/8 iulie 1991)

Îndată au început lucrările la Templul Pucios de la Glodeni, pe pământul tocmai “recuperat”.

După ce zidirea Templului a fost gata, lelița Mihaela l-a luat de mânecă și l-a târât pe Iliuță în fața notarului, ca să parafeze prin acte oficiale fărădelegea “donației de bunăvoie”. Iliuță Bunea s-a cam codit, căci deja simțea că nu e lucru curat, dar insistențele leliței Mihaela erau irefutabile.

mariamargareta 06.09.2010 12:19:27

250. Pucioșii sunt puși în fața unui sever test de onestitate (II)

Iliuță a semnat până la urmă că este de acord cu “donația”, dar cu inima îndoită, fără convingerea că face un lucru corect și sănătos. Până și notarului i s-a părut suspectă “tranzacția”, așa că l-a întrebat pe Iliuță de câteva ori dacă este sigur că vrea să facă donația în termenii care i s-au dictat de Mihaela, sau nu. Iliuță mai avea atunci o șansă ca să scape din cursa ce i se întinsese, dar ca un om beat, a zis că da, voind să iasă cât mai repede din această mascaradă care ajunsese să-l terorizeze psihic.

Au trecut câțiva ani buni de-atunci. Între liderii pucioși Mihaela & Nicușor (pe de o parte), și Iliuță Bunea (pe de altă parte) au apărut disensiuni grave. Liderii pucioși își doreau o consolidare totală a puterii de decizie, așa că atacau furibund orice potențial contracandidat. Pe rând au intrat în colimator cei mai de nădejde sfetnici ai Mihaelei, ea creând conflicte grave sau de-a dreptul ireconciliabile cu Victoria Z., cu Marian Z., cu Daniela M., cu Doina D., cu Ionică Ț. și cu... Iliuță B. Prin educație, Iliuță era un om drept, dintr-o bucată, și nu se mai potrivea deloc cu derapajele tot mai dese ale liderilor pucioși, care una spuneau în “Cuvintele” lor frumos ticluite, și alta făceau în realitate. Iliuță nu înțelegea nici de ce liderii pucioși evoluează din rău în mai rău: se contrazic de la o zi la alta, fac pe față nedreptăți jenante, umilitoare, își construiesc în jurul lor o “gardă pretoriană” obedientă, din adepți lipsiți de coloană vertebrală, gata să le cânte în strună liderilor pucioși la orice matrapazlâc, să-i susțină, să-i apere și să le acopere minciunile prin alte minciuni: Viorel Ivan, Nicu Poppp, Manoliță, Mana, Măriuca, Mitrodora, etc., etc.

În plus, comportamentul degradat al liderilor pucioși le vădea acum adevărata lor statură “duhovnicească”: deveniseră tot mai mincinoși, răi, meschini, răzbunători, flecari, lacomi, nedrepți, gâlcevitori, nemulțumiți și nemulțumitori, clevetitori, risipitori, dezechilibrați psihic.

Conflictele deveneau din ce în ce mai ascuțite. “Ședințele de lucru” prezidate în mod autoritar de către Mihaela țineau de la câteva ore până la o zi întreagă, în care de obicei se făcea “disecția pe viu” a conduitei vreunui adept mai “recalcitrant” care era “pus pe masă” (masa de operație), până ce adepții-spectatori deveneau năuci de cap și simțeau că le explodează creierii. Iliuță a încercat de câteva ori să fugă în lumea largă, dar de fiecare dată s-a întors, nefiind în stare să se mai integreze rapid într-o societate întoarsă pe dos, total schimbată și degradată pe toate planurile: economic, social, moral. După alți ani grei de conflicte deschise și insuportabile, Iliuță Bunea a reușit totuși să părăsească “raiul pucios” și s-a retras într-un bordei pe lângă casa părintească de la Maluri, abandonând atât bunurile lui, moștenite de la părinți, cât și confortul de care se bucurau în continuare doar liderii pucioși. Ruptura dintre liderii pucioși și Iliuță se anunța de acum a fi iremediabilă și deci definitivă.

Între timp, liderii pucioși își mutaseră treptat cartierul general de la “Templul” Pucios de la Glodeni la o locație învecinată (la “Legănuț”), pe un alt teren (denumit de ei conspirativ “Grădina Întâlnirii”), teren dobândit de pucioși prin alte manevre, total diferite de “donația” făcută de Iliuță. De multă vreme, liderii pucioși își construiseră o atitudine falsă, afișând în mod mimat o detașare și un dezinteres total față de casa, acareturile și pământurile dobândite de la Iliuță, pe care Mihaela le denumea acum cu un dispreț manifest “comândurile lui Iliuță” (pentru cei nefamiliarizați cu arhaismele, precizăm că acest cuvânt, “comând”, înseamnă “masă de pomenire a unui mort; praznic; mâncare care se servește la o astfel de masă”, deci e limpede ce aluzie macabră făcea Mihaela la adresa lui Iliuță!!). De altfel, după mutarea la “Legănuț”, liderii pucioși nu au mai investit nimic în pământurile sustrase de ei de la Iliuță Bunea, ci numai în terenurile adiacente, simțind instinctiv că ruptura dintre ei și Iliuță poate evolua iremediabil spre “divorț”, iar după orice divorț urmează, cum este și firesc, partajul. Liderii pucioși se simțeau cu musca pe căciulă, deoarece ei cunoșteau cel mai bine caracterul condițional cu care au primit “comândurile lui Iliuță”: la vremea aceea ( 25 iunie 1991) Iliuță “se dăruia condiționat “Dumnezeului” de la Pucioasa, și anume “cu toate ale lui ”. Era firesc, așadar, ca atunci când Iliuță Îl va părăsi pe “Dumnezeul” Pucioasei, să o facă în aceleași condiții, adică luându-și înapoi și plecând de la pucioși “cu toate ale lui ”. După cum la partajul care urmează după un divorț, lucrurile dobândite înainte de căsătorie îi revin soțului care le poseda la acea dată, tot așa ar trebui ca, firesc și cinstit, Iliuță Bunea să primească înapoi în mod automat de la pucioși, fără chiar a le cere, toate bunurile cu care a venit el la ei în 1991.

mariamargareta 06.09.2010 12:22:44

250. Pucioșii sunt puși în fața unui sever test de onestitate (III)

Desigur că liderii pucioși ar putea să se agațe din disperare de un impediment, și anume de “Templul” de la Glodeni, zidit ulterior pe pământurile lui Iliuță, pretinzând că acesta le aparține. Având însă în vedere că liderii pucioși l-au abandonat de mult, o renunțare definitivă la această clădire, în favoarea lui Iliuță, nu le-ar aduce lor nici o pagubă. Oricum, mitul mincinos că “numai în acest Templu sfânt are loc coborârea Cuvântului Pucios” a fost spulberat de mult: între timp liderii pucioși “primesc Cuvântul” (a se citi: îl fabrică) ba la “Legănuț”, ba în “Biserica pe Roți” (a se citi “Microbuzul Peugeot al Pucioșilor”), ba pe coclaurile din împrejurimile Târgoviștei (a se citi “dealurile Gorgotei”). Așadar, “Cuvântul” Pucios nu mai e condiționat strict de “Templul de la Glodeni”, deci pucioșii se pot dispensa fără grijă de acest “Templu”. De altfel, un principiu arhicunoscut de drept civil spune că “terenul ține (sau robește) casa”, așa că “Templul” îi aparține de drept tot lui Iliuță. În plus, liderii pucioși ar putea lua în calcul că gestul lor de a renunța la “Templu”, poate fi considerat și ca o recompensă pentru Iliuță, pentru anii îndelungați în care ei l-au avut în continuare în folosință pe pământul proprietarului, după ce conflictul lor cu proprietarul Iliuță fusese deja declanșat. Desigur că, după i se vor retroceda pământurile, Iliuță Bunea poate face ce vrea cu Biserica-Templu de la Glodeni: fie să slujească singur în ea (așa cum oricum ajunsese el să facă, în ultimii ani de zile, de când liderii pucioși o abandonaseră), fie să o doneze Bisericii Ortodoxe Române, ca un gest de bunăvoință și de împăcare cu autoritățile ecleziastice locale, pentru a intra în administrarea Bisericii strămoșești, fie pur și simplu s-o conserve pentru viitorime, ca pe un monument arhitectonic ieșit din comun (muzeu cu plată).

Dacă au însă nostalgii insurmontabile și nu au de gând să se împiedice în chichițe advocățești, liderii pucioși mai au o soluție la îndemână: să demonteze “Templul” bucată cu bucată și să-i restituie lui Iliuță terenul gol, așa cum și l-au însușit de la el în 1991; apoi ar putea eventual să-și reconstruiască “Templul” pe pământurile lor, în “Grădina Întâlnirii”, păstrând fiecare “cărămidă sfântă”, ca să nu facă risipă de materiale. S-a mai procedat așa atunci când a fost reconstruită casa Verginicăi, după alunecările de pământ de la Maluri. Asta deoarece singura soluție alternativă ar fi o operație de translatare, care însă ar fi mult prea costisitoare, chiar dacă asemenea translatări de biserici s-au mai făcut, deci teoretic și practic și această operație ar fi posibilă.

Mult mai simplă pare a fi situația Zidarilor, dar asta numai în aparență. Aceștia n-au avut terenuri, așa că singura lor investiție vizibilă a fost cea a Meșterului Manole: un complex artistic (subsol, parter și un etaj cu mansardă), clădit cu mare și sfântă jertfă pe terenul lui nea’Didi (Halău Gheorghe) de la Valea Voievozilor de lângă Târgoviște și denumit cu emfază protocronistă “Ro-Emaus”. Aici au sperat ei ani de zile ca să poată să se desfășoare pe toate planurile ca artiști plastici, numai că Mihaela a avut grijă mereu să le pună bețe în roate, fie prin deturnarea sistematică a unor fonduri, fie prin amânări și promisiuni mincinoase. Ani de zile “complexul artistic”al Zidarilor de la Ro-Emaus a rămas în paragină. Ghinionul Zidarilor a fost că, spre deosebire de Iliuță, clădirea lor a fost construită cu bani proprii, dar pe teren străin. Acum, după ce și Zidarii au dezertat cu arme și bagaje din “raiul pucios”, șansele lor de a mai recupera ceva din munca lor de vreo 20 de ani încoace sunt minime. De investiția lor spirituală s-a ales praful, majoritatea lucrărilor lor sunt risipite pe la răspântii și prin colecții particulare, iar unele dintre ele au fost distruse sau arse în mod deliberat de către acoliții liderilor pucioși, pe vremea “Marelui Conflict”, când Zidarii au fost aruncați în stradă de decizia despotică și spartană a Mihaelei și nevoiți să se reîntoarcă la atelierul lor de la București.

Un gest de recunoștință pentru toate sacrificiile materiale, financiare și umane făcute de Zidari pentru edificarea sectei eretice pucioșești ar fi ca, totuși, nea’Didi să renunțe la imobilul de la “Ro-Emaus” în favoarea Zidarilor, având în vedere că a fost clădit din banii lor și cu o jertfă aidoma cu cea a Anei lui Manole. Dar cum nea’Didi e soldat credincios și nu mișcă-n front în fața Tovarășei General Mihaela Tărcuță, care taie și spânzură în tot regimentul pucioșesc, ar însemna să-i cerem lui nea’ Didi prea mult, mult peste puterile sale de "Piticot".

Oricum, este greu de crezut că liderii hrăpăreți de la Pucioasa vor fi capabili de asemenea gesturi de generozitate și de moralitate, îndată ce pentru ei “sărăcia de bună voie” este un concept perimat, o vorbă-n vânt spusă la beție. E de presupus că, pe ce au pus ei mâna, nu vor renunța așa de ușor, preferând însă să-i aburească pe pretendenți cu zicătoarea “Mortul de la groapă nu se mai întoarce!” Mai degrabă își vor închide ochii și își vor astupa urechile, ca să nu audă nici în somn duhurile de noapte care ar fi să-i tulbure cu șoapte incomode: “Săriți, hoții!”

Dar, vom vedea. Bine ar fi să ne înșelăm, că doar nu suntem noi Mafalda. Moralitatea, decența și votul sărăciei de bunăvoie, propovăduite cu mult talent de către liderii pucioși în compozițiile lor apocrife cu pretenții de jaloane monahicești și creștinești, sunt acum puse la grea încercare. Vor fi acestea un examen reușit, sau o nouă corigență usturătoare pentru pucioși?

mariamargareta 07.09.2010 23:44:53

251. Comentariu la ultima predică a liderilor pucioși de la Noul Ierusalim

251. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (I)

Ca de obicei, liderii pucioși își intoxică adepții cu noi “Cuvinte din cer”, în realitate acestea fiind aceleași predici răsuflate pline de prostii, ticluite de Mihaela în lungile ei nopți de insomnie.
Predica ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (pe stil vechi) s-a dovedit a fi aceeași anostă însăilare de amenințări, neadevăruri și erezii, în care de mult nu mai crede nimeni (nici chiar unii dintre adepții pucioși care, atunci când nu adorm de-a binelea la recitirea “Cuvântului” de către Nicușor, se prefac cu dibăcie că o ascultă în continuare cu mult interes). Pucioșii aderenți, dar mai ales cei care au dezertat spectaculos în ultima vreme, sunt din nou amenințați că nu vor avea iertare de păcate dacă nu vor face pace cu “Dumnezeul” lor:

“O, vă povățuiesc să lucrați pace între Mine și voi. Ea este voia Mea cu voi spre lucrare, și altceva nu înseamnă pacea dintre Mine și voi, și nu este iertare de păcate dacă nu este mai întâi pacea între Mine și voi, căci scris este: "Fericiți sunt cei cărora s-au iertat păcatele lor".(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Opțiunea care se cere acum a fi exprimată vocal de către toți creștinii de pretutindeni este deosebit de netă, deoarece toți cei care aud predica intitulată “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” sunt somați să creadă cu tărie că este vorba chiar de Hristos, care este venit a doua oară pe pământ la Pucioasa, însoțit de mama Sa, Fecioara Maria (evident că, în caz contrar, nu le mai rămâne ca variantă decât să concluzioneze că sunt de-a dreptul în fața unei lucrări a lui Antihrist):

Sunt Domnul Iisus Hristos, Fiul Tatălui Savaot și al Fecioarei mama Mea, și ce ușor Îmi este să stau cu cei credincioși, să vin la ei și să le dau din gura Mea hrană pentru suflet! Am vestit la porți sărbătoarea cu care vin în ziua aceasta, și iată, intrăm în carte cuvânt, Eu și mama Mea Fecioara, Eu și sărbătoarea ei cea de acum două mii de ani când am coborât după ea ca s-o iau lângă Mine.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Simpatizanții chemați la praznic sunt înduioșați prin formulări iscusite să se alăture cu toată inima lor adepților și să îmbrățișeze fără iscodire devoțiunea lor. Glodenii-Vale ai Pucioasei devin printr-o scamatorie verbală, din văioagă, “vârf de pământ”; curiozitatea noilor veniți este satisfăcută prin “vindecarea de alean”; amatorismul și spiritul aventurier al pelerinilor este cotat ca “neliniștită iubire” în ei, care le dă putere să se facă “fii ai lui Dumnezeu între oameni”, plini de știință ca să știe ei ce și cum:

“O, Îmi desfac brațele ca să-i cuprind pe cei adunați la izvor. Mă dau lor cu îmbrățișarea și îi cuprind în cuvânt. De la margini la margini nu-i pe pământ loc mai frumos și mai slăvit ca acest munte de taină, vârf de pământ, pe care stă cuvântul gurii Mele împărțind mângâiere celor ce-l află și-l iau pe el vindecare de alean. O, odihnească-se pașii voștri pe acest petecuț de pământ în ziua aceasta de sărbătoare pentru mama Mea Fecioara! Fiți binecuvântați de Dumnezeu pentru neliniștita iubire din voi, care vă dă putere să vă faceți fii ai lui Dumnezeu între oameni, și știință vă dau ca să știți voi apoi cum vă vrea Dumnezeu să fiți și să trăiți pe calea voastră cu El!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Lansați în sofisme teologice, liderii pucioși se poticnesc în grave erezii hristologice. Ei pretind că Fiul, ca și Duhul Sfânt de altfel, purcede de la Tatăl. Vorbind din dreptul Fecioarei Maria (sau reproducând spusele unui duh teologic care se dă drept Maica Domnului), liderii pucioși afirmă că mai întâi Maica Domnului și Fiul ei s-au așezat cu ființa lor în Ființa Tatălui, apoi Fiul a purces de la Tatăl, în timp ce Maica Sa a rămas (în Tatăl???):

— O, scump copil al ascultării de cuvântul Tatălui și al meu întru toate! O, scump copil al pântecelui meu fecioresc și al iubitoarei mele inimi, care Te-a avut în ea până să fiu eu Ție sălaș ca să vii pe pământ om! O, cât am suferit în tăcere și în taină mare după ce Tu Te-ai dus de pe pământ și Te-ai așezat în Tatăl, de unde ai purces, iar eu am rămas! ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Pucioșii inventează o nouă sărbătoare, care se suprapune oarecum cu “Adormirea Maicii Domnului”. Este vorba de “Pogorârea Maicii Domnului” (din cer, la Pucioși!). Ea este “adusă” pe pământ la “fiii pucioși” de către Fiul ei, odată cu “Cuvântul”, căci “Cuvântul” este Fiul ei:

“Îi spun poporului adunat la izvorul Tău de cuvânt că atunci ai venit și m-ai luat de pe pământ la cer, iar acum mă iei din cer și mă aduci cu Tine pe pământ, și cu atâta dor doresc eu aceasta, să vin cu Tine la acești fii, care-Ți poartă iubirea Ta cea de azi și venirea, Doamne.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Liderii pucioși fac teoria “tainei dorului”, dar apare în text o distincție netă între dorul lor de Dumnezeu, aleanul lui Dumnezeu cel nemângâiat, dorul Duhului celui obosit de așteptare, și dorulCuvântului”:

“... Tu Te lași descoperit celor ce nu Te ispitesc și le ieși în cale pe aripi de cuvânt și pui masă de cuvânt pentru ei apoi și îi înveți pe ei dorul de Dumnezeu, [...] că mulți dau să Te iubească pentru ei, nu pentru Tine, și nu-Ți mângâie ei cu nimic aleanul Tău. O, mi-e tare milă de Tine și-Ți doresc să ai popor frumos și tot mai frumos, cu care Tu să Te mângâi în toată zdrobirea Duhului Tău obosit de așteptare și plin de dor după biruința Tatălui prin Tine [...] Ți-a pus masă ca să pui pe ea cuvânt plin de dor pentru cei adunați la slava acestei zile lângă cei ce-Ți poartă cuvântul peste pământ, Mieluțule Doamne.[...] Învățați taina dorului și puterea Lui din voi și fiți duioși, fiilor...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Cei chemați în Grădina Întâlnirii de la Pucioasa sunt avertizați că aici vor găsi o nouă Scriptură și o nouă Evanghelie: Scriptura nașterii din nou a lumii”, naștere care nu se mai face prin naștere de prunci, ca până acum, ci prin naștere de sus (în jos), căci pruncii născuți acum “cad mâncare diavolului”:

“ Cei ce dați să vă nașteți acum din cuvântul Său cel de azi, nu vă clătinați de nici o încercare când vă lucrați ridicarea, căci a venit Scriptura nașterii din nou a lumii și se vestește venind peste toată făptura. O, nu e vremea să mai nașteți prunci, ci e vremea să vă nașteți voi, de sus, căci pruncii născuți acum sunt luați de valul lumii și cad mâncare diavolului și cresc în întunericul cel din afară.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Stăpânii pucioși le propovăduiesc adepților lor iubirea unii către alții, dar în același timp se tem ca afinitățile dintre ei să nu conducă la coalizări împotriva stăpânilor. Această temere este însăși dovada că există motive întemeiate de nemulțumire și de răzvrătire în rândul adepților. Liderii le impun adepților să abordeze între ei o prietenie falsă, de suprafață, ca ei să se teamă să apeleze unii la alții la greu, de frică să nu fie “turnați” la stăpânii lor. De aceea, liderii pucioși le propun adepților o formulă machiavelică și absurdă: pe cât de mult se apropie unii de alții, tot așa de mult să se și distanțeze:

“ Aveți grijă, când stați unii cu alții împreună, să știți pe cât sunteți de uniți, să fiți tot atât de despărțiți, ca nu cumva ceva sau careva de aproape sau de departe să vă despartă de Dumnezeu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

mariamargareta 07.09.2010 23:56:25

251. Comentariu la ultuma predică a liderilor pucioși de la Noul Ierusalim

251. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (II)

Pucioșii anunță un exclusivism xenofob: de acum încolo nu se vor mai numi creștini credincioșii de alt neam, decât numai cei din neamul român; chiar și dintre aceștia, vor fi numiți creștini numai cei care îmbrățișează pucioșismul de la Noul Ierusalim. Toate neamurile vor vedea că Pământul Român este Buricul Lumii și vor privi cu uimire la această taină “slujită de îngeri” și se vor pleca în fața poporului ales, poporul pucios:

“ Dă-le lor să știe taina Ta cu pământul român în zilele acestea, că mare va fi între neamuri numele de român când Tu Te vei slăvi în curând cu neamul Tău creștin, din neamul român cules și pus la însămânțat. Toată taina Ta cu acest pământ ales va fi văzută și cunoscută în lung și în lat, și îngerii o vor sluji pe ea înaintea neamurilor.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Două fraze ale discursului pucioșesc se contrazic flagrant, deși au pretenții de sentințe filosofice adânci. Una pretinde că deja nu mai este lumină pe pământ; alta, că lumina va dispărea într-un viitor neprecizat:

“O, nu uitați că nimic nu mai înseamnă lumină. Lumina este numai Fiul meu, iar cel ce umblă cu El și crede în El, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Când nu va mai fi pe pământ lumină și casă de luminat lumea și calea, când toți oamenii vor da să uite numele Tău și numele de creștin...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Singura variantă posibilă ar fi ca, dacă admitem că prima afirmație este adevărată (deci Hristos este acum singura Lumină), aceasta (deci, Acesta) să dispară într-un viitor apropiat când nu va mai fi pe pământ lumină, deoarece pucioșii proorocesc că Lumina va dispărea de pe pământ iar oamenii Îl vor respinge și-L vor uita definitiv pe Hristos, ceea ce este inacceptabil din perspectiva mesajului biblic tradițional.
Când nu va mai fi Lumină pe pământ, Hristos va merge ascuns, în mare taină, va merge în întuneric proteguitor, și așa va fi el biruitor, cu numele cel nou al celor care Îl vor urma, adică numele de “Pucios”. De asemenea, între numele de “român” și cel de “fiu al lui Dumnezeu” se va crea o echivalență absolută și exclusivă:

Când nu va mai fi pe pământ lumină și casă de luminat lumea și calea, când toți oamenii vor da să uite numele Tău și numele de creștin, atunci Tu în mare taină vei merge pe același drum al iubirii de Dumnezeu dintre oameni și vei fi biruitor cu numele cel nou al celor ce Te vor urma fără de abatere de pe cale, și va fi numele fiilor lui Dumnezeu numele de român...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Pucioșii propun o inovație interesantă: persoana numită “diavolul cel rău”. Spre deosebire de diavolul cel bun (??), care probabil vrea numai binele poporului pucios, “diavolul cel rău” vrea să-i șteargă numele de ”creștin” de pe fața pământului:

“...căci diavolul cel rău va să șteargă de pe pământ numele de creștin. Și Te rog, Fiule Doamne, să nu mai plecăm de aici, noi, cei din cer, că e de vegheat și de apărat acest pământ și acest neam și această nouă începătură și semănătură.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Fiind vremuri de criză, liderii pucioși mai inventează o scamatorie, asemănătoare cu indulgențele de la catolici. Creștinii care se vor uni câte patruzeci odată într-o asociație familială sau SRL de rugăciune și de post, ca să nu mai postească răzleț și îndelung, li se va considera o zi de post cât patruzeci, deci vor avea un bonus de 39 de zile de post fiecare (în aceste condiții, postul Paștelui la Pucioși s-ar reduce semnificativ, doar la o zi și jumătate):

“Să-i învățăm rugăciunea cea cu jertfă și să le spunem lor că dacă patruzeci de inimi se vor uni să ceară cu o zi de rugăciune cu post lângă ea o biruință mare cu Tine peste pământ și peste răul care bate de peste tot, li se va da lor, și, mai mult, li se va scrie la fiecare din ei patruzeci de zile de post stăruitor lângă rugăciunea cea spre Tine. Și iată, una este să postească răzleț cei ce postesc pentru o împlinire de la Tine, și alta este să se unească toți într-un duh și într-o cerere și într-o putere uniți întru unul, și așa vom da piedicile în lături și vom putea, Doamne al celor credincioși.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Hristosul Pucios este demascat apoi că nu este Cel Atotputernic, căci El nu poate, dar așteaptă să poată prin alții, și prin pucioșii care Îl poartă așteaptă El să poată. Pot pucioșii, căci ei sunt Atotputernici, și prin ei poate și Dumnezeul lor, care așteaptă să poată, ca într-o sală de așteptare:

“— O, mamă, nu Mă despart de poporul acestei taine [...] Eu, mamă, aștept să pot prin cei ce Mă poartă să aduc împlinirea Scripturilor celor de apoi: cerul cel nou și pământul cel nou, mamă...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Nou-veniții sunt invitați să-și deschidă inimile și să-și spună păsurile Mihaelei, iar ea le va da răspunsuri și învățături la toate, căci ea este acum “Învățătorul”, împărțitor-gospodar al “Cuvântului de la Dumnezeu”:

“Voi, cei ce veniți să creșteți cu viața cea de sus, cereți și vi se va da, căci am împărțitori gospodari pentru cele ce voiți să învățați și să purtați și să înțelegeți și să puteți apoi spre împlinire. E mult cuvânt din Mine pe masa poporului Meu. Spuneți-vă cererea și veți afla răspunsul și învățătura pentru toate. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Să fi uitat Mihaela preceptele biblice care spun că doar Unul este Învățătorul creștinilor, Domnul Iisus Hristos? Căci iată ce avertizează Biblia:

“Voi însă să nu vă numiți rabi, că unul este Învățătorul vostru: Hristos, iar voi toți sunteți frați [...] Nici învățători să nu vă numiți, că Învățătorul vostru este unul: Hristos.” (Matei,23: 8-10)

Dar Biblia mai avertizează ceva: că toți învățătorii care vin cu alte învățături decât cea dăruită oamenilor de Hristos sunt învățători mincinoși:

“Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire” (Petru 2,1)

Biblia mai spune că acest fenomen va fi de nestăvilit, căci toți cei rătăciți de la credință își vor alege învățători mincinoși după poftele lor, care le vor desfăta auzul cu minciunile și basmele lor:

“Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci – dornici să-și desfăteze auzul – își vor grămădi învățători după poftele lor. Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme.” (2Tim. 4,3-4)

mariamargareta 08.09.2010 00:13:02

251. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (III)

Cei care le contestă virtuțile de “prooroci” ale liderilor pucioși (ale acestor epigoni moderni ai proorocilor mesianici ai Vechiului Testament), sunt cotați ca lipsiți de “darul credinței” și de vederea celor nevăzute ale lui Dumnezeu și tocmai de aceea îi consideră (cică, pe nedrept) pe liderii de la Pucioasa ca fiind aiuritori, nebuni, bolnavi, semeți, și mai ales, mincinoși:

“O, de ce M-au vestit proorocii cei de demult că Eu sunt Fiul Tatălui, că Eu sunt, și că voi sosi pe pământ Mântuitor și că voi primi moarte și apoi ridicare și înviere, și Mă numeau ei Fiul Omului? O, aceia M-au văzut, căci în ei darul credinței le-a dăruit ochi pentru cele nevăzute ale lui Dumnezeu și vedeau, și erau pe pământ împărțite oamenilor vedeniile lor, și aveau oamenii cârmuire din cer prin cei ce vedeau pe cele ce sunt și vor fi. O, s-au deșteptat oamenii, așa zic ei, și zic că aiurește omul care vede ceva din nevăzutele lui Dumnezeu, și zic despre acela că e nebun sau bolnav sau semeț sau, și mai mult de atât, mincinos. N-au oamenii credință pentru cele nevăzute, și care lucrează și împlinesc tainic și se împlinesc, ca apoi să se arate.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Cei care aspiră să ajungă Dumnezei au o soluție simplă: să intre la învățat învățătură nouă, școlari la “Școala Harului de la Pucioasa” și să se angajeze plenar la “lucrarea” cea nouă a “Cuvântului” de la Noul Ierusalim. Puțini însă consimt să-și piardă timpul cu aiureli și să se lase păcăliți de liderii pucioși, ca să ajungă simultan și “sfinți”, și “îndumnezeiți”, și “plini de har”, și “făcuți” oameni cerești pe pământ:

“Dacă ar fi să vrei să fii Dumnezeu, atunci ar fi să intri la învățat ca să știi cum să fii și cum poți să fii Dumnezeu, căci Eu în toată lucrarea Mea, numai de la Tatăl iau ca să știu și ca să fac [...] O, n-are omul timp pentru Mine și pentru cuvântul Meu împlinit în el, și de aceea nu poate el să se îndumnezeiască, să fie plin de harul Meu cel făcător de om ceresc pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

“Grădina Întâlnirii” de la Pucioasa este cotată a fi cel mai frumos loc de pe pământ și totodată singura grădină în care paște turma cea credincioasă în Dumnezeul Pucios, Cel ce grăiește cu multul oilor Sale care își hrănesc inimioarele cu nevăzutele, neauzitele și nesimțitele Lui:

“O, unde să mai fie un loc mai frumos, un pământ mai frumos și mai slăvit de cer și mai împodobit cu cele nevăzute ale lui Dumnezeu, ca și aici aceste grădini pe care Eu, Domnul, Îmi pasc turma cea credincioasă, aici, unde Eu, Domnul, cobor cu norii și grăiesc cu multul cuvântul Meu deasupra celor cu darul credinței în ei? O, popor al grădinilor Mele de azi, hrănește-ți, tată, credința și inimioara cu nevăzutele lui Dumnezeu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Parodiind mitul lui Prometeu care ar fi furat focul sacru de la zeii Olimpului, liderii pucioși pretind că știința de pe pământ este furată de om de la Dumnezeul Pucioasei. Telefonia, telegrafia, radiofonia, televiziunea, informatica, toate sunt furate de om de la Dumnezeul Pucioasei, delapidându-i Acestuia drepturile de Autor:

“O, iată cum a furat omul de la Dumnezeu, din nevăzutele lui Dumnezeu și le-a așezat pe pământ apoi ca să se fălească el cu ele! Așa cum a furat Adam știința cu care a spus apoi că femeia este carne din carnea lui și os din oasele lui, și apoi a știut pe mai departe să aducă la vedere urmași, dar ca omul a știut și nu ca Dumnezeu, tot așa fură omul până la capătul timpului din nevăzutele lui Dumnezeu ca să facă el ce știe, ce-i vine în cap să facă pe pământ din cele ce sunt și nu se văd, și așa se face omul hoț de cele ce nu sunt ale lui, ci ale lui Dumnezeu sunt, și, iată câte scoate el ca să le arate a fi ale lui, ale minții lui pe pământ, și le face lor trup și le numește cu nume puse de el și le zice: telegrafie, telefonie, radiofonie, televiziune, informatică, și cum vrea el să le mai spună la cele ce aduce omului în mână: telefon, radio, televizor, calculator, și multe nume stâlcite pe toate câte le dă omului în mână ca pe niște jucării cu suflet în ele, și omul se încântă, și cerul de sfinți și de îngeri se uită pe pământ cât de mult a furat omul din nevăzutele lui Dumnezeu, din înțelepciunea lor, pe care Domnul o folosește între El și om, iar omul a furat din ele după ce a fost zidit de mâna lui Dumnezeu pe pământ și se fălește cu ele, și zadarnic se fălește cu cele ce nu sunt ale lui, căci din ale Mele a furat și s-a semețit, și apoi s-a ascuns de Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Liderii pucioși dau pe față blestemăția secolului: “copiii de azi se fac diavoli îmbrăcați în piele de om și scule vătămătoare” pentru sufletele oamenilor:

“Se bucură omul că naște prunci din plăceri păcătoase, dar iată cui dă el rod! Lui satan îi aduce avut, căci copiii de azi se fac diavoli îmbrăcați în piele de om și se fac slujitori potrivnicului lui Dumnezeu, furului, și se fac scule vătămătoare de suflet printre oameni pe pământ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Pucioșii răstălmăcesc din nou Scripturile, pretinzând că diavolul n-a existat înainte de căderea omului, ci omul l-a zidit pe diavol, după căderea lui în ispită:

“ O, ești de plâns mai mult decât diavolul, căci tu ești cel văzut, ești trup, iar El este nevăzut, căci este duh. Întoarce-te, dar, ca să vezi ca Dumnezeu și nu ca diavolul, căci omul a fost de Dumnezeu zidit, iar diavolul a fost zidit de om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Or, Biblia spune cu totul altceva, și anume că diavolul l-a ispitit de la început pe om, luând chip de șarpe:

“Șarpele însă era cel mai șiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Și a zis șarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncați roade din orice pom din rai?"” (Facerea, 3.1)

Liderii pucioși pretind că Dumnezeul lor nu are nevoie de născocirile tehnicii și ale științei omului de pe pământ, “unelte” de propagare a “Cuvântului” Lui în lume (telefon, internet, mașină, calculator, tipografie, etc), căci el îi vorbește Mihaelei direct la ureche, iar Mihaela ia pana de gâscă, o moaie în călimara de cerneală și începe să scrie:

“O, poporul Meu, M-am scris în carte cu judecata cea pentru fur și cu ieșirea Mea în calea lui ca să-l izbăvesc pe el dacă se întoarce ca să-L creadă pe Dumnezeu în acest cuvânt. Îi dau omului credință prin venirea Mea cuvânt pe pământ, căci Eu nu de altceva vin în calea lui ca să-i grăiesc, și Mie nu-Mi trebuie uneltele lui ca să ajung la urechea purtătorilor de Dumnezeu și ca să ajung în cartea Mea cea de azi cu cuvântul Meu, ci Îmi trebuie om cu credință, și căruia să Mă arăt descoperit, și care să aibă hârtie și pană de scris, și Eu să-i grăiesc, iar el să Mă așeze în carte.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Din dorința de a se lepăda până și de cele mai elementare “scule” ale ingeniozității omului, textul de mai sus refuză o realitate banală și benignă, aceea că scrierile de la Pucioasa sunt așternute pe hârtie cu pixul. Se pretinde că liderii pucioși folosesc pana de scris, un obiect arhaic care nu presupune nicio contribuție artificială a omului. Or, Mihaela n-a scris niciodată cu pana compozițiile sale intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu”. Este cunoscută drept clasică expresia “însemnările cu pixul roșu ale Mihaelei”, care desemna intervențiile ei “venite de la Domnul” pe caietele de confesiuni ale adepților de la Pucioasa. Această gogoriță cu “pana de scris” sau "pana de gâscă" sau "pana pentru scris" a pucioșilor se aseamănă cu binecunoscuta butadă: “Cum este corect: pană de vulpe la pălărie” ori “pană de vulpe pe pălărie??”.

mariamargareta 08.09.2010 00:24:55

251. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (IV)

De la exagerare la minciună nu mai este decât un pas, pe care liderii pucioși îl fac cu hotărâre. Ei pretind că “Dumnezeul” lor n-are nevoie de minunile tehnicii făurite de om ca să grăiască de la un capăt la celălalt capăt al pământului, căci El are (zice că are) “toată înțelepciunea” și “toată puterea de a merge și a grăi”. Deocamdată însă, consemnăm realitatea: “toată puterea de a merge și de a grăi peste tot pământul” o are prin internet și prin cărțile și ziarele tipărite în tipografii, deci tot cu “sculele și făcăturile omului”:

“Eu sunt Cel de la Care omul a furat și s-a făcut fur ca să-și facă unelte și să vorbească unul cu altul, de la un capăt și până la celălalt al pământului auzindu-se om pe om prin uneltele făcute de el. Eu sunt Cel Care am toată puterea de a merge și de a grăi, și nu cu scule făcute, ci cu puterea Mea. Omul însă își face scule cu înțelepciunea furată din cer ca să poată și să meargă și să grăiască cu celălalt capăt al pământului, și îi trebuie să fure din nevăzutele Mele și să-și lucreze scule și să le dea suflet pe pământ și să le numească apoi pe ele îngerii lui. O, altfel sunt îngerii, și sunt duhuri îngerii, nu sunt trupuri, nu sunt table și fiare, nu sunt făcături omenești.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Până și înregistrarea “Cuvântului” se face tot cu ajutorul acestor “făcături omenești”: reportofoane cu casete, apoi iPod-uri, Mp3, boxe, calculatoare, modemuri, softuri specializate de prelucrare a sunetului și de mixare, căști, telefoane mobile, aparate foto, etc, etc. Tot table și fiare, tot făcături omenești.
Dar confortul personal al liderilor pucioși ( mașini, microbuz, aspirator, uscător de păr pentru câini și pisici, purificator de aer, Bioptron, încălzire centrală în pardoseală, interfon, blender, storcător de fructe, aparat de gătit la aburi, scule electrice pentru casă și pentru tâmplărie, motocositoare, etc., etc.) nu face și el parte din “sculele făcute de om” care “au furat înțelepciunea din cer?
Dacă omul a furat știința din cer de la Dumnezeu, deci omul este un hoț, de ce oare pucioșii se folosesc de lucruri furate? Oare nu sunt ei părtași la hoția omului care L-a furat pe Dumnezeu? De ce nu renunță la telefoane, la internet, la curentul electric, la mașini, la confortul tehnic, întorcându-se spășiți la carul cu boi și la plug? De ce nu se tem ei de propriile lor “proorocii” și nu împlinesc ei întâi ceea ce le cere chiar acest “Cuvânt” pe care ei îl promovează astăzi:

“... vor plânge toți oamenii cărora nu le-au plăcut cu sapa și cu grapa și cu plugul, de s-au dus să scape de greu și de muncă, dar ei s-au dus, săracii, să se facă scule ale țesăturii celei dese ale lui satana, potrivnicul lui Dumnezeu și al omului...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

De ce pucioșii sunt farisei, căci una spun, și alta fac? Ce Dumnezeu este “Dumnezeul” lor, care le tolerează și chiar îi îndeamnă la minciună?

mariamargareta 08.09.2010 00:35:42

251. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de praznicul Adormirii Maicii Domnului (V)

Liderii pucioși anunță din nou că vor vesti prin internet “Cuvântul” de la Pucioasa, peste tot pământul, de la margini la margini:

“Am grăit acum, după ce sărbătoarea s-a ridicat de pe masă, și am dat omului putere de înțelepciune pentru cuvântul Meu, care este râul vieții, râul proorocit de evanghelistul Ioan, ucenicul cel iubit, și care în vedenie a văzut acum două mii de ani lucrarea pe care Eu azi vin și o revărs peste oameni, râul Meu de cuvânt, cu care curând, curând voi inunda pământul în lung și în lat de la margini la margini și-și vor spăla mulți fața în el și vor vedea apoi ca Dumnezeu și vor vedea pe Dumnezeu, așa cum orbul vindecat de Mine s-a dus trimis de Mine să se spele și apoi să vadă pe Dumnezeu și apoi să se ducă să se arate preoților, ca să vadă și ei că omul vede de la Dumnezeu, că omul vede dacă Dumnezeu voiește să vadă el.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Or, această promisiune se anunța a fi împlinită în dreptul “Dumnezeului” lor încă de acum 7 ani, atunci când se lansa pe internet site-ul oficial al pucioșilor de la Noul Ierusalim:

“Scrieți pe pământ, fiilor care îmi sunteți porți, scrieți pe pământ, iar îngerii Mei să scrie în cer ziua de pomenire a proorocului Meu Ilie, ziua în care Eu, Domnul, Fiul Tatălui Savaot, trâmbițez de la margini la margini venirea Mea, venirea Fiului Omului, căci precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi și venirea Fiului Omului. Amin. [...] Trâmbițez de la margini la margini venirea Mea, venirea Fiului Omului, căci am zis acum două mii de ani: "Precum fulgerul iese de la răsărit și se arată până la apus, așa va fi venirea Fiului Omului", și astăzi s-a împlinit această Scriptură” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 2 august 2003)

Dacă s-a împlinit “astăzi”, adică la 2 august 2003, trâmbițarea “Cuvântului” de la margini la margini, de ce ar mai fi nevoie ca să se relanseze aceeași lozincă, 7 ani mai târziu, adică la 28 august 2010???
Poporul român este îndemnat să se scoale din toropeală și să nu mai bea vin otrăvit și să nu se mai îmbete cu apă, ci cu “Cuvântul” de la Pucioasa, căci el a gustat din vin și s-a îmbătat cu apă:

“O, trezește-te, neam român, scoală-te, tată, e târziu! O, ce bine ar fi să Mă auzi și să Mă asculți! Te-aș scăpa din toate gropile în care ai căzut din pricina dorințelor tale și a neastâmpărării, căci ai gustat din vinul cel otrăvit și ți s-a părut bun, dar el este cupa fărădelegii a tot pământul, și a venit la tine din țări străine și te-a furat din duhul străbunilor tăi. Ei însă strigă la Mine pentru tine, și strig și Eu la tine ca să te trezești. O, ajunge cu toropeala. Nu căuta să te îmbeți cu apă, tată. Ia și bea din gura Mea cuvânt de trezire și de facere și fugi spre Dumnezeu, Care te scapă de cădere, de căderea în care stai acum! Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

În încheierea discursului, Dumnezeul de la Pucioasa se adresează patetic și neputincios noilor veniți la serbarea Noului Ierusalim, ca să-L ajute, făcând propagandă din aproape în aproape, ca să aprindă în oameni interesul pentru secta de la Pucioasa și să promoveze forțat poporul român la rang ceresc, adică mai mare peste toate celelalte popoare:

“Voi, cei care veniți și vă adăpați din izvorul Meu de cuvânt, dați-Mă oamenilor! Faceți-vă peste fiii neamului român vestitori ai venirii Mele și spuneți-le și lor că am venit să-i vindec de necredință și de înstrăinare de Dumnezeu! Luați foc din foc și aprindeți cu el inimile multora din aproape în aproape, și veți lua plată, fiilor credincioși! Cereți la Mine să vă fac puternici în faptă și în cuvânt, și dați cerului ajutor de pe pământ ca să ridicăm neamul român la rang ceresc între neamurile pământului...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

“Dumnezeul” Noului Ierusalim se tânguie apoi către maica Sa, recunoscându-Și neputința și dezvăluindu-i cererea de ajutor pe care tocmai a făcut-o omului chemat la sărbătoarea de la Pucioasa:
“O, mamă a Mea, Mă rog de om pe pământ, mamă. Ne rugăm omului să Ne ajute, mamă.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Descoperindu-și o intransigență, o lipsă de răbdare și o asprime nemiloasă, însușiri similare cu cele ale Fiului său, “Maica” de la Pucioasa îi sugerează acestuia că omului păcătos nu-i trebuie milostenie, nici mângâiere, ci o bătaie bună, probabil pe baza proverbului care zice că “bătaia e ruptă din rai”:

“— O, Fiule frumos ca și Tatăl [...] Iată și azi rabzi, și grăiești cu multă răbdare cuvântul Tău cel de azi pentru învierea omului păcătos, și pe care ar trebui să-l bați, nu să-l mângâi...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Și cu toate acestea, deși e îndemnat să sară la bătaie, “Fiul Pucios” este cotat ca un exponent al răbdării sfinte, prin care însuși Satana va fi chinuit până își va da duhul:

“... dar Tu rabzi, o, Fiule al răbdării sfinte. Te mângâi cu durere și cu iubire și Îți întăresc răbdarea, și cu mânuța Îți șterg lăcrimioarele, căci Tu prin răbdarea Ta îl slăbești pe satana, și prin lacrima Ta îl arzi, iar prin blândețea și prin umilința Ta îl faci să-și dea duhul, și curând, curând el va sfârși. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 28 august 2010)

Problema care se pune însă e cam încurcată: dacă Satana își va da duhul, cu ce va mai rămâne? Căci însuși Satana este duh. Sau, pucioșii cred că Satana nu este duh, ci este trup și suflet? Deci, dându-și duhul, Satana va rămâne doar cu trupul mort, așa cum merită de altfel?
Dar cine a mai pomenit drac mort vreodată?

mariamargareta 15.09.2010 01:12:02

252. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim ocazionată de sărbătoarea tăierii capului sfântului Ioan Botezătorul (11-09-2010)

Reluând o teorie mai veche a lor, prin care se străduiesc să interpreteze în mod original “iubirea de aproapele”, liderii pucioși formulează o teoremă șocantă: aproapele nostru nu mai este un om oarecare, fără neam nobil și spiță aleasă, (așa cum ne învață Scriptura despre samarineanul milostiv, deci, în esență, că aproapele nostru este orice om), ci numai și numai aleșii și “trimișii lui Dumnezeu”. Adică (dacă ne referim la timpurile noastre) înșiși liderii pucioși sunt “aproapele” nostru, căci numai ei pretind că sunt mesagerii-unicat ai “Cuvântului lui Dumnezeu” de la Pucioasa. Ba mai mult, ei ajung rapid la aberanta concluzie că (cităm) “Omul nu poate fi aproapele omului, ci doar vrăjmaș mântuirii lui”, pentru a scoate astfel și mai bine în evidență că numai liderii pucioși mai pot fi considerați astăzi aproapele și prietenul mântuirii omului:

“O, n-ai să vezi, omule tată, n-ai să vezi înțelepciune în om care să priceapă și să înțeleagă această poruncă pentru iubirea de Dumnezeu a omului. Omul îl numește aproape al său pe orice om. O, nu, că iată, se omoară om pe om prin pofta cea păcătoasă, care se face iad în om, iar porunca iubirii de Dumnezeu dă să-l facă Dumnezeu pe om. Omul nu poate fi aproapele omului, ci doar vrăjmaș mântuirii lui. Numai trimisul lui Dumnezeu spre om, numai acela este aproapele omului, numai omul îndumnezeit prin har, și din care Dumnezeu Se revarsă cu sfințenia Sa cea de sus, cu cele de sus, nu cu cele de jos înaintea omului.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 11 septembrie 2010)

Deși liderii pucioși au făcut în mai multe rânduri o “proorocie” (și încă mai speră aceasta, cu toate că împlinirea ei întârzie) care lansează teza triumfalistă că poporul român este “poporul ales”, noul “Israel”, și din acest motiv el va fi întâiul între popoare, pentru ca toate celelalte popoare să i se plece și să i se închine și să le aducă daruri românilor, iată că acum au ajuns să constate cu amărăciune că neamul român este gata-gata să-și dea duhul:

“Și acum, miluiește neamul român și fă cu el după făgăduințele Tale, Doamne, și pregătește-i lui scăpare din întuneric și din fărădelege și din păcat și din înstrăinare de Tine și nu lăsa să fie biruit acest neam! Ajută-i mintea, ajută-l în vreme de necredință, căci păcatul s-a înmulțit și l-a înstrăinat de Tine și mult l-a înstrăinat! O, pierde, Doamne, din mijlocul lui pe vrăjmașii mântuirii lui cea de la Tine, pe cei dinăuntru și pe cei din afară, și arată-Te Dumnezeu adevărat peste el, ca să vadă neamurile pământului și să se plece, Doamne! O, e aproape să-și dea duhul acest neam, nu-l lăsa să piară, că n-are păstor, ci Tu ești Păstorul lui! [...]Eu vin mereu cuvânt la el ca să-l fac întâiul între popoare când nimeni nu se așteaptă să fie așa, și să fie așa Domnul cu oamenii pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 11 septembrie 2010)

“Dumnezeul” Pucioasei dialoghează apoi cu duhul care se pretinde a fi “Ioan Botezătorul”, mărturisindu-i acestuia că nu știe ce să Se mai facă și cum să mai procedeze cu românii, căci aceștia se încăpățânează să fie nerecunoscători asupra “alegerii” lor divine. Ei preferă să-și astupe urechile, să nu creadă și să nu se alăture doctrinei Noului Ierusalim de la Pucioasa:

“— O, proorocule mare și botezătorule al Meu și al multora care s-au adus spre credința lor în Mine! O, ce să le fac dacă nu Mă aud, dacă nu deschid glasului Meu cel mult peste ei? Își atrag ceea ce-și lucrează și așa Îl văd pe Dumnezeu, Care strigă la ei ca să-L audă și să-L asculte pe El.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 11 septembrie 2010)

De aceea, preoții bisericii majoritare (BOR) sunt chemați să se alăture ei înșiși doctrinei pucioșiste și să se scoale la mărturisirea ei, pentru a se face astfel model viu pentru ceilalți români și a salva în acest mod neamul român de la pieire:

“Sculați-vă, voi, cei ce stați pe scaun de păstori peste sufletul neamului român și deschideți glasului Meu de peste voi! Nu vă amăgiți cu cele trecătoare, căci este Dumnezeu, și trebuie să-L dovediți pe El dacă stați sub nume de slujitori pentru El pe pământ! O, deschideți-Mi! Nu vin să vă fac rău, ci vin Mântuitor! Nimic nu vă cer decât iubire și primire și credință ca să vă dau mântuirea, ca să salvăm acest neam.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 11 septembrie 2010)

“Poporul” pucios, în schimb (adică totalitatea adepților și simpatizanților doctrinei pucioșiste), este cotat ca “înaintemergător” al “Dumnezeului” de la Pucioasa, pe modelul lui Ioan Botezătorul:

“Eu sunt în mijlocul neamului român cuvânt cu lumină în el peste om, și stau în mijlocul lui cu tine și lucrez cu tine minunat, poporul Meu, ca să știe acest neam că între el și Mine te am pe tine înaintemergător spre el și că că Eu vin mereu cuvânt la el ca să-l fac întâiul între popoare când nimeni nu se așteaptă să fie așa, și să fie așa Domnul cu oamenii pe pământ. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 11 septembrie 2010)

Rămâne de văzut acum dacă preoții bisericii (BOR) vor lua poziția de drepți și se vor scula la propovăduirea pucioșească, dacă “înaintemergătorii” de la Pucioasa vor fi eficienți în mersul lor avangardist și dacă neamul român își va da duhul până la urmă sau va interveni o resuscitare miraculoasă de ultim moment care-l va salva și-l va face, în sfârșit, “întâiul între popoare”.

mariamargareta 04.10.2010 16:47:07

253. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 21-09-2010

253. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 21-09-2010 (I)

Răstălmăcind încă odată Scriptura, liderii pucioși încearcă să-i aburească pe simpatizanții lor cu scamatoria care pretinde cum că la Pucioasa ar fi avut loc (și chiar se repetă, din când în când) “A Doua Venire a Domnului”:

Vin pe pământ cuvânt de facere a omului, că este scris iarăși să vin. Sunt Domnul Iisus Hristos și iarăși vin, și grăiesc Eu Însumi cu omul și stau nevăzut, căci sunt înconjurat de cetele îngerești cele fără de trup, așa precum M-am înălțat la Tatăl când M-am despărțit de ucenicii Mei, căci un nor de îngeri M-a ascuns de la fața lor și li s-a spus lor prin glas de înger: "Acest Iisus tot așa va și veni, precum L-ați văzut că S-a înălțat la Tatăl". (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Întrucât pe “Iisus de la Pucioasa” nimeni nu L-a văzut, mistificatorii pucioși încearcă să-i convingă aici pe adepții lor că Biblia ar fi proorocit despre o revenire tainică a Domnului, venire care va fi nevăzută de ochiul omenesc. Adică, exact așa cum zic ei că are loc astăzi venirea “Domnului” la Pucioasa. Ei sugerează că, fiind înconjurat de îngerii cei fără de trup și nevăzuți, împletiți într-un nor des și întunecos, în mod automat și “Domnul” lor a devenit nevăzut de ochii omenești. Ei mai pretind că și la Înălțare norul de îngeri L-ar fi ascuns pe Iisus privirii ucenicilor Lui, deci fenomenul se repetă oarecum, dar în sens invers: de sus în jos.
În realitate, această a doua venire a Domnului fusese proorocită în cartea Faptelor Apostolilor astfel:

“Și acestea zicând, pe când ei priveau, S-a înălțat și un nor L-a luat de la ochii lor.
Și privind ei, pe când El mergea la cer, iată doi bărbați au stat lângă ei, îmbrăcați în haine albe,
Care au și zis: Bărbați galileieni, de ce stați privind la cer? Acest Iisus care S-a înălțat de la voi la cer, astfel va și veni, precum L-ați văzut mergând la cer.” (Fapte, 1: 9-11)

Așadar, Biblia vorbește clar despre un Iisus văzut care Se înalță la cer, și nu despre unul nevăzut. Ucenicii Îl priveau cum Se înalță la cer și L-au văzut pe Domnul (cităm din Biblie): “...pe când ei priveau...precum L-ați văzut...”. Abia după ce El a ajuns sus de tot, dincolo de puterea lor firească de scrutare a văzduhului, abia atunci nu L-au mai văzut. În schimb, ucenicii liderilor Pucioși nu L-au văzut pe “Domnul” lor, dar li se sugerează că nici nu era cazul, pe motiv că nici ucenicii lui Iisus nu L-au văzut pe Iisus la Înălțare. Aceasta este însă o mistificare evidentă. Biblia spune că norul “...L-a luat de la ochii lor”, adică L-a transportat spre înălțimi până ce nu a mai putut fi văzut. Biblia nu spune că norul L-a învăluit pe Iisus ca să-L facă nevăzut. Aceasta este o scamatorie pucioșească, inventată anume ca să sugereze că, tot așa, pe Domnul nu-L va vedea nimeni nici la reîntoarcerea pe pământ.
Dimpotrivă, Biblia spune că la a doua venire a Domnului “tot ochiul Îl va vedea”:

“Iată, El vine cu norii și orice ochi Îl va vedea și-L vor vedea și cei ce L-au împuns și se vor jeli, din pricina Lui, toate semințiile pământului. Așa. Amin.” (Apoc. 1,7)

Dar, dacă El va veni “nevăzut”, așa cum mint pucioșii, cum Îl va mai vedea tot ochiul de pe Pământ?

O nouă răstălmăcire a Scripturii apare atunci când se citează următorul verset din Evanghelia după Luca:

"Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu" (Luca, 4,4)

Liderii pucioși reproduc acest verset aproape exact, operând însă o subtilă modificare prin omisiune: Cuvântul Domnului nu mai “iese din gura lui Dumnezeu” ci “iese de la Dumnezeu”:

“O, poporul Meu, stau în mijlocul tău cuvânt și praznic de cuvânt, pentru că mama Mea Fecioara este sărbătorită de cetele de sfinți și de îngeri și de neamuri în cer și pe pământ, iar Eu o îmbrățișez pe mama Mea și Mă fac cuvânt pentru ea, iar ea pentru Mine, că e praznic sfânt, și cuvântul Meu este hrană îngerească, hrana sfinților și a îngerilor, o, fiilor, și tot așa și a omului trebuie să fie, o, tot așa, că scris este: "Nu numai cu pâine trebuie să se hrănească omul, ci cu orice cuvânt care iese de la Dumnezeu". O, de-ar căuta omul așa, ar înțelege el atunci venirea Mea cea de azi în cuvânt.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Aici este dezvăluit pe față și scopul modificării: ca cel ce citește să înțeleagă “venirea cea de azi în cuvânt” a ”Dumnezeului” de la Pucioasa exact așa cum doresc liderii pucioși: nevăzut, necunoscut. Motivația ascunsă este însă următoarea: ca nu cumva se ivească niscaiva cusurgii, care să reclame că “vorbirea Domnului” care a venit timp de 25 de ani prin gura Verginicăi, apoi alți ani buni prin gura Mariei, apoi prin gura Mihaelei ( cea care întocmește astăzi predicile intitulate “Cuvinte” și le prezintă ca “ieșite de la Dumnezeu”) nu venea “prin gura lui Dumnezeu”, așa cum promite în mod explicit Scriptura.
Pentru a atenua răstălmăcirea, liderii pucioși revin apoi și precizează că într-adevăr Cuvântul iese din gura lui Dumnezeu, dar ajunge la om prin intermediari, căci prin liderii pucioși (prin mamița Verginica, prin lelica Maria și prin lelița Mihaela) “ vine de la Dumnezeu” Cuvântul:

“...omul se hrănește numai cu pâine, sărăcuțul de el, și nu știe de hrana cea îngerească, de cuvântul care iese din gura Mea, de tot cuvântul care vine de la Dumnezeu...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

De altfel, liderii pucioși sunt nemulțumiți că în canonul Scripturilor nu sunt incluse și “Cuvintele” lor. De aceea, ignorând vizibil locul și rolul Sfintei Tradiții, care completează Scripturile, emit pretenția ca Scripturile să fie completate și cu alte Scripturi:

“Omul s-a obișnuit să numească Scriptură numai cartea pe care este scris acest nume, dar Scripturile sunt mari, mamă, mari și până la Mine, și după Mine, și în acele Scripturi ești și tu cu nașterea ta, cu copilăria ta, cu sfințenia ta, cu iubirea ta, cu credința ta, cu viața ta la templu de rugăciune, mamă, cu nașterea Mea din tine, o, mama Mea Fecioară și pururea Fecioară, și de la tine și până azi s-au scris Scripturi multe, mamă, și s-au binecuvântat locuri și oameni și multe lucrări cerești peste oameni și mulți sfinți pentru cer s-au ridicat dintre oameni și au înmulțit ei numărul bisericii Mele și s-a scris în Scripturile vremii viața lor...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Liderii pucioși pretind că Scriptura (aici referindu-se la Biblia clasică) proorocește că mulți vor cerceta cu de-amănuntul actualul “Cuvânt” de la Pucioasa:

“Numai cei înțelepți cred și pricep cuvântul Meu, iar cei ce lucrează fărădelegea nu pricep, mamă, nu pricep nimic, și se îndeletnicesc pe mai departe cu hrana lor, cu fărădelegea, mamă, și este scris în Scripturi că mulți vor cerceta cartea aceasta a Mea de azi și cu deamănuntul vor căuta în ea...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

În realitate, Scriptura se referă la ea însăși când face această profeție și nu la balivernele pucioșilor:

“Iar tu, Daniele, ține ascunse cuvintele și pecetluiește cartea până la sfârșitul vremii. Mulți vor cerceta-o cu de-amănuntul și va crește știința.” (Dan. 12,4)

mariamargareta 04.10.2010 16:55:44

253. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 21-09-2010

253. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 21-09-2010 (II)

Sunt apoi căinați toți acei adepți care au evadat în ultima vreme din “raiul” pucios, pe motiv că au ieșit în lume, nemulțumiți că între hotarele pucioșilor n-au găsit nici liniște, nici pace, nici dreptate, nici odihnă, ci numai “greul venirii Domnului” și “frica” paralizantă indusă de liderii pucioși și “marea ascultare” necondiționată de “sfinții de sus” și de “sfinții de jos” (liderii pucioși) și de “îngeri” (duhurile de la Pucioasa):

“O, ce va face cel ce a fost în această taină învăluit și așezat și s-a plictisit de ea și a căutat în afară apoi, Fiule Doamne? O, ce-o fi căutat? Liniștea sau pacea? Dreptatea sau odihna? O, vai celor ce nu le-au fost bine cu greul venirii Tale, cu taina aceasta mare și purtată cu frică și cu mare ascultare de sfinți și de îngeri...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Evident că, cei care au plecat, au plecat ca să caute în altă parte ceea ce au sperat să găsească la Pucioasa, dar n-au găsit: liniște, pace, dreptate și odihnă sufletească.

Liderii pucioși pretind că ei o aud pe Maica Domnului spunându-le că Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ la Pucioasa, unde stă nevăzut și învăluit de cetele îngerești în mijlocul “poporului” pucios:

“O, popor născut din cuvântul Fiului meu Iisus Hristos, vezi cum stai, cercetează-ți mereu statul față în față cu taina aceasta mare, care te-a născut ca să fii tu cortul lui Dumnezeu pe pământ în zilele acestea. Mereu, mereu să iei și să mănânci hrana îngerilor și a sfinților, că s-a unit cerul cu pământul în vremea ta cu Domnul pe pământ și stă Fiul meu nevăzut și învăluit de cetele îngerești în mijlocul tău grăind peste pământ și te-a făcut Domnul trimisul Său spre oameni și vin oamenii la tine ca să ia de pe masa ta cu Domnul...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Până și pretenția că “vin oamenii la Pucioasa ca să stea cu pucioșii la masa lor și să ia învățătură de la liderii pucioși” este exagerată. E drept că a existat prin anii ’90 o curiozitate exagerată față de “fenomenul de la Pucioasa”, cazul fiind mediatizat pe vremea aceea și cu oarecare interes mercantil; dar lucrurile s-au limpezit între timp și prea puțini sunt acuma cei care mai vin la Pucioasa ca “să-L caute pe Dumnezeu”.

Românii trebuie să fie de acum tare mândri: liderii pucioși anunță cu surle și trâmbițe apocaliptice înființarea pe teritoriul românesc a unui regat de nebiruit, condus de cei doi moguli Mihaela și Nicușor și numit Noul Israel, cu capitala la Noul Ierusalim. Înghesuiala la vârf a ajuns la cote nebănuite: la concurență neloială cu președintele Traian I și concomitent cu regele Mihai I, cu regele Cioabă I și cu împăratul Iulian I, rromii și rromânii se pot mândri acum că sunt mânați spre pășuni grase de către mogulii Nicolae I și Mihaela I, care fericesc norodul cu ideile lor istețe de oi crețe, adunate în volumul de panseuri pseudo-creștine intitulate fraudulos “Cuvântul lui Dumnezeu”:

“O, [...], o, Fiule al meu, [...] dar Tu ai lucrare tainică și Te desăvârșești prin ea peste pământ și-Ți naști și-Ți crești un nou popor, un nou Israel, un regat de nebiruit, împărăția cerurilor cu oamenii, neamul creștinesc cel plin de duhul și de trupul sfințeniei, Doamne, neam nou-născut din cuvântul Tău cel nou, și căruia Tu îi pui pe creștet numele Tău cel nou: Cuvântul lui Dumnezeu,[...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

“Poporul cel sfânt” al pucioșilor, condus pe noi culmi de progres și civilizație de către acești doi moguli, va renunța în scurt timp la pâine, la cartofi și la fasole și la orice grijă privind procurarea și pregătirea mâncării. Ei se vor hrăni ca îngerii, doar cu Cuvântul lui Dumnezeu:

Cuvântul lui Dumnezeu, cuvântul Tău cel de azi, care naște un popor și pe care va fi să-l hrănești cu hrana îngerilor[...]” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Neisprăviților li se atrage serios atenția ca nu cumva să propovăduiască și ei, de capul lor, învățătura de la Pucioasa. Pentru că nici “Cuvântul” de la Pucioasa nu grăiește cu oricine, nu oricine este îndreptățit să anunțe lumii întregi acest “Cuvânt” de la Pucioasa, ci numai cei doi lideri, solii “Celui Nevăzut, Necunoscut, și Învăluit în cetele îngerești”:

“[...]și nu oricine trebuie să vestească măreața Ta lucrare a cuvântului Tău, căci nu cu oricine grăiește acest cuvânt ca să fie el împărțit la oameni, ci numai cu cei pe care Tu îi chemi și îi înveți și îi trimiți apoi să se facă pildă de împărăție a Ta între oameni, că altfel Tu nu poți lua naștere în oameni. O, să nu se apuce omul neisprăvit să ia cuvântul Tău spre vestire,...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Ignorând faptul că pensionarii primesc pensie ca un drept ce li se cuvine, în urma unor ani îndelungați de cotizare la stat, mogulii pucioși îi critică sever pe cei care vor astăzi pensii mai mari de la guvern, amintindu-le că pe vremuri nu existau pensii, iar toată nădejdea bătrânilor era numai și numai la Dumnezeu:

“ [...] azi nu mai știe omul să nădăjduiască în Dumnezeu, și numai în om nădăjduiește omul și nu se pregătește pentru Mine, ci numai pentru bătrânețe se pregătește, bietul de el, și nădăjduiește în pensie pentru bătrânețe, și nu în Dumnezeu, și nu în sărăcia cea pentru mântuirea lui. O, nici un sfânt n-a avut pe pământ pensie, ci a avut pe Dumnezeu și n-a așteptat de la om, ci numai de la Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

S-ar putea crede însă și că cei doi moguli pucioși, Nicolae și Mihaela Pucioșescu, sunt mai degrabă invidioși pe cei care au pensii, întrucât amândoi nu au astăzi nici o pensie, îndată ce n-au muncit mai nimic toată viața, ci au preferat să-i întrețină alții, ca pe niște stăpâni de sclavi. Ei, care vorbesc pompos despre “sărăcie pentru mântuire”, sunt doi farisei fanatici care trăiesc pe picior mare: au case și terenuri, mașini scumpe, bani primiți prin donații, confort modern, aparatură electronică și slugi care le fac zilnic mâncare și curat în cameră. Până și pravila zilnică nu și-o fac singuri, ci își cheamă supușii ca “să-i ajute” la citit, dându-le fiecăruia câte o felie bună din Psaltire ca s-o parcurgă pentru ei, ca și când te-ai putea ruga la Dumnezeu și prin interpuși. Ei răstălmăcesc duhul prevederii pe care-l dovedesc creștinii care își pregătesc din timp o pensie pentru bătrânețe, ca să nu cadă pacoste și grijă peste semenii lor, și-l transformă în mod cinic și sarcastic în “nădejde păcătoasă și neputincioasă” și în nădăjduirea că vor apuca “zile grele și nevoi”:

“Spun așa că Mă doare de la nădejdea cea păcătoasă și neputincioasă a omului care-și pregătește bătrânețea cu mintea lui căzută, nădăjduind în zile grele și în nevoi pentru viața lui.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Mogulii pucioși “proorocesc” apoi că bieții pensionari nu vor mai primi nici măcar puținul primit până acum: curând, curând, ei nu vor mai primi nimic, nimic!!! :

“O, de-ai ști tu, omule, ce zile vin, nu le-ai mai dori să vină, ci ai sta numai cu ziua Mea, numai cu vremea Mea, numai cu venirea Mea, că nu-ți va mai da nimeni nimic, nimic, curând, curând.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 21 septembrie 2010)

Bieții bătrâni! Vor trăi și vor vedea... cum e cu proorociile astea apocaliptice pucioșești.

faniii 04.10.2010 17:55:52

@mariamargareta

cu siguranta , " ai un dinte " impotriva "puciosilor " , cum le spui tu . Consumi energie , nu gluma ! Am ramas surprins de cat de apriga esti si sunt convins ca doar dintr-o problema personala se poate aprinde omul asa , altfel iti risti sanatatea ...

Doamne , ajuta-ne !

vsovivi 04.10.2010 17:57:14

Oare nu v-am răspuns la toate răutățile? Uite aici.

Și iată și în Scriptură este scris ce înseamnă prooroci mincinoși:

''12. Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri, ca asa i-au prigonit pe profetii de dinaintea voastra.''

''1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati''

''15. Feriti-va de profetii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinlauntru sunt lupi rapitori.
16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara se culeg struguri din spini sau smochine din maracini?
17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
18. Nu poate pomul bun sa faca roade rele, nici pomul rau sa faca roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
21. Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra in imparatia cerurilor, ci acela care face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
22. Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tau multe minuni am facut?
23. Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v'am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati faradelegea!
24. De aceea, tot cel ce aude aceste cuvinte ale Mele si le plineste, i se va asemana barbatului intelept care si-a cladit casa pe stanca.
25. Si a cazut ploaia si au venit puhoaiele si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea, dar ea n'a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca.
26. Dar cel ce aude aceste cuvinte ale Mele si nu le plineste, i se va asemana barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip.
27. Si a cazut ploaia si au venit puhoaiele si au suflat vanturile si au izbit in casa aceea si ea a cazut. Si mare i-a fost caderea!"
28. Iar cand Iisus a sfarsit cuvintele acestea, multimile erau uimite de invatatura Lui,
29. ca ii invata ca unul care are putere, iar nu cum ii invatau carturarii lor. ''

''4. Si Iisus le zicea: "Un profet nu este dispretuit decat in patria sa si intre rudele sale si in casa lui".
5. Si n'a putut sa faca acolo nici o minune, decat ca Si-a pus mainile pe cativa bolnavi si i-a vindecat.
6. Si Se mira de necredinta lor. Si strabatea satele dimprejur, invatand.''

''20. Ca va spun: Daca dreptatea voastra n'o va intrece pe a carturarilor si a fariseilor, nu veti intra in imparatia cerurilor.''

''23. Si El le-a zis: "Nici o'ndoiala ca-Mi veti spune zicala aceasta: Doctore, vindeca-te pe tine insuti!; pe toate cate-am auzit ca s'au facut in Capernaum, fa-le si aici, in patria ta?". 24. Si le-a zis: "Adevar va spun Eu voua ca nici un profet nu este bineprimit in patria sa.
25. Si adevar va spun ca multe vaduve erau in Israel in vremea lui Ilie, cand s'a inchis cerul trei ani si sase luni, incat foamete mare a fost in tot pamantul,
26. si la nici una din ele n'a fost trimis Ilie, ci numai in Sarepta Sidonului, la o femeie vaduva.
Si multi leprosi erau in Israel in vremea profetului Elisei, dar nici unul dintre ei nu s'a curatit, ci numai Neeman Sirianul".''

''22. Luminatorul trupului este ochiul; deci, daca ochiul tau e curat, tot trupul tau va fi luminat;
23. dar daca ochiul tau e rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care se afla'n tine este intuneric, cu cat mai mult intunericul!
24. Nimeni nu poate sluji la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va alipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui Mamona''

''31. Asadar, nu va ingrijorati spunand: Ce vom manca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom imbraca?
32. - deoarece pe toate acestea paganii le cauta -; ca stie Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de toate acestea;
33. ci cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui, si toate acestea vi se vor adauga.
34. Nu purtati deci grija zilei de maine, caci ziua de maine se va ingriji de ale sale. I-ajunge zilei rautatea ei!''

''20. Si ridicandu-Si ochii spre ucenicii Sai, zicea: "Fericiti sunteti voi, cei saraci, ca a voastra este imparatia lui Dumnezeu.
21. Fericiti sunteti voi, cei ce flamanziti acum, ca va veti satura. Fericiti sunteti voi, cei ce plangeti acum, ca veti rade.
22. Fericiti veti fi cand din pricina Fiului Omului va vor uri oamenii si va vor izgoni dintre ei si va vor ocari si cand ca pe un rau va vor lepada numele.
23. Bucurati-va in ziua aceea si tresaltati, ca iata, rasplata voastra multa este in cer; ca parintii lor asa le faceau profetilor. ''
.
.
.
.
.
Dar să vezi ce o să mă ''distrez'' eu de fețele pe care o să le faceți voi atunci când veți afla că defapt Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, de la Pucioasa este chiar Domnul Dumnezeu...

Atunci eu voi râde și voi vă veți pune cenușă în cap... sau nisip... sau altele asemenea...

Ferice de cei ce Astăzi aud glasul Său... (Nu al meu păcătosul, mare păcătos păcătosul și trufașul de ochii gLumii, căci e catastrofă să trăiești cu o viață de ochii gLumii, trăire de ochii gLumi; Asta în paranteză.)

mariamargareta 05.10.2010 15:57:34

254. „Meșterii Manole” de la Pucioasa: Marian și Victoria Zidaru

Oricât ar părea de ciudat, paradoxal chiar, Marian și Victoria Zidaru (cei care i-au susținut ani de zile pe liderii pucioși, pucioșismul și himerele lui – și au făcut-o din toată ființa lor și din toată punga lor și cu o dăruire dusă până la jertfă) au ajuns până la urmă să fie victimele șarpelui pe care l-au încălzit la sân.

Ghinionul Zidarilor a început odată cu o vizită inopinată a unor pelerini pucioși la Ghelari, acolo unde soții Zidaru și ucenicul lor Sandu Dan se osteneau ca să săvârșească o poartă monumentală pentru biserica păstorită de părintele Nerva Florea. Pelerinii pucioși li se părea că vin din alte timpuri, de mult apuse, de unde aduceau cu ei creștinismul autentic al bisericii primare, iar lelica Maria, cea care îi conducea, dădea impresia că primește mesaje direct de la duhurile lui Dumnezeu. De la început, Zidarii au fost fascinați de perspectiva de a se alătura unor creștini care păreau de pe altă lume (și chiar erau!) conduși pe „calea cea strîmtă” de o „proorociță” a lui Dumnezeu. De aceea ei s-au și grăbit să-i dea curs, lăsând în urmă lumea și tentațiile ei și înrolându-se în „obștea” de la Pucioasa. Apoi, după moartea lelicăi Maria, li s-a părut firesc ca frâiele „afacerii” să le preia cea mai școlită, cea mai dinamică, cea mai destupată dar și cea mai insolită urmașă a lelicăi: Mihaela Tărcuță.

„Proorocița” Mihaela promitea acum să împingă pucioșismul pe noi culmi ale puritanismului și fundamentalismului religios, iar Zidarii n-au pregetat să-i cânte isonul, fără a realiza că de bunăvoie se bagă slugă la dârloagă. Pe vremea aceea (prin anii ’90) Zidarii erau în stare să-i lingă și tălpile Mihaelei, pe care o considerau „proorocița Domnului” și „sfânta lui Dumnezeu”. La rândul ei, Mihaela (care avea ascuțimea privirii și descusutului, încât nimic nu-i scapă la interogatoriile ei) a văzut instantaneu în cuplul făcut de cei doi Zidari o mină de aur. În consecință, a adoptat instantaneu față de ei o conduită preferențială: i-a adulat, i-a copleșit cu daruri și cu lingușiri, i-a pomovat în funcții inventate special pentru ei (Marian – președinte de onoare al „Fundației Șfânta Virginia”, Victoria – administrator și casier al sectei, iar pentru amândoi le-a rezervat poziția de interfață unică între „Noul Ierusalim” pe de o parte, și Biserică, lumea artistică și lumea laică pe de altă parte. Nimeni nu mai putea ajunge la cei doi lideri maximi, Nicolae și Mihaela „Pucioșescu”, decât prin aprecierea, bunăvoința și acceptul cuplului Marian și Victoria Zidaru. Zidarii fuseseră făcuți peste noapte purtători de cuvânt oficiali ai sectei, așa că vrând-nevrând, Marian Zidaru s-a pomenit că este perceput de mass media, de oamenii Bisericii și apoi de toată lumea, drept „lider al sectei Noul Ierusalim de la Pucioasa”. În același timp, adevărații lideri Mihaela și Nicușor stăteau în umbră, de unde trăgeau sforile și îi manevrau pe Zidari ca pe niște marionete. Păpușarii pucioși au reușit astfel să răspândească pretutindeni ideea falsă că Zidarii au pâinea și cuțitul în pucioșism, iar în exterior s-a cimentat sintagma mincinoasă „secta lui Marian Zidaru”.

Odată cu trecerea timpului, Zidarii și-au luat în serios sarcinile primite. Peste tot erau respectați de către adepții pucioși ca niște soli ai lui Dumnezeu. Lucrările lor artistice erau admirate și considerate pline de încărcătură spirituală și profetică. Fetele pucioase închinoviate la Pucioasa, dar mai ales cele de la Târgoviște, o iubeau și o apreciau pe Victoria ca pe o mamă grijulie și iubitoare. Cei doi moguli pucioși, Nicolae și Mihaela „Pucioșescu”, au realizat că stratagema de a-i promova pe Zidari în fața adepților și a întregii lumi se întoarce împotriva lor și începe să-i pună în umbră peste măsură. Pentru a rezolva acest neplăcut impediment, ei au conceput un plan: dacă i-ar separa definitiv pe Zidari unul de altul, ar putea mai bine să-i controleze. Mihaela a început o campanie furibundă de denigrare a Victoriei Zidaru, ajutată fiind de sfetnicul ei cel mai credincios și mai lipsit de scrupule: Viorel Ivan. Scenariul conceput de Mihaela conținea și secvența punerii Victoriei pe linie moartă și înlocuirea ei cu Viorel Ivan. De aceea, ea a conceput o „consfătuire” denumită conspirativ „proces”, care urma să aibă loc la București, cu motivația inventată de a aplana un așa-zis conflict de interese apărut între Victoria și Viorel. Planul Mihaelei era de a o discredita atât de puternic pe Victoria în fața „obștei” de la București, încât adepții de aici să voteze de bunăvoie și cu sinceră convingere înlocuirea ei cu Viorel Ivan. Mihaela a conceput și un „Cuvânt” ca de la Dumnezeu, din care să reiasă preferința lui Dumnezeu pentru Viorel, ca viitor lider al „obștei” de la București și intermediar între adepții bucureșteni și mogulii de la Pucioasa. Deși Mihaela a condus magistral „procesul” de la București împotriva Victoriei, susținându-l pe față pe Viorel ca fiind „plăcutul și alesul Domnului”, la votul secret făcut cu bilețele s-a înregistrat o surpriză de proporții: adepții nu l-au ales ca lider de grup nici pe Viorel, n-au ales-o nici pe Victoria, ci... pe Marian Zidaru. Supărată foc pe nătângii care n-au înțeles că „Dumnezeu” îl prefera doar pe Viorel în acest post, Mihaela și-a luat echipa de sfetnici credincioși cu care venise de la Pucioasa și i-a lăsat baltă pe cei din obștea de la București, refuzând să valideze votul liber exprimat care-l fixa pe Marian Zidaru ca lider de grup. Lucrurile au rămas de atunci în „coadă de pește”: deși nu s-a mai desemnat oficial nici un lider de grup pentru bucureșteni, Victoria a continuat să facă mai departe muncile de uzură pe care le făcuse și până acum, dar Mihaela a început să se folosescă tot mai mult de Viorel ca de un sfetnic credincios și singura interfață, locvace, persuasivă și mobilă, între adepții bucureșteni și liderii lor de la Pucioasa.

De atunci lucrurile au evoluat din rău în mai rău. Promisiunile făcute Zidarilor, în special cele legate de clădirea de la Târgoviște ( denumită conspirativ de către pucioși ”Ro-Emaus”), care urma să fie amenajată ca un centru artistic, spiritual și de reprezentare a sectei, au rămas suspendate sine die. Zidarii erau tot mai des contestați de mogulii pucioși în tot ceea ce făceau: nimic din ce făceau ei nu mai era bun, nimic nu mai era „rod al ascultării”, iar legăturile lor cu lumea – favorizate și încurajate altădată pe față – erau acum privite de către cuplul dictatorial Nicolae și Mihaela „Pucioșescu” drept o expresie a promiscuității și a apetitului Zidarilor pentru legăturile cu „lumea”. Acuzată că l-a atras și pe Marian spre lume, Victoria era acum cotată pe față drept „capul răutăților”. „Cuvinte” meșteșugite de Mihaela și prezentate ca venind din cer de la „Dumnezeu” o acuzau în față pe Victoria că-l „slăbește” pe Marian, în loc să-l dirijeze spre o supunere oarbă față de liderii pucioși. Ultima încercare disperată a Mihaelei de a-i separa pe cei doi soți definitiv, plasând-o pe Victoria la atelierul din București și pe Marian în obștea de la Pucioasa, a eșuat: cei doi au găsit tăria să rămână împreună, deși Mihaela prezenta acum statornicia lor în căsătorie ca pe un exemplu rău pentru ceilalți creștini și chiar ca pe o rușine, îndată ce politica oficială a pucioșilor era destrămarea cuplurilor căsătorite, pentru ca pucioșii să poată trăi apoi în obști diferite, în care bărbații locuiau separat de femei.

Zidarii trăiau acum, zi după zi, o mare și sfâșietoare dramă. Zilele frumoase de altădată erau acum doar o amintire. Dragostea frățească fusese înlocuită cu ura, delațiunea, minciuna și disprețul. Vorbele frumoase ale Mihaelei, de laudă și apreciere la adresa Victoriei, erau acum înlocuite cu vorbe de ocară, cu jigniri și expresii de mahala. Cu fiecare zi ce trecea, în inimile Zidarilor se dărâma tot zidul pe care ei îl zidiseră cu trudă și cu speranță disperată, ca niște meșteri Manole ai secolului XX, la Pucioasa: o cetate imaginară, în care urma să curgă veșnic laptele și mierea: „Cetatea Sfântă Noul Ierusalim de la Pucioasa”.

Când totul a fost pierdut, când ultima speranță s-a stins, când Zidarii și-au găsit lucrușoarele scoase în stradă de ciracii Mihaelei Tărcuță, atunci au înțeles că trebuie să se întoarcă de unde au venit și să o ia de la început. Au înțeles că viața e plină de întorsături și de surprize, iar minunile promise de pucioși au rămas doar niște minciuni ieftine, dar frumos meșteșugite. Singura minune văzută de Zidari în „Cana” Pucioasei a fost transformarea vinului în apă, apă rece cu care ei s-au îmbătat aproape zilnic, timp de aproape 20 de ani, apă rece și amară și tulbure pe care au sorbit-o cu nesaț, cu vadra, până la fund.

vsovivi 05.10.2010 16:16:16

Mai minți mult? Defapt ești liberă să-ți găsești ceea ce-ți cauți... hula.

mariamargareta 05.10.2010 17:38:40

255. Mogulii pucioși de la „Noul Ierusalim” tac mâlc

255. Mogulii pucioși de la „Noul Ierusalim” tac mâlc

În urmă cu mai bine de o lună, liderii pucioși erau provocați pe blogul noul-ierusalim.info (în postările #249 și #250) să răspundă unui test de onestitate: să reflecteze asupra necesității unei restituiri (restitutio in integrum) a unui teren către proprietarul de drept (Iliuță Bunea), teren pe care ei l-au acaparat cu ani în urmă de la acesta, prin presiuni și înșelăciune.

Anticipam că acest test se va dovedi (citez) “o probă extrem, extrem de dificilă, dacă nu imposibil de escaladat, pentru rapacii lideri pucioși. Ar fi trebuit ca această dorință să se fi conturat deja la ei, din proprie inițiativă, nu să fie nevoie ca să li se sugereze din exterior că aceasta este singura cale spre intrarea lor în normalitate, în cinste și în sfințenie în raport cu drepturile firești ale lui Iliuță Bunea.”

Nici un semn nu s-a înregistrat până acum că mogulii pucioși ar avea de gând să așeze lucrurile pe făgașul lor firesc. Din 24 august, data la care s-a consemnat prima luare de poziție pe acest blog față de nedreptatea liderilor pucioși, s-au consemnat încă 4 predici pucioșești supranumite „Cuvântul lui Dumnezeu”. În niciuna dintre acestea nu s-a remarcat vreo luare de poziție, sau vreo aluzie măcar, față de acest subiect.

Tăcerea liderilor pucioși este oarecum explicabilă: orice poziție ar adopta, imaginea lor tot va ieși profund șifonată. Dacă recunosc că recomandările de a restitui terenul păgubașului sunt corecte, ei recunosc indirect și faptul că însușirea terenului nu s-a făcut în condiții de deplină sinceritate, ci prin presiuni care au determinat o donație forțată din partea proprietarului. Dacă insistă în a susține contrariul, în intenția de a păstra pe mai departe pământurile în folosință, atunci se dovedesc a fi de un egoism și de o rapacitate incompatibile cu imaginea de detașare față de cele lumești, pe care tot ei se străduiesc din răsputeri să și-o promoveze în mass-media.

Puși în fața acestor alternative incomode, liderii pucioși au preferat să adopte „politica struțului”. Ei nu realizează că în acest mod își conservă imaginea (în aparență), dar își zugrăvesc propriul lor „Dumnezeu” cu culori sumbre.

Dacă „Dumnezeul” pucioșilor a luat deja cunoștință de necesitatea de a i se face dreptate unui om care a fost înșelat pe pământ, dar nu ia nici o atitudine, se acoperă cu culoarea întunecată a superbiei și nepăsării.

Dacă „Dumnezeul” pucioșilor n-a aflat încă de acestă necesitate, după mai bine de o lună de când ea a fost făcută publică pe internet, înseamnă că el nu este Atotștiitorul, ci un impostor ca mulți alții dinaintea lui.

vsovivi 06.10.2010 11:15:18

Ești cumva avocata lui Bunea? Sau ești avocatul diavolului? Sau probabil te-ai erijat în instanță judecătorească?

Păi dacă vă mână cel rău, adresați-vă celor în măsură deci fă plângere în altă parte căci aici noi avem poruncă Împărătească:

''Nu judecați ca să nu fiți judecați!''

Deci nu te judec și nu te osândesc... ci iată te apăr de mine! Ca nu cumva să te blestem căci este scris:

''Voi iubiți pe vrăjmașii voștrii (și luptați și stați contra puterilor întunericului acestei gLumi plină ochi de duhuri rele)'' ... ''Ridicați ochii voștrii și vedeți că holdele sunt albe!''

Aveți grijă ca dreptatea și credința voastră să nu sfârșască în trup căci pentru asta ați primit Harul și păziți-vă ca să nu cădeți în judecată, pismuind și urând și hulind ca din mândrie și pentru îngâmfare, după ce ai iertat și ai făcut binele, să te lași ispitit și împrietenit apoi cu nemulțumirea pentru ca să-ți reamintești dorința cea rea și pofta ca să nu uiți și atunci când s-a ivit și a revenit prilejul tu iată că te-ai răzbunat și deci ai făcut apoi și răul... căci nu ai suferit și nu ai suportat pe Domnul nostru Hristos Iisus, Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa și de peste tot, nu ai suferit și nu ai răbdat și nu ai suportat decât așa de ochii gLumii... căci ai vrut altceva defapt... o trăire fățarnică... o modă, un moft, un privilegi... o iubire deșartă... artă... ceartă, ce artă? Păi artă marțială! Adică din aia de marți și de joi pe programul doioioioioi!

Păi oile nu sunt ale tale... ci tu măi Petrule ești doar un câine... ciobănesc. ''...și tu vino după Mine...''

...o viață plină de întietate și mărire în rele și o trăire frumoasă de ochii gLumii... blând de ochii gLumii... că defapt tu ești un trufaș și un laș fără pereche și rupt în jumate iată cum te ascunzi în semeția dracoolului ispitochiulhulului... e.

Șarpele hoț e înțelept adică viclean că cu puțin face mult... rău: are ochi ager, maț foarte lung, și multă minciună și desfrânare în capul ăla al lui... așa e și omul rău și necredincios... tot ce prinde gOMoară! El nu aude decât prin pântece... dacă ridică de jos capul său deasupra colacului, ca să atace, el nu mai aude și e pregătit să te otrăvească.

AngelicaKroner 06.10.2010 12:17:37

Sectantului Wsowiwci

Dar tu, mai Vsovivi, esti avocatul Puciosilor?
Cunosti tu speta in cauza, de te bagi asa, ca musca in ... calului?
Se vede bine de pe acest Forum cum ai evoluat in timp, de la un admirator la sustinator infocat al sectarilor. Si mai te bati cu pumnul in pept ca esti orthodocs!
Acum te-ai facut si avocatul lor, ca sa le acoperi faradelegile.
Bai, sectant mititel, baga-ti sabia in teaca si mintile in cap! Numai prostii debitezi de un an incoace.

vsovivi 06.10.2010 12:58:06

Citat:

În prealabil postat de AngelicaKroner (Post 294667)
Dar tu, mai Vsovivi, esti avocatul Puciosilor?
Cunosti tu speta in cauza, de te bagi asa, ca musca in ... calului?
Se vede bine de pe acest Forum cum ai evoluat in timp, de la un admirator la sustinator infocat al sectarilor. Si mai te bati cu pumnul in pept ca esti orthodocs!
Acum te-ai facut si avocatul lor, ca sa le acoperi faradelegile.
Bai, sectant mititel, baga-ti sabia in teaca si mintile in cap! Numai prostii debitezi de un an incoace.

Păi dacă eram avocat sau judecător vă blestemam și vă băgam exact cum se bagă tău-un-ițele în... calului... dar degeaba repet la nesfârșit că probabil voi pricepeți viceversa... vicentoarsa viceglobul pământesc... și doar v-am mai zis că nu e glob. ''În mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă!'' (Trâmbița nr.3)

Nu sunt sectari nici eu și nici ei ci tu ești, căci ''cine zice ăla e!''.

Și nu eu mă bat cu pumnul ci iată că voi vă bateți în piept mereu că cică numai voi sunteți ăia ortodocșii... adică drepții credincioși... dar să vezi ce fețe o să faceți voi cândva... voi ăștia care v-ați autoîntronat la întietate... mai ales când o să constatați că Domnul de la Pucioasa, Iisus Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu este însuși Domnul Dumnezeu. Amin.

Învață să vorbești înainte de a deschide pliscul cu care minți asemenea celor trei grații pardon garagații... că asta faceți pe forum...

Și nu uita că eu scriu pe aici de vre-o 2, 3, 4... ani, deci scriu de mai mult de un an încoace și-ncolo. (Nu mă laud că chiar sunt multe ''prostii'' pe care le tot scriu... năravuri ca să mă las de ele...)

Deci marș cu intimidările astea josnice sau șiț sau zât! Că nu mi-e mie frică de spatele vostru asigurat la balaure...

Și învață să citești, să pricepi, să scrii și să vorbești înainte de a deschide ciocul... iar până atunci: papa-Ciocu' mic! stimată domnișoară sau doamnă...

Doamne ajută căci nu ele sunt vinovate ci duhul rău care le poartă în grabă să cadă... din lac în puț... unde spânul o să sece fântâna și o să pună bolovanul deasupra pe ele... Iar Harap-Alb alias Făt frumos nu o să mai vie căci povestea este sadică... horor... și ele nici până azi n-au priceput... Iartă-le Doamne că nu știu ce fac și nici unde se află... și nici încotro se îndreaptă... Nu le lua în seamă... ci alungă duhul cel rău din aceste frumoase și drăgălașe grații...

mariamargareta 18.10.2010 14:51:39

261. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 27-09-2010

261. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 27-09-2010

O contradicție flagrantă cu Sfânta Scriptură apare în ideologia noilor lideri pucioși atunci când ei susțin că Hristos cel întrupat (mai întâi prin Naștere și apoi prin Înviere) ar fi suferit între timp o nouă despărțire de trup (așadar, o nouă moarte?) și așa, despărțit de trup, li se arată lor “în duh și cuvânt” și le șoptește poliloghii la ureche, și-i dădăcește, și-i învață tot soiul de învățături, despre care pretinde că ar trebui să fie adăugate de către oameni la canonul Scripturii, pentru ca astfel s-o “desăvârșească” și s-o “împlinească”. Pe vremea Verginicăi farsa era ceva mai rudimentară, dar cu atât mai credibilă, îndată ce “Cuvântul” se întrupa în trupul de carne și în gura de lut însuflețit a Verginicăi. Temerarii ideologi pucioși de astăzi inovează sistematic, cu o imaginație debordantă, apoi se lansează (inclusiv în ultima lor predică), în lecții de propagandă asupra unui “Hristos” întrupat în istorie și apoi destrupat cu forța de către doctrina pucioșească:

“...Eu, Domnul Iisus Hristos, Îmi desăvârșesc venirea Mea cea scrisă în Scripturi să fie ea cu oamenii în zilele cele de apoi, și dau, cumva, să vestesc pe oameni mai întâi, și apoi să împlinesc, și altfel Eu n-am lucrat, căci Dumnezeu așa este: mai întâi Se vestește și apoi lucrează între oameni lucrarea Sa. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Duhul care se pretinde astăzi a fi “Cuvântul neîntrupat și Hristosul destrupat de la Pucioasa” nu se vestește însă oricum, ci numai și numai prin intermediari, pe care el îi numește “împărțitorii Lui”. Este vorba, desigur, de cei doi lideri pucioși Mihaela și Nicușor, singurii care împart și despart, iau și dau, fac și desfac, amestecă și separă toate cele de la Pucioasa:

“Mă vestesc la porți că vin cuvânt în carte, ca să Mi se deschidă cartea Mea cea de azi și să intru și să-Mi las în ea cuvântul venirii Mele, că Eu, Domnul, vin cuvânt pe pământ în zilele acestea și-Mi lucrez mult pe poporul cuvântului Meu, și dau din hrana Mea de pe masa lui cu Mine oamenilor, prin împărțitorii Mei, care de la Mine iau și dau...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Adepții de la Pucioasa sunt de acum noul “popor ales”, “Noul Israel”; Pucioasa este “Noul Ierusalim”; România este “Noul Canaan”; și așa se rescrie istoria religiilor, ca o piesă veche cu decoruri noi și cu cabotini în loc de actori, în timp ce spectatorii ei dorm în a lor “necredință” și nepăsare în mesajul înnoitor al “Dumnezeului” de la Pucioasa, care vine azi în duh și în cuvânt pe pământ, în mijlocul oamenilor:

“Mă vestesc ție, poporul Meu, cu sărbătoarea crucii, că pe tine te am acum casa Mea și masa Mea și cale a venirii Mele în mijlocul oamenilor pe pământ. O, oamenii de pe pământ dorm, tată, și somnul lor este negrija de suflet și de Dumnezeu și este necredința la mulți între cei prinși de duhul trufiei vieții și al poftelor ei celor din trupurile lor.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Se proclamă apoi teza că aceia care trăiesc mai mult pentru trup decât pentru suflet își pierd mintea și sunt mai rău decât diavolii, de aceea “Dumnezeul de la Pucioasa” se declară neputincios în a-i mai ajuta ca să se corecteze și să se mântuiască; în schimb, îi poate ajuta ca să-i pedepsească cu răzbunare, dându-le răsplata ce li se cuvine pentru faptele lor, pentru că I-au întors spatele și n-au voit să-L primească și să-L aibă ca păstor, și nu I-au primit învățătura pucioșească:

“O, poporul Meu, omul trăiește mai mult în pântecele lui, în care el se desfată cu inima. Își pierd mintea cei ce cad din slava lor cea de pe pământ și care le amenință strânsura lor, și sunt mai rău ca diavolii, bieții de ei. Nu-i mai pot ajuta, căci sunt orbi de tot. O, nu-i mai pot ajuta decât cu răsplata cea pentru fapte ca să le deschid ochii și să-și privească înșelăciunea vieții lor față în față cu ei, căci pe Mine, Domnul, ei n-au voit să Mă aibă, fiindcă viața lor și-au dat-o deșertăciunii vieții.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Spre deosebire de “lume”, “poporul ales” de la Pucioasa se învelește mereu în “Cuvântul” pucioșesc care anunță solemn trei veniri ale Domnului:
- o primă venire în trup, acum 2000 de ani;
- o a doua venire în duh și cuvânt, care are loc astăzi la Pucioasa și în împrejurimi, dar care se tot prelungește, îndată ce pucioșii pretind că a început de prin anul 1955 încoace și nu prea dă semne că se va sfârși mai repede;
- o a treia venire întru strălucire și slavă (așa cum promite de altfel și Scriptura că va fi cea de-a doua venire a lui Hristos), numită și “Ziua Domnului”.
Contradicția dintre textul pucioșesc și Sfânta Scriptură, care vorbește limpede doar de două veniri ale lui Hristos pe pământ, rămâne inexplicabilă:

“Tu ești învăluit în cuvântul Meu, pe care oamenii nu l-au iubit nici atunci, nici acum, căci am venit acum două mii de ani între oameni, și acum iarăși vin, și stau învăluit în cuvânt și cuvintez, și nu fac semne și minuni cu tine și lângă tine ca să Mă vadă oamenii cu ochii, ci Îmi fac lucrarea venirii Mele cuvânt pe pământ și Îmi pregătesc strălucirea și slava zilei Mele și ziua când toate noroadele de pe pământ vor vedea umilința Mea cu care am locuit între ei și prin care am răbdat disprețul tuturor, în vreme ce Eu M-am descoperit cuvânt din cer între ei, iar ei nu M-au cunoscut și n-au înțeles împlinirea profețiilor mari și mici cu acest pământ, și mai cu seamă pământul neamului român, dat Mie de Tatăl să-Mi fie casă de venire acum, la sfârșit de timp, și de credință în oameni.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

“Mânăstirea” mixtă de la Pucioasa este considerată o arcă de scăpare, asemenea cu arca lui Noe, în care vor fi primiți doar puțini, doar “cei credincioși” ideologiei pucioșești, adică “poporul” pucios cel “credincios”:

“O, puțini, puțini trag cu duhul credinței, de la care să vină învierea Mea în om! Pe aceia Eu, Domnul, îi iau în arca Mea, și prin ei Îmi mai trag în ea pe cei ce întind mâna spre Mine ca să le dau scăparea, și așa Îmi voi întocmi Eu popor credincios și de nebiruit pe pământ ...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Iubirea “Dumnezeului” de la Pucioasa pentru om nu este infailibilă, căci diavolul are putere asupra ei ca s-o ofilească și s-o chinuiască:

“Mi-e calea grea între pământ și cer până la inima omului, iar așteptarea Mi s-a făcut grea. Aștept să se unească omul cu Mine un duh și o iubire, și așteptarea Mi-e grea, și diavolul Îmi chinuiește iubirea Mea cea după om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Liderii pucioși lungesc șirul inconsecvențelor lor și propovăduiesc acum crucea dreaptă, ca semn al prețuirii jertfei lui Hristos, după ce ani de-a rândul au promovat crucea strâmbă ca o inovație artistică pucioșească de excepție, având pentru ei o valoare morală inegalabilă:

“Te-am povățuit să-ți faci cruce frumos pe trupul tău, să te închini frumos și sfânt prin semnul sfintei cruci, și multe cruci ți-am spus, tată, să închini vieții tale cu Mine.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Este blamată apoi reprezentarea lui Hristos pe cruce, așa cum s-a primit în Biserică prin Sfânta Tradiție, din generație în generație. În schimb, se promovează cruci strâmbe, înflorate și bălțate, care de altfel se vând mai bine pe piață, fiind originale și deci mai atractive din punct de vedere artistic, cumpărătorii fiind mai lesne de “atins la inimă” cu astfel de artificii ieftine, intens colorate:

“ O, vă aduc mulțumire mare că umpleți de flori semnul sfintei cruci, semn făcut de mânuțele voastre din lemn sau din lut și apoi împodobit cu flori și cu îngeri și cu chipuri sfinte, fiilor, și nu cu răstignirea Mea pe cruce... iar Eu voi veghea cu voi și pentru voi și vom atinge la inimă oamenii...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 27 octombrie 2010)

Pucioșii ignoră așadar că reprezentarea lui Hristos răstignit pe cruce este făcută de creștini cu adâncă evlavie și cu respect, nicidecum cu gânduri de blasfemie. Ea este o mărturisire vie a jertfei Lui pe cruce de acum 2000 de ani, făcută pentru toți oamenii din toate timpurile și din toate locurile (și nu numai pentru pucioși, așa cum cred și speră ei!)

mariamargareta 18.10.2010 18:04:36

262. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 14-10-2010

262. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 14-10-2010 (I)

Liderii pucioși excelează în jocurile de cuvinte, prin care îi amăgesc pe adepții lor cei naivi. Ultima predică a lor ne oferă un excelent exemplu în acest sens.
În încercarea disperată de a legitima o himeră , în numele căreia să vorbească ei vrute și nevrute, spunând că himera este Însuși Hristos, liderii pucioși apelează la o stratagemă simplă, dar eficientă: jocul de cuvinte. Ei pretind că Hristosul Pucios este mărturisit din două surse complementare: odată se mărturisește singur pe Sine, și apoi Îl mărturisesc și martorii Lui. Cine sunt acești martori, nu se spune, dar se subînțelege: sunt cei doi lideri pucioși, adică tocmai cei mai interesați ca să “demonstreze” existența “Hristosului” lor. Așadar, punerea în ecuație este simplă: dacă sunt doi sau trei martori care mărturisesc, mărturia lor este adevărată, pentru că așa spune și Scriptura (Ioan 8,17). Desigur, cu condiția să aibă ce mărturisi, și să mai fie și sinceri în mărturia lor. Dar să cugetăm drept: au ce mărturisi cei doi lideri pucioși? L-au văzut ei pe Hristos în carne și oase, ca să-L mărturisească, așa cum au făcut-o Moise și Ilie?
Liderii pucioși operează un “glissando” în “mărturisirea” lor. Mai întâi promit că-L vor mărturisi pe Hristos (așadar, Persoana Lui dumnezeiască), dar în alunecarea cuvintelor ajung să mărturisească numai “cartea cea de azi”, noua “Scriptură” de la Pucioasa. Cititorul va trebui să accepte că jocul de cuvinte este ingenios făcut, deci mărturisirea cărții de la Pucioasa intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu” (carte imaginată, gândită, rumegată, scrisă, tipărită, diortosită și din nou tipărită într-o nouă ediție, intens falsificată de către liderii pucioși) trebuie considerată a fi echivalentă cu mărturisirea lui Hristos în Persoană. Or, Persoana lui Hristos nu poate fi mărturisită decât de către cineva care L-a văzut aievea pe Hristos cel întrupat și viu, nu de cineva care zice doar că aude glasul unui duh șoptindu-i la ureche vorbe de “auto-mărturisire” a lui Hristos. Liderii pucioși fac însă cu deplină știință această escrocherie dialectică, dovedindu-se maeștri ai diversiunii verbale și scrise:

“Sunt Domnul Iisus Hristos, și mărturisesc că Eu sunt, și, iarăși, Mă mărturisesc cei ce-Mi sunt martori, așa cum M-au mărturisit la schimbarea la față cei ce au făcut dovada strălucirii feței Mele pe muntele Tabor, între Moise și Ilie stând Eu și grăind cu ei pe munte în ziua aceea, și a fost adevărată mărturia a doi sau trei martori, și a fost de ajuns să rămână scrisă ea și apoi crezută de cei credincioși, de cei ce iubesc pe Dumnezeu pe pământ. Așa este și cartea Mea de azi. Ea este dovedită adevărată prin mărturia martorilor Mei, prin multele mărturii vreme de mai bine de cincizeci de ani și până azi, când Mă deșert cu multul Meu cuvânt în carte, mărturisit fiind Eu de cei ce Mă primesc când vin ca să cuvintez.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Cum operează așadar acest “glissando”? Pasul întîi: se face o afirmație benignă, care nu aduce cu sine nici o informație, dar ne introduce ex abrupto în subiect: “Pe Mine Mă mărturisesc martorii Mei”. Apoi se trece la pasul al doilea: proclamarea unui adevăr cunoscut, dar situat într-un registru cu totul diferit: “Cartea Mea de azi este mărturisită de martorii Mei și mărturia lor este adevărată”. Cine poate nega existența “Cărții de azi” de la Pucioasa și câte valuri nu a stârnit ea, câte păreri pro și contra? Pucioșii o consideră a fi “o nouă Evanghelie a lui Hristos”. Deci această “Carte” este o realitate palpabilă: șocantă prin controversele ei și prin discordanțele ei cu Scriptura, dar perfect adevărată ca existență de sine și ca provocare gnoseologică. Urmează pasul al treilea: “Eu sunt mărturisit de cei care mă primesc – aceștia fiind cei care girează și Cartea, și care am văzut că este adevărată; deci și existența Mea este adevărată”. Quod erat demonstrandum. Cei care-L primesc pe Cel pe care-L mărturisesc sunt cei doi lideri pucioși. Și de fapt, cei doi “mărturisitori” sunt doar unul, deoarece numai Mihaela pretinde că-L aude pe Hristos, în timp ce Nicușor doar îi ține hangul. Ea nu a pretins că a avut contact direct, prin toate simțurile sensibile, cu Hristos (exceptând simțul auzului), deoarece o astfel de pretenție ar fi echivalat cu o recunoaștere a revenirii a lui Hristos în trup pe pământ; or, pucioșii pretind că încă mai așteaptă această revenire, deci ea nu a avut loc încă, iar Hristos a venit la ei numai în duh, deci sărac cu trupul. Mihaela pretinde că doar a auzit (sau, i se pare că au auzit) un glas care îi striga în cap sau în vâjâia în urechi că el “este Hristos”, situație reprodusă și în această predică a ei: “Sunt Domnul Iisus Hristos, și mărturisesc că Eu sunt”.
“Hristosul” de la Pucioasa este un “Dumnezeu” al elitelor, și nu al vulgului. Spre deosebire de Hristosul Biblic (Cel adevărat, Cel care a venit pentru orbi, șchiopi, surzi, ologi, tâlhari, vameși și desfrânate), “Dumnezeul” Pucioasei este mărturisit de către “martorii lui cei credincioși” (liderii pucioși) ca fiind un “Dumnezeu” al celor frumoși, al celor perfecți, al celor curați la cuget și la haine și la trup, aparent sfinți chiar, aleși și credincioși ai noilor directive pucioșești; este un “Dumnezeu” aristocrat, elitist, lăudăros, pretențios, nemulțumit, neînțeles, adesea bolnav de mania persecuției, întors pe dos și reorientat spre valorile vechi-testamentare ale trecutului, spre Avraam, Isaac și Iacov:

“Eu sunt Dumnezeul celor credincioși, așa cum am fost în toate vremile până azi, și nu sunt Dumnezeul celor mulți, căci Eu Mă numesc Dumnezeul celor aleși. Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov, și în toate vremurile am prețuit mai mult un om credincios decât un popor întreg, ... și așa Mă mărturisesc Eu, Domnul, prin martorii Mei cei credincioși.... O, poporul Meu... Te-am ales să-Mi fii martor în zilele acestea până la marginile pământului pentru cuvântul Meu cel de azi și să fii credincios Mie în toată lucrarea ta cu Mine, în toată lucrarea Mea cu tine și să fii frumos, frumos înaintea Mea de-a pururi, fiule.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

A venit, sau n-a venit Hristos la Pucioasa? După ce pe aceste meleaguri dâmbovițene s-a susținut și s-a proclamat de atâtea ori că “Hristos a venit în duh și Cuvânt”(așa încât deși nimeni nu L-a văzut, cu toate acestea El se pare că totuși “a venit”: cu putere puțină, dar cu învățătură multă), iată că liderii pucioși o dau acum din nou la întors: A doua venire a avut loc, dar Domnul a venit cu mâinile goale, n-a venit cu strălucirea promisă și cu Împărăția Sa cu care trebuia să vină. Această Împărăție este pe mai departe așteptată și chiar trebuie făcute rugăciuni stăruitoare ca să fie grăbită încă o venire a Domnului, cea promisă de Scripturi, cu putere strălucire și slavă, care va aduce cu El și Împărăția Lui, care va fi să cuprindă întreg pământul :

“ Așa lucrez eu azi pentru neamul român, căci știu că el este azi țarină a Domnului și vine Domnul, Fiul meu, pe vatra lui cu a doua Lui venire pentru judecată peste vii și peste morți și pentru noua Lui împărăție pe pământ, împărăția lui Dumnezeu cu oamenii, iar voi cereți-o să vină, și ea va veni și va cuprinde în lung și în lat pământul, numai să știți și să iubiți voi puterea rugăciunii cea plină de pocăință și s-o dați de știre neamului român, ca să se împlinească ea. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Liderii pucioși fac distincție netă între aproapele omului și aproapele Domnului. Contextul general și o logică simplă ne arată că “aproapele Domnului” sunt chiar ei, cei doi lideri pucioși, “Frații care arată Calea”, “fiii unși” și “solii Cuvântului de la Pucioasa” și “împărțitorii Lui”. Față de ei păcătuiesc cu păcatul trufiei toți aceia care nu i se supun, nu-i înțeleg, nu-i iubesc și nu le cântă în strună. Pedeapsa răzvrătiților aceasta va fi: fie vor fi alungați înapoi în lume de către “Frați”, fie că vor cădea în disperare și vor alege singuri calea dezertării și a despărțirii de “comoara ce scumpă” ( tutela și jugul) a “Fraților”, pe care îi vor pierde definitiv:

Cel ce urăște pe aproapele său sau, mai mult, pe aproapele Domnului, acela ajunge la acest păcat după ce el are în inimă păcatul trufiei, al îngâmfării, al măririi de sine, păcat care-l cade pe om de la Dumnezeu. Toți cei care alunecă de pe calea cea cu mărire, calea cea cu frați... Iată păcatul îngâmfării, păcatul de la care se naște nemulțumirea în om, acest păcat îi hrănește omului mintea și inima și pierde omul ceea ce are mai scump, pierde frații, cea mai mare comoară, cea mai scumpă, și mai întâi ajunge la dispreț și la ură pentru ei și apoi îi pierde...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

mariamargareta 18.10.2010 18:12:08

262. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 14-10-2010

262. Comentariu la predica liderilor pucioși de la Noul Ierusalim din 14-10-2010 (II)

Cei care nu se pot birui pe sine, intrând sub ascultare absolută de “Frați”, este bine să le dea lor mână liberă, ca să-i “probeze” ei și să-i “lucreze cu iubire”, înhămându-i cu tot felul de munci cazone și înjositoare și cocoșându-i cu acuze închipuite, dar “educative” prin efectul lor umilitor, care îi încovoaie pe cei demni și drepți și-i face mici, mici de tot:

“Când omul nu se poate birui pe sine, e bine să lase loc celor din jurul lui să facă aceasta, și cu umilință mare să stea el în fața a toate câte vin și-l probează pe el la umilință și la răbdare, prin iubire lucrate acestea peste el. O, e bine să se lase mic omul și e bine să stea cuminte în fața a toate câte vin să-i încerce viața, căci omul este mic de tot, chiar dacă lui nu-i place să stea mic.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Liderii pucioși proclamă instaurarea curând, curând, a celui mai mare regat de pe pământ: regatul pucioșesc cu capitala la Pucioasa. Toți românii se vor numi creștini, și invers. Poporul român va impune pe tot mapamondul înnoirea lumii prin generalizarea doctrinei pucioșești, zise “creștinești”:

“Mare putere are rugăciunea celui ce poate să se aplece vieții, așa cum eu am povățuit azi pentru taina vieții și a rugăciunii omului credincios, care să-L ajute pe Dumnezeu cu rugăciunea lui pentru cele ce trebuie să se așeze pe pământ curând, curând, cel mai mare regat, neamul Fiului meu Iisus Hristos, neamul creștinesc, neam nou, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu dintre oameni, așa cum Duhul grăiește prin Scripturi despre noua împărăție, despre înnoirea lumii ce va să fie. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Propensiunea liderilor pucioși pentru politica românească se manifestă prin noi bufeuri belicoase. Toate formele de protest împotriva actualilor guvernanți (greve, marșuri de protest, manifestații de stradă) sunt cotate invariabil ca “răzvrătiri” puse la cale ce către cei “ lacomi de trufie și de dreptate” și ca atare periclitează liniștea și bunăstarea “celor drepți ai acestui neam” (adică a celor aflați acum la putere). Ei se roagă la “Dumnezeul” lor ca planurile răzvrătiților să se risipească și să fie pace între români. Adică, cei care au nedreptățit până acum să nedreptățească mai departe, cei care au furat până acum să doarmă liniștiți că nimeni nu se va atinge de ceea ce au agonisit, cei care au condus căruța în șanț să o împingă și mai departe, spre prăpastie, iar vulgul să stea cuminte, să nu mai strige pe la colțurile ulițelor și să se mulțumească cu “ce i se dă” de cei care sunt în fruntea bucatelor și le împart pe ochi frumoși. În fine, toate se vor rezolva de la sine atunci când neamul român se va învrednici să primească și să cunoască pe pielea lui ideologia de la Pucioasa, intitulată pompos “Cuvântul lui Dumnezeu”:

“Curăță, Doamne, de trufie pe toți cei trufași în neamul român și pune iubire și milă în inimile fiilor acestui neam și pune duhul păcii și al cumințeniei, căci se tot scoală cei răzvrătiți și lacomi de trufie și de dreptate și se tot întorc unul împotriva altuia prin păcatul trufiei dintre ei! Umilește-i pe cei trufași și apleacă-i spre umilință, și ridică-i cu mână tare și ține-i pe picioare pe cei ce vor bine acestui neam și păzește-i pe ei de ura cea din jur asupra lor, căci Tu ai zis mereu peste fiii neamului român: "Pace vouă!" Risipește, o, risipește planurile cele rele ale celor ce fac cu mintea lor planuri dușmănoase asupra celor drepți ai acestui neam, și apoi pune pacea Ta între fiii români, căci Tu vii și Te slăvești în cuvânt în mijlocul acestui neam și ai pe poporul cuvântului Tău cel de azi mijlocitor în mijlocul lui pentru el înaintea Ta! O, slavă venirii Tale cuvânt pe vatra neamului român, și fă acest neam să Te cunoască în acest cuvânt și, Doamne, să Te asculte apoi. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Poporul pucios este chemat și el la rugăciune, astfel ca toate speranțele politice ale liderilor pucioși să se împlinească: neamul român să ajungă la pocăință și umilință deplină, mulțumindu-se doar cu atât cât are, iar oamenii trufași și răi care vor cu orice preț puterea să fie măturați de pe scena politică pentru totdeauna, așa cum se mută munții în mare prin rugăciunile stăruitoare ale drepților:

“O, cum să nu fac Eu după miloasa rugăciune a ta pentru neamul român, popor al cuvântului Meu? Te-am așezat să mijlocești din partea Mea pentru el, tată. Roagă-te cu pocăință, fiule, ca să ajungă și pentru el pocăință înaintea Mea, și-i voi da lui de știre rugăciunea care se urcă la Mine din mijlocul lui pentru el, ca să lucrăm bine, tată, și bisericește să strigăm și să știm toți strigarea. O, pace ție! Încă îți întăresc puterea cea pentru lucrările Mele cu tine și pentru sporul lor prin mânuțele tale, dar și tu să ai spor în lucrarea mărturisirii, fiule, și să ai rugăciune plină de pocăință, tată, ca să putem muta acești munți din locurile lor, acești oameni răi și trufași în neamul român, care nu vor binele Meu acestui neam, și îl vor doar pe-al lor, de parcă ar fi ei veșnici așa cum sunt ei acum, potrivnicii păcii Mele și ai dreptății pe vatra neamului român.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

După părerea liderilor pucioși, soarta opozanților puterii actuale, care își doresc fățiș răsturnarea bravilor cârmaci Boc și Băsescu, este ca și pecetluită. “Dumnezeul de la Pucioasa” îi va ocroti pe cei de pe scaunele cele mai înalte și nu-i va lăsa pe trufașii aspiranți Ponta și Antonescu să ajungă mari și tari peste neamul român, așa cum ei doresc din răsputeri acum:

Îi voi ocroti sub acoperământul Meu și al mamei Mele Fecioara pe cei bravi pentru sufletul cel sfânt al acestui neam și pentru duhul dreptății a toate, și voi muta din locurile lor pe cei trufași în duhul lor, care se vor mari prin puterea lor față în față cu cele ce vin și sunt spre slava Mea peste neamul român. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” din data de 14 noiembrie 2010)

Expresia “îi voi muta din locurile lor” să însemne oare că trufașii Ponta și Antonescu, care “nu vor binele acestui neam”, își vor pierde până și scaunele de lideri pe care cu greu și le-au adjudecat? “Proorocia” asta chiar are ceva șanse de reușită: în politică totul este posibil.

vsovivi 19.10.2010 14:02:41

Chiar ai nevoie de doctor... că cu frumosul văd că nu merge... nu merge și pace.

Și nu cred că ai priceput despre cine e vorba acolo unde e vorba de trufași! Păi e vorba chiar de noi... toți molfăitorii de vorbe de gumă de mestecat... cafea.

Iar dacă tot nu ai înțeles nici până acum... atunci e degeaba. Adică de-jabba.

Dar uite mai fac o încercare: Cafe con cania. Oare acum ai înțeles?

mariamargareta 19.10.2010 16:04:38

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală?

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală? (I)

1. Un document de excepție

Un document de o excepțională importanță, semnat și publicat recent de către Prefericitul Patriarh Daniel și intitulat "Autocefalia bisericească: unitate de credință și libertate de conducere" pune automat în ecuație o întrebare legitimă: Este sau nu Biserica “Noul Ierusalim de la Pucioasa” o biserică autocefală? Este binecunoscut faptul că această sectă, care și-a stabilit cartierul general la Pucioasa, se autointitulează “Biserică”, se declară independentă față de Biserica Ortodoxă Română și se manifestă sistematic în mod public, administrativ, dogmatic și liturgic ca o biserică independentă. În consecință, această Biserică ar trebui să fie neapărat o Biserică autocefală, altminteri ea nu mai este deloc (în sensul că ea rămâne o simplă invenție a unor oameni exaltați, care vor și ei să aibă o structură social-administrativă numită “Biserică” și care să fie numai a lor, cu circuit închis, adică o biserică-proprietate privată).

Să observăm mai întâi cum se definesc și cum se raportează pucioșii, ei înșiși, față de acest delicat subiect.

În ediția a doua a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”, editată de către pucioși în anul 2006, este inserat un așa-numit “Studiu introductiv” în care sunt reproduse majoritatea elementelor de doctrină ale sectei. Printre acestea se regăsesc referiri clare la poziția pucioșilor față de Ortodoxie în general și față de Biserica Ortodoxă Română în special. Ele fac apologia unei noi Biserici intitulată “Biserica Noul Ierusalim” (BNI) ca și când aceasta ar avea fie o largă recunoaștere tacită a maselor de credincioși creștini, fie o restrânsă recunoaștere oficială a celorlalte Biserici Ortodoxe autocefale (altminteri, avem de-a face cu o ilegalitate totală și chiar cu o periculoasă impostură). În realitate, nu putem vorbi nici de una, nici de alta. BNI nu este cunoscută ca Biserică nici de către creștinii de rând (decât într-un mod absolut sporadic și local) și nici nu a fost recunoscută vreodată oficial ca Biserică de către vreo altă Biserică.

Un prim articol din acest capitol introductiv este intitulat “SOBORNICITATEA BISERICII NOUL IERUSALIM – O DIMENSIUNE PNEVMATOLOGICĂ” și face apologia unei pretinse biserici adevărate (desigur, este vorba de BNI) care pune în umbră celelalte Biserici, considerate prin ricoșeu ca fiind “neadevărate”. Pentru a defini ce înseamnă pentru ei “Biserică adevărată”, pucioșii apelează la propriile lor scrieri intitulate “Cuvântul lui Dumnezeu” și la inserează chiar ca motto la acest articol: Biserică adevărată pe pământ, înseamnă fii ai lui Dumnezeu, adunați laolaltă în jurul Mielului lui Dumnezeu, Care Se frânge spre hrană pentru iertarea păcatelor, cele făcute și iertate prin pocăință.“ (citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 7/20 ianuarie 1997)” . Apoi afirmă (cităm) “De altfel, în lume nu poate subzista decât o singură Biserică adevărată. Orice demonstrație alternativă se bazează obligatoriu pe un sofism” fără a realiza că astfel ei cad într-o nouă și gravă contradicție internă. Într-adevăr, pe de o parte ei nu recunosc că Bisericile autocefale sunt Biserici locale surori, egale între ele și independente administrativ, ci împing în jos conceptul de “biserică locală”. Totodată, ei sporesc confuzia raționamentului pe care-l propun printr-o combatere vehementă a structurilor piramidale administrative care instituie o anumită disciplină ierarhică (Patriarhii, Mitropolii, eparhii, protoierii) și afirmă că (cităm succesiv): “...parohiile... sunt și rămân autenticele biserici locale...”, “ ...bisericile locale ... sunt singurele organisme care pot fi numite biserici...”, “fiecare Biserică locală revelează Biserica întreagă”, “Ideea de unicitate a Bisericii nu îi conferă însă dreptul ca aceasta să se constituie într-o structură piramidală și să se plaseze deasupra bisericilor locale.” Pe de altă parte, ai împing în sus, forțat, biserica locală proprie (BNI) spre a o considera “singura Biserică adevărată”. Unde mai sunt atunci acele “autentice biserici locale... singurele organisme care pot fi numite biserici...” pentru care ei tocmai au însăilat o întreagă pledoarie?

Și atunci ne întrebăm: de ce n-ar fi adevărate celelalte Biserici, care sunt negate cu vehemență de către pucioșii nou-ierusalemiteni? Sau, de ce ar fi mai adevărată Biserica lor ilegală decât celelalte Biserici legale? Titlul ales de ei sugerează de ce: aici se pretinde că numai BNI mai are sobornicitate, în timp ce celelalte Biserici nu mai au. Urmează imediat o încâlcită pledoarie care încearcă să demonstreze că sobornicitatea Bisericii a fost deșirată odată cu Marea Schismă de la anul 1054, care a distrus (cităm): “unitatea eshatologică a tuturor în Hristos într-o biserică locală concretă”. Pucioșii pretind, nici mai mult nici mai puțin, că “principul autocefaliei, a accentuat confuzia teologică din Ortodoxie, numind „biserici locale“ toate bisericile autocefale”. Ei pun accentul doar pe modificările structurale, cu caracter administrativ, care au apărut în istoria bisericeasă, și îi atribuie autocefaliei, ca opțiune consacrată în Ortodoxie, un caracter distructiv la adresa unității Bisericii. Ei ignoră în mod deliberat ceea ce este esențial, și anume unitatea de doctrină a acestor structuri independente din punct de vedere administrativ. În schimb, P.F. Părinte Patriarh Daniel, în articolul său menționat mai sus, restabilește adevărul asupra acestui subiect afirmând că “Autocefalia este o notă caracteristică a Ortodoxiei” și punând accentul tocmai pe importanța conservării în fiecare Biserică locală a aceleiași vieți sacramentale și aceleiași discipline canonice (cităm):

Ortodoxia sau Biserica Ortodoxă universală se prezintă astăzi ca fiind o comuniune de Biserici autocefale surori, egale între ele, libere unele față de altele în ceea ce privește conducerea administrativă, dar unite unele cu altele prin aceeași credință, aceeași viață sacramentală și aceeași structură și disciplină canonică (juridică).”

Or, tocmai aici pucioșii sunt descoperiți. Ei au renunțat de mult și la unitatea în slujire, și la disciplina canonică, și la unele dintre adevărurile dogmatice, pe care le-au înlocuit abuziv sau le-au “completat” cu alte invenții și inovații proprii, motivând că așa i-a învățat pe ei “Duhul”. Dacă “Duhul” i-a învățat și i-a îndemnat către schismă și către inovații eretice, oare ei nu și-au pus problema cărui “duh” îi slujesc? Dacă Ortodoxia este o comuniune de Biserici care respectă anumite principii pe care pucioșii nu le respectă, este “Biserica” pucioșilor parte integrantă din Ortodoxie?

Pucioșii se dovedesc de o inconsecvență stupefiantă, care frizează ori incompetența, ori prostia. După ce elogiază Biserica primară, caracterizată de ei ca fiind păstrătoarea “unității Duhului Sfânt întru legătura păcii”, după ce acuză “schisma catolico-sobornicească” de a fi cea care a subminat grav și definitiv sobornicitatea Bisericii Universale, se așează ei înșiși într-o postură schismatică, eretică, belicoasă, incongruentă și inconsecventă, față de celelalte Biserici autocefale – și în primul rând față de BOR. Nici vorbă de unitatea Duhului Sfânt, îndată ce pucioșii spun că Duhul Sfânt nu mai coboară decât la ei, părăsind definitiv celelalte Biserici pentru că S-a supărat pe ele. Nici vorbă de legătura păcii, când ei au rupt orice legătură cu Biserica-mamă, cea care i-a botezat când erau prunci, pe fiecare dintre ei, lucru pe care ei fie l-au uitat, fie nu-i mai dau importanța cuvenită. Pucioșii recunosc faptul că (cităm) “Întemeierea văzută a Bisericii la Cincizecime a însemnat expresia unității în Duhul Sfânt a primilor creștini, ca mădulare ale trupului lui Hristos în integritatea sa, așa cum a fost prefigurată în comunitatea euharistică a Cinei celei de taină”, dar nu-și pun deloc problema că întemeirea văzută a Bisericii Noul Ierusalim (pe care ei o consideră a fi avut loc în anul 1955, an în care Verginica își începe “proorociile”) a însemnat începutul unei ruperi a unității în Duhul Sfânt a creștinilor care au aderat la doctrina pucioșească, părăsind Biserica în care au fost botezați. De altfel, pentru a justifica locul și rolul “proorocițelor” (Virginia, Maria și Mihaela) care s-au succedat la putere și au guvernat actul de conducere al Bisericii Noul Ierusalim, ei afirmă textual că structurile clericale, ierarhia canonică însăși, sunt perimate, fiind înlocuite cu administrații locale laice, singurele care mai sunt îndrituite și care mai pot să conlucreze strâns și direct cu Duhul Sfânt:

“Așadar, Duhul Sfânt lucrează în zilele din urmă nu prin capul văzut al Bisericii, nici prin structurile ei administrativ-sinodale, ci prin cei mai umiliți, dar mai curați slujitori ai săi, dintre care unii – pentru a sublinia că nici măcar nu fac parte din cler – vor fi de parte femeiască. Suntem contemporani cu aceste evenimente excepționale.” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.15)

vsovivi 19.10.2010 17:29:45

Deci e clar, e dejabba orice tentaivă de a-ți băga mințile în cap prin dialog, e zdarnică, e inutilă... căci minți mult, minți din minteres, minți cu nerușinare, vrei să minți și minți și mă doare capul când văd cum tot îți repeți minciunile în speranța credibilizării lor... a mincinoșilor ce-ți asigură spatele și te hrănesc de la mijloc... faci credibilizarea minciunilor în mase... în toți... mulțumită vouă.

Poate îți e și ție gândul la pensie și de aia protestezi nevenidu-ți să crezi că

„Biserica înseamnă fii!” ... Fiii lui Dumnezeu și nu fiii amestecului... cu gLumea...

și nici tot felul de zorzoane instituționale cum ar fi autocefalea... Păi cine îți garantează ție, cefalea și autocefalea, că ești în adevărata biserică: gLumea sau Duhul lui Dumnezeu? Tu zici că auto ce? falia? Eu cred că viața pe care o trăiești în Dumnezeu. Ascultarea cu inimă curată.

Deci cine zice sectă, eres, prostie, schismă, și alți termeni belicoși, în speranța aruncării ispisisicii moarte și puturoase în grădina altcuiva cu siguranță ăla e și va cădea în ea... în groapa pe care o sapă mereu.

Vezi ce se întâmplă cu tine dacă nu ai învățat la vremea ta învățătura ce trebuia trasă din povestea celor trei purcelași care și-au făcut căsuțe?.. Căsuțele păcatului și mândriei.

mariamargareta 20.10.2010 17:41:07

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală? (II)

2. Arată-mi sobornicitatea ta, ca să ți-o arăt pe a mea!

Referindu-se la BOR, pucioșii pretind că ea are doar o sobornicitate pământească, lipsită de asistența Duhului Sfânt, pe motivul că “Duhul lucrează unde voiește”, și că El nu mai voiește să lucreze în BOR, drept pedeapsă că BOR a respins doctrina pucioșilor, despre care ei spun că emană direct de la Duhul Sfânt. Emanația aceasta ei o numesc “Cuvânt” și o asimilează cu Hristos, pentru a spune apoi că prin coborârea Cuvântului la oameni S-a pogorât Hristos-Mirele a doua oară pe pământ:

“ Întrucât ea n-a primit înnoirea în duh, sobornicitatea ei a pierdut asistența Duhului, căci Duhul lucrează unde și cum voiește (v. Ev. Ioan, 3/8). Va mai putea, așadar, Soborul Bisericii să declame „Părutu-s-a nouă și Duhului Sfânt...“, când el însuși a întors spatele la strigarea Duhului? căci Mirele a venit, totuși, cu chemarea Sa, la această Biserică. După cum „La început a fost Cuvântul“ (Ev. Ioan, 1/1), tot așa și la sfârșit, Cuvântul lui Dumnezeu a coborât pe pământ...” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.17)

Parafrazându-l pe Sf.Ap. Pavel, care spune: “...arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea” (Iacov 2,18), putem formula (ca răspuns pentru pretenția pucioșilor exprimată mai sus) o construcție de genul: “Arată-mi sobornicitatea ta, ca să ți-o arăt pe a mea!” Adică, dacă pucioșii pretind că BOR nu mai are sobornicitate, atunci ce sobornicitate și cu cine au pucioșii? Și iată răspunsul lor:

“Domnul Și-a păstrat însă o rămășiță credincioasă, la care a coborât în sfat de cuvânt, și care L-a primit cu bucurie. În acest sfat, care unește cerul cu pământul, este sobornicitatea în Duh a Bisericii de nou Ierusalim. „Ea este gătită ca o mireasă împodobită pentru Mirele ei.“ (Apocalipsa, 21/2), căci și-a aprins candela și a ținut-o aprinsă din clipa chemării la proorocie a fiicei neamului ei, Sfânta Virginia, a șasea trâmbiță apocaliptică, înger în trup, care a adus pe pământ glas din cer: „Și a trâmbițat al șaselea înger. Și am auzit un glas, din cele patru cornuri ale altarului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu.“ (Apocalipsa, 9/13).” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.17)

Cu alte cuvinte, “sobornicitatea” lor constă într-un așa-zis “sfat”pe care “a unsprezecea fecioară”, înțeleapta rămășiță autoproclamată Biserica “Noul Ierusalim”, îl are permanent cu Dumnezeu. Așa să fie oare? Stă Dumnezeu în sfat cu Biserica de la Pucioasa? Dacă admitem că BNI este compusă doar din cele două rămășițe, două persoane despre care se crede că-L aud cu urechile lor pe Dumnezeu vorbind (în realitate fiind vorba doar de una, Mihaela Tărcuță, cea care scoate la lumină predicile cărora le-a dat numele “Cuvântul lui Dumnezeu”), atunci trebuie să admitem că există un asemenea “sfat de cuvânt”, care are loc între două persoane: El din cer, și ea de pe pământ. Aceasta este sobornicitatea Bisericii “Noul Ierusalim”.

3. De care Biserică aparții?

Cărei Biserici aparțin de fapt creștinii apostați de la “Noul Ierusalim”? Care dintre Bisericile autocefale ar putea să-i revendice, chemându-i la disciplină, la înțelepciune și la ascultare canonică ? În articolul său, P.F. Patriarh Daniel enumeră toate bisericile autocefale recunoscute în întreaga Ortodoxie: “Patriarhia Ecumenică de Constantinopol (cu sediul la Istanbul, Turcia); Patriarhia Alexandriei (cu sediul la Alexandria, Egipt); Patriarhia Antiohiei (cu sediul la Damasc, Siria); Patriarhia Ierusalimului (cu sediul la Ierusalim, Israel); Patriarhia Rusă (cu sediul la Moscova); Patriarhia Sârbă (cu sediul la Belgrad); Patriarhia Română (cu sediul la București); Patriarhia Bulgară (cu sediul la Sofia); Patriarhia Georgiei (cu sediul la Tbilisi); Arhiepiscopia Ciprului (cu sediul la Nicosia); Biserica Ortodoxă a Greciei (cu sediul la Atena); Biserica Ortodoxă a Albaniei (cu sediul la Tirana); Biserica Ortodoxă a Poloniei (cu sediul la Varșovia); Biserica Ortodoxă a Cehiei și Slovaciei (cu sediul la Praga)”. Orice creștin ortodox se poate numi așadar cu adevărat ortodox, numai dacă aparține vreuneia dintre aceste biserici. Din acest motiv, pucioșii nu se pot numi creștini ortodocși deoarece ei nu vor să aparțină de niciuna dintre aceste biserici; mai mult, ei nici nu recunosc aceste Biserici ca adevărate. P.F. Patriarh Daniel comentează în continuare în expunerea sa și criteriile de apartenență la Bisericile autocefale, insistând asupra aspectului particular pe care-l ridică situația creștinilor emigranți. P.F. Sa concluzionează că: “Ortodocșii din diaspora care au emigrat din țările unde Bisericile Ortodoxe sunt autocefale, sau care au devenit ortodocși în urma misiunii unor Biserici Ortodoxe depind, în general și în mod firesc, din punct de vedere canonic, de una din Bisericile-mame, în a cărei jurisdicție canonică și grijă pastorală se află, fie datorită identității de credință și de etnie cu această Biserică, fie datorită faptului că au devenit fiii acestei Biserici în urma primirii Botezului într-o comunitate a acesteia și de la un slujitor al ei.” Așadar pucioșii sunt încă, la modul teoretic, fii ai Bisericii Ortodoxe Române, pentru simplul motiv că au primit botezul într-una din bisericile (e vorba aici de locașurile de cult) aparținând BOR, de la un preot ortodox hirotonit în sânul BOR și slujitor activ al BOR. Practic însă, pucioșii au rejectat de bunăvoie și nesiliți de nimeni (dar înșelați amarnic de către liderii pucioși cu promisiuni goale și cu minciuni meșteșugite) filiația lor la Biserica Ortodoxă Română, rămânând suspendați, fără asistență religioasă stabilă și validă, la bunul plac al liderilor pucioși care le spală creierele și-i manevrează ca pe frunzele bătute de vânt.

P.F. Patriarh Daniel comentează și asupra autorității de credință în Ortodoxie, proclamând că “... sinodul ecumenic este autoritatea supremă în materie de învățătură dogmatică, sacramentală și canonic-pastorală. Dogmele și canoanele sinoadelor ecumenice sau cele confirmate de ele sunt valabile și normative în întreaga Ortodoxie.” La acest capitol, pucioșii sunt de mult corigenți și cu obstinație repetenți. Ei proclamă ca autoritate supremă de credință colecția de predici ale liderilor pucioși care s-au succedat la conducerea sectei, intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu” prin care ei cred că se corectează și se desăvârșește Sfânta Scriptură. Aceste scrieri sunt considerate de pucioși fie “inspirate” de Duhul Sfânt, care le dădea vedenii halucinante “proorocițelor” de la Pucioasa, fie ca o lucrare nemijlocită a lui Dumnezeu, Care ar fi decis că ar mai fi multe de completat și de corectat la învățătura dată de El Sfinților Apostoli, acum 2000 de ani. În consecință, pucioșii consideră aceste scrieri ca fiind “O Nouă Evanghelie” și o intitulează “Evanghelia după Sfânta Virginia”. Dar și acest titlu, folosit de ei la liturghii și la alte slujbe, în rostirea “...Din Sfânta Evanghelie după Sfânta Virginia, citire! ”, este fie greșit (din ignoranță sau din superficialitate) fie de-a dreptul fals și mistificator (din intenție, ca să sublinieze sfințenia atribuită textelor), întrucât textele din această colecție de scrieri nu aparțin numai Virginiei Tudorache (decât în proporție de circa 9,8% - respectiv 178 pagini de carte) ci și lelicăi Maria ( în proporție de 2% - respectiv 37 de pagini de carte) și mai ales leliței Mihaela Tărcuță (în proporție de 88,2% - respectiv 1601 pagini de carte, la care se mai adaugă alte câteva sute de pagini scrise și lansate de ea în perioada 2006-2010, după publicarea ediției a doua a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”). Mai “corect” ar fi fost ca pucioșii să lanseze trei “Sfinte Evanghelii”: cea “după șfânta Verginica”, cea “după șfânta Maria” și cea “după șfânta Mihaela”, și ar fi fost atunci valabilă și la pucioși butada: “cei patru evangheliști pucioși erau trei, într-o teleguță: Mihaela și Tărcuță”.

mariamargareta 20.10.2010 17:51:18

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală? (III)

4. A fi sau a nu fi... făcătoare de minuni

Biserica “Noul Ierusalim” se declară “făcătoare de minuni” (deși n-a făcut până acuma niciuna), iar pucioșii le reproșează Bisericilor tradiționale că s-au depărtat de învățătura și practicile moștenite de la strămoși, dar mai ales că nu mai fac minuni, care să le confirme autenticitatea și sfințenia și asistența vie și suprafirească a Duhului Sfânt:

“Cu unele excepții punctuale, al căror merit revine unor sfinți locali, bisericile s-au golit treptat de harisme și n-au mai cunoscut asistența vie a Duhului Sfânt, Care lucrează în chip suprafiresc, adică nu este despărțit de minuni.” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.16)

Ei ignoră cu seninătate faptul că, pe de o parte, ei înșiși nu fac niciun fel de minuni în biserica lor, și pe de altă parte însăși doctrina lor se pronunță destul de des împotriva minunilor!! Ei pretind chiar că astăzi numai dracul mai face minuni, deci minunile nu mai sunt pentru creștini:

“Astăzi nu se mai fac minuni în trup, ci se fac minuni în duh. Azi face dracul minuni. Eu am pus stele pe cer, și el a pus stele pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1-05-1960)

“Dar vedeniile și minunile și închipuirile nu sunt pentru creștini, ci sunt lucrarea diavolului care îi amăgește pe cei ce se cred înțelepți și lucrători peste ei și peste oameni. Iar pentru creștini sunt ispitele și greutățile vremii cu care diavolul stă în calea lor...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 30-1-2000)

Vremea minunilor a apus de mult, luându-i locul vremea credinței. Semnele și minunile nu mai sunt de folos oamenilor:

“ ... Nu mai este vremea minunilor, dar e plata mai mare dacă vei crede.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 1-08-1979)
“Crede în Mine și nu căuta minuni ca să crezi. Minunea, aceasta este: să crezi în Mine. Ioan nu a lucrat nici o minune și tot a fost crezut de cei ce se pocăiau dacă așa a fost planul lui Dumnezeu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 15-02-1995)

“Omul vrea minuni, vrea semne, dar acum e vremea judecății, nu mai e din nou ca la prima Mea venire când îl făceam pe om să Mă cunoască prin semne și prin minuni. Semnele și minunile sunt pentru cei tari la cerbice, care stau împotriva Mea, nu sunt pentru cei care au iubirea după care nu mai însetează. Nu mai sunt de folos semnele și minunile, că omul s-a pus mai mare decât Mine pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-05-1999)

Astăzi, minunile și-au pierdut puterea de convingere din om, și de aceea s-a renunțat la ele:

Acum minunile nu mai pot nimic, fiindcă e prea înconjurat omul de cele ivite pe pământ care îl trag din brațul Meu chiar dacă Eu aș slobozi iarăși vreme de minuni.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 14-12-2002)

Pe de altă parte, însuși “Cuvântul” de la Pucioasa face inutilă lucrarea minunilor, căci el este singurul care mai poate face ceva pentru omul care își face astăzi singur minuni. De aceea, oamenii nu trebuie să mai ceară minuni de la Dumnezeu:

“Mă țin cu cuvântul Meu cel făcător după el, căci semne și minuni dacă aș face în calea lui, el nu mai crede, de vreme ce face el minuni, și acestea îi strică mintea și îi alungă frica de Dumnezeu...”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 9-1-2004)

Nu cereți semne și minuni, căci oștirile slăvilor cerești vă așteaptă pe voi zi și noapte să vă desăvârșiți și să fiți voi înșivă semne și minuni peste pământ și cărare a oamenilor spre Domnul.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 21-11-2006)

Inconsecvența pucioșilor atinge așadar cote paroxistice.
Cel despre care se spunea că “lucrează în chip suprafiresc, adică nu este despărțit de minunise pronunță astăzi limpede și hotărât pentru despărțirea de minuni:

“Tu ești învăluit în cuvântul Meu, pe care oamenii nu l-au iubit nici atunci, nici acum, căci am venit acum două mii de ani între oameni, și acum iarăși vin, și stau învăluit în cuvânt și cuvintez, și nu fac semne și minuni cu tine și lângă tine ca să Mă vadă oamenii cu ochii, ci Îmi fac lucrarea venirii Mele cuvânt pe pământ și Îmi pregătesc strălucirea și slava zilei Mele...”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, din 27-9-2010)

5. Importanța sinodalității

Importanța sinodalității, la care pucioșii au renunțat fără prea multe scrupule, din superbia de a se crede ei “buricul pământului”, este subliniată în continuare de P.F. Daniel în cuvântarea sa. Cităm:

“Astfel, sinodalitatea este imagine sau icoană a comuniunii apostolice, în care întâistătătorul între Apostoli nu este unul deasupra tuturor (unus super omnes), ci unul între egali (unus inter pares), chiar dacă este în fruntea lor. În același timp sinodalitatea este și imagine sau icoană spirituală a comuniunii trinitare, în care Persoanele divine distincte sunt deoființă (consubstanțiale), egale între Ele, și unite în comuniune de iubire, comuniune care se manifestă în dăruirea lor reciprocă și în conlucrarea lor în creație și în iconomia mântuirii lumii. În acest sens, comuniunea trinitară devine normativă pentru comuniunea eclesială, cum se arată în Evanghelia după Ioan (17, 21-22) și canonul 34 Apostolic. În consecință, devierea de la sinodalitate poate deveni deviere de la eclesiologia trinitară și apostolică.”

Pucioșii și-au asumat așadar singuri riscul de “deviere de la eclesiologia trinitară și apostolică” prin devierea de la sinodalitate, atunci când au stabilit cu de la sine putere că BNI este din 1955 încoace, singura biserică adevărată de pe pământ și, convinși că pot să se descurce singuri, au ieșit din BOR și au devenit schismatici.

6. Pilda celor unsprezece fecioare

Pucioșii răstălmăcesc tălmăcirea Pildei celor zece fecioare în interesul lor, stabilind că “fecioarele” reprezintă “Bisericile”, dar în nici un caz Bisericile tradiționale (Ortodoxă și Catolică), deoarece acestea sunt doar două la număr, ci “Bisericile locale” (care însă, spre ghinionul lor, sunt mult, mult mai mai mult de zece!). Chiar și chemarea Mirelui ceresc este mutată cu forța de către pucioși în timp, de acum 2000 de ani de când o consemnează Biblia, ei fixând-o exact în anul...1955:

"„Iată, Mirele vine! Ieșiți întru întâmpinarea Lui!“ (Ev. Matei, 25/6) Chemarea pe care Dumnezeu o face neobosit din 1955 încoace, este împlinirea pildei fecioarelor (v. Ev. Matei, 25/1-13). Cele zece fecioare sunt 31 Bisericile. Este vorba, așadar, de Biserici locale, euharistice, nu de cele două instituții-biserici care se cred fiecare în parte „universale“, cu toate că se autointitulează una catolică, iar alta, sobornicească, din dorința de a se ascunde sub cuvânt, ca să nu li se dezvăluie goliciunea și caracterul fantomatic al infatuării. Așadar, Bisericile locale sunt fecioarele (cele care au reușit să-și păstreze curăția feciorelnică, apostolică) și au candele în mâini (cele care păstrează nealterat tezaurul de credință încredințat de către apostoli)...Dacă toate fecioarele au adormit, apoi aceasta este starea de fapt în care au fost găsite toate bisericile la chemarea: „Iată, Mirele vine!...“. (Ev. Matei, 25/6)" (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.17)

mariamargareta 20.10.2010 17:54:08

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală? (IV)

Ajunși în fața unei evidențe istorice, aceea că totuși Biserica Ortodoxă n-a dispărut, ci a subzistat până astăzi, pucioșii dau să facă o concesie Bisericii Ortodoxe Române, stabilind ei (pe criterii obscure) ca ea este singura!! biserică ortodoxă care (cităm) “mai corespundea întrucâtva”. Adică, nu era nici neînțeleaptă, nici înțeleaptă; nici dintre primele cinci, nici dintre celelalte cinci; nici cal, nici măgar. Paranoia pucioșilor atinge aici paroxismul: cele zece fecioare erau cam unsprezece, iar a unsprezecea era nimeni alta decât...BOR!!! Culmea iluzionismului și a sofismelor matematice este că ea mai păstra ceva șanse ca să intre înapoi printre celelalte zece, în tabăra celor cinci fecioare înțelepte! Îi mai trebuia însă un singur lucru, ca se curețe și să ajungă la albul fecioresc al neprihănirii: să primească, să promoveze și să ocrotească doctrina pucioșilor, dogmatizată prin scrierile adunate sub titlul “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa:

“O singură Biserică locală – cea românească, născută creștină și crescută prin jertfe de martiri – mai corespundea întrucâtva. Dar trebuia și ea trezită, scuturată, spălată, pieptănată, periată și împodobită, și apoi dezbrăcată de haina nepotrivită a vremurilor roșii, în care a adormit, și îmbrăcată, apoi, în albul neprihănirii: „O, țară, țară! A pătruns în tine vremea cea roșie, și tu nu i-ai știut fața. N- ai priceput că roșul este hlamidă de ocară. Ai uitat ce am pățit Eu sub învelișul hlamidei roșii. A venit peste tine vremea lui Edom.“ (citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 8/21 noiembrie 1995). Biserica însă, încă nu se trezește, ci stă în letargie: „Preoții tăi slujesc plăcerilor și duhului lor și numelui lor, și n-au putere să împartă înviere peste tine.“ (citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 8/21 noiembrie 1995). Atunci, Dumnezeu coboară Cuvântul Său peste România și dezvăluie taina că ea este țara strălucirilor (v. Daniel, 11/41-45), proorocind din nou, întărind proorocia făcută pentru ea din veșnicie: „Va fi să învieze pic cu pic acest neam ales.“ (citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 4/17 ianuarie 1992).” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.17)

Și dacă BOR n-a fost în stare să se înnoiască după preceptele pucioșești, ce s-a mai întâmplat cu celelalte patru fecioare înțelepte? Pucioșii păstrează tăcere mormântală despre acestea, ca și când n-ar fi și nu s-ar povesti. Dar pentru că BOR n-a făcut acest lucru, care i se cerea cu insistență de la cartierul general de la Pucioasa, ea a pierdut “slava Noului Ierusalim” și, implicit, invitația de a intra în iatacul Mirelui:

“Cum a răspuns instituția bisericească a României, odată trezită din somn? Vădit incomodată pentru a i se fi deranjat starea de automulțumire și dulce amorțeală, nu s-a grăbit să-și aprindă candela și să iasă în întâmpinarea Mirelui. Ba mai mult, ea I-a dat peste mână lui Dumnezeu și n-a voit să îmbrace haina albă și să intre în slava Noului Ierusalim, proorocit în Scripturi.” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.17)

Cuprinși de o frenezie extatică, hipnotizați de imaginea propriei lor sfințenii pe care și-au fabricat-o și au zugrăvit-o prin cuvinte sforăitoare, pucioșii se încântă cu drogul auto-adulării care le amețește rațiunea și măsura bunului simț, făcându-i să se creadă “singura mireasă înțeleaptă”, după principiul pucioșesc “cele cinci mirese înțelepte erau doar una”:

“...Biserica Noul Ierusalim rămâne singura mireasă înțeleaptă, care arată Mirelui lumina candelei sale: credință și dragoste, ascultare și supunere. Rămășiță aleasă prin har, ea stă în baia nașterii de sus și nu se mai usucă din curgerea izvorului de Cuvânt. Ea naște popor de sfinți, frați întru Hristos, care se lasă cuprinși de lucrarea Cuvântului, se lasă în lucrarea de ucenici și de apostoli și răspândesc sămânța Cuvântului peste cei care voiesc să-L întâmpine pe Hristos. Ei stau în duh de Biserică, adevărată Biserică sobornicească, în care nu omul, ci Duhul Sfânt lucrează după cum voiește, dând Bisericii lui Hristos dimensiunea pnevmatologică de care biserica din lume s-a lepădat cu bună știință ori de câte ori a nesocotit Canoanele Sfinților Părinți, care ar fi trebuit să rămână neclintite, și, iarăși, când a nesocotit acest Cuvânt al lui Dumnezeu. Ei stau credincioși la masa de Cuvânt a Domnului și se îmbracă în Cuvânt și în Duhul Sfânt, și vor lua plată de ucenici. Ei se fac pildă vie pentru tot poporul român, pentru tot poporul creștin, ca să se întoarcă el cu întreg trupul, sufletul și duhul către Dumnezeu, iar Dumnezeu să-l numească noul Israel și să-l sfințească, iertându-l de greșale...” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.18)

7. Autocefalia personală de la Pucioasa

Vorbind despre autocefalie în aceeași cuvântare, P.F. Patriarh Daniel subliniază rolul autocefaliei personale în Biserica apuseană, scoțând în evidență importanța episcopatului în păstrarea unității de credință, de viață sacramentală și disciplină canonică:

“...în prezent singura autocefalie existentă în Biserica Romano-Catolică este autocefalia personală a papei, nu cea a vreunui sinod al episcopilor. Totuși, în pofida acestei mari deosebiri între Ortodoxie și Romano-Catolicism, în privința relației dintre sinodalitate și întâietate sau primat, deosebire care constituie până astăzi un obstacol major în calea unirii celor două Biserici, ceea ce este comun amândurora este importanța episcopatului în păstrarea unității de credință, de viață sacramentală și disciplină canonică, de-a lungul secolelor. În acest sens, pentru ca dialogul teologic dintre Biserica Ortodoxă și Biserica Romano-Catolică să avanseze, trebuie ca discuția despre primatul papei să fie pusă în relație cu autoritatea sinodului autocefal. Desigur, există la Roma o încercare de revenire la sinodalitate prin instituirea Sinodului episcopilor care se întrunește periodic, însă acesta nu este în prezent un for decizional, ci doar consultativ. Deci principiul autocefaliei multiple sau al pluricefaliei distinge Ortodoxia de monocefalia absolută a papei din Biserica Romano-Catolică, în care toți episcopii Bisericilor locale (diecese), inclusiv patriarhii care prezidează sinoadele Bisericilor Orientale unite cu Roma, sunt subordonați papei ca autoritate doctrinară și canonică supremă.”

Pucioșii, îndată ce și-au creat singuri Biserică, trebuiau să creeze aparența unei vieți sacramentale autentice, care să mimeze autocefalia pe care nu se grăbea să le-o recunoască nimeni. În consecință, au făcut una după alta câteva manevre spectaculoase: la inițiativa Mihaelei au “hirotonit” trei preoți pe care i-au numit “troiță sfântă”, apoi alți câțiva după acești trei. În ultimă instanță, deoarece “biserică fără episcop” este un nonsens, au declarat că cei trei preoți din “troița sfântă” sunt și “arhierei” pe deasupra! Un cumul de funcții de-a dreptul hilar, dacă n-ar fi dramatic. Inutil de adăugat că “hirotoniile” au fost făcute fără “punerea mâinilor episcopului”, deci sunt ilegale.

vsovivi 21.10.2010 09:57:20

Cine te-o făcut pe tine curioasă ca să știi... să știi cum e ,......, e ăla te-o păcălit... rău de tot și ai ajuns bun de tot, și după cum se vede acum te încântă mereu ideea petelor de pe rochiță la ejegorgolimpotrivă.

Și apar noi și noi pete care chiar te flatează și pare că nimic nu te mai poate convinge că nu alții e greșiți și e păcătoși ci așa cum i s-a zis lui David proorocul când se faraonizase, de către proorocul Natan trimis de Cel Preaînalt, căci era foarte curios păcătosul și nevinovat judecătorul, tot așa se potrivește și unora care se fac mereu că plouă: „Tu ești acela!”... eu am recunoscut că din când în când mai sunt și eu... acela, dar se pare că unii persispisisstă la nesfârșit... în ceartă... ce artă? Păi e vorba de arta marțială și joială. Nu-i așa?

mariamargareta 21.10.2010 14:06:01

263. Este “Biserica Noul Ierusalim” de la Pucioasa o biserică autocefală? (V)

Întrucât BNI se consideră singulară și a confiscat numai pentru sine toată sacralitatea universului văzut, nu se mai poate pune problema unei autocefalii multiple, ca în Biserica Ortodoxă Universală. Ar fi fost de așteptat ca pucioșii să-și fi desemnat în mod democratic un lider ales dintre cei trei “preoți unși cu rang de arhiereu”, care formau până nu demult “troița sfântă” de la Pucioasa (recent, “troița sfântă de arhierei” s-a făcut țăndări, prin evadarea lui Iliuță din lagărul de exterminare pucios), dar frâiele sectei au fost înhățate de mult de către Mihaela Tărcuță, care nu dă de înțeles că ar vrea să renunțe vreodată la ele. De aceea, din exterior nu se poate distinge decât o monocefalie absolută a Mihaelei, chiar dacă ea se străduiește din răsputeri să mimeze o dicefalie, cooptându-l forțat și de fațadă pe Nicușor Nedelcu la conducerea sectei și în sinea sa fiind convinsă că Nicușor îi este cel mai apropiat sfetnic. Paradoxul este că monocefalia absolută a Mihaelei se manifestă numai la suprafață. Deși ea deține un monopol real asupra ideologiei pucioșilor, asupra administrației și finanțelor, are impresia că îl deține și pe cel al relațiilor cu adepții pucioși, fără să realizeze că în acest domeniu este adesea manipulată de Nicușor, care știe să-și impună aici cu talent punctele lui de vedere. Nu odată Mihaela s-a lăsat sedusă de Nicușor, care a știut să-i impună din umbră cine să vină sau cine să rămână la Pucioasa, cine să fie în cercul lor de acoliți apropiați și cine să fie marginalizat, cine să fie protejat și cine să fie persecutat.

Monocefalia absolută a “proorociței” Mihaela din Biserica “Noul Ierusalim”, în care toți “arhiereii”, “preoții”, “păstorii”, “străjerii” și adepții de rând ai sectei i se sobordonează doctrinar, canonic și administrativ, se aseamănă izbitor cu monocefalia absolută a papei din Biserica Romano-Catolică, în care toți episcopii Bisericilor locale (diecese), inclusiv patriarhii care prezidează sinoadele Bisericilor Orientale unite cu Roma, sunt subordonați papei ca autoritate doctrinară și canonică supremă. Întrucât Ortodoxia se distinge prin principiul autocefaliei multiple sau al pluricefaliei de monocefalia absolută a papei din Biserica Romano-Catolică și concomitent, de Protestantism ( care, deși pune accentul, ca și Ortodoxia, pe libertatea Bisericilor locale, totuși nu mai are capacitatea de a forma în totalitate o Biserică unitară) putem spune că Biserica “Noul Ierusalim” se distinge și se separă de Ortodoxie tocmai prin rejectarea acestui principiu.

7. A fi sau a nu fi... Biserică locală

Poate însă că Biserica “Noul Ierusalim” nici măcar nu și-a propus să devină o Biserică autocefală, deși se manifestă ca și când ar fi. Poate că, așa cum afirmă din vorbe, ea (care se consideră singura biserică adevărată) voiește să rămână doar o simplă “Biserică locală”, după cum și mărturisesc pucioșii în catehismul lor:

“ De aceea, nici o mitropolie, arhidieceză sau patriarhie nu poate purta titlul propriu-zis de biserică, și poate fi numită așa doar prin generalizare, prin simplul motiv că incorporează mai multe biserici locale. Acestea sunt singurele organisme care pot fi numite biserici, datorită naturii lor, revelată și percepută în Euharistia episcopală, dar și în virtutea îndemnului apostolic de a întemeia biserici în cetăți [...] în sfânta Împărtășanie, fiecare Biserică locală revelează Biserica întreagă, pe Hristos întreg, trecând de la postura de instituție la cea de mod de existență, ca arvună a vieții veșnice.” (Citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, ediția 2006, pag.14-15)

Este posibil acest lucru? P.F. Patriarh Daniel, în cuvântul amintit mai înainte, subliniază că fiecare biserică locală ortodoxă canonică trebuie să fie păstorită de un episcop ortodox canonic, ceea ce nu este cazul la BNI, care e condusă de o persoană laică, și anume o femeie. Nu oricine și nu oricum poate înființa biserici noi cu pretextul de a crea o biserică “liberă”; or, BNI tocmai acest obiectiv l-a avut, să fie “liberă” și “independentă de BOR”. Nu prin schismă și prin răzvrătire se înființează biserici noi; or, pucioșii au ajuns tocmai la schismă și la răzvrătire față de BOR. Nu prin inovații și adausuri la Sfânta Tradiție și la Sfânta Scriptură se păstrează unitatea de credință și de Duh în Biserică; or, pucioșii au devenit celebri prin inovațiile lor liturgice și “scripturistice”. Cităm din cuvântul P.F. Sale pasajul care lămurește aceste aspecte:

“Din punct de vedere al eclesiologiei ortodoxe, o Biserică locală ortodoxă canonică (în sensul cel mai restrâns) este o episcopie care are în fruntea sa un episcop ortodox canonic, care se află în comuniune cu întreg episcopatul ortodox canonic universal, și implicit cu totalitatea Bisericilor Ortodoxe autocefale surori. De aceea, în Ortodoxie nu oricine și oricum poate înființa Biserici locale noi, sub pretextul sau cu pretenția de a crea Biserici „libere” sau „independente”, deoarece adevărata libertate creștină nu se realizează prin răzvrătire, schismă sau separație bisericească, după cum nici unitatea sau comuniunea eclesială nu se impune prin constrângere, ci libertatea eclesială se manifestă prin afirmarea împreună, în comuniune, a unității de credință, de viață sacramentală, de iubire și de respect reciproc. Iar când trebuie corectate abuzuri sau devieri de la normele comune și când se dorește înnoirea vieții bisericești, acestea trebuie să se facă, pe baza Tradiției Bisericii nedespărțite, nu împotriva ei și nici sub forma rupturii cu ea, ci printr-o fidelitate reînnoită față de Biserica cea una, sfântă, sobornicească și apostolică a lui Hristos de-a lungul veacurilor.”

Deci Biserica “Noul Ierusalim” nu este nici măcar o “biserică locală”. Și dacă ea nu este nici Biserică autocefală, nici biserică locală, înseamnă că nu este nimic. Este doar o biată sectă, printre alte mii, al cărei exotism dogmatic constă tocmai în pretenția de autenticitate autohtonă.

IonelS 21.10.2010 14:21:42

Pana una alta, din pricina celor de sus, tot mai multi dezerteaza ! In fel si chip ! Vina este si a noastra ca suntem slabi in credinta.

mariamargareta 21.10.2010 14:36:22

Lui Ionel

Cine dezertează și de unde? Am văzut că și pucioșii dezertează din "biserica" lor, pentru că n-au găsit ceea ce căutau (după ce dezertaseră mai întâi din Ortodoxie). Expresia ta "din pricina celor de sus" este contrazisă chiar de adausul "Vina este și a noastra...". Deci să nu căutăm vina în altă parte, ci în fiecare din noi, care nu voim să rămânem statornici și căutăm prin alte părți ceea ce ni se pare că ne lipsește. Căci zice apostolul: "Deci, ceea ce ați auzit de la început, în voi să rămână; de va rămâne în voi ceea ce ați auzit de la început, veți rămâne și voi în Fiul și în Tatăl." (1Ioan 2,24)
Numai că mereu se ivesc unii care vor să pună ei "un nou început".

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:52:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.