Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   LUPTA DINTRE BINE SI RAU ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1049)

cristiboss56 16.12.2006 22:40:50

PENTRU CEI CE NU CRED DE EXISTENTA LUI DUMNEZEU SI A DIAVOLULUI ASA CUM AM CITIT PE ACEST FORUM(vezi Jeniffer), AM SA LE SPUN CITEVA LUCRURI. DUMNEZEU CREEATORUL SUPREM A ACESTEI LUMI A DAT LIBERTATE DEPLINA OMULUI IN MODUL SAU DE ORGANIZARE SI DE VIATA. PUTEM SPUNE CA A FOST CEA MAI PERFECTA "DEMOCRATIE" CREEATA VREODATA. AM FOST INZESTRATI DE DIVINITATE CU INTELIGENTA CARE A EVOLUAT PROGRESIV. TOT CE A DOBINDIT BUN OMENIREA PE PARCURSUL EXISTENTEI SALE S-A REALIZAT CU ACEL "GRAM" DE INTELIGENTA PROVENIT DE LA DIVINITATE. PAMINTUL PE CARE TRAIM A FOST INZESTRAT CU TOT CE NE TREBUIE LASIND OMULUI POSIBILITATEA DE A CERCETA DE A DESCOPERI PRIN INTELIGENTA SA. NE-A FOST TRIMIS MESAJUL DIVIN PRIN VENIREA LUI ISUS PE PAMINT. NE-AU FOST DATE ASTFEL"MURA IN GURA"PRINCIPALELE "NORME"DE CONVIETUIRE SI "LEGI" PT. A TRAI IN NORMALITATE SI PT. EVITAREA RAULUI IN GENERAL. ACEASTA A FOST SINGURUL "AMESTEC" A LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA. LIBERTATE DEPLINA PINA IN ZILELE NOASTRE. RAUL ODATA CU DECADEREA LUI LUI LUCIFER EXISTA DE CIND LUMEA. DAR RAUL(DIAVOLUL) NU ARE NICI O PUTERE ASUPRA OMULUI NEFIIND CREEATORUL ACESTUIA. SINGURA PUTERE A LUI ASUPRA NOASTRA ESTE CA SA SPUNEM MAI PE INTELES, TELEPATICA, ASUPRA GINDULUI SI IN VISE. CA SA FIU MAI PE INTELES DE EXEMPLU EU CRED LA UN MOMENT DAT DESPRE CINEVA CA M-A VORBIT DE RAU. DECI SE CREEAZA O IMAGINE FALSA INDUSA DE DIAVOL. PERSOANA DE CARE VORBEAM CREDE LA RINDUL EI ACELASI LUCRU, IDEE INDUSA TOT DE DIAVOL.CONFLICTUL ESTE IMINENT.LUCRAREA DIAVOLULUI A REUSIT. DECI TOTUL PRIN GIND. DACA IN EXEMPLUL DE MAI SUS ATIT EU CIT SI CEA DEA DOUA PERSOANA AVEAU CREDINTA DEPLINA IN DUMNEZEU, LUCRAREA DIAVOLULUI NU REUSEA. RETINETI CA: VIOLURILE, CRIMELE, RAZBOAIELE, ACCIDENTELE etc. SINT PRODUSE LA FEL PE TOT GLOBUL, DOVADA CA SINT LUCRAREA UNUI SINGUR MOD DE OPERARE, ACTIUNE SI ANUME A DIAVOLULUI. INCLUSIV POLUAREA,DEZECHILIBRELE CREEATE DE OM LA SCARA PLANETARA AU FOST INDUSE IN GINDUL SI IDEILE CELOR LIPSITI DE CREDINTA. VA VEVINI ORA SCADENTEI SI VAI DE CEI CE SI-AU BATUT JOC DE OPERA LUI DUMNEZEU. PENTRU EI VA FI PREA TIRZIU , PENTRU NOI VA FI UN NOU INCEPUT.

Alexandr_Bazil 17.12.2006 01:13:35

Sper din tot sufletul ca e vorba de sarcasm...
In cazul in care chiar vorbesti serios atunci e clar ca unii oameni au o problema serioasa. Daca tu maine faci ceva rau e vina diavolului?? NU! E vina ta. Si sa arunci acum vina pe un inger cazut e ceva lipsit de orice responsabilitate. Binele si raul sunt conventii pe care ni le-am impus, si tot noi suntem responsabili pentru actiunile fie bune fie rele, nu putem da vina mereu pe o forta exterioara(destinul, Satan, etc).

"VA VEVINI ORA SCADENTEI SI VAI DE CEI CE SI-AU BATUT JOC DE OPERA LUI DUMNEZEU. PENTRU EI VA FI PREA TIRZIU , PENTRU NOI VA FI UN NOU INCEPUT."
Partea mea pereferata a postului. Aici intra in joc modestia de care dau dovada multi ortodocsi evlaviosi.

profetul 02.01.2007 19:59:54

Oare Binele si Raul sunt conventii care n-i le-am impus?
Se spune ca si necunoasterea este un pacat.
Atunci am nega toata istoria biblica.
Binele si raul exista amandoua dar sa facem deosebirea dintre ele ne revine noua oamenilor,vezi liberul arbitru.Iar prin mantuirea noastra cu ajutorul lui Hristos il vom alege pe El nici binele nici raul:dozingoff:

jeniffer 02.01.2007 22:46:04

Ceea ce este bine se refera la viata, deci se poate studia. Ce este rau, inseamna ca nu este bine si are mai multe cauze, in natura, in artificialul creat, in toxic etc. Nu se poate compara cel natural si cel omenesc, pentru ca primul nu prea depinde de noi. Al doilea, se poate combate.

06dec 04.01.2007 15:36:29

La multzi ani,Jennifer!Imi spui tu cum vezi dupa studiile tale materialiste cum s-ar putea caracteriza emotzionalul?Emotzionalul e palpabil?Se transmite din cele 5 simtzuri in organism,dupa aia in creier ?Si din creier inapoi in trup?Sau in invatzaturile materialiste nu ezista emotzional?

06dec 05.01.2007 19:01:11

Da,,,,,,e clar,in invatzatura materialista nu ezista emotzional!!!!

Alexandr_Bazil 05.01.2007 19:06:36

exista, dar asociat strict cu procese biologice si chimice...

jeniffer 05.01.2007 23:02:22

Ce legatura intre emotional si istoria vietii, studiata in ultimul secol? Ce legatura intre iubire si o creatura inchipuita in trecut ca sef al universului, folosita in scrieri care astazi dau magia religioasa?

06dec 06.01.2007 16:32:47

Ce legatura este intre tine si inchipuitul tau suflet??Ca doara nu?Si ateii vorbesc despre suflet..

jeniffer 07.01.2007 00:42:48

Suflet vine de la suflu si reprezinta viata, cu intimitatea sentimentului, de ce inchipuit? Este un cuvint care desemneaza, la fel ca mintea.

06dec 07.01.2007 19:28:31

De ce inchipuit?Pentru ca nu-l vezi.La fel ca pe vânt.Tu vezi ceva in suflul tau.Nu duhovniceste,pentru ca cu tine nu e cazu...

jeniffer 07.01.2007 21:38:27

Nu vad legatura intre notiuni si faptul ca unii cred ceea ce este fantastic, realitate.

cristiboss56 09.01.2007 23:23:17

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Nu vad legatura intre notiuni si faptul ca unii cred ceea ce este fantastic, realitate.

Jennifer de ce iti bati joc de noi ? Esti un ateu convins, care-i place sa-si bage coada in discuti pentru a injosi si a irita pe membrii cu adevarat credinciosi. Te rugam termina cu diversiunea de prost gust. Pleaca de pe acest forum crestin!

jeniffer 11.01.2007 00:24:45

Critica celor care cred in duhuri si fapte supranaturale inchipuite ca fiind realitate trebuie acceptata, pentru ca ideile lor despre lume sint periculoase.

consuela 11.01.2007 10:02:56

mai periculos e cine nu crede in nimic si face nedreptati flagrante si nenorociri globale si sunt cu carul in zilele noastre, pt ca nu cred ca faptele se platesc, cine crede stie ca greselile se platesc si se abtine sa faca orgii si nenorociri...asa ca aici chiar ai zis-o pe dos jenifer!

consuela 11.01.2007 10:10:54

am mai intalnit persoane care nu cred in existenta sufletului si considera ca totul e aleator. initial am incercat sa le dau dovezi dar dupa un timp am observat ca au un handicap spiritual, lipsa totala, , adica o gandire limitata foarte rau pe directia asta si mi-am dat seama ca pierd timpul. Ceva de genul cap patrat....
Oricum nu ar fi corect sa ii judece D-zeu ca nu cred in El, pt ca le-ar cere peste puterile lor -daca atata le-a dat atata au si nu isi pot depasi limitele! Daca gandirea lor si capul lor sunt limitate total in directia spirituala, nu poti sa le ceri peste puteri, nu ar fi corect! Asa ca fiecare cu parerea lui dupa capacitatea lui si sa aiba D-zeu grija de ei ca El i-a facut asa.

jeniffer 11.01.2007 17:39:44

A crede, dar nu despre duhuri inchipuite ca spirite in natura, dar fara creier.

consuela 12.01.2007 11:19:47

se poate masura si energia lor cu un aparat se numeste kirlian asa ca nu e vb doar sa crezi ca se poate si demonstra!

jeniffer 12.01.2007 20:59:21

Formele de energie din saptiu nu au nici o relatie cu duhurile inchipuite.

Alexandr_Bazil 19.01.2007 16:25:25

Multumitii lui Dumnezeu/Stiintei ca prostia nu doare...reciteam cateva posturi...in special primul...daca prostia ar fi durut poate unii s-ar mai abtine sa si-o etaleze in public

jeniffer 19.01.2007 16:39:30

Nu este nevoie sa personificam binele si raul, ca in religii.

dannsan 20.01.2007 22:56:06

Hai s-o spun pe cea dreapta: eu sunt de formatie inginer si , recunosc ca sunt de acord cu adevarurile stiintifice (care de cele mai multe ori sunt demonstrate), dar intervine la un moment dat, acea parte care nu se mai poate demonstra(legat de activitatile umane in general).
Sunt anumite forme de manifestare a energiilor inconjuratoare care nu sunt cuantificate printr-o formula matematica. Sau poate "statistica" incearca se le explice dar fara vre-un succes notabil. Si totusi, aceste "manifestari" au logica lor. Neexplicabila pana in prezent. Ce poate fi la mijloc? Poate ..vre-un Dumnezeu..ceva??

cristiboss56 20.01.2007 23:36:34

Citat:

În prealabil postat de dannsan
Hai s-o spun pe cea dreapta: eu sunt de formatie inginer si , recunosc ca sunt de acord cu adevarurile stiintifice (care de cele mai multe ori sunt demonstrate), dar intervine la un moment dat, acea parte care nu se mai poate demonstra(legat de activitatile umane in general).
Sunt anumite forme de manifestare a energiilor inconjuratoare care nu sunt cuantificate printr-o formula matematica. Sau poate "statistica" incearca se le explice dar fara vre-un succes notabil. Si totusi, aceste "manifestari" au logica lor. Neexplicabila pana in prezent. Ce poate fi la mijloc? Poate ..vre-un Dumnezeu..ceva??

DUMNEZEU este omniprezent, inclusiv in descoperirile stiintifice in tot si-n toate. Inteligenta noastra, este un gram din Harul LUI, care ne-a fost data odata cu creearea noastra. Depinde numai si numai de noi cum ne folosim inteligenta , in scopuri constructive( deservind fortelor binelui), sau in mod distructiv(deservind fortelor raului). Dumnezeu a lasat omul liber, facindu-l stapin pe acest pamint. De el,omul, prin inteligenta sa si ratiune ,depinde cum gestioneaza aceasta mare avere. Toate descoperirile noastre au venit la un moment dat, fiind legate de sfintele taine si Harul bunului DUMNEZEU. Multe lucruri ne depasesc puterea noastra de intelegere,dar va veni si clipa lor prin Harul nemarginit al bunului DUMNEZEU.

consuela 22.01.2007 12:33:14

ideea ateista e limitata.
Omul nu inventeaza nimic, doar descopera ce exista deja. Spiritele nu se inventeaza, ele exista.

Alexandr_Bazil 22.01.2007 15:30:40

si ideea ateista si cea deista sunt limitate....

jeniffer 22.01.2007 18:49:47

Unele scrieri sint despre fantastic, nu inseamna ca ceea ce se inchipuie exista altfel. Limitele cunoasterii depind de posibilitati, fie despre spatiu, fie despre viata si intelegere. Despre zei nu poate fi decit prin culturi bazate pe fictiv, in epoci diferite de cea petroliera, de astazi.

consuela 24.01.2007 12:58:30

existenta lui D-zeu nu depinde de epoci .
La fel existenta spiritelor .Timpul nu le afecteaza pt ca tot ce a fost creat nu poate sa dispara.
test pt jeniffer: daca vezi ca incep sa se miste obiecte dirijait prin camera ta -presupunand ca nu sunt curenti de aier de nici un fel si obiectele cat de cat grele, pe care nu le poate sufla vantul- ce concluzie tragi, cine le misca?

consuela 24.01.2007 13:06:35

"si ideea ateista si cea deista sunt limitate...."

cea de-a 2a e limitata dupa anumit nivel destul de inalt abia, in care deja se stie sigur ca exista un Dumnezeu + multe alte descoperiri nu mai dau detalii ca stie fiecare care nu e ateu, pe cand prima e limitata din start.

Alexandr_Bazil 24.01.2007 13:21:25

Pai.. a afirma ca exista Dumnezeu, cu urmatoarele caracteristici, si a spune apoi ca ai dreptate inseamna sa iti limitezi conceptiile la acea dogma. La fel, sa spui ca nu exista Dumnezeu, este o limitare a orizonturilor

consuela 24.01.2007 13:28:47

Existenta spiritelor nu e numai o problema de credinta se poate si demonstra stiintific, se pot masura unele biocampuri exista un aparat Kirlian o poza e 500 mii in Selgros, si iti vezi aura energetica, poti lua in film sufletul unei pers cand moare, eu am vazut chestii din astea, se vad si duhurile care vin sa-l peria inainte sa iasa din corp.

jeniffer 24.01.2007 19:37:45

Zeii au fost imaginati si descrisi de oameni, ai crede la originea vietii este specific inceputului stiintei. Nu am nevoie de certitudini in ceea ce priveste existenta spiritelor inchipuite, pentru ca ele nu exista.

Alexandr_Bazil 24.01.2007 20:13:08

Jenny...hai sa presupunem prin reducere la absurd ca tabara adversa ar veni cu un argument solid si irefutabil in favoarea deismului...ti-ai schimba parerea??

cristiboss56 24.01.2007 20:29:52

Citat:

Zeii au fost imaginati si descrisi de oameni, ai crede la originea vietii este specific inceputului stiintei. Nu am nevoie de certitudini in ceea ce priveste existenta spiritelor inchipuite, pentru ca ele nu exista.

Cei ce nu-l simt pe DUMNEZEU, inseamna ca nu iubesc frumosul, starea de bine , lumina . Refuza sa accepte insasi planeta pe care traiesc cu toate miracolele si minunatiile naturi inconjuratoare. Ei defapt nu au propria lor identitate.

06dec 25.01.2007 11:04:16

Jenniffer!în tine(probabil ma refer doar la trup)exista lupta dintre bine si rau?

jeniffer 25.01.2007 20:22:45

Omul este un organism evoluat, prin capacitatea de gindire, datorata creierului. Ce este bine sau nu, depinde de alegere si posibilitati, nu se poate vorbi de lupta interioara.

cristiboss56 26.01.2007 22:57:47

Citat:

Omul este un organism evoluat, prin capacitatea de gindire, datorata creierului. Ce este bine sau nu, depinde de alegere si posibilitati, nu se poate vorbi de lupta interioara.

O ! jeniffer ce concluzie , cit spirit de observatie, cita logica , cita genialitate , cita intuitie , ce mai, mai dat gata ca -ntodeauna. Lasa-ne, lasa-ne ,lasa-ne ca ne-ai zapacit cu ilogica ta pusa mereu obsesiv indiferent de context. Pai mai Jeniffer daca omul este o finta evoluata cum spui tu, de unde a picat el ? Din cosmos?. Creierul, pe care sper ca-l ai si tu , organ vital dealtfel nu-i cunoastem capacitatile lui nici 5 la suta! Deci numai aceasta parte a noastra nu o folosin si nu o cunoastem decit in mica masura. Iar referitor la lupta dintre bine si rau , iti spun cu siguranta ca este continuua in noi, chiar daca nu constientizam mereu acest lucru. Vezi mai JENIFFER , ateismul tau nu are nici o baza , nici o logica . Eu , un singur exemplu iti dau: omul. Da omul cu organismul lui pe care il putem asemana cu o uzina imensa unica si prea putin inteleasa nici chiar acum in 2007. Cine a avut geniul asta mai JENIFFER? Sa nu mai vorbim de o alta mare uzina a "naturi" Terra. Vezi mai JENIFFER! Nimic nu este intimplator, haotic ci este matematica cea mai pura a unui geniu de neegalat in vecii vecilor.

jeniffer 26.01.2007 23:11:27

Presupunerile antice nu sint rapsunsuri, pentru cei care vor sa cunaosca, ci doar irealism despre natura. Viata a aparut in apa, deci a descrie figuri fantastice ca fiind reale lipseste de obiectivitate, in ceea ce priveste sistemele care ne inconjoara si da idei false despre cer, legi, creatie, putere si viata. A inlocui necunoasterea cu zeul nu este o solutie.

cozia 28.01.2007 03:25:17

Ti-am lasat un mesaj pe ce este stiinta

cristiboss56 28.01.2007 19:08:33

Citat:

Presupunerile antice nu sint rapsunsuri, pentru cei care vor sa cunaosca, ci doar irealism despre natura. Viata a aparut in apa, deci a descrie figuri fantastice ca fiind reale lipseste de obiectivitate, in ceea ce priveste sistemele care ne inconjoara si da idei false despre cer, legi, creatie, putere si viata. A inlocui necunoasterea cu zeul nu este o solutie.

Antic si de demult esti tu draga Jeni... si chiestia cu apa, apa s-au facut in rostirea ta .Oricum esti simpatic, pentru ca nici tu nu crezi ce spui. Apropo de apa de unde a venit dupa gindirea ta de savant de renume mondial inrudit probabil cu un alt savant de renume mondial care se ocupa de polimeri inainte de 1990. Continua studiile tale, pentru ca nici nu sti unde poti sa ajungi. Cam banuiesti unde?

cozia 31.01.2007 03:37:02

Da, bine si ce vrei tu de la noi, sa te aplaudam? S-a facut uite...:thumbsup::D , acum te poti intoarce linistita pe Evenimentul Zilei sa continui lupta acolo.

Ce cauti tu aici in minastirea noastra????

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:03:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.