![]() |
Tragedie la Maternitatea din Giulesti
O explozie produsă în această seară la Materitatea din Giulești datorate unui aparat de aer condiționat , a dus la decesul a trei bebeluși și la rănirea foarte gravă a altor opt ce se află în stare critică cu arsuri de 60-70% de pe suprafața corpului. Toată maternitatea a fost evacuată ! Să ne rugăm pentru suflețelele plecate și pentru cele aflate în mare suferință ! Țara nimănui . . . Doamne miluiește , Doamne miluiește, Doamne miluiește !+
|
Tara in care competenta este din ce in ce mai putin relevanta!
In camera bebelusilor n-a fost nici o persoana din cele care trebuiau sa fie acolo permanent, nu si-a riscat nimeni viata pe acei copilasi.... Cat despre cauzele acestei nenorociri, eu cred ca presa se avanta in speculatii fara prea multe baze reale. |
Citat:
Oh Doamne , ce tristete!!! Sa aiba grija Dumnezeu de sufletelele lor. |
Asa este tara in care traim- neglijenta este la ea acasa. Ce s-ar intampla daca toti am proceda astfel la locul de munca?Nu mai exista responsabilitate, simt civic... despre frica de Dumnezeu ce sa mai spunem?
|
Citat:
La Giulesti, bebelusii nu stau in camera cu mamele lor, asa cum se intampla la Polizu sau Municipal. Uite inca un motiv ca acest sistem nenorocit de a tine copiii departe de mamele lor sa se schimbe. O mama, chiar daca nu se tine pe picioare se duce taras sa-si salveze copilul... Mamele care prefera maternitatea Giulesti pentru ca acolo le tin copii la salonul de bebelusi si le fac program confortabil de supt la 3 ore, iar ele se pot astfel odihni mai bine dupa nastere au un motiv sa se mai gandeasca la ce aleg pentru copiii lor. Nici o asistenta medicala oricat de bine pregatita nu le poate inlocui. |
Doamne câta suferinta trebuie sa fie in sufletele mamicilor...... groaznic.....bieti bebelusi ....mai pot fi ei inmormantati crestineste?
|
Citat din presa: "Grav este și faptul că trei dintre micuții aduși la Grigore Alexandrescu, inclusiv cel carea murit azi-noapte, nu au putut fi identificați pentru că le-au ars până și brățările identificatoare".
"Dan Enescu a precizat că bebelușii sunt născuți prematur, având sub două kilograme. Patru respiră asistat, cu autorul aparatelor, iar patru sunt monitorizați. Patru dintre bebeluși sunt în stare gravă, iar unul în stare extrem de gravă, a subliniat Enescu, făcând referire la un bebeluș care a avut nevoie de resuscitare." |
asta e sistemul medical romanesc, ca-i de stat ca-i privat, fereasca Dumnezeu sa ajungi la spital...cat despre vinovatii din acest caz vor scapa cu siguranta...
|
Este mare durerea mamelor pentru copii, dar si a celor ce compatimesc pe cei in suferinta.
Insa, nimic nu se intampla la voia intamplarii, ori ca rezultat al hazardului. Toate au un rost si toate se intampla la vreme. Din 8 sau 12 copii, cati erau acolo, numai cativa au patimit. Domnul stie de ce. Suferinta este mare, insa toate sunt in mana lui Dumnezeu. Sa facem rugaciune, spre a ne pazi Domnul de roadele pacatelor noastre. |
Citat:
|
Bunul Dumnezeu sa mangaie pe parintii indurerati, sa odihneasca sufletelele bebelusilor decedati si sa dea vindecare celor raniti!
Doamne ai mila de ei si de noi toti! |
Doamne, sunt socata. Mititeii au ars de vii, e incredibil. Numai in pielea parintilor bebelusilor din acel salon sa nu fi. Niciun cadru medical nu a intrat in salon mai bine de o ora, cum e posibil asa ceva? Daca erau la terapie intensiva, aveau probleme. Cum sa lasi bebelusi cu probleme nesupravegheati? Oare cata lume trebuie sa mai moara pana se schimba ceva in sistemul medical romanesc?
Dumnezeu sa aiba grija de bebelusii arsi si de parintii lor si sa odihneasca sufletelor celor stinsi deja! |
In fata unei situatii de acest gen, ramai fara cuvinte. Poate spitalele de urgenta vor avea de invatat din cele intamplate in aceasta maternitate. Nu e nevoie doar de o comisie care sa stabileasca ce s-a intamplat acolo, este nevoie de comisii care sa controleze si celelalte spitale pentru a evita producerea altor cazuri de acest gen.
|
De ce se intampla asemenea tragedii ? Unii vor spune din neglijenta cuiva. Da , asa este ..si precis vor face investigatii si vor gasi ei un vinovat. Dar , prea tarziu . Nu m-as mira sa aflam ca , instalatia aparatului avea probleme de ceva timp ..dar ca nu au avut fonduri sa-l inlocuiasca ..
Dan Enescu un medic exceptional - Dumnezeu sa-l tina sanatos. ...nu in ultimul rand , Doamne , intareste-i pe acesti parinti aflati in suferinta ! |
Prea va ganditi la suferintele copiilor si ale parintilor. Sa ne para rau ca au murit nebotezati,asta e tragedia! Si ceilalti care au arsuri pe 50 si 70% din corp si care sunt in stare critica ar trebui sa fie neaparat botezati de un preot! Asta e singurul lucru care ar mai trebui sa-i intereseze pe parinti! Ca de trait sunt slabe sanse sa o mai faca,nu va dati seama ce inseamna arsuri de 70% + arsuri interne?
|
Citat:
|
Probabil vor ajunge in iad,cine stie. Numai Dumnezeu poate raspunde.
|
Citat:
|
Citat:
|
Pt dl.Raoul
http://www.gandul.info/
cititi tot articolul.Daca dvs considerati ca acei copii vor ajunge in Iad eu nu pot fi de acord cu asa ceva.Niciodata nu voi fi de acord cu asa ceva si pt asta voi raspunde in fata Celui de Sus daca gresesc.Imi asum public acest lucru.Cum pot sa ajunga acolo cand nu era vina lor ca nu apucasera sa fie botezati?Ce pacate aveau?Unii erau la terapie intensiva.Cum sa poti face un botez la terapie intensiva?! Eu efectiv nu inteleg.Sunt tata si privesc poate subiectiv problema.Poate cineva sa mearga la acei parinti si sa le spuna ca bebelusii lor vor ajunge-n Iad?!Eu sincer nu stiu cum as fi reactionat daca cineva mi-ar fi spus asa ceva intr-o asemenea situatie.Cum sa ajunga-n Iad?!Poate nu inteleg eu...cine stie. |
Citat:
|
Doresc detalii despre acest grup, daca se poate!
|
Citat:
|
Citat:
Sa ne rugam si noi, dar cum sa ne rugam neavand numele lor? Cum ii numim? |
Citat:
|
Ne rugam pentru acei copii care au murit. Dumnezeu ii stie, chiar si fara nume.
Doctrina bisericii catolice in legatura cu copii morti nebotezati este "ii incredintam milei nemarginite a lui Dumnezeu", deci se sugereaza cumva ca, desi nu putem afirma ca sunt mantuiti, nu excludem acest lucru. In ceea ce ma priveste, daca as crede ca Dumnezeu ingaduie ca un copil nascut prematur si mort in chinuri, ars de viu din prostia si indolenta unor imbecili sa ajunga in iad, doar pentru ca nu s-a gasit nimeni care sa-l boteze, as deveni a doua zi satanist. Nu pot, nu vreau sa cred asa ceva. |
Probabil si-au primit botezul focului! Sunt mai multe tipuri de botez. Si botezul sangelui etc. Am spus doar ca Dumnezeu stie.
Totusi,care nebotezati ajung in iad? |
Inca nu se stie cu precizie unde ajung pruncii nebotezati si cei inainte de vreme, dar cu siguranta nu ei sunt cei ce ajung in iad, ci aceia care au contribuit la starea lor- atunci cand nu exista pocainta sincera.
|
Citat:
|
Ce v-am spus eu...
Preot: Bebelușii morți nu pot fi înmormântați creștinește, nu au fost botezați
La acest botez de urgență pot apela numai părinții al căror copil s-a născut cu probleme iar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Ei pot apela la acest botez pentru a-și putea înmormânta creștinește micuțul. Orice proaspătă mămică își poate boteza singură nou-născutul în cazul în care acesta este diagnosticat cu diverse probleme, sau, așa cum a fost cazul sugarilor de la Maternitatea Giulești, au trecut printr-o tragedie încă din primele momente ale vieții. "Orice creștin are dreptul să îl boteze, chiar și după primul minut de la naștere. Oricine poate recurge la acest gest, că e medic, asistent , moașă sau om apropiat în salon dacă copilul are probleme sau are o sensibilitate fizică și se constată acest lucru, este îngăduit botezul de urgență", a explicat preotul Valentin Fotescu. El le-a explicat părinților și cum se procedează: "Se ia apă și se folosește formula trinitară: "Se botează robul lui Dumnezeu...(și îi pune un nume, pe care îl diorește)..., în numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh. După ce se folosește această formulă, copilul trebuie să fie stropit cu apă, cu orice apă, fie ea plată, minerală...bine ar fi să fie apă naturală, dar dacă nu se poate, poate folosi orice apă are la îndemână", a explicat preotul. El susține că după acest gest, Dumnezeu îl întărește pe micuț. "Am văzut situații în care medicii nu îi mai dădeau beblușului nicio șansă din punct de vedere clinic. A fost un caz cu o asistentă care ne-a lăsat să îl botezăm în incubator și apoi imediat am văzut puterea lui Dumnezeu și copilul și-a revenit", și-a amintit preotul. El a mai spus că micuții care nu sunt botezați nu pot avea o slujbă normală de înmormântare. "Nu pot fi înmormântați creștinește pentru că nu sunt botezați. Niciodată biserica nu a fost insensibilă la suferința oamenilor și poate să facă o slujbă de întărire a familei și să se roage și pentru prucuncul acela nebotezat", a explicat Valentin Fotescu. El a mai spus că și părinții creștini care din neglijență nu își botează copilul, împiedicând astfel, chiar și fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaș "vor suporta consecințele în fața lui Dumnezeu", în cazul în care micuțul va muri. Sursa: realitatea.net |
Raoul,scuze,dar eu tot nu inteleg.Ultimul paragraf din citatul postat de tine>se spune asa:
,,părinții creștini care din neglijență nu își botează copilul, împiedicând astfel, chiar și fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaș "vor suporta consecințele în fața lui Dumnezeu", în cazul în care micuțul va muri. Ce am inteles eu>parintii sunt vinovati(neglijenta)dar nu cu rea-intentie(fara voia lor),copilul nu are nici o vina,parintii raspund(vor suporta consecințele în fața lui Dumnezeu)dar chiar si asa copilul nu se mantuieste(împiedicând astfel, chiar și fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaș în cazul în care micuțul va muri)?Asta spune acel preot?Am inteles corect? |
Daca acel copil se mantuieste sau nu o stie numai Dumnezeu. Eu ma feresc sa ma pun in postura de judecator.
|
Citat:
Pur si simplu ar rezulta ca ei,desi complet nevinovati, ar plati pentru greseala parintilor desi si parintii ar raspunde in fata Celui de Sus pt aceiasi greseala.Efectiv nu inteleg ce vrea sa spuna acel preot.Cum s-a intimplat: ,,Specialiștii Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici au făcut, ieri, necropsia trupurilor a trei dintre cei patru bebeluși morți. Este vorba despre două fetițe și un băiețel, cu o greutate de sub 2.500 de grame fiecare. Micuții deschiseseră ochii în lumea aceasta acum două, trei zile. Cei trei medici legiști au stabilit că unul dintre bebeluși a murit în urma intoxicației cu fum, trupul fiindu-i acoperit cu funinginea pătrunsă în incubator, iar ceilalți doi au pierit în urma asfixierii cu aerul încins. Mai exact, micuții s-au “topit” ca într- un cuptor cu microunde. În doar câteva minute au leșinat, apoi și-au dat ultima suflare după ce au făcut stop cardiorespirator. Deocamdată, trupurile nou-născuților nu pot fi ridicate, pentru că părinții nu au apucat să declare nașterile și să-i înregistreze la primărie, așa cum e legal. Abia după ce aceste acte le vor fi eliberate vor putea obține certificatele de deces." In alta ordine de idei>“Salonul nu era dotat cu senzori de fum sau alarmă de incendiu”, ne-a declarat, ieri, Marius Iacob, procurorul de caz. Un astfel de dispozitiv banal, al cărui preț pleacă în magazinele de bricolaj de la 30 de lei, le putea salva viețile bebelușilor arși de vii la Maternitatea Giulești. Senzorii de fum se vindeau, culmea, într-un magazin de profil la nici o stradă depărtare de locul tragediei. Acest aparat detectează gazele din aer și acționează o alarmă, extrem de puternică, un țiuit asurzitor, care putea atrage atenția medicului de gardă, asistentelor sau persoanelor aflate în apropierea salonului-morții." Am citit(+urmarit la tv) toate stirile pe acesta tema cam pe toate site de pe net(RO).As fi vrut sa reproduc si opiniile(postate pe acele stiri) altor oameni dar este aproape imposibil pt ca majoritatea parerile postate nu sunt deloc pasnice(ca sa fiu bland).Poate voi intelege intr-o zi anumite aspecte desi ma indoiesc profund ca voi reusi asta.Ma opresc aici pt ca simt ca si in cazul meu,din diverse motive,nivelul de avarie al nervozitatii a ajuns la cote alarmante si in acest caz bunul-simt si logica spun sa ma opresc. Fie ca Cel de Sus sa primeasca la EL sufletele acestor micuti nevinovati. |
Intradevar este un lucru tragic moartea acestor copilasi, mai ales datorita faptului ca ei nu vor putea ajunge niciodata ingerasi, asa cum generic li se spune, pentru ca pacatul stramosesc nu a fost sters prin botez, fapt ce mi se pare mai tragic decat simpla moarte a acestora.
Un alt fapt interesant este ca acum cand au murit patru copii accidental, din neglijenta sau reavointa, toata lumea s-a sesizat si a cerut capete. Dar de cate ori mor copii prin avort- lucru mult mai monstruos atat prin numarul victimelor cat si in comparatie cu crima- victima nu se poate apara, nu poate alege si ceea ce este mai dureros, cea care ar trebui sa o iubeasca mai mult este cea care ii hotaraste condamnarea la moarte-nimeni nu reactioneaza. Ce poate fi mai monstruos? De ce nu cere nimeni caderi de capete atunci? De ce nu luam si in asemenea cazuri atitudine? |
Citat:
Unde este neglijenta parintilor in acest caz? Care este vina copiilor ca au murit nebotezati? Dupa ce ca trec prin tragedia prin care trec, acum li se mai spune ca trebuie sa-si arunce copilul ingroapa ca pe un caine. |
Citat:
Asta este rezultatul unor minti obtuze ce au elaborat astfel de doctrine religioase. Cum poti sa crezi ca Dumnezeu, care este iubire, poate sa-i trimita pe acesti copilasi in iad? |
Citat:
"Nimeni nu ajunge la Tatal decat prin mine".... ..."rezultatul unor minti obtuze ce au elaborat astfel de doctrine religioase"?........ |
Citat:
Cand ucidea in stanga si in dreapta pentru greseli pe care si noi le-am ierta. In cazul de fata nu a fost vorba de o mana criminala. Asistenta care trebuia sa fie in salon, poate era la toaleta in acel moment. De ce Dumnezeu a lasat sa se produca acel scurt circuit? Adica El a lasat sa se produca tragedia, El a hotarat ca cei 4 bebelusi trebuie asa moara si tot El ii trimite acum in Iad????????? Si pe ce motiv? Ca nu s-au botezat??????? Inseamna ca avem in fata cea mai violenta religie de pe vreamea paganismului pana acum. |
Copiii nu au apucat sa pacatuiasca pentru a merge in iad. Din fericire Dumnezeu e mai milos si mai cu minte decat noi, caci El e dragoste. Iar parintii aceia indurerati nu mai aveau nevoie si de palma aceasta din partea Sfintei Biserici. Cat costa sa mergi cu ei pe ultimul drum si sa faci cateva rugaciuni pentru a le alina sufletul? Sa nu ne miram daca ii vor imnormanta crestineste unii de la alte confesiuni. Cea mai buna ocazie de a-ti dovedi crestinismul din tine e cand omul are un asemenea necaz in casa.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:26:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.