![]() |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali?
Un alt filmulet pe care l-am gasit pe gigantul YouTube.Marturia unui calugar care a trecut la penticostali.
Nu sunt prezentate datele lui personale deci nu putem stii daca e un caz real sau fictiv In orice caz filmuletul e aici http://www.youtube.com/watch?v=qJehEtHPL2s Probabil ca unii dintre voi l-ati vazut,altii anu. Astept parerile voastre! Doamne Ajuta! |
Fii sigur ca este fictiv!
|
Nu trebuie sa intram la judecata pentru nimic in lume, desi e foarte greu sa ne ferim de aceasta ispita!
Daca este adevarat sau fals nici asta nu putem stii. Insa eu am auzit de Parintele Rafail Noica care a descoperit si protestantismul in Anglia si a confirmat ca si-a gasit linistea in ortodoxism. Citat din http://www.crestinortodox.ro/intervi...ica-70472.html : "Parinte Rafail, ati spus ca pe meleagurile noastre ortodoxia este putin inteleasa si traita, am dori sa ne constientizati mai mult asupra acestui lucru? Parintele Rafail: Ma bucur de intrebarea asta. Ce mi s-a intamplat mie s-a intamplat multora in Apus cand ne-au lipsit cele ce luam de buna, am inceput sa cautam, cautand am gasit mai mult decat ne-am asteptat. In cazul meu, cand va spun ca am trait ortodoxia ca fiind insasi firea omului a fost acel mult mai mult decat ma asteptam. Intrebam pe Dumnezeu in taina inimii: Doamne! da de ce ar fi ortodoxia mai adevarata sau mai inteleapta sau mai adanca sau mai nu stiu ce decat protestantismul care-l descoperisem eu asa cum mi se parea. Mi-a aratat Dumnezeu ca nu era mai inteleapta, mai adevarata, era firea omului. De-aia este mai decat ori si ce. Orice religie, orice ratacire, orice ideal este un om care se cauta si ortodoxia este aia ce cauta omul. Pe meleagurile noastre se intampla ce se intampla cu evreii din Vechiul Legamant. Constientizati de descoperirea dumnezeiasca ca ei sunt poporul ales, bineinteles ca pacatul si-a tras spuza pe turta lui si atuncea au inceput sa se mandreasca. Care este primul cuvant de propovaduire al glasului Cuvantului lui Dumnezeu, adica Ioan Botezatorul ? - Troparul zice ca e glasul Cuvantului, glasul cel din pustie - "si sa nu va ziceti voua ca sunteti samanta lui Avraam ca zic voua ca din pietrele acestea Dumnezeu poate sa ridice fii lui Avraam". Echivalentul acestor cuvinte este valabil pentru toata ortodoxia in bastina ei astazi, la noi, la rusi, la greci am vazut aceleasi lucruri. Paradoxal, ce s-a intamplat in istorie, ce s-a intamplat in Vechiul Legamant, asa se intampla si astazi, multe rataciri in Apus si diaspora, omul se cauta si un pic se gaseste si un pic se pierde, dar constientizarea a ceea ce este ortodoxia mult mai puternic se da acolo unde nu este, unde omul cauta, decat aici unde o ai pe toata pe toate drumurile, o iei de buna, ai una aici, ai una acolo, toate strazile sunt pline de preoti, vrei sa te spovedesti ai unde sa te duci. Da! Toate sunt la indemana, dar o luam de buna, si fiindca o luam de buna o pierdem fiindca pacatul isi trage spuza pe turta lui, pacatul fiind indiferenta, pacatul fiind nepasarea, pacatul fiind mandria ca noi suntem popor asa si pe dincolo, poporul lui Dumnezeu. Va spun ca din popoarele pe care le-am cunoscut nu este nici un popor care sa nu fie buricul pamantului. Sunt zeci de burice dintre care, bineinteles, sunt eu si poporul meu. Asta este pacatul si spuza care si-o trage, pentru asta poporul lui Dumnezeu pe Dumnezeu l-au rastignit si pe Dumnezeul lor si traditia lor au pierdut-o. Apostolul Pavel s-ar fi facut el anatema de la Hristos numai pentru ca poporul lui sa poata reveni la adevar si n-a venit pana astazi. Spunea parintele meu duhovnic: noi suntem ortodocsi, dar noi nu putem fi mandri ca suntem ortodocsi, noi trebuie sa fim smeriti ca suntem ortodocsi. Ortodoxia in smerenie se pastreaza." Este un interviu care merita citit dupa parerea mea si recitit. In concluzie haideti sa ne traim ortodoxia in smerenie si nu in mandrie! Doamne ajuta-ne sa fim smeriti! |
Crestinii cad in fel si chip de 2000 de ani ! Un ierarh se impartaseste cu catolicii, altul trece la penticostali, altii ..... Sunt pierderi de razbel !
|
De cate ori nu rostim rugaciunea de dinaintea primirii Sfintei Impartasanii: "Cred, Doamne, si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu."
Insa cat de schimbatori suntem! Cum greseste un frate de-al nostru, nu mai sunt eu cel dintai dintre pacatosi, ci el. Nu trebuie sa ne mai smintim de caderile fratilor nostri fie ei mireni sau monahi, oameni de rand sau clerici. Sa ne sminteasca propriile caderi si neputinte |
Citat:
|
Citat:
In ceea ce-l priveste pe calugarul cu pricina, m-am oprit din auditie inainte de sfarsitul primei parti. Ce fel de calugar e ala care a intrat la manastire ca "sa scape de blestemul familiei, pt ca fratele sau avea cancer iar mama sa diabet" ?! |
Citat:
On Catholics, ECUMENISM,Sects -ORTHODOX Elder Arsenie Papacioc http://vimeo.com/1239089 |
Citat:
Pentru acest calugar lumina pare a fi "mandria" ca el e mai... deosebit ca altii, ca el e singurul care stie adevarul, ca este mai drept si fara de pacat. Nereguli si coruptie in manastiri?? Pai asa e peste tot unde traiesc oameni - de la gradinita de copii pana la Patriarhie! Si el ce a crezut ca este un mesia care va salva lumea de coruptie? Erau zeci si sute de cai pentru a lupta cu asta si el a ales cea mai josnica: fuga! A fugit de probleme! Unii calugari care nu au preferat lupta nu au fugit in tabara adversa a diavolului ci s-au facut pustnici. Deci sa revenim la realitate, individul (daca este real) avea nevoie de un motiv sa scape de calugarie care nu e pentru oricine. Sa ne vedem de ale noastre si sa credem ce spuneau sfintii: "pacatele pe care le vedem la aproapele nostru sunt de fapt ale noastre" sau "daca ne iubim aproapele sa ne luptam impreuna cu el cu pacatele lui si ale noastre" |
Citat:
Insa avand in vedere ca s-a lepadat de Sfanta Biserica a lui Hristos si ca a ajuns in amagirea sectara, este evident ca "lumina" pe care a primit-o nu era de la Dumnezeu, ci de la satana !!! |
Citat:
Sigur esti ortodox? :) |
Citat:
|
Domnule,
toți suntem și vom fi înșelați mereu de diavol și de duhul rău sau de noi înșine că prea mult dăm vina pe alții și doar a Domnului este judecata și răzbunarea, respectiv Mântuirea celor ce vor răbda până la sfârșit. Avem aici pe de o parte pe cei din Noul om care l-au povățuit la început în mănăstiri și pe cei din Vechiul om care l-au cules de pe stradă și l-au trecut și l-au integrat la ei. Povestea e foarte frumoasă, și tristă și veselă, pentru ambele tabere. Căci avem două tabere ce se dușmănesc de moarte pentru supremație și lăcomie, creștinii din Noul și creștinii din Vechiul, și care mai de care lucrază pentru lucsifer și pentru bani... care mai de care slujesc și se închină omului ce s-a așezat în locul Domnului și s-a pus să facă el legea căci se crede cel mai tare din parcare, ca să i se închine lui ceilalți oameni... Cei din Vechiul cred în Domnul dar nu cred în Lucrarea Lui sau o confundă cu frățietatea gLumească; Cei din Noul cred bine în Lucrarea Lui dar s-au corcit cu lucsifer și cu antichrist și nu mai au putere, nu mai au Har, adică nu mai au Credință, nici umilință, nici smerenie ci sunt aidoma și ei cu gLumea. „Călugării astăzi sunt ca mirenii și mirenii sunt ca dracii.” cum zicea părintele Justin Pârvu. Deci nu merge nici fără Credință, nici fără Lucrare și nici Lucrare fără Credință sau viceversa. Dar voi nu știți ce e aia Lucrare... păi e vorba de Lucrarea Duhovnicească... Iconomia Divină, Chipul Nou al omului scris în om de Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Deci pentru Lucruare e nevoie ca să-ți iei Crucea și să urmezi Mie... deci să urmezi și să rabzi până la sfârșit. Dacă nu poți, sau nu crezi în Icoane, în Sfinți... până și în Pietre, atunci e mai bine să pleci decât să hulești, mai bine să pleci dar fără să te reîntorci doar ca să dai cu pietre sau să ispitești oile ce ș-au luat Crucea în spate. Deci a făcut bine că a plecat chiar dacă a jurat Domnului... Că jurămîntul, chiar dacă nu l-a mai ținut și l-au blestemat frații călugări că a plecat, doar Domnul este Cel ce ține jurământul și nu omul... iar omul dacă va reuși să țină și el atunci bine iar dacă v-a greși și va cădea sub neplinirea jurământului monahal doar Domnul va hotărâ ce va face cu acel suflet... și ce se va alege de el dându-i o altă șansă la Viață, căci Milostiv este Domnul, cu cei ce se smeresc și se umilesc. Deci du-te liniștit Creștine și păstrează Harul și nu te face hulitor și prigonitor al Domnului Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, du-te căci decât să hulești, mai bine e să trăiești și să fi Viu. Dar poate că mai târziu își va lua din nou Crucea și Jugul cel ușor și va găsi Mântuirea? Nu sunt pentru toți Pildele și Împărăția nu o găsesc toți... „Nu toți din mănăstire se vor mântui și nu toți din lume se vor prăpădi” (Trâmbița nr.3) Acum ce e sigur, e că s-a reântors la omul Vechi; atâta poate duce acum; familia lui și frații creștini din Vechiul... Deci Mila Domnului a lucrat și l-a dus la starea sufletească și duhovnicească pe care o poate duce el cu fericire și mulțumire... Domnul a lăsat să fie așa, căci de la Domnul sunt toate necazurile și încercările fie spre a te dovedi ca aurul fie a te dovedi ca argintul sau a te dovedi ca arama... unii însă se dovedesc ca viermii sau ca miliția cumpărată de lucsifer. Deci Creștini fiind noi, fie din Noul, fie din Vechiul, avem o șansă chiar dacă am jurat, chiar dacă nu suntem capabili să jurăm așa ca mine, și numai Dumnezeu știe ce va fi cu noi cu fiecare, nu trebuie să ne temem sau să ne speriem că iată cineva a plecat din mănăstire din motive întemeiate sau neîntemeiate. Toate de sus ne sunt date, pe măsura fiecăruia... nu trebuie să judecăm pe nimeni. Dar Puntea pe care se trece de la Vechiul om, la omul cel Nou întru Christos, este Sfânta Cruce, având Credință și umilință, căci abea când ajungi pe Golgota cu Crucea în spate și la Ghetsimani prin grădină ai să pricepi cât de Sfinte sunt Icoanele și Moaștele și toate Pietrele... Abea atunci ai să vezi Împărăția Cerurilor și Raiul din ele. Dar nu poți să vezi dacă furi, nici dacă minți, nici dacă înșeli, nici dacă te smintești... și Harul nu mai tămăduiește dacă nu ai Credință și puterea diavolului nu pleacă din sufletul acela... și nici din mănăstirea acea... Căci iată Harul este în Icoane, în ziduri, în Cruce, în altar, dar nu mai lucrează Domnul în slujitorii care fac cele rele. Deci Credința și Lucrarea una sunt în Cuvântul lui Dumnezeu. Dar nu te teme dacă nu poți căci poate Dumnezeu și El își ține jurământul și toate promisiunile și plinește toată Scriptura făfă-ndoială... căci suntem Astăzi la capitolul Apocalipsis... și vremea e tot mai puțină din pricina păcatelor și mîndriilor și osândirilor noastre. Deci și eu sunt de vină, și nu numai el. |
Eu nu sunt pe deplin convins ca acesta e un caz este real deoarece cateva lucruri pe care le spune el cu privire la tunderea in monahism, Molitfele Sf Vasile etc, nu bat deloc cu invatatura ortodoxa
|
Doamne ajuta am ascultat filmuletul dar mitropolitul Bartolomeu Anania nu a fost staret la manastirea nicula din ce vorbeste omul asta ca era staret mitropolitul Bartolomeu sau viun parinte cu numele Bartolomeu
|
Citat:
Citat:
|
Minciunile aberante din aceasta "marturie reala"
Sa insiram aici o lista a minciunilor pe care le profereaza adeptul sectar:
1. Inca de la inceput el, care in prezent ar avea 46 de ani, ne povesteste despre "experientele" sale calugaresti pe care pretinde ca le-a avut la 27 de ani. Insa el spune foarte clar, si rog pe cei care asculta clipul 1, ca acum are frate bolnav de cancer la plamani, si ca acum are un frate mic paralizat (adica la vremea in care el avea 46 de ani!!) si ca acestea, pe langa pacatele parintilor, ar fi fost printre motivele care l-au determinat ca el sa se calugareasca la 27 de ani. Ca sa repet, problemele pe care pretinde ca le avea intr-o familie de oameni, ortodoxa, nu crestin-ortodoxa !!, chiar si la nivelul varstei de 46 de ani, l-au facut pe el sa se calugareasca la varsta de 27 de ani !!!!!!!!!!!! Deci el s-ar fi dus in manastire la 27 de ani pentru probleme pe care le avea la 46 de ani !!!! Asta da logica si marturie adevarata si credibila !! http://www.youtube.com/watch?v=qJehEtHPL2s 2. Aceeasi minciuna o repeta in acelasi clip 1 al filmului de pe youtube, dar mai tarziu, cand spune ca el nu vroia sa ajunga blestemat ca fratii lui, desi recunoaste mai devreme ca fratii lui erau "blestemati" cand el avea 46 de ani, iar el vroia sa scape de aceste blesteme la 27 de ani !!!!!!!!!!! Din nou logica este trecuta cu vederea, iar minciuna este cat se poate de vizibila inca din primul clip al seriei de 6 clipuri de pe youtube. http://www.youtube.com/watch?v=qJehEtHPL2s |
Nu e nici o minciună... ci iată cum mărturisește foarte corect că blestemul fraților călugări i s-a împlinit în avans în familia lui... că poate se întreba de ce atâtea nenorociri în familia lui de ortodocși... și iată că și-a răspuns singur și lui și ție. Că doar călugărul este singurul vinovat de toate relele... sau nu a luat Domnul Crucea omului în spatele Său ca omul să poată să se mîântuiască? Deci iată cum Preotul Ortodox l-a trimis la mănăstire la 27 de ani ca să se lămurească de unde veneau nenorocirile și blestemele asupra familiei lui, și la 46 de ani, și după o boală teribilă, după diabet, poate că a priceput însfârșit... ”Cine este Cel ce aruncă vina părinților pe copii până la al 4-lea neam, și se milostivește până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc pe Mine și slujesc”.
|
Citat:
|
1. Inca de la inceput el, care in prezent ar avea 46 de ani, ne povesteste despre "experientele" sale calugaresti pe care pretinde ca le-a avut la 27 de ani. Insa el spune foarte clar, si rog pe cei care asculta clipul 1, ca acum are frate bolnav de cancer la plamani, si ca acum are un frate mic paralizat (adica la vremea in care el avea 46 de ani!!) si ca acestea, pe langa pacatele parintilor, ar fi fost printre motivele care l-au determinat ca el sa se calugareasca la 27 de ani. Ca sa repet, problemele pe care pretinde ca le avea intr-o familie de oameni, ortodoxa, nu crestin-ortodoxa !!, chiar si la nivelul varstei de 46 de ani, l-au facut pe el sa se calugareasca la varsta de 27 de ani !!!!!!!!!!!! Deci el s-ar fi dus in manastire la 27 de ani pentru probleme pe care le avea la 46 de ani !!!! Asta da logica si marturie adevarata si credibila !! http://www.youtube.com/watch?v=qJehEtHPL2s 2. Aceeasi minciuna o repeta in acelasi clip 1 al filmului de pe youtube, dar mai tarziu, cand spune ca el nu vroia sa ajunga blestemat ca fratii lui, desi recunoaste mai devreme ca fratii lui erau "blestemati" cand el avea 46 de ani, iar el vroia sa scape de aceste blesteme la 27 de ani !!!!!!!!!!! Din nou logica este trecuta cu vederea, iar minciuna este cat se poate de vizibila inca din primul clip al seriei de 6 clipuri de pe youtube. http://www.youtube.com/watch?v=qJehEtHPL2s |
Domnule Kesarion,
văd că știi că e de la satana și știi ce e logica și știi că scrie la manualul de sectologie că toți sunt sectanți și eretici și numai tu nu... păi cine crezi că a scris manualul și l-a pus în practică și cu ce scop? Păi nu ți-am zis că s-au corcit cu lucsifer și cu antichrist? De ce îi urăști pe cei din Vechiul că Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu nu i-a urât. El a trimis pe ucenici în toată gLumea să meargă primadată la oile cele căzute ale Casei lui Israel, căci erau fără Credință... deci i-a iubit și nu i-a urât dacă din o mie de Creștinii a rămas doar cu 10, nu i-a urât pe cei 990 care n-au priceput și n-au crezut ci i-a părut rău de ei și după ei... Tu de ce ai devenit milițian? Ți-a încălcat teritoriul? Păi a Domnului este tot pămîntul... tu ai crezut că e a lui nenea doar pentru că și-a zis el că este ortodox? Păi nenea a dorit mărirea sa și de aia s-a scris manualul ăla de sectologie și de eretică, pentru ca să aibă cu ce acuza inqqqiziția lui lucsifer. Deci dragul meu, eu știu ce e aia logica, dar tu nu știi ce e aia ispispita! Dacă ai judecat, dacă ai osândit, ai căzut! Nu te-a durut fiindcă nici n-ai știut c-ai căzut... că ți-a acoperit ochii doi draci și două satane și doi arhiconi. |
Citat:
|
Citat:
Nu vezi că am boala respectivă în semnătură? Diagnosticul! Deci poate că așa ești mulțumit că nu mai trebuie să mă eticheteze alții înaintea domniei tale sau a inqqqziție domniilor voastre. Brrrr ce nenorocire... |
Citat:
2, 2, 2... 2,2...2... Nu ți-am zis eu? Citat:
|
-sunt mai multe obiectii, in ceea ce-l priveste pe acest individ, la o ascultare atenta face urmatoarele confuzii:
- In cazul tunderii in monahism, nu te cheama asa direct din grajd si iti arunca o haina pe tine sit e stropeste cu 3 stropi de apa sfintita ci exista o slujba speciala de tundere , deci aici nu da marturia lui cu practica bisericii -Dupa tunderea in monahism nu esti direct preot, el de ce nu le-a spus oamenilor ca nu e preot ci simplu monah? -Ciudat, la Nicula nu a existat vreun staret cu numele Bartolomeu -Postul Sf Marii nu tine 40 de zile cum zice el si nici cel al Pastelui, un calugar ar trebui sa stie -Apoi el cum putea face slujbe de exorcizare, asa cum afirma, daca nu era preot? -Apoi el confunda Molitfele Sf Vasile crezand ca Sf Vasile ar scoate diavolii,cand molitvele sunt defapt niste rugaciuni scrise de Sf Vasile catre Mantuitorul Hristos, sunt curios daca acest om a citit vreodata Molitfele Sf Vasile, tare ma tem ca nu -Normal ca el nu avea putere sa scoata diavoli nefiind preot -Apoi nu e obligatoriu sa ai puterea de exorcizare, nu oricine poate nu oricine este vrednic, diavolul iese cu rugaciune si cu post nu asa cu povesti sectare -In ceea ce priveste nivelul de educatie a acestui individ, auzindu-I modul agramat de exprimare ma tem ca nu are mai mult de 8 clase , plus ca nu cunoaste teologia ortodoxa, afirmand ca ortodocsii nu ar crede ca diavolii s-ar scoate prin Iisus Hristos, ceea ce e fals Deci nu cred ca poate fi luat drept etalon Neo-protestantii convertiti la ortodoxie erau oameni care cunosteau solid invataturile neo-protestante, ortodocsii convertiti la neo-protestantism sunt cei cu un nivel scazut de cunostinte teologice si de intelegere a ortodoxiei, Apoi nu exista insemnari cum ca la Nicula s-ar fi schimbat toti calugarii E ciudat ca nu poti conform canoanelor sa te muti dintr-o manastire in alta dupa bunul plac Si lista poate continua, dar ce rost are, am mai spus cu astfel de exemple nu isi fac cinste neo-protestantii |
Citat:
|
Citat:
|
Alte aberatii pline de minciuna ale "pocaitului"
http://www.youtube.com/watch?v=0vk78joBalU
3. Spune in clipul 2 ca a primit acatiste pentru rugaciuni de la mireni, insa adevraul este ca acatistele "se dau" preotilor, si nu doar unui simplu proaspat calugarit. 4. Spune apoi tot in clipul 2 ca multi preoti calugari erau homosexuali si/sau pedofili, si ca acestia corupeau minori care erau adusi de pe strazi. Insa aceasta afirmatie, avand in vedere ca nu se aduce nici cea mai mica dovada in sprijinul ei, in afara de ..... vorbele "pocaitului", nu poate reprezenta in mod necesar un adevar, avand in vedere ca pentru a demonstra veridicitatea unor asemenea afirmatii trebuie aduse si dovezi in sprijinul lor, altfel ramanand la nivelul de simple afirmatii nedemonstrate !!! 5. Spune mai apoi tot in clipul doi, ca tinea toate posturile cate 40 de zile, inclusiv cel al Adormirii Maicii Domnului, desi postul anterior acestei sarbatori dureaza doar doua saptamani !!!!!!!!! Deci inca o minciuna aberanta !!!!!!! 6. Dupa aceea mai arunca o aberatie cum ca si el facea slujbe de exorcizare la manastire, desi adevarul este ca slujbele sunt facute de preoti si nu de simpli calugari nehirotoniti !! Deasemenea spune ca se inchina sfantului Vasile cel Mare, desi nu exista nici o cerinta din partea nimanui din Biserica Ortodoxa ca vreun crestin sa i se inchine sfantului, ci de a il cinsti ca pe un mare sfant al Bisericii lui Hristos. Deci inca o minciuna aberanta !! Pe de alta parte pretinde ca slujbele sfantului Vasile ar cere cuiva sa se inchine sfantului Vasile, ceea ce este inca o minciuna !! 7. Dupa aceea mai baga o stramba ca vezi Doamne preotii ortodocsi sunt lipsiti de puterea Duhului Sfant, ceea ce este inca o minciuna aberanta, avand in vedere ca harul preotiei l-au primit apostolii direct de la Dumnezeu si l-au transmis mai departe prin punerea mainilor asupra celor hirotoniti !!! 8. Inca o afirmatie dubioasa este cum ca el ar sti o manastire careia nu ii da numele unde ar fi aproape 40 de calugari indraciti !! Ori asta este inca o afirmatie neacoperita, de vreme ce nu se aduce absolut nici un argument in sprijinul unei asemenea afirmatii, altele decat pretentia de "credibilitate" ale "pocaitului" despre care am vazut pana acum cate este de intemeiata !!! 9. Apoi vorbeste despre inchinarea care se aducea sfintilor parinti in timpul slujbelor, inchinarea adusa moastelor, icoanelor si idolilor, cu pretentia de a induce ascultatorului parerea ca crestinii ortodocsi nu se inchina lui Dumnezeu ci cu totul altor persoane sau aspecte, ceea ce din nou constituie o minciuna !! 10. Dupa aceea mai pretinde ca in manastire era "lasat" sa studieze Biblia, insa el nu ar fi facut-o pentru ca nu slujea in doua parti, de parca Biserica Ortodoxa nu se bazeaza si pe Sfanta Scruptura, ci doar pe alte pareri sau convingeri care ar fi divergente si contradictorii Sfintei Scripturi, ceea ce constituie inca o minciuna !! 11. Apoi, inca niste afirmatii dubioase si nefondate ar fi ca la manastire preotii nu s-ar fi rugat sau nu i-ar fi pomenit pe cei trecuti pe pomelnice, ceea ce din nou, in lipsa dovezilor care sa ateste adevarul acestor afirmatii, dovedeste lipsa de fundament, de argumentare a afirmatiilor "pocaitului" !! 12. Inca o afirmatie mincinoasa este aceea ca numele episcopului (pe atunci episcop al Caransebesului, astazi Mitropolit al Ardealului judetele Sibiu, Brasov, Covasna si Harghita) de Caransebes ar fi fost Nicolae Ștreza pe când numele acestuia este Laurențiu Streza !!!!!!!!! Deci inca o minciuna aberanta si plina de ignoranta !! 13. Inca o defaimare adusa Bisericii este aceea ca in Biserica Ortodoxa totul se refera la bani, si ca "pocaitul" "nu ii mai putea satura de bani" pe ortodocsi !! |
Citat:
Ce nu se poate ,pune pe You Tube si ce nu se poate face ?Tot ce vrei si ce nu vrei .Chiar nu-mi vine sa cred . |
Episodul 3 al capodoperei sectare aduce inca vreo cateva valuri de minciuni, aberatii, afirmatii nefondate si dubioase, care denota si demonstreaza problemele psihice pe care le are "pocaitul" !
http://www.youtube.com/watch?v=rR39g...eature=related 14. Inca o minciuna este cand pretinde ca cineva i s-ar fi adresat cu formula "parinte", cand el nu era decat un simplu calugar, nehirotonit. Deci inca o minciuna ! 15. Dupa aceea, povesteste despre cercetarile "duhului sfant" pe care pretinde ca le-ar fi avut asa peste noapte si pe nepusa masa, si povesteste apoi de visul pe care cica l-ar fi avut si in care o femeie ii spunea sa iasa din manastire, desi noi stim ca nu toate visurile sunt de la Dumnezeu, ci ca multe visuri pot sa fie de la demoni ispititori ! Netinand cont de o asemenea prudenta specifica monahismului, el ia de bune si de la Dumnezeu atat "cercetarile" "duhului sfant" cat si visul, desi provenienta lor de la Dumnezeu nu ii este confirmata de nimeni si nici macar de un duhovnic al manastirii, ceea ce atesta inca o data cu putere lipsa de discernamant duhovnicesc a acestui "pocait mantuit" !! 16. Dupa aceea spune ca, la plecarea din manastire, cei de acolo i-ar fi facut slujbe de blasfemie, lucruri care nu au nici cea mai mica realitate, pentru ca nu exista asemenea slujbe, iar blasfemia inseamna cu totul altceva !! De unde se vede din nou ignoranta suprema a acestui "pocait" precum si minciuna perpetua pe care o profereaza la nesfarsit !! 17. Inca alte aberatii pe care acest "pocait" le pretinde ca ar fi reale se refera la asa-zisele "cercetari" ale "duhului sfant" care il cerecteaza pe acest "pocait" mai ceva decat pe marii sfinti ai Bisericii si care aveau adevarata smerenie !! El pretinde ca aceeasi "cercetare" ar fi avut-o atat intr-o manastire ortodoxa (!!!) cat si intr-o intalnire cu niste sectari, si pretinde ca este vorba, in subsidiar, de acelasi Duh Sfant, adica pretinde ca Duhul Sfant care ar lucra in Ortodoxie lucreaza si inca la fel la sectari, ceea ce este inca o minciuna si o aberatie fara margini !! Insa din toata aceasta marturie reiese evident ca acelasi "duh sfant al minciunii" l-a cercetat si cand pretinde ca era singur in chilie si atunci cand pretinde ca s-ar fi intalnit cu sectarii. Avand in vedere ca asta nu este lucrarea Duhului Sfant, devine evident ca este lucrarea duhului minciunii care l-a pacalit orinde s-ar fi aflat, nestiind acest nenorocit de mincinos dulceata Duhului Sfant cu nici un chip !! 18. Dupa aceea, pentru a isi dovedi problemele psihice cu care se confrunta precum si minciuna in care traieste, pretinde ca s-ar fi suit intr-un tren de Galati, asa fara sa stie si fara sa isi dea seama de ce a a facut acest lucru, ceea ce demonstreaza starea de inconstienta si de lipsa de coerenta mintala in care traieste permanent "pocaitul marturisitor" !!! Marturiseste apoi cu propria lui gura ca nu stia ce cauta acolo la manastirile de "schit" vechi ucrainiene, ceea ce demonstreaza inca o data problemele psihice pe care le prezinta "pocaitul marturisitor". Este cam greu sa crezi ca un om in toate mintile se plimba pe trenuri si prin manastiri fara sa stie de ce, insa se pare ca inca mai exista astfel de chiauni la cap !!! 19. Pretinde ca in manastiri ortodoxe apasa asupra lui puterea intunericului, insa ceea ce dovedeste aceasta afirmatie este ca, avand in vedere starea lui duhovniceasca si mintala, problemele cu intunericul erau si sunt in propriul sau suflet, din moment ce se simtea atat de rau in Biserica in care lucreaza Duhul Sfant !! Aceasta pretinsa stare de repulsie nu se datora Duhului Sfant din Biserica, ci se datora intunericului propriu sufletesc, care a iesit inevitabil la suprafata in contact cu sfintenia Bisericii Ortodoxe !! De aici se vede ca exorcizarile nu prea trebuiau facute de el, ci asupra lui !! 20. Mai pretinde apoi ca ar fi fost indemnat sa ceara sangele Domnului Iisus, desi avand in vedere ca pretinde ca era intr-o manastire ortodoxa, un credincios crestin vrednic de impartasanie poate avea parte de sangele lui Iisus in sfanta taina a euharistiei, insa "ortodoxul" nostru pare a fi in totala necunostinta a acestor lucruri !! |
Pretentile lipsite de fundamnete sunt continuate in episodul 4
http://www.youtube.com/watch?v=a9Wpu...eature=related 21. Aici pretinde ca a primit "dezlegarea de sub legaturile intunericului" precum si "botezul cu duhul sfant" in secta penticostala !! In primul rand ca asa-zisele dezlegari de sub puterea intunericului nu au realitate, avand in vedere ca aceasta putere o au, prin harul Duhului Sfant primit in Sfanta Taina a Preotiei, preotii Bisericii lui Hristos, si in nici un caz pastorii sectari penticostali, a caror "biserica" nu are in realitate legatura cu Biserica lui Hristos, fiind o adunare de rataciti si eretici, sfinti inchipuiti in mintea lor !! Pe de alta parte, pretinde ca ar fi primit "botezul cu duhul sfant" ceea ce constituie inca o minciuna prin faptul ca nu exista nici un botez cu Duhul Sfant in afara Sfintei Taine a Botezului din Biserica lui Hristos, iar ceea ce sectarii penticostali numesc "botezul cu duhul sfant" este de fapt o prefacatorie care vrea sa simbolizeze, sa inchipuie primirea darului Duhului Sfant pe care o faceau sfintii apostoli in Biserica Crestina primara sau pe care o realiza direct Insusi Duhul Sfant si fara punerea mainilor de catre apostoli, si care a fost dupa aceea realizata, datorita extinderii Bisericii, prin Sfanta Taina a Mirungerii din Biserica Ortodoxa !! 22. Vorbeste deasemenea despre "proorociile" "profetilor" penticostali ai Domnului, care in realitate sunt cristosii mincinosi si profetii mincinosi de care ne avertiza Hristos ca vor veni in vremurile din urma !! 23. Pretinde apoi acest sectar "pocait", insa noi stim de acum ce valoare de adevar si de credibilitate au afirmatiile acestuia, ca altarul Domnului nu este in Biserica lui Hristos, ci, culmea, sub adapostul sectei penticostale, care este lipsita de preotie sacramenatala !!! |
Episodul 5 - http://www.youtube.com/watch?v=bnFwSbA-Beg
24. In acest episod vorbeste despre inca o lucrare de imitatie a sectarilor penticostali, si anume despre felul in care acestia imita in ritualurile lor ceea ce in Biserica lui Hristos se numeste Sfanta Taina a Maslului, in care preotii se roaga si ii ung pe bolnavi cu untdelemn sfintit spre vindecarea bolilor sufletesti si trupesti si pentru intarirea macar a celor care se afla incercati de boala. Din nou se observa febra sectara de a prelua anumite slujbe ale Bisericii Ortodoxe si de a le face ei cu prefacatoria lor, fara insa sa beneficieze de puterea de sfintire a Bisericii si a preotilor sfintiti, ci incercand sa faca, dupa cum le este obiceiul, asa cum ii ghideaza duhul "sfintei" minciuni si al "sfintei" prefacatorii tipic sectar !! |
Episodul 6 - http://www.youtube.com/watch?v=M7lkeaapR-M
25. In acest episod apoteotic, "pocaitul sincer si lipsit de minciuna" ne povesteste cu ce febra sectara se apuca el, un nenorocit de mincinos si amagit de duhul satanic al minciunii si ereziei, sa ii "lumineze" pe "fratii" ortodocsi, care cica ar fi toti inchisi in intunericul diavolului in Biserica lui Hristos, si trebuia sa vina personaje "de poveste" alde acesta si alde Cristian Florea sa ii scoata pe ortodocsi de sub "puterea intunericului" si sa ii duca la "lumina" (mincinoasa si amagitoare) "a lui Iisus" !!! |
Citat:
"Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar!" (Isaia 5, 20) |
S-a vazut deci pentru cei care nu au mintea corupta de duhul minciunii si al rautatii, ca tot acest filmulet cu asa-zisa marturie a unui fost calugar care s-a "pocait" este de fapt o mare cacealma !! In realitate, tot filmuletul constituie o minciuna perpetua de la inceput pana la sfarsit, o afisare in spatiul public a unor lucruri care nu s-au intamplat niciodata, decat in imaginatia bolnava si rautacioasa a sectarului "pocait" si a sectarilor "pocaiti" creduli, naivi, usor impresionabili si manipulabili, fara educatie, fara scoala, fara discernamant duhovnicesc etc !! Toata desfasurarea pe care o pretinde ca ar fi reala, este de fapt rodul unei sau unor imaginatii si minti bolnave, indivizi care nu doar ca prezinta probleme duhovnicesti evidente si grave, dar care prezinta chiar si probleme de tip psihiatric, tinand cont de fabulatoriul iluzoriu pe care sectarul "pocait" il ia drept realitate !! In unele cazuri, astfel de constructii ale unei minti bolnave, dezechilibrate, si care confunda realitatea cu propriile fabulatii abjecte, poate fi foarte usor diagnosticata de catre un medic specialist psihiatru drept schizofrenie, sau o alta tulburare psihiatrica !!! De unde se vede ca pentru acest sectar "pocait", a sta in secta lui sau intr-un spital de nebuni nu ar fi mare diferenta !!
Aceasta mascarada, aceasta cacealma, este evident creata pentru a prosti efectiv lumea credula si naiva, este evident defaimatoare fara insa vreun argument la adresa Bisericii lui Hristos, iar pe baza unui val nesfarsit de minciuni si aberatii nu se poate demonstra decat inima plina de rautate a sectarilor "pocaiti" la adresa Bisericii lui Hristos, fenomen normal si obisnuit deja de multa vreme, si logic avand in vedere inspiratia satanica de care beneficiaza o secta care este impotriva Bisericii lui Hristos !! In urma dovezilor aduse este evident, pentru cei care au ochi sa vada si minte sa inteleaga si nu au ochii duhului acoperiti de solzii minciunilor sectare, ca lumina pe care a primit-o acest mincinos nenorocit nu este de la Dumnezeu, ci este de la dumnezeul sau numit amagirea (ratacirea) sectara penticostala !!!!!!! Daca Duhul lui Dumnezeu te invata sa scoti din gura minciuni si aberatii la nesfarsit aproape, inseamna ca, avand in vedere ca Duhul Sfant nu te poate calauzi la minciuna, batjocura, defaimari nefondate, nu este Duhul lui Dumnezeu Acela Care te-a calauzit, ci duhul diavolesc al ereziei si al minciunii !! Vai de viata si de sufletul lui daca asta este lumina de la Dumnezeu !! Si vad ca sectarul AZS mai si incearca sa intareasca drept adevarata, o minciuna perpetua in care traieste acest nenorocit si vrednic de mila !! Vai de sufletul vostru, sectari blestemati !!! "Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar!" (Isaia 5, 20) |
Am mai spus-o si o mai spun, nu am vazut vreodata un ortodox cunoscator si traitor al ortodoxiei sa treaca la neo-protestanti (respectivii preoti care au apostaziat, erau departe de o intelegere si o traire corecta a ortodoxiei, asta se vede din marturiile lor)
cand am dat prima data peste marturia acestui fost calugar ma asteptam sa aud o voce blanda si induhovnicita asa cum se cadea unui fost monah, ceea ce am auzit, mi-a ridicat multe semne de intrebare atat in ceea ce priveste veridicitatea marturiei cat si in ceea ce priveste seriozitatea cunostintelor acestui om despre credinta ortodoxa Bineinteles ca neo-protestantii vor spune ca suntem rai si indoctrinati in loc sa ne minunam de acest suflet care a gasit credinta mantuitoare si a scapat de sub blestemul ortodox dar nu te poti minuna de vidul de cunoastere, astfel de marturii sunt bune doar pentru cei cu inima slaba, |
Furtuna intr-un pahar cu apa...
Nici nu m-am uitat la filme si bine am facut ca n-am pierdut timpul. Era clar de la inceput care e situatia. Mai mult decat aceste "marturii" ma mira faptul ca unii le mai iau de bune. Fratilor! E vremea cernerii! Cine cade cade! Cina sta sa stea cu frica si sa ia aminte! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:44:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.