strajeru |
26.07.2009 21:08:10 |
Citat:
În prealabil postat de gd1859
(Post 156461)
Iata ca am si eu o intrebare pentru cei care au citit si cunosc Sfanta Scriptura mai bine decat mine. A intervenit intr-o discutie urmatoarea problema:
Daca Dumnezeu a lasat oamenilor liber arbitru, mai exact capacitatea de-a decide ce vor ei sa faca cu viata lor, nu se contrazice cu faptul ca i-a pedepsit pe toti la potop pentru ca erau pacatosi? Adica, in momentul in care i-a pedepsit i-a lipsit de aceasta capacitatea de a decide ei insisi ce vor sa faca. voi ce parere aveti?
|
Sa nu uitam faptul ca Noe le-a explicat ce se va intampla,iar ei radeau de el. Ei nu au dorit sa se indrepte,desi ar fi putut face acest lucru.
Nu uita ca si proorocul Iona a fost trimis catre niniviteni:''40 de zile,si ninive va fi distrus''. Insa acestia ce au facut? S-au pocait de faptele lor, si si-au indreptat viata,iar Dumnezeu nu ia pedepsit.
Cei de pe vremea lui Noe au decis singuri ceea ce doreau sa faca,si au ales partea rea.
Spui ca nu li s-a dat timp de pocainta? Pai cat timp a trudit Noe la corabie?
Ceea ce ceri tu de fapt,este altceva: sa fim lasati in pace,in pacatele si rautatile noastre si sa nu ne faca nimeni nimic.Sa nu ne judece nimeni pt faptele noastre din cauza liberului arbitru.De ce? Ca am ales sa facem rau. Uite ca nu se poate.Nici macar legea umana nu agreeaza asta.Pe cei ce fac rau,ii inchid sau ii pedepsesc cu moartea.
Tu ce ai fu vrut ? Sa le dea Dumnezeu timp de pocainta pana la adanci batraneti? pai chiar de le-ar fi dat ,ei nu s-ar fi intors de la relele lor,iar Dumnezeu stia asta.
Nu uita faptul ca Dumnezeu pe langa faptul ca este Creator, este si Proniator(are grija de creatia Sa), si daca ar lasa nepedepsit raul nu ar mai fi drept.
Liberul albitru se talcuieste astfel: posibilitatea si dorinta de a face bine sau rau. Dumnezeu nu ne obliga sa facem binele(doar ne sfatuieste) si nici sa facem raul. Ne arata clar unde duce fiecare din aceste doua cai, e doar treaba noastra ce alegem, insa si rasplata va fi pe masura :)
|