hoinarul |
06.01.2010 16:37:10 |
Citat:
În prealabil postat de Danut7
(Post 196947)
A poruncit Iisus in toata activitatea Sa tinerea sambetei?
|
Bineinteles ca a poruncit. Sau vrei sa spui ca Domnul Iisus Hristos, ca persoana a Dumnezeirii, a lipsit atunci cand a fost binecuvantata si sfintita ziua a saptea sau cand Dumnezeu a scris in piatra porunca pentru pazirea, ca zi de odihna inchinata Domnului, a aceleasi zile binecuvantate si sfintite inca de la facerea lumii?
Daca te referi la perioada cat Domnul Iisus Hristos a fost printre noi, poti vedea din Evanghelii cat de des a aratat Mantuitorul cum trebuie pazita ziua sambetei. Nu era nevoie sa porunceasca tinerea acestei zile sfinte pentru ca se afla printre cei care o tineau (chiar cu prea mult zel). Asa ca, Domnul Iisus Hristos a facut ceea ce era necesar: ne-a invatat cum trebuie pazita aceasta singura zi (din saptamana) binecuvantata si sfintita de Dumnezeu.
P.S. La randul meu, am si eu o intrebare: a poruncit sau macar a pomenit ceva Domnul Iisus Hristos despre prima zi a saptamanii (duminica)? Cand pun intrebarea asta ma gandesc ca Mantuitorul a fost printre noi si dupa invierea Sa (pe care pretindeti ca o sarbatoriti).
|