Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

Bucuriepedrum 08.10.2017 23:09:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 652369)
Parada dascalilor, Anton Holban. :)

Doar Jocurile Daniei de el, mea culpa. :)

flying 08.10.2017 23:26:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB
Ușor conduci pe un netot

Dar mai ușor pe cel cuminte.

Pe-un semidoct, nici tu, Părinte,

Nici zeii cerului nu pot!

:21: Te-ai dat pe fata pana la urma ca esti ucenicul zeilor si le raspandesti invatatura...Dumnezeu e bun si se vor mantui si cei care cred in Iisus si cei care cred in Baal,nu-i asa? :24:

AlinB 08.10.2017 23:34:18

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 652371)
:21: Te-ai dat pe fata pana la urma ca esti ucenicul zeilor si le raspandesti invatatura...Dumnezeu e bun si se vor mantui si cei care cred in Iisus si cei care cred in Baal,nu-i asa? :24:

As lua-o ca pe o glumitza amuzanta, tentativa de pamflet la adresa unui gen de 'crestinism', dar in ultima vreme dai deja destule motive de ingrijorare..ca sa nu mai zic si emoticonurile se. potrivesc cu textul ca.nuca in perete, deja parca ai luat-o pe aratura, intreb inca o data, sigur esti bine?

flying 08.10.2017 23:37:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG
În concluzie, ai fost un semidoct în materie de paranormal, și acum ești un semidoct în materie de creștinism.

:71: Ca sa-ti dai seama ca cineva e semidoct nu e necesar sa stii mai multe decat el in domeniu? Dupa ce o sa citesti Dogmatica o sa realizezi cine e semidoctul dintre voi .Doar dupa aceea...

AlinB 08.10.2017 23:45:09

Ihi,.ne-ai dat tu un test si ai vazut tu, arbitrul impartial si documentat, care ce cat ..
Totusi o chestie nu inteleg, daca esti asa doct, cum se face ca toate contributiile tale se rezuma la rolul de periutza pentru catalin2?

Adica, macar cu blogul ala pustiu si trist la care ii faci reclama in semnatura pari mai capabil de atat?

simpllu 09.10.2017 00:35:04

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 652251)
Incerc sa am o randuiala de impartasire in fiecare post iar in posturile mari la inceput si sfarsit, conform randuielii Bisericii, si cred ca asta este calea corecta in problema asta.

Litughia înseamnă comuniune euharistică. Scopul final al Litughiei este împărtășirea credincioșilor. A doua parte a Liturghiei, adică Liturhia credincioșilor, conține rugăciuni în care preotul se roagă pentru toți credincioșii prezenți și care urmează se se împărtășească. Pentru ce (cine!) se mai rostesc aceste rugăciuni, dacă nimeni nu se împărtășește în cea mai mare perioadă a anului? Liturghia nu este o poezie pe care o recităm fără a ține cont de sensul și rostul acestor rugăciuni.

Beneînțeles că nu luăm împărtășania ca pe un copot de prune, ci numai printr-o pregătire temeinică, spovedanie sistematică, ținerea posturilor etc. Și toate acestea numai cu binecuvântarea duhovnicului. Din păcate aceste lucruri sunt prost înțelese (nu mă refer la tine) și s-a ajuns la aceste extreme: împărtășire doar în anumite perioade fixe ale anului. Faptul că tu ai această rânduiala (poate asta îți folosește ție în această perioadă), nu înseamnă că aceasta este rânduiala Bisericii. Părere mea este că în aceste vremuri tulburi avem nevoie de a ne împărătși cât mai des (bineînțeles cu o pregătire temeinică și permanentă).

flying 09.10.2017 10:52:48

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 652375)
Ihi,.ne-ai dat tu un test si ai vazut tu, arbitrul impartial si documentat, care ce cat ..
Totusi o chestie nu inteleg, daca esti asa doct, cum se face ca toate contributiile tale se rezuma la rolul de periutza pentru catalin2?

Adica, macar cu blogul ala pustiu si trist la care ii faci reclama in semnatura pari mai capabil de atat?

:21: Cand vorbesti de adevarul Bisericii nu trebuie sa ai nici o "contributie" ci doar trebuie sa-l repeti pentru cei care se cred mai inteligenti decat Biserica.

Ceata lui Pitigoi are contributii :71: ,catalin si cu mine doar repetam ce spune Biserica.

Citat:

Ușor conduci pe un netot

Dar mai ușor pe cel cuminte.

Pe-un semidoct, nici tu, Părinte,

Nici zeii cerului nu pot!
Hai daca tot te-ai dat pe fata spune-ne si cati zei sunt ,numele lor si ce trebuie sa facem ca sa-i multumim.Nu te sfii...:24:

suslik 09.10.2017 16:40:54

Zburatoarea, tot genul de "latrau-pentru-cauza", deh. Asa cred unii ca sa apara credinta proprie, oricare ar fi ea: prin grobianisme si mistouri ieftine, care de fapt il ridiculizeaza pe autor.
Nu intelege nimic din propozitia simpla: "Divinitatea NU are nevoie de vreo creatura care sa O apere de jignirile, negarea sau blasfemiile la care recrg unele creaturi, uneori".

catalin2 09.10.2017 18:45:51

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 652354)
Cătălin,faptul că ai fost interesat,ai citit și ai practicat nu înseamnă că ai înțeles ceva și nu te face vreo autoritate.
E plină România de oameni cu doctorate care sunt bâtă în domeniile lor. Uită-te la Emilian, master în teologie.....
În concluzie, ai fost un semidoct în materie de paranormal, și acum ești un semidoct în materie de creștinism.
Însă, unul care se conformează perfect proverbului românesc: "Dacă .... semidoctul .... nu e și fudul, parcă nu e semidoct destul"

Nu stiu cum vezi tu la altii exact lucrurile care ti se potrivesc tie. Chiar in acest mesaj spui cu infatuare cum stii tu mai bine, ca eu nu stiu nimic, fara sa aduci ca argument altceva in afara de parerea ta stramba. De cand esti pe forum ai aratat doar rautate si aroganta, pe langa nestiinta.

catalin2 09.10.2017 18:56:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 652366)
Macar Noul Testament daca citeai..sau macar clasicul 1Corinteni 13 daca stiai..expertule..

Lipsa de caracter duce si la ratacire. Acum ai ajuns sa sustii si invataturi penticostale, pe langa celelalte.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:12:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.