gpalama |
05.10.2017 18:13:42 |
Citat:
În prealabil postat de suslik
(Post 652263)
Pai da, cica "Euharistia/Liturghia este un punct, dar rugaciunea (tehnica palamita, se intelege) este o evolutie spirituala continua, etc." Nu textual, dar cam asa. Priceless. Si cica unii fraieri se intreaba de unde vin ereziile.
Iti dai seama, Domnul a instituit si El, un punct, acolo, pe care Gr. Palama si colegul nostru acest nume de user, l-au dus la bun sfarsit. Euharistia e pentru massele de fraieri care oricum nu simt nimic cand se impartasesc, pentru elita e rugaciunea palamita si cautarea "vazutului" de lumini cica taborice. Ce Se facea Dumnezeu Intrupat fara neopalamitii samanoizi?! Nt nt nt... Doamne iarta-ma!
|
Punct adica moment punctual in timp, bine delimitat si nu ceva nesemnificativ ca si continut. Poate daca ai mai citi si ceva in plus decat forumul asta ai sta mai bine cu extinderile corecte de sens.
Partea a 2a ai completat-o gratuit si ai extins in mos gresit sensul exprimat de mine, dupa care ti-ai construit injuriile care de care mai diferite.
Masele de fraieri nu le-am facut eu ci tu.
Eu am vorbit de oameni care nu prea se preocupa de duhovnicie si nici rugaciune si care viseaza la Impartasire si merg acolo ne pregatiti.
Cand arunci in cineva cu ceva fii sigur ca l-ai auzit bine, dar si ca l-ai inteles bine.
Altfel suntem la nivelul minerilor: dam cu bata si nu intrebam, nu e nevoie de explicatii, doar bata serveste si de intelect si de analiza pe problema. Mai bine sa dai decat sa primesti, nu? Sau mai bine sa intrebi si sa clarifici.
Intorc si celalalt obraz pentru fiecare erezie si greseala facuta fata de cititorii care nu aloca in plus cateva secunde pentru a parcurge un paragraf complet pt a fi siguri ca au citit in primul rand si apoi ca au inteles. E greu sa citesti, pana la a intelege e cale lunga.
|