Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2702)

DragosP 04.10.2017 11:21:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652123)
Da' în afară de a vrea să-ți faci o părere despre trăirea unui mistic ortodox (de ce oare?) de ce nu năzuiești a-L primi plenar pe Domnul prin Sfânta Împărtășanie? Venind, dpdv duhovnicesc, acasă.

@P.T.: poate nu m-ai văzut...:26:

AlinB 04.10.2017 11:40:41

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 652153)
Cel putin eu am o definitie personala si un filtru critic asupra unei probleme, o constructie personala mentala si nu am ingurgitat pe de rost o notiune cum fac altii. Si contine elementele esentiale ale notiunii respective.

In materie de adevar de credinta nu e tocmai o virtute, poate dimpotriva.

Citat:

Din nou, despre impartasire este problema mea personala, insa incerc sa fiu in buna randuiala pe partea asta, ma spovedesc si IMI MARTURIESC GANDURILE destul de curat duhovnicului, oricare ar fi acelea. Este mai important lucrul asta dpdv duhovniceste decat impartasirea, daca tot vrei sa afli starea mea duhovniceasca si raportul meu cu duhovnicul.

Mai important? Dupa ce logica?
As zice ca dupa formularea care o faci, in ciuda faptului ca iti marturisesti gandurile "destul de curat" nu primesti dezlegare pentru Sf. Impartasanie..oare de ce?
Oare pentru ca te cantonezi in "destul" ?

Citat:

Legat de puterea rugaciunii, eu cred ca fiecare rugaciune a noastra esta intarita de rugaciunea multor Sfinti si a Maicii Domnului care intaresc rugaciunile noastre nevrednice care cu mare greutate ajung la Dumnezeu pentru ca suntem rai.

Da, interesanta poveste.
Si de ce ramai rau?

Citat:

Nu iti mai fa vise asupra "puterii" rugaciunii tale sau a vreunuia dintre noi, eu cel putin nu imi fac vise, si cred in comuniunea de rugaciune a pamantului si a cerului si nu intr-un individualism arogant si orgolios al rugaciunii.

Pai asta e puterea rugaciunii:

7.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.8.Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide.9.Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră?10.Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe?11.Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?

Citat:

Asta este problema caracterului tau: ESTE ACUZATOR prin definitie.

Pai daca ai incerca sa raspunzi in loc sa protestezi ar fi mai bine, ti-ai pune ordine in idei.
Dar tu doar te oftici si cam atat :)

Citat:

Daca era un dialog iti raspundeam la fiecare punct detaliat.
Sigur ca e un dialog, te-am somat de nenumarate ori de ex. sa nu mai folosesti termeni care nu-i poti explica si in loc sa te documentezi ca sa poti explica, te ofticai constant si o tineai in continuare pe a ta (vezi cu "mistica"..).

gpalama 04.10.2017 22:17:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 652167)
Pai daca ai incerca sa raspunzi in loc sa protestezi ar fi mai bine, ti-ai pune ordine in idei.
Dar tu doar te oftici si cam atat :)

Sigur ca e un dialog, te-am somat de nenumarate ori de ex. sa nu mai folosesti termeni care nu-i poti explica si in loc sa te documentezi ca sa poti explica, te ofticai constant si o tineai in continuare pe a ta (vezi cu "mistica"..).

Nu sunt intr-o boxa a acuzatilor cu procurorul AlinB care ma executa cu tot felul de obsesii, acuzatii si probleme personale pe care si le proiecteaza in celalalt din fata.

Sub nici o forma nu accept sa fiu pus gratuit intr-o astfel de pozitie, sa raspund "la acuzatii".

In schimb sunt deschis unui dialog, am mai spus asta. Nu sa dau socoteala si explicatii pentru viata mea personala.

M-ai "somat" in dialogul pe care tu il presupui si pe care presupui ca il ai cu cei de pe forum de ani. In schimb pe toti ii treci prin boxa de ancheta personala, intr-o varianta destul de dura de "dialog", mai mult militienesc decat crestin, cu un militian care si-a gasit o noua victima si pe care o hartuieste din toate pozitiile, aruncandu-i fel si fel de noi inventii si virgulite.

Este vorba aia Alin cu paiul din ochiul altuia si barna din ochiul tau...

Ca sfat, in Rai crezi ca sfintii fac anchete cum faci tu? Aleg pe unul nou intrat in Rai si il executa cu toate greselile, virgulele si evident, copilariile pe care orice suflet nealfabetizat in cele duhovnicesti nu le stie?

Cred ca ai putea face parte din divizia "Executii duhovnicesti in Rai, sau cum sa fii violat duhovniceste fara sa fii vinovat (AliB & Co)" ?

Ar fi o noutate, cred ca se gaseste si pentru tine o organizatie din asta in Rai, daca nu poti sa faci una. In care sa iei la palme duhovnicesti pe cei noi.

Stilul tau de "dialog" mi se pare crestinesc si cu mult folos sufletesc pentru interlocutor. Ti-am mai zis asta. Multe suflete s-au folosit (smintit) duhovniceste de la palmele tale (rafale as zice mai degraba)...

Eu cel putin te folosesc pe post de "aparat critic de verificat virgulele si formulari usor imprecise", pentru ca acolo este rostul tau...

Stiu clar ca daca iti arunca cineva ceva, acolo te arunci. Si nu chiar pe sensul principal. Scandalul de obicei sa face la virgule si nu pe directia principala, de asta analiza "linie cu linie" este buna pentru scandal, iar raspunsul "pe idee de ansamblu" nu prea foloseste atatatorilor de zazanie.

Oricine poate fi prins in virgule gresite intr-o linie, daca vrei sa il vanezi, insa daca vrei sa urmaresti o idee sustinuta de cineva atunci procedezi putin altfel.

Astept raspunsul tau "linie cu linie" spart, analizat, rupt in bucati, dar si urmatorul sir de acuzatii.

AlinB 04.10.2017 22:28:38

In loc sa scrii un post intreg doar cu vaicareli, mai bine raspundeai la cat poti ..ca nu sunt toate "virgule si acuzatii" cum zici..

Bucuriepedrum 04.10.2017 22:54:33

Oare voi prinde ziua când nu ne vom mai certa pe forum? Oare? Sunt, totuși, tânără...

Penticostalul Traditional 04.10.2017 23:02:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652165)
@P.T.: poate nu m-ai văzut...:26:

Te-am vazut, prietene, ia loc!

suslik 05.10.2017 01:34:49

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 652221)
Oare voi prinde ziua când nu ne vom mai certa pe forum? Oare? Sunt, totuși, tânără...

Nepoții tăi vor prinde așa o zi. Poate. Sau, mai degrabă, cei pentru care nepoții tăi vor fi niște strămoși aflați la o distanță temporală gen cultura Cucuteni în trecut.
Faptul că deviem permanent de la topic/subiect este doar o fațetă infinitezimală a faptului cronic și radicular că suntem un popor dezbinat, urâtor de sine însuși. :(((

suslik 05.10.2017 01:40:16

E clar că colegul gpalama vede Euharistia ca fiind "ceva" inferior incantației, pardon, tehnicii palamite, căci vezi Doamne, nu trezește trăiri, viziuni, nu vezi lumini și transmogrificiuni (Doamne ferește pe oricine!). No, până și eu știu și cred că Euharistia este Cineva, nu ceva sau Ceva. Mai presus de Euharistie nu există nimeni și nimic în creștinismul tradițional, bisericesc. Dar dă-i cu șamanismele, fie ele și athonite, dacă vrei să "vezi" în sensul Carlos Castaneda/John Keel-style al verbului. ;)

suslik 05.10.2017 01:42:52

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 652222)
Te-am vazut, prietene, ia loc!

Super tare asta. :))
La voi, în Biserica Penticostală, nu este obligatorie participarea la Cina Domnului? Întreb, pentru că unii frați ai mei se uită la Euharistie dintr-o parte...

suslik 05.10.2017 01:50:15

Sfânta Euharistie este dăruirea de Sine a lui Dumnezeu, ca Una din Persoanele Trinității aflată în trup omenesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:31:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.