![]() |
Citat:
Nimeni nu-l poate obliga sa baneze pe cineva fara sa merite lucrul asta dar mai poate trece cu vederea pana la un punct sau ii pot scapa anumite postari.. |
Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Adriana draga, suflet nelinistit si zbuciumat si cautator - Hristos sa fie cu tine pe drumul intrebarilor tale de la Ierusalimul mintii catre Emaus-ul inimii si nu uita ca nu cunoasterea teoretica cu lux de detalii limpezeste taina, ci TAINA limpezeste cunoasterea. Hristos si Maica Domnului si toti sfintii cu tine! |
Citat:
|
Adriana, iti doresc succes in tot ceea ce ti-ai propus, ai ganduri frumoase, chiar daca unele-s utopice (ma refer la sacerdotiul femeilor in BO :P Topic-ul acesta facea rating prea mare , datorita istetimii tale, care intretineai discutiile. Ii spuneam domnului Man Teo ca forumul este ca un front care te caleste si chiar daca-l parasesti , nu e o infrangere, caci exista infrangeri care nu coboara, ci inalta. Domnul sa fie cu tine!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
N-are nici o treaba cu ortodoxia desi asa s-a trecut la profil, de acolo s-a exclus singura de multa vreme cand a ales sa-si searveasca mai bine siesi si idolului personal caruia ii spune Dumnezeu decat adevaratului Dumnezeu. |
Citat:
Numai bine tuturor! |
Citat:
|
Din "certitudinile" pe care le avea, nu ai inteles inca asta?
Cum altfel ai putea fi infailibil daca n-ai fi deja sfant? Pentru un (neo)protestant, orice forma de credinta, duce automat la sfintenie, important este sa recunosti ca exista un soi de Dumnezeu, sa-i spui Isus Hristos, si restul vine peste noapte, de la sine.. |
Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.
|
Citat:
http://touch.dailymotion.com/#/video..._news?start=38 In urma miracolului s-a umplut biserica de oameni de tot felul de religii, nu numai catolici dar si musulmani veniti sa se roage lui Dumnezeu. Iar mesajul preotului ortodox, parohul acestei biserici, pentru acesti oameni nu a fost sa devina ortodocsi ci le-a spus ca Biserica Ortodoxa si Catolica au turma lor si sa se intoarca la Bisericile lor si sa isi imbratisese parohii (preotii) lor, si sa mearga duminica cu inima deschisa la liturghie pentru ca Hristos ii asteapta acolo. Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti. Iar aici aveti articolul din care este luat linkul: http://www.gianlucamarletta.it/wordp...onachelacrima/ Vi-l traduc si pe acesta daca doriti. Ortodoxia din afara nu-i cea pe care o vad aici. Si cu asta m-am retras. |
Citat:
Bine ai revenit! Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin. Filmul cu icoana de care a amintit Adriana: http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed |
Citat:
In ceea ce ii priveste pe anglicani, la ei se pot Impartasi toti cei botezati care nu au oprire la Impartasanie in biserica lor, indiferent in care Biserica au fost botezati. I-am spus ca simplul fapt de a ma Impartasi la ei creaza automat oprire de la Impartasanie la ortodocsi, dar mi-a raspuns ca stie, asta nu intra in categoria celor mentionate de ea. Ca atare mi-a dat Impartasania si eu am luat-o. Prejudecatile umane nu fac parte din conduita mea. Ti-am raspuns la acest mesaj pentru ca ai facut efortul sa imi scrii, esti una din persoanele carora le multumesc pentru raspunsuri. Dar nu este o revenire. Numai bine! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din punctul meu de vedere, "preotasul" care s-a facut vrednic de o asemenea minune la el in parohie a procedat bine trimitandu-i pe catolici in bisericile lor pentru simplul fapt ca are dreptate: catolicii il gasesc pe Hristos la ei in Biserica, nu-i nevoie sa vina la ortodocsi pentru asta. Mai ramane sa ii vorbiti si lui pe acest ton si sa-l excomunicati din Biserica Ortodoxa si sa-i banati cuvintele "preotasului". Trist ce se intampla pe aici. Bine a zis Domnul ca se va ajunge sa fie numite fericite femeile sterpe la cat de mult se condamna nevinovatii. Si cu asta v-am salutat. Ramaneti cu bine cu remarcile dvs. Pe mine sincer nu ma intereseaza, il prefer de mii de ori pe "preotas" decat pe dvs. |
Citat:
|
Citat:
|
Exista si preoti ecumenisti, mai ales in tarile care nu sunt majoritar ortodoxe. Acestia imprumuta din conceptiile din acea tara (nu stiu daca e si cazul acestui preot, nu inteleg italiana).
|
Citat:
1. Adevarul întreg se afla doar în Ortodoxie! În alte parti, el este trunchiat, modificat, aggiornat (actualizat, adus la zi), secularizat, intrepretat etc. Se mai poate vorbi de adevar în cazul acesta? - Ai posibilitatea sa verifici toate acestea, daca vrei. 2. A reveni la Adevar înseamna a reveni la Biserica lui Hristos (de dinaintea Schismei de la 1054), iar prin Biserica nu trebuie sa se inteleaga vreo organizatie pamînteasca. Asadar, revenirea la Adevar nu înseamna neaparat a împânzi bisericile ortodoxe, ci mai degraba a readuce în obstea sa Adevarul, cu toate sfintele Taine, si a-L trai, fiecare în comunitatea respectiva. Citat:
Probabil de aici se trag multe. Fara sa-ti dai seama, ti-ai facut un mare rau. Îti doresc sa-ti revii, sa te trezesti din aceasta "euforie ecumenista", care te împiedica sa constientizezi gravitatea cazului. Nu uita ca: "Mântuitorul niciodata nu a dorit sa existe partasie între adevar și minciuna. El într-adevar Se roaga pentru unitate, însa pentru unitatea în Adevar, și nu împotriva Adevarului." Va veni o zi când vei întelege altfel toate acestea. Doamne, ajuta! |
Citat:
Numai bine! |
Citat:
Mai bine studiati problema inainte sa emiteti opinii eronate. |
Citat:
Si care e reperul pentru "trairea in ascultarea de Dumnezeu"? Daca o sa spuneti "Scriptura", deja ati calcat stramb, in lumea neoprotestanta nu exista "Scriptura" ci "pareri despre interpretarea Scripturii". Iar daca cineva are o optica deformata despre modul in care trebuie inteleasa aceasta "ascultare de Dumnezeu", faurindu-si un mic idol care ii spune "Dumnezeu" si care ii da raspunsurile pe care le prefera, nu cele in Adevar, atunci cum ar putea ajunge la sfintire? Cum poti tu sa-l lamuresti pe respectivul de acest aspect, cand el e convins ca interpretarea lui este infailibila iar ceilalti, inclusiv tu, sunt cei care gresesc? Pe ce baze mai exact? Am mai lansat intrebarea asta unor neoprotestanti si n-au putut sa ma lamureasca, poate tu reusesti. |
Citat:
|
Citat:
Raspunsul la intrebarea ta este unul simplu si in acelasi timp extrem de complex, avand legatura cu cuvintele Domnului: "Nu judeca si nu vei fi judecat" si "Cu ce judecata vei judeca, cu aceea ti se va judeca si tie". Adica, judecata lui Dumnezeu nu este una absoluta facuta dupa un sablon ci dimpotriva, va fi o judecata aplicata celei omenesti, va tine cont de limitele judecatii omenesti tradusa in iubirea de aproapele pentru ca cel care nu judeca deloc aproapele este cel care isi iubeste foarte mult aproapele si viceversa. |
Citat:
|
Citat:
Daca Ortodoxia=Crestinism atunci Crestinism=Ortodoxia, ca in matematica? :) |
Citat:
"Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe pacatuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, si nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevarul revelat, si nu parerile oamenilor obisnuiti. Cel ce crede în adevarurile Revelatiei dumnezeiesti aduce cinstire lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotriveste acestora îl scoate pe Dumnezeu mincinos (vezi I In 5, 10). Iar acest fapt este un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh, care nu se va ierta nici în veacul acesta, nici în cel viitor (vezi Mt. 12, 32)!" Vorbele lui Hristos "Nu judecati ca sa nu fiti judecati!" nu înseamna sa admitem stricarea dreptei noastre credinte de catre eretici. Aceste cuvinte ne îndeamna sa nu osândim pe aproapele nostru pentru pacatele si slabiciunile lui firesti." Surse: "Unica osândire îngaduita" din cartea Arhimandritului Serafim Alexeiev "Cea mai scurta cale catre rai: Nu judeca si nu vei fi judecat" si http://hristofor.wordpress.com/2011/...ire-ingaduita/ |
Citat:
Ce intelegi prin oameni "obisnuiti"? Toti oamenii "obisnuiti" au o parere despre acest subiect si intr-un nici un caz nu gandesc nici macar a miliardimea parte ca tine. Adevarul revelat este unul singur, Iisus Hristos, ori definitia Lui pentru pacatul impotriva Duhului Sfant a fost cu totul alta. Judeci cele despre Adevarul revelat exact dupa iubirea pe care o ai fata de oameni. Cu cat ai mai multa, judeci mai drept si cu cat ai mai putina, judeci mai stramb. Iar cum iubirea nu se poate invata teoretic ci se poate numai trai, orice discutie despre Adevarul revelat intre doua persoane cu nivel diferit de a iubi si deci de a intelege Adevarul revelat devine inutila. Sa nu te superi. |
Citat:
De retinut ca: Adevarul nu se schimba în functie de numarul celor care-l sustin, fiindca adevarul este mai presus de ceea ce sunt capabili sau incapabili sa gândeasca si sa accepte oamenii. Si aici nu e vorba de vreo opinie oarecare, a vreunui nestiutor, ci de Adevarul revelat, pastrat întreg doar în Ortodoxie. Sper ca acum sa fie clar. Citat:
Citat:
Or, tu propui în permanenta modificari, în functie de factorul iubire. Ei bine, nu poate fi vorba de iubire decât în adevar si celui care se departeaza de el, trebuie sa i se spuna. Nu facem compromisuri în numele unei iubiri prost întelese. Adriana, în ciuda faptului ca te declari ortodoxa, din felul tau de a pune problema razbat o gândire si o atutidine de tip neo-protestant, incompatibile cu Ortodoxia, în care daca ai cauta fara prejudecati si cu mai multa smerenie, ai afla raspunsuri la toate întrebarile, si cu ajutorul lui Dumnezeu, ai întelege mai multe. Iertare ca tocmai eu vorbesc de smerenie, dar chiar daca noua oamenilor ne vine foarte greu sa ne smerim, sa nu uitam ca este o conditie fara de care nu putem înainta duhovniceste. |
Citat:
Vorbesti mereu de interpretare. Fariseii cei invatati il acuzau pe Iisus de hula cand de fapt ei erau hulitorii. Multimea oamenilor neinvatati insa intelegea perfect cuvintele Domnului motiv pentru care Domnul multumeste Tatalui ca a ascuns toata invatatura de cei invatati pentru a o dezvalui celor mici. Deci scrie negru pe alb ca cei mici inteleg invatatura mai bine decat invatatii de farisei. Care era diferenta intre farisei si oamenii obisnuiti de invatatura primilor nu le servea la nimic iar incultura celor din urma era un avantaj? Diferenta era una singura: primii (fariseii) erau plini de ura si pizma in timp ce ultimii (oamenii simplii) erau plini de iubire si recunostinta. Fara aceasta asezare a inimii oamenilor simplii, adica celor de pe urma, nimeni nu poate ajunge printre primii ci primii vor fi cei din urma si vice-versa. |
Citat:
|
Ce inseamna exact ,,Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe"? Daca,de exemplu,eu iau la cunostiinta de cele sustinute de credinta ortodoxa dar ramin protestant inseamna pacat contra ei si implicit ,,un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh"?As dori,daca se poate,un raspuns scurt si la obiect.Cine este Arhimandritului Serafim Alexeiev?Inteleg ca este un rus.A facut ceva notabil,adica este declarat sfant sau este doar arhimandrit?Am dat cautare dupa nume si nu am gasit mare lucru.Un link cu detalii daca se poate,multumesc.
|
Citat:
Exista si religii care nu au acest concept de pacat impotriva credintei, iar consecinta este o mare toleranta fata de altii si o mare deschidere de spirit, gandire etc, lucruri interzise in credintele unde exista ideea de pacat impotriva credintei. Din ce am observat pana acum... |
Am inteles.Deci din punct de vedere al invataturii ortodoxe,raportata la situatia mea,daca nu se schimba in sensul convertirii mele,ma duc direct(pacat care nu se iarta)in iad.Dead man walking.In cazul in care nimeni nu mai are(si tacerea este un raspuns) nimic de adaugat,strict cu privire la intrebarea mea,multumesc pentru precizari.Las posteritatii ultimele mele cuvinte :)
|
Citat:
:) Nu numai tu, dar si toti non-ortodocsii si toti paganii necrestini daca Dumnezeu nu decide altfel cu cate unul in mod exceptional. Exemplul preferat de multi este imparatul Traian :) Eu cu siguranta il cred pe Domnul si pe Apostolul Pavel la acest capitol. Dar cum spuneam, trebuie multa iubire de semen pentru a interpreta corect cuvintele referitoare la mantuire :) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:10:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.