Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

AlinB 20.09.2011 20:41:51

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 401843)
Nici mie nu mi s-a parut ca ai fi incalcat vreo regula, ai fost lovita din toate partile si ai reactionat demn. Dar sa stii ca adminul a actionat la cerere, nu cred ca din proprie initiativa. Cineva a observat ca nu te frangi sub pietre si a folosit ... "stiletul". Toate cele bune iti doresc si Domnul fie cu tine, draga Adriana!
Har, smerenie si jertfa de sine.

Ca sa te lamuresc, lucrurile functioneaza cam asa: adminul nu are timp sa citeasca toate postarile de pe forum, utilizatorii raporteaza ceea ce li se pare nepotrivit cu profilul forumului si adminul decide daca are loc sau nu o incalcare a regulilor de bun simt, daca da, se procedeaza in prealabil si in functie de caz la avertismente, daca sunt ignorate se ajunge la banare.

Nimeni nu-l poate obliga sa baneze pe cineva fara sa merite lucrul asta dar mai poate trece cu vederea pana la un punct sau ii pot scapa anumite postari..

MariS_ 20.09.2011 21:08:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 401852)
Ca sa te lamuresc, lucrurile functioneaza cam asa: adminul nu are timp sa citeasca toate postarile de pe forum, utilizatorii raporteaza ceea ce li se pare nepotrivit cu profilul forumului si adminul decide daca are loc sau nu o incalcare a regulilor de bun simt, daca da, se procedeaza in prealabil si in functie de caz la avertismente, daca sunt ignorate se ajunge la banare.

Nimeni nu-l poate obliga sa baneze pe cineva fara sa merite lucrul asta dar mai poate trece cu vederea pana la un punct sau ii pot scapa anumite postari..

Am inteles, multumesc AlinB. Dar, apropo, cine scria cu degetul pe nisip ...? Iertare.

delia31 20.09.2011 21:09:29

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 401804)
Am intrat doar sa multumesc celor care mi-au scris, celor care m-au apreciat si pe care i-am apreciat. Nu voi incalca insa decizia admin de a ma exclude de pe spatiul sau virtual chiar daca nu cred ca i-am incalcat vreo regula.
Numai bine tuturor!

Adriana draga, suflet nelinistit si zbuciumat si cautator - Hristos sa fie cu tine pe drumul intrebarilor tale de la Ierusalimul mintii catre Emaus-ul inimii si nu uita ca nu cunoasterea teoretica cu lux de detalii limpezeste taina, ci TAINA limpezeste cunoasterea.

Hristos si Maica Domnului si toti sfintii cu tine!

AlinB 20.09.2011 22:29:54

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 401857)
Am inteles, multumesc AlinB. Dar, apropo, cine scria cu degetul pe nisip ...? Iertare.

Mai usor cu imaginatia salbatica, nimeni aici nu omoram oamenii cu pietre, dar daca nu e loc de dialog civilizat sau cineva vorbeste doar ca sa se auda pe sine chiar nu cred ca trebuie sa suportam toata cazurile care in mod evident nu-si vor gasi aici vindecarea..

ioanna 20.09.2011 23:37:01

Adriana, iti doresc succes in tot ceea ce ti-ai propus, ai ganduri frumoase, chiar daca unele-s utopice (ma refer la sacerdotiul femeilor in BO :P Topic-ul acesta facea rating prea mare , datorita istetimii tale, care intretineai discutiile. Ii spuneam domnului Man Teo ca forumul este ca un front care te caleste si chiar daca-l parasesti , nu e o infrangere, caci exista infrangeri care nu coboara, ci inalta. Domnul sa fie cu tine!

stefan florin 20.09.2011 23:44:27

Citat:

Am intrat doar sa multumesc celor care mi-au scris, celor care m-au apreciat si pe care i-am apreciat. Nu voi incalca insa decizia admin de a ma exclude de pe spatiul sau virtual chiar daca nu cred ca i-am incalcat vreo regula.
Numai bine tuturor!

Draga mea, Domnul sa fie cu tine mereu! Doamne ajuta!

ioanna 20.09.2011 23:50:43

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 401892)
Adriana, iti doresc succes in tot ceea ce ti-ai propus, ai ganduri frumoase, chiar daca unele-s utopice (ma refer la sacerdotiul femeilor in BO :P Topic-ul acesta facea rating prea mare , datorita istetimii tale, care intretineai discutiile. Ii spuneam domnului Man Teo ca forumul este ca un front care te caleste si chiar daca-l parasesti , nu e o infrangere, caci exista infrangeri care nu coboara, ci inalta. Domnul sa fie cu tine!

Poate ca pe moment unele afirmatii ale tale m-au deranjat, in special cea referitoare la Sfintii Parinti, probabil au venit pe fondul polemicilor, insa am toata admiratia pentru abnegatia ta pentru studiul biblic , pentru intoarcerea pe toate fetele a fiecarui cuvant si puneri in context. Numai bine!

Savonarola 21.09.2011 09:27:38

Citat:

Numai bine tuturor!

Într-adevăr este vorba doar despre ce crezi tu. Totuși în Biserica Ortodoxă este vorba despre ceea ce crede Biserica. Eu cred că excluderea ta de pe forum, deși nu e definitivă, de vreme ce ai reușit să îți mai faci un cont valid, este o măsură foarte bună din mai multe motive. Eu personal, deși te apreciez în anumite privințe, cred că ești vrednică nu doar de excluderea de pe un forum ortodox, ci că ești vrednică de excomunicare din Sfânta Biserică Ortodoxă. Deși și eu am atitudini critice la adresa Ortodoxiei și a BOR, și mai sunt și alții cu atitudini critice, chiar îndreptățite, nu am mai văzut până acum nici un ortodox care să fie atât de total împotriva Ortodoxiei, să vadă numai negru, numai greșeli, numai lucruri negative și care să nu vadă aspectele pozitive ale Bisericii lui Hristos. Asta ca să nu mai pun la socoteală că nu cunoști Ortodoxia, că nu faci eforturi minime de ascultare și de învățare, în schimb faci ascultare la orice vine de la protestanți, papistași și ecumeniști și orice este anti-ortodox. În astfel de condiții nu cred că poți fi în comuniune cu Sfânta Biserică. Atâtea idei greșite referitoare la așa zisa preoție sacramentală a femeilor (asta în condițiile în care tu însăți nu crezi în preoția sacramentală), la Sfânta Euharistie, și altele, fără ca să faci nici măcar un efort pentru a asculta doctrina de credință a Bisericii Ortodoxe și a face ascultare de ea. Ba mai mult, chiar tu ai mărturisit că te "împărtășești" frecvent ba la catolici, ba la anglicani, ba mergi la baptiști, la penticostali și la alte secte; cine te crezi tu și de unde ai această părere că în Biserica Ortodoxă tu îți faci de cap și numai de capul tău? Cine te crezi, copilă? Ai cumva impresia că aici fiecare își face de capul lui că așa crede el că e bine? Te înșeli și te înșeli amarnic!!

AlinB 21.09.2011 15:49:15

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 401947)
Eu personal, deși te apreciez în anumite privințe, cred că ești vrednică nu doar de excluderea de pe un forum ortodox, ci că ești vrednică de excomunicare din Sfânta Biserică Ortodoxă.

Te-a pacalit si pe tine?
N-are nici o treaba cu ortodoxia desi asa s-a trecut la profil, de acolo s-a exclus singura de multa vreme cand a ales sa-si searveasca mai bine siesi si idolului personal caruia ii spune Dumnezeu decat adevaratului Dumnezeu.

Adriana76 24.09.2011 16:08:43

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 401299)
Stiti ce a facut un sfant cand oamenii nu il mai ascultau? A vorbit broastelor si pestilor dintr-un lac si aceia l-au ascultat. Deci speranta nu moare niciodata :)

Doar o mica precizare: este vorba de Sf. Anton de Padova. Pestii si broastele lacului s-au adunat sa-l asculte pe sfant atunci cand oamenii i-au intors spatele.
Numai bine tuturor!

Savonarola 24.09.2011 18:18:56

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 402919)
Doar o mica precizare: este vorba de Sf. Anton de Padova. Pestii si broastele lacului s-au adunat sa-l asculte pe sfant atunci cand oamenii i-au intors spatele.
Numai bine tuturor!

Vrei cumva să ne spui că noi am întors spatele unei sfinte?

AlinB 24.09.2011 18:58:18

Din "certitudinile" pe care le avea, nu ai inteles inca asta?

Cum altfel ai putea fi infailibil daca n-ai fi deja sfant?

Pentru un (neo)protestant, orice forma de credinta, duce automat la sfintenie, important este sa recunosti ca exista un soi de Dumnezeu, sa-i spui Isus Hristos, si restul vine peste noapte, de la sine..

Savonarola 24.09.2011 19:16:38

Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.

Adriana76 25.09.2011 00:51:20

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 402942)
Într-adevăr unele din "certitudinile" ei sunt extrem de suspecte. Nu aș zice că este o protestantă sau neo-, pentru că ați văzut cum îmbrățișează atâtea idei de la papiști sau de la adventiști sau de la ecumeniști. De oriunde ar lua ceva bun de crezut, NUMAI DE LA BISERICA ORTODOXĂ NU. Este păcat de ea pentru că este o tânără destul de dezorientată și care nu acceptă măcar a fi orientată sau călăuzită. Are calități dar este prea răzvrătită. Probabil că ea pur și simplu este prea mare pentru Ortodoxie, pentru un caz așa de mic precum Sfânta Biserică Ortodoxă. Și această revoltă sau neascultare are sau poate avea virtuțile ei dar până la un punct. După cum ați sesizat într-o postare anterioară este foarte probabil să fi suferit anumite traume psihice și tot ceea ce face împotriva Ortodoxiei să fie doar un mecanism de descătușare și de răzbunare pentru acele traume, probabil făcând o asociație mai mult sau mai puțin inconștientă între cauza acelei/acelor traume și Biserica Ortodoxă.

O icoana a Sfintei Fecioare dintr-o biserica Ortodoxa din Milano a plans cu lacrimi de mir (cu miros de "profumo di rose" adica "parfum de trandafiri). Daca doriti, va traduc tot ceea ce spun italienii in video despre acest eveniment ortodox in plin taram catolic, poate asa va mai modelati aprecierile pe care le faceti la adresa interlocutorilor. Stirea si linkul le-am primit de la un prieten catolic, italian.

http://touch.dailymotion.com/#/video..._news?start=38

In urma miracolului s-a umplut biserica de oameni de tot felul de religii, nu numai catolici dar si musulmani veniti sa se roage lui Dumnezeu. Iar mesajul preotului ortodox, parohul acestei biserici, pentru acesti oameni nu a fost sa devina ortodocsi ci le-a spus ca Biserica Ortodoxa si Catolica au turma lor si sa se intoarca la Bisericile lor si sa isi imbratisese parohii (preotii) lor, si sa mearga duminica cu inima deschisa la liturghie pentru ca Hristos ii asteapta acolo. Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti.

Iar aici aveti articolul din care este luat linkul:

http://www.gianlucamarletta.it/wordp...onachelacrima/

Vi-l traduc si pe acesta daca doriti.

Ortodoxia din afara nu-i cea pe care o vad aici. Si cu asta m-am retras.

ioanna 25.09.2011 15:45:41

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403019)
Aceasta este atitudinea unui preot ortodox in plina lume catolica, un preot in biserica caruia s-a produs o astfel de minune. Va pot traduce tot clipul daca doriti.

Normal, nu suntem neoprotestanti, nu facem prozelitism, suntem o biserica rugatoare nu una militanta.
Bine ai revenit!

Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin.

Filmul cu icoana de care a amintit Adriana:
http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed

Adriana76 25.09.2011 20:02:17

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 403049)
Normal, nu suntem neoprotestanti, nu facem prozelitism, suntem o biserica rugatoare nu una militanta.
Bine ai revenit!

Dupa parerea mea preotul a procedat corect, el nu poate incuraja sincretismul religios. Pentru musulmani , conform credintei lor, ar fi fost pacat sa intre intr-o biserica sa se roage la o icoana, fie si a Maicii Domnului, care e respectata de ei, insa asa ceva nu se face in Islam, deci nu e bine sa-i incurajezi in practici contrare principiilor lor, pe care din cauza slabei lor educatii religioase nu le cunosc, atata timp cat nu doresc sa devina crestini, deci se mearga la moschee, sa vorbeasca prima data cu imamul, caci el e indrumatorul lor spiritual. Am vazut pe internet un caz similar, o manastire ortodoxa, Sokolica, care a devenit loc de pelerinaj pentru musulmani. Acestia au intrebat-o pe stareta manastirii: cum sa se roage Fecioarei Maria, iar ea le-a spus: rugati-va in limba voastra si conform legii in care ati fost invatati. Una e sa asisti la serviciul religios al altora si altceva e sa te implici efectiv, sa te rogi, sa te cuminici si sa savarsesti alte practici specifice lor, fara a fi botezat in religia respectiva. Daca doamna aceea anglicana ar fi fost un cleric adevarat, nu te-ar fi impartasit in biserica anglicana, tu nefiind membra a ei, ci te-ar fi sfatuit sa o faci la biserica de care apartii, asa cum preotul ortodox i-a rugat sa mearga fiecare la parohiile de care apartin.

Filmul cu icoana de care a amintit Adriana:
http://www.dailymotion.com/video/xd3...=38#from=embed

Deci cum spuneam, Ortodoxia din afara nu seamana cu ceea ce vad eu aici. Pe acest site se spune de catre ortodocsi ca BC nu are Taine si ca adevarul se gaseste doar la ortodocsi iar catolicii trebuie sa vina la ortodocsi daca vor sa fie in Adevar, in timp ce preotul dintr-o biserica in care a aparut o astfel de minune nu le zice catolicilor ca iata, ar fi semnul ca doar in BO este adevarul ci ii trimite pe catolici in Bisericile lor spunandu-le ca acolo ii asteapta Hristos . Daca tu ai fi unul din catolicii veniti sa vada minunea iar preotul ortodox ti-ar spune sa mergi la tine in Biserica la slujba de duminica pentru ca acolo te asteapta Hristos, ai mai crede apoi pe cei care spun ca biserica ta nu ar avea Sfinte Taine doar pentru ca nu se cheama Ortodoxa? Nu pe asta s-a tot batut moneda aici?

In ceea ce ii priveste pe anglicani, la ei se pot Impartasi toti cei botezati care nu au oprire la Impartasanie in biserica lor, indiferent in care Biserica au fost botezati. I-am spus ca simplul fapt de a ma Impartasi la ei creaza automat oprire de la Impartasanie la ortodocsi, dar mi-a raspuns ca stie, asta nu intra in categoria celor mentionate de ea. Ca atare mi-a dat Impartasania si eu am luat-o. Prejudecatile umane nu fac parte din conduita mea.

Ti-am raspuns la acest mesaj pentru ca ai facut efortul sa imi scrii, esti una din persoanele carora le multumesc pentru raspunsuri. Dar nu este o revenire.
Numai bine!

ioanna 25.09.2011 21:04:02

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403100)
Deci cum spuneam, Ortodoxia din afara nu seamana cu ceea ce vad eu aici.

Nu confunda site-ul acesta cu o Scriptura, cum spunea administratorul. Ortodoxia e numai una, cum se raporteaza oamenii la ea poate sa fie diferit, insa cei de afara nu inseamna ca nu pot gresi la randul lor. Preotul acela a fost diplomat, i-a indemnat sa mearga la bisericile lor, unde ei s-au adunat in numele Lui Hristos, pentru ca asa cum am spus, el nu poate sustine sincretismul religios, nu putea organiza o ruga colectiva si alte actiuni, ar fi fost incorect si pentru ortodocsi si pentru celelalte culte.

Adriana76 25.09.2011 21:24:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 403115)
Nu confunda site-ul acesta cu o Scriptura, cum spunea administratorul. Ortodoxia e numai una, cum se raporteaza oamenii la ea poate sa fie diferit, insa cei de afara nu inseamna ca nu pot gresi la randul lor. Preotul acela a fost diplomat, i-a indemnat sa mearga la bisericile lor, unde ei s-au adunat in numele Lui Hristos, pentru ca asa cum am spus, el nu poate sustine sincretismul religios, nu putea organiza o ruga colectiva si alte actiuni, ar fi fost incorect si pentru ortodocsi si pentru celelalte culte.

Nu stiu cand a spus admin asta, si nu am confundat vreodata site-ul cu o Scriptura. Ba chiar dimpotriva, multe care se spun pe aici nu-s tocmai asa in Scriptura. Ci remarca mea era o alta: in plin taram catolic s-a produs o minune ortodoxa iar parohul acestei biserici, in loc sa le vorbeasca despre Hristos celor veniti, sa le spuna ca Hristos s-ar gasi numai in Ortodoxie, le spune catolicilor ca Hristos ii asteapta in bisericile lor. Avand in vedere ca este preot intr-o biserica plina de Har cu adevarat, ca altfel nu s-ar fi produs o asemenea minune, cu siguranta acel preot nu a gresit cand a spus catolicilor ca il gasesc pe Hristos la ei in biserica. Dar in fine, m-am obisnuit ca aici sa se spuna "nu" evidentei, si sa se teoretizeze fara baze reale. Este usor a spune pe acest site: "sa vina catolicii la Ortodoxie daca vor sa fie in Adevar", in practica insa sunt trimisi inapoi la ei in biserica de chiar preotul ortodox sa il gaseasca la ei pe Hristos. Nu este site-ul acesta o Scriptura, dimpotriva, aici se pot gasi o gramada de idei departe de Adevar si care sunt date cu titlul de Ortodoxie. Ca atare ramane de pus intrebarea pe acest site: ce este de fapt Ortodoxia?

Savonarola 25.09.2011 22:14:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403117)
Ci remarca mea era o alta: in plin taram catolic s-a produs o minune ortodoxa iar parohul acestei biserici, in loc sa le vorbeasca despre Hristos celor veniti, sa le spuna ca Hristos s-ar gasi numai in Ortodoxie, le spune catolicilor ca Hristos ii asteapta in bisericile lor.

Tu ai cam multe remarci și degeaba. Oricum de la un singur caz de preoțaș nu poți să tragi nici o generalizare.

Adriana76 25.09.2011 22:29:46

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 403124)
Tu ai cam multe remarci și degeaba. Oricum de la un singur caz de preoțaș nu poți să tragi nici o generalizare.

Singura generalizare pe care pot sa o trag de aici este: nu exista generalizari in Ortodoxie si ca atare, Ortodoxia nu este altceva decat o suma de raportari umane la un concept abstract numit Ortodoxie si pe care nimeni nu poate sa il defineasca. Orice incercare de a-l defini este o simpla raportare personala la acest concept abstract.

Din punctul meu de vedere, "preotasul" care s-a facut vrednic de o asemenea minune la el in parohie a procedat bine trimitandu-i pe catolici in bisericile lor pentru simplul fapt ca are dreptate: catolicii il gasesc pe Hristos la ei in Biserica, nu-i nevoie sa vina la ortodocsi pentru asta. Mai ramane sa ii vorbiti si lui pe acest ton si sa-l excomunicati din Biserica Ortodoxa si sa-i banati cuvintele "preotasului". Trist ce se intampla pe aici. Bine a zis Domnul ca se va ajunge sa fie numite fericite femeile sterpe la cat de mult se condamna nevinovatii.

Si cu asta v-am salutat. Ramaneti cu bine cu remarcile dvs. Pe mine sincer nu ma intereseaza, il prefer de mii de ori pe "preotas" decat pe dvs.

Savonarola 25.09.2011 22:33:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403127)
Si cu asta v-am salutat. Ramaneti cu bine cu remarcile dvs. Pe mine sincer nu ma intereseaza, il prefer de mii de ori pe "preotas" decat pe dvs.

Bine, dragă du-te la preoțașul tău și spune-i că de fapt vrei să îi furi căciula.

Adriana76 25.09.2011 22:56:43

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 403129)
Bine, dragă du-te la preoțașul tău și spune-i că de fapt vrei să îi furi căciula.

Nu sunt Cain ca sa fur caciula cuiva ci sunt Abel. Este loc pentru toti oamenii pe acest pamant si toti sunt chemati sa-i slujeasca Domnului, nu este nevoie sa-si dea oamenii in cap pentru a-i putea sluji ci dimpotriva, trebuie sa fie toti ca fratii adevarati, nu ca si fratele Cain.

catalin2 25.09.2011 23:43:11

Exista si preoti ecumenisti, mai ales in tarile care nu sunt majoritar ortodoxe. Acestia imprumuta din conceptiile din acea tara (nu stiu daca e si cazul acestui preot, nu inteleg italiana).

Adriana98 26.09.2011 02:14:01

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403100)
Deci cum spuneam, Ortodoxia din afara nu seamana cu ceea ce vad eu aici. Pe acest site se spune de catre ortodocsi ca BC nu are Taine si ca adevarul se gaseste doar la ortodocsi iar catolicii trebuie sa vina la ortodocsi daca vor sa fie in Adevar...

Adriana, nu te grabi sa tragi niste concluzii (gresite) pornind de la premise false!

1. Adevarul întreg se afla doar în Ortodoxie! În alte parti, el este trunchiat, modificat, aggiornat (actualizat, adus la zi), secularizat, intrepretat etc. Se mai poate vorbi de adevar în cazul acesta? - Ai posibilitatea sa verifici toate acestea, daca vrei.

2. A reveni la Adevar înseamna a reveni la Biserica lui Hristos (de dinaintea Schismei de la 1054), iar prin Biserica nu trebuie sa se inteleaga vreo organizatie pamînteasca. Asadar, revenirea la Adevar nu înseamna neaparat a împânzi bisericile ortodoxe, ci mai degraba a readuce în obstea sa Adevarul, cu toate sfintele Taine, si a-L trai, fiecare în comunitatea respectiva.
Citat:

In ceea ce ii priveste pe anglicani, la ei se pot Impartasi toti cei botezati care nu au oprire la Impartasanie in biserica lor, indiferent in care Biserica au fost botezati. I-am spus ca simplul fapt de a ma Impartasi la ei creaza automat oprire de la Impartasanie la ortodocsi, dar mi-a raspuns ca stie, asta nu intra in categoria celor mentionate de ea. Ca atare mi-a dat Impartasania si eu am luat-o.
Deci nu mai esti ortodoxa, ci anglicana ?!
Probabil de aici se trag multe. Fara sa-ti dai seama, ti-ai facut un mare rau. Îti doresc sa-ti revii, sa te trezesti din aceasta "euforie ecumenista", care te împiedica sa constientizezi gravitatea cazului.

Nu uita ca: "Mântuitorul niciodata nu a dorit sa existe partasie între adevar și minciuna.
El într-adevar Se roaga pentru unitate, însa pentru unitatea în Adevar, și nu împotriva Adevarului."

Va veni o zi când vei întelege altfel toate acestea.
Doamne, ajuta!

Adriana76 26.09.2011 02:40:06

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 403154)
Adriana, nu te grabi sa tragi niste concluzii (gresite) pornind de la premise false!

1. Adevarul întreg se afla doar în Ortodoxie! În alte parti, el este trunchiat, modificat, aggiornat (actualizat, adus la zi), secularizat, intrepretat etc. Se mai poate vorbi de adevar în cazul acesta? - Ai posibilitatea sa verifici toate acestea, daca vrei.

2. A reveni la Adevar înseamna a reveni la Biserica lui Hristos (de dinaintea Schismei de la 1054), iar prin Biserica nu trebuie sa se inteleaga vreo organizatie pamînteasca. Asadar, revenirea la Adevar nu înseamna neaparat a împânzi bisericile ortodoxe, ci mai degraba a readuce în obstea sa Adevarul, cu toate sfintele Taine, si a-L trai, fiecare în comunitatea respectiva.
Deci nu mai esti ortodoxa, ci anglicana ?!
Probabil de aici se trag multe. Fara sa-ti dai seama, ti-ai facut un mare rau. Îti doresc sa-ti revii, sa te trezesti din aceasta "euforie ecumenista", care te împiedica sa constientizezi gravitatea cazului.

Nu uita ca: "Mântuitorul niciodata nu a dorit sa existe partasie între adevar și minciuna.
El într-adevar Se roaga pentru unitate, însa pentru unitatea în Adevar, și nu împotriva Adevarului."

Va veni o zi când vei întelege altfel toate acestea.
Doamne, ajuta!

Sunt ortodoxa iar Adevarul este Insusi Hristos pe care nu L-a putut trunchia nimeni. L-au putut doar rastigni. Va veni o zi in care tu vei intelege asta. Din fericire altii au inteles de multa vreme si la ei in Biserica si in viata lor se intampla minuni.
Numai bine!

ludovic 26.09.2011 12:39:13

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 402935)
Pentru un (neo)protestant, orice forma de credinta, duce automat la sfintenie, important este sa recunosti ca exista un soi de Dumnezeu, sa-i spui Isus Hristos, si restul vine peste noapte, de la sine..

Vorbiti in necunostinta de cauza. NP nu considera ca orice credinta duce la sfintenie, asta e doar opinia dvs. In pilda Semanatorului se prezinta categorii de oameni care au crezut(pentru o perioada) dar nu au ajuns la sfintenie. Sfintenia e conditionata de trairea in ascultarea de Dumnezeu si nu de o credinta la nivel verbal care nu produce rod.
Mai bine studiati problema inainte sa emiteti opinii eronate.

AlinB 26.09.2011 14:35:48

Citat:

În prealabil postat de ludovic (Post 403198)
Sfintenia e conditionata de trairea in ascultarea de Dumnezeu si nu de o credinta la nivel verbal care nu produce rod.

Sa zicem ca suntem de acord cu acest aspect.
Si care e reperul pentru "trairea in ascultarea de Dumnezeu"?

Daca o sa spuneti "Scriptura", deja ati calcat stramb, in lumea neoprotestanta nu exista "Scriptura" ci "pareri despre interpretarea Scripturii".

Iar daca cineva are o optica deformata despre modul in care trebuie inteleasa aceasta "ascultare de Dumnezeu", faurindu-si un mic idol care ii spune "Dumnezeu" si care ii da raspunsurile pe care le prefera, nu cele in Adevar, atunci cum ar putea ajunge la sfintire?

Cum poti tu sa-l lamuresti pe respectivul de acest aspect, cand el e convins ca interpretarea lui este infailibila iar ceilalti, inclusiv tu, sunt cei care gresesc? Pe ce baze mai exact?

Am mai lansat intrebarea asta unor neoprotestanti si n-au putut sa ma lamureasca, poate tu reusesti.

DragosP 26.09.2011 15:09:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 403240)
Daca o sa spuneti "Scriptura", deja ati calcat stramb, in lumea neoprotestanta nu exista "Scriptura" ci "pareri despre interpretarea Scripturii".

Au uitat de Sfânta Tradiție, cine s-o ține de ea...

Adriana76 26.09.2011 17:12:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 403240)
Sa zicem ca suntem de acord cu acest aspect.
Si care e reperul pentru "trairea in ascultarea de Dumnezeu"?

Iar daca cineva are o optica deformata despre modul in care trebuie inteleasa aceasta "ascultare de Dumnezeu", faurindu-si un mic idol care ii spune "Dumnezeu" si care ii da raspunsurile pe care le prefera, nu cele in Adevar, atunci cum ar putea ajunge la sfintire?

Cum poti tu sa-l lamuresti pe respectivul de acest aspect, cand el e convins ca interpretarea lui este infailibila iar ceilalti, inclusiv tu, sunt cei care gresesc? Pe ce baze mai exact?

Am mai lansat intrebarea asta unor neoprotestanti si n-au putut sa ma lamureasca, poate tu reusesti.

Arsenie Boca spunea: "Cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca".
Raspunsul la intrebarea ta este unul simplu si in acelasi timp extrem de complex, avand legatura cu cuvintele Domnului:
"Nu judeca si nu vei fi judecat"
si
"Cu ce judecata vei judeca, cu aceea ti se va judeca si tie".

Adica, judecata lui Dumnezeu nu este una absoluta facuta dupa un sablon ci dimpotriva, va fi o judecata aplicata celei omenesti, va tine cont de limitele judecatii omenesti tradusa in iubirea de aproapele pentru ca cel care nu judeca deloc aproapele este cel care isi iubeste foarte mult aproapele si viceversa.

stefan florin 26.09.2011 23:10:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403117)
Nu stiu cand a spus admin asta, si nu am confundat vreodata site-ul cu o Scriptura. Ba chiar dimpotriva, multe care se spun pe aici nu-s tocmai asa in Scriptura. Ci remarca mea era o alta: in plin taram catolic s-a produs o minune ortodoxa iar parohul acestei biserici, in loc sa le vorbeasca despre Hristos celor veniti, sa le spuna ca Hristos s-ar gasi numai in Ortodoxie, le spune catolicilor ca Hristos ii asteapta in bisericile lor. Avand in vedere ca este preot intr-o biserica plina de Har cu adevarat, ca altfel nu s-ar fi produs o asemenea minune, cu siguranta acel preot nu a gresit cand a spus catolicilor ca il gasesc pe Hristos la ei in biserica. Dar in fine, m-am obisnuit ca aici sa se spuna "nu" evidentei, si sa se teoretizeze fara baze reale. Este usor a spune pe acest site: "sa vina catolicii la Ortodoxie daca vor sa fie in Adevar", in practica insa sunt trimisi inapoi la ei in biserica de chiar preotul ortodox sa il gaseasca la ei pe Hristos. Nu este site-ul acesta o Scriptura, dimpotriva, aici se pot gasi o gramada de idei departe de Adevar si care sunt date cu titlul de Ortodoxie. Ca atare ramane de pus intrebarea pe acest site: ce este de fapt Ortodoxia?

ai zis ca la acea biserica ortodoxa au venit si musulmani. Acum te intreb eu pe tine: cum poate un musulman sa-l gaseasca pe Hristos in moscheele lor atat timp cat in Islam Iisus este doar un simplu profet si nu fiul lui Dumnezeu iar Mahomed este mai mare ca Iisus? Iar la intrebarea: ce este de fapt Ortodoxia raspunsul meu este ORTODOXIA=CRESTINISM!

Adriana76 27.09.2011 01:24:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 403399)
ai zis ca la acea biserica ortodoxa au venit si musulmani. Acum te intreb eu pe tine: cum poate un musulman sa-l gaseasca pe Hristos in moscheele lor atat timp cat in Islam Iisus este doar un simplu profet si nu fiul lui Dumnezeu iar Mahomed este mai mare ca Iisus? Iar la intrebarea: ce este de fapt Ortodoxia raspunsul meu este ORTODOXIA=CRESTINISM!

Eu nu sunt experta in Islam. Am aflat de pe acest site doar de calugarii sufi ca ar cunoaste Trinitatea, nu si ceilalti. Dar oricum nu era vorba de ei. Minunea a atras oameni de diverse confesiuni si tocmai faptul ca oamenii nu mai sunt atat de separatisti pe motive religioase a facut ca unii sa isi depaseasca granitele propriei confesiuni si sa intre intr-o biserica ortodoxa.

Daca Ortodoxia=Crestinism atunci Crestinism=Ortodoxia, ca in matematica? :)

Adriana98 27.09.2011 03:35:37

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403269)
Arsenie Boca spunea: "Cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca".
Raspunsul la intrebarea ta este unul simplu si in acelasi timp extrem de complex, avand legatura cu cuvintele Domnului:
"Nu judeca si nu vei fi judecat"
si
"Cu ce judecata vei judeca, cu aceea ti se va judeca si tie".

Adica, judecata lui Dumnezeu nu este una absoluta facuta dupa un sablon ci dimpotriva, va fi o judecata aplicata celei omenesti, va tine cont de limitele judecatii omenesti tradusa in iubirea de aproapele pentru ca cel care nu judeca deloc aproapele este cel care isi iubeste foarte mult aproapele si viceversa.

Nu este vorba de judecarea aproapelui pentru neputintele sale morale, ci de criticarea învataturilor eretice.

"Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe pacatuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, si nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevarul revelat, si nu parerile oamenilor obisnuiti.

Cel ce crede în adevarurile Revelatiei dumnezeiesti aduce cinstire lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotriveste acestora îl scoate pe Dumnezeu mincinos (vezi I In 5, 10). Iar acest fapt este un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh, care nu se va ierta nici în veacul acesta, nici în cel viitor (vezi Mt. 12, 32)!"

Vorbele lui Hristos "Nu judecati ca sa nu fiti judecati!" nu înseamna sa admitem stricarea dreptei noastre credinte de catre eretici. Aceste cuvinte ne îndeamna sa nu osândim pe aproapele nostru pentru pacatele si slabiciunile lui firesti."

Surse: "Unica osândire îngaduita" din cartea Arhimandritului Serafim Alexeiev "Cea mai scurta cale catre rai: Nu judeca si nu vei fi judecat"
si http://hristofor.wordpress.com/2011/...ire-ingaduita/

Adriana76 27.09.2011 05:41:58

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 403422)
Nu este vorba de judecarea aproapelui pentru neputintele sale morale, ci de criticarea învataturilor eretice.

"Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe pacatuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, si nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevarul revelat, si nu parerile oamenilor obisnuiti.

Cel ce crede în adevarurile Revelatiei dumnezeiesti aduce cinstire lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotriveste acestora îl scoate pe Dumnezeu mincinos (vezi I In 5, 10). Iar acest fapt este un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh, care nu se va ierta nici în veacul acesta, nici în cel viitor (vezi Mt. 12, 32)!"

Vorbele lui Hristos "Nu judecati ca sa nu fiti judecati!" nu înseamna sa admitem stricarea dreptei noastre credinte de catre eretici. Aceste cuvinte ne îndeamna sa nu osândim pe aproapele nostru pentru pacatele si slabiciunile lui firesti."

Surse: "Unica osândire îngaduita" din cartea Arhimandritului Serafim Alexeiev "Cea mai scurta cale catre rai: Nu judeca si nu vei fi judecat"

Ce intelegi prin oameni "obisnuiti"? Toti oamenii "obisnuiti" au o parere despre acest subiect si intr-un nici un caz nu gandesc nici macar a miliardimea parte ca tine.
Adevarul revelat este unul singur, Iisus Hristos, ori definitia Lui pentru pacatul impotriva Duhului Sfant a fost cu totul alta.
Judeci cele despre Adevarul revelat exact dupa iubirea pe care o ai fata de oameni. Cu cat ai mai multa, judeci mai drept si cu cat ai mai putina, judeci mai stramb. Iar cum iubirea nu se poate invata teoretic ci se poate numai trai, orice discutie despre Adevarul revelat intre doua persoane cu nivel diferit de a iubi si deci de a intelege Adevarul revelat devine inutila. Sa nu te superi.

Adriana98 27.09.2011 12:13:28

Citat:

În prealabil postat de Adriana76 (Post 403424)
Ce intelegi prin oameni "obisnuiti"? Toti oamenii "obisnuiti" au o parere despre acest subiect si intr-un nici un caz nu gandesc nici macar a miliardimea parte ca tine.

Citatul meu era urmatorul: "Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe pacatuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, si nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevarul revelat, si nu parerile oamenilor obisnuiti." Daca din tot citatul doar sintagma "oamenii obisnuiti" ti-a retinut atentia, atunci nu mai are sens sa continuam discutia, fiindca tu ai idei preconcepute, raspunsuri pregatite la tot felul de întrebari, iar de se întâmpla ca un raspuns sa te gaseasca nepregatita sau sa nu-ti convina, atunci te legi de detalii.

De retinut ca:
Adevarul nu se schimba în functie de numarul celor care-l sustin, fiindca adevarul este mai presus de ceea ce sunt capabili sau incapabili sa gândeasca si sa accepte oamenii. Si aici nu e vorba de vreo opinie oarecare, a vreunui nestiutor, ci de Adevarul revelat, pastrat întreg doar în Ortodoxie. Sper ca acum sa fie clar.
Citat:

Adevarul revelat este unul singur, Iisus Hristos, ori definitia Lui pentru pacatul impotriva Duhului Sfant a fost cu totul alta.
Mîntuitorul nu a dat definitii, dar daca tu vrei sa le numesti astfel, atunci, te rog sa redai aici "definitia" Sa despre pacatul împotriva Duhului Sfînt.
Citat:

Judeci cele despre Adevarul revelat exact dupa iubirea pe care o ai fata de oameni. Cu cat ai mai multa, judeci mai drept si cu cat ai mai putina, judeci mai stramb. Iar cum iubirea nu se poate invata teoretic ci se poate numai trai, orice discutie despre Adevarul revelat intre doua persoane cu nivel diferit de a iubi si deci de a intelege Adevarul revelat devine inutila. Sa nu te superi.
Nu ma supar, dar marea problema o constituie tocmai felul tau de a interpreta Scripturile si Cuvîntul lui Dumnezeu. Adevarul nu se schimba în functie de capacitatea fiecaruia de a-L întelege. Daca s'ar fi mers pe principiul asta, azi nu am mai fi avut acces la Adevarul pastrat cu atâta jertfa si transmis noua, nevrednicilor.
Or, tu propui în permanenta modificari, în functie de factorul iubire. Ei bine, nu poate fi vorba de iubire decât în adevar si celui care se departeaza de el, trebuie sa i se spuna. Nu facem compromisuri în numele unei iubiri prost întelese.

Adriana, în ciuda faptului ca te declari ortodoxa, din felul tau de a pune problema razbat o gândire si o atutidine de tip neo-protestant, incompatibile cu Ortodoxia, în care daca ai cauta fara prejudecati si cu mai multa smerenie, ai afla raspunsuri la toate întrebarile, si cu ajutorul lui Dumnezeu, ai întelege mai multe. Iertare ca tocmai eu vorbesc de smerenie, dar chiar daca noua oamenilor ne vine foarte greu sa ne smerim, sa nu uitam ca este o conditie fara de care nu putem înainta duhovniceste.

Adriana76 27.09.2011 14:38:35

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 403472)
Citatul meu era urmatorul: "Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe pacatuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, si nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevarul revelat, si nu parerile oamenilor obisnuiti." Daca din tot citatul doar sintagma "oamenii obisnuiti" ti-a retinut atentia, atunci nu mai are sens sa continuam discutia, fiindca tu ai idei preconcepute, raspunsuri pregatite la tot felul de întrebari, iar de se întâmpla ca un raspuns sa te gaseasca nepregatita sau sa nu-ti convina, atunci te legi de detalii.

De retinut ca:
Adevarul nu se schimba în functie de numarul celor care-l sustin, fiindca adevarul este mai presus de ceea ce sunt capabili sau incapabili sa gândeasca si sa accepte oamenii. Si aici nu e vorba de vreo opinie oarecare, a vreunui nestiutor, ci de Adevarul revelat, pastrat întreg doar în Ortodoxie. Sper ca acum sa fie clar.
Mîntuitorul nu a dat definitii, dar daca tu vrei sa le numesti astfel, atunci, te rog sa redai aici "definitia" Sa despre pacatul împotriva Duhului Sfînt.
Nu ma supar, dar marea problema o constituie tocmai felul tau de a interpreta Scripturile si Cuvîntul lui Dumnezeu. Adevarul nu se schimba în functie de capacitatea fiecaruia de a-L întelege. Daca s'ar fi mers pe principiul asta, azi nu am mai fi avut acces la Adevarul pastrat cu atâta jertfa si transmis noua, nevrednicilor.
Or, tu propui în permanenta modificari, în functie de factorul iubire. Ei bine, nu poate fi vorba de iubire decât în adevar si celui care se departeaza de el, trebuie sa i se spuna. Nu facem compromisuri în numele unei iubiri prost întelese.

Adriana, în ciuda faptului ca te declari ortodoxa, din felul tau de a pune problema razbat o gândire si o atutidine de tip neo-protestant, incompatibile cu Ortodoxia, în care daca ai cauta fara prejudecati si cu mai multa smerenie, ai afla raspunsuri la toate întrebarile, si cu ajutorul lui Dumnezeu, ai întelege mai multe. Iertare ca tocmai eu vorbesc de smerenie, dar chiar daca noua oamenilor ne vine foarte greu sa ne smerim, sa nu uitam ca este o conditie fara de care nu putem înainta duhovniceste.

Adevarul nu poate fi modificat in nici un fel pentru ca nu este o idee sau o dogma ci este o Persoana, este Iisus Hristos care nu poate fi modificat dupa bunul plac al unuia si altuia iar cele spuse de El se gasesc in Evanghelie, inclusiv invatatura despre pacatul impotriva Duhului Sfant care nu-i altceva decat a atribui satanei cele ce sunt de la Dumnezeu. A mai spus tot Iisus ca cine va pacatui impotriva Lui, a lui Iisus, va fi iertat, deci pacatul impotriva Lui nu este tot una cu pacatul impotriva Duhului Sfant. Scrie negru pe alb.

Vorbesti mereu de interpretare. Fariseii cei invatati il acuzau pe Iisus de hula cand de fapt ei erau hulitorii. Multimea oamenilor neinvatati insa intelegea perfect cuvintele Domnului motiv pentru care Domnul multumeste Tatalui ca a ascuns toata invatatura de cei invatati pentru a o dezvalui celor mici. Deci scrie negru pe alb ca cei mici inteleg invatatura mai bine decat invatatii de farisei. Care era diferenta intre farisei si oamenii obisnuiti de invatatura primilor nu le servea la nimic iar incultura celor din urma era un avantaj? Diferenta era una singura: primii (fariseii) erau plini de ura si pizma in timp ce ultimii (oamenii simplii) erau plini de iubire si recunostinta. Fara aceasta asezare a inimii oamenilor simplii, adica celor de pe urma, nimeni nu poate ajunge printre primii ci primii vor fi cei din urma si vice-versa.

catalin2 27.09.2011 20:45:21

Citat:

În prealabil postat de Adriana98 (Post 403422)

Corect ceea ce ai scris, acesta e adevarul.

Scotland The Brave 27.09.2011 21:08:05

Ce inseamna exact ,,Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe"? Daca,de exemplu,eu iau la cunostiinta de cele sustinute de credinta ortodoxa dar ramin protestant inseamna pacat contra ei si implicit ,,un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh"?As dori,daca se poate,un raspuns scurt si la obiect.Cine este Arhimandritului Serafim Alexeiev?Inteleg ca este un rus.A facut ceva notabil,adica este declarat sfant sau este doar arhimandrit?Am dat cautare dupa nume si nu am gasit mare lucru.Un link cu detalii daca se poate,multumesc.

Adriana76 28.09.2011 00:10:50

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 403570)
Ce inseamna exact ,,Cei ce pacatuiesc împotriva credintei ortodoxe"? Daca,de exemplu,eu iau la cunostiinta de cele sustinute de credinta ortodoxa dar ramin protestant inseamna pacat contra ei si implicit ,,un sacrilegiu! Este hula împotriva Sfântului Duh"?As dori,daca se poate,un raspuns scurt si la obiect.Cine este Arhimandritului Serafim Alexeiev?Inteleg ca este un rus.A facut ceva notabil,adica este declarat sfant sau este doar arhimandrit?Am dat cautare dupa nume si nu am gasit mare lucru.Un link cu detalii daca se poate,multumesc.

Din punctul de vedere al celor care folosesc expresia "pacat impotriva credintei ortodoxe" lucrurile stau asa: adevarul revelat este constituit din dogmele ortodoxe si toata invatatura ortodoxa iar cine spune altfel decat aceasta invatatura nu spune adevarul revelat ci spune minciuni iar aceste minciuni impotriva adevarului revelat sunt pacate impotriva Duhului Sfant. Este strict punctul lor de vedere. Ca atare, din punctul lor de vedere, faptul ca ai luat la cunostinta ceea ce spune ortodoxia dar continui sa sustii alte idei contrare ei, pacatuiesti impotriva credintei ortodoxe si a Duhului Sfant. Este o idee destul de vehiculata de fundamentalisti, nu numai de cei ortodocsi, ci si de cei din alte religii care fac exact acelasi rationament, folosindu-se bine-nteles de modul lor de a exprima aceste notiuni. Ortodoxia are meritul de a se fi limitat la pedeapsa cu excomunicarea spre deosebire de altii care au trecut la masuri mai radicale impotriva celor care pacatuiau impotriva credintei (si care sunt perceputi ca dusmani periculosi pentru suflet).
Exista si religii care nu au acest concept de pacat impotriva credintei, iar consecinta este o mare toleranta fata de altii si o mare deschidere de spirit, gandire etc, lucruri interzise in credintele unde exista ideea de pacat impotriva credintei.
Din ce am observat pana acum...

Scotland The Brave 28.09.2011 00:38:07

Am inteles.Deci din punct de vedere al invataturii ortodoxe,raportata la situatia mea,daca nu se schimba in sensul convertirii mele,ma duc direct(pacat care nu se iarta)in iad.Dead man walking.In cazul in care nimeni nu mai are(si tacerea este un raspuns) nimic de adaugat,strict cu privire la intrebarea mea,multumesc pentru precizari.Las posteritatii ultimele mele cuvinte :)

Adriana76 28.09.2011 01:59:00

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 403631)
Am inteles.Deci din punct de vedere al invataturii ortodoxe,raportata la situatia mea,daca nu se schimba in sensul convertirii mele,ma duc direct(pacat care nu se iarta)in iad.Dead man walking.In cazul in care nimeni nu mai are(si tacerea este un raspuns) nimic de adaugat,strict cu privire la intrebarea mea,multumesc pentru precizari.Las posteritatii ultimele mele cuvinte :)

:)

Nu numai tu, dar si toti non-ortodocsii si toti paganii necrestini daca Dumnezeu nu decide altfel cu cate unul in mod exceptional. Exemplul preferat de multi este imparatul Traian :)

Eu cu siguranta il cred pe Domnul si pe Apostolul Pavel la acest capitol. Dar cum spuneam, trebuie multa iubire de semen pentru a interpreta corect cuvintele referitoare la mantuire :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:10:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.