Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dumnezeu, Patrie, Famile (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10420)

GMihai 24.06.2015 16:16:27

Dar a spus deja ca Biserica greseste folosind acea slujba. Se considera mai presus de Biserica.

AlinB 24.06.2015 16:16:43

Unde a spus?

GMihai 24.06.2015 16:24:54

Pe acest topic, pagina 76, postarea cu nr. 757.

Igor_Paslusnik 24.06.2015 16:43:38

Am mai vorbit odată despre subiectul acelei slujbe.
Tot când l-a ridicat Mihai, i-am dat același răspuns, apoi Mihai a tăcut ca melcul.
Acum și ție, îți dau același răspuns din nou, entuziasmat și bucuros, ca și atunci dat lui Mihai:

Și eu și Biserica spunem același lucru:

Acea slujbă se face pentru bincuvântarea oamenilor (nu a armelor lor), ca să se oprească din calea lor de a dori să ucidă alți oameni, să-i lumineze Dumnezeu cu înțelepciune să evite uciderea altor oameni, să-i întoarcă sănătoși acasă păziți fiind, când vor fi sub asediul armelor oamenilor lipsiți de Dumnezeu. Acea slujbă face referire mai mult la războiul nevăzut, purtat în fiecare zi, de toți oamenii de pe pământ, fie că vor sau nu, cu ei înșiși, cu lumea și cu demonii.

Deci acea slujbă, nu le asigură că nu vor muri în război.
De aceea e mai bine să se ducă niciodată în război.
E războiul altora.
Creștinii nu poartă niciodată război.
Dacă spune că trebuie să-mi apăr țara, că sunt cetățean român, refuz cetățenia, să mă dea afară din țară, să mă facă apatrid.
Dar refuz să omor pe altcineva.

E limpede?

Declar, afirm, susțin, întăresc, cum vreți voi:

Dacă Biserica declară că prin acea slujbă, binecuvintează acțiunile de ucidere a altor oameni, Biserica Ortodoxă, Una creștină, greșește și cade în erezie.
Și are nevoie de ajutor, cum a avut când a mai fost odată eretică, și a scos-o din erezie, singurul creștin rămas pe pământ: Sfântul Maxim Mărturisitorul.

E limpede?

Dar dacă cei trimiși vor face prostia să ucidă pe alții, vor muri și ei.
"Cel ce scoate sabia, de sabie va pieri", spune Hristos.

Înlocuiți cuvântul sabie, cu orice cuvânt ce arată o armă.

De aceea, bunicul meu trăgea deasupra capurilor inamicilor, și s-a întors acasă sănătos din ambele războaie mondiale.

Și de aceea, nici eu nu voi pune mâna pe armă deloc, sub nicio formă, nici chiar dacă aș fi în pericol să fiu pușcat, să fiu executat de Legea Marțială.
Fiindcă sunt creștin.
Și mă bucur mult.
Legea lui Dumnezeu e mai presus de Legea Marțială. Punct. :)

Legea Marțială, o fac folomoc și o arunc la gunoi.
N-am nevoie de ea.
Nici de ordinele țipate cu salivă, de la vreun omuleț lipsit de iubire, ce se agită că "trebuie" să-mi apăr țara, altfel, mă pușcă.
Mie nu-mi poruncește niciun om, ci Hristos îmi poruncește.
Asta să fie clar !
Dacă îmi poruncește, îl ascult fiindcă nu-mi spune nimic împotriva poruncilor Domnului meu, Hristos.
Îl ascult, fiindcă vreau să-i slujesc, fiindcă-l iubesc.
Dar până la un punct.
Când sare calu', să-l mai asculte pereții, că eu nu.

Deci îi spun:
Ioane, nene, sau cum l-o fi chemând, poftim pușcă-mă ! :) N-ai decât. E fapta ta, bolnav cu sufletul... Io' îți spun de acum, că te iert.

Eu le-am propus de la început, să mă dea afară din țară, să mă facă apatrid.
Dacă ei vor să mă puște, că refuz să apăr o bucată de pământ căzută în păcat, n-au decât, e crima lor.
Mă trimit acasă, la Hristos, iar ei se odândesc.

O să mă rog din ceruri, pentru pocăința lor, să le pară rău că m-au ucis, să vină și ei în Cerurile cele mai presus de gândire, cu Hristos și Sfinții :)
Altfel, ajung în iad, și nici eu și nici ei, nu vrem asta...

Na, ce-i așa mare lucru?

Ce agitați sunteți, parcă a-ți fi copii mici, bebelași. Din cauza puținei voastre credințe și puținei voastre iubiri.
Că vă e frică de moarte, oameni puțini de suflet ce sunteți...
Frica de Dumnezeu! Aia trebe'. Aia e începutul înțelepciunii, spune Dumnezeu, în Biblie.

Dumnezeu să ne-ajute.

"Pace vouă !"

E limpede? :)

Mânca-v-ar Raiul... :)

Pelerin spre Rasarit 24.06.2015 17:11:00

Igor_Paslusnik:,, Declar, afirm, susțin, întăresc, cum vreți voi: Dacă Biserica declară că prin acea slujbă, binecuvintează acțiunile de ucidere a altor oameni, Biserica Ortodoxă, Una creștină, greșește și cade in erezie."

Pentru mine punctul tau de vedere este clar, ai exprimat pozitia ta fara dubii si discutia o inchei aici.

Igor_Paslusnik 24.06.2015 17:21:46

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 593288)
Igor_Paslusnik:,, Declar, afirm, susțin, întăresc, cum vreți voi: Dacă Biserica declară că prin acea slujbă, binecuvintează acțiunile de ucidere a altor oameni, Biserica Ortodoxă, Una creștină, greșește și cade in erezie."

Pentru mine punctul tau de vedere este clar, ai exprimat pozitia ta fara dubii si discutia o inchei aici.

De acord.

Să nu mai stai în erezia calvină, fiindcă nu ai să te mântuiești. Te anunț din nou.

Pace ție, frate risipitor de har, milă, iubire și tot lucrul bun.

abaaaabbbb63 24.06.2015 17:31:13

Deeeci, pana la urma, dupa toate discutiile pe care le-a purtat Igor (Emilian), se ajunge la concluzia ca toata lumea este eretica, inclusiv Biserica Ortodoxa.

Deeeci, back to square one. Cine vrea sa inventeze o religie ne-eretica?

Igor_Paslusnik 24.06.2015 17:34:43

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 593290)
Deeeci, pana la urma, dupa toate discutiile pe care le-a purtat Igor (Emilian), se ajunge la concluzia ca toata lumea este eretica, inclusiv Biserica Ortodoxa.

Deeeci, back to square one. Cine vrea sa inventeze o religie ne-eretica?

Asta-i doar părerea ta. Eronată.

Citește tot postul meu, nu pe sărite, ce îți dă Pelerinul eretic. Pelerinul, tipic ereticilor, alege ce îi place și restul evită, ocolește, îi sare în ochi și se face că nu vede. Dar eu nu zic nimic. Atâta poate el...

După măsura cu care judecă, va fi judecat.

Biserica Ortodoxă, este Una creștină, Una a lui Hristos, nu slujește hristoșilor mincinoși, și doar ea aduce mântuirea. Ea este Mireasa lui Hristos, prin mlădițele ei, care suntem noi, creștinii fără erezie, și a fost, este și va fi, unica Biserică fără erezie.

Dar în timpurile din urmă, se vor mai rupe cărămizi și mlădițe din ea, și vor merge în erezie, chiar și ierarhi.

Dar ea, tot întreagă va rămâne. Când vor suna trâmbițele Judecății, și atunci va fi Biserica lui Hristos, spun proorociile stareților ruși de la Optina, va fi o singură Biserică de lemn, întro pădure, cu un episcop, un preot, un diacon și o familie de credincioși cu copii lor. Atât. Ei vor mai fi singurii ortodocși, creștinii fără erezie.

Doamne, să depărtezi timpurile acelea, cât mai mult... depinde doar de credința și faptele noastre...

Abaaaabbbb63, însă nu mă mir de afirmațiile tale, că și tu ești eretic, și tu faci la fel ca Pelerin (spre iad pe cărarea calvinismului).

Dumnezeu să aibe milă de voi, și de noi să rămânem în Biserica lui Hristos, nebiruiți. Amin.

GMihai 24.06.2015 17:39:06

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 593287)

Și eu și Biserica spunem același lucru:

Minți.

Citat:

[i]Acea slujbă se face pentru bincuvântarea oamenilor (nu a armelor lor),

După cum spuneam, minți. Iată ce scrie în Molifelnic:

"După aceea, luând apă sfințită, preotul stropește armele, zicând:

Binecuvântarea lui Dumnezeu
, Celui slăvit în Sfânta Treime, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, prin stropirea cu această apă sfințită, să se pogoare și să fie asupra armelor acestora, și asupra celor care le vor purta, spre păzirea și apărarea adevărului lui Hristos. Amin."

Citat:

Declar, afirm, susțin, întăresc, cum vreți voi:

Dacă Biserica declară că prin acea slujbă, binecuvintează acțiunile de ucidere a altor oameni, Biserica Ortodoxă, Una creștină, greșește și cade în erezie.
Și are nevoie de ajutor, cum a avut când a mai fost odată eretică, și a scos-o din erezie, singurul creștin rămas pe pământ: Sfântul Maxim Mărturisitorul.

E limpede?

Da, e limpede. E limpede că tu susții că Biserica a căzut în erezie și că are nevoie de tine, Botoș Remus Emilian, un nou Maxim Mărturisitorul, ca să o scoată din erezie. Ți s-a mai sugerat, în repetate rânduri, să cauți ajutor de specialitate, dar se pare că fără folos...

abaaaabbbb63 24.06.2015 17:43:25

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 593291)
Biserica Ortodoxă, este Una creștină, Una a lui Hristos, nu slujește hristoșilor mincinoși, și doar ea aduce mântuirea. Ea este Mireasa lui Hristos, și a fost, este și va fi fără erezie.

Deci ignoram episodul cu armele (unde ai zis chiar tu ca Biserica Ortodoxa e eretica) si trecem mai departe?

Bun! Hai sa trecem peste ereziile celorlalte religii! Acum sunt si ele adevarate! Yay! Happy ending!

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:44:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.