![]() |
Nu e nimeni bătut în cap măi Teddy. Poate câte unul care nu și-a luat medicația, dar să nu generalizăm!
|
Citat:
|
Propun ca geocentristii sa mearga pe jos, sau sa dea in judecata cefereul. Cum de ce? pai nu vedeti ca saracii copaci alearga si trudesc sa ajunga trenul la timp, si fraierii de calatori imbogatesc caile ferate! Nasol, domnilor. Sa facem si un raport la (varza de) Bruxelles, cum ca coruptia tre' monitorizata.
Cum merg copacii si trenul sta, asa Soarele se invarte in jurul Terrei. Care Terra, a propos, este si ramane planeta, si daca face Badulescu minuni. |
Citat:
|
Citat:
|
Comoara
Citat:
Să fie de folos în continuare, știam că undeva se va găsi o inimă deschisă, dee Domnul să mergi cu Scriptura și Părinții în același duh, și toate cele de folos se vor lumina și limpezi. Inclusiv această problemă a formei Pământului dacă te interesează cu adevărat. Credința ta și intuiția înșelării aduse de "știința" cu nume mincinos din ultimii 2-300 de ani (și nu numai în cosmologie, dar și în biologie, antropologie, istorie, și celelalte "naturale", se pot lua pe rând la verificat și comparat cu revelația), vor fi de folos. Nimic din cele ale Scripturii și Părinților nu e de lepădat, să nu încercăm a-i sorta și filtra noi după cum ni se pare: primim antievoluționismul și cronologia lor de pildă, dar lepădăm ca pe o înșelare cosmologia lor! Ei tâlcuiau după "știința vremii lor"? "Pentru ce vă spun acestea? Pentru că e vorba să cercetez alcătuirea lumii și să contemplu universul nu pe temeiul principiilor filosofiei lumii, ci pe temeiul învățăturilor pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise, slujitorul Lui, Care i-a vorbit lui Moise aievea, nu prin enigme. De aceea trebuie neapărat ca cei care doresc să vadă aceste mărețe lucruri să aibă exercitată mintea lor pentru înțelegerea învățăturilor ce ne stau în față. Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron "Adevărul lui Dumnezeu este simplu; cum să se îndeletnicească mintea trufașă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale. Este mai original, deși aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeți ca așa este, uitați-vă la teoriile cosmogonice actuale: seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbește în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri și cât timp se irosesc pentru asta – și totul în zadar! Lucrul s-a săvârșit simplu: “A zis, și s-au făcut; a poruncit, și s-au zidit”. Mai bine de atât n-o să descopere nimeni. Sfântul Teofan Zăvorâtul "În concepția scriptural-patristică, Pământul, ca sălaș al omului, încununarea zidirii lui Dumnezeu, este centrul universului. Orice altceva, indiferent de explicația științifică a stării și mișcării sale prezente sau de imensitatea sa fizică în comparație cu pământul, este un lucru secundar și a fost făcut întru folosul Pământului, adică al Omului. Ieromonah Serafim Rose |
Of of, mai mai.
Acele vederi si texte au fost depasite. Dupa mine, sunt bune numai de muzeu. D-le Postelnicu, trmitieti va rog un pormubel voiajor cu acest mesaj: de ce geocentristii ignora in asa hal intelectul uman, recte matematica, fizica, si alte cuceriri? Pardon, "inselari" (????). Raman logat, da' nu mai postez un timp: continui treaba, sa nu plec de la servici la orele la care caii mei nu vad prea bine. Soarele ala invartitoriu se culca mai devreme, acum. O sa il rog pe Murong Chui sa imi dea o unitate de calarie khitana; pot fi atacat de varcolaci in timpul serii. Badulescul are ocheri, da' dupa el, folosirea telescopului deschide poarta deformarii perceptieie de catre Vrajmasul. Ce ti-e si cu optica asta...de la Ala de Jos inspirata, ca toata stiinta, de altfel. Gata, inchid cutia cu porumbei! |
Doar BASCALIE ?
Citat:
|
Citat:
Mult tupeu ai dumneata stând ascuns după stâncă și aruncând de acolo cu petarde și fumigene, și după ce te-ai plâns la toți că eu te-am jignit sau că mi-am bătut joc de sfântul din avatar, nu fiindcă am scris eu ceva urât ci pur și simplu că deși nu ai citit din ce am scris tu asta ai înțeles că eu mi-am bătut joc de tine deși nu poți da niciun exemplu ci iar o să vi cu o ceartă de parcă cineștie ce mesia mincinos ai văzut și ce rele ți-am făcut eu ție sau bisericii și că toț sunteți victime. Păi tu nu citești nici ce scri dumneata? Dragul meu, mesia mincinos este orice apostol, orice creștin, orice arhiereu, oricine care se îmbrăcă în credință și în sfințenie dar care tăgăduiește puterea ei... putere de răstignire și de trăirea și ducerea unei vieți curate ce ajunge la viața veșnică, fiindcă dacă n-ar tăgădui-o n-ar umbla ei după avere și măriri deșarte și plăceri și îndreptățirea mincinoșilor care dețin puterea, nu s-ar speria așa de rău dacă le arăți Adevărul așa cum ei n-or să-L știe niciodată. Voi nu-l pricepeți pe proorocul Arsenie însă vă speriați foarte rău de ce a zis și scris el și speriați și pe alții ca nu cumva... nu cumva să... nu cumva să nu vă dea vouă dreptate prostimea pe baza decredibilizării folosindu-vă de scrierile sfinților... voi cei care ați priceput nu numai scripturile anapoda spre a voastră pierzare dar și realitatea nu o vedeți așa cum este de la Dumnezeu ci cum v-a născocit vouă dracul modele și închipuiri pe placul lăcomiei și viselor și spaimelor voastre. Deci de ce-mi pui iarăși întrebări de gâgă? Ca să dai fuga pe Wiki și să mă contrazizici cu alte și alte prostii pe care nu le pricepi deloc? Unde te-am jignit deci dragule în discuția anterioară și unde mi-am bătut joc de ce a zis sfântul prooroc? Oare nu ți-am arătat că eu știu ce a scris el învățând și ce a zis pe cînd tu dai citate copiate purtat de grija fățărnică, grija aia mare ca nu cumva cineva să se lase contaminat de... de ADEVĂRUL! Tu nici nu știi ce e ăla un câmp, iar eu am făcut la facultate până mi-a ieșit pe ochi și tot tu mă întrebi dacă am auzit de el, de câmpul gravitațional, o altă scorneală a științificilor absurzi însă foarte mari 'explicaționiști'. Păi acolo am zis că nu există legea atracției universale, căci este minciună și nu a fost demonstrată în spațiu unde este imponderabilitate. Deci nu există și cu toate că nimeni n-a văzut-o în practică voi credeți că corpurile se atrag așa de-a moca. Și ți-am explicat că ceea ce susțin mincinoșii că e câmp gravitațional nu e altceva decât cpă sub soare de la o anumită distanță apele curg și se adună formând mările, și cum totul are la bază apa, și pietrele și focul, e clar că toate obiectele cad la pământ și dacă pismuiesc sfințenia Domnului atunci se duc până pe fundul mării ca plumbul. Voi nu mă credeți, și-mi pare rău pentru voi, dar nu-mi pasă de unii care nu vor să creadă că doar nu am să-i forțez, e treaba lor ce răstălmăciri și ce prostii au ei în cap, dar fiindcă-mi ești simpatic am să-și mai spun o taină foarte frumoasă: Nu există electroni ci electro-magnetismul este defapt forma fizico-practică a dreptății lui Dumnezeu în creație! Astfel dacă cineva face o îndreptare electrică apare imediat un câmp magnetic care are un flux magnetic ce poate naște o scurgere electrică pe direcție viceversa. Ei au început să explice asta inventând sarcinile cu plus și cu minus, apoi plinurile și golurile și alte asemenea explicații când defapt nu este altceva decât îndreptarea și contra-îndreptare. Hai să vedem acum ce mai scoți? Că văd că deja sunteți doi care m-ați socotit direct satana sau un hristos mincinos adică tot o slugă a satanei, tu și Raoul. Nu mă supără astfel de prostii căci chiar dacă să zicem aș fi satana în persoană, eu nu mă speriu fiindcă dacă vreau să mă mântuiesc trebuie să fac același lucru ca și oricare făptură de pe pământ sau din iad, să urmez pe Dumnezeu, să plinesc poruncile Lui, să-L iubesc și să-L ascult pe Domnul Iisus Hristos și să nu pismuiesc sfințenia Lui Dumnezeu ci s-o primesc. Voi însă sunteți înnebuniți de științificii care s-au băgat și în psihiatrie sau psihologie și care susțin că dacă ai o etichetă a faptelor sau pusă de savanți atunci gata, nu se mai curăță cu nimic și ești obligat să mergi în iad. N-am nevoie de mărturia și de socoteala și de aprecierile oamenilor căci Domnul nu ia mărturie de la om, și Fiul care a primit toată puterea în cer și pe pământ a zis: 'Nu poot să fac de la Mine nimic, cum aud așa judec, și chiar dacă judec nu caut să fac voia Mea ci a Celui Carele M-a trimis, căci nu am venit să dau cu toiagul ci să caut și să găsesc oaia cea rătăcită și pe cea pierdută pentru care am lăsat cele 100 de oi cerești în staul ca să-i alin suferința... dar n-o pot prinde căci nu se lasă prinsă ca nu cumva s-o vindec' ...ceva de genul ăsta... Ce știți voi ce înseamnă mesie mincinoasă, fals prooroc, satană, drac, rău, Lucifer, Asmodeu, Belzebut și alte nume de draci (de la dreptate și de la raci)... voi doar faceți fum și praf negru ca să speriați masele ca să vă creadă 'dreptățile' voastre plutind ca niște nori fără apă gata să fulgerați și pe câte un nevinovat prins în furtuna pe care o stârniți că cică ați fost jignit! Stimabile, deci nu eu te-am jignit ci singur ți-ai jignit și ultimul neuron în care mai pâlpîia Duhul sfânt ca nu cumva să te dezlegi din legăturile satanei. Degeaba ți-am răspuns că nu crezi și n-ai înțeles nimic, decât că vrei musai să facă alții ceva și să-ți dea dreptate că iată acuma chiar te-am jignit. Păi de ce să te jignesc, oare crezi că n-am citit la Arsenie Boca vorba asta?: 'Ai milă de neputințele omenești'... Deci din milă ți-am răspuns deși după cum m-ai împroșcat cu toate spurcăciunile n-ar fi trebuit să-ți mai dau atenție, căci m-ai făcut: prost, nebun, fără carte, fără cunoștiințe de fizică și chimie, un om ce-ți spune basme cu moș gerilă și care nu știe socoti căci nu ține seama de aer, de vânt, de frecare și acuma zici că de câmpul gravitațional! Înainte de a mă certa și a mă contrazice ar fi bine să recitești ce am scris eu și ce ai scris tu, apoi să te gândești dacă nu spui minciuni sau prostii și abea apoi să-mi răspunzi dându-mi replica și trimițându-mă la nebuni sau direct în iad sau să-mi iau pastilele! Bine? :63: Ține-mă Doamne să nu-l iubesc prea tare!.. că mi-e frică tare că apoi moare... de rușine. |
Citat:
2. Cand te aflii in tren, intamplarea face ca SIMTI ca esti in miscare. Conform biologiei, aici sunt implicate caile ascendente ale sensibilitatii, proprioceptice, constiente (de simt al pozitiei). Cu un asa sistem nervos a fost inzestrat omul. Cand stai frum pe camp si privesti cerul...altfel se pare ca lucreaza aceste fascicule nervoase. Adica, pamantul face o miscare atat de ... inceata si discreta, incat nici nu bagam de seama, in timp ce vedem cerul cum aproape alearga... 3. Esti cel mai bun exemplu pe care il pot da lui catalin2 ca sa intelegea la ce m-am referit. Esti unul dintre nebunii care arati cu degetul. Si, apropos, ar fi bine sa-ti analizezi mai atent semnatura. Un barbar spintecator de popoare nu poate lua postura unui teolog, asa cum tu nu poti lua infatisarea unui om normal. Genghis Han vs. Corneliu Zelea Codreanu... daca la asta s-ar rezuma si disputa noastra, ar fi un barbar care a ridicat o generatie la razboi vs. un om care a ridicat o generatie la rugaciune. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:12:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.