![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
@99: mi-ati demonstrat de prea multe ori ce fel de domn sunteti. Continuati-va boxul verbal cu toata lumea…. Btw, mai aveti vreo jumatate de ora pana incepe fotbalul.
|
Sectare, mai ai ceva de cîrîit, de cră-crăit ?? Sau după ce ți s-a închis gura cu argumente ai început să o dai în derizoriu? Așa cum ai fost învățat, mârlane. Și mai târziu, ca și cum nu ți s-ar fi închis gura aia spurcată, o să începi din nou cu aceleași aberații, poate poate găsești un fraier care să te creadă. Din nefericire pentru tine, mârlane, nu prea îți merge. Asta este, mârlane, e greu cu ortodocșii. Poate nu știai. Văd că tot afli în fiecare zi și nu te astâmperi.
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
P.S. Nu sunt microbist. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu nu am intrat in discutie cu adventistii pe tema azimei pentru ca nu are nicio relevanta ce spun ei, oricum nu recunosc Sfanta Traditie si o schimba daca nu le convine. Doar cu catolicii sau cu cei ce erau si acum 1000 de ani era ceva de discutat.
|
Stai liniștit, prietene, că i-am pus noi cu botu' pe labe.
|
Nu vi se pare (macar) un pic ciudat ? :106:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...ine-88840.html |
Trollule sectar, iar ai apărut ?
|
Citat:
„Eu sunt pâinea vieții, pâinea care coboară din cer și dă viață lumii. Dacă cineva mănâncă din această pâine va trăi în veci”. Painea euharistica e bogatia noastra, pe care o asteapta batranii cu lacrimi in ochi cand merge preotul in vizita la ei in azile, ea aduce alinare pe patul de suferinta in spital si ortodoxului si catolicului ,caci ea e hrana pentru sufletul lor. Sa ne pastram fiecare credinta si traditia! I'm out! :) |
Eu personal nu am făcut decât să le invalidez falsele argumente pe care ei le folosesc cu intenția de a duce creștinii în eroare și de a îi sminti. Scopul pe care Satana îl urmărește prin manevrele pe care le fac acești sectari adventiști este pierderea credinței în Sfânta Euharistie, în Sfânta Biserică, și renunțarea la comuniunea euharistică pentru ca oamenii să nu Îl aibă pe Hristos în ei. Atunci satana lucrează mult mai ușor, când ești despărțit de Hristos, când te lipsești de Viață, de Lumină și de Adevăr.
|
@NeInocentiu: Multumesc pentru link, foarte interesant. De chinocefali stiam din mitologia noastra populara, doar sunt capcaunii :71: Daca avem un Sfant din randul acelor triburi, inseamna ca e cu atat mai mare lucrarea Domnului, care a ajuns pana in cele mai intunecoase (ascunse) locuri. Practica automutilarii exista si in ziua de azi la unele triburi africane izolate. Am vazut un documentar pe Discovery cu un astfel de trib, o adevarata lectie de estetica a uratului a fost emisiunea.
|
Citat:
Tu ce intelegi prin lipii? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu stiu - pentru budhisti pentru ca nu stiu cui se roaga, nu le cunosc religia pentru a ma putea pronunta. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mielul nu a fost mancat in 14 Nissan ci a fost pregatit in 14 Nissan, ziua pregatirii sau ziua azimilor, si a fost mancat dupa ce s-a facut seara, deci in 15 Nissan. Si nu presupun ca a fost mancat cu paine dospita ci sunt sigura ca a fost paine nedospita. Ritualul a fost facut ca de obicei, asa cum cerea legea, cu exceptia criminalilor care au incalcat legea dupa cum arata sf. Ioan Evanghelistul si explica Sf. Ioan Gura de Aur. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Azi am inceput Facultatea de Teologie cu cursul de filozofie. Iar profesoara convinsa ca peste tot in lume este aceeasi gandire filozofica doar pentru ca Europa este toata modelata de filozofia greceasca :)) Un coleg a contrazis-o dandu-i exemplu chinezii, iar eu i-am dat exemplu evreii. Cu cat recitesc mai mult VT, cu atat ma conving mai mult ca intre gandirea ebraica si gandirea greceasca ce si-a pus amprenta pe Europa, este o distanta destul de mare... |
Citat:
|
Citat:
Legătura prostească între pâinea dospită (ca simbol al păcatului de care trebuiau să se ferească evreii de Paște) și aluatul din parabola Matei 13,33 (ca simbol al Împărăției lui Dumnezeu) a fost făcută în disperare de cauză de către preopinenții mei, iar eu le înțeleg furia. Nu le înțeleg însă mulțimea vorbelor de ocară așternute pe un forum creștin... Mare păcat că s-a ajuns aci și-mi pare rău că eu am fost "catalizatorul" unor asemenea reacții nedorite... În parabola aceasta, Împărăția Cerului este reprezentată într-adevăr de aluat. Așa cum parabola cu sămânța de muștar (Mat. 13,31) reprezintă creșterea extensivă a Împărăției, adică la număr, tot așa parabola aluatului reprezintă creșterea intensivă, calitativă a membrilor individuali ai Împărăției. Din punct de vedere omenesc țăranii și pescarii inculți, care la data aceea constituiau practic singurii urmași ai umilului Galileean, ar fi putut să pară cât se poate de nepromițători. Dar privitorul critic făcea calculul fără să țină seama de puterea transformatoare și înălțătoare a Evangheliei. După cum aluatul străbate fiecare parte a frământăturii în care este așezat, tot așa învățăturile lui Hristos urmau să pătrundă viața acelora care le primeau și erau dispuși să fie transformați de ele. În vremurile Vechiului Testament, aluatul era un simbol al răului, cum am mai spus. Înainte de serviciul Paștelui, fiecare urmă de aluat trebuia să fie îndepărtată din casele oamenilor ca preînchipuind păcatul (Levitic 23,6). Hristos Însuși Se referea la aluat în înțelesul acesta, vorbind de „aluatul Fariseilor și al Saducheilor” (Matei 16,6.12; 1 Corinteni 5,6-8). Dar aluatul din Mat.13,33 nu poate simboliza păcatul în parabola rostită cu ocazia aceasta, deoarece cu timpul „s-a dospit toată plămădeala” și Hristos cu siguranță nu voia să spună că Împărăția Sa va ajunge să fie cu totul pătrunsă de rău. „Pâinea” ar fi fost prăpădită. În plus, este un raționament greșit a gândi că același simbol trebuie totdeauna să se refere la același lucru. De pildă, atât Satana (1 Petru 5,8), cât și Hristos (Apocalipsa 5,5) sunt pomeniți sub simbolul unul leu. La fel, simbolul șarpelul atribuit atât diavolului, cât și lui Hristos (Apoc.12,9; Ioan 3,14). Același raționament greșit îl putem aplica și în cazul femeii din parabolă. După umila mea părere, niciun înțeles nu trebuie să fie alăturat la identitatea ei. Prezența ei este întâmplătoare, fiind indusă numai ca să completeze tabloul parabolei. O conexiune prostească (să-mi fie iertată expresia, dar așa ar părea conexiunea) s-ar putea face între "Născătoarea de Dumnezeu" și "Sfânta Treime" respectiv femeia și cele trei măsuri de făină. Sper să nu-i treacă cuiva prin minte așa ceva! |
Citat:
„Hristos ni se da prin chipul painii si al vinului in starea lui de jertfa si de inviere, ca sa ne ridice si pe noi in aceasta stare de noblete umana si de vesnicie luminoasa. in viata viitoare, in toata creatia se va vedea Hristos in stare de jertfa daruita Tatalui si in cea de inviere, sau toata creatia se va vedea ridicata in El la aceasta stare caci jertfa inseamna daruirea creatiei tatalui, ceea ce ii procura invierea intru lumina vesnica. Caci jertfa ca daruire totala Tatalui este deschidere pentru viata fara sfarsit si fara lipsuri care izvoraste din Tatal.”( pr. Dumitru Staniloae) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Au fost insa si la ei credinciosi care s-au opus inovatiei, dar un sinod i-a condamnat si au declarat erezie (numita Utraquism) credinta ca e necesar neaparat si azima si vinul (iar cine crede asta se da anatemei). Acum, daca nu exista har lucrator nu are importanta daca se folosesc azimi, paine cu vin sau fara, din moment ce ele nu se transforma cu ajutorul harului. |
Citat:
Eu am zis ca e singura explicatie ca sa intre si pasajele cu mancatul Pastelui, pentru ca altfel ce zici tu contrazice intreaga Biblie si sunt zeci de pasaje care te contrazic: - Iosif a cumparat panza pentru inmormantare desi in primele doua zile nu se lucreaza, e ca in Sabat; - toti erau in acea noapte pe afara, desi stau in casa de Pasti; - Sf. Apostol Ioan scrie ca era ziua pregatirii cand a fost rastignit Iisus; sinedriul spune sa-L prinda pe Iisus dar inainte de sarbatoarea Pastilor; - Evanghelistii spun ca au mancat paine, nu azimi (am citit Biblia in ebraica, intotdeauna la paine e vorba de paine dospita, de exemplu la Melchisedec); - Apostolii sunt trimisi sa pregateasca Cina si apoi scrie ca sosesc si ceilalti, nu puteau pregati Cina o zi intreaga; - de asemenea, de Pasti trebuiau sa fie in case, nu umblau sa caute adapost. - Sf. Ioan spune ca evreii urmau sa manace Pastile, de aceea nu au intrat (desi trecusera Pastile, era dimineata). |
Citat:
Dar dogme sunt cele revelate cu privire la divinitate si mantuire. Diferenta intre dogme si canoane este ca dogmele sunt revelate in Sfanta Scriptura si nu pot fi modificate de Biserica. Canoanele sunt legi adoptate de Biserica si pot fi schimbate tot de ea in cazuri rare. Azimile ar intra cam intre. In schimb dogme sunt sigur Filioque, Purgatoriul, neprihanita zamislire, harul creat, etc. Probabil si primatul si infailibilitatea papala, toate considerate erori dogmatice de ortodocsi. |
Citat:
|
Pentru osutafaraunu:
Am inteles ca in zonele polare (arctice) ale globului oamenii se hranesc (din motive obiective) aproape numai cu carne. Se pot si ei mantui ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.