![]() |
Igor ai fi surprins de cat de violenti pot deveni unii oameni la bautura. Solutia ta este ideala, de dorit, o rezolvare pasnica. Dar ce faci daca nu poti asta, daca scoate un cutit, sau daca te ataca violent, pe tine, sotie sau copil? Nu folosesti un minim de forta macar pt a-l imobiliza macar?
|
Citat:
Hai, recunoaște că "viitoarea soție" există doar în imaginația ta.... Nu întinde coarda. |
Pelerin, ai imaginație prea bogată. Înțeleg că ai și o luptă puternică cu gândurile, imaginația fiind tărâmul preferat de joacă al demonilor.
Un bețivan, abea se ține pe picioare, nu poate ataca cu un cuțit, pe nimeni. De obicei, are nevoie de ajutor, cântă, vrea uniri intime, face pipi pe el, își caută sticla, sau banii, sau portofelul, actele, înjură, se chinuie să-ți aprindă o țigară, vorbește cu oameni invizibili, prieteni sau rude, vomită, caută pe jos diverse lucruri, sau stă pe jos, sau sprijină diverse obiecte sau clădiri și tot soiul de alte preocupări... Cel care ar putea ataca cu un cuțit, nu e încă beat, e foarte supărat și se limitează la aria "localului" din care a ieșit puțin la aer, apoi intră să se îmbete de-a binelea, local pe care noi, creștini fiind, nu-l frecventăm. Șansele sunt foarte scăzute. Un bețivan, nu își ia cuțit cu el, că de obicei nu are dușmani, știe că băutura îl face slab și nu își permite luxul de-a avea dușmani, și mai ales, nu atacă necunoscuți, nu atacă ziua în amiaza mare, de obicei merge cu prietenii, care îi vor spune că nu-i bine să scoată cuțitul, dacă îl scoate, îl poți anticipa, îl poți denunța dacă flutură vreun cuțit în aer, îl poți vedea și să-l ocolești de departe, sunt foarte multe soluții, decât să intervii să-l imobilizezi. Nu, nu îl imobilizez. Șansele să se întâmple ca familia să fie amenințată cu un cuțit de un bețivan, creștinilor care sunt conștiincioși și precauți, sunt extrem de scăzute să se întâmple. Iar dacă se întâmplă, familia nu e pusă în pericol, căci un bețivan e un pericol pentru el însuși, nu pentru alții. Șanse de 1 la 500 de milioane, sau mai rar. Nu mai sta în erezie, că nu te mântuiești. Doamne ajută. P.S.: Mihai, nu pot recunoaște, că aș minți. Logodnica mea există cu adevărat. Nu mai sta nici tu în erezie, că nu te mântuiești. |
Igor nu fi las :) Raspunde direct la intrebare: iti aperi familia sau pur si simplu, asa cum spun cei ce au discutat cu tine pana acum, ii abandonezi in voia agresorului. Stii care este problema ta ? Aceiasi ca si atunci cand erai Daniel Ortodox. Nu ai curajul sa mergi pana la capat cu rationamentul tau. Esti viteaz doar la inceput, mergi pana la capat.
|
Citat:
|
Pelerin, dacă văd că familia îmi este luată cu asalt de un agresor zdravăn la cap, nu îmi apăr familia, repet, mamă, soție, copil, cine-o fi, nu-i apăr. Spun familiei, să dea agresorului banii, telefonul, și orice mai vrea agresorul, ce duce el lipsă din cele materiale, vreau să-l ajut și nu am inima lipită de nimic material. Va fi prins de poliție, mai devreme sau mai târziu, săracul de el, năpăstuit de neputințe.
E bine așa? Ești mulțumit, am mers până la capăt? Așa trebuie să facă creștinii. Pentru că iubesc oamenii, nu patimile, materialismul, neputințele, etc. Mihai, îți place să șicanezi oamenii, nu? E tipic avocățesc. Există cu adevărat în realitate. Vitiate, ce ai scris, sunt numai prostii. Nu e nimic "natural" în a ucide alt om. Sistemul nostru imunitar e "programat" să funcționeze așa, de către Dumnezeu, dar fără să ne fie încălcată libertatea. Există și baterii bune și baterii rele. Sunt multe de vorbit, ai scris numai prostii, așa mari că nu vrea să răspund la fiecare în parte. Iartă-mă. |
Citat:
P.S. Pelerinule, mai sus spuneai că e "imposibil să". Acum crezi că e posibil ? |
Igore sa-ti spun ceva. La varsta de 40 de ani, Moise, slujitor al lui Dumnezeu, ales de Dumnezeu, a ucis un egiptean pt a-l apara pe un alt evreu. Nu era el cel atacat si totusi a facut-o. S-ar putea sa te mire dar un martir crestin i-a luat apararea, gasind o justificare la gestul sau. Tot Moise le-a ordonat evreilor, in speta fiilor lui Levi, sa-i ucida pe toti idolatrii din tabara. Si a spus clar, in justificarea actiunii sale, ,,Asa zice Domnul Dumnezeu lui Israel". Tot Moise spune ca Dumnezeu l-a dat in mainile evreilor pe Sihon, regele Hesbonului. I-au nimicit toate cetatile ,,barbati, femei si copii". Mai mult Moise s-a maniat cand evreii nu i-au exterminat cu totul pe mandianiti si a ordonat uciderea tuturor copiilor de parte barbateasca si a tuturor femeilor pagane care se impreunasera cu evrei. Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, i-a ucis cu sulita,dintr-o singura lovitura, pe evreul si pe concubina lui pagana. L-a pedepsit Dumnezeu pe Fineas? Nici vorba, ravna lui Fineas a fost primita in fata Domnului.
Daca este nevoie iti dau si trimiterile biblice ( pt tine din Biblia Sinodala) dar m-am gandit, avand studii teologice, ca le stii deja. Cum se impaca ce spui tu, cand afirmi ca toti ucigasii merg in iad, cu aceste texte biblice? Sunt Moise sau Fineas in iad? De ce i-a lasat Dumnezeu sa ucida? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:41:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.