Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

topcat 28.04.2010 20:31:40

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240681)
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?

de gene
Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240681)
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie?

Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.
Distanta dintre materia nevie si cea vie e mai mica decit iti inchipui.

konijiro 28.04.2010 20:35:02

Citat:

Mersi pt grija, dar eu nu stiu de evolutie de pe net, stiu de mult lucrurile astea dinainte sa am calculator,si poate ca nu-mi mai aduc aminte detalii si am cautat de unde sa dau copy-paste. si doar pt ca e site crestin nu inseamna ca mint, ca doar erau citate din carti ale cercetatorilor.
Cu placere:1:

In general, pe site-urile crestine pe care m-am uitat eu incluzand answersin genesis, care e unul din cele mai cunoscute, se prezinta argumente care ori au fost refutate de stiinta de nenumarate ori, ori am vazut ca se recurge la niste tactici lipsite de onestitate (ca sa fiu politicos), cum ar fi scoaterea anumitor citate din context (citatul lui Darwin despre ochiul uman e deja un exemplu celebru).

Faptul ca se recurge la:

a)intrebari retorice carora li s-a raspuns de nenumarate ori,

b)tehnici lipsite de onestitate, cum ar fi scoaterea din context a anumitor citate, sau trucuri semantice (cum ar fi redefinirea dupa plac a sensului cuvantului "tranzitional" din sintagma "fosile tranzitionale" sau redefinirea, din nou, dupa plac a termenului "specie") ma face sa cred ca nu exista dovezi pentru sustinerea punctului de vedere creationist, si atunci se recurge la orice e la indemana, si in cele din urma, la

c)argumentatie definita ca ilogica (cum ar fi argumentul bazat pe incredulitate, ca sa dau doar un exemplu)

ma fac sa trag concluzia ca cei care ocupa de cele mentionate mai sus nu au dovezi la indemana si da, se folosesc la ignoranta publicului caruia i se adreseaza, pentru ca argumentatia ilogica, de pilda, e usor vizibila unui om care stie ce e aia logica. Un citat scos din context e si el usor identificabil pentru cineva care a citit cartea respectiva (sau pentru cineva care are curiozitatea sa caute citatul in contextul original).

Personal, consider ca exemplele date mai sus se incadreaza ca minciuni. Daca ai argumente, ele sunt suficiente, artificiile de orice fel nu sunt necesare.

Citat:

"Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele " asta poate fi valabil si pt argumentele evolutiei.
Nu, pentru ca teoria evolutiei nu are de a face cu credinta in lipsa dovezilor si apararea ei cu orice pret, ci cu dovezile.

Intamplator, ele se regasesc in mai mult de o stiinta (cu toate ca evolutia e citata cel mai des cand e vorba de biologie), cum ar fi arheologia, paleontologia, medicina, genetica si matematica. Ca o paranteza, pe vremea lui Darwin genetica nici nu exista, dar odata cu descoperirile aduse de genetica, evolutia a fost confirmata, nu infirmata. Asta ca sa nu mai mentionez faptul ca evolutia este, in viziunea biologilor, singura explicatie posibila pentru modul in care arata formele de viata pe Pamant in acest moment.

Spun singura pentru ca a spune ca "Dumnezeu a creat totul" lasa multe lucruri neexplicate. Mai mult decat atat, faptul ca viata a fost creata, si nu un rezultat al evolutiei, mai trebuie si dovedit, nu doar postulat.

maria-luisa 28.04.2010 20:35:36

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240688)
de gene

Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.

Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?

Anytza 28.04.2010 20:44:44

Citat:

de gene

Destepte genele astea, dar pana au aparut ele, cum era?
Exista multe multe teorii,care se si contrazic, ale oamenilor de stiinta, dar nu au fost dovedite. Si apoi cum alegi care e cea adevarata? care suna mai bine?

Anytza 28.04.2010 21:07:15

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 240691)
Cu placere:1:
Nu, pentru ca teoria evolutiei nu are de a face cu credinta in lipsa dovezilor si apararea ei cu orice pret, ci cu dovezile.

Te rog, ortodoxia nu e lipsita de dovezi.
Citat:

Asta ca sa nu mai mentionez faptul ca evolutia este, in viziunea biologilor, singura explicatie posibila pentru modul in care arata formele de viata pe Pamant in acest moment.

Asta nu e dovada,
Citat:

mai trebuie si dovedit, nu doar postulat.

Toti vorbiti de dovezi si experimente si gene si specia nu e definita cum trebuie,(desi am gasit spunandu-se clar ca specia nu mai are o definitie fixa ca inainte, de ce? ca sa o schimbe si sa o foloseasca cum vor?), dar voi chiar stiti care sunt "dovezile"? Voi nu luati de bun argumentarile si teoriile altora? Si daca tot vorbesti de logica, e logic ca din nimic sa rasara ceva si nu orice, dar ceva atat de complex incat sa se si inmulteasca si apoi sa prinda viata? Si apoi poate ii creste si un creier, ca asa erau conditiile meteo?

topcat 28.04.2010 21:07:57

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240692)
Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?

Sint mostenite in mare masura.
De exemplu, schizofrenia http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia#Genetic

cristiboss56 28.04.2010 21:10:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240704)

Ce sursa "tare" ai ! ! !:3:

topcat 28.04.2010 21:14:01

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240694)
Destepte genele astea, dar pana au aparut ele, cum era?

Ce sa fie? Probabil un tip de gene mai simple, probabil ARN.
Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240694)
Exista multe multe teorii,care se si contrazic, ale oamenilor de stiinta, dar nu au fost dovedite. Si apoi cum alegi care e cea adevarata? care suna mai bine?

Nici nu se va dovedi niciodata, fiind un eveniment unic in istoria Pamintului.
Pina la urma vor ramine citeva mai probabile.

topcat 28.04.2010 21:16:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 240706)
Ce sursa "tare" ai ! ! !:3:

Uite si una mai moale http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/...ull/160/9/1549:3:

maria-luisa 28.04.2010 21:16:21

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240704)

Multumesc pentru raspuns.
Unde as putea sa aflu mai multe informatii ( si mai sigure) despre ceea ce se mosteneste genetic? ( ma refer la calitatile enumerate de mine, nu la boli)

cristiboss56 28.04.2010 21:18:50

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240710)
Unde as putea sa aflu mai multe informatii ( si mai sigure) despre ceea ce se mosteneste genetic?

La topicul Pocainta , cauta in istoric si vei gasi o parte din raspuns !:53:

Anytza 28.04.2010 21:19:04

topcat, cati ani ai, te rog?

cristiboss56 28.04.2010 21:20:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 240711)
La topicul Pocainta , cauta in istoric si vei gasi o parte din raspuns !:53:

( pagina 2 din istoric " Pacatele care se transmit . . ." )

maria-luisa 28.04.2010 21:27:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 240713)
( pagina 2 din istoric " Pacatele care se transmit . . ." )

Multumesc. Ma voi uita. :)

maria-luisa 28.04.2010 21:28:57

Citat:

de gene

Poti sa explici in ce fel?

maria-luisa 28.04.2010 21:30:05

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240717)
Multumesc. Ma voi uita. :)

puteti sa-mi dati un link?

topcat 28.04.2010 21:31:11

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240710)
Unde as putea sa aflu mai multe informatii ( si mai sigure) despre ceea ce se mosteneste genetic?

E destul de greu sa detectezi ceea ce se mosteneste genetic pentru ca mai multe caracteristici sint suprapuse pe mai multe gene.
Poti cauta pe net despre Behavioural genetics

Anytza 28.04.2010 21:33:48

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240708)
Nici nu se va dovedi niciodata, fiind un eveniment unic in istoria Pamintului.
Pina la urma vor ramine citeva mai probabile.

Eee, uite iar te contrazici singur. mai devreme ateismul se ocupa de dovezi , acu e doar o credinta probabila, care nu se va dovedi niciodata. Vezi ca stii care e adevarul?

topcat 28.04.2010 21:33:53

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240712)
topcat, cati ani ai, te rog?

Sper ca nu vrei sa-mi dai o intilnire ;)

Anytza 28.04.2010 21:35:28

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240719)
puteti sa-mi dati un link?

http://www.creationism.info.ro/:8:

Anytza 28.04.2010 21:36:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240723)
Sper ca nu vrei sa-mi dai o intilnire ;)

.....:21:.....
...nu ma intalnesc cu maimutze...

topcat 28.04.2010 21:38:35

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240722)
Eee, uite iar te contrazici singur. mai devreme ateismul se ocupa de dovezi , acu e doar o credinta probabila, care nu se va dovedi niciodata. Vezi ca stii care e adevarul?

In cazul aparitiei vietii dovada directa e pierduta. La fel in cazul Big Bangului. Sintem detectivi ce cautam dovezi. Nici un detectiv nu gaseste criminalul asupra faptei deja petrecute, face deductii dupa ce gaseste la fata locului sau incearca sa faca predictii pentru a-i organiza un flagrant. Cred ca e o analogie buna.

Anytza 28.04.2010 21:41:01

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240726)
Cred ca e o analogie buna.

detectivul tau nu a iesit din dovezile pe care le cauta; si sunt dovezi lasate de Cineva care a infaptuit crima, nu? nu s-a infaptuit singura, spontan, si din nimic.

Anytza 28.04.2010 21:45:24

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240728)
detectivul tau nu a iesit din dovezile pe care le cauta; si sunt dovezi lasate de Cineva care a infaptuit crima, nu? nu s-a infaptuit singura, spontan, si din nimic.

Si cauta pe acel Cineva!

maria-luisa 28.04.2010 21:49:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240720)
E destul de greu sa detectezi ceea ce se mosteneste genetic pentru ca mai multe caracteristici sint suprapuse pe mai multe gene.
Poti cauta pe net despre Behavioural genetics

din cate inteleg eu sunt cateva predispozitii mostenite genetic, dar care nu nu valoreaza daca nu sunt cultivate prin invatare. Gresesc?

topcat 28.04.2010 21:53:11

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240728)

Deocamdata chiar asa se deduce, ca s-a infaptuit singura si spontan.
Pentru ca daca s-ar fi produs singura si spontan lumea de acum ar fi aratat chiar asa cum e

maria-luisa 28.04.2010 21:54:35

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240725)
.....:21:.....
...nu ma intalnesc cu maimutze...

este un om bun, este casatorit si are si copii.

topcat 28.04.2010 21:55:01

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240732)
din cate inteleg eu sunt cateva predispozitii mostenite genetic, dar care nu nu valoreaza daca nu sunt cultivate prin invatare. Gresesc?

E corect. Valoreaza, dar nu atit de mult. Si probabil cistiga predispozitiile cultivate. Daca sint cultivate in aceeasi masura, cistiga cele mostenite genetic in mai mare masura.

maria-luisa 28.04.2010 22:01:15

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240735)
E corect. Valoreaza, dar nu atit de mult. Si probabil cistiga predispozitiile cultivate. Daca sint cultivate in aceeasi masura, cistiga cele mostenite genetic in mai mare masura.

Interesant. Ce carti imi recomanzi pentru mai multe informatii?

Anytza 28.04.2010 22:02:11

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240734)
este un om bun, este casatorit si are si copii.

Eee... eu am glumit, nu intelegeti gresit, asa s-a semnat el.
Imi cer scuze topcat, nu am zis cu rea intentie.

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240733)
Deocamdata chiar asa se deduce, ca s-a infaptuit singura si spontan.
Pentru ca daca s-ar fi produs singura si spontan lumea de acum ar fi aratat chiar asa cum e

deocamdata da, poate chiar o sa ajunga sa-L prinda.

topcat 28.04.2010 22:06:14

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240738)

Sigur nu crestine ;)

topcat 28.04.2010 22:08:48

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 240739)
Eee... eu am glumit, nu intelegeti gresit, asa s-a semnat el.
Imi cer scuze topcat, nu am zis cu rea intentie.

deocamdata da, poate chiar o sa ajunga sa-L prinda.

Nici nu credeam altfel :)
Deocamdata, desigur.
Tot deocamdata si Pamintul e rotund si liliacul mamifer ;)

topcat 28.04.2010 22:38:10

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 240738)

O carte ai aici http://www.aaas.org/spp/bgenes/publications.shtml
Si un program audio aici http://www.dnafiles.org/programs/dna-behavior

maria-luisa 28.04.2010 22:50:27

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 240767)

multumesc! :)

maria-luisa 28.04.2010 22:52:33

sunteti amuzanti! :)) Mi-ar face placere sa mai stau de vorba cu voi, dar ma certa bunica fiindca nu ma bag la culcare. Mai vorbim. Noapte buna!

modern talking 30.04.2010 17:01:27

Am și eu câteva întrebări pentru creștini,
1.De ce credeți că după ce zeul vostru ar fi creat Universul(care nu se termină odată cu planeta Pluto) s-a întors la biata planetă Pământ și ar fi pus oamenii să-i ofere miei sau ce mama naibii îi oferiți voi jertfă??? Când el avea la dispoziție planete, sisteme solar, nebuloase, galaxii, quasari, big benguri cu care să se joace?
2.De ce continuați să vă rugați la el? E nesigur sau maniac?

"Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul."
3. Prima oară a făcut atmosfera, stratosfera, termosfera etc și după aia Pământul?
3.1 Dacă cerurile se referă la rai, și pentru creștini dumnezeu locuiește în rai, atunci unde locuia el înainte?
4. După ce muriți veți trăi o eternitate, aveți habar ce înseamnă "eternitate"? Hai că merg 50, 100, 200, 500000 de ani, da după 1000000000 n-ați vedea semne de plictiseală, oricât de mult de distractiv ar fi să mergi gol printre copaci?
Mulțumesc celor ce vor răspunde.

Later edit: Iisus a murit pentru noi, suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru, de ce a făcut el așa, nu poatea dumnezeu să ne ierte oricum? De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

eodor nastasa 01.05.2010 00:25:36

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241317)
Am și eu câteva întrebări pentru creștini,
1.De ce credeți că după ce zeul vostru ar fi creat Universul(care nu se termină odată cu planeta Pluto) s-a întors la biata planetă Pământ și ar fi pus oamenii să-i ofere miei sau ce mama naibii îi oferiți voi jertfă??? Când el avea la dispoziție planete, sisteme solar, nebuloase, galaxii, quasari, big benguri cu care să se joace?
2.De ce continuați să vă rugați la el? E nesigur sau maniac?

"Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul."
3. Prima oară a făcut atmosfera, stratosfera, termosfera etc și după aia Pământul?
3.1 Dacă cerurile se referă la rai, și pentru creștini dumnezeu locuiește în rai, atunci unde locuia el înainte?
4. După ce muriți veți trăi o eternitate, aveți habar ce înseamnă "eternitate"? Hai că merg 50, 100, 200, 500000 de ani, da după 1000000000 n-ați vedea semne de plictiseală, oricât de mult de distractiv ar fi să mergi gol printre copaci?
Mulțumesc celor ce vor răspunde.

Later edit: Iisus a murit pentru noi, suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru, de ce a făcut el așa, nu poatea dumnezeu să ne ierte oricum? De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...:36:).
Asa suntem noi mai chivernisiti, strangem bile albe, pentru zile negre...apropo, te uiti pe fereastra(spre orizont) din cand in cand ?

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...:13:)

3 Cerurile=protosfera, din care a "plamadit" Pamantul ulterior(daca vrei explicatie neaparat, ordinea nu are relevanta:3:).

3.1 Dumnezeu nu locuieste undeva, universul, noi, si tu inclusiv locuim in El.

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...:16:).

Nu pot decat sa te citez
Citat:

Iisus a murit pentru noi(adicatelea si tu...), suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru...
de ce a facut asa ? Ei, asta urmeaza sa'ntelegi singur, ca-i greu de explicat in doua trei vorbe...si oricum exista(momentan, sper) sanse putine ca sa intelegi...

voodoo 01.05.2010 08:03:26

Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic .

Citat:

1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...).
Face ceva , ii place mult de tot , dar ii place un an , doi si atat . Nu o eternitate ...

Citat:

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...)
Nu prea vrea sa stea de vorba . Am incercat eu desi cred ca nu-si bate capul cu noi .

Citat:

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...).
Atunci ce sens mai are "vesnicia" ? Ca nu prea mai e vesnicie ...

Citat:

Iisus a murit pentru noi(adicatelea si tu...), suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru...
Adica Dumnezeu prefera sa se enerveze pe un biet anonim cand putea sa ne termine pe toti si facea altii .

eodor nastasa 01.05.2010 10:31:25

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241507)
Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic .

Te increzi prea mult in istorici, s'astia sunt partinitori, se dau dupa vant(invingatori).

Citat:

Face ceva , ii place mult de tot , dar ii place un an , doi si atat . Nu o eternitate ...
Depinde de doza de statornicie, unia sunt mai fatarnici.

Citat:

Nu prea vrea sa stea de vorba . Am incercat eu desi cred ca nu-si bate capul cu noi .
Mai incearca. Trebuie sa mai si vrei .

Citat:

Atunci ce sens mai are "vesnicia" ? Ca nu prea mai e vesnicie ...
Relativ, relativ...

Citat:

Adica Dumnezeu prefera sa se enerveze pe un biet anonim cand putea sa ne termine pe toti si facea altii .
Anonimu', era Fii'su, nu putea sa ne termine, facu-se o promisiune inainte,
asta ar trebui sa'nsemne ceva pentru noi(care nu prea ne tinem de promisiuni).

modern talking 01.05.2010 10:50:50

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241482)
1.Pai daca-i zeu atotputernic face ce vrea.(Pamantul este "pesa" de rezistenta, cea mai cea, ma'ntelegi, si e normal sa-i placa, e ca la om, face omu' o "chestie" si'i place mult, mult de tot...:36:).
Asa suntem noi mai chivernisiti, strangem bile albe, pentru zile negre...apropo, te uiti pe fereastra(spre orizont) din cand in cand ?

Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului? De ce tocmai planeta asta?
Și nu mă uit pe fereastră, ci mă uit de afară, și ce văd sunt astre.
Și explică de ce a mai făcut și stelele ca să lumineze noaptea? Se știe că sunt tot timpul acolo chiar și ziua, și de ce i-a luat 3-4 zile să facă o biată planeta și dar juma de zi să facă un întreg univers?Tu chiar ignori toate descoperirile de 2000 de ani încoace? De ce în biblie nu este nici vorbă despre lucrurile necunoscute atunci? Simplu. Pentru că a fost scrisă de un om. Iar Moise poate că era bolnav mintal, și tu nu ești mai prejos.

Citat:

2.Ne rugam ca asa vrem noi, daca e maniac ? poti sa-L intrebi, sta de vorba cu oricine, inclusiv cu tine...:13:)
Mă refeream că dumnezeul tău știe de la început ce se va întâmpla, știi expresia, "ce ți-e scris ți-e scris", atunci de ce continui să te rogi atâta timp cât el știe ce va face. E nesigur sau "ego"maniac?

Citat:

3.1 Dumnezeu nu locuieste undeva, universul, noi, si tu inclusiv locuim in El.
Invizibilitatea seamănă foarte mult cu inexistentul.
Citat:

4.Daca mori nu mai ai perceptia timpului "material", asa ca vesnicia poate dura s'o clipa(caz in care nu ne-am plicitisi, chiar si goi "pusca" fiind...fara "toale" e mai simplu...:16:).

Nu pot decat sa te citezde ce a facut asa ? Ei, asta urmeaza sa'ntelegi singur, ca-i greu de explicat in doua trei vorbe...si oricum exista(momentan, sper) sanse putine ca sa intelegi...
În biblie se spune că dumnezeu "a făcut" care e la timpul trecut, deci și în invizibilitatea sa există timpul

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:26:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.