![]() |
Din pasajul citat atât de des înțelegem că există (cel puțin) următoarele două condiții ale mântuirii. 1) Credința și 2) Botezul. Nu se spune că este nevoie să îți exprimi credința într-o formulă fixă, așa cum e Crezul, ca să fii botezat. În realitate, există un nivel de credință al copiilor. Desigur, ei nu cred în felul în care cred oamenii mari, dar cei care au copii știu despre ce vorbesc. Când sunt mai mari pot apărea probleme de credință, când sunt mici toți copiii cred.
Ca să progresăm un pic, doamnă Zizo, v-aș ruga să răspundeți care este părerea dv referitoare la următoarele întrebări: 1) Credeți că un copil mic, care a fost botezat și moare la vârsta, să zicem, de trei ani, se mântuiește sau nu se mântuiește ? Dacă răspunsul dv este "nu se mântuiește", atunci vin cu următoarea întrebare: ce ar fi trebuit să mai facă, el sau părinții săi, ca să se mântuiască ? Dacă răspunsul dv este "se mântuiește", atunci vin cu următoarea întrebare: în ce bază se mântuiește fără credință, contrazicând ceea ce știm de la Isus, din moment ce prezumția dv este că numai adolescenții și adulții pot avea credință, iar copiii nu o au, motiv pentru care nici nu ar trebui botezați ? Dacă răspunsul este "nu știu", atunci vin cu următoarea întrebare: dacă admitem că nu există criterii sigure de mântuire, atunci ce rost are ceea ce numim "învățătura lui Isus" ? Ce a venit să ne spună, de fapt, dacă nu ce prescripții trebuie să urmăm ca să ne mântuim ? |
ati citit textele biblice?
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Veniind in Australia, nu prea am intilnit ortodoxi, aici nu prea sant multi ortodoxi, majoritatea sant penticostali, baptisti, adventisti, martori, etc. Normal ca emgrant cauti romani sa te ajute sa te adaptezi cat de cat. Si astia sant romanii care i-am intilnit, si normal vroiau sa ne convertim la ei, si fiecare mi-au dat studii biblice, mereu imi spuneau una si alta de ortodoxie, ca nu e bine asta, ca nu e bine aia, nu puteam sa-i contrazic ca nu stiam bine ortodoxia. Dar am ascultat ce au avut ei de spus, nu am luat drept bun ce miau zis ei, eu trebuie sa cercetez singura si sa ma conving eu. Pentru ca am invatat ca nimic din ce pare nu este adevarat, ceea ce vedem nu este ceea ce este cu adevarat. Si m-am rugat Duhulul Sfant sa ma indrume, 15 ani, am invatat biblia cu altii, si de ce invatam tot mai mult mi-am dat seama ca ei toti cred ca au dreptate, ca sant unicii care au dreptate, si ceea ce spun de alte religii este din ce i-au invatat altii, pana si de religia lor nu stiu nimic din cercetarile lor, accepta ce le spune altii (pastori de la ei din biserica) si asa se spala pe creer unul pe altul. Cum de fapt o fac si romani in ortodoxie, invata gresit de la unul la altul, si apoi cand vine altul din alta religie si le arata alb pe negru ca nu e buna ortodoxia ca ceea ce stiu ei nu este adevarat ( si au dreptate, pentru ca multi ortodoxi invata minciuni, in loc sa cerceteze pentru ei, si multi ortodoxi interpreteaza gresit ortodoxia). Si asa cad ortodoxii la alte religii, pentru ca nu au fost niciodata ortodoxi adevarati. Nici eu nu am fost ortodoxa adevarata, dar prin rugaciune, si cu rabdare am gasit calea. Am cercetat pentru mine, si cu toate ca nu am darul sa explic ca si un teolog de ce nu cred intr-o dogma sau alta, dar nu este important, pentru ca eu inteleg pentru mine, si stiu ca sant in loc bun, stiu ca ortodoxia duce invatatura lui Hristos Iisus si-i multumesc ca m-a ajutat si m-a indrumat in cautarile mele spirituale. Sa te ajute si pe tine, roaga-te si vei intelege calea ortodoxiei. Iisus este cu noi si Duhul Sfant vine si ne indruma de cate ori cerem, de ce ma rog mai mult de aia e mai mult in viata mea. Si stii ceva, adevarat este ca rugaciune este puternica, de ce ma rog mai mult de aia simt sa ma rog mai mult. Rar ma rugam inainte, doar cand imi aduceam aminte, sau pentru o chestiune de suflet. Acum cum ma trezesc trebuie sa ma rog, cum vreau sa maninc ceva inainte de a pune mancare in gura ma rog, daca intru in masina sa merg undeva ma rog, daca gindul ma duce la familie ma rog pentru ei, daca o suparare sau un gand imi aduce aminte de ceva ma rog, si tot mai mult simt nevoia sa ma rog. Si simt o libertate, si usurare, si viata cum am vazut -o inainte o vad altfel acum. Problemele ce mi-i se pareau probleme, nu mai sint probleme, si cate ginduri si planuri am avut, mi-i se par desarte acum. Gandurile mele sant indreptate spre alte prioritati, mai putin materiale, mai mult spirituale. Dumnezeu sa-ti dea putere, si Duhul sfant sa te indrume si pe tine. Doamne ajuta!! |
dar ati citit textele care le-ati cerut de la mine?
Citat:
|
Citat:
|
Aproape toate bisericile protestante se boteaza doar la maturitate. Se vede din pasajele Nt ca nu stiu care a crezut in Iisus si s-a botezat. O simpla discutie un simplu dialog si persoana in cauza a crezut si s-a botezat. De ce? deoarece ca si taierea imprejur botezul era obligatoriu! Cat putea sa invete acea persoana intr-un simplu dialog despre toata credinta crestina? Apoi capul familiei a inteles rolul botezului si si-a botezat toata casa. Luat ad litera Nt, toata casa nu continea si copii? Sau nu exista posibilitatea aceasta? Copii de 1,2 5 sau n ani? De ce nu a spus toata casa in afara de copii? Apoi e greu de crezut ca aceasta practica nu este adevarata in contextul istoric deoarece ea nu a fost subminata decat in ultimele secole! Mai degraba varianta bisericii apostolice ramane valabila mai ales ca nu stim cand un copil intelege sau nu si mai ales cand vedem ca aceasta practica a fost de la inceput si mai ales ca cel care s-a botezat s-a botezat dupa o convorbire scurta in care nu putea sa-si faca o prea mare idee despre crestinism! Dar botezul era obligatoriu si asa cum ne spune si Iisus care ne spune ca viata noastra e un abur asa au inteles si paganii ca trebuie sa se botezeze imediat! E adevarat ca la un moment dat biserica i-a pus pe cei noi veniti ca inainte de botez sa invete mai mult despre legile crestine dar la fel de adevarat este ca pana la urma daca cineva(un catahumen) nu se boteaza dar crede in Iisus el va fi mantuit prin pronia Domnului!
|
Cat despre 52ZIZO
Eu sunt sigur ca nu mai sunteti ortodoxa de mult timp! Cautati doar o biserica nu stiu cum cu ideii protestante. Va duceti la biserica? Se vede din vorbirea dumneavoastra ca continuati discutia cu acei oameni care au ca meserie amagirea! Se vede din raspunsul si din modul cum ganditi: ati cerut doar asa ca sa vedeti daca mint? Deja dusmanul nostru pune stapanire asupra dumneavoastra crezand ca cei de aici va vor rau asa cum fac si iehovistii care discutand cu ei si vazand ca nu au dreptate trec la insinuari sau se simt descriminati!
repet: Botezul copiilor nu avea cum sa apara in toata biserica deoarece oamenii bisericii s-ar fi opus apoi nu ar fi existat astfel de lagaturi ca toti crestinii deodata sa auda de o practica noua! Aceasta practica ar fi aparut intr-un loc apoi in altul etc etc. Atunci nu existau mobile! Apoi biserica este condusa de Domul Iisus si nu poate gresi!Ea este permaneta si nu poate fi biruita! Oare de ce spune Nt ca toata casa daca casa ar fi putut contine si copii? Nu vrea sa ne spuna Nt ca "toata casa" inseamna defapt curatirea acelei casei prin botezarea tuturor membrilor ei sau alungarea celor care nu doreau acest lucru? Apoi o dam inainte cu ce intelegea bebelusul...dar ce intelegea evreul bebelus cand era taiat imprejur? Nu era obligat fara sa poata sa-si spuna opinia? Nu vedem ca toate lucrurile din Vt au ramas in umbra si sunt schimbate de legea noua? Taierea a fost inlocuita de botez, sabatul cu Duminica , sinagoga cu biserica, preotii leviti cu preotimea universala, jertfele animalelor cu jerfa lui Iisus? deci taierea a fost inlocuita de botez asa cum templele pagane au devenit crestine! Pai nu spune ca piatra aceea din Daniel va sfarama toate imparatiile? Nu a distrus crestinismul paganismul din primele veacuri si nu numai? Nu se vorbeste in Nt despre rusalii sarbatoare pagana care devine sarbatoare crestina? |
Citat:
Doamne ajuta. Mi-a facut placere sa te intalnesc si sa vad ca mai sant ca mine, prin taramuri straine dar cu gandul la ortodoxia in care ne-am nascut si dorim sa ramanem. |
Eu am inteles
Ca in fata teologiei catolice in Australia s-a trecut de la protestantism la catolicism in ultimii ani! Iata ce le scriu unora si eu cred ca este un raspuns indirect la botez si la sectari : Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)(traducere protestanta!)
Mai lasati-o moarta cu studiul vostru biblic domnule x.... Dai numai copy si paste!(la ce posteaza el nefiind in stare sa scrie ceva) . Toate sectele au acelasi tata principal. Acel tata al minciuni care spune :solo scriptura! Si luati scriptura si o judecati omeneste! Si adaug: Si astfel apar mii de idei si ne vine in minte din Nt : Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14) Groapa aici reprezinta ideile lor ratacite care se aseamana intre ele dar difera de cele ale bisericii apostolice! Totul se leaga si avem Noua evanghelie! Adica cea falsa cu idei diferite! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:01:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.