![]() |
Citat:
Imi dau seama ca pentru tine,care induri atatea e sacaitor si deranjant sa fii astfel chestionata sau pusa la indoiala,insa trebuie sa privesti obiectiv,pentru ca si tu in pozitia celorlalti probabil la fel ai fi de nedumerita. Am selectat citatul de mai sus,pentru ca iti urmaresc de ceva timp topicul si chiar asta ma intrebam si eu:in cazul in care dormi cu cineva in camera,ce se intampla mai exact,persoana care sta langa tine cum percepe tot ce ti se intampla? |
În cartea mea de rugăciuni, la rugăciunile de seară, ultima rugăciune e aceasta:
"Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, și să fugă de la fața lui cel ce-L urăsc pe dânsul.Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară dracii de la fața celor ce-L iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul Sfintei Cruci și zic cu veselie: Bucură-te preacinstită și de viață făcă toare Crucea Domnului, care izgonesti dracii cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, și s-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe tine, cinstită crucea Sa, spre izgonirea a tot pizmașul. O, prea cintită,și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu sfânta Doamnă, Născătoare de Dumnezeu și cu toți sfinții în vecii vecilor. Amin." Rugăciunea este precedată de următrul îndemn: Apoi să-ți săruți crucea ta și să faci semnul Crucii pe locul unde vrei să te culci, de la cap până la picioare, de asemenea și pre toate laturile zicând rugăciunea Cinstitei Cruci. Alt sfat ar fi să faci în fiecare lună câte o sfeștanie și cu bineuvântarea duhovnicului să tămâiezi în fiecare seară camerea unde dormi, sau toată casa. |
Citat:
Dacă n-ar fi vorba de contextul religios si v-as spune de miscările respective în cu totul alt context, cotidian si banal, ele n-ar avea nimic deosebit si nu ar mai insista nimeni asupra lor. Apropo de „ce vede altul” când pătesti asa, am găsit forumul ăsta nimerind pe topicul legat de „fenomenul Posaga”. E acolo un tânăr care relatează (destul de amuzant, pentru mine) manifestările unei femei, la care a fost martor, mergând la biserica aceea, unde citea dezlegări preotul respectiv. Afirmă, la un moment dat, ce amuzant i se părea cum se agita femeia respectivă si cum părea să vrea neapărat să se arunce cu capul înainte cu tot dinadinsul. (Bine... aici nu mi s-a mai părut amuzant mie; pentru mine era clar că biata femeie trecea prin ceva foarte trist, independent de vointa ei, iar lui i se părea comic cum „vroia ea să se arunce în cap” si chiar s-a implicat si vroia să o ajute, să o tină pe picioare (până când a primit un „semnal” foarte net care cred eu că l-a lecuit de scepticismul de până atunci, ...dar vă las să cititi). În citatul pe care l-am postat un pic mai în spate în topicul ăsta, părintele Argatu mentionează mărturisirea pe care i-o făcea o femeie ajunsă într-un stadiu foarte grav de bântuire demonică (că era aruncată pe jos - nici nu stia pe ce parte va fi aruncată, la fiecare atac - si că avea fracturi tot timpul... L-am pus acolo (desi am pus doar un fragment din relatarea respectivă)). Părintele nu mentiona cazurile astea pentru a-si pune întrebări sau a arăta niste persoane bolnave mental; o dădea ca exemplu pentru a ilustra în ce stadiu se poate ajunge si din ce cauză. Cartea lui e plină de învătăminte de acest fel; dar cum am spus si în postarea respectivă, nu am pus tot, pentru că nu asta consider că e important. Importante sunt lectiile pe care le tragem în urma acestor pătanii. Că nu ne spovedim, că nu ne împărtăsim, că nu avem o trăire crestină, că nu suntem în Biserică. Asta e important si eu asta învăt din ce pătesc. Restul sunt simple întrebări, puse din curiozitate si ne abat de la aspectul esential, cred eu. Când asisti la o astfel de manifestare ca venind exclusiv din partea persoanei, evident, în afara „bolii” (si nici măcar boala nu va fi clară, pentru că vor urma o serie de tatonări, nefiind o chestiune clară), nu întelegi nimic. Dacă însă faci conexiunea si lasi loc si plauzibilitătii faptului că persoana respectivă nu e nici bolnavă, nici nu face miscările alea din proprie initiativă, ci este „împinsă” de ceva/cineva, atunci povestea se schimbă si capătă dintr-o dată coerentă. Altfel, indiferent de câte lucruri ai vedea, tot n-ai întelege nimic. Importantă e conexiunea din mintea ta, cum vezi, nu ce vezi. Importantă e, în definitiv, un anumit soi de convingere, care e soră bună cu credinta. Pentru că atât timp cât întrebăm: „dar cum? dar ce zice cutare când te vede?” etc, înseamnă că ne îndoim si că perceptia noastră asupra acestor lucruri, chiar dacă e plin Patericul si Vietile Sfintilor de ele, nu este deloc crestină. Maică-mea dormea când am avut manifestările stranii de care am vorbit. Repet, as putea să descriu ce s-a întâmplat cu ocazia aceea (fată de care, repet, ce se întâmplă acum e banalitate pură, în sine), dar nu cred că ăsta e scopul, să facem anecdotică, pentru că asa m-as concentra pe un lucru neesential. Poate că la data respectivă, surprinsă cum n-am fost niciodată si apoi speriată cum eram, as fi intrat aici si as fi povestit cu multă poftă ce am pătit. Dar prin 2001 nu frecventam forumurile internet si nici nu mi-ar fi trecut prin minte că as putea să intru pe un sit crestin, să întreb. Mă bucur că am intrat acum, că am mai aflat câteva lucruri utile. |
*mintal, scuze
|
Citat:
|
ia o piatra in gura!
Citat:
|
Catisma,ce mai faci,cum mai esti?S-a mai ameliorat cu ceva situatia?
|
ea poate ca mai bine,dar preotul nu prea
Citat:
|
Citat:
Sa le ajute Dumnezeu la amandoi sa izbandeasca in lupta cu aceasta entitate demonica! |
M-am gândit asa...
N-am să mai intru o vreme... As vrea să las să treacă ceva timp, suficient ca să observ o evolutie mai bună si atunci am să intru să mai povestesc. Nu stiu cât timp o să treacă, dar dacă cumva se închide topicul între timp, am să redeschid un altul, cu continuarea... că oricum, cred că acum îmi cunosc multi povestea, ca pe un cal breaz.
Multumesc tuturor pentru ajutor, am apelat la mai multă lume. Doamne-ajută. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:44:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.