Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Dumnezeu uraste? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9013)

eclesiastul 24.06.2010 16:09:46

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 262335)
De ce il critici asa de mult pe Domnul care nu tia facut nici un rau,da nu au fost ascultatori de aia,dar totusi recunoaste ca e iubire si nu ura. :) De ex in NT se spune ca Domnul Iisus Hristos la iertat pe Sf.AP Petru si zici ca si acolo e ura sau ce?uite iutate si tu invietile Sfintilor Apostoli ca si acolo a fost milostivirea Domnului.Citeste la fiecare Apostol si o sa vezi.

Da nu critic pe Domnul, afirm doar ca Domnul nu doar iubeste, ci si uraste. Asta afirma Sf Scriptura.
Pe Petru l-a iertat ca s-a pocait. Da ia zi-mi, pe Iuda l-a iertat?

vidoveczandrei 24.06.2010 16:38:48

Citat:

În prealabil postat de eclesiastul (Post 262343)
Da nu critic pe Domnul, afirm doar ca Domnul nu doar iubeste, ci si uraste. Asta afirma Sf Scriptura.

Pai Iuda sa sinucis...

vidoveczandrei 24.06.2010 16:40:19

Citat:

În prealabil postat de eclesiastul (Post 262343)

da,dar nu la iertat de pacatul sinuciderii ca e de ne iertat aceast pacat ca Domnul Dumnezeu a dat viata nui asa

Mihnea Dragomir 24.06.2010 18:10:02

Pe Iuda nu l-a iertat fiindcă nu s-a pocăit, nu fiindcă s-a sinucis. Nici pe tâlharul din stânga nu l-a iertat, deși acela nu s-a sinucis. Diferența dintre tâlhrul din dreapta și cel din stânga este aceea că unul s-a pocăit, iar celălalt nu s-a pocăit.

E ca la închisoare. Cum vrei să fii grațiat dacă nu faci o cerere ?

Danut7 24.06.2010 21:03:46

Hristos l-a iubit pe Iuda si nu l-a urit.. Iuda s-a cait si a inapoiat argintii, iar mai apoi uitandu-se la fapta pe care el a savarsit-o nu s-a mai considerat vrednic sa traiasca si s-a spanzurat.. Locul unde el s-a spanzurat poarta si astazi numele de Tarina Sangelui, in memoria lui Iuda... Dupa cum a si fost vestit..Vezi ca l-a iubit?Ca a pastrat pomenirea lui.. Cat despre gratiere nu stim daca l-a gratiat sau nu,sau daca va fi gratiat... Cel putin eu nu stiu..

Danut7 24.06.2010 21:10:09

Este asa dupa cum cu intelepciune au zis parintii : "Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos."

vidoveczandrei 26.06.2010 15:44:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 262445)
Este asa dupa cum cu intelepciune au zis parintii : "Dumnezeu uraste pacatul dar il iubeste pe pacatos."

de acord,Dumnezeu este Domnul al iubirii.

Hector 26.06.2010 17:10:38

Eu am deschis acest topic ca sa inteleg si eu ceva.
Dar atat s-au facut offtopic-uri, devieri de la subiect, pareri partiale, incat nu am inteles nimic.
M-ati ametit,.... dar in fine,.... never mind...

vidoveczandrei 26.06.2010 17:13:01

Citat:

În prealabil postat de Hector (Post 263191)
Eu am deschis acest topic ca sa inteleg si eu ceva.
Dar atat s-au facut offtopic-uri, devieri de la subiect, pareri partiale, incat nu am inteles nimic.
M-ati ametit,.... dar in fine,.... never mind...

uite concluzia:Domnul Dumnzeu e ste iubire si nu ura,ura vine de la diavol.Domnul mai cearta pe omul dar il iubeste.

iustin10 26.06.2010 17:27:57

Dumnezeu se manie ,Dumnezeu pedepseste,Dumnezeu uraste pacatul ,Dumnezeu omoara intreaga planeta,Dumnezeu trimite in iad pe cei pacatosi,dar niciodata nu se poate spune ca Dumnezeu uraste pe cineva . Nu ii este placut poate,uraste caile aceluia,dar Dumnezeu care este iubire,nu are cum uri. Ar fi echivalent cu a zice ca exista chiar si o mica pata ,in perfectiunea dumnezeirii.
Cine simte ura lui Dumnezeu,inseamna ca nu a cunoscut dragostea sa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:33:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.