Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Post Mare in 2010? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8418)

mirabela 15.02.2010 05:07:39

Cred ca o lingurita de miere pe zi, ar fi aportul necesar de minerale si vitamine.
Fasolea contine magneziu.

Cine papa calciu din corp? Cel mai mare dushman este CACAO !!!

De evitat sucuri accidulate !

De cand locuiesc in Germania, din punct de vedere alimentar, e mai ushor, gasesc fructe si legume proaspete tot timpul, desi gustul lor lasa de dorit, dar sunt intre serpi...

Soia n-am mai consumat de ceva timp bun, lapte de soia am gustat o singura data si nu mi-a placut. Tofu nu l-am gustat niciodata, numa numele ma irita :d.

Doamne ajuta !

Citat:

În prealabil postat de ar14rai (Post 212246)
Uite un om sincer. Asta si trb. Uite aici motive.
Sunt multe intrebari...
Dar cred ca e adevarat, este vb de indiferenta! Printre altele....

Si daca tot am scris acum...
Ma framanta ceva...
In post nu mancam lactate... din care provine calciu (in special).
Dar daca ai deficienta de Calciu si iei medicamente... e ok?
Pastila de Calciu... e de post? Din ce ii facuta? Stie cineva?
Si ce ziceti de alimentele vegetale moderne din 2010?
Lapte, branza, salam, cremwursti, tofu, ... toate din so...ia cui i-o place...
Astea sunt in regula? Haideti pareri noi.
Fara citate sau tratate...
Pareri simple...

Kelly 15.02.2010 11:26:49

postul ne intareste

Cei care se gandesc ca vor fi devitaminizati in post se pot linisti, postul curata, detoxifiaza, deci ajuta. Doar graunte daca mancam si tot suntem fain (grau, orez, hrisca, integrale desigur sa fie).
Exista preconceptia ca, calciul, poate fi luat doar din produsele lactate, dar se gaseste si unele legume: patrunjel, mazare verde, morcovi, gulii, telina, salata verde, praz si in cantitati mari in: fasole, alune, nuci, arahide, masline etc.
Chiar si 'laptele' de soia este hranitor, pentru cine il prefera.
De fapt postul presupune sa nu ne mai gandim atata la cele ale gurii ci la cele sufletesti, ne intareste El Dumnezeu.
Post usor tuturor:6:

caliyo 15.02.2010 15:40:57

Parerea mea persoanal referitoare la produsele din soia( care imita crenwursti, branza, pateu,snitele) ca ar fi bine de evitat. Iar daca nu se poate, folosite cat mai putin.
Eu mai apelez la ele cand sunt in criza de timp sau cand nu am ce sa iau la pachet. Nu le consum neaparat ,,de pofta´´ ci din considerente parctice( economie de timp).
Pana la urma, fiecare dupa masura credintei si a ravnei .

iustin10 15.02.2010 22:35:26

tks all pt sugestile alimentare
M-ar interesa si alte alimente posibile sau retete.
Cat despre departarea oamenilor de credinta si de post , cred ca societatea secularizata si-a desavarsit opera.La tara ,in trecut,nu exista atata independenta si libertate de gandire,de fapt atata dezorientare.

P.S. mai bine as manca graunte de grau goale decat 'alimente de post cu gust de...'
Nimic mai fals si mai chimic

cristiboss56 15.02.2010 22:41:20

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 212561)
Cat despre departarea oamenilor de credinta si de post , cred ca societatea secularizata si-a desavarsit opera.La tara ,in trecut,nu exista atata independenta si libertate de gandire,de fapt atata dezorientare.

P.S. mai bine as manca graunte de grau goale decat 'alimente de post cu gust de...'

" Unde este comoara ta acolo este si inima ta "

iustin10 15.02.2010 22:55:41

Postul meu este prin excelenta unul alimentar.Acesta il tin usor.
Nimic nu patrunde la intunecata mea inima . Putina rugaciune si smerenie care se fac acum ,imi arata unde imi este de fapt inima : in pantece.
Putina indreptare care o am in relatiile cu ceilalti in aceasta perioada, imi arata doar cat de rau sunt in rest.
Singura bucurie din post,este ca atunci este mai mare nadejdea,in mila Celui care a infometatat pentru noi,si a maicii Sale.

mirabela 15.02.2010 23:00:57

orez cu ciuperci roshii ardei si ceapa

ciuperci cu bulion si mamaliga,

linte se face ca si fasolea, doar ca nu e asha de grea

fasole frecata sau scazuta,

cartofi fierti, copti in cuptor, sau fierti, tocana de cartofi

, mazare,

fasole verde scazuta cu ceapa si rosii si la urma mujdei ,

vinete taiate felii si prajite cu mujdei, salata de vinete cu ceapa

paine prajita unsa cu usturoi, sau paine prajita cu mujdei si roshii

sarmale de post cu orez s ciuperci

ardei umpluti cu orez si ciuperci

cam astea mi-au venit in minte. mai sunt si altele...deci nu se moare de foame:d

Doamne ajuta.

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 212561)

cristiboss56 15.02.2010 23:06:01

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 212580)
Postul meu este prin excelenta unul alimentar.Acesta il tin usor.
Nimic nu patrunde la intunecata mea inima . Putina rugaciune si smerenie care se fac acum ,imi arata unde imi este de fapt inima : in pantece.
Putina indreptare care o am in relatiile cu ceilalti in aceasta perioada, imi arata doar cat de rau sunt in rest.
Singura bucurie din post,este ca atunci este mai mare nadejdea,in mila Celui care a infometatat pentru noi,si a maicii Sale.

Sincer , mi-a mers la inima cele scrise aici ! Putin cate putin , dar sunt sigur ca vom reusi , pentru ca altfel ne "omoara" DEZNADEJDEA !

maria32 16.02.2010 00:56:02

Pentru ca tot discutati despre mancaruri de post uitati aici ce mananca un preot ortodox in post http://bastrix.wordpress.com/2007/11...preot-ortodox/

Link-ul este de pe blogul unui preot de 33 de ani foarte modern http://bastrix.wordpress.com/

maria32 16.02.2010 01:01:45

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 212581)
orez cu ciuperci roshii ardei si ceapa

ciuperci cu bulion si mamaliga,

linte se face ca si fasolea, doar ca nu e asha de grea

fasole frecata sau scazuta,

cartofi fierti, copti in cuptor, sau fierti, tocana de cartofi

, mazare,

fasole verde scazuta cu ceapa si rosii si la urma mujdei ,

vinete taiate felii si prajite cu mujdei, salata de vinete cu ceapa

paine prajita unsa cu usturoi, sau paine prajita cu mujdei si roshii

sarmale de post cu orez s ciuperci

ardei umpluti cu orez si ciuperci

cam astea mi-au venit in minte. mai sunt si altele...deci nu se moare de foame:d

Doamne ajuta.

Varza calita; ciorba de loboda, de salata sau bors de legume, supa de rosii cu orez si morcovi, SPANAAAAAC!

Prajitura mea de post: 2 cani de faina; 1/2 cana ulei, 1 cana zahar, 250 gr cacao; 1 cana apa, 1 varf lingurita bicarbonat de sodiu.
Se topeste zaharul in cana si apoi se toarna celelalte ingrediente. Daca aluatul este prea vartos si nu curge se mai adauga apa. Se pot pune si stafide in compozitie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:38:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.