![]() |
spor la citit,mosulete!ti-am dat ocazia sa recitesti ce ai scris,sa vezi cata ''dreptate'' ai!
|
De ce va certati? :| In fine. Visele pot fi de la Dumnezeu si de la diavol. Cele de la D-zeu sunt foarte rare din ce am citit si eu ca nu-s mare intelectuala. De exemplu eu aseara am visat ca mama mea a murit. Desigur, as fi putut sa cred acest vis. :) Dar nu voi crede nici un vis. De ce? Pentru ca Dumnezeu stie ca de frica sa nu cred in visele satanei nu am crezut in vreun vis dat de El. Va gasii El o cale sa imi lumineze mintea...:) Doar ma cunoaste mai bine ca oricine, stie ce gandesc, cum gandesc, cum sunt, stie ca-L iubesc si ca-mi pun toata increderea in El. Doamne-ajuta!
|
Citat:
|
Am o colega obsedata de vise. Eu nu visez niciodata, vise premonitorii, sau cum s-or fi numind si resping din capul locului acest lucru. Cu atat mai mult o tot judecam si condamnam si ii tot explicam ce mult greseste pentru ca 'cel rau' ii juca tot felul de feste si se facea de minune.
Totusi, imi aduc aminte de cateva vise.N-am scris nciiodata despre asa ceva.Tatal meu a avut un accident mortal groaznic la 53 de ani.L-am visat ca ma imbratisa plangand, noi am avut mereu discutii in contradictoriu pe teme religioase, el fiind ateu si sustinand ca omul mort este bun mort si ca sufletul este doar o suflare.L-am mai visat apoi dupa 21 de ani, cand eu l-am pomenit pentru prima data la "sambetele mortilor"( pana atunci nu credeam ca ajuta rugaciunile pentru morti). Era inchis intr-o celula cu gratii si doi 'gardieni' il impingeau in fata mea.Eu am tipat:"lasati-l in pace"! El mi-a spus inseninat la fata:" Lasa,lasa !Nu mai am mult si scap". Am nascut un copil inainte de termen si l-am pierdut. Am fost distrusa ! Am visat 2 bebelusi, unul mare si dolofan si unul mic, mic.Plangand am cerut:"Va rog, dati-mi-l mie macar pe cel micut!". Am auzit un glas care a spus:"Nu,nu !Cel mare este al tau!" Dupa un an si ceva am nascut un baiat 'mare' si frumos,care 'mare' este si acum. Inainte de convertirea mea la ortodoxism, cand habar nu aveam de semnificatia 'scarii' in Biserica Ortodoxa, citisem doar de visul Patriarhului Iacov care a vazut ingerii urcandu-se si coborandu-se pe o scara in locul in care el a adormit,am avut un vis in care eu urcam din ce in ce mai greu, tremurand, o scara care la capatul de sus avea un fel de chepeng. Am ajuns cu greu si , disperata,mi-am zis: "mai departe nu mai pot merge, de asta nu pot trece". Cand am intins mana tremuranda sa inlatur obstacolul nu am simtit nici o opozitie, era ca un nor si am intrat cu totul. Dincolo era o stralucire si o lumina incredibila. Imi vin in minte cuvintele Domnului cand le tot spunea apostolilor ce urma sa se intample:"Va spun aceste lucruri ca atunci cand se vor intampla sa credeti ca EU SUNT!" |
Desigur ca nu toate visele sunt de la diavol.Desigur ca majoritatea viselor sunt vise si actiuni ale creierului.Desigur ca daca visezi ceva foarte urat nu inseamna ca e de la necurat sau ca esti pacatos sau vreo atentionare.Majoritatea viselor sunt actiuni ale creierului,creierul se odihneste foarte mult cand viseaza,am citit undeva.Iar faptul ca unii oameni au visat ce li se va intampla in viitor sau au visat mesaje frumoase,sfaturi,atentionari indica cu atat mai mult ca visele in mare parte nu sunt necurate.Ne-am obisnuit sa avem aceeasi parere cu a Bisericii sau a parintelui Cleopa etc dar nu gandim logic si demn de secolul 21.Unii oameni ajung sa spuna ca totul e de la necurat.Eu nu zic sa nu respectam si sa nu ascultam sfaturile parintelui Cleopa dar cand ai o parere diferita o ai,cand ceva iti arata contrariul a ce ti-a zis un Sf.Parinte nu ai ce sa faci,nu uita ca Sf.Parinti sunt oameni si ei si au parerile lor.Am tot respectul pentru Sf.Parinti si pentru ceea ce au facut dar in unele cazuri exagereaza.Iertare.
|
Citat:
Psihologia vorbeste ca tine despre vise. Dar Biserica are alta invatatura; acum depinde pe care o preferi. Am cumparat in Romania "Pateric despre visuri si vedenii", tiparita cu biecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului. Am impresia ca lumea moderna respinge ideea de interventie a diavolului in viata noastra, a celor care traim in sec. XXI. Daca nu vom invata despre cum actioneaza diavolul, nici nu ne vom putea feri de el. Cartea aceasta ne invata cate ceva. |
visul meu
buna.cine mi-ar putea si mie explica oare ce inseamna un vis...?mereu ma visez cu tatal meu care din pacate nu mai este printre noi de 4 ani.ma visez cu el ca se intoarce mereu si ca de fapt nici nu era mort.dar niciodata nu vorbeste cu mine,aseara de exemplu tot asa m-am visat dar aseara m-a imbratisat.i-am zis ca ma mut cu el.nu mi-a zis nimic dar mi-a dat de inteles ca nu se poate......oare ce inseamna visul meu???(aa si inca ceva, aseara cand m-am pus in pat am stins veioza din dormitor, si azi dimineata am gasit-o aprinsa...oare au vreo legatura???)
|
raspuns
va rog sa imi raspunda cineva....e de bne sau e de rau?sau poate nu ar trebui sa ma ocup cu asa ceva....
|
Citat:
Binenteles cu exceptia unor traduceri moderne a unor secte ca Martorii lui Iehova. Citat:
Citat:
Psihic, structura este diferita, intelectual, emotional, trebuie sa fii ignorant ca sa nu vezi asta. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:24:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.