Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Pacatul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5652)

LapetiteMoc 23.10.2009 02:51:01

Rabdare !

Citat:

În prealabil postat de Diana23 (Post 175498)
Eu am pacatuit,am citit Moliftele Sfantului Vasile si de atunci imi merge foarte rau.Acum nu mai stiu ce sa fac.Am in familie o persoana care se ocupa cu lucruri necurate si am crezut ca va fi bine daca le citesc.Nu am crezut ca doar preotul are voie sa le citeasca,am crezut in puterea lui Dumnezeu.Acum am impresia ca i-am dat putere mai mare acelei persoane,parca o forta malefica o ajuta sa-mi distruga familia.Bunul Dumnezeu sa ma ierte!

Nu deznadajdui !!! Continua sa te rogi ! Aceste rugaciuni ale Sfantului Vasile sunt derutante , dar puterea lor este uriasa. Roaga-te neincetat, pentru ca numai astfel vei ajunge la capat bun.

Le-am facut o singura data, a fost cumplit, dar, cand a venit lumina lui Dumnezeu peste toate, limpezite si rezolvate au fost problemele.

Doamne ajuta!

Diana23 23.10.2009 03:49:28

Multumesc!!!

andreicozia, LapetiteMoc,
va multumesc din suflet pentru raspunsuri,aveam nevoie de aceste cuvinte.Ma simt distrusa si vinovata de toata suferinta celor dragi mie.
O sa ma rog cat mai mult la bunul Dumnezeu si sper ca Lumina Lui sa revina in viata mea.
Dumnezeu sa va ajute!Multumesc!!!

lavinia40 23.10.2009 18:49:30

Mirenii citesc Moliftele Sf.Vasile???S.O.S!!!

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175505)
Stiu EXACT despre ce vorbesti. La fel am patit si eu insa asa cum m-a sfatuit Duhovnicul am avut rabdare si am asteptat pina s-a facut lumina din nou in viata mea.
Rabdare, deoarece LUCRAREA ESTE INCEPUTA..si este in desfasurare chiar daca deocamdata doare.... Nu este asa cum te asteptai, curios nu?:)).., insa asta este semnul ca Dumnezeu te-a auzit!

Ai incredere in Molifte! Sunt extrem de puternice!
Mie duhovnicul mi-a spus dupa un oftat, ca inainte sa-mi fie bine mai mult ca sigur IMI VA FI RAU! Sub ce forma va veni acest rau nu stie( si a fost surprins pina la lacrimi in ce fel violent a venit peste mine) insa dupa aceea, CU AJUTORUL LUI, al Duhovnicului meu,... mi-a fost chiar FOARTE bine

Ma cutremura ceea ce am citit in aceasta postare!!!Eu stiu ca doar preotii dupa o anumita randuiala se incumeta la citirea lor!!!!!Si mai stiu ca nu oricine dintre ei le citeste!!!.Si crestinii care le asculta trebuie sa fie pregatiti cu post, spovedanie, etc.......

Doamne, Doamne, Doamne Ajuta!!!!!!!

andreicozia 23.10.2009 19:23:48

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 175627)
Ma cutremura ceea ce am citit in aceasta postare!!!Eu stiu ca doar preotii dupa o anumita randuiala se incumeta la citirea lor!!!!!Si mai stiu ca nu oricine dintre ei le citeste!!!.Si crestinii care le asculta trebuie sa fie pregatiti cu post, spovedanie, etc.......

Doamne, Doamne, Doamne Ajuta!!!!!!!

Intradevar Lavinia, sa nu crezi ca repararea unei situatii dificile in viata se va manifesta prin bucurii, si o succesiune de clipe fericite si de beatitudine.
Nu, o mizerie care necesita curatenie se face de catre Dumnezeu tot printr-un proces deseori neplacut de curatire a locului de mizerie si acest proces nu este dragut!

Duhovnicul meu a simtit ceva foarte clar manifestindu-se in jurul nostru mai ales dupa ce a citit si rugaciunile de exorcizare ale Arhanghelului Mihail!

GeorgeS 23.10.2009 19:32:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175639)
Intradevar Lavinia, sa nu crezi ca repararea unei situatii dificile in viata se va manifesta prin bucurii, si o succesiune de clipe fericite si de beatitudine.
Nu, o mizerie care necesita curatenie se face de catre Dumnezeu tot printr-un proces deseori neplacut de curatire a locului de mizerie si acest proces nu este dragut!

Duhovnicul meu a simtit ceva foarte clar manifestindu-se in jurul nostru mai ales dupa ce a citit si rugaciunile de exorcizare ale Arhanghelului Mihail!

Frate Andrei, poate ne spui de unde ti-a citit parintele "Rugaciunile de exorcizare ale Arhanghelului Mihail" ca in Molitfelnic sa stii ca nu sunt!!!

lavinia40 23.10.2009 20:02:02

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175639)

Andrei, eu stiu ca mirenii nu pot citi Moliftele SF.Vasile!Nici toti preotii nu le citesc!!!Am umblat prin multe manastiri, am citit zic eu..suficient pe aceasta tema.Am avut duhovnici din 2 manastiri ortodocse supercunoscute ...dar nici pe departe asa ceva.
Uite, eu nu pot citi nici toti psalmii..(doar primele 8 si utimele 5 catisme-si exista topic pe aceasta tema).
Eu sunt un biet om, ce bare-mi incearca sa se informeze corect...caci daca-i vorba de traire, sunt varza.
Nu postez aceste lucruri de dragul de a ma baga in seama, ci sincer m-a cutremurat mult ce am citit!

Doamne-Ajuta!

andreicozia 23.10.2009 20:38:18

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 175654)
Andrei, eu stiu ca mirenii nu pot citi Moliftele SF.Vasile!Nici toti preotii nu le citesc!!!Am umblat prin multe manastiri, am citit zic eu..suficient pe aceasta tema.Am avut duhovnici din 2 manastiri ortodocse supercunoscute ...dar nici pe departe asa ceva.
Uite, eu nu pot citi nici toti psalmii..(doar primele 8 si utimele 5 catisme-si exista topic pe aceasta tema).
Eu sunt un biet om, ce bare-mi incearca sa se informeze corect...caci daca-i vorba de traire, sunt varza.
Nu postez aceste lucruri de dragul de a ma baga in seama, ci sincer m-a cutremurat mult ce am citit!

Doamne-Ajuta!

Lavinia, nu intotdeauna avem timp sa umblam dupa duhovnici cu har pentru molifte. Tinem post, ne rugam mergem la masluri si-i rugam pe cei care sunt de acord sa le citeasca.

Cind vezi ca toate posibilitatile lumesti de remediere a dezastrului din jurul tau au fost epuizate nu ne mai ramine decit sa recurgem la "chirurgie divina" prin aceste rugaciuni ale puterilor ceresti care lupta pentru noi incontinuu

Nu ai nici o idee ce se poate intimpla. Daca crezi ca poti anticipa niste evenimente care dupa logica omeneasca ar trebui sa se intimple, iti spun ca nici prin cap nu-ti trece ce se poate intimpla...apar brusc de nicaieri oameni necunoscuti, ajungi in locuri noi, etc care contribuie la desfasurarea LUCRARII INCEPUTE, ... iar tot ce faci mai departe, toate deciziile pe care le iei,... fii sigura ca faci sub ascultare de ce ti se spune de duhovnic

lavinia40 23.10.2009 21:08:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 175661)
Lavinia, nu intotdeauna avem timp sa umblam dupa duhovnici cu har pentru molifte. Tinem post, ne rugam mergem la masluri si-i rugam pe cei care sunt de acord sa le citeasca.

Cind vezi ca toate posibilitatile lumesti de remediere a dezastrului din jurul tau au fost epuizate nu ne mai ramine decit sa recurgem la "chirurgie divina" prin aceste rugaciuni ale puterilor ceresti care lupta pentru noi incontinuu

Nu ai nici o idee ce se poate intimpla. Daca crezi ca poti anticipa niste evenimente care dupa logica omeneasca ar trebui sa se intimple, iti spun ca nici prin cap nu-ti trece ce se poate intimpla...apar brusc de nicaieri oameni necunoscuti, ajungi in locuri noi, etc care contribuie la desfasurarea LUCRARII INCEPUTE, ... iar tot ce faci mai departe, toate deciziile pe care le iei,... fii sigura ca faci sub ascultare de ce ti se spune de duhovnic

Poate ti se pare o intrebare ..asa..Ai citit Pelerinul Roman?

cristiboss56 26.11.2009 21:07:11

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 172525)
"Despre bine si rau, in sens etic, nu se poate vorbi decat in sfera libertatii. Libertatea este capacitatea de optiune a unei vointe concrete, intr-un spatiu concret. [...] Raul etic este abaterea de la legea morala sau nesocotirea ei. Legea morala este absoluta, dar ea nu poate fi formulata decat in termeni contingenti. [...] Suntem liberi sa vrem sa fim liberi". (P. Cretia)

Harul Dumnezeiesc nu anulează libertatea , ci conlucrează cu ea doar la împlinirea poruncilor lui Dumnezeu. Unii zic , de ce nu am un asemenea har, sau de ce nu primesc Harul Dumnezeiesc ? Simplu , pentru că nu ne lăsăm în voia lui Dumnezeu, ci trăim după voia noastră !

Noesisaa 13.12.2009 23:13:53

Ce inseamna...

Aveam o nelamurire mai demult, si mi-am readus-o aminte recent.

La una dintre rugaciunile de dinainte de spovedanie se spune, printre alte pacate ceva de genul "frumusete straina au vazut si cu dansa si-au ranit inima."

Ce inseamna practic treaba asta?

Bun, cam banuiesc eu, dar...Se refera la invidie? La a te indragosti de cineva nepotrivit (casatorit, calugar, ruda...)? Nu cred ca se refera la a te indragosti de cineva care nu este de aceeasi nationalitate...

Probabil ca intrebarea ar fi putut fi pusa si la topicul Sophiei despre limbajul bisericesc mai putin pe inteles.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:15:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.