![]() |
Citat:
Asta da, pacat inconstient! :-) Este o metoda anticonceptionala veche de cand lumea, care consta in a te abtine de la relatia trupeasca in zilele in care femeia este fertila. Nu este o metoda foarte sigura, poentru ca perioada fertila nu poate fi calculata decat aproximativ. Deci folosind-o, iti iei rioscul de a avea totusi un copil. Preotii in gerenal recomanda aceasta metoda ca sa nu ai prea multi copii. Esti sigur ca si pe asta o consider ucidere de prunci, desi consta in abstinenta, pur si simplu? |
[quote=emanuel2007;130778]
asta e cea mai dioata chestie care am auzit-o : e ca si cum ai zice moareta = viata ... e absurd ... Nu e absurd, pentru ca daca faci sa dispara un ebrion in loc de 10 mor mult mai putini! "ai inceput sa iti vina mintea la cap ... insa nu e destul de sigur ca o sa si ramana acolo ... sigur ca orice ovulatie este o ucidere ... pai de ce crezi ca iti tot ziceam eu ca orice scurgere si orice ciclu suntpacate ? sunt ucideri virtuale ... si masturbarea si prezervativul exact acelasi lucru sunt : ucideri virtuale ; adica tot ucideri ... de aia si sunt considerate pacate ... " Confunzi: pierderea spermatozoizilor nu este ucidere, pentru ca, nu stiu daca stii, pentru formarea unui embrion, care contine toate genele unei fiinte umane, este nevoie si de ovul si de spermatozoizi. Toti sfintii parinti care s-au ocupat de asta si teologii moderni zic ca viata incepe de la fecundare, deci nu inainte. Ai putea spune tot asa bine ca daca te tunzi e ucidere, ca dai jos niste celule nevinovate, care nu ti-au facut nimic. Ce insemana ucidere virtuala?? Masturbarea este pacat nu pentru ca se pierde sperma (atuci nu ar mai fi pacat la femei, pentru ca nu se produce ovulatie cand se masturbeaza o femeie - iertai-ma pentru aceste detalii). Este pacat pentru ca este o forma de sexualitate intoarsa spre sine insusi, or sexualitatea e data de Dumnezeu ca sa se uneasca doua fiinte umane. Este o pura cautare a placerii fara comuniunea cu altul. "care e explicatia ? am mai dat-o undeva mai sus : inainte de cadere nu avea femeia ovulatie si la barbat nu se producea samanta decat numai cand planificau un act trupesc ... si inca ceva : nu exista un contact trupesc intre ei fara ca femeia automat sa ramana insarcinata ... tot ce e sub nivelul asta care l-am zis acuma se datoreaza de la caderea din rai , de cand totul a pierdut rationalitatea dumnezeiasca ... de atunci toti am devenit ucigasi ai propriei noastre specii , chiar si daca numai in mod virtual ... " La astea ti-am raspuns in threadul despre 'ce cauta femeia tanara in dreapta la barbati' "Iisus nu a avut niciodata scurgere ... Maica Domnului nu a avut niciodata ciclu ... sfintii si sfintele si-au invins prin asceza pacatul chiar si sub aceste forme extrem de subtile " De unde stii amanuntele astea??? Cum spuneam mai sus, crezi ca la latrina se duceau? Ma opresc aici. Noapte buna si Duminica binecuvantata. |
Citat:
Sunt de acord cu tine. Si exista destui parinti care sfatuiesc cuplurile sa ia anticonceptionale sau prezervative in anumite situatii, eu nu pot sa cred ca sunt toti ucigasi si pacatosi, si ca bietii credinciosi care isi asculta duhovnicul se vor duce in iad cu ei! Era unul mai sus care zicea ca si metoda calendarului e pacat! Eu cred ca e mare pericol de angelism si puritanism in ortodoxia noastra! |
acuma am aflat ce e exact metoda calendarului , si pot sa zic ca e un pacat mai mic ... poate ca noi ne zicem , ca facem asta din abtinenta , insa de fapt nu e asta motivul ... daca ar fi abstinenta ar fi bine , dar nu asta e realul motiv , ci altul ... :1:
intrebarea este : de ce te abtii numai in acele zile si nu si in altele ? fiindca raspunsul e , pentru a nu avea copii , ne duce cu gandul ca totusi e pacat ; stii de ce ? pentru ca se inlatura ratiunea de a fi a actului sexual , si anume aceea de a perpetua specia : " cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul " ... asta era porunca , ori porunca e porunca , iar incalcarea poruncii este pacat ... deci , in concluzie : metoda calendarului e un pacat mai mic , insa tot pacat este ; un fel de a te ascunde dupa deget ca sa mai castigi timp de pocainta ... a spune ca te abtii din abstinenta e o minciuna : nu te abtii din motivul asta , ci doar te inseli pe tine insati spunandu-ti aceasta ; in realitate te abtii ca sa nu ai copii , si atunci apare intrebarea : de ce nu te abtii si in restul timpului ? ori , minciuna e pacat ... nu crezi ? |
" Nu e absurd, pentru ca daca faci sa dispara un ebrion in loc de 10 mor mult mai putini! "
calea nu e sa omori un embrion in loc de 10 ! daca asta ar fi fost calea fireasca , atunci inseamna ca noi am fost creati de Dumnezeu ca fiind omoratori de embrioane , adica ucigasi ... ori asta nu e adevarat ... la facere , eva nu era ucigasa de embrioni niciodata ... exista o cale de a nu mai omora nici un embrion : a nu avea ciclu ... a ajunge sa iti opresti ciclul ... vezi cum vin dovezile pe tava impotriva ciclului ? singura imi oferi dovezi !!! :4: |
" Confunzi: pierderea spermatozoizilor nu este ucidere, pentru ca, nu stiu daca stii, pentru formarea unui embrion, care contine toate genele unei fiinte umane, este nevoie si de ovul si de spermatozoizi. Toti sfintii parinti care s-au ocupat de asta si teologii moderni zic ca viata incepe de la fecundare, deci nu inainte.
Ai putea spune tot asa bine ca daca te tunzi e ucidere, ca dai jos niste celule nevinovate, care nu ti-au facut nimic. " celulele parului nu pot da nastere niciodata la alti copii ... de aceea omorarea unor celule de par nu este ucidere ... insa a omora celulele de inmultire este ucidere ... pantru ca singura ratiune a celulelor de inmultire este a da nastere altor copii ... iar , in rai , nu exista o impreunare care sa nu aiba rezultat ca femeia sa ramana insarcinata ... de aceea orice omorare a unor celule de inmultire este ucidere automat ... |
" Masturbarea este pacat nu pentru ca se pierde sperma (atuci nu ar mai fi pacat la femei, pentru ca nu se produce ovulatie cand se masturbeaza o femeie "
chiar daca o femeie nu ar face ovulatie la masturbare ( ceea ce nu cred ca e totdeauna valabil , din contra ) , tot un act irational ar fi masturbarea ; pentru ca nu e folosita cu ratiunea de a avea copii ... actul sexual nu are ca ratiune a uni doi oameni , pentru ca asa nu ar fi pacat nici in afara casatoriei , deci actul sexual are ratiunea de a concepe copii , si de aia este pacat in afara casatoriei ... deci mastrurbarea e pacat pentru ca este un act irational , cum de altfel irationala este si pierderea spermei , care deci tot un pacat e ... |
"Iisus nu a avut niciodata scurgere ...
Maica Domnului nu a avut niciodata ciclu ... sfintii si sfintele si-au invins prin asceza pacatul chiar si sub aceste forme extrem de subtile " De unde stii amanuntele astea??? Cum spuneam mai sus, crezi ca la latrina se duceau? stiu asta de la sfintii parinti ; de exemplu sf maxim marturisitorul a zis ca Maica Domnului nu a avut ciclu niciodata ... apoi ca sfintii si-au invins scurgerile , citeste numai cartea " marturii din viata monahala " a lui gheron iosif ; in prefata , este o prezentare scurta a vietii lui , pe care a facut-o unul dintre ucenicii lui , si acolo se zice ca gheron iosif dobandise dupa 8 ani de lupte grele nepatimirea , incat nici scurgeri nu mai avea ... apoi daca citesti si celelalte carti ale ucenicilor lui gheron iosif , ai sa vezi ca toti ucenicii lui au ajuns la acest inceput de sfintenie ; iti recomand in acest sens , cartea parintelui haralambie , ucenic de al lui gheron iosif ; in acea carte se prezinta ca par haralambie a spus unui ucenic la o spovedanie ca el nu mai avusese scurgeri de cand intrase in manastire , decat o data ( deci in vre-o 50 de ani ) , si atunci din cauza ca s-a certat cu un frate de manastire ... si asta referindu-ne numai la obstea par haralambie , plina de sfinti ... |
" Eu cred ca e mare pericol de angelism si puritanism in ortodoxia noastra! "
ortodoxia e comuniunea si cu Dumnezeu nu numai cu ingerii ; ortodoxia duce firea umana de-a dreapta Tatalui ; tu ai sa ai cicluri acolo , cand ai sa fii de-a dreapta Tatalui ?????!!!!! :24: e chiar de ras ... ce inseamna ca vom fi ca ingerii din ceruri ? nuinseamna depasirea firii omenesti pana acolo incat , nu numai ca scurgeri si cicluri nu vor mai fi deloc , ba chiar nici acte sexuale nu vor mai fi ... deci , acum vezi posiibilitatile firii omenesti ? ele sunt infinite : sa ajunga de-a dreapta Tatalui , in Lumina neapropiata ... Hristos este cu trupul acuma in cer ... zici ca El ar fi avut scurgeri pe pamant , ceea ce este desigur hula , dar acuma in cer ce zici ? are scurgeri , avand trup ? nu cred ca ai sa zici asta ... deci iata ca firea omeneasca isi poate depasi aceste neputinte ... de altfel pentru sfinti , a invinge aceste neputinte este o chestie foarte simpla , ca buna ziua de simpla si usoara ... cine ajuns sa simta harul limpede in sufletul sau permanent , poate sa opreasca orice scurgere sau ciclu chiar si de ar manca mult si nu ar munci deloc ... |
Citat:
Celulele parului ar putea da nastere teoretic la copii, prin clonare. Dar hai sa zicem ca asta nu e calea naturala (desi caile naturale sunt si ele rele, dupa tine, ca sunt de la cadere incoace), dar ce spui tu inseamna ca fiecare barbat cand concepe un copil omoara altii doua sute de milioane minus unul, pentru ca nu stiu daca stii ca atatia spermatozoizi contine in medie sperma ejaculata, si numai unul invinge cursa! (unite-te pe wikipedia daca nu ma crezi) Mai Emanuel, tu esti mai ucigas ca mine, chiar daca consideram toate ciclurile mele de la 12 ani incoace cu cate un ovul care nu a fost fecundat! :-))) Poate ai sa-mi zici ca Adam nu ejacula decat un spermatozoid singur singurel, si ca sfintii casatoriti (ca tatal sfantului Vasile sau ca sf. Gregorie de Nissa) au ajuns prin sfinarea simturilor si rugaciune sa ejaculeze doar un spermatozoid. Sau ca Traditie, ca copii ar trebui conceputi fara orgasm (adica fara ejaculare!!). Cred ca ajungem aici in domeniul absurdului si sa discutam ca unii teologi sclastici despre sexul ingerilor.. Hai mai bine sa discutam despre alte lucruri mai cu folos pentru suflet, cum spunea nu mai stiu care dintre voi! Eu am vrut sa o ajut pe Anna cu postarile mele, de fapt... Daca vrei, reluam discutia cand o sa gasesc citatele de care ziceam. Dar si tu te rog sa imi dai citatul din Sf Maxim despre ciclul maicii Dumnului si al altor sfinte. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:32:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.