Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista atomi, celule, microbi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2885)

oni91 23.12.2007 15:25:48

Haideti mai, de-acum si lumea e o iluzie?Bine ca folosim stiinta ca sa vorbim pe acest forum da nu credem in ea cand e vorba de medicina sau de fizica:dozingoff:.Presupunand ca nu ar exista atomi, celuce, microbi, cu ce ne ajuta pe noi sa avem sau nu certitudinea ca exista?oricum noi existam indiferent daca am fi formati sau nu din aceste particule:dozingoff:...eu nu cred ca e normal sa traiesti intr-o lume imaginara cu impresia ca totul e un vis sau o "ratacire" sau o "sminteala" pentru ca pana la urma poti sa innebunesti(chiar daca nebunia ar insemna inadaptarea la societatea in care traiesti) si atunci poate ajungi pe la medicii in care nu crezi;).

Glamorous_witch 23.12.2007 15:37:55

Deci banuiesc ca tu si sotia/sotul tau(iubit/a),puteti face un copil doar prin rugaciune,nu?.....asta ar rezolva problema unor feministe radicale:)

Z.Lidia 23.12.2007 15:57:16

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Daca ajunge medic, nu cred ca se poate mântui fiindca daca practica medicina înseamna ca si crede în ea.

Bine ca ai decis tu!
Cine esti tu sa judeci? Nu ai niciun drept.

"Presupunand ca nu ar exista atomi, celule, microbi, cu ce ne ajuta pe noi sa avem sau nu certitudinea ca exista?oricum noi existam indiferent daca am fi formati sau nu din aceste particule"- Oni, daca credem ca nu exista microbi,nu ne ferim de ei. Nu ne spalam pe maini inainte de masa, nu spalam legumele, fructele. Si ne expunem unor riscuri inutile. Se poate ajunge la casatorie intre doua persoane, chiar daca una din ele are HIV-SIDA, ca doar nu exista asa ceva, dupa Traditie.

Traditie 23.12.2007 17:45:56

da draga traditie stiinta a descoperit ( ceea ce e diferit de a crea) Realitatea poate fi revelata (sa ai o cunoastere prin revelatia mistica) sau paote fi cunoscuta prin stiinta Dumnezeu nu poate fi cunoascut stiintific ci numai revelat. Acuma daca lumea amteriala este o iluzie la fel si noi suntem de fapt niste iluzii Cert este ca functionam dupa nsite reguli Noi facem parte din aceasta lume din "iluzie" si deci universul este adevarat in sensul ca pentru o iluzie iluzia este reala. Este apa reala ori este o iluzie, este setea reala ori este o iluzie cert este ca daca nu bei apa mori, este moartea o iluzie?

Poate ca asa stie Dumnezeu sa ne descoere ce crede El ca trebuie sa stim prin stiinta Poate ca chair Dumnezeu a sadit aceasta preocupare in mintea unora caci a dorit sa stim ceste lucruri si aceasta a fost calea. Poti sti tu care este voia SA?

Asa se trezesc unii ca stiu ei ce e de la Dumnezeu si ce nu, ce e mantuitor si ce nu, stim ca medicii nu se mantuiesc si multe altele

Continui cu aceiasi prostie. Fii atent ce zic: ca sa descopere ceva cineva, trebuie ca acel lucru sa existe. Adevarat Fiinta este Dumnezeu, existenta oamenilor e reala, a lumii nu fiindca numai ce e viu exista.

Daca nu bei apa nu mori, este o impresie falsa.

Haideti mai, de-acum si lumea e o iluzie?Bine ca folosim stiinta ca sa vorbim pe acest forum da nu credem in ea cand e vorba de medicina sau de fizica .Presupunand ca nu ar exista atomi, celuce, microbi, cu ce ne ajuta pe noi sa avem sau nu certitudinea ca exista?oricum noi existam indiferent daca am fi formati sau nu din aceste particule ...eu nu cred ca e normal sa traiesti intr-o lume imaginara cu impresia ca totul e un vis sau o "ratacire" sau o "sminteala" pentru ca pana la urma poti sa innebunesti(chiar daca nebunia ar insemna inadaptarea la societatea in care traiesti) si atunci poate ajungi pe la medicii in care nu crezi

Nu trebuie sa-ti impui sa crezi ceva, ci sa renunti atunci când vrei sa crezi în ceva. Credinta în teoriile stiintifice e auto-impusa, poti vedea când vin aceste gânduri. De înebunit înebunesc cei care le accepta, uita-te cum traiesc cei care cred în stiinta: ca niste apostati.

Bine ca ai decis tu!
Cine esti tu sa judeci? Nu ai niciun drept.

"Presupunand ca nu ar exista atomi, celule, microbi, cu ce ne ajuta pe noi sa avem sau nu certitudinea ca exista?oricum noi existam indiferent daca am fi formati sau nu din aceste particule"- Oni, daca credem ca nu exista microbi,nu ne ferim de ei. Nu ne spalam pe maini inainte de masa, nu spalam legumele, fructele. Si ne expunem unor riscuri inutile. Se poate ajunge la casatorie intre doua persoane, chiar daca una din ele are HIV-SIDA, ca doar nu exista asa ceva, dupa Traditie.

Mântuirea e o stare ontologica, starea omului care cunoaste (într-o masura) pe Dumnezeu. Ca sa ajungi la aceasta cunoastere trebuie sa fii ajutat de Dumnezeu si El nu te poate ajuta daca crezi în ozeneuri, microbi etc, fiindca astfel de credinte întuneca mintea si o fac sa nu poata percepe lucrarile harului.

Z.Lidia 23.12.2007 18:24:49

Traditie, pe tine te ajuta Dumnezeu sa stii cine se va mantui?

oni91 23.12.2007 18:32:14

Ai dreptate, Z.Lidia, eu ma gandeam mai mult la celule, la atomi...in sensul ca cei care nu sunt in domeniul medicinei pot sa creada orice ca atunci cand au o boala tot la doctori ajung, si din cate stiu eu doctorii cred in celule:D...cat despre virusuri...banuiesc ca Traditie nu realizeaza de ce foloseste sapunul si medicamentele(daca le foloseste)...pt ca "nu exista virusuri nu-i asa?":D

calator 23.12.2007 18:56:02

cum adica existenta oamenilor e reala si a lumii nu Numai ce e viu exista O piatra exista? Un microb de ce nu exista ca e viu. Afara e frig Frigul exista?

Stii ce anume este lepra? In bibilie este mentionata aceasta boala ( deci biblia recunaste existenta virusurilor si a bacteriilor), o recunoaste ca fiind transmisibila. In primele cinci carti ale Bibliei, Pentateuhul, ofera sfaturi privind prevenirea epidemiilor, sfaturi care astazi sunt aplicate atunci cand este vorba de o epidemie in levetic 15 se scriu f precis ce trebuie facut ( spre ex arderea hainelor folsoite de cel bolnav, izolarea persoane si tinerea ei sub obsevatie)

Totusi cine ti-a inoculat asemenea idei extremiste, faci parte dintr-o organizatie ceva?

calator 23.12.2007 19:10:00

inteleg ca cu stiinta nu prea le ai dar cu utlizarea unor termeni? Stii ce insemna apostazie?

DEF Renunțare publică la o anumită credință religioasă; renegare a unei doctrine sau concepții. 2. Revoltă, răzvrătire împotriva stăpânirii

A crede in stiinta ( cu toate ca este nepotrivit termenul de a crede altaturi de stiinta) nu insemna ca renunti la credinta religioasa, ca renegi o doctrina etc. Sunt doctori crestini (in sensul practicanti) etc.

Daca ma imbolnavesc clar ca merg la medic si asta nu insemna ca traiesc ca un apostat sau mai stiu eu ce. Cred si in virusi si in Dumnezeu E vreo problema?

Traditie 23.12.2007 23:23:54

am spus despre mântuire în ce consta si de ce nu se pot mântui cei cu credinte false.

Calatorule, mai crezi în bioenergie? Ca sa stiu daca merita efortul sa compun un raspuns.

Apostazia nu e doar renuntarea oficiala la o credinta ci viata de pacat.

Chriss-tian78 24.12.2007 01:45:36

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Daca ajunge inginer, nu cred ca e o problema acest lucru.

Daca ajunge medic, nu cred ca se poate mântui fiindca daca practica medicina înseamna ca si crede în ea.

Nu exista ovocit, spermatozoid etc, nasterea e lucrata de Dumnezeu.

la crearea fatului nu lucreaza doar Dumneseu ci impreuna cu cei doi soti, asa scrie in invatatura Bisericii. Daca ar lucra numai Dumneseu la crearea copilului atnci oamenii nar mai trebuiii sa se casatoreasca, ar trebui sa traim ca animalele nu? Orice meserie pe care o parctici trbuie sa cresi in ea, de ce? pt ca altfel nai face nimic cu spor. Si daca nu exista celule si daca omul biologic nu e fosrmat din celule, tesuturi... atunci din ce e facut trupul omului??? doar no fi ezoteric?? stii cand am spus ca ceea ce spui seamna a erezie, ma gandeam la o secta din antichitae si anume la gnostici,care vedeau materia ca pe ceva rau, uitand ca omul e chemat sa se sfinteasca si sa aibe vaita si odata cu el sa sfinteasca si materia , caci si lumea aceasta trebuie transfigurata de harul divin prin impreuna lucrarea om-Dumneseu, doar nu cresi ca Dumneseu dupa pe ce a creat lumea vasuta o va lasa prada haosului? nici gand, caci la sfarsitul menirii aceasta lume va fi tranfigurat, un cer nou si un pamant nou.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:56:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.