![]() |
Citat:
|
buna saurian.trebuie sa recunosc ca m-au tulburat putin cuvintele tale dar asta nu ca nu ai fi avut dreptate, doar ca la un car de oale o bata mai trebuie. am invatat si din mesajul tau cateva lucruri importante si nu sunt suparata nici pe departe pe tine. imi pare rau ca ai trecut din cauza avortului prin momente neplacute si triste pentru tine si ca acest subiect este dureros. si pentru mine este. am fost la ginecologie la un control acum doua saptamani si ma uitam la fetele care mergeau la chiuretaj cu mamele lor sau cu prietenii lor . imi venea sa urlu. nu ma puteam exprima acolo ca nu aveam cum. imi vine sa plang cand vad dumica la sfanta biserica copii care se impartasesc si copiilor mei le-am furat acest drept si mai mult decat atat le-am luat dreptul la viata.cine suntem noi sa decidem pentru viata cuiva? ma uit pe strada la femei gravide si imi vine sa le iau in brate sa le pup si sa le felicit. le fericesc. vad fete tinere si vb cu ele in gand spunandu-le sa nu faceti ca mine , sa nasteti copii. si pentru mine subiectul este f dureros si va ramane cate zile oi avea. poate dumnezeu se va milostivi si de mine si de copilasii mei nevinovati.va pup pe toti si astept cu drag mesajele voastre
|
Citat:
|
erzbet, nu stiu nici eu de ce este si in cazul acesta pacat, dar stiu ca si femeile care au avut avort fara sa vrea sunt oprite de la sf impartasanie, dar pt o per mai scurta decat cele care au facut avort voit
|
cel putin asa am auzit. dar se zice ca o cauza pt avorturile spontane, nevoite, exista, femeile respective nu a stiut sa se protejeze, au luat ceva medicamente care le-au facut rau, nu stiu ... dar nu cred ca avortul este asa din senin. are o cauza pe care medicii o pot afla
|
nu au *
|
scuza-mi exprimarea gresita, dar sper ca ideea ai priceput-o
|
Da, exista cauza a avortului independenta de vointa femeii. Poate sa aiba niste anticorpi,de exemplu, cu tulburari de coagulare. Se stie ca aceste femei au risc sa faca avorturi spontane.
Totusi, cand te duci la spovedanie se presupune ca nu minti si spui daca ai declansat in vreun fel avortul. Nu stiam ca se da canon pentru asa ceva. |
Citat:
|
Cauza cred eu ca este faptul ca multe dintre canoane au fost stabilite cu sute de ani in urma cand medicina si stiinta despre corpul uman nu era asa de dezvoltata. La fel cum se credea ca femeile sangereaza in fiecare luna fiindca sunt necurate sau de la diavol (nu? daca nu s-au lovit, nu au facut nimic, si sangerarea mai apare si regulat pe deaspupra -- nu este lucru curat!) as se si credea ca daca o femeie pierde o sarcina este fie din cauza diavolului sau ea a facut ceva care nu trebuia facut. Asa ca femeia trebuie canonisita. Acum cand stim ca unele avorturi sunt intr-adevar spontane si femeia nu are nici o vina, nu stiu daca acele canoane mai au rostul.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:49:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.