Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Fecioria (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=215)

Sylvie 20.06.2007 21:14:14

Nu inteleg de ce te superi...???.Nu te-am judecat,nu te-am criticat si nu am exagerat...???.
O FEMEIE ELEGANTA,nu inseamna NUMAI A STII CUM SA SE IMBRACE,ci si a stii CUM SA SE POARTE(CUM SA VORBEASCA,CUM SA IUBEASCA,CUM SA INDRUME,CUM SA SE FEREASCA DE RELE SAU DE RAUTATI,s.a.).
O FEMEIE MODERNA este acea femeie care aspira la o oarecare abatere de la LEGILE LUI DUMNEZEU(da mai multa atentie TRUPULUI,ci nu SUFLETULUI,sperand la o imagine "atragatoare",dar INSELATOARE,se razvrateste impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,isi creaza un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",ci NU LUI DUMNEZEU...???.

20.06.2007 23:45:48

Citat:

În prealabil postat de Dan
Inteleg necesitatea fecioriei pana la casatorie.Dar daca ai cazut...cum te ridici ?

Prin spovedanie frate,:) Cele ce vor fi dezlegate pe pamant vor fi dezlegate si in cer.
Sa nu uitam ca Raiul este plin de pacatosi pocaiti. sa nu ne intristam peste masura ca sa Nu cadem in deznadejde. Dar nici sa nu maniem pe Dzeu prin persistarea in acelasi pacat. De multe ori ispita este inceputul unei noi vieti..depinde de noi pe care o alegem.
cu dragsote frateasca jenica

calator 21.06.2007 07:51:48

eu nu cred ca femiea moderna aspira la o abatere fata de legile lui Dumnezeu

21.06.2007 09:38:33

ceea ce facem noi nu este decat o justificare a pacatelor. Nu iti spune nimeni sa iti pun un sac in cap, dar macar iti poti mentine sufeltul curat nu? Eu spre ex. daca merg in biserica si sunt mai "aranjata" imi este rusine sa sarut icoana Maicii D. si daca imi este rusine inseamna ca nu sunt in armonie cu mine insumi nu? Cum resuesc oare femeiele moderne sa aiba si putin machiaj si putina rugaciune?:) ca eu nu pot..ori una ori alta.
jenica

MARIUS_DANIEL 21.06.2007 11:03:52

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Nu inteleg de ce te superi...???.Nu te-am judecat,nu te-am criticat si nu am exagerat...???.
O FEMEIE ELEGANTA,nu inseamna NUMAI A STII CUM SA SE IMBRACE,ci si a stii CUM SA SE POARTE(CUM SA VORBEASCA,CUM SA IUBEASCA,CUM SA INDRUME,CUM SA SE FEREASCA DE RELE SAU DE RAUTATI,s.a.).
O FEMEIE MODERNA este acea femeie care aspira la o oarecare abatere de la LEGILE LUI DUMNEZEU(da mai multa atentie TRUPULUI,ci nu SUFLETULUI,sperand la o imagine "atragatoare",dar INSELATOARE,se razvrateste impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,isi creaza un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",ci NU LUI DUMNEZEU...???.

Sunt perfect de acord cu tine,sora.Ma bucur ca mai exista(inca)femei ce gandesc ca tine.Imi amintesc ca tot o femeie spunea ca o femeie e respectata atunci cand se respecta pe sine.Chiar daca nu e asa evident,femeile au o mare influenta asupra lumii,depinde daca e buna sau rea.Cand va disparea femeia ortodoxa atunci va disparea si lumea.Dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca,daca vreti preoti buni,nasteti-i,tot asa,daca vreti oameni credinciosi,nasteti-i.

Doamne ajuta.

21.06.2007 13:47:11

Da marius, spunea atat de frumos pr Galeriu despre M.Tatu, este de 3xfemeie dar niciodata crestina:)
jenica

Maria_Sofia 25.06.2007 09:15:08

Citat:

În prealabil postat de jenica
Da marius, spunea atat de frumos pr Galeriu despre M.Tatu, este de 3xfemeie dar niciodata crestina:)
jenica

nu la femei gen tatu m-am referit care aduce mai mult a travestit si ni ci nu ma refeream la aspectul fizic numai.problema poate fi mult mai complexa.grecii care avea un cult al frumosului credeau ca precum ai sufletul asa ai si trupul si ca trupul trebuie sa fie intr-o deplina armonie cu sufletul indiferent carui tip de frunusete ii slujeste:apolonica sau dionisiaca.apolonicul este atribuit frumusetii pure curate spirituale in timp ce dionisiacul este frumusetea demonica fascinanta creata din intelepciune.Grecii erau suficient de intelepti incat sa accepte dualismul spiritual intelegand necesitataea binelui si a raului,templele lor fiind impartite in zone ale apolonicului si zone ale dionisiacului mijlocul fiind contopirea celor doua.In concluzie cand am incercat sa propun un model de femeie "moderna",desi astfel de femei exista inca din antichitate,nu ma refeream la toapele care se uita la acasa,care fumeaza slimsuri in cotul gurii,care isi ard paru cu vopsea si care beau cafeaua cu degetul mic ridicat in speranta ca sunt doamne si ca fie si"intelectuale" citesc citesc porcaria aia de codul lui davinci ca sa poata spune ca le framanta probleme existentiale.NU adevarata femeie e cea care areusit sa echilibreze frumusetea spiritului cu cea a trupului si cu comlexitatea mintii,cea care se accepta asa cum este,cea care preda cu patima cele mai interesante momente ale istoriei,cea care e constienta de propria ei valoare ,cea insetata de cunoastere,si care care nu isi pune cenusa in cap doar pt ca e femeie,si care nu face copii doar ca asa cere traditia pt ca apoi sa le ofere un trai infect,femeia adevarata este aceea care se lasa purtata de proriile pasiuni,de propria sete,care face totul desi si-a dat seama de mult ca totul e in zadar.Femeia adevarata isi alege facultatea/serviciul /traiul din dragoste pt un domeniu nu din sete de bani,se casatoreste cu un student fara nici un ban doar pt ca are ochii verzi si il iubeste,femeia moderna poate f bine sa se parfumeze cu chanel si sa poarte matase dar in acelas timp e in stare sa rabde cu saptamanile de foame,cu doua tigari fara filtru si cu un teanc de carti de la anticariat.Si o astfel de femeie poate f bine sa fie si crestina dak vrea,pt ca ea ar fi in stare sa creada si sa aleaga cu patima ,iar sacrificiul ei dak ar fi facut ar fi mult mai valoros,pt ca ar jertfii sufletul si mintea complexe echilibrate care au fost supuse unui proces prin care au ales.nu au acceptat laptele transmis prin traditie,au disecat fructele cunoasterii cu proprii lor dinti si au ales crestinismul sau nu,dar au ales.Asa ca nu o dati pe tatu de exemplu si marea de tatae dupa acasa.

mirelat 27.06.2007 05:48:47

Citat:

În prealabil postat de Maria_Sofia
Femeia adevarata isi alege facultatea/serviciul /traiul din dragoste pt un domeniu nu din sete de bani,se casatoreste cu un student fara nici un ban doar pt ca are ochii verzi si il iubeste,femeia moderna poate f bine sa se parfumeze cu chanel si sa poarte matase dar in acelas timp e in stare sa rabde cu saptamanile de foame,cu doua tigari fara filtru si cu un teanc de carti de la anticariat.

asta cred ca e mai mult femeia boema, si nu neaparat moderna

Maria_Sofia 27.06.2007 09:10:00

da cam ai dreptatae:)

Casiana 30.06.2007 13:35:45

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

În prealabil postat de Sylvie

Sunt perfect de acord cu tine,sora.Ma bucur ca mai exista(inca)femei ce gandesc ca tine.Imi amintesc ca tot o femeie spunea ca o femeie e respectata atunci cand se respecta pe sine.Chiar daca nu e asa evident,femeile au o mare influenta asupra lumii,depinde daca e buna sau rea.Cand va disparea femeia ortodoxa atunci va disparea si lumea.Dupa cum spunea si parintele Arsenie Boca,daca vreti preoti buni,nasteti-i,tot asa,daca vreti oameni credinciosi,nasteti-i.

Doamne ajuta.

Sylvie nu ai dreptate!
o femeie eleganta nu e neaparat si frivola!
traim in secolul XXI deci nu cred ca e nevoie de o fusta pana in pamant si o marama pe cap ca sa arati ca dai ascultare poruncilor lui Dumnezeu si ca esti o buna sotie.
la ce folos ca ai o infatisarre stearsa daca inima si sufletul tau e paganit de gandurii rele( invidie, clevetire etc.) nu fusta lunga si baticul te face o buna crestina si sotie.
a avea grija de tine, creand astfel o imagine atragatoare dar inselatoare cum zici tu nu inseamna ca te razvratesti impotriva lui Dumnezeu prin NEASCULTARE,fata de sot,de Preoti s.a.,si ca iti creezi un NOU MOD DE VIATA placut "lumii",si NU LUI DUMNEZEU.
e posibil ca o femeie foarte atragatoare sa fie o crestina desavarsita!
Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:43:33.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.