![]() |
Citat:
Si da, moartea cainilor vagabonzi, a celor agresivi, ar aduce un serviciu umanitatii, cel putin acelei parti care este in pericol a fi agresata sau chiar ucisa, ca de aia deja agresati sau ucisi desigur nu-i mai ajuta cu nimic decat eventual ii fereste pe cei din prima categorie (agresatii) sa fie muscati si a doua oara.. Din pacate, nimeni nu poate afirma cu certitudine care caine este agresiv si care nu, depinde foarte mult de context (teritoriu, haita, are nu are pui, etc.) Iar asta cu "alte animale" cred ca e o tentativa jalnica de a devia de la subiect. Nu a cerut nimeni "moartea altor animale". |
Nu-s animale dar eu vreau moartea tantarilor.
|
1. Multumesc Yasmina.
2. @Ekaterina - tocmai ca asta imi este frica si am si convingerea: este atata ura pe ei, incat vor fi prinsi si omorati cu cruzime. 3. @Pelerin - Cand am spus de cainii care pot fi numiti oameni, am vorbit de aceea care salveaza vieti, care aduc niste servicii umanitatii. Chiar si maidanezi fac si pot face asta daca sunt invatati. Am citit pe unde va de un caz real de maidanez care a protejat un bebelus (l-a tarat intr-un adapost si l-a incalzit si protejat pana a fost luat copilul). Nu mai stiu exact. In general cainii pot fi dresati, chiar si maidanezii au destula minte. Sunt caini care ingrijesc/alapteaza alte animale. Si ba da, un caine are suflet, are traire. Cum poti sa spui ca nu are? Nu stiu acolo, dar aici sunt multi oameni amarati, oameni ai strazii, care convietuiesc (nu stiu cum sa-i spun altfel) cu caini, de multe ori fara rasa. Si sunt atat de atasati. Dar asa cum se poarta oamenii cu ei pe strada sigur ca ii inraiesc. 4. Am tot spus si am obosit sa repet - nu este vorba sa nu-i adunam de pe strada. Toti iubitorii de animale ar vrea sa faca ceva mai bun pentru acesti caini. Toata problema este ca nu vor sa fie omorati. Chiar nu puteti pricepe diferenta? Si nu, nu stiu alta solutie decat sa fie dusi la sate si in alte tari dati in adoptie. Cine spunea aici ca sunt haite la sate? Chiar asa? Sunt caini pe ulite la sate? Si se plange lumea de raufacatori si ca nu au paza... 5. AlinB - stai putin. Se termina cainii si or sa ceara sa omoare si pisicile, ca sunt destule si din alea pe strazi si o sa se inmulteasca neavand dusmani. Fiecare animal are un rol in regn. |
Citat:
(Insectele sunt si ele animale.). Am uitat ceva la mesajul de mai sus: imi pare rau ca se tot intampla. Si chiar nu inteleg de ce se reped cainii la copii si la oameni. Dar o explicatie exista. Cred ca este foamea. A vazut ca scoate ceva si a crezut ca este mancare pentru el. Sunt inebuniti de foame cred. Si acum ce se intampla o sa ne inebuneasca presa cu cazuri din astea? Si poate o sa mai puna si de la ei, ca da bine. Dar voi vedeti /auziti in media cati oameni raufactori si ce fac? Inclusiv copiilor? La aia de ce nu va apuca furia? De ce veniti cu citate din scripturi uitand ce poate face si un om. Si tot cu furia asta si negandind, o sa vedeti ce se ve extinde razbunarea si pe cei care au caini de rasa, sau ma rog in lesa la plimbare. |
Citat:
Iti este frica de caini,iti este frica sa fii in prezenta cailor,sau altor animale domestice. Matusa mea este un exemplu din asta,ii este frica chiar si de gaini,dar si de fulgere,lifturi sau sa nu fie insotita pe strada. Un fel de handicap major. |
Sophia:cainii si toate animalele nu au suflet.Asta este invatatura credintei ortodoxe din care faci tu parte.Trairea lor tine de instinct,confunzi termenii.Nu orice ,,traire"inseamna existenta unui suflet.Sa spui ca un caine are,,suflet"este ori blasfemie(Hristos nu a venit pt mantuirea animalelor) ori credinta orientala,unde cainii,vacile,elefantii sau pisicile isi urmeaza stapanii pe lumea cealalta.Cainii vagabonzi nu se poarta asa pt ca ii inraiesc oamenii(fara ei ar crapa de foame)ci pt ca fiind complet salbatici reactioneaza pe baza de instinct.Si da,cainii trebuie eutanasiati daca sunt bolnavi,agresivi sau nu ii vrea nimeni si nu exista alte posibilitati pt ei.V-ati facut un idol din caini si ajungeti sa-i vedeti ca pe un om.Asta contrazice complet credinta din care afirmati ca faceti parte.Discuta cu un preot ortodox sa-ti lamureasca problema ,,sufletului"la animale ca sa nu o luati pe cai sincretiste,sunt foarte la moda aceste confuzii.Sau macar uitati-va intr-un catehism ortodox.Sau macar ascultati-l pe Patriarhul vostru care tocmai s-a pronuntat cu privire la aceste aspecte.
Sau macar infiati un caine sau mai multi,se pot adopta si de la distanta si astfel faceti o fapta buna fata de ei.Sau donati bani unor organizatii serioase care chiar fac ceva.Sau faceti ce credeti. |
Si da, mai am o problema.
Oamenii care au frica de caini si ii urasc simt la fel si pentru caini de rasa. Si atunci ce sa facem? Exista pur si simplu oameni care nu sufera animale, ca or fi caini sau pisici sau mai stiu eu. Le pun si alora otrava, sau ii bat sau mai stiu eu. Chiar in vecini. Aici marea majoritate a proprietarilor nu te lasa sa vii cu animale: caini sau pisici in speta. Restul este permis. Este foarte greu sa ai animal aici. Atatea conditii... Unii nu suporta copii, altii nu suporta animalele (de proprietari vorbesc). Si da, exista oameni singuri, ori batrani, ori care sufera neavand copii si care isi doresc un animal. Nu mai spun in caminele de batrani sau bolnavi. Se fac terapii cu caini. Si nu mai batjocoriti oamenii care iubesc animalele. Eu n-am gasit nicaieri invataturile astea. Animalele sunt create tot de Dumnezeu. Eu asa stiu. Nici nu se cauta posibilitati pentru ei, Pelerin! Nu vreti decat sa-i omorati. O sa fie macel pe strazi. |
Iar tu nu mai batjocori notiunea de suflet,punand omul si animalul pe aceiasi treapta.Degeaba iti spun mai multi daca o tii tot pe a ta.
|
Citat:
Dorinta noastra este aceasta: sa nu mai avem caini pe strazi, in parcuri, in locurile publice. Cei care ii adopta sa nu ii lase in strada nesupravegheati, sa ii ingrijeasca asa cum se cuvine, sa adune mizeria dupa ei. Sa traim intr-o tara normala, fara haite de caini pe strazi. |
Citat:
Mi se pare total deplasat ce face aceasta doamna, in loc sa faca o lista in care sa se inscrie cei care care vor sa faca o rugaciune comuna, in acelasi timp sau pe zile pntru Ionut, cum se proceda mai demult, ea are neobrazarea pe topicul cu rugaciune sa faca propaganda cainilor. Nu ii este rusine de loc pentru comportamentul sau. Si pe deasupra mai are o sustinatoare aici care are ceva personal cu mine si ma ataca pentru ca nu tin partea cainilor si ii spun verde in fata doamnei ce ati zis si d-voastra. Aceste femei nici macar nu locuiesc in tara, nu sunt aici ca sa vada ce dezastru e din cauza cainilor si totusi isi permit sa atace si sa dea sfaturi. Si tot ele se mira ca sunt luate la rost. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:14:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.