Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Reformatorii de dinaintea Reformei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13663)

catalin2 04.10.2011 11:50:13

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 404644)
In biserica luterana exista preoti. Esti dezinformat.

In Biserica Luterana exista preoti, dar sunt asemanatori pastorilor neoprotestanti, nu preotilor din BO sau BC. Preotii sunt cei ce explica Biblia si fac sacramentele (botezul si impartasania).

stefan florin 04.10.2011 14:52:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 404710)
In Biserica Luterana exista preoti, dar sunt asemanatori pastorilor neoprotestanti, nu preotilor din BO sau BC. Preotii sunt cei ce explica Biblia si fac sacramentele (botezul si impartasania).

cum am mai zis, ei au predicatori nu preoti sacramentali. Doamne ajuta!

grasu77 04.10.2011 21:21:52

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 404748)
cum am mai zis, ei au predicatori nu preoti sacramentali. Doamne ajuta!

E asa de greu sa recunosti ca ai facut o mica greseala? Ce mare lucru este sa nu stii cum este organizata o anumita biserica si sa recunosti acest lucru. Crezi ca este mai bine sa incerci sa o intorci ca la Ploiesti? Nu da bine la un crestin.
Ti-am dat un link cu statutul bisericii evanghelice luterane (document oficial). De ce nu-l citesti? Vei gasi scris despre preotii luterani si impartasirea sacramentelor de catre acestia.

grasu77 04.10.2011 21:23:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 404710)
Preotii sunt cei ce explica Biblia si fac sacramentele (botezul si impartasania).

Chiar si preotii care nu cunosc Biblia pot sa o explice?

grasu77 04.10.2011 21:27:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 404708)
Un articol mai amplu despre Luther, site-ul e al unui fost protestant (sau neo) convertit la ortodoxie: http://www.odaiadesus.ro/culte.html

Autorul articolului nu este credibil. Am citit (partial) o carte scrisa de dumnealui (impreuna cu un ieromonah) in care am gasit minciuni mari si clare, spuse despre alta confesiune (pe care o cunosc foarte bine). Pot veni cu date exacte: titlul cartii, capitolul si paragrafele unde se gasesc minciunile.

Mihnea Dragomir 04.10.2011 22:22:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 404800)
Ti-am dat un link cu statutul bisericii evanghelice luterane (document oficial). De ce nu-l citesti? Vei gasi scris despre preotii luterani si impartasirea sacramentelor de catre acestia.

Haios, dacă nu ar fi mincinos. Dar la ce altceva decât la gogoși și măsluiala adevărului să ne așteptăm de la un protestant ? Va să zică, dacă statutul "bisericii evanghelice luterane" ne transmite oficial că aceia sunt preoți și acelea sunt sacramente, înseamnă că sunt preoți și sacramente !

Știți că în România există monarhie ? Vreți să caut statutul casei regale al lui King Cioabă, încoronat en titre ?

grasu77 05.10.2011 09:18:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 404815)
Haios, dacă nu ar fi mincinos. Dar la ce altceva decât la gogoși și măsluiala adevărului să ne așteptăm de la un protestant ? Va să zică, dacă statutul "bisericii evanghelice luterane" ne transmite oficial că aceia sunt preoți și acelea sunt sacramente, înseamnă că sunt preoți și sacramente !

Dom' doctor, aveti probleme serioase. Cand este vorba despre protestanti sau neo-protestanti vi se pune o pata mare pe creier. Pe Martin Luther il comparati cu Core, pe Moise il clasificati ca facand parte din "preotia sacerdotala", pe mine ma faceti mincinos desi am dat un link cu un document oficial, aprobat de guvernul Romaniei si publicat in monitorul oficial. Cititi "Statutul Bisericii Evanghelice-Lutherane din România", document oficial, aici: http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?id=1734. Gasiti "statutul" in josul paginii. Cititi, in special art. 23, si apoi va astept sa va cereti scuze (cum trebuia sa faceti de mai multe ori - aveti si ceva restante).

P.S. Nu ma intereseaza parerea dvs. despre ce considerati a fi preot sau a fi sacramente.

Citat:

Știți că în România există monarhie ? Vreți să caut statutul casei regale al lui King Cioabă, încoronat en titre ?

Da. Cautati. Dar vreau un document oficial, aprobat de guvernul Romaniei (asa cum am dat eu).

grasu77 05.10.2011 09:30:44

Citat:

înseamnă că sunt preoți și sacramente !

Totusi, vreau sa discutam despre preoti si sacramente. O intrebare: ce rost au preotii si sacramentele (pe care le acceptati dvs.) daca nu schimba cu nimic caracterul "credinciosului" si nu-l pregatesc pentru a deveni "cetatean al cerului"? Eu cred ca astfel de sacramente sunt doar o frectie (ca sa ma exprim in termeni medicali populari). Dvs. ce credeti?

nutucutu 05.10.2011 10:46:46

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 404839)
Totusi, vreau sa discutam despre preoti si sacramente. O intrebare: ce rost au preotii si sacramentele (pe care le acceptati dvs.) daca nu schimba cu nimic caracterul "credinciosului" si nu-l pregatesc pentru a deveni "cetatean al cerului"? Eu cred ca astfel de sacramente sunt doar o frectie (ca sa ma exprim in termeni medicali populari). Dvs. ce credeti?

O astfel de abordare este tipic protestanta: de ce aia, de ce ailalta. Va invit sa experimentati singur ceea ce inseamna a te hrani cu adevaratul Trup si Singe al Domnului.
Spunea sfintul Ioan Maria Vianey ca toate sufletelele care incearca sa se apropie de Domnul sint incercate de diavol. Pe celelalte nu le deranjeaza, pentru ca le poseda deja. Insa, cind soldatii vin in fata conducatorului de osti, mai mult merit vor avea cei care sint murdari si plini de rani, dar care au luptat, fata de cei care sint ordonati su curati dar care nu s-au aruncat in lupta pentru ca era periculos.

Nu aveti dumneavoastra caderea sa judecati daca Sfintele Sacramente au sau nu efect asupra oamenilor. In primul rind ca nu va da voie Dumnul sa judecati, in al doi-lea rind pentru ca nu stiti dumneavoastra care e lupta interioara a celui care se spovedeste/impartaseste, iar in al treilea rind pentru ca dumneavoastra nu va hraniti cu Trupul si Singele Domnului pentru a vedea efectele.

stefan florin 05.10.2011 11:36:58

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 404800)
E asa de greu sa recunosti ca ai facut o mica greseala? Ce mare lucru este sa nu stii cum este organizata o anumita biserica si sa recunosti acest lucru. Crezi ca este mai bine sa incerci sa o intorci ca la Ploiesti? Nu da bine la un crestin.

eu nu am gresit cu nimic. Atat timp cat am o colega de serviciu luterana si mi-a zis ca la ei nu exista preoti sacramentali ci doar predicatori, atunci unde este greseala mea? E mult mai credibila colega mea decat un sit.Am sa ma duc la ei la biserica lor joi seara ca sa ma conving personal. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:03:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.