Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O problema legata de pasapoartele electronice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13413)

Mihai36 10.08.2011 08:50:06

Pai si daca avea la ce mina avea? stinga sau dreapta? Fiindca din cite stiu eu nu se pun la mina dreapta nici un fel de cip. Si cu ce il face asta vinovat de pacatul prigonirii?
Mie imi pare o poveste inventata intentionat ori probabil pacatul in realitate era altul. Poate fi si pacatul de a nu te considera demn de a fi binecuvintat tocmai pentru ca crezi ca un cip te face pacatos atita vreme cit nu te inchini vreunei fiare ci tot lui Dumnezeu.
Sa stam cu frica? Sa stam cu frica doar de Dumnezeu dar si cu credinta.

Asadar trebuie sa va hotariti la ce anume se refera inchinarea in fata fiarei -este religioasa sau nu -fiindca circula doua interpretari paralele.
Adica cind ne comvine o interpretam ca fiind religioasa referindune la o religie unica iar cind nu ne referim doar la supunerea in fata unui sistem justitiar dictatorial.

GLAdoS 10.08.2011 09:07:04

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 387717)
Mie imi pare o poveste inventata intentionat...

Evident ca este o poveste inentata... daca eu imi tatuez pe mana cifra 666 crezi ca se va intampla respectivul eveniment?...

stefan florin 10.08.2011 09:56:56

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 387712)
Marturie preluata de pe alt forum

Petru

O doamna care merge destul de des la Manastirea Cernica mi-a relatat o intamplare auzita de la parintele Antonie: ” La manastirea Antim parintele de acolo impartasea crestinii ce formasera un sir in asteptarea Trupului si al Sangelui Domnului. La un moment dat ii vine randul unui tanar. Ca din senin o mana nevazuta ii ridica parintelui Sfantul Potir. Mirat, acesta il intreaba: Ce pacate mari ai fiule de nu te pot impartasi? Tanarul spuse ca s-a spovedit si ca nu considera ca omisese ceva, doar ca….. lucra in strainatate si avea microcip in mana.” SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA, SA LUAM AMINTE!!

am tot citit mesajele de pe acest topic si nu am inteles un lucru.UNDE ESTE FIARA SI CINE ESTE EA?Apocalipsa zice clar ca mai intai APARE fiara si APOI fiara obliga lumea ca oamenii sa primeasca pe frumte si pe mana semnul ei 666.Vad ca acest forum multi vorbesc de cipuri si alte chestii electronice ca fiind semnul fiarei dar nimeni nu a zis cine este fiara si unde este ea acum.A identificat-o cineva pana acum?Mie unul personal mi se pare ca e paranoia.Doamne ajuta!

antoniap 10.08.2011 10:42:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 387740)
am tot citit mesajele de pe acest topic si nu am inteles un lucru.UNDE ESTE FIARA SI CINE ESTE EA?Apocalipsa zice clar ca mai intai APARE fiara si APOI fiara obliga lumea ca oamenii sa primeasca pe frumte si pe mana semnul ei 666.Vad ca acest forum multi vorbesc de cipuri si alte chestii electronice ca fiind semnul fiarei dar nimeni nu a zis cine este fiara si unde este ea acum.A identificat-o cineva pana acum?Mie unul personal mi se pare ca e paranoia.Doamne ajuta!

"Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor".
(Antonie cel Mare)

antoniap 10.08.2011 11:03:44

VIDEO: Ce se intampla la Londra? Unde e politia? Ce se urmareste? Oamenii sunt dezbracati și jefuiti pe strada …
A se citi si comentariile. Sunt utile.

Nectarie Nicolae 10.08.2011 11:25:31

Dreapta cumpatare

Stiu ca probabil s-a mai discutat in general despre aceasta problema pe acest site si ca este o problema mai veche,dar sunt putin confuza,mai ales ca multi preoti/calugari din Ro. sunt impotriva. Mi-am intrebat si duhovnicul si dansul mi-a zis ca pot sa imi fac linistita pasaportul cu cip si ca nu inseamna lepadare de Hristos.

http://cidadededeus.wordpress.com/20...ianuarie-2011/

Parerea mea este ca ai primit deja raspunsul de la duhovnicul tau. Daca ii alegem ca duhovnici, datoria noastra este sa avem incredere in cuvantul lor.
Departe de mine gandul de a cotesta adevarul spuselor Sfintei Sale, parintele Iustin. Pericolele care ne pandesc sunt cu adevarat mari, iar noi trebuie sa ne aflam permanent in rugaciune si sa lucram Binele cu nadejdea ca Hristos ne va mantui. Asta nu cred ca inseamna ca ne putem permite sa ne lasam invadati de panica si isterie, ci ca trebuie sa existe dreapta cumpatare in toate. Cu necesitate trebuie sa ne folosim darurile date de Domnul Dumnezeul nostru fiecaruia si fiecareia dintre noi in urmare lui Hristos.
Fiti binecuvantati !

Nenumitul 10.08.2011 11:52:27

Nenumitul 10.08.2011 12:09:02

antoniap 10.08.2011 13:52:54

Citat:

În prealabil postat de Nenumitul (Post 387799)
Nu, util e post-ul ăsta:

Ca să nu mai vorbesc despre faptul că articolul sau comentariile de acolo nu au legătură cu topic-ul.

Ochiul in triunghi e o garantie sinceritatii tale?

Nenumitul 10.08.2011 14:06:10

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:16:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.