Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iubirea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1321)

20.03.2007 09:24:00

da de multe ori iubirea este egosita, tocmai pentru ca nu este IUBIRE tinerii in general se casatoresc pentru ca, au aceasi situatie materiala, pt ca au aceleasi preocupari, pt ca se simt bine in intimitate si de aceea dupa ce apare rutina "IUBIREA" lor dispare. Asa apar certurile, divorturile,crimele pt ca nu intelegm ca intr-o casniie e nevoie DE IUBIRE ADEVARATA

iosif 21.03.2007 20:06:37

Ce este cel mai greu in iubirea dintre soti, Jeny?

22.03.2007 12:52:10

Citat:

În prealabil postat de iosif
Ce este cel mai greu in iubirea dintre soti, Jeny?

cel mai greu....cred ca RABDAREA...aici imi vine in minte iarasi A IUBI INSEAMNA A IERTA... cred ca cu asta am spus totul.

iosif 22.03.2007 14:48:57

Rabdare si iertare! De unde sa ne alimentam cu acestea?

22.03.2007 15:51:33

RUGACIUNEA ea este izvorul nesecat al iubirii, al iertarii, al rabdarii, din pacate nu le gasim nici la piata, nici in supermrketuri, nici in fata tv...le gasim doar in rugaciune, in comuniune cu Hristos. poate gresesc dar asa simt eu, altundeva eu nu am reusit sa le gasesc:D

Catalina 24.03.2007 12:24:50

Pentru mine iubirea fata de oameni inseamna un sentiment curat si nobil .
Dar nu numai prin cuvinte se arata iubirea fata de o persoana , iubirea se arata si prin fapte . Eu asa inteleg iubirea fata de oameni . Cand iubesc pe cineva ii arat prin fapte , nu numai ii spun cuvinte dulci .
Faptele bune facute din dragoste si din iubire sunt mult mai mult apreciate de Dumnezeu decat cuvintele dulci de iubire . Uneori in cuvinte dulci gasim intentii ascunse si multa ipocrizie . Multi cauta prin cuvinte dulci sa-si asigure interesele .
Eu , in momentul de fata vad cum ma ajuta cei care mi-au spus candva ca ma iubesc .
Le-am cerut ajutorul acestor persoane , dar ce am am primit ?
Numai cuvinte . ' Lasa ca Dumnezeu te va ajuta , lasa ca o sa vezi ca o sa treci si prin asta . Toti avem probleme si necazuri ,nu numai tu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treci si peste asta . '
Asta inseamna iubire fata de oameni . Cuvinte dulci si cu iz de indiferenta ? Nu imi trebuie in aceste momente , oameni rai langa mine , am nevoie de oameni cu sufletul adevarat curat .
Sa-i spui unui om cazut la pamant ca numai Dumnezeu il va ajuta , In loc sa-l ajuti sa se ridice ? Cum poti rosti numele lui Dumnezeu ,cand nu faci ceea ce iti cere Dumnezeu ?
Viata este foarte grea ,dar sa fim sinceri , unii oamenii nu sunt asa cum pretind .
Lucrez cu oamenii de toate categoriile sociale si cunosc modul de gandire al multora .
Si eu am greselile mele , poate ca m-am increzut prea mult in oameni . Dar ca un om sa imi ceara ajutorul si eu sa nu-l ajut , asta nu am facut-o pana in prezent .
Sper ca aceasta incercare grea sa nu imi schimbe sufletul .

andreea_teo 24.03.2007 14:12:38

Citat:

În prealabil postat de iosif
Care credeti ca sunt ispitele iubirii intr-un cuplu si cum se poate trece peste ele?

Eu zic ca nesinceritatea cauzeaza multe probleme in viata de familie. Nu stiu daca exista vreun remediu pentru aceasta "boala", caci la varsta la care o persoana se hotaraste sa-si intemeieze o familie, caracterul ei este deja format, asa ca nu cred ca se mai poate face mare lucru... poate numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Este tare greu si trist,totodata, sa pleci pe drumul casatoriei alaturi de un astfel de om. Cel sincer, chiar daca mai cade in pacat, caci suntem firi neputincioase, slabe, cel putin recunoaste cum stau lucrurile, manifesta dorinta de a se schimba, pe cand cel mincinos, minte nu numai pe cei de langa ei, ci, de cele mai multe ori, chiar pe sine insusi.

O alta mare ispita este lipsa comunicarii dintre cei doi, si aici nu mai dezvolt caci stiti fiecare dintre voi care-i sunt urmarile.

24.03.2007 21:22:26

dragii mei eu nu consider ca este o lipsa de respect sa vb despre iubire, dar sa nu confundam milostenia cu iubirea si milostenia e buna dar ea nu este decat prima treapta a iubirii. cu dragoste jenica

24.03.2007 21:24:04

Citat:

În prealabil postat de Catalina
Pentru mine iubirea fata de oameni inseamna un sentiment curat si nobil .
Dar nu numai prin cuvinte se arata iubirea fata de o persoana , iubirea se arata si prin fapte . Eu asa inteleg iubirea fata de oameni . Cand iubesc pe cineva ii arat prin fapte , nu numai ii spun cuvinte dulci .
Faptele bune facute din dragoste si din iubire sunt mult mai mult apreciate de Dumnezeu decat cuvintele dulci de iubire . Uneori in cuvinte dulci gasim intentii ascunse si multa ipocrizie . Multi cauta prin cuvinte dulci sa-si asigure interesele .
Eu , in momentul de fata vad cum ma ajuta cei care mi-au spus candva ca ma iubesc .
Le-am cerut ajutorul acestor persoane , dar ce am am primit ?
Numai cuvinte . ' Lasa ca Dumnezeu te va ajuta , lasa ca o sa vezi ca o sa treci si prin asta . Toti avem probleme si necazuri ,nu numai tu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treci si peste asta . '
Asta inseamna iubire fata de oameni . Cuvinte dulci si cu iz de indiferenta ? Nu imi trebuie in aceste momente , oameni rai langa mine , am nevoie de oameni cu sufletul adevarat curat .
Sa-i spui unui om cazut la pamant ca numai Dumnezeu il va ajuta , In loc sa-l ajuti sa se ridice ? Cum poti rosti numele lui Dumnezeu ,cand nu faci ceea ce iti cere Dumnezeu ?
Viata este foarte grea ,dar sa fim sinceri , unii oamenii nu sunt asa cum pretind .
Lucrez cu oamenii de toate categoriile sociale si cunosc modul de gandire al multora .
Si eu am greselile mele , poate ca m-am increzut prea mult in oameni . Dar ca un om sa imi ceara ajutorul si eu sa nu-l ajut , asta nu am facut-o pana in prezent .
Sper ca aceasta incercare grea sa nu imi schimbe sufletul .

un om cu dragoste adevarat nu iti va spune nicodata iata eu te pot ajuta, pt ca smerenia il va impiedica sa recunoasca ca are iubire, dar...el va merge in camera sa si se va ruga pt tine..de multe ori primim acest fel de ajutor chiar daca el nu este vazut..asta nu inseamna ca nu exista...cu dragoste jenica

mirelat 24.03.2007 21:45:53

cel mai greu in iubirea dintre soti cred ca este tocmai pastrarea iubirii adevarate, printre hatisurile si automatismele vietii cotidiene. iar iubirea aproapelui ca pe tine insuti ar trebui sa fie un deziderat oriunde si oricand.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:10:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.