Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adam si Eva... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13123)

GLAdoS 17.06.2011 15:55:14

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369564)
Păi dacă omul nu putea alege moartea și apoi despărțirea dacă asta voia omul cu ''adevărat'', nu-i era Omului călcate în picioare demnitățile lui de ființă umană făcută de Dumnezeu?

Pt ce s-a chinuit sa faca un om imperfect(dar cu demnitati)... si pe deasupra mai stia ca e imperfect... nu putea crea un om perfect? sau nu dorea un om perfect? ca atunci poate nu ar mai fi fost el Dumnezeu

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369564)
Nu e nimic cusut cu ață albă, și de unde să știe Domnul ce va face omul? Și chiar dacă știe, omul poate să nu se lase să ajungă în căderea în care știa Domnul că vor cădea, dar spera Domnul că dragostea omului față de Dumnezeu v-a birui...

Nu stie?... vezi ca incepi sa te contrazici... pai ori e Dumnezeu... ori nu e.

heaven 17.06.2011 16:01:37

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 369565)
simboluri?... ca si in basme? ce e asa profund de avem nevoie de simboluri?

Dragul meu,parerea mea este ca daca tu sincer cauti niste raspunsuri si ceea ce faceti voi aici este mai mult decat o ironie ieftina,vei pune cu adevarat mana sa te documentezi si in privinta crestinismului,a religiilor lumii,a spiritualitatii in general si te asigur ca raspunsurile vor veni,inclusiv in privinta simbolisticii religioase.Totul este sa ai ochii mintii si ai sufletului larg deschisi.
Desigur,asta presupune multa munca si o calatorie personala ceea ce este mult mai greu de facut si presupune sa lasi superficialitatea la o parte,sa incerci sa cauti dincolo de propriile tale credinte de viata si prejudecati,sa ai curajul si obiectivitatea sa privesti lucrurile si printr-o alta fateta a prismei.

Dumitru73 17.06.2011 16:04:12

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 369568)
...Totul este sa ai ochii mintii si ai sufletului larg deschisi...

Adica ... lasa-ti imaginatia sa zburde, nu? :D

vsovivi 17.06.2011 16:09:18

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 369566)
Pt ce s-a chinuit sa faca un om imperfect(dar cu demnitati)... si pe deasupra mai stia ca e imperfect... nu putea crea un om perfect? sau nu dorea un om perfect? ca atunci poate nu ar mai fi fost el Dumnezeu

Nu stie?... vezi ca incepi sa te contrazici... pai ori e Dumnezeu... ori nu e.

Era prea perfect căci după chipul și asemănarea lui Dumnezeu i-a făcut... dar nu le-a plăcut lor Calea spre desăvârșire, și au ales calea cea largă, calea cea preaușoară și fără nicio răspundere...

Și dacă mă contrazic ce problemă e? Păi ce voi sunteți riguroși? Când v-am explicat cum e cu eclipsa și că pământul nu poate să se interpună între lună și soare, sau când v-am întrebat de ce nu vezi soarele mărindu-se dacă urci pe munți, că așa se întâmplă dacă te uiți prin lentila formată din atmosferă... nu v-a păsat... și acum susțineți că mă contrazic? Ce vă pasă vouă dacă eu m-aș contrazice în timp ce nu vă pasă și nu ați răspuns științific la ce v-am întrebat și la ce v-am demonstrat...

Vă place să băgați devină pe texte...

Sigur e Dumnezeu... dar nu se arată decât celor ce cred și ascultă apoi de glasul Său... deci pentru restul nu e... că știe că nu are cu cine... nu are cui... decât răni.

heaven 17.06.2011 16:10:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 369569)
Adica ... lasa-ti imaginatia sa zburde, nu? :D

Desigur ca nu e vorba de imaginatie,desi atunci cand un om este foarte inchistat in niste idei,uneori un exercitiu de imaginatie poate ajuta sa il faca sa devina mai flexibil,sa isi acceseze si alte resurse interioare,precum creativitatea,de exemplu.
Si ca sa iti raspund mai concret,veridicitatea si eficacitatea actiunilor noastre se pot testa intr-un singur mod,pentru a ne feri sa traim cu capul in nori,si anume: feedbackul pozitiv sau negativ pe care il primesti de la viata in repetate circumstante.Asa iti poti da seama daca esti pe calea cea buna si nu tzopai pe miriste alaturi de purcelusii roz! ;)

GLAdoS 17.06.2011 16:20:39

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369570)
Când v-am explicat cum e cu eclipsa și că pământul nu poate să se interpună între lună și soare,

Eu tin minte ca ti s-a zis deja dar hai sa mai explicam o data...

Dar de ce se mai vede Luna atunci cand este acoperita de umbra Pamantului?

Raspunsul este relativ simplu. Lumina Soarelui (aflat in spatele Pamantului vazut de pe Luna) nu este blocata complet de globul pamantesc si trece prin atmosfera planetei noastre. Dar gazul din atmosfera terestra imprastie mai mult componenta albastra a luminii decat pe cea rosie. Astfel lumina care trece prin atmosfera este compusa doar din cateva culori ale curcubeului, lipsind albastrul, indigo-ul si verdele. Pe Luna ajunge partea rosie a luminii emise de Soare, adica o combinatie intre rosu, galben si portocaliu. Va puteti gindi si altfel: atmosfera Pamantului filtreaza lumina albastra si o lasa sa treaca doar pe cea rosie.
http://desmond.imageshack.us/Himg146...jpg&res=medium

Acesta este motivul pentru care Luna are o nuanta rosiatica atunci cand este acoperita de umbra planetei noastre.

Mai ai ceva de zis si acum?

Dumitru73 17.06.2011 16:26:02

Asta da provocare ... cu desene :)
Astept replica ;)

GLAdoS 17.06.2011 16:32:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 369576)
Asta da provocare ... cu desene :)
Astept replica ;)

Nu cred ca vom vedea o replica diferita de aceast: "si totusi... Pamantul e plat...sau era?!?... of de ce ma doare asa tare capul"

Dumitru73 17.06.2011 16:41:17

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 369578)
Nu cred ca vom vedea o replica diferita de aceast: "si totusi... Pamantul e plat...sau era?!?... of de ce ma doare asa tare capul"

Daca imi aduc bine aminte, a venit o data cu niste desene.
E, erau niste litografii de prin unele carti medievale.

GLAdoS 17.06.2011 16:45:28

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 369570)
sau când v-am întrebat de ce nu vezi soarele mărindu-se dacă urci pe munți, că așa se întâmplă dacă te uiți prin lentila formată din atmosferă...

Asta chiar nu a fost raspunsa dar uite si explicatia...
Soarele nu e la o aruncatura de bat de Pamant... chiar daca nu iti vine sa crezi... faptul ca tu nu observi cu ochiul liber cum se mareste nu inseamna ca nu se intamla, numai la o scara mult mai mica... avand in vedere ca soarele este de cel putin 100 de ori mai mare decat Pamantul desi pe cer e de marimea unei margele (sau oricum poti sa-l acoperi cu un deget)
Ai stat tu sa masori cu cati microni s-a marit imaginea lui?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:54:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.