Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Parada homosexualilor la Brasov. De ce nu si parada pedofililor si a zoofililor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12687)

o nestiutoare_ 21.05.2011 19:57:00

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 362662)
Asta si e. Cam cum esti predestinat genetic sa ai ochi albastri si nu caprui.

Daca o luati asa, inseamna ca parintii, bunicii, unchii sau altcineva din familie avea inclinatii asemanatoare?

konijiro 21.05.2011 20:02:51

Citat:

Daca o luati asa, inseamna ca parintii, bunicii, unchii sau altcineva din familie avea inclinatii asemanatoare?
Nu neaparat. Nu tot ce e transmis genetic sa "vede" cu ochiul liber la bunici sau parinti.

In plus, fiecare dintre noi se naste cu mutatii care nu exista in genele parintilor.

o nestiutoare_ 21.05.2011 20:11:01

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 362666)
Nu neaparat. Nu tot ce e transmis genetic sa "vede" cu ochiul liber la bunici sau parinti.

In plus, fiecare dintre noi se naste cu mutatii care nu exista in genele parintilor.

Bun, dar aici intervine mediul sau vreo aberatie a cromozomilor.De undeva tot trebuie sa vina si aceste gene, presupunand ca tine de ereditate.
Altfel nu se poate explica "predestinatia".

gabriela8 21.05.2011 20:13:46

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 362662)
Asta si e. Cam cum esti predestinat genetic sa ai ochi albastri si nu caprui.

Imi pare rau dar eu nu cred in predestinare. Nu cred ca Dumnezeu accepta acest pacat oribil si nici ca osandeste cu stiinta din veci! Este o aberatie!

konijiro 21.05.2011 20:41:14

Citat:

Bun, dar aici intervine mediul sau vreo aberatie a cromozomilor.De undeva tot trebuie sa vina si aceste gene, presupunand ca tine de ereditate.
Nu stiu suficienta genetica incat sa ma hazardez in explicatii detaliate. Dar stiu suficient incat sa pot spune ca nu e nevoie ca unul din stramosii cunoscuti sa fie homosexual. E posibil ca unul din stramosii necunoscuti (undeva de-a lungul "copacului" genetic) sa fi fost, dar din nou, nu am citit despre asta atat de amanuntit.

Oricum, dupa cum a aratat si Kinsey, foarte putini oameni sunt 100% heterosexuali sau 100% homosexuali. Mai toti suntem undeva intre, cu toate ca una din orientari e mai puternica.

Citat:

Imi pare rau dar eu nu cred in predestinare. Nu cred ca Dumnezeu accepta acest pacat oribil si nici ca osandeste cu stiinta din veci! Este o aberatie!
Aberatie sau nu, asta stim in acest moment. Realitatea nu se conformeaza in functie de ce vrem sau nu sa credem.

Si nu am absolut nici un motiv sa am incredere mai mare intr-o carte cu origini incerte, scrisa acum mii de ani (si care contine lucruri deja dovedite ca gresite) decat in ultimele descoperiri ale stiintei (geneticii in acest caz). Daca tu crezi ca respectiva carte e mai de incredere, e alegerea ta.

Oricum, eu cred ca oamenii care au o problema cu homosexualii o au in primul rand instinctiv (sustinuta si de ignoranta), si isi folosesc religia (oricare ar fi ea) pentru a o justifica.

o nestiutoare_ 21.05.2011 20:49:35

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 362676)
Nu stiu suficienta genetica incat sa ma hazardez in explicatii detaliate. Dar stiu suficient incat sa pot spune ca nu e nevoie ca unul din stramosii cunoscuti sa fie homosexual. E posibil ca unul din stramosii necunoscuti (undeva de-a lungul "copacului" genetic) sa fi fost, dar din nou, nu am citit despre asta atat de amanuntit.

Oricum, dupa cum a aratat si Kinsey, foarte putini oameni sunt 100% heterosexuali sau 100% homosexuali. Mai toti suntem undeva intre, cu toate ca una din orientari e mai puternica.

Eu inclin sa cred mai mult in influenta mediului decat in manifestarea unor caractere ascunse;).

konijiro 21.05.2011 20:59:49

Citat:

Eu inclin sa cred mai mult in influenta mediului decat in manifestarea unor caractere ascunse.
Nu e o problema in a avea pareri personale, dar e important sa verificam daca ele sunt sprijinite de date.

Nu contest faptul ca probabil mediul are efectul sau (probabil cu atat mai mult in cazul unei persoane aflate "la mijloc" pe scara lui Kinsey). Nu contest treaba asta pentru ca nu am citit suficient despre subiect cat sa am o parere pertinenta, asa ca mai bine ma abtin.

Oricum, in prezent, parerea conform careia homosexualitatea e o alegere (si poate fi vindecata) pierde teren in lumea medicala si stiintifica. Si asta e situatia de cateva decenii incoace, nu vorbim de ultimii ani.

In general, din ce am observat, cei care sustin ca pot vindeca homosexualitatea sunt afiliati unor organizatii religioase, mai ales in America (dar nu numai, cred ca avem cazuri si in Romania). Problema e ca nu exista un fundament bazat pe cercetare. Si o alta problema e ca asemenea organizatii crestine pot face foarte mut rau, vezi cazul Ugandei.

o nestiutoare_ 21.05.2011 21:12:12

Eu va apreciez sinceritatea cand spuneti ca nu va aventurati in discutii adanci in privinta mostenirii genetice a acestui...sa-i spun fenomen?
Ma simt datoare sa marturisesc... eu nu l-am studiat deloc, deci e timpul sa las balta presupunerile fara fundament.

Heurtebise 21.05.2011 21:37:10

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 355217)
@AlinB

Eu am prezentat parerea mea. Nu pot sa echivalez homosexualitatea cu pedofilia. Asta o faceti voi exagerand in lipsa de argumente. Dpdv al consensului, homosexualitatea difera de pedofilie si consider ca nu e treaba mea sa ma bag in vietile oamenilor daca lor asa le place.

Nu am inteles partea cu educatia. Nu vad legatura.

A vrut sa spuna ca daca tu compari violul cu botezul de ce nu si cu educatia? Ca si educatia tot fara consimtamantul tau o primesti(daca ai parinti care te iubesc):). Got it?

konijiro 21.05.2011 22:08:59

Citat:

A vrut sa spuna ca daca tu compari violul cu botezul de ce nu si cu educatia? Ca si educatia tot fara consimtamantul tau o primesti(daca ai parinti care te iubesc):). Got it?
Diferenta e ca educatia are un rezultat cuantificabil si observabil. In general, cu cat educatia e mai solida, cu atat individul respectiv are mai multe optiuni. Nu se bazeaza pe dogma, mitologie sau credinta. E o unealta, atata tot.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:15:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.