Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un suflet trist... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12479)

LapetiteMoc 25.03.2011 23:56:04

un topic plictisitor

Offff, fetita, se vede ca esti tare tanara, prea tanara si ... nelinistita!

Ai primit sfaturi atat de multe si frumoase aici, din suflet, cu intelepciune. O singura concluzie trebuie sa retii: nu poti tu, cu puterile tale mici, sa faci pe cineva puternic. Ocupa-te de indreptarea ta si atat. Dumnezeu se ocupa de fiecare in parte. Fiecare invata din propriile greseli si numai dorinta lui de indreptare il apropie de Dumnezeu. Nu suntem chemati noi chemati sa indreptam pe nimeni inainte de a ne indrepta pe noi insine.

Yasmina 25.03.2011 23:56:26

Citat:

În prealabil postat de ladyanda (Post 350376)
Asa este... Dumnezeu ne lasa sa ne "dam foc" si cand "ardem in flacari -pentru tine" ii spunem lui Dumnezeu sa stinga focul ca ne cam jeneaza si Dumnezeu bineinteles sufla ca intr-o lumanare si gata ca doar atunci Dumnezeu va spune "ti-a luat ceva timp!" acum la 1,2,3 suflu..
Cand vrem sa fim salvati vrem sa fim salvati cand e prea tarziu, cand ne trezim suntem deja cu focul pe noi daca inteleg ce vreau sa spun....

Da,chiar asa se intampla!
Aproape toti,cu f mici exceptii ne lasam sa ardem in focul diverselor pacate inainte de a observa ca ne distruge si spiritual si fizic;cand observam ne apuca dezgustul fata de pacat,fata de noi insine si alergam la Dumnezeu sa ne salveze!Sau strigam sa vina sa ne salveze-mai mult cu intelesul de a-L invita in viata noastra.
Dumnezeu te lasa sa faci ce vrei cu viata ta...

Pe de alta parte stiu din proprie experienta ca devin plictisitoase cand le ofer prietenilor sfaturi despre o viata sanatoasa,lasatul de fumat,reducerea drastica a alcoolului,mancare simpla,remedii naturiste...
Pana la urma,ceea ce imi foloseste mie poate nu este de folos altora,asa ca am lasat-o mai moale si nu-i mai plictisesc cu sfaturile mele de bine!
Un proverb zice ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune...

ladyanda 26.03.2011 00:31:26

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 350387)
Da,chiar asa se intampla!

Pe de alta parte stiu din proprie experienta ca devin plictisitoase cand le ofer prietenilor sfaturi despre o viata sanatoasa,lasatul de fumat,reducerea drastica a alcoolului,mancare simpla,remedii naturiste...
Pana la urma,ceea ce imi foloseste mie poate nu este de folos altora,asa ca am lasat-o mai moale si nu-i mai plictisesc cu sfaturile mele de bine!
Un proverb zice ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune...

Normal ca devii plictisitoare..dar ia sa vezi tu cu timpul cum acei oameni vor ajunge la vorba ta si te vor cauta.. te vor cauta cand va fi prea tarziu ca de obicei...
Stii ceva...? Mai bine sa fii criticata, plictisitoare , cicalitoare, rea, a dreacului acuma dandu-le un sfat oamenilor acum cand trebuie caci mai tarziu cine stie iti vor multumi...

Iti dau exemplu tatalui meu concret... tata e profesor... si la un moment dat acum 16 ani a avut un elev. Elev nebun, razvratit, nu invata, era vagabond era bagat si in probleme. Tata statea cu gura pe el "bai omule schimba-te, invata, vino la scoala, renunta la viata urata pe care o duci" pentru el tata era cel mai rau om, era ciuma vai nu-l lasa in pace etc...Tata a stat dupa fundul lui "insistand" pana cand a reusit sa-l schimbe si acum acel tanar, acum devenit barbat se opreste in fata tatalui si ii spune "domn profesor daca nu erati dvs cu batul pe mine, cine stie unde ajungeam, datorita dvs acum am terminat o facultate, am un job stabil"

Tata a avut elevi din astia periculosi (cu droguri, cu alcool) pe toti a reusit sa-i convinga sa-si schimbe modul de viata si toti au ajuns cineva datorita "sfaturilor" sacaietoare ale tatalui meu... Nu-ti mareste nimeni salariu pentru acest gen...dar parca iti creste inima cand vezi ca ai reusit sa salvezi pe cineva de la o viata urata....

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:11:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.