Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Dumnezeu este iubire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12219)

Ana-Maria N 03.03.2011 15:26:08

A nu face precum mine!

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 344073)
Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.

Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.

Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!

vultur77 03.03.2011 21:57:19

Citat:

În prealabil postat de cocorel (Post 344073)
Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.

Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.

Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!

calator prin ploaie 04.03.2011 09:48:37

Dumnezeu este iubire.....si ne iubeste neconditionat...Ne asculta , ne indruma, ne lasa sa fim corijati prin cate o "atentionare", ne ofera lectii dar totul din dragoste pentru noi , cei lutuiti de EL....Dumnezeu sa fie cu noi!:25:

Miha-anca 04.03.2011 11:29:14

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 344499)
Dumnezeu este iubire.....si ne iubeste neconditionat...Ne asculta , ne indruma, ne lasa sa fim corijati prin cate o "atentionare", ne ofera lectii dar totul din dragoste pentru noi , cei lutuiti de EL....Dumnezeu sa fie cu noi!:25:

Păcate împotriva Duhului Sfânt:

Încrederea nesocotită în bunătatea lui Dumnezeu. De acest păcat se face vinovat cel ce păcătuiește neîncetat, și totuși crede că Dumnezeu, fiind atotbun, îl va ierta; de asemenea cel ce socotește că se va putea mântui numai prin credința lipsită de fapte bune (Rom2.4-5; Iac2.26)

Melissa 04.03.2011 11:46:48

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 344569)
Păcate împotriva Duhului Sfânt:

Încrederea nesocotită în bunătatea lui Dumnezeu. De acest păcat se face vinovat cel ce păcătuiește neîncetat, și totuși crede că Dumnezeu, fiind atotbun, îl va ierta; de asemenea cel ce socotește că se va putea mântui numai prin credința lipsită de fapte bune (Rom2.4-5; Iac2.26)

Sa luam aminte ca NU se specifica a se face fapte bune numai pentru unii, pe care ii consideram noi drept credinciosi si demni de fapta noastra buna!

Miha-anca 04.03.2011 11:49:30

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 344573)
Sa luam aminte ca NU se specifica a se face fapte bune numai pentru unii, pe care ii consideram noi drept credinciosi si demni de fapta noastra buna!

E valabil pentru toata lumea, Melissa draga!

Melissa 04.03.2011 11:52:20

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 344574)
E valabil pentru toata lumea, Melissa draga!

De acord cu tine, Miha draga!:5:

cocorel 04.03.2011 13:19:01

Citat:

În prealabil postat de Ana-Maria N (Post 344131)
Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!

N-am zis ca cibneva greseste da am avut ieri o dipozitie asa vesela si cand am vazut nick ul Vultur,eu fiind COCORel mi-a venit sa fac o gluma.
Citat:

În prealabil postat de vultur77 (Post 344361)
Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!

Nu vreau sa raman filozof pe motiv ca n-am fost niciodata.Si mai lasa mina asta grava parcaai fi Grinch care a furat Craciunul.

Sunt ortodox.

cristiboss56 04.03.2011 20:05:20

? ? ?

A fi ortodox , nu-i egal cu a scrie ca esti ORTODOX !

Ana-Maria N 04.03.2011 20:36:31

Parasirea de Dumnezeu – Sf Diadoh al Foticeei

‘ Fiecare dintre cele doua momente, simtirea harului si pierderea lui, are menirea sa-l fereasca pe om (daca el adopta starea cuvenita, de smerenie, in primul caz; de bucurie si nadejde, in al doilea) de primejdia pe care o reprezinta celalalt, adica de mandrie si, respectiv, de deznadejde. Pierzand harul, care este simtit ca sprijin si pavaza dumnezeiasca resimtita de om nu doar ca abandonare din partea lui Dumnezeu, ci si ca o cadere a lui in puterea demonilor si a lucrarii lor.

Parasirea povatuitoare aduce sufletului intristare multa; de asemenea, o anumita smerenie si deznadejde masurata. Aceasta pentru ca partea lui iubitoare de slava si fricoasa sa ajunga, dupa cuviinta, la smerenie. Ea produce in inima indata frica de Dumnezeu si lacrimi de marturisire, precum si multa dorinta de tacere.

Dar parasirea in sens de lepadare lasa sufletul sa se umple de deznadejde, de necredinta, de fumul mandriei si de manie. Parasirea ca pedeapsa este, de fapt, lasarea omului in voia patimilor si in puterea vrasmasilor.
Dumnezeu nu este raspunzator pentru aceasta si nu El este Cel care-l pedepseste pe om; parasindu-l pe cel care L-a parasit, El nu face decat sa-i respecte libertatea.

Omul insusi se plaseaza intr-o stare in care pierde sprijinul si ajutorul lui Dumnezeu si se preda patimilor ’

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:09:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.