Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Ateii nu mai pot dovedi.. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11326)

Dumitru73 30.12.2010 22:40:36

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 317866)
acelasi lucru il pot spune despre tine.ai postari f.multe,esti familiarizat cu acest forum si totusi una din intrebarile tale recente mi-a lasat un gust amar.
nu stiu care din noi doi face misto

am intrebat care om, care pacat. ce misto vezi in asta? era o intrebare punctuala. dar daca vezi mistouri peste tot ...

codana 30.12.2010 22:46:06

salut,dumitru73

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 317869)
am intrebat care om, care pacat. ce misto vezi in asta? era o intrebare punctuala. dar daca vezi mistouri peste tot ...

adam si pacatul neascultarii

Dumitru73 30.12.2010 23:16:06

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 317872)
adam si pacatul neascultarii

iseamna ca involutiavs-a petrecut atunci, nu acum

andreicozia 31.12.2010 00:05:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 308605)
Așa e, dar un ateu ar zice că de vreme ce n-a văzut Big Bangul nu are nicio dovadă că n-a fost nimic înainte și ceea ce e pur speculativ nu e convingător pentru ei. :))

Ateii sunt puntea de legatura a crestinului cu realitatea, cu obiectivitatea.
Ateismul, stiintele EXACTE, STUDIUL ANALITIC, de CNTABILITATE si pragmatismul reprezinta componente esentiale in calea catre duhovnicie a oricarui om indiferent de religie. Nu o spun eu ci au spus-o multi care au infiintat mari scoli de gindire.

lugrez 06.03.2011 22:06:09

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 309323)
Încrederea în știință e păcăleala secolului. Știința se bucură de o mare reputație datorită superficialității și ignoranței maselor abrutizate de patimi și necredință.

Stiinta se bucura e o mare reputatie pentru ca da rezultate.

Traditie1 06.03.2011 23:17:37

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 345483)
Stiinta se bucura e o mare reputatie pentru ca da rezultate.

Este și mult mit și înșelare în teoriile științifice și acceptarea lor de către populație.

ai2 07.03.2011 09:57:14

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 345521)
Este și mult mit și înșelare în teoriile științifice și acceptarea lor de către populație.

The irony keeps me alive!

lugrez 08.03.2011 00:07:25

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 345521)

Daca ar fi mit si inselare n-ar mai merge frigiderul, gps-ul, aerul conditionat, locomotiva, televiziunea prin satelit, calculatorul, goretex-ul, ecranul cu cristale lichide, mausul fara fir, telefonia mobila, internetul 3G, antibioticele, tratamentele pentru cancer, telegondolele, aparatul foto, modemul 3G, predictiile climatice (banala rubrica meteo), materialele impermeabile la apa, kevlarul si vestele antiglont, blindajele (pentru papamobil, de exemplu), becurile, etc.

Acceptarea la nivelul populatiei n-are nici o greutate, ar trebui sa fie evident cand ne aducem aminte ca ibuprofenul functioneaza indiferent daca pacientul crede sau nu ca va functiona.

Traditie1 08.03.2011 07:46:44

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 345838)
Daca ar fi mit si inselare n-ar mai merge frigiderul, gps-ul, aerul conditionat, locomotiva, televiziunea prin satelit, calculatorul, goretex-ul, ecranul cu cristale lichide, mausul fara fir, telefonia mobila, internetul 3G, antibioticele, tratamentele pentru cancer, telegondolele, aparatul foto, modemul 3G, predictiile climatice (banala rubrica meteo), materialele impermeabile la apa, kevlarul si vestele antiglont, blindajele (pentru papamobil, de exemplu), becurile, etc.

Acceptarea la nivelul populatiei n-are nici o greutate, ar trebui sa fie evident cand ne aducem aminte ca ibuprofenul functioneaza indiferent daca pacientul crede sau nu ca va functiona.

Deci pentru că merge frigiderul tu ești gata să înghiți orice chestie care vine din partea științei. Prin asta nu te deosebești de un fanatic religios sau de alți oameni creduli. Mai ales că știința a dovedit că s-a înșelat de atâtea ori. Referirea ta e o eroare logică hilară; faptul că o parte e corectă nu înseamnă că totul e corect.

Oricum, pe un plan mai larg tot ce a 'descoperit' știința e iluzoriu, pe de o parte pentru că Dumnezeu a dat oamenilor aceste cunoștințe, nu le-au produs ei, pe de altă parte pentru că legile naturii pe care se bazează aceste descoperiri nu sunt legi absolute ale existenței, ci creații divine temporare.

lugrez 15.03.2011 21:04:07

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 345863)
Deci pentru că merge frigiderul tu ești gata să înghiți orice chestie care vine din partea științei.

Tu ai generalizat. Eu ti-am raspuns. Stiinta functioneaza pentru ca se autocorecteaza, are dovezi si are rezultate. De aia e credibila.

Citat:

Mai ales că știința a dovedit că s-a înșelat de atâtea ori.
Si s-a corectat prin eforturile.... oamenilor de stiinta. Stiinta e puternica pentru ca invata atat din greseli cat si din succese.

Citat:

Referirea ta e o eroare logică hilară; faptul că o parte e corectă nu înseamnă că totul e corect.
Eroarea o vezi pentru ca e in caricatura ta asupra atitudinii mele, nu in atitudinea mea.

Citat:

legile naturii pe care se bazează aceste descoperiri nu sunt legi absolute ale existenței, ci creații divine temporare.
De unde stii?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:24:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.