Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   Crestinul ortodox si cardurile de sanatate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11140)

antoniap 18.11.2012 14:16:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482604)

Religioase ale sectei..care?
Vezi, nici macar un nume nu aveti.
Dovada de perfidie sau deruta?

Cred ca strain de Ortodoxie esti tu. In aceste conditii, fac abstractie de comentariile tale.

AlinB 19.11.2012 01:04:01

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 482635)
Încerci mereu să ai o părere contrară celor care sunt creștini-ortodoxi. De când ortodoxia este sectă?
Și nu te supăra dar ce religie ai?

Nu te supara, dar de cand a dat BOR sau chiar o alta Biserica Ortodoxa un edict impotriva actelor cu CIP?

A, daca vorbim de stilisti, aia sunt altceva, daca lor le place sa se considere ortodocsi, treaba lor, dar nu e musai sa inghitim minciuna.

Sigur ca avem si in BOR stilisti deghizati care incearca sa starneasca disensiuni in chestiuni ridicole, cum e cu "666 in cipusor" dar iarasi, de astia stim.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482610)
Dar de ce vorbesti de spre o secta, atunci cand cineva se manifesta impotriva actelor, indiferent care, care au cip? Este o jignire pe care o aduci cu usurinta de fiecare data cand ai ocazia. Practic te jignesti pe tine, nu pe altcineva.

Pai incearca sa raspunzi si tu la intrebarea de mai sus si se lamureste problema.

AlinB 19.11.2012 01:07:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 482637)
Cred ca strain de Ortodoxie esti tu. In aceste conditii, fac abstractie de comentariile tale.

Eu vorbesc de ortodoxia care are o prezenta in istorie, care respecta ierarhia si ecumenicitatea, nu ortodoxia inventata cu citate inexistente din Sfinti sau distorsionate grosier, fara respect pentru preoti si ierarhi.

Miha-anca 19.11.2012 01:17:54

AlinB, de multe ori poti astepta mult si bine pana vine un raspuns la intrebari stanjenitoare... Si atunci se incumeta cate un Parinte cu vedere inainte sa spuna care e raspunsul corect. Treaba ta, ca tu astepti un raspuns oficial; eu astept un raspuns corect, ortodox.

Miha-anca 19.11.2012 01:29:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482772)
Eu vorbesc de ortodoxia care are o prezenta in istorie, care respecta ierarhia si ecumenicitatea, nu ortodoxia inventata cu citate inexistente din Sfinti sau distorsionate grosier, fara respect pentru preoti si ierarhi.

In aceste vremuri tulburi, fiecare este dator sa aiba grija de sufletul sau, ca nu avem o vesnicie la dispozitie, ci doar putin timp.
Si cum spune Cuviosul Seraphim Rose: "Deja e prea tarziu!"
Deci daca tu consideri ca ai timp... atunci asteapta o luare de pozitie oficiala.
Mai asteptam, printre altele, si canonizarea Sfintilor inchisorilor... a curs mir din moastele lor, dar nici o reactie oficiala. Asta, doar ca sa mai dau un exemplu cat de greoi este cateodata sistemul. Dar oamenii stiu deja ca e vorba de sfinti si ii aseaza acolo unde le e locul. In felul acesta ei fac cea ce trebuie, ferindu-se sa judece.
La fel si cu cipurile. Le accepta cine vrea; le respinge cine stie ca sunt rele, caci lumea a fost avertizata. Daca nu vrei sa asculti avertismentul, e treaba ta. Nu este insa treaba ta de a-i lua in deradere pe cei, care asculta de sfatul unui mare duhovnic.

dorinastoica14 19.11.2012 09:35:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482771)
Nu te supara, dar de cand a dat BOR sau chiar o alta Biserica Ortodoxa un edict impotriva actelor cu CIP?

A, daca vorbim de stilisti, aia sunt altceva, daca lor le place sa se considere ortodocsi, treaba lor, dar nu e musai sa inghitim minciuna.

Sigur ca avem si in BOR stilisti deghizati care incearca sa starneasca disensiuni in chestiuni ridicole, cum e cu "666 in cipusor" dar iarasi, de astia stim.

Pai incearca sa raspunzi si tu la intrebarea de mai sus si se lamureste problema.

Într-adevăr stiliștii sunt o sectă. Nu fac parte din ea. Cât despre cipuri nu mi-ar place să am chiar dacă nu aș fi credincioasă.

antoniap 19.11.2012 10:53:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 482772)

De ierarhie se face ascultare pana la pacat, pana la erezie. Muntii inalti atrag trasnetele, iar rangurile ierarhice inalte atrag ispitele. Cand esti pus in situatia de a lua nu stiu cate decizii intr-o zi si nu ai timp sa te rogi, atunci posibilitatea de a gresi este mare. Ce face pustnicul care se roaga intens in acel moment? Face ascultare de ierarh sau ii atrage atentia ca greseste informandu-i corect pe crestini?

Il am ca reper pe Parintele Paisie Aghioritul, dar si pe alti sfinti care nu au imbratisat pozitia oficiala atunci cand Dumnezeu le-a aratat ca nu e cazul. Daca ierarhul din anumite motive nu are curajul sa marturiseasca adevarul, atunci prioritatea mea este mantuirea, nu ascultarea. Ascult indemnurile folositoare mantuirii mele si atat. In rest, ascult de pustnicii imbunatatiti care au multa trecere inaintea lui Dumnezeu, chiar daca uneori lumea nu-i cunoaste. Cu totii trebuie sa ascultam in primul rand de Dumnezeu.

stefan florin 19.11.2012 11:44:24

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 482777)
In aceste vremuri tulburi, fiecare este dator sa aiba grija de sufletul sau, ca nu avem o vesnicie la dispozitie, ci doar putin timp.
Si cum spune Cuviosul Seraphim Rose: "Deja e prea tarziu!"
Deci daca tu consideri ca ai timp... atunci asteapta o luare de pozitie oficiala.
Mai asteptam, printre altele, si canonizarea Sfintilor inchisorilor... a curs mir din moastele lor, dar nici o reactie oficiala. Asta, doar ca sa mai dau un exemplu cat de greoi este cateodata sistemul. Dar oamenii stiu deja ca e vorba de sfinti si ii aseaza acolo unde le e locul. In felul acesta ei fac cea ce trebuie, ferindu-se sa judece.
La fel si cu cipurile. Le accepta cine vrea; le respinge cine stie ca sunt rele, caci lumea a fost avertizata. Daca nu vrei sa asculti avertismentul, e treaba ta. Nu este insa treaba ta de a-i lua in deradere pe cei, care asculta de sfatul unui mare duhovnic.

prea tarziu...pentru ce?

eliza-georgiana 19.11.2012 13:26:46

faptul că Alin are în mai toate mesajele postate o tentă ușor ironică, dorind să fie circumspect cu agitația în privința cipurilor, nu-l face mai puțin credincios sau luptător al adevărului!
la o adică, ne poate depăși pe calea spre Mântuire pe noi ăștia care sesizăm pericolul cipului!!
dar așa cum el însuși afirmă pe alt topic, citez: "Uneori e mai bine sa te iei toata viata dupa capul altuia (bun) decat sa mergi dupa cel propriu, cu pretentii de autonomie dar care nu exceleaza in obiectivism cu esecurile (mai ales spirituale) de rigoare. In ultimul caz, autonomia nu mai e o virtute." Aici găsesc că este foarte echilibrat în exprimare, fără urmă de ironie, iar dacă urmărește cu interes și subiectele despre cipuri, înseamnă că totuși nu este total indiferent față de influența ce o aduc ele în viața reală a fiecăruia dintre noi!
Și din motive pertinente, trebuie analizată situația pe toate laturile... pentru că mai bine previi decât să tratezi!
până la urmă, toată această avalanșă de informații care inițial poate înspăimânta, se reduce în final la un singur scop: toleranța față de orice și oricine!!! în spatele diversiunii cipurilor (care oricum fac parte din programa unificării sub o singură "religie") stă adevăratul dușman al mântuirii noastre!

redau un pasaj edificator din subiect: Una dintre modalitățile aparent mai neviolente de a distruge această veche ordine a principiilor crestine este corectitudinea politică. Spun mai neviolentă deoarece, cealaltă metodă prin care s-a încercat distrugerea vechii ordini creștine a fost comunismul, care prin mijloacele cele mai brutale și mai directe a încercat distrugerea fizică a creștinismului, omorând preoții și dărâmând bisericile și mănăstirile. Ambele sunt fețe ale aceleiași ideologii și ale aceluiași program care dorește instaurarea unei noi înțelegeri a lumii, care să excludă orice mențiune despre Dumnezeul cel adevărat: Preasfânta Treime. Deci, corectitudinea politică nu este decât varianta „democratică”, aproape de nerecunoscut (spre deosebire de „franchețea” comuniștilor care luptau pe față împotriva Bisericii), a ideologiei comuniste, variantă ce a „virusat” deja lumea occidentală și spre care se dorește să ne îndreptăm și noi, românii, acum, ca spre un mare izbăvitor la care fugim ca să scăpăm de mentalitatea comunistă din care am ieșit....
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...tica/#comments

P.S. cipurile sunt praf în ochi pe drumul spre adevăratul scop - distrugerea Creștinismului!! a Chipului lui Dumnezeu în om!

eliza-georgiana 19.11.2012 14:20:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 482588)
Dumneavoastra va faceti datoria de a munci, deci si institutia trebuie sa va plateasca. Daca ardeti cardul si spuneti ca l-ati pierdut ce-o sa se intample? Nu e asa de greu sa va vireze banii intr-un cont bancar. Daca nici atunci nu gasiti intelegere, puteti sa adresati o plangere unei instante superioare. Puteti refuza sa fiti platita altfel, continuand sa munciti.

n-a ținut figura!! m-au trimis ramburs la brd să-mi ridic altul nou-nouț!! face parte din "politica" instituției unde lucrez și nu mă lasă să fiu eu excepția! ar însemna să mă lupt cu morile de vânt! și așa îmi oprește comisioane la fiecare tranzacție, plată, extragere numerar, sunt niște hărpăreți! tot ce pot face e că-mi scot tot salariul în ziua plății ca să nu mai umbu cu cartonu ăla după mine!! mulțumesc lui Dumnezeu că la noi "evoluția tehnicii" avansează precum melcul și nu se urmărește așa vehement impunerea plății cu cardul...

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:59:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.