![]() |
Citat:
O traducere competentă sună cam așa: Să nu torni sângele jertfei Mele pe pâine dospită și jertfa de la sărbătoarea Paștilor să nu rămână până a doua zi. De unde nu reiese că-ți stă ție pâinea dospită-n gât. |
Citat:
Daca si charismaticii sunt in proportia din ortodoxie in alte culte inseamna ca avem o cifra de cateva milioane de charismatici care se adauga celor cateva milioane (1,5 mil plus ce mai sunt in alte tari atinse de prozelitismul penticostal, nu prea cred ca Fie mai mult de 10 mil). Eusebiu Stephanou este un preot din cei 6 din SUA care cred in miscarea charismatica. De altii nu am citit, deci proportia e atat de mica incat nici nu merita mentionata. Si o mica grupare de la noi are avea mai multi aderenti. In legatura cu cele 4 cazuri gasite de acel pastor luteran, Parintele Serafim Rose spune in completare ca noi ortodocsii stim ca si acelea sunt tot de genul celor dintai. Iar pastorul luteran nu a spus ca acelea sunt rezultatul vorbirii in limbi cu ahjutorul Sfantului Duh, ci ca doar acelea se aseamana cu cele din Biblie. E o diferenta destul de mare. |
Citat:
2. Adventistii respecta poruncile referitoare la Sfanta Impartasanie, inclusiv datoria spalarii picioarelor (lasata limpede de Domnul Iisus Hristos in Evanghelia dupa Ioan, cap. 13:1-17). 3. Adventistii nu o jignesc pe Maica Domnului (cum ati afirmat cu rautate). O cinstesc la fel cum au cinstit-o Sfintii Apostoli. Probabil va deranjeaza faptul ca nu practica tot arsenalul de inventii mistice pe care-l practicati dvs. P.S. Vin si eu cu o intrebare, referitoare la respectarea poruncilor, cu ocazia Sfintei Impartasanii: dvs. indepliniti datoria de a va spala picioarele unii altora, ca semn al umilintei si slujirii? Sau, neglijati acest lucru desi Domnul Iisus Hristos a spus ca "si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora, pentru ca Eu v-am dat o pilda pentru ca si voi sa faceti cum am facut Eu."(Ioan 13:14-15)? |
Citat:
Nu are rost sa folosim teoria chibritului, mai util ar fi sa analizam gandirea fermierilor americani in contextul epocii si puterea lor de talmacire a Bibliei. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pt martori Hristos este doar Arhanghelui Mihai, Iisus fiind doar un alt nume al acestui arhanghel cat a fost pe pamant.Cand s-a inaltat a redevenit arhanghelul Mihail. Cei care consuma aceste simboluri O DATA PE A, la data apropiata de 14 nissan, sunt cei care cred martorii ca fac parte din cei 144 000 (cei 144 000 oameni pecetluiti in Apocalipsa), viitorul guvern ceresc al lui Hristos. Nu cinstesc sfintii, deci nici pe Maria Fecioara. Doamne ajuta |
Citat:
Citat:
"Orice prinos de pâine, ce aduceti Domnului, sã nu-l faceti dospit," (Levitic 2:11 - Biblia sinodala). Revin la intrebarea pe care ai ocolit-o. Ce avea Dumnezeu cu painea dospita? Vrei sa spui si despre EL aceleasi lucruri care le-ai spus despre "trice" (ca ar fi visat sau a dat in mintea copiilor)? Astept raspuns (fara comentarii docte la adresa mea sau a adventistilor). Repet: jertfa Domnului Iisus nu putea fi simbolizata decat prin ceea ce era curat, nefermentat, nedospit. |
Citat:
Sf. Ioan Hrisostom nu-l poate contrazice pe sf. Apostol Ioan pentru simplul fapt ca nu a fost acolo, ci analizeaza ce a scris Sf. Ap. Ioan. Iar Sf. Ap. Ioan ne spune ca Iisus a fost rastignit in ziua pregatirii Pastilor. Ti-am dat solutia daca vrei neaparat sa descosi Biblia cuvant cu cuvant. Daca presupunem ca au mancat mielul, adica Pastile in ziua de 14 Nisan cu paine atunci nu mai exista nicio contradictie, se potriveste tot ce scrie in Sfanta Scriptura. |
Citat:
|
Citat:
Ceea ce nu stii sau nu stiu adevantistii e ca Biblia e o carte intreaga, totul trebuei sa nu se contrazica. Nu poti luaun citat scos din context ca sa explici ceva, pentru ca in felul asta oricen paote explica orice cu ajuttorul Bibliei, scoate niste pasaje din context si nu le baga pe altele in seama. Asa ca te rog sa nu te mai obosesti, voi ati preluat de la cei ce s-au desprins din ortodoxie, nu e niciom filozofie teologica aici. |
Citat:
|
De ce adventistii despart Legea lui Moise de sensul profund dat de Iisus, daca ei pretind ca sunt crestini, nu mozaici? ori respecta ofranda adusa Lui Dumnezeu asa cum scrie in Legea Veche (inclusiv jertfa animala), ori trec odata la Legea Noua.
|
Citat:
Dar cel putin pe unde am fost eu in toate predicile preotii ortodocsi spun de secte neoprotestante, foaret rar culte si niciodata biserici. Nu e un cuvant jignitor, daca te uiti in dex o sa vezi ca e o grupare desprinsa din Biserica oficiala. Deci neoprotestantii sunt desprinsi din protestanti care s-au desprins din catolici, care s-au desprins din BO. Majortiatea nu folosim sectanti sau secte pentru ca nu va place si considerati ca e o jignire, iar noi suntem iubitori de oameni din orice religie, dar e intrand pe un forum ortodox trebuie sa te astepti sa se foloseasca si astfel de cuvinte, de altfel corecte. |
Catalin , ai explicat foarte bine de ce adventistii sunt numiti sectanti. Eu le spun secta crestina datorita simptomelor tipice sectei (diviziuni multiple, fanatism) care s-au manifestat in cadrul miscarii advente, in decursul a catorva decenii.
|
Citat:
|
Citat:
Problema este la ortodocsi. De ce mai tin, spre exemplu, legea veche a preotiei si jertfei (euharistia), care aratau catre Adevaratul Preot si Adevarata Jertfa (care s-au implinit)? De ce, una scrie in "Catehismul ortodox" si alta se practica? P.S. Tot nu mi-ati raspuns de ce nu respectati datoria spalarii picioarelor, lasata de Mantuitorul. Poate este o intrebare off-topic. O voi reposta pe topicul despre "Sfanta Impartasanie". Astept raspunsul dvs. |
Citat:
Pentru adventisti, important este cum ii numeste Dumnezeu. Catalogarea facuta de altii nu va avea nici o valoare la judecata. |
Citat:
Buna, Grasule! Pai, din tonul ultimativ al intrebarii tale, reiese ca tu cunosti foarte bine toate randuielile ortodoxe si in urma unor verificari detaliate ai constatat ca in ortodoxie nu se practica asa ceva. Esti sigur, sigur ca ortodocsii nu practica asa ceva? Mai, sa fie, da' ortodocsii astia din videoclipul de mai jos, ce tot fac acolo? http://video.crestinortodox.ro/nVYPB...Ierusalim.html |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
În al doilea rând, fac ce comentarii vreau cu niște spam-eri de profesie cum sunteți voi. În al treilea rând, te anunț că versetul pe care-l fluturi cu mândrie sectară, face parte dintr-un capitol care descrie un ritual determinat (fără legătură, nici măcar indirectă, cu Euharistia), cu mai multe elemente specifice ale jertfei: tămâie, untdelemn, grăunțe, sare, făină. Când o să vă văd pe voi că folosiți tămâie și celelalte pomenite mai sus, într-un ritual veritabil, o să mai meditez la credibilitatea voastră. Până atunci, ciocu mai mic și efort de gândire mai mare! |
Citat:
E adevarat, adevarul il arata Dumnezeu, de exemplu japonezii sun o tara bogata, sunt respectuosi, am auzit ca au destul de putine infractiuni. Asadar ce deosebire este intre neoprotestanti si japonezi? Ca ceea ce se vede pare cam la fel sau asemanator. Dumnezeu arata adevarul prin minuni care nu intra in normal, asa cum gasiti mii in ortodoxie si nu gasiti in cultele neoprotestante (sarim peste penticostali, e alta discutie acolo, mai grava din pacate). Sfantul Ilie zicea: "27.Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Pâinea dospită este chipul vieții încă necurățite prin sfântul botez și neeliberată cu totul de necurăția lumească. Iar turta nedospită (azima), al celei curățite în Hristos prin credință, adică al celor desăvârșiți, cărora le-a spus dumnezeescul Pavel: 'curățiti aluatul cel vechi, ca să fiți o frământătură nouă, precum sunteți, fără aluat!'" (Sf.Chiril al Alexandriei, trad. Dumitru Stăniloaie, București 1991, p.442) Acum ai priceput? Ori și sf. Chiril al Alexandriei spune "tâmpenii", iar părintele Stăniloaie "ca un bun subordonat, sare în apărarea șefului", făcând "galerie"? Apropos, nu-i sunt niciun fel de "șef" ori "căpitan" fratelui meu grasu77. De altfel suntem din localități diferite și nu-l cunosc personal. Citat:
Am fost curios să văd cum traduce "competent" IPS Bartolomeu Anania versetul cu pricina (Ieșirea 34,25) și am constatat cu stupoare că versetul 25 lipsește cu desăvârșire! Măi să fie! Minunați-vă și voi, "dragi sectanți vicleni": http://www.dervent.ro/biblia.php |
Citat:
Eu si trice nu ne cunoastem si nu comunicam intre noi, sub nici o forma. O singura exceptie a fost cu mult timp in urma (cred ca eram "vasinec") cand am dat un raspuns in acelasi timp cu trice, la aceeasi intrebare. Mi-am cerut scuze, "in direct" (nu pe privat), iar trice mi-a raspuns scurt ceva de genul "nici o problema". Asta este tot. Nu comunicam deloc si nu ne cunoastem. Probabil, se poate "verifica pe teren". P.S. Legat de bunul simt: asteptam scuzele dvs. publice (la fel cum au fost enuntate si minciunile). Citat:
|
Citat:
Hello,Tricesimus, miss you too! Ca sa-ti treaca stupoarea, verifica eventual versiunea pe suport de hartie sau de pe dvd si... "ghinion"! o sa constati cu amaraciune ca nu lipseste nici un verset si iar ai facut acuzatii nefondate pt. care va trebui sa-ti ceri scuze (ceea ce nu-ti prea da mana, nu?). Saracu' mitropolit, tot el o fi de vina si pentru defectiunile tehnice legate de softul celor de la dervent! |
Citat:
Ca să vezi... din răstălmăcitor al Scripturii și hermeneut bezmetic al sensurilor ei, Trices se făcu lăutar patrolog. Încă puțin, și te facem catehumen! Restul comentariului sunt gimnastici ale unui creier în curs de dezvoltare. Trices, să crești mare și să-ți vină mintea la cap! Citat:
Stai să vezi ce urmează! |
Citat:
Așteptați scuze publice de la ong-ul vostru rătăcit, asociația de filosofi adventiști, care v-a spălat creierele și v-a confiscat bunul simț! |
Citat:
Altii nu au nici moralitatea japoneza si nici nadejdea implinirii fagaduintelor Mantuitorului (pentru ca le-au inlocuit cu alt soi de fagaduinte). |
Citat:
Citat:
Citat:
Vă rog să mă iertați pentru surprinderea mea năroadă, probabil nu mai văd eu bine. Ajutați-mă vă rog frați creștini, cum glăsuiește versetul 25 din Ieșirea 34 - versiunea Anania? Mulțumesc. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
P.S. Mai este valabil raspunsul cu "visul, mintea copiilor, caloriile, colesterolul"? |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
2. Visul, mintea copiilor, caloriile și colesterolul erau valabile pentru cavalerul tău Don Trice Quijote. Dar tu cum nu ai nicio legătură cu el, te-ai trezit apârându-l somnabulic, de parcă nu știe tot forumul ce scoate din el când îi umblă dracul cu deștele pe tastatură. Ieșirile tale de scutier credincios sunt admirabile până la un punct, cu condiția să nu mai fie însoțite de justificări mincinoase cum că nu vă știți, nu vorbiți între voi etc. etc. etc. 3. Azimele au fost folosite în riturile specific iudaice, iar după Cinzecime Biserica a preluat și dezvoltat teologia Sfintelor Taine, de-a lungul a numeroase secole. Tot Biserica a respins la primul sinod apostolic intențiile protoadventiste de impunere a religiozității de tip iudaic. Răspunsul Bisericii a fost limpede (vezi Fa 15; 1-29), adică de respingere a acestor tendințe. Ia citește puțin cu ce aseamănă chiar Domnul aluatul dospit, cu însăți Împărăția! "Altă pildă le-a spus lor: Asemenea este împărăția cerurilor aluatului pe care, luându-l, o femeie l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit toată." (Matei 13;33). |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
După cum se poate vedea, dincolo de speculațiile acestei minți lipsite de Lumină a sectarului, pâinea și turta, ca simboluri, se referă la starea spirituală a omului. Nu are aceasta nici cea mai mică legătură cu materia euharistică. De altfel nici sfântul Chiril nu face absolut nici o legătură între fenomene. Trimiterea la sfântul Paul și cuvintele sale epistolare este evidentă. Iar de la sfântul Paul înțelegem și care este sensul acestor cuvinte. Paștile Domnului, adică Sfânta Euharistie trebuie luate cu curăție de inimă, în stare de curăție spirituală. Nu este vorba despre nici o trimitere la materia euharistică, ci la starea credinciosului care are de a se hrăni cu Paștile cele noi și sfinte, Paștile cele fără de prihană, Paștile Hristos Izbăvitorul. |
Citat:
Multi oameni prefacuti isi pun prostia la adapost prin obraznicie; repede-i si tu, si o sa se intâmple cu ei ceea ce se intâmpla balonului impuns cu acul. (Balzac) Bafta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:51:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.